هدایت شده از روزنه
#محرم_و_انقلاب_اسلامی/(3)
#امام_عاشورایی
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
🔸این تصویر برای همه ایرانی ها آشناست؛ امام دستمال سفیدی به صورت گرفته و شانههایش میلرزد، وقتی که مرحوم کوثری دارد روضه میخواند. فقیهی که تئوری «پیروزی خون بر شمشیر» را مطرح میکند، باید شهادت را سعادت بداند و خود برای این سعادت، همواره آماده باشد. پیوند عمیقِ امام خمینی با عاشورا، در همه سالهای زندگی اش قابل پی جویی است. برای روشن شدن این پرده از زندگی امام، پنج روایت در پی می آید:
🔸یک: آیت الله شبیری زنجانی به نقل از «آشیخ محمدحسین بهاری همدانی»: آقای حاج شیخ عبدالکریم [حائری]، مجلس روضه ای داشت و در آن مجلس زنها هم شرکت میکردند، دو نفر کمسن در آن مجلس چای می دادند: یکی آقا روح الله [خمینی] و دیگری آقا ریحان الله [نخعی گلپایگانی]». (جرعه ای از دریا، ج3، ص675).
▪️دو: از آیت الله مرعشی نجفی منقول است که: «در ایام جوانی، با تنی چند از طلّاب علوم دینی، شبهای محرم تا سحر، با سینه زنی و گریه و زاری بر مظلومیت سیدالشهدا و اهلبیت پاکش علیهم السلام احیاء می گرفتیم، و از جمله کسانی که در این مجلس شرکت می کردند امام خمینی رحمه الله بودند».
سه: مرحوم علی دوانی می گوید: « در سال 1328 شمسی که برای ادامه تحصیل به شهر مقدس قم آمدم، و آیت الله العظمی امام خمینی ـ رضوان الله علیه ـ را در مجالس عزاداری می دیدم، به تعبیر امروز، «فرهنگ عاشورا» در نظرم مجسم می شد.
🔸هنگامی که واعظ به «گریز» می رسید، یا روضه خوان شروع به خواندن روضه می کرد، حاج آقا روح الله خمینی نخستین کسی بود که دستمال سفید و تمیز خود را از جیب درمی آورد و به صورت می گرفت و گریه را سر می داد. اگر تکیه بر دیوار داده بودند، بدون حرکت و تکانی می گریستند، و چنانچه خم می شدند، می دیدی که چطور می لرزند و اشک می ریزند».(امام خمینی و عزاداری امام حسین(ع):کنگره...سال76)
◽️چهار: آقای حاج سیدمحمد کوثری ذاکر امام، نقل کرده: «وقتی امام در نجف اشرف بودند، من سفری برای زیارت به کربلا رفتم. در کربلا عده ای از فضلا .... گفتند، آقای کوثری، به داد امام برس! گفتم موضوع چیست؟ گفتند: می دانی که آقای حاج آقا مصطفی فرزند دانشمند امام به طرز مرموزی جان داده است. کسی گریه امام را در مرگ او ندیده است. یکی دوبار که طلاب در منزل امام یا در سر تربت حاج آقا مصطفی روضه ایشان را خوانده اند، نه تنها امام گریه نکرده، بلکه طلاب را هم منع کرده و گفته اند بروید مشغول کارتان شوید. و به خانم، همسرشان نیز فقط گفته اند: «مصطفی از الطاف خفیه الهی بود. خدا او را از ما گرفت».
🔸آنها گفتند، شما زودتر به نجف بروید و خدمت امام برسید و طبق معمول که اجازه می گرفتید و در حضورشان روضه می خواندید، روضه ای بخوانید و اسم حاج آقا مصطفی را ببرید، بلکه بتوانید امام را در مصیبت فرزندشان بگریانید که ... خدای نکرده صدمه ای نبینند. می گفتند، مرگ حاج آقا مصطفی حوزه نجف را عزادار کرده است، لابد ایران و قم نیز همینطور است، ولی خود امام را کسی ندیده که متأثر باشد و گریه کند» [من] وارد نجف شدم و پس از زیارت، خدمت امام رسیدم، و بعد از تسلیت و مختصر احوالپرسی عرض کردم اجازه می دهید طبق معمولم در حضورتان روضه ای بخوانم؟ فرمودند: «بفرمایید!».
▪️پس از مقدمه کوتاهی، هرچه راجع به حاج آقا مصطفی می دانستم که چقدر مورد علاقه امام بود و شخصیتی ممتاز داشت، بیان کردم،... در تمام این مدت، این امام بدون تغییر حال گوش می دادند و کوچک ترین اثری برای گریستن در ایشان پیدا نشد. هرچه به این در و آن در زدم بلکه امام در مرگ فرزند اشکی بریزند نتیجه نداشت. ناچار گریز زدم به کربلا و آمدن امام حسین ـ علیه السلام ـ به بالین حضرت علی اکبر. همین که گفتم، قربان غریبیت یا اباعبدالله! وقتی آمدی به بالین فرزند رشیدت علی اکبر، امام دستمال از جیب درآوردند و به قدری گریستند که تا آن موقع کمتر دیده بودم. (پیشین، به نقل از مرحوم دوانی)
◽️پنج: بعد از قضیه ی سال ۴۲ هنگام بازگشت از مدرسه فیضیه، در خیابان ارم عکسی از حضرت امام خمینی به دیوار زده بودند. حضرت آیت الله اراکی، وقتی نگاهشان به آن عکس افتاد فرمودند: قسم می خورم که صاحب این عکس اگر در کربلا می بود جزء مستشهدین بین یدی امام حسین علیه السلام بودند و ۷۲ نفر میشد ۷۳ نفر .(مصاحبه دکتر مصلحی فرزند آیت الله اراکی با روزنامه رسالت، شماره ۲۵۷۸ پنج شنبه ۱۰ آذر ۷۳)
@rozaneebefarda
📸اسامی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی
🔶حاشیه
در روزهای گذشته گفتگوها و نقد و نظرهای فراوانی در محافل سیاسی، خصوصا مجامع حزباللهی در مورد لیست و کابینه دولت جدید مطرح شد که در جای خود از حیث محتوا و زمان و زبان طرح بحث، قابل ارزیابی است.
در کابینه معرفی شده افراد جهادی و توانمندی حضور دارند که انشالله در صورت توفیق در ایجاد همدلی و با اتکا به الگوی مدیریت دانشبنیانِ جهادی، وضعیت را میتوانند تغییر دهند. نام برخی نیروهای متوسط نیز به چشم میخورد که به شرط مشورتپذیری با نخبگان متعهد انقلابی و روحیه تشکیلاتی و مردمی، امید توفیق حداکثری به کارنامه آنان نیز وجود دارد.
البته برخی افراد، مشخصا دو تن از وزرای پیشنهادی نیز به هیچ وجه قابل دفاع نیستند و احتمالا مجلس انقلابی به آنها اعتماد نخواهد کرد. عرصه آموزش در عداد سایر مقولات حائز اهمیت راهبردی است و از حیث توانمندی مدیریتی و اصالت فکری/سیاسی، باید از عناصر متعهد و قوی استفاده کرد.
در هر حال، ضمن نصح و خیرخواهی و کمک فکری و مدیریتی به دولت جدید، دعا برای بهبود شرایط و توفیق دولت، در این ایام و لیالی بسیار تعیینکننده است.
@rozaneebefarda
#حر امام حسين عليهالسلام
حر بن يزيد رياحى به پيش عمر بن سعد آمد وگفت: " آيا قصد دارى با حسين بجنگى ؟"
عمر سعد گفت: " آرى، به خدا قسم مى خواهم جنگى كنم كه كمترين چيزش آن باشد كه سرها از بدنها جدا ودستها از پيكرها قطع گردد. "
حر از شنيدن اين سخنان، از ياران خود فاصله گرفت و در حالى كه بدنش مىلرزيد، به گوشهاى رفت.
مهاجر بن اوس به حر گفت: " اى حر ! كار تو مرا به شك انداخته است. اگر از من مى پرسيدند كه شجاعترين مرد كوفه كيست، هرگز از تو تجاوز نمى كردم وفرد ديگرى را نمى گفتم، پس چرا به خود مى لرزى ؟ "
حر در پاسخ گفت: " به خدا قسم، خودم را در ميان بهشت ودوزخ مخير مى بينم، ولى به خدا سوگند، چيزى را بر بهشت ترجيح نمى دهم، اگر چه بدنم پاره پاره شود و سوزانده شوم. "
آنگاه حر بر اسب خود نهيب زد و به قصد خيمهگاه حسين(ع) حركت كرد.
او دو دست خود را بر سر گذاشته بود و مىگفت: " خداوندا ! به سوى تو انابه مى كنم، توبه مرا بپذير، زيرا من دوستان تو وفرزندان دختر پيغمبر تو را مرعوب ساختم. "
سپس حر به نزد حسين(ع) رفت وعرضه داشت:
"جانم فداى تو باد. من آن كسى هستم كه بر تو سخت گرفتم ونگذاشتم به مدينه برگردى. گمان نمى كردم اين مردم كار را به اينجا بكشانند. اينك توبه نموده وبه سوى خدا بازمى گردم. آيا توبه من پذيرفته است؟"
حسين(ع) فرمود: " آرى، خداوند توبه تو را قبول خواهد كرد. پياده شو. "
حر گفت: "سواره در راه تو بجنگم بهتر است از پياده شدن، زيرا بالاخره از اسب سرنگون خواهم شد وچون من نخستين كسى بودم كه راه بر تو سد كردم، اجازه فرما نخستين كسى باشم كه در راه تو كشته مى شود، شايد از كسانى شوم كه روز قيامت با جدت محمد(ص) مصافحه مىكنند."
پس از آن حسين(ع) به او اجازه داد.
حر، شروع به جنگيدن نمود ونيكو مقاتله كرد تا آن كه عدهاى از شجاعان ودليران را كشت وخود پس از لحظهاى، به شهادت رسيد.
بدن او را نزد حسين(ع) بردند.
آن حضرت خاكها را از چهره حر پاك مىكرد و مىفرمود: " تو آزادمردى، آنچنان كه مادرت تو را " حر " نام نهاد و تو در دنيا وآخرت آزاده اى."
@rozaneebefarda
بیغیرتی و بزدلی متولیان دیپلماسی، عامل حرمتشکنی بیگانگان علیه ایرانیان!
اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
حرمتشکنی سفرای انگلیس و روس در مرور روزهای تلخ اشغال تهران به دست بیگانگان، با واکنش یکپارچه ایرانیان مواجه شده و در نتیجه متولیان دیپلماسی دولت روحانی و برخی وکیلالدولههای عاشق سلفی با موگرینی نیز ای بسا مجبورا مواضع نیمبندی گرفتهاند. البته این مواضع هم خالی شيطنت نبود! چه اینکه اینان بازهم به سمت #ملکه_پیر غش کردند!
موضع رئیس مجلس و برخی اعضای دولت جدید البته غیرتمدارانه و بهتر بود اما همچنان، این برادران حق مطلب را ادا نکردهاند! چرا؟
ادامه یادداشت را بخوانید..
در دولت روحانی زن ایرانی را در یک کشور فقیر و بدبخت، هتک حرمت کردند و صدای حضرات در نیامد!
به نوجوانهای ایرانی تجاوز شد، موضع خاصی اتخاذ نکردند!
حاجیهای مظلوم را در قربانگاه منا به مسلخ فرستادند، از دستگاه خارجی ظریف جز التماس و عجز و لابه و ترس و هراس، هیچ ندیدیم!
اگر تشر و غضب حیدری حضرت آقا نبود، آل سقوط حتی پیکر عزیزانمان را هم حاضر نبودند پس بدهند!
از بازگرداندن کمکهای مردمی به یمن با تلفن جان کری و مانعتراشی بر سر انتقام حاج قاسم و هزارها مسئله بزرگ دیگر درمیگذریم که انفعال دولتمردان اعتدالی در مقابل بیگانگان، مثنوی ۷۰ من کاغذ است و مردم آن روزهای تلخ و آن سیره سیاسی ذلتبار را خوب به خاطر دارند!
بیگانگان در سالهای تلخ گذشته به واسطه برخوردهای انفعالی و لبخندهای پوشالی برخی کارگزاران سیاسی ایرانی دچار خطای محاسباتی شدهاند!
بزدلی و بیغیرتی برخی حضرات را در ذهنشان تسری دادهاند به ملت شهادتطلب ایران!
فیلشان یاد عصر پهلوی کرده است که شاه دستنشاندهای را با انگشت اشارتشان اخراج و آواره کردند و شاه دیگری را چنان تحقیر کردند که بدون اطلاع او در تهران میتینگ سیاسی گذاشتند!
علت جری شدن بیگانگان، شرقی باشند یا غربی، بزدلی و بیغیرتی است!
آنان در سلوک سیاسی برخی مسئولان ایرانی نشانهای از اینکه #ما_ملت_امام_حسینیم نمییابند و همین کافیست که دلشان هوس مجالس بالماسکه و تمسخر ارزشهای دینی و زیرپا گذاشتن غرور ملی ایرانیان به سرشان بزند!
اما اینکه گفته شد پاسخ رسانهها و مسئولین انقلابی هم کافی نبود، به این دلیل است که پاسخ #جنگ_شناختی باید از سنخ خودش باشد.
لذا مواضع سیاسی متولیان قوای مجریه و مقننه باید #پیوست_تاریخی داشته باشد!
اجمالا خوب است ماجرای #قتل_گریبایدوف را برای سفیر روس بازخوانی کنیم!
و نیز ماجرای برخورد محکم امام با فرستاده ویژه رهبر شوروی را!
برای انگلیسیها هم خوب است دستگیری نیروهای نظامی بزدل و سفیر بزدلشان را که از ترس خودش را خیس کرده بود، به یاد آوريم!
پاسخِ "های"، "هوی" است!
نیاز به تجمع یا تسخیر سفارتخانه یا قطع روابط راهبردی نیست، مرور تاریخ و ضرب شصت نشان دادن در #جنگ_روایتها بزرگترین سیلی برای فرستادگان بیادب بیگانه است!
۲۱ مرداد ۱۴۰۰
@rozaneebefarda
11.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥حضور رئیسی در #میدان_خدمت!
#حسن_روحانی و همه کارگزاران غربگرای ناکارآمد، برای همیشه در تاریخ ایران #رسوا شدهاند
حالا وقت آنست که مردم شیرینی #خدمت_بیمنت و #حضور_جهادی مدیران در #میدان_خدمت را بچشند...
@rozaneebefarda
عاشوراپژوهی. حسین زاده.pdf
1.19M
#تحفهای_عاشورایی تقدیم به همه مبلغان مکتب اهل بیت علیهمالسلام و مروجان مکتب سیدالشهدا علیهالسلام
#اختصاصی
◾️متن کامل کتاب گرانسنگ #عاشورا_پژوهی
🔻اثر جناب حجتالاسلام والمسلمین استاد #محمد_حسینزاده_یزدی، #فقیه_و_فیلسوف_انقلابی و از شاگردان برجسته و پیشکسوت #علامه_مصباح
🔘کتاب در دو بخش سامان یافته است:
▫️دفتر نخست: مبانی معرفتشناختی پژوهش در نهضت عاشورا
▫️دفتر دوم: نهضت عاشورا در ساحت روایات(رخدادهای عاشورا در منابع روایی)
🔹این اثر از جهات متعدد کمنظیر و بسیار قابل استفاده است؛
در بخش نخست به صورت ریشهای به برخی شبهات #عاشورا_ستیزان خصوصا روشنفکرنماها و #جوجه_جامعهشناسهای_سکولار پاسخ داده است.
در بخش دوم نیز حاوی برخی #روضههای_ماثور است که هم متقن و مستند است و هم، بسیار سوزناک و حزنانگیز.
🔹انشاءالله وعاظ و ذاکرین سیدالشهدا علیهالسلام دعاگوی نویسنده باشند که بدون چشمداشتی متن کامل اثر را جهت انتشار عمومی در اختیار قرار دادند.
▫️در ثواب بازنشر این اثر عاشورایی سهیم باشید.
@rozaneebefarda
وداع با مرحوم استاد ضمیری
عصر دیروز بعد از اقامه نماز توسط آیتالله کعبی، پیکر مرحوم استاد ضمیری در بهشت معصومه(س) قم به خاک سپرده شد.
🔶مختصری از زندگینامه و خدمات مرحوم استاد ضمیری
تولد: 1346_مسجد سليمان.
ورود به حوزه:1361_حوزه علمیه المهدی(عج) مسجدسلیمان
اساتيد در قم: حضرات آیات، آقایان: تبریزی، وحيد خراسانی، سبحانی ، مکارم، مصباح یزدی، معرفت.
▫️مدارج و سوابق:
_دکترای انقلاب اسلامی
_کارشناسي ارشد جامعه شناسي(۱۳۸۱)/موسسه آموزشي و پژوهشي امام
- رئیس مدارج علمی حوزه های علمیه
-مدرس درس خارج از سال۸۳
- رييس مركز مطالعات ملي جوانان
- رئیس موسسه ومرکز تخصصی مذاهب
اسلامی و موسس رشته مذاهب در حوزه
- نماینده رهبری در دانشگاه شهید بهشتی تهران
- رئیس حوزه علمیه خواهران استان قم
-مدیر گروه جامه شناسی دارالحدیث
-مدیر گروه اصول فقه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
-معاون پژوهش جامعه الزهرا
-عضو هیئت مؤسس و رئیس انجمن مطالعات اجتماعی حوزه
-مدیر گروه جامعه شناسی پژوهشگاه مهدویت و آینده پژوهی
🔹تالیفات؛
-دانشنامه اصولیان شیعه
-درسنامه فقه مقارن
-جستاری در اندیشه فقهی مذاهب
-کتابشناسی تفصیلی مذهب اسلامی
-رجعت
-استخاره
-جامعه شناسی فرهنگ
-مبانی انسان شناختی انقلاب اسلامی
-اندیشه اسلامی
-مناسبات جامعه شناسی و حدیث
-اخلاق شهروندی
-منشور اخلاقی مرزبانان
-ماخذ شناسی قواعد فقهی
▫️دست چاپ:
-دوره اول درس خارج اصول
- درس خارج فقه خانواده
-روش شناسی علوم اجتماعی
-اندیشه های اجتماعی علامه طباطبایی
- شبهات وهابیت
- تفسیر اجتماعی قرآن کریم
- مبانی جامعهشناسی انقلاب اسلامی
@rozaneebefarda