💠شش ویژگی پیامبر صلی الله علیه و آله در یک آیه💠
🌟«فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنتَ فَظّاً غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَ اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَی اللّهِ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ؛[4] به سبب رحمت خداست که تو با آنها این چنین خوشخوی و مهربان هستی. اگر تند خو و سخت دل می بودی از گرد تو پراکنده می شدند. پس بر آنها ببخشای و برایشان آمرزش بخواه و در کارها با ایشان مشورت کن و چون قصد کاری کنی بر خدای توکل کن، که خدا توکل کنندگان را دوست دارد.»
الف. مهربانی و نرمش با مردم.
ب. پرهیز از خشونت.
ج. عفو و بخشش خطاکاران.
د. طلب مغفرت برای خطا کاران.
و. مشاوره و هم فکری با مؤمنان.
ی. قاطعیت در انجام تصمیمات و توکل بر خدا.
در روایات وارد شده است که امام حسین علیه السلام به نقل از پدرش، پیامبر را چنین توصیف می کند: او همیشه خندان بود و اخلاق نرمی داشت و تندخو نبود، فحش و ناسزا از او سر نمی زد،از کسی عیب نمی گرفت، کسی را بی مورد مدح نمی کرد و نسبت به چیزی که مورد علاقه اش نبود با اغماض برخورد می کرد. در سنن النبی به نقل از مکارم الاخلاق طبرسی نقل شده است: که آن حضرت هرگز از کسی انتقام نگرفت بلکه کسانی که را به وی بدی کرده بودند مورد عفو قرار می داد او پیامبر دلسوزی برای مسلمانان بود.
6. عبادت و تهجّد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
خداوند، رسول اکرم صلی الله علیه و آله را به شب زنده داری امر فرمود تا از این طریق به مقام محمود دست یابد. قرآن در سوره اسراء می فرماید:«و من الیل فتهجد به نافلة لک عسی ای یبعثک ربک مقاماً محموداً» در کیفیت نماز شب آن حضرت آمده است که، پیامبر آب وضو و مسواک خود را از قبل مهیا می فرمود و مانند یک رزمنده سنگرنشین، خواب ممتد و طولانی نداشت، آن حضرت پس از خوابی کوتاه بیدار می شد و چهار رکعت نماز می خواند و سپس قدری می خوابید و دوباره برمی خاست و به همین ترتیب عمل می کرد. ایشان هر بار که بیدار می شد به آسمان نگاه می کرد و این آیات را تلاوت می کرد: «ان فی خلق السموات و الارض و اختلاف اللیل و النهار لایات لاولی الالباب...»[5] این گونه آیات هم انسان را به تفکر در نظام آفرینش تشویق کرده و ضمناً با بیان برخی اوصاف فرزانگان، دیگران را هم به فرزانه شدن ترغیب می کند و هم هدف دارای نظام خلقت را گوشزد می کند و هم روش نیایش در پیشگاه خداوند را برای امن از عذاب دوزخ به سالکان می آموزد. شب زنده دار واقعی کسی است که عبادت عملی او با عبادت فکری وی هماهنگ باشد از این رو پیامبر گرامی که بر اساس آیه سوره اسراء شب زنده دار بود، بر اساس آیات سوره آل عمران، تفکر در معارف را با شب زنده داری توأم کرد.
7. ساده زیستی و وارستگی از دنیا
رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله امور زندگی خود را همانند مسایل عبادی بر اساس توجه به قرآن تنظیم می کرد. بی توجهی به مظاهر دنیا و بی رغبتی به آنها نشانه توجه تام رسول اکرم صلی الله علیه و آله به معارف قرآن است و از جمله آیاتی که به این مطلب اشاره دارد آیه «فلاتعجبک أموالهم و لا اولادهم» دارایی ها و فرزندان کفار و متکاثران دنیا تو را به شگفت در نیاورد زیرا خدای سبحان عده ای را با مال و فرزند که فتنه اند عذاب می کند. پس، اگر کسی به متاعی یا مقامی نایل شود ناچار است بر اثر علل طبیعی مانند مریضی و کهنسالی و مرگ و یا علل سیاسی و اجتماعی آن را به دیگری بسپارد و با ساده زیستی راه مستقیم به آسانی طی خواهد شد. از این رو رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:«نجی المخفون» سبکباران بهتر به مقصد می رسند و اهل نجات اند. موارد فوق نمونه ای از دریای معرفت پیامبر عظیم الشان صلی الله علیه و آله بود.
___________________________
🔸بلغ العلی بکماله کشف الدجی بجماله
🔸حسنت جمیع خصاله صلوا علیه و آله
✅کانال کافیه نکته های ناب
@rooshanfekr
💠 شب و روزهای پرفضیلت برای احیاء و روزه💠
💎 چهار شب پرفضیلت برای احیاء:
▫️شب اوّل ماه رجب
▫️شب نیمه ماه شعبان
▫️شب عید فطر
▫️شب عید قربان
💎 چهار روز پرفضیلت برای روزه:
▫️۱۷ ربیع الاوّل (میلاد پیامبر اکرم ص)
▫️۲۷ رجب (عید مبعث)
▫️۲۵ ذیالقعده ( روز دحوالارض)
▫️۱۸ ذیالحجّه (عید غدیر)
#مراقبات
@rooshanfekr
انسان شناسی ۱۴٠.mp3
10.9M
#انسان_شناسی ۱۴۰
#استاد_شجاعی
#استاد_فرحزادی
💥 مهمترین مسئلهای که انسان بعد از وفات در مورد آن، بسیار جزئی و دقیق، مورد مؤاخذه قرار میگیرد چیست؟
@rooshanfekr
🔴آیت الله جوادی آملی: امروز «تازیانه فقر» پشت مردم را زخم کرده است؛ مسئولان تدبیر کنند
🔹آیت الله جوادی آملی میگوید؛ پیامبر اسلام (ص) فرموده اند که خدایا به نان ما برکت بده و بین ما و آن جدایی نیفکن! زیرا اگر نان نباشد ما نمی توانیم نماز بخوانیم و روزه بگیریم. نان در این حدیث به معنای اقتصاد است. با اختلاس نجومی، اقتصاد ساخته نمی شود و اگر اقتصاد سالم نباشد، خبری از دین نخواهد بود. در احادیث می خوانیم که هیچ تازیانه ای دردناک تر از فقر نیست و امروز این تازیانه پشت مردم را زخم کرده است و مسئولین باید برای رفع مشکلات تدبیری بیندیشند.
@rooshanfekr
شعرخوانی_۲۰۲۱_۱۰_۲۰_۱۹_۳۶_۱۸_۸۶۱.mp3
14.45M
💐مدح خوانی
ولادت پیامبر اکرمﷺ🎉
حاج مهدی رسولی
#اللهم_ارزقنا_کربلا_بحق_الحسین_ع
#لبیک_یا_خامنه_ای
@rooshanfekr
🌟 پیامبر خدا صلى الله عليه وآله:
💎هركه برادر مؤمنش با او مشورت كند و او صادقانه راهنمايي اش نكند، خداوند عقلش را از او بگيرد.
📗 بحار الأنوار، ج۷۵ ص۲۷۱
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
💠#الگوی_روابط_اجتماعی💠
#اسلام_ناب
#پیشنهاد_سودمند
💎تبرکوا بالسهوله
💎با آسان گرفتن بر خلق الله از خداوند کریم برکت بجوئید.
💮 بر زیردستانت، بر مشتریانت، بر اهل و عیالت، آسان بگیر؛ اگر با کسی مشکلی داری حقی ازت ضایع کرده؛ گذشت کن؛ بعد به خداوند متعال عرضه بدار: خدایا من بر بنده و عیال تو آسان گرفتم؛ از حق خودم بر او گذشتم؛ تو هم بر من ضعیف و فقیر آسان بگیر و بر رزق و روزی ام برکت بده! صد درصد جواب می دهد.
👌شاهد مثال روایت شده روزی 🌟امام علی علیه السلام در بازار از کنار دکان قصابی رد میشد که شنید زنی در حال خرید گوشت، به قصاب میگوید کمی بیشترش کن.🌟 امام به قصاب فرمود:« گوشت بیشتری به او بده که این کار، مایه افزایش برکت است.»
↩براستی اگر امروزه به این فرمان گرهگشا عمل میشد و مردمان بر هم سخت نمیگرفتند چقدر زندگیها شیرینتر و پربرکتتر میبود و رسیدن به #حیات_طیبه انسانی و #مدینه_فاضله سهلالوصول بود.
#برکت
#لذت_دیدن_برکت_در_زندگی
📚بحارالانوار، ج 41، ص 104، حدیث 5
@rooshanfekr
💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃💐🍃
ذهنیت مثبت
🌟عالی بودن را برای خودمان همیشه تکرار کنیم تا عالی شویم ما هرچه می گوییم و هر چه به زبان می آوریم همان می شود.
🌟ذهن ما چیزی را می سازد که می گوییم افکار ما می تواند یک بیابان خشک را به گلستانی تبدیل کند.
🌟آدم های سالم دنیایی از افکار عالی دارند وذهن خود را خوشحال و سالم نگه می دارند برای همین همیشه شاد و خونسرد و مهربان هستند ذهن سالم موفقیت به همراه دارد .
@rooshanfekr
انسان شناسی 322 .mp3
11.15M
#انسان_شناسی ۳۲۲
#استاد_فرحزاد | #استاد_شجاعی
✘ ما به خواب رفتهایم و نمیدانیم !
آدمها از نظر خدا دو دستهاند، یا بیدارند و در حرکت !
یا خوابند و گاه نمیدانند، و در لحظه وفات بیدار میشوند!
نکته مهم:
بسیاری از ما #دیندارها در خواب سنگینی هستیم، حتی در نماز و تهجد و زیارت!
منبع : کارگاه انسان شناسی پیشرفته
@rooshanfekr
#انسان_شناسی۳۲۲ | #استاد_شجاعی
※ اگر از ما بپرسند موفقیتها و داراییهای زندگیمان را نام ببریم، پاسخمان چیست؟
√ تحصیلاتمان ؟
√ شغلمان؟
√ خانه و ویلا و اتومبیل و حساب بانکی مان؟
✘ اگر پاسخ ما مثبت است، ما در خواب عمیقی هستیم و نمیدانیم.
#استاد_شجاعی
#منتخب🌟🌟🌟
@rooshanfekr
نسخه درمانی .mp3
3M
#تلنگری | #استاد_شجاعی
✘ چجوری آدم میتونه به این قدرت برسه که؛
با همه مهربون باشه،
ولی محتاج و وابستهی محبّت کسی نباشه؟
#فقر_روح
@rooshanfekr
هدایت شده از مجله دینی نکتههای ناب مهدوی
سلام علیکم 🌹
دوستان بزرگوار فرهیخته؛
💮لطفی بفرمایید دوستان خود را هم دعوت کنید. شاید در ظاهر امر معرفی و اضافه کردن یک عضو آنچنان اهمیتی نداشته باشد؛ اما در نفس الامر و باطن کار جزء بهترین و خالصانه ترین کارهای تبلیغی شما در عمر شریفتان محسوب شود.
💮نکته ای که بنظر می رسد از برخی از مومنین انقلابی مغفول مانده تبلیغ و معرفی کانالهای ارزشی در بین دوستان و آشنایان است که گاهی ممکن است معرفی خوب یک کانال به یکی از عزیزانمان از هزار ساعت تبیین نکته به نکته معارف دینی برایش سودمندتر باشد.
✔امروزه یک کانال ارزشمند می تواند، کانال زندگی فرد را متحول کند و او را از پرتگاه ضلالت به قله تعالی برساند.
نباید بگوئیم ما سنخیتی با معارف بلند اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نداریم و این احادیث بر ما سنگینی می کند؛ وقتی در این راه گام برداریم، سنخیت و جاذبه ایجاد می شود.
✅کانال نکته های ناب مهدوی بدون هیچگونه وابستگی به بیت المال و کسب درآمدی سالیان متمادی(بیش از یک دهه) افتخار این را داشته که یکی از قویترین بازوهای انتشار حدیث و معارف کاربردی در سطح ملی باشد.
🤲امیدوارم بر سنگینی این توفیق بزرگ فائق آیید.
وفقکم الله لمرضاته🌹
#السنخیه_عله_الانضمام
#ژرف_اندیش_باشیم
#نقطه_آغاز_رشد_انتخاب_کانال_خوبه
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ دو دقیقه به سقف بالای سرت نگاه کن ...
📌حاجی در مراسمی رو کرد به حضار و درخواست کرد همه فقط دو دقیقه سقف را نگاه کنند، سپس حرفی زد که مجلس دگرگون شد!
@rooshanfekr
21.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اکثر آموزشهای دینی ما به درد نمیخورد!
⚠️تربیت دینی ما در آموزش و پرورش، مساجد و منابر اکثرا صحیح نیست
👈🏻 با اعتقاد به بهشت و جهنم نمیشود حجاب را درست کرد
➕سخن ۵۰سال قبل نابغۀ ناشناختۀ قرن در اینباره؛ «اینکه مسلمانان صدر اسلام جانشان را فدای اسلام میکردند و در راه اسلام از خودگذشتگی مینمودند و در این مسیر از هم پیشی میگرفتند بخاطر بهشت و جهنم نبود، بلکه بهخاطر این بود که به اسلام عشق میورزیدند و میدیدند جاهل بودند اسلام آنها را عالم کرد، پراکنده بودند اسلام آنها را یکپارچه کرد، سرگردان بودند اسلام آمد هدایتشان کرد، فقیر بودند اسلام آمد سیرشان کرد؛ یعنی فواید مادی دین را دیدند.
👈 کیفیت بهتر + متن
#مدرسه_خوب
#تربیت_فرزند
@rooshanfekr
🔸با خودخواهی حالت خوب نمیشود!
🔸حال خوب در اثر دیگرخواهی و محبت به دیگران است
📌 #حال_خوب-ج۶
➖ دوستنداشتنِ دیگران، یکی از مصادیق «حال بد» است. انسان با مهربانی کردن بلکه با محبت داشتن به دیگران، حالش خوب میشود.
➖یک غریزه یا احساس در وجود انسان هست به نام «دیگردوستی، ازخودگذشتگی و مهربانیکردن» این احساس ممکن است نسبت به یک نفر باشد، مثل مهربانی مادر به فرزندش، یا نسبت به نوع انسانها باشد. درجۀ این حال خوب هم متفاوت است.
➖کسی که جز خودش، کسی را دوست ندارد، حالش بد است، ناراحت است و از نظر روانی سالم نیست.
➖وقتی آدم برای کسی کاری انجام بدهد یا بدون چشمداشت به کسی محبت کند، حالش خوب میشود. هربار که مادر به فرزندش شیر میدهد، خدا گناهانش را پاک میکند. این فداکاری و دیگردوستی با اینکه برای فرزند خودش بوده، اما پیش خدا بسیار ارزشمند است.
➖چرا اینقدر توصیه کردهاند صدقه بدهید؟ برای اینکه آدم وقتی صدقه میدهد حالش خوب میشود. کسی که چیزی داشته باشد اما به کسی ندهد و دَهش نداشته باشد، حالش خوب نیست.
➖خیلیها گمان میکنند اگر بیشتر جمع کنند و بیشتر بخورند و از اموالشان بهره ببرند، حالشان بهتر میشود. اما واقعاً اینطور نیست. کسی که20هزار تومان در جیبش دارد و نصف آن را برای یک نیازمند خرج میکند حالش بهتر است از آن فرد عیّاشی که میلیونها تومان برای تفریح خودش خرج میکند و به کسی کمک نمیکند.
👤علیرضا پناهیان
👈🏻 متن و صوت کامل
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
و خدا خواست عالَمی عاقبت بخیر شود،
🌟 تـــــو را آفرید!
※ ویژه میلاد رحمه للعالمین «صلوات الله علیه و آله»
@rooshanfekr
🌟امام صادق عليه السلام:
💎 كم خردترينِ مردم، كسى است كه به زيردستان، ستم روا دارد و از كسى كه عذر آورده، نگذرد.
📗الدرّة الباهرة، صفحه ۳۱
هوش کنید مست را، آب زنید دست را
سجده کنید هست را
🌸عید ربیع میرسد🌸
عفو کنید بنده را، ارج نهید زنده را
یاد کنید رفته را
🌸عید ربیع میرسد🌸
@rooshanfekr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ 🎬 #استاد_شجاعی
🌞 همزمانی تولد پیامبر "ص"در مکه،
با چند حادثهی بزرگ در ایران ،
چه پیامهایی میتواند به همراه داشته باشد؟
ـ چه ارتباطی میان این وقایع، وجود دارد؟
@rooshanfekr
مداحی آنلاین - کودکی پیامبر - استاد عالی.mp3
1.94M
🌸 #میلاد_پیامبر_اکرم(ص)
♨️کودکی پیامبر صلی الله علیه وآله
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤مقام معظم رهبری
@rooshanfekr
✍️ *در غربال آخرالزمان چه کسانی ریزش میکنند؟*
________________
________________
✍️در غربال آخرالزمان چه کسانی ریزش میکنند؟ چه کسانی رویش دارند؟
🔸در سِرّ خودتان هیچ چیزی از بدی پنهان نکنید. سِرّ آدمها نه به نماز است، نه به تظاهر به انقلابیگری... هیچکجا مثل امر ولایت سِرّ آدمها رو نمیشود
🔸همه میدانند که قبل از ظهور حضرت، غربال انجام خواهد شد، و این غربال بسیار سخت خواهد بود
☀️جابر جُعفی میگوید به امام باقر (ع) عرضه داشتم «مَتَى یَکُونُ فَرَجُکُمْ؟»
(الغیبه للطوسی/ ۳۳۹)
فرج شما کِی خواهد بود؟ سؤالی که همۀ ما داریم. «فَقَالَ هَیْهَاتَ هَیْهَاتَ لَا یَکُونُ فَرَجُنَا حَتَّى تُغَرْبَلُوا ثُمَّ تُغَرْبَلُوا ثُمَّ تُغَرْبَلُوا» (همان)،
☀️حضرت فرمود:
هیهات هیهات، هرگز این فرج رخ نخواهد داد؛ مگر اینکه غربال بشوید، سپس غربال بشوید، سپس غربال بشوید. سهبار تأکید کردند.
🔸در روایات دیگر نیز صریحاً بیان شده که منافقین بین مؤمنان باید پاکسازی شوند و بیرون بروند.
☀️(امام صادق(ع):...
فَإِنَّهُ تَمْتَدُّ أَیَّامُ غَیْبَتِهِ لِیُصَرِّحَ الْحَقُّ عَنْ مَحْضِهِ وَ یَصْفُوَ الْإِیمَانُ مِنَ الْکَدَرِ بِارْتِدَادِ کُلِّ مَنْ کَانَتْ طِینَتُهُ خَبِیثَةً مِنَ الشِّیعَةِ الَّذِینَ یُخْشَى عَلَیْهِمُ النِّفَاقُ إِذَا أَحَسُّوا بِالاسْتِخْلَافِ وَالتَّمْکِینِ؛
کمالالدین/۲/۳۵۶)
ما در معرض غربالهای مختلف هستیم، این غربالها رویشهایی هم دارند، ریزشهایی هم دارند. در این غربالها، سقوط کردن اتفاق میافتد؛ برای آدمهایی که خیلی ظاهرالصلاح هستند. و غربال در آخرالزمان موضوع جدیای است. در برخی از روایات دربارۀ غربال کلمۀ «وَالله» به کار برده شده که یعنی «قطعاً این غربال انجام خواهد.
🔸حالا چه کسانی در این غربال می ریزند؟ شخصی میگوید: من خدمت امام صادق (ع) بودم و هنگام شام، مهمان حضرت بودم. حضرت این آیه را قرائت فرمود: «بَلِ الْانسَانُ عَلىَ نَفْسِهِ بَصِیرَه، وَ لَوْ أَلْقَى مَعَاذِیرَه» (قیامت/۱۴و۱۵) بعد فرمودند: یا اباحَفص! انسان چهکار میکند؟ آنجاهایی که ظاهرسازی میکند، اگر دقت کند خودش خودش را میشناسد. و بعد این را میفرماید که «رَسُولَ اللَّهِ (ص) کَانَ یَقُولُ» همیشه این را میفرمود، معمولاً این را میفرمود، میخواهم بگویم در غربال آخرالزمان چه کسانی ریزش میکنند؟
«مَنْ أَسَرَّ سَرِیرَةً رَدَّاهُ اللَّهُ رِدَاءَهَا إِنْ خَیْراً فَخَیْرٌ وَ إِنْ شَرّاً فَشَرٌّ» (کافی/۲/۲۹۴) کسی در سِرّ خودش، چیزی را پنهان بکند، خدا آن سِرّ را از قلب او بیرون میکِشد و ردا میکند بر تنش میکند، اگر بد باشد بد خواهد شد اگر خوب باشد خوب خواهد شد
جوانها! خیلی ها بودند، یا بعضیها بودند، که مثل من و شما خیلی ادعاها داشتند، ولی الآن امید اول صهیونیستها هستند! اینها در دل خودشان چه چیزی پنهان کرده بودند که خدا بیرون کشید و بر تنشان کرد؟! در سِرّ خودتان هیچ چیزی از بدی پنهان نکنید. فلسفۀ مناجاتهاا و ضجههای نیمهشب، که مکمّل این شعارهای روز است- همین است که آدم از سِرّ خودش خبر ندارد، ندارد! «یَوْمَ تُبْلَى السَّرائِرُ» (طارق/۹) قیامت است و «یَوْمَ تُبْلَى السَّرَائِر» دیگر در آستانۀ ظهور است.
🔸چه کسانی سقوط میکنند؟ یک بیماریای در دلش داشته، ولی آنرا نگه داشته و رهایش نکرده است. تا وقتی که جَوّ را میپسندیده، تا وقتی که میتوانسته همراه جَوّ باشد، آمده، ولی از یک جای به بعد کمکم خودش را کنار میکشد.
🔸البته بعضیها خیلی نگاه عمیقی دارند و میبینند که او در این راه نمیماند و بعدش هم میرود و نمیماند. آنهایی هم که نگاه نافذی دارند به روی کسی نمیآورند، ممکن است یک نصیحتی به او بکنند، ولی معمولاً آن نصیحت هم فایده ندارد. مگر امیرالمؤمنین علی(ع) ابن ملجم را نصیحت نکرد؟ حتی به او فرمود! او گفت: اگر من میخواهم در آینده، قاتل شما باشم، من را بکش! آقا فرمود: حالا نمیخواهد من تو را بکشم، خودت را جمع کن، من هم بیشتر به تو محبت میکنم. او در سِرّ خودش چه چیزی پنهان کرده بود؟!
☀️بعد امام صادق(ع) راز این کلام رسول خدا (ص) را توضیح میدهد و میفرماید: درست است که در سِرّ انسان پنهان شده ولی «الْإِنْسَانُ عَلَی نَفْسِهِ بَصِیرَةٌ وَلَوْ أَلْقَى مَعَاذِیرَهُ» آدم یک کمی دقت کند، خودش را میبیند، خودش را می بیند؛ ببین!
این سرائر و این سِرّ آدمها چیست؟ خدا شاهد است؛ نه به نماز است، نه به تظاهر به علم و فهم است، حتی نه به تظاهر به انقلابیگری است، به هیچ چیزی نیست! من نمیدانم آن سِرّ چه خبر است!
👌هیچکجا مثل امر ولایت سِرّ آدمها رو نمیشود!
________________
________________
#استاد_پناهیان: غربالهای آخرالزمان
@rooshanfekr
💠#حديث
🌟حضرت محمّد صلّي الله عليه وآله و سلّم فرمودند:
💎پُرارجترین مردم كسی است كه آنچه را که به او مربوط نیست رها کند.
💎أعظَمُ النّاسَ قَدْراً مَنْ تَرَكَ ما لا يَعْنِيهِ.
📚نهج الفصاحه، ص ٦٨
@rooshanfekr
💠اگر میدانستند چه وزر وبالی برای خود بجا میگذارند؛ چنین نمیکردند.💠
🌟 امام صادق (؏) ؛
💎هر ساختمانی که از کفایت، بیشتر باشد، آن ساختمان در قیامت، وبال صاحبش می شود
📚 (برقی، ١٣٧١، ج٢: ٦٠٨).
💎 هر بنایی که بیش از اندازه باشد، روز قیامت، صاحب اش مجبور به حمل آن می شود
📚 (حرّ عاملی، ١٤٠٩، ج٥: ٣٣٨).
@rooshanfekr
.
🌟رسول_خدا صلی الله علیه و آله
#پیامبر_من
🌸🌸🌸
🕌پیامبر من🕌
🔹قدم به قدم با رسول مکرم در #مسیرمستقیم
✨مؤمن شرفش به شب زندهداری است.۱✨
💠قدم چهارم: شبهایش...
🔸برای شبهایش برنامه داشت. وقت خوابش، لوازم عبادت کنارش بود؛ آب و مسواک.
🔸هنوز خیلی به صبح مانده بود که بیدار میشد؛ قرآن میخواند: «مسلماً در آفرینش آسمانها و زمین و در پی یکدیگر آمدن شب و روز، برای خردمندان نشانههایی است. همانان که خدا را ایستاده و نشسته و به پهلو آرمیده یاد میکنند و در آفرینش آسمانها و زمین میاندیشند که: پروردگارا، اینها را بیهوده نیافریدهای. منزهی تو، پس ما را از عذاب آتش دوزخ در امان بدار...»۲
🔸از نماز، رکوع و سجودش را خیلی دوست داشد؛ هر کدام به اندازه خواندن یک حمد طول میکشید.۳
--------------
📝پانوشت:
۱. «شرف المؤمن قیامه باللّیل»؛ نهج الفصاحه، ص 634.
۲. آل عمران، 190 و 191.
۳. سنن النبی، ص 296.
🌸🌸🌸
___________________________
🔸بلغ العلی بکماله کشف الدجی بجماله
🔸حسنت جمیع خصاله صلوا علیه و آله
✅کانال نکته های ناب مهدوی
@rooshanfekr
🌸🌸🌸
🕌 پیامبر من 🕌
🔹قدم به قدم با رسول مکرم در #مسیرمستقیم
✨گشاده رویی کینه را میبرد.۱✨
💠قدم بيست و سوم: عیادت بیمارش...
🔸عیادت بیمار را خیلی مهم میدانست؛ مخصوصاً اگر همسایه هم بود.
🔸اذیت و آزارش میدادند، او هم عادت کرده بود. وقتی دید از خاک و خاکستر همیشگی خبری نیست و کوچه تر و تمیز است و راه باز، بعد از نمازش پرسید: «دوستی داشتیم که از کنار خانهاش عبور میکردیم. چند روزی است که خبرش نداریم کجاست؟»
گفتند: "مریض شده"
با چند نفر برای عیادت رفت. بیمار به پسرش گفت: "زود باش رویم را بپوشان!"
وقتی آقا آمد، گفت: "ای پیامبر! اول مسلمانیام بعد دیدار رویت."
یهودی بود؛ اما همان جا مسلمان شد.۲
--------------
📝پانوشت:
۱. «حسن البشر یذهب بالسّخیمة»، الکافی، ج 2، ص 103.
۲. عرفان اسلامی، ج 2، ص 299؛
@rooshanfekr
🌸🌸🌸
✳️ #محمد پیامبری برای همیشه... ✳️
📌 این عبارات زیبا، بخش کوچکی از ویژگیهای رفتاری #پیامبر_اکرم (صلوات الله علیه) است که از زبان حضرت #سیدالشهداء علیهالسلام توصیف شده است :
⚫️ «دائمُ الفکر» بود؛ همیشه در تفکر بود، هرگز از فکر کردن خسته نمیشد؛ «مُتِواصِلُ الأحزانِ» بود؛ یعنی همواره در غمِ شیرینِ باوقاری فرو رفته بود و معلوم میشد که غم متصلی است و بخش اعظم این غم، در دل پیامبر(صلوات الله علیه) بود؛ در حالیکه معمولاً بر لبش، لبخند جاری بود؛ اما غمِ سنگین و ریشهداری در دل همراه او بود. آیا غمِ ناشی از درکِ یک حقیقتِ بزرگ بود؟ غمِ مردم بود؟ «لِیسَت لَه راحةٌ» هرگز پیامبر را بیدغدغه نمیدیدیم، همیشه دغدغۀ چیزی داشت. «طَویلُ السَّکت» یعنی اهل سکوتهای طولانی بود.
⚫️ «لایَتَکَلَّمُ فی غَیرِ حاجَةٍ» جز زمانیکه لازم و مفید بود، سخن نگفت. بنای پیامبر بر سکوت بود، الا وقتیکه حرف زدن، ضرورت و فایدهای میداشت.
⚫️ لَیِّن و اهل مدارا بود. اما تو خالی و بیاراده نبود. باوقار بود، در عین حال ترسناک هم نبود. پیامبر همیشه در بین ما حُرمت و ابهّت داشت، اما هیچوقت از او نمیترسیدیم.
⚫️ نعمت هرچند اندک، نزد او بزرگ بود. بدِ هیچکس و هیچچیز را نمیگفت. هرگز برای امر دنیوی و برای منافع خود عصبانی نشد. هرگز قاهقاه نخندید اما همواره تبسّم بر لب داشت، ظاهر و باطنش با مردم یکی بود. در خلوت و جلوَت یک شخصیت داشت.
⚫️ رفتارش در جامعه با مردم چگونه بود؟ سیدالشهداء میفرماید: بنای پیامبر بر دوستی و جذب و وحدت و محبت و اُلفت با مردم بود، نه ایجاد نفرت. «کانَ یُؤَلِّفُهُم و لایُنَفِّرُهُم».
⚫️ «مَن سَألَهُ حاجَةً لَم یَرجِع إلا بِها أو بِمَیسورٍ مِنَ القَولِ» هرکس به پیامبر رجوع میکرد و از او چیزی و کمکی میخواست، محال بود که بیجواب و با دست خالی برگردد؛ پیغمبر اگر داشت، میداد و اگر نداشت، او را با کلماتِ زیبا بدرقه میکرد، از او عذر میخواست، به او آرامش میداد و بهگونهای سخن میگفت که از دادنِ آن چیز هم نزد آن فرد عزیزتر بود.
⚫️ هیچکس از محضر پیامبر صلی الله علیه و آله ناراحت بیرون نمیرفت، حتی دشمنانش وقتی نزد ایشان میرفتند و در ساحت قدس او قرار میگرفتند، از جلسه که بیرون میآمدند، نمیتوانستند از او متنفّر باشند.
⚫️ «و صارَ لَهُم أباً» برای مردم #پدر بود «و صارَ عِندَه سِواء» و همۀ مردم بدون استثناء در چشم او مساوی بودند. برای هیچکس بیدلیل، احترامی بیش از بقیه یا بیاحترامی قائل نمیشد. اهل «تَسوِیَةُ النَّظَرِ و الإستِماعِ بَینَ الناس» بود. یعنی حتی نگاهش بین مردم به تساوی میچرخید و حتی به سخنان افراد که گوش میداد، بهطرز مساوی گوش میداد. تا این حدّ بر حقوقِ بشر تأکید و دقت داشت.
⚫️ مجلس پیامبر (صلوات الله علیه) مجلس صدق حلم، حیاء و امانت بود. در حضور او هیچوقت صدا بلند نمیشد. در مجلسی که او حضور داشت، همه متعادل بودند؛ همه بر اساس تقوا سخن میگفتند و همه متواضع بودند. به بزرگترها و مُسنّترها احترام میگذاشتند و با کوچکترها با #مهربانی برخورد میکردند. «وَ یُوثِرونَ ذا الحاجةَ» و نیازمندان را بر خود مقدم میداشتند.
⚫️ چهرۀ پیامبر(صلوات الله علیه) شاد بود، ابرو گره نمیکرد، مگر آنگاه که بیعدالتی یا منکری را میدید. «سَهِلُ الخُلق» بود؛ یعنی خیلی راحت میشد با او رابطه برقرار کرد. «لَیسَ بِفَظٍّ و لاغَلیظٍ» خَشِن و تندخو نبود. «و لافَحّاشٍ و لاعَیّاب» هرگز فحش بر لب او جاری نشد، عیبگیر نبود، عیب مردم را تعقیب نمیکرد. «و لامَدّاحٍ» در عین حال اهل مبالغه در تمجید از افراد هم نبود.
📖 #محمد_پیامبری_برای_همیشه / #حسن_رحیمپور_ازغدی / ص ۲۹-۳۴
✅ پ.ن : تمام این جملات، ترجمه و توضیح فقراتی از روایت نسبتاً طولانیای است که در کتاب شریف «معانیالاخبار، ص۸۲» نقل شده است.
@rooshanfekr
الگوگیری صحیح.mp3
8.47M
#تلنگری
📌دقیقاً
اوجِ بهرهای که من
از اهل بیت علیهمالسلام
می تونم ببرم کدوم نقطه است؟
#استاد_شجاعی
#استاد_عالی
#دکتر_رفیعی
💫 ویژه ولادت امام صادق علیه السلام
@rooshanfekr