💫هو الشافی در ادامه ی تاثیر برخی مواد غذایی بر عقل انسان، این بار به کدو حلوایی اشاره شده است. عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِنَا عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ مُوسَى عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: كَانَ فِيمَا أَوْصَى بِهِ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ عَلِيّاً عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ لَهُ يَا عَلِيُّ عَلَيْكَ بِالدُّبَّاءِ فَكُلْهُ فَإِنَّهُ يَزِيدُ فِي اَلدِّمَاغِ وَ اَلْعَقْلِ . راوى گويد: امام كاظم عليه السّلام فرمود: از وصيت‌هاى پيامبر صلّى اللّه عليه و اله به امير مؤمنان على عليه السّلام اين بود كه فرمود: اى على! بر تو باد به كدو! آن را بخور؛ چرا كه آن نيروى مغز را زياد و عقل را فزونى مى‌بخشد. 📚 الکافی، ج۶، ص۳۷۱. خواص و مزاج کدو حلوائی یا کدو تنبل که انواع مختلفی دارد، بدین قرار است: 🔹 مزاج کدو حلوائی سرد و تر است. 🔹 کدو حلوائی ملین است و استفاده از پخته آن همراه با غذا یا در خورش‌ها (مثلاً خورش قیمه) رطوبت مناسبی به بدن بخشیده و در درمان یبوست مزاج و خشکی پوست موثر است. 🔹 این کدو، سبب رفع تشنگی می‎شود. 🔹 سرفه را کاهش می‌دهد. 🔹 مربای کدو حلوائی برای تولید خون خوب و دفع مواد سوداوی و تقویت اعصاب موثر است. 🔹 ترشی کدو حلوائی لطیف کننده، هضم کننده غذا و مسکن حرارت خون و صفرا می‌باشد. 🔹 مصرف آن در فصل پاییز از ابتلا به بیماری‌های سرد و خشک نظیر خشکی پوست و یبوست مزاج جلوگیری می‌کند.( سایت طبایع) 🔹 مصرف کدو برای همه افراد و همه مزاجها مناسب و موثر است. 🔹 کدو برای بچه های ناآرام و اوتیسمی های ناآرام حیاتی است و موجب آرامش آن ها می شود. 🔹 کدو برای بیماری های آلزایمر و پارکینسون هم مفید است زیرا در این بیماری ها مغز کوچک می‌شود. 🔅 کدوهای سبز هم خوب است ولی کدو تنبل بهتر است زیرا در روایت «دباء» یعنی کدو تنبل آمده است. 💎 کلمه «قرع» و «دباء» به معنای کدو تنبل است ولی کلمه «یقطین» شامل تمام کدوها و کدو سبز هم می شود. (در سوره مبارکه صافات/۱۴۶، کلمه یقطین آمده است) @davat_namaz