سرگذشت اشعریون
♦️اشعریون به نبت بن اُدَد ملقب به اشعر میرسند؛ اشعر در اینجا به معنای کسی است که موی بلند و زیبایی دارد و جناب نبت، به جهت موی فراوانی که داشت به این لقب ملقب گردید و سپس طایفه اشعریون به همین جهت به این نام معروف شدند.
♦️اشعر که همان نبت بن ادد باشد به فردی بنام سبا میرسد که اولین ساکن در سرزمین یمن بوده است.
نسل اشعریون از پسر اول او بنام «الجماهر» ادامه یافته است و از بقیه فرزندان او اطلاعاتی در دست نیست.
♦️پس از شهادت نبی اکرم، اثری از مخالفت اشعریون با خلفا و یا تمایلشان به اهلبیت دیده نمیشود و اتفاقا این خاندان از مناصب خوبی در دوران خلفا بهره مند شده اند.
♦️عبدالله بن قیس یا ابوموسی اشعری، یکی از فاتحان و فرماندهان فتح ایران که از همین طایفه است و در جریان حکمیت، نماینده تحمیلی سپاه امیرالمؤمنین شد و در مذاکره ننگینش با عمروعاص، خلافت را به معاویه واگذار نمود.
♦️جرقه های شکل گیری جدایی اشعریان از خط خلافت و امتناع آنان از حمایت از خلفا، از جریان حکمیت شروع میشود که ابوموسی با رفتار خود، نفرت عجیبی را در دل اعراب بوجود آورد و این نفرت در برخی به جهت پیروزی شام بر عراق بود و در بعضی به جهت اشتباه ابوموسی بود و در برخی به جهت عدم اطاعت از امیرالمومنین بود. به هر ترتیب، از آن روز صف بندی اشعریان شروع شد و یکی از مهمترین نمودهای این صف بندی و جدایی آنان از خط انحرافی خلافت، در زمان قیام مختار است که به وضوح، شرکت و همراهی اشعریان را در مقابله با امویان میبینیم.
♦️یکی از مریدان مختار، سائب بن مالک بن عامر اشعری بود که در حین حبس مختار در زندان عبیدالله بن زیاد، از طایفه خود (اشعریون ساکن در کوفه) برای مختار بیعت میگرفت و در اعدام تنی چند از قاتلان حسین علیه السلام شرکت داشت و سرانجام، در حصر دارالاماره به دست لشکر مصعب به قتل رسید.
#امام_زمان
#حضرت_معصومه
#ایران
@m_h_motahari1