3⃣
#توقف_تولید_نفرت
#رفع_انگاره_غلط - ۴
🔹یکی از بلایای فعلی جامعه ما،
#تولید_نفرت از سوی برخی جریانات، احزاب و شخصیت هاست. برنامه ریزی دشمنان در این زمینه که طبیعی است و دشمنی هم همینه؛ اما برخی در این زمینه کاتالیزور شده اند و نقش شتاب دهنده دارند.
🔸واقعیت این است که
#شکاف_اجتماعی درون جامعه ما خیلی عمیق شده و باید برای آن چاره ای شود. اوایل این شکاف، فقط سیاسی بود اما حالا ایدئولوژیک و اجتماعی شده. این اختلاف به محل کار، جمع های فامیلی، مدارس، دانشگاه ها و ... کشیده شده.
🔹اگر کسی هنوز این شکاف را ندیده و یا توجیه می کند که: «چیزی نیست و همیشه بوده»، حتماً او را توجیه کنید. همبستگی ملت را نشانه گرفتند؛ دشمنان که در این زمینه سنگ تمام گذاشتند و سیاسیون داخلی که نقش خودشون رو در چندپارگی ملت به زیبایی ایفا کردند.
🔸یکی از عوامل اصلی این شکاف،
#نفرت_پراکنی بین اقشار ملت است. یعنی همه اقشار بهم بدبین شده و اعتماد نداشته باشند. این نفرت پراکنی به حدی جدی شده که برخی به معلمان بدبین شوند، برخی به کارمندان نفت بدبین شوند، برخی به روحانیت بدبین شده، برخی به پاسداران بدبین شده، برخی به هنرمندان، برخی به بازیکنان، برخی به بسیجیان، برخی به پولداران، برخی به فقرا و ... .
🔹با این حربه ها: فلان قشر پول ملت را چاپید؛ فلان قشر حقوق بالاتری دارد؛ فلان قشر وطن فروش است؛ فلان قشر دین ندارد؛ فلان قشر ... . البته هم تهمت زنندگان در این مسئله مقصرند هم خود اقشار؛ هر قشری باید خودش را در جایگاه اتهام قرار ندهد.
🔸هر قشری باید از انجام کاری که احتمال دارد به او تهمت بزنند دوری کند. بطور مثال عکس حضور یک روحانی بر سر سفره لاکچری، بدترین ضربه به اعتماد مردم به روحانیت است. عکس هنرمندان و بازیگران با وضعیت ناهنجار در این نفرت پراکنی مؤثر است. تصویر فلان بازیکن با بالاترین مدل ماشین، باعث ناراحت شدن مردم و تولید نفرت است.
🔹به نظر میرسد چند مجموعه فکری باید بنشینند و تمام این مصادیق را که تولید
#نفرت می کنند و باعث اختلاف بیشتر و عمیق تر شدن شکاف های اجتماعی هستند را شناسایی کرده و راهکار بدهند.
🔸ما باید برای کاهش این حجم نفرت پراکنی در جامعه بیشتر تلاش کنیم: وقتی فوتبالیستی اشتباهی کرد سریع همه فوتبالیست ها را مورد هجمه قرار ندهیم. آن فوتبالیست و مکتب فوتبال مخاطبین ده ها میلیونی دارد و همین باعث ایجاد فاصله می شود. وقتی یک هنرمند اظهارنظر خلافی کرد سریع او را به ضدیت با نظام و دین و انقلاب متهم نکنیم و تولیدات خوبش را از یاد نبریم. گاه وقتی یک سلبریتی اظهار نظر خلافی کرد ماها هم از خجالت کل جامعه هنرمندان در آمدیم!
🔹یکی دیگر از مصادیق، نفرت پراکنی بین مدیران و مردم است. گاه در نقدهایمان تمام مدیران و مسئولین این مملکت را فاسد و ناکارآمد معرفی می کنیم و همین باعث نفرت ملت از مسئولین خود است. مگر مدیران و مسئولین غیر از این مردم اند؟ انصافاً مگر همه مدیران فاسدند؟ مگر همه ناکارآمدند؟
🔸مثال دیگری بزنم: عدالتخواهی همراه با مودت است. نهج البلاغه را ببینید همواره در کنار کلمه عدالت، از مودت و رحمت گفته شده. در برابر کسانی که دنبال تجاوز به حقوق مردم اند باید قاطع باشیم و در برابر عموم ملت مهربان! عدالتخواهی با نفرت پراکنی متفاوت است. گاهی عدالتخواهی من و شما، باعث بدبین شدن مردم به تمام افرادی است که سرمایه دارند. اینکه کسی کار تولیدی داشته؛ کارآفرین بوده؛ زحمت کشیده تا بدینجا رسیده را فراموش می کنیم و همه افراد پولدار و سرمایه دار را مغضوب می دانیم و همین باعث نفرت مردم از پولداران است!
🔹انگار عقده ای در بین برخی از افراد نسبت به تولیدکنندگان، تجار، واردکننده ها، صادرکننده ها، پیمانکاران و ... بوجود آمده. همین نفرت پراکنی باعث از بین رفتن ارزش کارهایی است که تولید ثروت می کند. در حالی که رهبر انقلاب بارها و بارها تأکید کرده که جوانان و عموم مردم، خاصه دانشگاهیان و اصحاب علم و دانش باید به سمت تولید ثروت بروند. تولید ثروت باعث می شود مملکت از این مشکلات عدیده نجات پیدا کند.
🔸لذا باید بین یک مفسد، یک رانت خوار، یک سرمایه دار زالو صفت با این همه آدم پولدار که در حال خدمت و تلاش و تولید و واردات و صادرات هستند مرزی قائل شویم.
🔹در مورد توقف تولید نفرت، می توان ده ها و صدها مطلب و یادداشت نوشت، فیلم و کلیپ ساخت، انیمشن و موشن گرافیک و ... طراحی کرد تا بتوان اقشار را دوباره بهم نزدیک کرد. تا بتوان کارمند و کارگر و معلم و استاد و روحانی و تولید کننده و کارآفرین و مدیر و امام جمعه و نماینده را در کنار هم قرار داد. باید جلوی تولید این حجم نفرت در جامعه ایستاد. نفرت از دشمنان و ظالمان و مودت به مردم و همه اقشار باید نهادینه شود.
✅
#داود_مدرسی_یان:
http://eitaa.com/joinchat/3604742157Cf3fa1341d3