#تلنگر
درنگی در چرایی تاخیر در بازگشایی درب حرم های مطهر
💥اختصاصی
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
تحلیل عملکرد دولت در مواجهه با مناسک دینی و محدودیت در فعالیت اماکن مقدس، در شرایط فعلی ممکن نیست اما اجمالا نکاتی قابل ذکر است:
۱) از ابتدای شیوع ویروس منحوس، برخوردهای نامناسب با مسایل مذهبی، مشهود بود.
این برخوردهای گاه حاشیهساز گاه ریشه در بیاطلاعی از مناسبات مذهبی و فرهنگ دینی مردم داشت و گاه از بیاعتنایی و بیدقتی نشأت میگرفت. متأسفانه سیاسی کاری نیز گاه مزید بر علت میشد و بر پیچیدگی ماجرا میافزود.
۲) گرچه التزام به تصمیمات ستاد مقابله با کرونا امری ضروری بود و هست اما تلاش برخی جریانهای حوزوی در تقدیس این تصمیمات موجب بسته شدن دهان نخبگان از خوف برچسب ضدیت با یک امر دینی شد و عملا راه را برای نقد و ارزیابی این تصمیمات و ارائه ایده های جدید بست.
۳) مخالف خوانی های شتابزده و بدون پشتوانه فکری عمیق با تصمیمات ستاد کرونا نیز به مثابه تکمیل پازل حذف نخبگان حوزوی، عمل کرد و بهانهای شد برای تحکیم مواضع دولت.
۴) فعالیت جریانهای خرابکار خصوصا
#تشیع_لندنی در تبدیل مسائل مذهبی به موضوعات سیاسی/امنیتی
۵) فعالیت تیم عملیات روانی
#برجامیان_عاشق_آمریکا با تمرکز بر حوزه، روحانیت و گسل های مذهبی برای تحریک آستانه حساسیت متدینین.
آنان در سال های گذشته برای انحراف افکار عمومی از مذاکرات یواشکی و ناکارآمدی مفرط سیاسی/اقتصادی و ایجاد بن بست برای مطالبه گری، استفاده کرده اند که خود موضوع یادداشت مجزایی است.
۶) بیاعتنایی مطلق دولت به حوزه و عدم مشارکت دادن نهادهای عالی حوزوی در تصمیمات راهبردی.
۷) انفعال و کم کاری نهادها و جریانها و نخبگان حوزوی (از ایده پردازی گرفته تا ایجاد گفتمان و تلاش مؤثر و تشکیلاتی برای حضور در اتاق فکر تصمیمسازی ستاد مقابله با کرونا)
همیشه پاک کردن صورت مسئله و خانهنشینی به بهانه حمایت از ستاد، آسان ترین راه است که برخی شدیدا بدان گرایش دارند.
۸) نادیده گرفتن تلاشهای نخبگانی حوزوی و عدم وجود انسجام و اجماع
۹) کارشکنیهای بیوقفه جریان حوزوی متمایل به دولت که در برخی مجاری راهبردی لانه کرده است و در بزنگاه ها ضربههای شدیدی به وجهه حوزه وارد میکند.
۱۰) حضور جهادی طلاب عزیز در میدان، در شکستن توطئه قم هراسی و روحانیت ستیزی نقش اساسی داشت و صدالبته همراهی و حمایت بزرگان حوزه، خصوصا مدیریت محترم حوزه، در تقویت و پیشرفت این جریان بسیار مؤثر بود.
۱۱) به نظر میرسد امتناع دولت از بازگشایی حرم های مطهر علیرغم اعلان متخصصین مبنی کمخطر بودن آن نسبت به سایر اماکن عمومی، عادی نیست.
وگرنه چه وجهی داشت دولت پارک ها را بازگشایی کند اما امکان مقدسه را به تأخیر بیاندازد؟
۱۲) سخنان چند روز قبل روحانی در مورد این موضوع و اشاره او به حضور مدیر حوزه و نسبت دادن تغییر تصمیم دولت (تعطیلی تا پایان اردیبهشت) به دلیل جلب نظر جناب آقای اعرافی، به نظر یک اقدام کاملا سیاسی است که به مخاطب چنین القا می کند که حوزویان در تصمیمات ستاد مبارزه با کرونا تأثیرگذاری داشته و موجب بازگشایی حرم ها (۱۵ روز قبل از تصمیم اولیه دولت) شده اند!
این مسئله ممکن است یک نوع تلهگذاری سیاسی برای حوزه باشد که به شدت باید نسبت به آن هوشیار بود.
اگر دولت واقعا برای حرف حوزویان احترام قایل بود می توانست در ستاد مرکزی مبارزه با کرونا، یک کمیته حوزوی ایجاد کند تا تصمیمات با جلب نظر یا لااقل شنیده شدن تصمیمات نخبگان حوزوی گرفته میشد.
حالا برای جامعه مذهبی که روزها درد و داغ دوری از بارگاه مطهر حضرات را تحمل کردهاند، گرچه سخت است اما ادامه محدودیت ها نیز غیرقابل تحمل نیست لذا نباید اجازه داد دولت روغن ریخته را نذر حوزه کند!
همچنان که نباید اجازه داد با تصمیمات تحریک آمیز فعلی و احتمالا آتی، با محوریت متدینین و خصوصا حوزویان، حاشیهپردازی طراحان اتاق فکر عملیات روانی به نتیجه برسد.
حوزویان به امر رهبر عزیز در میدان
#جهاد_مواسات حضور دارند، و نسبت به هر نوع حاشیهپردازی تیمهای عملیات روانی داخلی و خارجی و خرابکاری
#نفوذیها، به شدت هوشیارند.
@howzehenghelabi