معرفی آیت الله رحمت الله صاحب الزمانی بروجردی ، استان
#لرستان شهر
#بروجرد :
قسمت دوم :
🍁مخارج زندگی ایت الله صاحب الزمانی
ایشان مخارج زندگی خود و خانواده را به وسیلۀ قطعه زمین موروثی که به ایشان رسیده بود، تأمین میکردند و علاوه بر آن گاو شیرده خوبی داشتند که امور زندگی را تا اندازهای با آن میگذراندند.
حاج محمد مجلسی، فرزند ارشد ایشان، ماجرای جالبی از فروش این گاو نقل میکند. میگوید:
روزی گاو را برای چرا به صحرا بردم. گاو مقداری از گندم همسایه را خورد و صاحب زمین آن را دید. شب هنگام که به مسجد رفت به حاج آقا گفت: شما لازم نیست نماز بخوانید، جلوی گاوتان را بگیرید! حاج آقا که از موضوع بیاطلاع بود، هنگامی که به خانه آمد، ماجرا را از من پرسید. من هم آن را تعریف کردم. گفتند: «من فردا این گاو را میفروشم». حاج آقا پس از راضی کردن صاحب زمین، اول صبح آن را برد و فروخت.
به صاحب زمین خبر رسید که حاج آقا به خاطر اینکه گاو از گندم شما خورده، آن را فروخته است. صاحب زمین گاو را پیدا كرد و آن را با سود اندکی خرید و برای حاج آقا آورد.
ایشان وقتی گاو را دید و از ماجرا خبردار شد، گفت: «من این گاو را میفروشم. اگر دوباره آن را بیاورید، گاو را به قصاب میدهم».
اتفاقاً ایشان با پولی که از فروش این گاو به دست میآورد، به کربلا مشرف و دری به رویشان گشوده میشود و مورد عنایت ویژۀ حضرت امام حسین علیه السلام قرار میگیرد.
🌸 نظم در تحصیل و تدریس آیت الله صاحب الزمانی
یکی از شاخصههای اصلی درس ایشان نظم بود. هیچگاه درس را تعطیل نمیکرد، مگر موقعی که ضرورت پیش بیاید. اولین نفری بود که صبح زود وارد حوزه میشد و تا قبل از اذان ظهر در مدرسه میماند.
روزی هفت الی هشت ساعت درس میداد و نیم ساعت قبل از درس مطالعه میکرد، آن هم برای حضور ذهن؛ چون احتیاج به مطالعه نداشت.
روزی چند نفر از مسئولان یکی از شهرهای اطراف بدون هماهنگی قبلی برای دیدار با ایشان آمده بودند. درِ منزل، حضرت استاد را میبینند که در حال خارج شدن از منزل هستند. میگویند: حاج آقا، برای زیارت شما آمدهایم. ایشان میگویند: ولی من دارم برای درس به حوزه میروم. میگویند: التماس دعا. استاد میگوید: خدا حافظ شما.
در ادای وظیفه با کسی رو دربایستی نداشت. نسبت به کارش متعهد و منظم بود و توصیۀ امیرالمؤمنین ع را شیوۀ زندگی خویش قرار داده بود؛ آنجا که در وصیت به فرزندانشان فرمودهاند:
اوصیکما و جمیعَ ولدی و اهلی و مَن بَلَغَهُ کِتابی بتَقوی الله و نظمِ اَمرِکُم؛
شما و همۀ فرزندان و کسانم و هرکس را که نوشتهام به او رسد، به تقوای خدا و و نظم داشتن در کارتان سفارش میکنم.
👤گوشه ای از فرمایشات حضرت آیت الله صاحب الزمانی (ره)
♦️ زهد وبی رغبتی به دنیا
🔹 راه جدا شدن از مادیات را ریاضت می دانستند ، و معتقد بودند فشارهای مادی سبب : قتل ، فحش ، کتک ، خودکشی ، کفرگفتن و... می شود .
به فرمایش أمیرالمؤمنین علیه السلام :
دنیا خواهی ، کلید رنج است .
🔹 درمان فشارهای مادی زهد است ، می فرمودند : در مادیات باید به پایین تر نظر کرد ؛نظر به فقرا ، و در معنویات به بالاتر از خودنگاه کرد ، و اگر کسی بخواهد خدا کمکش می کند .
♦️زهد وبی رغبتی به دنیا(قسمت دوم)
🔸مرحوم صاحب الزمانی(ره) سبب عدم انحراف را محرومیت می دانستند می فرمودند:
طریقه کشتن نفس محرومیت است تا محرومیت نباشد نفس کشته نمی شود انسان بخواهد دماغش شنگول باشد محال است که نفس او کشته شود نفس حیله می کند بهداشت نفس عبارت است از موت نفس وآن گاه دیگر نفس اصلا مریض نمی شود.
🔸منظور از محرومیت در کلام ایشان نپذیرفتن خواهش های نفس است.
@shia5t