❖ تحلیل فلسفی شکل گیری سبک زندگی مصرف گرا در سنت انگلیسی
📝 #محمد_علی_مرادی
• با شکلگیری دولتهای رفاه در فضای عمومی جوامع غربی، گروههای اجتماعی خاصی پدیدار شدند که در بین آنها مصرف نقشی اساسی و محوری داشت و این نحوه مصرف بود که شیوهی زندگی آنها را تعین و به آنها هویت میداد. درواقع موضوع با ویژگیهای بیرونی که با آن تعریف و بازتعریف میشد، تعين مييافت. آنچه این گروههای جدید را از هم تفکیک میکرد و از هم تشخیص میداد، ویژگیهایی نبودند که با مؤلفههایی چون سن، جنسیت، قومیت یا طبقه اجتماعی و اقتصادی بتوان آنرا تعریف کرد و یا اینکه توسط شغل فرد معین شوند، بلکه بیشتر ویژگیهایی مربوط به سازوکارهای درونی این گروهها بود.
• این سازوکارهای درونی درواقع متأثر از عوامل و مؤلفههایی هستند که میکوشند ساختار اجتماعی، اقتصادی را با رویکرد و دورنمای هویتی شکل دهند و آنرا بر سازند.
این برساخت هویتی روندی در جریان تکوین خود میسازد که بیشتر از طریق اقلام مصرفی مثل پوشاک، موسیقی یا فعالیتهای ورزشی و نیز هواداری گروههای موسیقی و خوانندگان یا تیمهای فوتبال، بهعنوان ابزار خود استفاده میکند.
• این الگوهای مصرف را میتوان بهمثابهی مفهومی دید که با آنکسی که عضو و یا خارج از یک گروه خاص است، تعریف میشود. بعضی جامعهشناسان درک الگوهای مصرف را بسیار مهم دانستهاند؛ در درک جدید، الگوی مصرف بیشتر بهعنوان موضوعی متأثر از
طبقه اجتماعی-اقتصادی فهمیده میشود تا موضوعی که متأثر از سن، جنسیت، قومیت و... باشد.
#پاره_فکر
❞ زندگی برای علوم انسانی ❝
༺ https://eitaa.com/joinchat/2795962370C57415e19ef ༻