🍂
🔻
#مهندسی_رزمی
در دفاع مقدس 8⃣3⃣
🔅 مصاحبه با سردار همتی
همانطور که می دانیم ، معمولا برای حفظ موشک ها، تجهیزات لجستیک و ... محل های امن درست می کنیم، همینطور باید برای بیمارستانها نیز محل های امن و مورد توجه را درست کنیم.
معمول این است که از الان تعداد 7 یا 8 نفر می آیند برای شناسایی محل. آنها محل را بازدید و مشخص می کنند. بچه های بهداری نیز در آنجا حضور دارند و نظرات خودشان را اعمال می کنند، بعد نقشه تهیه و سپس اجرا می شود. روال کار، منطقی می باشد. از اینکه این هزینه ها انجام می شود ما ناراحت نیستیم و این به نفع کشور است. اینها باعث دلگرمی رزمنده ها و باعث سرخوردگی دشمن می شود. بطور کل همه این اقدامات باعث بازدارندگی دشمن می شود.
عمدتا کارهای کلان سپاه را گروه های مهندسی انجام می دهند. ما حدود 10 گروه مهندسی داریم. این گروه ها همان لشکرهای مهندسی زمان جنگ هستند. اینها عمل کلی انجام می دهند اما خود گردان های مهندسی لشکرها نیز کار خودشان را انجام می دهند.
همه لشکرهای ما خودشان گردان مهندسی دارند. بحث استحکامات دفاعی در مرزها و ... بر عهده آنهاست. به آنها پول و تجهیزات می دهیم و آنها اجرا می کنند.
اجرای تونل در جنگ چند مورد بیشتر اتفاق نیفتاد. در جنوب معمولا تونل استفاده نمی شد در غرب نیز چند نمونه بیشتر نداشتیم. بیشتر تونل ها، آدمرو و نفررو بودند، نه ماشین رو.
در عملیات فتح المبین یک تونل زده شد که نیروهای خودی از آن عبور کرده و از پشت نیروهای دشمن بیرون آمدند. یک تونل هم در جنوب شروع شد با روش EBM که ما زیر رودخانه اروند می خواستیم تونل بزنیم و به طرف دیگر. حتی شفت آنها زده شد و تونلی افقی هم شروع شد ولی به علت نفوذ بیش از اندازه آب به داخل تونل این موضوع منتفی شد.
در شمال غرب و غرب نیز چند تونل آدم رو زده شد. اواخر جنگ نیز چند تونل برای شلیک موشک زده شد. در منطقه کامیاران از شیب کوه که هنوز هم مشاهده می شود خیلی از کانال ها، کانال های آدم رو بودند و ما روی آنها را می پوشاندیم و شبیه تونل می شد. ما در مهندسی از کارگر و محصل، با سواد، دانشجو تا استاد دانشگاه داشتیم.
در بیمارستان فاو یک سری از بچه های دانشگاه صنعتی اصفهان آمدند کمک ما. معمولا برای طراحی بیمارستانها از عقبه و دانشگاه ها استفاده می کردیم. حداقل جهت طراحی و تهیه نقشه ها و دتایل های اجرایی از بچه های دانشگاه استفاده می شد . در اهواز یک مرکز قطعات پیش ساخته بتنی بود که بیشتر بچه های مهندسی بسیجی در قالب قرار گاه مهندسی خاتم الانبیاء در آنجا فعالیت می کردند که آقای فروزنده فرمانده آنها بود. آنها انواع سنگرهای پیش ساخته باکسی بتنی و ... را طراحی و ساخت و اجرا می کردند. در حین اجرا، اشکالات اینها را می گرفتیم . مثلا دال بتنی بیس پلیت داشتند. وقتی باکس ها را کنار هم می گذاشتیم علاوه بر جوشکاری بیس پلیتها به یکدیگر، میلگردهایی را هم تعبیه کردیم داخل آنها که اینها با هم قفل وبست می شد و در برابر موج انفجار و فشار جانبی گلوله و موشک، دال ها و باکس ها بصورت یکپارچه عمل می کردند اینها به خاطر این بود که اینها را مهندسین طراحی می کردند.
این باکس ها در اهواز ساخته می شد برای جبهه جنوب و در کرمانشاه ساخته می شد برای جبهه غرب.
•┈┈• ❀ ● ❀ •┈┈•
همراه باشید
#تاریخ_شفاهی
کانال حماسه جنوب- ایتا 👇
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂