✅ گزارشی از نشست علمی “پژوهش نافع در علوم انسانی
🔹 حجتالاسلام و المسلمین علی ذوعلم: از جمله مهمترین شاخصهای پژووهشی که وصف نافع بودن را دارد عبارت است از این که ضررها و زیانهای موجود را پیشبینی کرده و بتواند در راستای جلب منافع قدم بردارد و پیشگیریهای لازم را در مواجهه با آسیبهای احتمالی داشته باشد. دیگر اینکه بتواند فرصتسازی لازم را بنماید و زمینه و فرصت مناسب را برای نیل به اهداف اصلی که رسیدن به دولت اسلامی و جامعهسازی و تمدنسازی است، فراهم نماید.
🔹 بخشی از این چالشها در پژوهشگران، ساختار علمی، تعارض منافع، کلیشهای بودن و تکراری بودن پژوهشها، موضوعات بدون مسئله، تفاخر و تظاهر علمی، عدم رعایت اولویتهای جامعه، پژوهشهای گیج و مبهم و غیرصریح با نتایج غیرمتقن، پژوهشهای غیرقابل دفاع، پژوهشهای بنیادین که امتداد عینی ندارند، است.
🔸 دکتر حسن بنیانیان: از جمله چالشهای مهمی که در شرایط کنونی بر سر راه پژوهش و اصولا علوم رایج در جامعه ما قرار دارد غربزدگی است که مانع جدی رشد و پیشرفت واقعی در جامعه میباشد. تقلیدگرایی و کپیبرداریهای ناشیانه از دستاوردهای علمی دیگران از چالشهای دیگر به ویژه در علوم انسانی است. همچنان که عدم دغدغة برای حل مسائل جاری جامعه، تملق در پژوهشها و این قبیل مسائل از آسیبهایی است که جامعة علمی امروزه ما را از اهداف اصلی خود دور کرده است.
📚 متن کامل:
http://ihkn.ir/?p=31066
ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#مبانی_علوم_انسانی_اسلامی
#گزارش_خبری
#تهران
🔳 با
#مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔
@meftahandishe_com