8.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 مداحی حاج #مهدی_رسولی در مراسم تشییع پیکر مطهر #شهید_محسن_فخری_زاده
📅دوشنبه 10 آذر ۱۳۹۹
@rozaneebefarda
واکنش حوزویان به ترور شهید محسن فخری زاده/۸۱
بیانیه مجمع نمایندگان طلاب جانباز حوزه های علمیه در محکومیت جنایت ترور شهید دانشمند برجسته هسته ای #محسن_فخری_زاده
@rozaneebefarda
﷽
بیانیه مؤسسه علمی فرهنگی حداث
الحسین علیه السلام به مناسبت
شهادت شهید سرافراز اسلام #محسن_فخری_زاده
واکنش حوزویان به ترور شهید محسن فخری زاده/۸۲
@rozaneebefarda
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
واکنش حوزویان به ترور شهید محسن فخری زاده/۸۳
سخنان صریح حجت الاسلام #میرزا_محمدی در نقد عملکرد #دولت_برجامی در مواجهه با ترور #شهید_فخریزاده
@rozaneebefarda
AUD-20201130-WA0014.mp3
10.7M
مداحی پر شور حاج میثم مطیعی به مناسبت شهادت دانشمند هستهای و دفاعی، حاج #محسن_فخری_زاده
@rozaneebefarda
🔴 «خبرآنلاین» وکالت تروریستها را برعهده گرفت!
🔺 این سایت طی دو روز گذشته و پس از شهادت #شهید_فخریزاده، با انتخاب تیترهای عجیب و انتشار گزارشهای نامتعارف، عملاً توجهات را از عاملان و آمران این ترور به درگیریهای حزبی و اتهامزنی به منتقدان دولت معطوف کرده و شهادت این دانشمند هستهای را منفعت دلواپسان(!) و منتقدان داخلی برجام خوانده است
🔺 «تندروها میخواهند ایران را از برجام خارج کنند» و «دلواپسان داخلی و خارجی چه منفعتی از ترور شهید فخری زاده دارند؟»، از جمله این تیترهاست
🔻 در یکی از گزارشهای این سایت آمده:
🔹 «دلواپسان داخلی از مذاکره مجدد با دولت بایدن واهمه دارند به این علت که ممکن است برگهای انتخاباتی ١۴٠٠ بار دیگر به سمت اعتدالگرایان و اصلاحطلبان برگردد؛ ممکن است تا روی کار آمدن دولت جدید آمریکا شاهد این دست از «خرابکاریها» و ترورها باشیم(!)
🔺 آنچه از نحوه پردازش خبر #خبرآنلاین برداشت می شود، دور کردن اتهام از عناصر «نفوذی» و عاملان اصلی این جنایت است
🔴 بیداری ملت
@bidariymelat
@rozaneebefarda
بازتاب دیدگاه های مخاطبان روزنه/۱
🔹سید محمد مطلبی پور:
تمام اقدامات دهه های گذشته دشمنان ، برای ضربه زدن به روندهای علمی، نظامی ، هستهای و ... بود ولی تمام اقدامات دهه اخیر دشمن برای جداسازی عناصر انقلابی نظام از نظام است ، حتی ترورها...
فشاری که این ترور به نظام وارد میکنه و افسران جنگ نرمی رو که از نظام ناامید میکنه و انقلابیونی رو که از قطار انقلاب پیاده میکنه ، ضربه اش به مراتب مهلک تر ، عمیق تر و کاری تر از حذف یک شخص ولو دانشمند است...
هدف این ترورها «ما» هستیم...
مراقب باشیم
یاعلی
التماس دعا
#شهید_فخریزاده
@rozaneebefarda
دست بر ماشهای بازدارنده
سعدالله زارعی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
[صفحه ۱ از ۲]
اقدام تروریستی که منجر به شهادت دانشمند نامدار ایران «سردار محسن فخریزاده» گردید، یک شوک مهم به جامعه و نظام سیاسی ایران به حساب میآید؛ نه از این رو که فردی خدمتگزار بعد از عمری مجاهدت خالصانه با چهرهای خونین به سلسله پرابهت شهیدان پیوسته است که این به تعبیر امام زینالعابدین علیهالسلام (در مواجهه با یزید ملعون) «أَنَّ الْقَتْلَ لنا عادَهًٌْ و کرامَتَنا الشهادهًٌْ»، این شوک از آن روست که «اقتدار» نظام مقتدری را نشانه رفت که همه دنیا به حق، آن را برهم زننده نظام سلطه جهانی و خنثیکننده نقشههای متعدد آن میشناسند به گونهای که دنیا حداقل در تاریخ 200 سال اخیر، نمونه دیگری که تا این حد به اساس نظام سلطه و عوامل آن آسیب زده باشد، نمیشناسد.
دنیا به هم خوردن نظام ظالمانه دوقطبی را از نتایج انقلاب دینی ایران میداند؛ دنیا به هم خوردن دهها و بلکه صدها توطئه پیچیده علیه فلسطین مظلوم را از ایران میشناسد؛ دنیا شکست آمریکا و اسرائیل و... در ۹ جنگ بزرگ که در حد فاصل 2000 تا 2017 در این منطقه - حد فاصل افغانستان و یمن تا فلسطین و لبنان - به راه انداختند را به نام ایران ثبت کرده است؛ دنیا بر باد رفتن اعتبار نظامی-امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را از ایران میداند؛ دنیا شکست انواعی از ائتلافهای غربی و عربی علیه سوریه، عراق و یمن را از ایران میداند؛ دنیا شکست توطئه پیچیده تکفیریهای وابسته و تروریست که توأمان در چند کشور منطقه تاخت و تاز میکردند را از ایران میداند؛ دنیا شکست زنجیره انقلابنماهای مخملی و از دور خارج شدن آن را از ایران میداند، دنیا تداوم مقاومت پیروز آمریکای لاتین را از ایران میداند؛ دنیا شکست طرح پیچیده و پرهزینه «خاورمیانه جدید» را از ایران میداند؛ دنیا علت شکست ترامپ در آمریکا را مقاومت ملت ایران میداند؛ دنیا علت خروج نظامیان آمریکایی از عراق (2009 تا 2011) و از افغانستان (2009 تا 2017) را از ایران میداند... این ایران است.
خب در این راه هزینههایی هم داده و خود را برای دادن هزینههایی دیگر نیز آماده کرده است. چنان اقتدار و چنان نتایج بزرگی بدون فدیه نمیشود، کما اینکه امام عظیمالشأن میفرمودند اسلام آنقدر اهمیت دارد که مثل سیدالشهدایی باید فدای آن شود. اما این یک سوی ماجراست.
رخنه امنیتی در حریم جمهوری اسلامی چیزی نیست که در یک نظام مقتدر برخوردار از هزاران نیروی مجرب قابل پذیرش باشد. رخنه اطلاعاتی و رخنه عملیاتی در ایران و استفاده از نیروهایی در این کشور موضوع سادهای نیست و این قلم بدون آنکه منکر زحمات نیروهای خدوم اطلاعاتی کشور شود و بدون آنکه بخواهد امکان رخنه را به طور کلی غیرممکن جلوه دهد، وضع کنونی که سبب از دست رفتن سرمایههای بسیار بزرگی شده است را غیرقابل توجیه میداند.
پرورش شخصیتی مثل سردار محسن فخریزاده به تعبیر دقیق حجتالاسلام خسروپناه به پنجاه سال زمان نیاز دارد و جمع سرمایهای با این مشخصات، جنبه فوق راهبردی دارد. کما اینکه حوادثی که در سالهای اخیر در مورد برخی مراکز حساس امنیتی کشور افتاد هم بسیار حائز اهمیت است و گذشت زمان نمیتواند بسیاری از این خسارتها را جبران کند. بنابراین به هیچ وجه نمیتوان از قصورهایی که در بحث نفوذ اتفاق افتاده است، چشم پوشید.
در اینجا با توجه به حجم خسارتی که از شهادت سردار شهید فخریزاده به جمهوری اسلامی خورده است، میتوانیم بگوییم پاسخی که ما در ماجرای شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به دشمن دادهایم، «بازدارنده» نبوده است کما اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی حمله موشکی ایران به عینالاسد را در حد یک سیلی و نه پاسخی درخور فاجعهای که اتفاق افتاده بود، دانستند و چندین نوبت بر قطعی بودن انتقام ایران از آمریکا تأکید کردند. اگر واکنش ما به ماجرای ترور شهید سلیمانی بازدارنده بود، نباید سردار فخریزاده به شهادت میرسید. بنابراین در این زمینه باید به تأملی دوباره بنشینیم و به واکنشی بیندیشیم که واقعاً بازدارنده باشد.
الان ما با فاصله کمی از ماجرای عصر جمعه آبسرد دماوند مواجه هستیم. اولین گام ما طبعاً بررسی دقیق حادثه و شناسایی عوامل و راههای نفوذ و احیاناً «انتقالدهندهها» (کاتالیزور)، خواهد بود. این موضوعی است که با دقت تمام و در نظر گرفتن جزئیات و ملزومات آن که یکی از این ملزومات، اطلاعرسانی دقیق و جزء به جزء و در طول زمان به افکار عمومی است. حجم خسارتی که به جمهوری اسلامی وارد شده است، میگوید ما باید یک کمیته قضایی بینالمللی برای پیگیری ترور شهید فخریزاده (و سایر شهدای هستهای) تشکیل دهیم.
@rozaneebefarda
ادامه👇
دست بر ماشه ای بازدارنده
[صفحه ۲ از ۲]
این کمیته میتواند با حضور قضاتی شاخص از کشورهای دوست در قارههای آسیا، آمریکا، آفریقا و اروپا تشکیل شود و در سازمان ملل هم به ثبت برسد. این کمیته میتواند به عنوان داوری ملل به تحقیقات انجام شده وجاهت بینالمللی ببخشد و جای خالی دادگاه لاهه و... را که در تیول آمریکا هستند، پر کند. این تصمیم با توجه به مدارک موجود به نظر نمیآید به زمان زیادی نیاز داشته باشد و میتواند در یک زمان سهماهه به سرانجام برسد.
نکته بسیار مهم در اینجا واکنش ایران است که حتماً باید «بازدارنده» باشد؛ یعنی از درجهای از قاطعیت و هوشمندی برخوردار باشد که مطلقاً اجازه تکرار حوادثی حتی بسیار کوچک از سوی دشمن را در محیط امنیتی ایران ندهد. الان صحبت این است که این ترور با طراحی، مدیریت و عوامل رژیم صهیونیستی روی داده است و البته این با خصوصیاتی که از این رژیم شرور میشناسیم، تطبیق میکند. اگر واقعاً دستگاههای اطلاعاتی ما به اقناع رسیدهاند که این کار رژیمصهیونیستی است، تکلیف ما از دو جهت معلوم است یکی از جهت شناختن عامل حادثه و دیگری از نظر تجربهای که با آن داریم.
ما در بحثهای امنیتی، در سالهای اخیر - از زمان حمله رژیم صهیونیستی به پایگاه تیفور(T4) در 20 فروردین 1397/ 9 آوریل 2018 - این رژیم را تجربه کردهایم. در ماجرای تیفور، رژیم صهیونیستی از خط قرمز عبور کرد و به پایگاهی حمله کرد که میدانست نیروهای ما در آن حضور دارند. در این حمله، هفت نفر از نیروهای جان بر کف جوان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند.
در این ماجرا نخستوزیر اسرائیل سراسیمه از روسیه، آلمان و آمریکا خواست که ایران را متقاعد کنند تا دست به واکنش نزند و وقتی ماجرا را جدی دید از طریق واسطه از ایران خواست واکنش متقابل باشد و از آن فراتر نرود. ما درست یک ماه پس از آن و در شرایطی که دشمن همه توان خود و دیگران را بسیج کرده بود تا از زمان واکنش و حجم واکنش ایران مطلع شود، عملیات سنگینی را در منطقه حساس بلندیهای جولان به اجرا گذاشتیم و در واقع توان و عزم واکنش خود را به دشمن نشان دادیم و نتانیاهو در میانه این عملیات با رسانهها مصاحبه کرد و گفت ما هر اقدام علیه ایران را متوقف کردهایم.
اما واقعیت این است که عملیات تلافیجویانه ما در جولان از آنجا که ناظر به وارد کردن ضربه بر تأسیسات و نه نیروهای نظامی دشمن بود، نتوانست به بازدارندگی برسد و پس از آن اگرچه رژیم جعلی اسرائیل در مورد وارد کردن تلفات انسانی به ایران در سوریه ملاحظه داشت اما در عین حال دست از شرارت هم برنداشت و گاهی به حوالی مقرهای ایران نیز حمله کرد و در همان حال ما با توجه به سیاست اصولی خود واکنش عملی نشان ندادیم.
اگر نقش رژیم اسرائیل در ترور شهید عظیمالشأن فخریزاده برای شورای عالی امنیت ملی ایران به اثبات برسد و البته همه شواهد این را نشان میدهد، ما لزوماً باید آنچنان ضربهای به این رژیم بزنیم که موضوع حمله به نیروها یا مراکز ایرانی در هر کجا که باشند - از آبسرد تا کاراکاس - از دستور کار هر دشمنی برای همیشه خارج شود.
ما در مواجهه با اسرائیل چند نوبت اعلام کردهایم اگر اسرائیل دست از پا خطا کند حیفا را میزنیم. الان با فرض اثبات نقش رژیم صهیونیستی در این شهادت عظیم، میتوانیم این تهدید را عملیاتی کنیم اما نه به این معنا که به عملیاتی دراندازه اقدام موشکی که علیه پایگاه نظامی عینالاسد داشتیم، بسنده کنیم و نه با ملاحظات آن عملیات، بلکه به این معنا که به طور واقعی شهر مهم بندری حیفا را آنچنان مورد حمله قرار دهیم که علاوه بر انهدام تاسیسات با تلفات سنگین انسانی نیز توأم باشد تا بازدارندگی ما به «نقطه اطمینان» برسد.
اقدام واکنشی ایران اگر هوشمند و دقیق اجرا شود، قطعاً به بازدارندگی میرسد چرا که آمریکا و رژیم اسرائیل و عوامل آن به هیچ وجه آمادگی شرکت در یک جنگ و مواجهه نظامی را ندارند و این به معنای واقعی کلمه بر پرونده جنگ و ترور در منطقه ما نقطه پایان میگذارد.
#شهید_فخریزاده
@rozaneebefarda
ایجاد موازنه وحشت با #اسرائیل
درنگی در نحوه مواجهه احتمالی ایران با ترور #شهید_فخریزاده
💥اختصاصی||پست ویژه
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔹با لحاظ تحلیل ها، شواهد و اظهارات برخی مسئولان مبنی بر دست داشتن رژیم صهیونیستی در ترور شهید فخریزاده و نقش غیر قابل انکار این رژیم در تحریک دولت آمریکا برای ترور شهید سلیمانی لازم است که صهیونیست ها پاسخ این اقدام را مستقیما و محکم دریافت کنند.
🔹با توجه به اینکه اقدام امنیتی و مستقیم در سرزمین های اشغالی می تواند بهانه هایی را برای غربی ها و دنباله رو های داخلی شان مبنی بر پاسخ جدی اسرائیل و احتمال ورود مستقیم آمریکا به درگیری با ایران برای حمایت از اسرائیل، به دنبال داشته باشد، اما با اینحال پیشنهاد میشود زمین بازی به کل سرزمین های اسلامی تغییر کند تا هم امکان شانه خالی کردن ایران از مسئولیت بین المللی اقدامات بر ضد صهیونیست ها فراهم باشد و هم احتمال پاسخ مستقیم کمتر بشود.
🔹سوال مهمی که مطرح است آنکه در صورت عملیاتی شدن سناریوی حمله مستقیم بازدارنده، کدام مراکز میتواند گزینه مناسبی برای تهاجم قرار گیرد.
⭕️ در حال حاضر رژیم غاصب با بسیاری از دولتهای منطقه همکاری های سیاسی، نظامی و امنیتی دارد ولی تنها در دو کشور پایگاه نظامی رسمی دارد؛
🔻بزرگترین پایگاه نظامی اسرائیل در خارج از سرزمین های اشغالی، #پایگاه_دریایی_دهلاک در اریتره و در جنوب دریای سرخ است.
این پایگاه توسط یک پایگاه شنود اطلاعاتی در کوهستانهای مشرف به دریای سرخ در اریتره (کوههای امباسویرا در جنوب اسمره پایتخت اریتره) حمایت اطلاعاتی و امنیتی میشود.
🔻دومین پایگاه مهم رژیم صهیونیستی در منطقه، #پایگاه_هوایی_سیتاچای در #جمهوری_آذربایجان است.
صهیونیستها در این پایگاه علاوه بر استقرار سامانه های اطلاعاتی و شنود جنگنده ها و پهپادهای شناسایی متعدد نیز مستقر کرده است. البته این پایگاه در ظاهر تحت کنترل ارتش جمهوری آذربایجان است.
🔻حضور نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در دیگر کشورهای منطقه از جمله امارات، بحرین، عربستان و اردن در منطقه غرب آسیا، علیرغم کمیت بالا، #غیر_رسمی و در قالب #مستشار_نظامی در مراکز نظامی ارتش این کشورها است.
🔻در آفریقا نیز رژیم صهیونیستی حضور نظامی و امنیتی پرحجمی دارد؛
در نیجریه، کنیا، تانزانیا، اتیوپی، چاد، کنگو و نیجر نیز ارتش این رژیم در قالب مستشارهای نظامی و فروش سلاح و تجهیزات به ارتش های محلی حضور گسترده دارد.
در این بین حضور نظامیان اسرائیلی در تانزانیا، نیجریه و کنیا بیش از دیگر کشورهای آفریقایی است.
🔻علاوه بر مراکز نظامی و محل حضور نظامیان اسرائیلی، سفارتخانه های این رژیم نیز به عنوان اصلی ترین مراکز پیشبرد اهداف امنیتی، سیاسی و اقتصادی این رژیم، نیز #اهداف_بسیار_مناسبی برای ضربات متعدد توسط همراهان جمهوری اسلامی هستند.
🔻نکته مهم در هدف قرار دادن مواضع صهیونیست ها در منطقه، لزوم تبدیل این برخورد به یک #روند_فرسایشی و #طولانی مدت است تا از این طریق بتوان #موازنه_وحشت را با آنها در منطقه برقرار کنیم.
البته نیاز به توضیح نیست که باید برای حفظ بازدارندگی و موازنه قوا، ضربه یا ضربات اولیه با قدرت بالا و در نزدیکترین زمان ممکن وارد شود!
🔹ماهیت تروریستی رژیم غاصب و منفوریت آن
در سراسر جهان بعنوان یک #رژیم_کودک_کش از یک سو و ظرفیت گسترده فقه شیعه در مواجهه با #کفار_حربی که اسرائیل امروز بعنوان مصداق بارز آن شناخته میشود، مزیت های نسبی و تسهیل کننده استراتژی موازنه وحشت است.
🔹همگرایی حداکثری هسته های مقاومت مردمی در منطقه و سراسر جهان، به عنوان ظرفیتی تمام ناشدنی و نامرئی، امکان عملیات های گسترده و سریالی و طولانی مدت علیه رژیم صهیونیستی را توسط عناصر غیرایرانی، غیرشیعی و حتی غیرمسلمان برای ایران فراهم میکند. به گونهای که هیچ مسئولیت حقوقی متوجه ایران نشود.
🔹رژیم منزوی و منفور اسرائیل، سست تر از آن است که قدرت تاب آوری چنین تقابل ویرانگر و پایان ناپذیری را داشته باشد و در کوتاه ترین زمان ممکن و به محض مشاهده اراده جدی ایران برای تحقق این امر، به دست و پا خواهد افتاد.
🔹در شرایط فعلی و با آزمودن راه طولانی و بی نتیجه #مذاکره و مصالحه جویی با #رژیم_های_متخاصم که نتیجهای جز تنگنای شدید اقتصادی و به مخاطره افتادن عزت و استقلال و امنیت ایران عزیز نداشته، تنها چیزی که میتواند امنیت پایدار، ثبات سیاسی و #گشایش_اقتصادی ایران را به دنبال داشته باشد و سایه جنگ و تهاجم فرهنگی و اقتصادی و امنیتی را از سر ملت ایران دور کند، برخورد پشیمان کننده و بازدارنده است که یکی از بهترین راه های تحقق آن، ایجاد موازنه وحشت با رژیم کودک کش و غاصب صهیونیستی است.
🔹تصاویر پایگاه های راهبردی رژیم غاصب را در روزنه ببینید:👇
❄️روزنه؛خانه فضلا و فرهیختگان:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
ایجاد موازنه وحشت با رژیم اسرائیل
راهبردی معقول در مقابله با آمران ترور شهید محسن فخری زاده
🔹یادداشت اختصاصی روزنه را اینجا بخوانید:👇
https://eitaa.com/rozaneebefarda/6081
⭕️به پیوست تصاویر پایگاه های راهبردی رژیم غاصب را مشاهده میکنید که میتواند بعنوان نخستین اهداف حمله، مورد بررسی قرار گیرد.
❄️روزنه؛خانه فضلا و فرهیختگان:
https://eitaa.com/joinchat/2032861191C0a0a43a053
درنگی در کارنامه سیاسی حجت الاسلام شهید #میرزاکوچک_جنگلی
میثم عبداللهی چیرانی
[صفحه 1 از 6]
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
یادی از بنیانگذار مینیاتور جمهوری اسلامی
امروز 11 آذرماه مصادف است با سالروز شهادت حجت الاسلام میرزاکوچک جنگلی. او یکی از نمادهای مقاومت اسلامی و مردمی در دوران معاصر است که همزمان به مقابله با دو استعمار روس و انگلیس و استبداد داخلی به مبارزه برخاست و در این راه مقدس، به شهادت رسید. در این یادداشت مختصر، مروری خواهیم کرد بر مجاهدت های سیاسی و مبارزاتی این روحانی شهید.
مقام معظم رهبری در روز ۱۱ آذر ۱۳۹۱ در یادکرد شهید میرزاکوچک جنگلی فرمودند: «یک واحد مینیاتوری را ایشان از نظام اسلامی و جمهوری اسلامی را در رشت و در همان محدودهی خاصّ خودش – گیلان – بهوجود آورده.»
تولد و تحصیلات میرزا کوچک
میرزا کوچک در سال ۱۲۹۸ قمری در «محله استادسرای» رشت متولد شد. پدرش میرزا بزرگ از روحانیون ساکن رشت و در دستگاه دیوانی رشت، کارمند بود. میرزا کوچک در رشت بزرگ شد و با آغاز نوجوانی، دروس علوم دینی را در مدرسه «حاجی حسن» در محله «صالحآباد» رشت آغاز کرد. پس از آن در مدرسه جامع رشت، جنب مسجد جامع، تحصیلات دینی خود را گذراند. سپس در مدرسه دینی «محمودیه» تهران دروس دینی خود را پی گرفت. آیتالله «شیخ محمدحسین یزدی» از علمای ساکن تهران، استاد وی بود. همچنین گفته شده که میرزا بخشی از درسها را پیش «آیتالله سید عبدالوهاب صالح ضیابری» از علمای ساکن رشت خواند. میرزا کوچک روحانی جوان و فاضلی بود که در پیش از قضایای مشروطیت در تهران بود و مشغول تحصیل علوم دینی بود و سپس به رشت بازگشت و در آغاز مشروطیت، فعالیتهایی را شروع میکند.
جوان مشروطهخواه
او در آغاز مشروطه در سن حدود ۲۶ سالگی، طلبهای فاضل بود که به حوزه رشت رفتوآمد داشت. با دوستانش فعالیتهای سیاسی خود را در حمایت از مشروطیت انجام میداد. در آغاز مشروطه انجمنهای مختلفی در رشت تشکیل شد. حدود ۱۵ انجمن با گرایشها و افکار مختلف چه وارداتی و چه بومی در رشت تشکیل شد که برخی از آنها با قفقاز در ارتباط بودند و برخی با تبریز رابطه داشتند. در حقیقت بهنوعی میتوان گفت پیش زمینه و پیش درآمد احزاب سیاسی بود که بعدها تشکیل شدند.
مستقل و پیشرو
نکته مهم در رابطه با فعالیتهای میرزا کوچک این است که او فعالیتش را در قالب هیچیک از این گروهها انجام نداد؛ وارد انجمنها نشد و همراه با عدهای از دوستان طلبه و روحانی خود، «انجمن روحانیون ایران» را در رشت تأسیس کرد و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی او و دوستان فاضلش که همه معمم و از روحانیون و طلاب ساکن رشت بودند، در قالب همین تشکیلات انجام میشد. این انجمن کاملاً مشروطهخواهانه بود و اعضای آن همگی طلبه و روحانی هستند. کل فعالیتهای میرزا کوچک در دوران مشروطهی اول تا پیش از به توپ بستن مجلس در قالب همین انجمن است او در آن زمان طلبه معمم و فاضلی است که در رشت منبر میرود و فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و مذهبی پررنگی دارد و از این رو در رشت شناخته شده است. او برای اعضای انجمن روحانیون، لباس متحدالشکل تهیه میکند و برای آنها آموزش نظامی تدارک میبیند تا آمادگی نظامی داشته باشند.
حساسیت ویژه نسبت به مسائل دینی
میرزا کوچک در ماجراهای فتح رشت، فتح قزوین و فتح تهران حضور دارد؛ یکی از شخصیتهای شاخص که در کنار فرماندهان بود. در ماجرای فتح قزوین وقتی میبیند «میرزا کریم خان رشتی» و برادرش «عبدالحسین خان سردار محیی» از سران مشروطه گیلان که این قضایا را مدیریت میکردند، کارهای نامشروعی دادند. میرزا کوچک از آن فضا زده میشود و بعد از چند بار تذکر، به رشت بر میگردد. «میرزا کریم خان رشتی» در رشت به دیدارش میآید و قول میدهد آن کارها، دیگر تکرار نشود و میرزا کوچک با این شرط و شروط قبول میکند با نیروهایی به تهران برگردد. در راه، در منطقهای به نام علیشاهعوض که شهریار امروزی است، به اردوی گیلانیان فاتح تهران میپیوندد و در آن اردو حضور دارد و در فتح تهران هم حضور داشت.
او شخصیتی کاملاً متدین و متشرع است و نسبت به مسائل دینی حساسیت دارد و در این مسائل با کسی تعارفی ندارد. بنابراین به طور دائم با سران مشروطه در حالت قهر و آشتی است و رفت و برگشتهایی صورت میگیرد و انتظارات بیشتری در کنترل مشروطهخواهان دارد؛ اما آن افراد عوامل برجسته انگلیس بودند که بعدها مشخص شد و میرزا اندکی بعد از فتح تهران از آنها فاصله گرفت و دیگر حاضر نشد با آنها ملاقاتی کند و آنها را منحرف کنندگان مشروطه میدانست. در ماجرای جنگل هم علی رغم تلاش چند باره این عده، حاضر نشد آنها را در نهضت جنگل بپذیرد.
@rozaneebefarda
ادامه👇🏾