💫هوالشافی دفتر پرداختن به تقویت کننده های عقل، امروز با بیان خواص به، به پایان می رسد هر چند که حکایتهای عقل و تقویت کننده های آن از زوایایی دیگر همچنان باقیست. ...وَ قَالَ رسول الله (صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ) : كُلُوا اَلسَّفَرْجَلَ فَإِنَّهُ يَزِيدُ فِي اَلذِّهْنِ وَ يَذْهَبُ بِطَخَاءِ اَلصَّدْرِ وَ يُحَسِّنُ اَلْوَلَدَ پيامبر(صلّى اللّه عليه و آله و سلّم)فرمود: به بخوريد كه قدرت ذهن را زياد مى‌كند و اندوه دل را مى‌زدايد و موجب زيبايى فرزندان مى‌شود. 📚مکارم الاخلاق، ج۱،ص۱۷۲ ✅ خواص به: 🌱 برای تقويت قلب و اعصاب بسيار مفيد است و غم و اندوه را از بین می برد. 🌱 فيبر موجود در ميوه به نيز خواص درماني داشته و مرباي آن ضد نفخ بوده و برای دوران بار داری هم توصیه می شود. 🌱 باعث باهوش شدن وزیبا شدن جنین و فرزند می شود. 🌱 به داراي ويتامين هاي A، B و C و همچنين املاحي مانند پتاسيم، روي، فسفر، كلسيم، آهن، منيزيم و سلنيوم است لذا براي درمان لاغري و جلوگيري از چاقي مصرف اين ميوه توصيه مي‌شود. 🌱 «به» همچنين داراي ويتامين E و آنتي اكسيدان بوده و جلوي سرطان را مي‌گيرد. 🌱 به دانه نيز ورم معده را رفع كرده و مي‌توان ۴ گرم به دانه را با سه چهارم ليوان آب مخلوط كرد و پس از هم زدن و ايجاد حالت ژلاتيني براي رفع معده درد آن را استفاده كرد. 🌱 لعاب خيس كرده به دانه گلودرد را تسكين و سرفه را درمان مي‌كند. همچنين براي رفع عطش، سوزش دهان و گرفتگي صدا خوردن به دانه بسيار موثر است. 🌱جوشانده برگ به بهترين راه درمان عصبانيت است.  ✅«به»ترين چاي 🔸چای «به» يكي از نوشيدني هاي سنتي قديمي‌ايراني‌هاست كه براي تهيه آن ابتدا بايد «به» را به قطعات کوچک تقسیم کرد و بدون دادن حرارت خشك كرد. اگر «به» را يك تكه بگذاريم گرچه روند خشك شدن طولاني تر مي‌شود اما مواد بيشتري در آن باقي مي‌ماند. وقتي «به» خشك شد، مي‌توان آن را بسته‌بندي كرد و در فريزر قرار داد. 🔹 براي تهيه چای «به» بايد به اندازه نصف قاشق غذاخوري «به» خشك شده را در يك ليوان آب جوشيده ريخت و در آن را گذاشت تا دم بكشد. بعد از يك ربع اين چای آماده نوشيدن است. اين نوشيدني آرامش بخش است و به تقويت قواي مغزي نيز كمك مي‌كند. 📚سایت حکیم روازاده @davat_namaz