«لزوم حضور ملت در صحنه»
✍ مرضیه عاصی
انتخابات پیش رو مسئلهی فوقالعاده حائز اهمیتی است تا آنجا که ولیّ امرمان بر چهار محور اساسیِ مشارکت، رقابت، سلامت و امنیتِ انتخابات بهصراحت تاکید نمودند.
[1].امروز مسئلهی انتخابات و مشارکت در آن، موضوع مهم کشور ماست. متاسفانه بنظر میرسد عدهای در جمهوری اسلامی علیرغم نظر مقام معظم رهبری به دنبال کاهش مشارکت مردم در انتخابات هستند، این افرادِ حریصِ به قدرت و بیت المال از کاهش مشارکت در انتخابات، جهت رسیدن به مطامع سیاسی و اقتصادی خود بهره میبرند. ایجاد نارضایتی برای مردم، عاملی برای کاهش مشارکت در انتخابات است. دوری از صندوق رای همان چیزی است که منفعتطلبان و قدرتطلبان میخواهند. مجلس قدرتمند که بتواند جلوی کج روی برخی نهادهای اجرایی و غیر اجرایی کشور بایستد و از هیچ چیزی نهراسد لازمهاش حضور مردم است.
[2].عدهای وانمود میکنند که انتخابات و شرکت در آن فایدهای ندارد، و نمیخواهند این انتخابات، آنچنان که شایستهی این ملت است انجام بگیرد؛ تلاش میکنند گَرد یاس و ناامیدی را بر مردم بپاشند، کسانی هستند که میخواهند حضور مردم در ادارهی کشور که اثبات تحقق مردمسالاری دینی است، ضعیف بشود و مردم را از صنحه بیرون کنند، در صورتی که هرکس با انتخابات مخالفت کند با جمهوری اسلامی و اسلام مخالفت کرده است. انتخابات یک وظیفه است. امروز احساس وظیفه نسبت به انتخابات، یکی از وظایف مهم جامعهی مجاهد در جهاد تبیین است. رهبرانقلاب فرمود "سیاست راهبردی امام، آوردن مردم به صحنه، سیاست راهبردی دشمن، خارج کردن مردم از صحنه. شرکت نکردن در انتخابات همان سیاست راهبردی دشمن است." (بیانات در دیدار مردم قم، ۲۲/۱۰/۱۴۰۲)
[3].با توجه به شرایط کشور در داخل، منطقه و جهان، هیچ اولویتی مهمتر ازانتخابات وجود ندارد و این انتخابات هم اولویتهایی دارد که اول مشارکت حداکثری مردم است و دوم انتخاب اصلح می باشد. انتخابات پرشور تضمینکنندهی آیندهی ایران در نظم نوین جهانی است. رهبر انقلاب فرمود، "حضور مردم در صحنه؛ این باید ترویج بشود. هر کسی صدایی دارد؛ هر کسی زبان گویایی دارد؛ هر کسی مخاطبی دارد؛ هر کسی میتواند اثر بگذارد، باید روی این زمینه کار کند. و تَواصَوا بِالحَقِّ. این حق است. تواصی به حق وظیفهی همه است." (بیانات در دیدار با مردم قم، ۱۹/۱۰/۱۴۰۲). بنابراین زبان گویای تبیینگران و نطق نخبگان انقلابی باید هر چه رساتر ناقوس امید را بهصدا درآورند.
[4].علاوه بر اقدامات موثر مسئولین که یکی از مهمترین عوامل افزایش مشارکت در انتخابات است، ما مردم نیز باید نقش آفرینی موثر برای افزایش مشارکت داشته باشیم. قطعاً مهمترین دلیل برای عدم مشارکت، ناامیدی از حل مشکلات است، در حالی که ریلگذاری جمهوری اسلامی در طول این ۴۴ سال به برکت ولیّفقیه بسیار دقیق بوده و با تمام مشکلات در حال رسیدن به قلّه و حلّ مشکلات هستیم و این خود نقطهی امید بسیار مهمی است. باید بدانیم که انتخابات باعث عزت ملی و اقتدار ملت ایران است و هر کس به عزت ایران اسلامی علاقمند است باید در انتخابات شرکت کند. "انتخابات یک عرصهی ظهور و بروز وحدت ما، عقلانیت ما، شعور ملی ما میتواند قرار بگیرد. بعضی خیال میکنند انتخابات، زمزمههای انتخابات، فضای انتخاباتی، مایهی اختلاف است؛ نه، میتواند مایهی اتحاد باشد؛ میتواند تشجیع کنندهی به سرعت عمل و پیشرفت باشد؛ با رقابت مثبت."، (بیانات در دیدار کارگزاران نظام، ۲۱/۷/۱۳۸۶)
[5].انقلاب اسلامی ایران با حضور مردم، در عرصه های مختلف پیروز شده است. تاریخ پرماجرای مسیر انقلاب اسلامی از ابتدای نهضت تا امروز، پر از ردّپای زنان و مردان پیر و جوانی است که در برهههای گوناگون، نقش برجستهای برای سربلندی وطن ایفا کردهاند؛ مردمی که یک روز با از جان گذشتگی و خون سرخ خود، انقلاب را پیروز کرده و روز دیگر با جوهر نقش بسته بر روی انگشت، حکم به بقا و بالندگی آن دادهاند. صفحات تاریخ ایران از اوایل دههی چهل تاکنون، همگی گواه ایستادگی، حضور و اثرگذاری مردم است، مردمی که به ویژگیهای غیرت دینی، بصیرت و عمیق بودن اعتقادات دینی متّصف هستند؛ مردمی که پای مرجعیت دینی، انقلاب اسلامی و اقامهی شعائر دینی، محکم و استوار ماندهاند.
[6].انتخابــــات در کشـور، تحوّل ایجاد میکند.مشارکت مردم در انتخابات نهتنها برای پیشرفت کشور معجزهآفرین است بلکه انتخابات با مفاهیم اصلی انقلابی که مردم با فداکاری و نثار خون خود آن را به پیروزی رساندند، گره خورده است.
🍃ادامه دارد
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI