#مثالهای_قرآن 21
#مثال
#مثل
#تمثیلات
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
#منافقان
#تمثیلات_قرآنی
🔅🔅🔅
📌 مثال منافقان 12
⏪ 8- منشا «نفاق»
▪ نفاق عمدتا سه منشا و سرچشمه دارد:
◀ اول- عجز از دشمنی و مبارزه مستقیم: دشمنانی که شکست میخورند و توانایی عرض اندام مستقیم را ندارند به لباس نفاق در میآیند و به دشمنی خود ادامه میدهند، دشمنان اسلام در ابتدای نبوت پیامبر صلی الله علیه و آله علنا دشمنی میکردند؛ اما وقتی پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله پیروز شد و بر آنها مسلط شد، آنها توانایی مبارزه با اسلام به صورت مستقیم را در خود ندیدند و به ظاهر مسلمان شدند؛ ولی در باطن کافر ماندند و بر ضد اسلام توطئه کردند، ابوسفیانها، معاویهها و ... تا آخر عمر منافق بودند.
📐 « پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بر این مساله واقف بود؛ ولی به جهت پیامدهای ناخوشایند آن از برخورد با منافقان خودداری میکرد. حضرتش در روایتی میفرمایند: «لو لا انی اکره ان یقال: ان محمدا استعان بقوم حتی اذا طفر بعدوه قتلهم، لضربت اعناق قوم کثیر» اگر نبود که مردم میگفتند: پیامبر به کمک مردم پیروز شد و بعد از پیروزی آنها را کشت، گردن بسیاری از منافقان را میزدم. وسائل الشیعه، جلد 18، ابواب حد المرتد، باب 5، حدیث 3.»
▪ بدین جهت، عدهای معتقدند که نفاق از مدینه شروع شده است؛ زیرا پیش از آن در مکه نفاق و منافقی وجود نداشت؛ چون کسی از اسلام- که هنوز در ابتدای کار خود بود و قدرتی نداشت- نمیترسید تا تظاهر به اسلام کند و در باطن کافر بماند! ولی ما معتقدیم از مکه شروع شد و در آن جا منافقانی بودند، اگر چه انگیزه آنها از نفاق ترس نبود؛ ولی بخاطر پیشبینیهایی که برای آینده اسلام داشتند و احتمال پیروزی پیامبر صلی الله علیه و آله را میدادند به ظاهر اسلام را پذیرفتند که اگر اسلام پیروز شد، آنها هم به نوایی برسند و به اصطلاح «از این نمد، برای خود کلاهی درست کنند.»
▪ این شیوه از نفاق را در این زمانه و در همه انقلابها از جمله انقلاب اسلامی ایران میتوان یافت که عدهای از منافقان همان دشمنان شکست خوردهای بودند که قدرت دشمنی علنی و مستقیم را در خود نمیدیدند.
==========================
🔅 دوستان وقت بگذارید برای رونق بازار دین همیشه این فرصت ها در اختیار نیست.
قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند
بس خجالت که از این حاصل ایام برد
🔅تفسیر و قرآن پژوهی
@rahighemakhtoom