باطل را با توجیهات ناروا، راسخ تر نسازیم!
پاسخ تفصیلی به چند شبهه مهم پیرامون ماجرای
#ظریف_گیت
[صفحه ۱ از ۲]
#اختصاصی|| حجتالاسلام دکتر مهدوی زادگان
@rozaneebefarda
🔻🔻🔻
#شبهه:
« یک لحظه فکر کردم که راهپیمایی شده و الان باید با مشت گره کرده شعار بدهیم.
اولاً جناب ظریف که فایل را منتشر نکرده که اهداف انتخاباتی داشته باشد.
ثانیاً ایشان بین سیاست نظام که خود را ملزم به عمل در چارچوب آن میداند و نظر سیاسی خود که یک منظر فکری است تفاوت قایل شده است. ثالثاً اینکه دوگانه سازی چیز بدی است معنایش این نیست که دوگانه واقعاً وجود ندارد شما کافیه به نشریات و رسانه های دیگر سری بزنید کاملاً وجود دوگانه آشکار است.
عده ای به میدان اصالت میدهن و عده ای دیگر به دیپلماسی.»
#پاسخ
1. البته به وقتش لازم باشد در راهپیمایی با مشت های گره کرده هم شرکت می کنیم.
2. مستحضرید که در ماجرای ظریف گیت، دو مساله وجود دارد:
سخنان ساختار شکنانه
و انتشار اسناد محرمانه.
آقای ظریف ممکن است از مساله انتشار فایل صوتی برائت بجوید ولی گفته های خود را که نمی تواند انکار یا تکذیب کند.
و آنچه که انگیزه راهپیمایی را بیشتر تقویت میکند، همین مساله دوم است.
مضافاً اینکه آقای ظریف در آن متن ایستاگرامی به اصطلاح دل نوشته شان انتشار فایل صوتی را محکوم نکردند و فقط به این بسنده کرده است که " نمی داند چگونه از آن سوی آب ها سر در آورده است".
گویی اگر این سوی آب سر در میآورد، اشکالی نداشت!
اگر آقای ظریف با انتشار فایل مخالف هستند؛ چرا علیه مسئولان پروژه تاریخ شفاهی دولت تدبیر؛ یعنی آقای حسام الدین آشنا شکایت قضایی نمیکند.
او برای اینکار حتی بر مدعی العموم رجحان دارد.
شکایت قضایی ظریف از آشنا می تواند دلیلی بر عدم رضایت از انتشار فایل صوتی باشد و در غیر این صورت، اعلام برائت ایشان مسموع نیست. بنابر این، وجود نشانه اهداف انتخاباتی در اینکار محرز است.
3. علاوه نشانه اهداف انتخاباتی داشتن تنها به این نیست که فایل صوتی منتشر شود بلکه می تواند این مصاحبه برای توجیه ستادهای انتخاباتی باشد که در آینده قصد راه اندازی آنها را داشته باشد. از این رو، ممکن است که هیچ مخالفتی هم با انتشار محدود آن نداشته باشد. چنانکه به گفته فرزند آقای کروبی، این فایل صوتی را هم او و هم فعالان سیاسی اصلاحات در اختیار داشتند. بنابر این، وجود اهداف انتخاباتی در اصل انجام مصاحبه محرز است تا چه رسد به انتشار آن در آن سوی آب ها.
4. آقای ظریف در یادداشت ایستاگرامی اش مصاحبه خود را " یک بحث نظری محرمانه " توصیف کرده است و تقلیل آن را به بهانه ای برای دوگانه سازی میان نظامیان سرافراز و دیپلمات های غیور، کوته اندیشی دانسته است.
اولا جای بحث نظری در محافل علمی مانند دانشگاه است و نه در متن قدرت سیاسی.
ثانیاً، فرضاً هم که این امر را جایز و لازم بدانیم، محرمانه بودن آن چه صیغه ای است. مگر بحث نظری، محرمانه می شود. تنها وجه محرمانه بودن پنهان نگاری یا تقیه است. این ادعا بدین معنا است که آقای ظریف در مباحث نظری دیدگاه خلاف حاکمیت دارد ولی چون نمی تواند باز گو کند، تقیه می کند.
اما مستحضرید که پنهان گویی در حکومت اسلامی را
تقیه نمی نامند، بلکه
نفاق است. چنانکه در قرآن کریم جریان نفاق در حکمرانی رسول خدا صلی الله علیه و آله برجسته شده است و هیچ ذکری از تقیه نیست. تقیه مربوط به تعامل مؤمنین با سلاطین جور است.
ثالثاً، آقای ظریف در این مصاحبه هیچ اشاره ای به نظری بودن آن نکرده است.
رابعاً، پروژه تاریخ شفاهی دولت تدبیر و امید برای ضبط مباحث نظری وزرا نبوده است. بلکه تاریخ عملکرد این دولت، مورد نظر بوده است و نه تاریخ مبانی نظری آن.
خامسا، اگر این مصاحبه یک بحث نظری بود، جان کری آن را تکذیب نمی کرد و پمپیو برای اثبات مدعایش( ضرورت ترور سردار سلیمانی ) به آن استناد نمی کرد و یا شبکه مزدور سعودی اهتمام جدی برای انتشار آن نداشت.
سادسا، کجای این مصاحبه مشتمل بر مباحث نظری است.
5. درست است که دو گانه سازی غیر از وجود دوگانه است. لکن هر دو به یک اندازه مطلوب و صحیح نیست. بلکه مفسده دوگانه سازی بسیار بیشتر از وجود دوگانه است. زیرا در وجود دوگانگی می توان عنصر جهل را دخالت داد ولی در دوگانه سازی فقط قصد و اراده بر ایجاد بی نظمی و اغتشاش سیاسی دخالت دارد.
@rozaneebefarda