از بسیاری از مداحان و منبریها شنیدهایم که یک قطره اشک بر امام حسین(علیه السلام)، تمام گناهان انسان را میشوید و از بین میبرد.
این درست است، اما اشک ریختن، تنها شرط بخشایش گناهان نیست؛ شرط اصلی، قصد جدی گناهکار برای پرهیز از تکرار گناه است؛ نه این که مشروبخور، پیش از شرکت در جلسه، مشروبش را بخورد و بخواهد پس از جلسه هم کارش را تکرار کند؛ بیحجاب بخواهد بیحجاب در جلسه شرکت کند و اشک بریزد و همه چیز تمام شود! دزد بیتالمال در جلسهی هیأت، بخواهد برای فردایش برنامه بریزد و با چند قطره اشک، بخشوده شود؟ نمازنخوان، بگوید من نماز نمیخوانم، ولی در هیأت سینه میزنم تا بخشوده شوم! روزهخوار و زکاتنده و خمسنده و اهل غیبت و تهمت و آبروریزی هم محل امنی پیدا کنند برای فرار از عذاب الهی؟
با این تصورات، چه چیزی از دین اسلام باقی خواهد ماند؟ عاشورا، رویدادی است بزرگ، درسآموز، حیاتبخش و زندگیآفرین؛ آن را به رویدادی دینخرابکن و مرگآفرین و ضد دین، تبدیل نکنیم.
منبریها و مداحان و واعظان، در این خصوص، وظیفهای دارند سخت و دشوار.
بد نیست نظر شهید مطهری را هم در این باره بخوانیم: «اباعبدالله که برای مبارزه با گناه کردن قیام کرد، ما گفتیم قیام کرد که سنگری برای گنهکاران بشود. ما گفتیم حسین یک شرکت بیمه تاسیس کرد، بیمهی گناه. گفت شما را از نظر گناه بیمه کردم. شما برای من اشک بریزید، من در عوض گناهان شما را جبران میکنم؛ اما شما هر چه میخواهید باشید. کدام جانی یا جانیهایی جنایت را به شکل دیگری بر حسین بن علی وارد کردند و آن اینکه هدف حسین بن علی را مورد تحریف قرار دادند».
#یادداشت #عاشورا