🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
226
#پرسش_و_پاسخ_از_کتاب_شبهای_پیشاور
#ایمان جناب
#ابوطالب 🍂🔹
اشاره
۱۶۵.
#آیا جناب
#ابوطالب پدر
#امیرالمؤمنین علیه السلام
#اسلام آوردند یا
#کافر از
#دنیا رفتند؟ 🌺🌸
جواب
پیامبر صلی الله علیه و آله به آن جناب فرمودند:
«بگو لا اله الا الله» تا من در نزد خدای متعال شاهد باشم.
ناگهان ابوجهل و ابن ابی امیّه گفتند: ای ابوطالب! آیا از ملّت عبدالمطلب برمی گردی؟
دائماً این را میگفتند تا جناب ابوطالب گفتند: همانا ابوطالب بر ملّت عبدالمطلب میباشد.
پس آنها خوشحال شدند و بیرون رفتند. بعد از مدتی حالت مرگ بر ایشان ظاهر شد و عباس برادرشان که بالای سرشان نشسته بود دید لبهای ایشان تکان میخورد و میگویند: «لا اله الا الله».
عباس به پیامبر صلی الله علیه و آله گفت: به خدا قسم، آنچه را که شما به برادرم امر کردید گفت. [۱]
از جمله نشانههای ایمان ابوطالب گفتگوی حضرت رسول صلی الله علیه و آله با جناب ابوطالب در ابتدای بعثت است، زمانی که آن حضرت از آن جناب یاری میطلبند جناب ابوطالب با اشعاری علاقه و ایمان خود را به ایشان اظهار میکنند در حالی که وقتی حضرت ابراهیم به نزد عمویشان آزر رفتند و ادعای پیغمبری کردند، او اصلاً به ایشان ایمان نیاورد و گفت: آیا از بتان روی گردان شده ای؟ یا تو را سنگسار میکنم یا برای مدت طولانی از من دور باش.
از نمونههای یاری ایشان هنگامی بود که در شعب محاصره شده بودند. زمانی که اهل مکه و قریش بنی هاشم را محاصره اقتصادی کردند، جناب ابوطالب و سایر بنی هاشم رسول خدا صلی الله علیه و آله را یاری کردند و مدت چهار سال در آن مکان از حضرت نگهداری و محافظت میکردند تا جائی که وقتی آن حضرت در اول شب میخوابیدند، پس از ساعتی ایشان را بیدارمی کردند و به جای امن تری میبردند و فرزند خود علی علیه السلام را در جای ایشان میخواباندند تا کسی قصد سوئی به پیامبر صلی الله علیه و آله نداشته باشد. [۲]
نقل میکنند که روزی جناب ابوطالب دیدند که پیغمبر صلی الله علیه و آله لعابی از دهان خود را به دهان علی علیه السلام وارد کردند. پرسیدند: برادرزاده این چه بود؟ (چرا این طور کردی؟ )
فرمودند: این آب دهان سرشار از ایمان و حکمت بود.
جناب ابوطالب به علی علیه السلام فرمودند: «پسرم! پسر عمّت را یاری کن و وزیر او باش. » [۳]
نمونه دیگر امر نمودن ایشان به پسرشان جعفر طیّار است، زمانی که رسول خدا صلی الله علیه و آله در مسجد نماز میخواندند و علی علیه السلام طرف راست ایشان نماز میخواندند، آن جناب به جعفر طیّار که هنوز ایمان نیاورده بود امر کردند: خودت را به پسر عمّت وصل کن و با ایشان نماز بخوان.
سپس او رفت و در طرف چپ ایشان مشغول نماز شد. [۱]
علی علیه السلام میفرمایند: به خدا قسم، پدرم ابوطالب و جدّم عبدالمطلب و هاشم و عبد مناف هرگز به بت سجده نکردند و بت پرستی نکردند. [۲]
علی علیه السلام فرمودند: وقتی جناب ابوطالب وفات نمودند و خبر به پیامبر صلی الله علیه و آله رسید، آن حضرت گریه شدیدی نمودند و به من فرمودند:
برو او را غسل بده و کفن کن و در قبر بگذار. خدا او را بیامرزد و رحمت کند. [۳]
می دانیم در احکام شرعی دین اسلام، کسی را که کافر باشد غسل و کفن نمی کنند و میدانیم که رسول خدا صلی الله علیه و آله این آیه را شنیده اند که:
«اِنَّ اللهَ لا یَغفِرُ اَن یُشرِکَ بِهِ و یَغفِرُ ما دُونَ ذلِک»؛ [۴] همانا خدا کسی را که به او شرک آورده نخواهد بخشید و غیر از شرک، گناهان دیگر را میبخشد.
بدون شک رسول خدا صلی الله علیه و آله به آیات قرآن و احکام شرعی دین تسلط کامل داشتند و اگر جناب ابوطالب ایمان به خدا نداشتند، هیچ گاه چنین سفارشاتی درباره ایشان نمی فرمودند و طلب آمرزش برای ایشان نمی کردند.
----------
📚منابع:
[۱]: - سید محمد رسولی برزنجی، حافظ ابونعیم، بیهقی.
[۲]: - بزرگان شیعه و سنی.
[۳]: - شیخ سلیمان بلخی حنفی: ینابیع المودة: ۱/۲۲۱: باب ۱۴، از موفق بن احمد خوارزمی از محمد بن کعب.
[۱]: - ابن ابی الحدید: شرح نهج البلاغه: ۱۳/۲۶۹.
[۲]: - اصبغ بن نباته.
[۳]: - ابن ابی الحدید: شرح نهج البلاغه: ۱/۲۹، ابن جوزی: تذکرة: ۱۸، محمد بن سعد: طبقات.
[۴]: - نساء: ۴۸ و ۱۱۶.
❌
#کپی فقط با ذکر
#صلوات به نیت
#فرج امام
#زمان عج ❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫
@ya_amiralmomenin110 💫