واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب-بخش هشتاد و پنجم
🔰 میخواهید هویدا هم برگردد؟!/حکایت سینماتوگراف۲
👤
#سعید_مستغاثی
🔸به دنبال تجلیل و تقدیر از دو هنرپیشه دوران شاهنشاهی (نصرت الله وحدت و ناصر ملک مطیعی) در جشن منتقدان تئاتر سال ۱۳۹۴ که ۲۹ مردادماه برگزار شد (و گفته شد تصادفی و خودسرانه بوده!) و پس از آن، دعوت رسمی سازمان سینمایی از همان هنرپیشه فیلمفارسیهای شاهنشاهی به جشن این سازمان برای روز سینما، در ادامه این سلسله نامبارک، پوری بنایی، یکی دیگر از به اصطلاح هنرپیشگان فیلمفارسی که کارنامه بازیگریاش تطهیر ناشدنی است، در شب جشن به اصطلاح منتقدان سینمای ایران در ۱۰ آبان مورد تجلیل قرار گرفت!
🔻معلوم نیست در این سینمایی که اهالی آن مدام از نابودی و ورشکستگیاش دم میزنند و مرتبا بدهکاریها و قرض و قولههایشان را به رخ میکشند، این همه جشن و مراسم و بزرگداشت چه معنا و مفهومی دارد؟!
🔸در کمال شگفتی مجری مراسم یاد شده هنگام تعریف از پوری بنایی، با اشاره به نقش مهم چنین افرادی در سینمای ایران، گفت: «...کیست که یادش برود که چه کسانی این راه را هموار کردند؟!! ممنونیم که تشریف آوردید و دعوت ما را پذیرفتید خانم پوری بنایی...»
🔸یاللعجب! کاش جناب مجری توضیح میداد شخص یاد شده با کدام آثارش راه سینمای امروز ایران را هموار کرده است؟!! با فیلمهایی همچون: «خانم دلش موتور میخواد» یا «قربون زن ایرونی» و یا «یک خوشگل و هزار مشکل» چنین راهی را برای این سینما هموار کرده یا با فیلمهایی مانند «نانجیب» و «زن یکشبه» و «خوشگذران» و یا با «علی سورچی» و «قصاص» و «گلنسا در پاریس»؟!!
🔸آیا منظور مجری از هموار شدن راه امروز سینمای ایران از طریق فیلمهای فوقالذکر، ساخت خیل به اصطلاح فیلمهای مملو از خیانت و سیاهی و بحرانهای خانوادگی و روابط غیر اخلاقی مثلثی و مربعی و ذوزنقهای است که فضای سینما را پرکرده بود؟! پس بیهوده نبود که این سینما (به جز مواردی معدود) به هیچ صراطی با گفتمان انقلاب اسلامی و ارزشهای دینی و ملی این مردم کنار نمیآمد!
🔸نقل است در روزهای نخست پس از پیروزی انقلاب که نزد حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه) وساطت ابقای برخی عوامل و سرسپردگان شاه را میکردند، امام با شوخی و مطایبه فرمودند «می خواهید اصلا بگوییم هویدا هم سرکارش برگردد؟!!»
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001Fxx
@Kayhan_online