🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠🔹
#غدیرخم_از_کتب_اهل_سنت 🔹💠
🔸🔹
#قسمت_صد_و_چهل_و_ششم🔹🔸
#همانا #على با
#حق است و
#حق با
#على است 🌺🌸
(۲) [📚صحيح ترمذى ۲/ ۲۹۸] حديث مسندى را از حضرت على عليه السّلام روايت كرده و در آن حديث آمده است كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: خدا على عليه السّلام را بيامرزد، پروردگارا! هر كجا على عليه السّلام هست، حق و حقيقت را در آنجا به دست او برقرار ساز.
مؤلف گويد: «حاكم» هم اين حديث را بيان كرده است و در [📚مستدرك ۳/ ۱۲۴] اظهار مى دارد كه اين حديث طبق قاعده «مسلم»، صحيح است.
(۳) 📚«فخر رازى» در «تفسير كبير» ذيل تفسير «بسمله»، مى نويسد: على بن ابيطالب عليه السّلام آيه «بسمله» را در نماز بلند تلاوت مى كرد و اينگونه رفتار على عليه السّلام به تواتر نقل شده است و كسى كه در امور دينى به على بن ابيطالب عليه السّلام اقتدا كند، از نعمت هدايت برخوردار گرديده است؛ و دليل آن فرمايش رسول اكرم صلّى اللّه عليه و آله است، آنجا كه در حق على عليه السّلام، فرمود: پروردگارا! چراغ حقيقت را بر محور على عليه السّلام به گردش در آور.
«فخر رازى»- تقريبا پس از شصت صفحه- اظهار داشته است: كسى
كه على عليه السّلام را پيشواى دينى خود قرار بدهد، در نگهدارى دين و شخص خود، ريسمان محكمى را دستاويز خود ساخته است!
(۱) [📚مستدرك حاكم ۳/ ۱۱۹] به سند خود، از «عمره» دختر «عبد الرحمن» روايت كرده است، هنگامى كه حضرت على عليه السّلام عازم بصره مى شد، براى وداع به خانه «امّ سلمه»، همسر پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله، رفت. «ام سلمه» گفت: آرزومندم در حفظ و پناه خدا و به يارى حمايتش، سفر كنى؛ به خدا سوگند! تو با حقى و حق هم با توست و اگر اين نبود كه از خدا و رسول نافرمانى نمايم- چرا كه خداوند متعال به ما، زنان پيامبر، دستور داده است در خانه هاى خود آرام بگيريم- در اين سفر با تو همراه مى شدم. و ليكن كسى را به همراهى تو مى گمارم كه همانا او در نزد من، از ديگران برتر، از خودم هم عزيزتر است و او پسرم است.
(۲) [📚تاريخ بغداد خطيب بغدادى ۱۴/ ۳۲۱] به سند خود، از «ابو ثابت»، آزاد شده «ابوذر»، روايت كرده است كه گفت: به
ديدار «امّ سلمه» رفتم و او مى گريست و از حضرت على عليه السّلام ياد مى كرد و مى گفت: از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شنيدم كه فرمود: على با حق است و حق با على است و اين دو هرگز از يكديگر مفارقت نمى كنند، تا اينكه در روز رستاخيز در كنار حوض كوثر با من ملاقات نمايند.
(۳) [📚هيثمى در مجمع ۷/ ۲۳۵] از «محمد بن ابراهيم تيمى» نقل كرده است كه فلان كس (يعنى معاوية) به اسم حج بيت الله وارد مدينه شد مردم به سلام
و خوش آمد گوئى نزد او رفتند. «سعد»
داخل شد و سلام گفت. «معاوية» گفت: اين شخص، ما را كه حقيم يارى نكرده بلكه بر باطلى كه غير ما مى باشد كمك كرده است! «سعد» پاسخى نداد. «معاوية» گفت: چرا ساكتى؟ «سعد» گفت: فتنه و ظلمت هجوم آورده است. و در همان حال خطاب به شترم، گفت: «اخ اخ» شتر را بخوابان و از آن فرود آى. شتر را خوابانيدم و از روى آن پياده شدم. مردى كه در آنجا حضور داشت گفت: تمام قرآن را از آغاز تا انجام تلاوت كردهام كلمه «اخ اخ» را در آن نيافته ام. «سعد» به «معاوية» گفت: اكنون كه مرا به سخن گفتن وادار مى كنى، حال مى گويم از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شنيدم كه فرمود:
«علىّ مع الحقّ و الحقّ مع على حيث كان»
، «معاوية» گفت: چه كسى اين حديث را از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شنيده است. «سعد» گفت: اين حديث را رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله در خانه «امّ سلمه» بيان فرموده است. «معاوية» كسى را فرستاد تا چگونگى آنرا از «ام سلمه» جويا شد.
«ام سلمه» پاسخ داد: آرى! اين حديث را پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله در خانه من، فرموده است. آن مرد به «سعد» گفت: از آغاز عمرم تا به حال اينگونه كه امروز دچار ملامت و سرزنش قرار گرفتم، به بند ملامت و سرزنش دچار نشده بودم! «سعد» گفت: چگونه و چرا؟ در پاسخ گفت: اگر اين حديث را از رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله شنيده بودم تا
هنگام مرگ، خدمتكارى على عليه السّلام را به عهده مى گرفتم.
❌
#کپی فقط با ذکر
#منبع کانال ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫
@ya_amiralmomenin110 💫