✅ بررسی فقهی هتک حرمت مقدسات
🔻 استاد محمدحسن ربانی بیرجندی، عضو هیئت علمی گروه فقه مرکز تخصصی آخوند خراسانی دفتر تبلیغات اسلامی:
🔹 استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه مشهد در این نشست، بحث خود را با ذکر نقلی تاریخی آغاز نمود و گفت: آیتالله حکیم به شیعیان هند اعلام کرده بود که گاو را ذبح نکنند! همین فتوا سبب شد، هندوها به دنبال دلیل تغییر رفتار شیعیان، با شیعیان گفتگو کنند و ارتباطشان با شیعیان بیشتر شد.
🔹 وی در ادامه به جایگاه بحث هتک حرمت در قرآن، روایت و اقوال فقها پرداخت و بیان داشت: این بحث اولین مرتبه با تعبیر «انتهاک حرمت» در فقه شیعه بهعنوان مستند فتوا، مطرح شد و درگذر زمان تا جایی پیش رفت که بهقاعده فقهی تبدیل شد و وقتی مسئلهای در دانش فقه به مرحله قاعده فقهی میرسد این نشان از اهمیت بالای آن دارد.
🔹 ربانی بیرجندی ادامه داد: در باب مفاهیم بحث، شعائر و حُرُمات یعنی آن چیزهایی که در دین اسلام ارزشمند و مورد احترام است که این دو واژه قرآنی هستند و همچنین مفهوم مقدسات یعنی آن چیزی است که برای بخشی از مردم قابل احترام است و ارزش معنوی دارد؛ مانند نمادهای میراث فرهنگی (مجسمه) محل عبادت (صومعه، دیر، کلیسا) نماد سیاسی (پرچم و سفارتخانه) باید مورد توجه قرار گیرند. در باب منبع تولید مسئله باید توجه داشت که مسئله ممنوعیت هتک حرمت تا بدانجا مهم است که توسط قرآن تولید مسئله شده است.
📝 متن کامل:
http://ihkn.ir/?p=34188
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#قرآن_کریم
#گزارش_خبری
#مشهد
🔳 با
#مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔
@meftahandishe_com