حکایت سینماتوگراف ۲ - واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب
🔰 برکتی که فیلم پیامبر رحمت برای سینمای ایران ارمغان آورد
👤
#سعید_مستغاثی
🔸یلم «محمد رسولالله» (صلی الله علیه و آله) در تهران در ۴۰ سالن سینما به نمایش درآمد و با فروش ۱۷۰ میلیونی روز اول اکران خود در سینماهای تهران، بالاترین میزان فروش برای افتتاحیه یک فیلم سینمایی در ایران را رقم زد. وضعیت اکران این فیلم نیز رکوردی دیگر در سینما ایران بهشمار آمد. از روز پنجم شهریور ۱۳۹۴ اکران این فیلم در ۱۴۳ سینمای ایران بهطور همزمان آغاز شد.
🔸مرحله نخست نمایش فیلم «محمد رسولالله»(صلی الله علیه و آله) ساخته مجید مجیدی در ایران در هفته آخر آبان به پایان رسید. علیرغم موفقیت فیلم در داخل ایران اکران جهانی آن با ناکامی مواجه شد.
🔸فیلم مجیدی به جز جشنواره فیلم مونترال که با این فیلم افتتاح شد و فستیوال کمرایمیج (که یک فستیوال تخصصی فیلمبرداری است) و همچنین به طور محدود در فستیوال آسیا پاسیفیک و جشنوارههای گوتنبرگ، فوکویاما، بوسان، کلکته و کرالا در هیچ جشنواره دیگری در جهاننمایش نداشت و این در شرایطی بود که انبوهی از فیلمهای سخیف و حقیر و ضعیف در طول سال در صدها جشنواره ریز و درشت دنیا به نمایش درآمده و برپرده سینماهای جهان نقش میبندند.
🔸فیلم «محمد رسولالله»(صلی الله علیه و آله) از معدود فیلمهایی است که در تاریخ سینما درباره پیامبر خاتم ساخته شده، این درحالی است که در همین تاریخ در حدود ۲۵۰ فیلم درباره حضرت عیسی مسیح (علیهالسلام) ساخته شده و حدود ۱۲۰ فیلم هم راجع به حضرت موسی (علیهالسلام) به روی پرده سینماها رفته است.
🔸افزون بر همه این نقاط قوت تکنیکی، آنچه بیش از همه بر مخاطبان خارجی فیلم در همان نمایشات اندک، تاثیر حیرت انگیزی داشت، شخصیت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) و سیر و سلوک ایشان در همان سنین و دوران کودکی و نوجوانی است که در فیلم مجید مجیدی به خوبی تصویر شد. آنچه را که به قول یکی از تماشاگران فیلم در وجود هیچیک از پیامبران الهی که دربارهشان فیلم ساخته شده، مشاهده نشده بود.
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Fdf
@Kayhan_online