#سفره_ایرانی
#مربا_بالنگ
🍱 مواد لازم:
۱. بالنگ: ۱ کیلو، پاکنشده
۲. شکر: ۷۰۰ گرم
۳. آب: ۷۰۰ گرم
♨️ دستور پخت:
پساز شستن، پوست زرد بالنگ را با پوستکن یا چاقو به صورت یک لایه نازک بردارید. (خوب است، مقدار کمی از پوست زرد باقیبماند، چون هم در عطر مربا موثر است و هم از خواص آن میتوان بیشتر بهرهبرد.)
بالنگ پوستگرفته را از وسط دونیم کنید و آب آن را با آبمرکباتگیری بگیرید، صافکنید تا بتوانید بعداً بهعنوان چاشنی ترش، در غذاهایتان از آن بهرهبگیرید.
پوست قسمت آبگرفته را کاملاً از پوست فومی جداکنید. این بخش داخلی بالنگ که شبیه پنبه و سفیدرنگ است، برای تهیه مربا استفادهمیشود. آن را به تکههایی بهاندازه دلخواه برشبزنید و برای تلخیگیری، آنها را در ظرفی پر از آب جوش بریزید و بگذارید ۵دقیقه بجوشد. سپس آب آن را خالیکنید و داخل آب خیلی سرد بریزید. این مراحل را دوبار دیگر تکرارکنید. در پایان بالنگها را حدود ۱۲ساعت در آبسرد قراردهید تا تلخی آنها کاملاً گرفتهشود.
پساز این مراحل، لازم است تکهای از بالنگ را بخورید تا مطمئن شوید تلخی ندارد. البته اگر ۱۰درصدی هم تلخی داشتهباشد، هنگام پخت داخل شهد، ازبینمیرود.
برای آمادهکردن شهد، آب و شکر را در ظرف بریزید و پساز حلشدن شکر و جوشآمدن شهد، آنرا به قوام برسانید و سپس بالنگها را بیفزایید.
👩🏻🍳 آزمون قوام شربت: باید وقتی قطرهای از شربت سرد را، داخل آب سرد میریزید، در آب حلنشود و بهصورت غلیظ تهنشین شود. اگر به قوام اینچنین رسید، بالنگها را بیفزایید و پساز جوشآمدن شربت، شعله را کمکنید و ۲۵-۳۰ دقیقه زمان بدهید تا مربای شما جابیفتد. اکنون مربای بالنگ شما آمادهاست.
نوشجان! 😋
👨🏻🍳 دقتکنید که بالنگ بیشاز ۳بار و هربار ۵دقیقه داخل آب نجوشد؛ چون هم لهمیشود و هم طعم و عطر خود را ازدستمیدهد.
🧑🏻🍳 معمولاً در این مراحل، تلخی بالنگ گرفتهمیشود و نیاز به تکرار نخواهدبود، ولی اگر تلخی آن بیشاز تحمل ذائقه شماست، یکبار دیگر مرحله جوشاندن در آب را تکرارکنید.
👩🏻🍳 میتوانید برای بهرهبردن از رنگ و خواص زعفران، کمی زعفران دمکرده نیز
به شهد این مربا بیفزایید.
✍🏻 به کوشش: بانو زینب عباسی
🍋 طبیعت پوست زرد بالنگ (یا در منابع طب ایرانی: اُترُج کبیر) کمی گرم و خشک است و طبیعت گوشت سفید داخلی آن، سرد و تر.
🍋 پوست زرد بالنگ، مقوی قلب، مغز و کبد، و معده سرد است و به کاهش نفخ و بهبود هضم غذا کمکمیکند.
#دکتر_ناصر_رضاییپور
📸 به هنرمندی: بانو زهرا عباسی
✅ با ارسال این پست برای دوستانتان به بهتر دیدهشدن آن و درنتیجه پخششدن پیامهای اصیل و مستند طب ایرانی و گسترش تندرستی کمککنید.
o 👇 شبکه پیام تندرستی
@tandorostan
پیام تندرستی را در اینستاگرام دنبالکنید. 👇
Instagram.com/tandorostan.ir