🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
💠🔹
#غدیرخم_از_کتب_اهل_سنت 🔹💠
🌺
#پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله در
#روز #غدير خم
#فرمود⁉️⁉️
🔸🔹
#قسمت_هفتم 🔹🔸
همراه پدرم حركت مى كردم در مسير خود به گروهى برخورد كرديم كه از على عليه السّلام بدگوئى مى كردند،
(۱) به مجردى كه پدرم سخن هاى بى پايه آنها را در حق على عليه السّلام استماع كرد خطاب به آنان گفت: من هم مانند شما از كسانى بودم كه كينه على عليه السّلام را در دل داشتم و از وى نكوهش مى كردم، در يكى از جنگها در لشكر «خالد بن وليد» بودم كه پس از پيروزى مسلمانان غنائمى بدست آوردند و حضرت على عليه السّلام به كنيزى برخورد كرد و او را از وجه خمس در اختيار خود در آورد. پيش از اين ماجرا، بين على عليه السّلام و
«خالد» كدورتى وجود داشت، «خالد» (از فرصت استفاده كرد) به من كه مى دانست علاقه اى به على عليه السّلام ندارم خطاب كرد و گفت: اكنون با عملى كه على عليه السّلام انجام داد، فرصت خوبى بدست آمد كه بحضور پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله شرفياب شده و رفتار على عليه السّلام را در رابطه با در اختيار در آوردن كنيزك به اطلاع رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله برسانى. بنا به دستور او از لشكريان جدا شده به مدينه رفتم. از ويژگى هاى من اين بود كه هرگاه با كسى سخن مى گفتم تا آخرين گفتارم سر به زير مى افكندم سپس سر بر مى داشتم، من با چنين حالى بحضور رسول اكرم صلّى اللّه عليه و آله رسيدم، جريان لشكر و پيروزى آنها را به عرض رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله تقديم داشتم و در ضمن آن، از رفتارى كه على عليه السّلام نسبت به كنيزك انجام داده بود مطالبى را عرض كردم. پس از آنكه عرايضم به پايان رسيد، سر بالا گرفتم و ديدم رگهاى گردن پيغمبر صلّى اللّه عليه و آله از شنيدن سخنان من نسبت به حضرت على عليه السّلام، سرخ گرديده و به سختى ناراحت شده است! در اين هنگام فرمود:
«من كنت وليّه فإّنّ عليّا وليّه»
؛ كسى كه من عهده دار ولايت و اوليتر به جان و مال او از خود او مى باشم، على هم همان موقعيت را دارد. به مجردى كه اين سخن را از حضرتش شنيدم، خاطرات تلخى كه از على عليه السّلام داشتم ناخود آگاه از درونم بيرون رفت.
«حاكم» گفته است: اين حديث طبق نظر «بخارى» و «مسلم»
از احاديث صحيح به شمار مى آيد. ليكن آنها اين حديث را با سياقى كه در حال حاضر دارد
روايت نكرده اند. سپس اظهار داشته است كه در باب غدير و احاديث مربوط به آن، حديثى صحيح تر از حديث «ابو عوانه» از «أعمش» از «سعد بن عبيده» در اختيار ما نمى باشد. سپس حديث غدير را به طريق ديگر، از «اعمش» از «سعد بن عبيد» از «ابن بريدة» نقل كرده است.
(۱) مؤلف گويد: حديث غدير را «ابو نعيم» در
[📚حلية ۴/ ۲۳] از «بريدة» بطور اختصار روايت كرده و جمله
«من كنت مولاه فعلىّ مولاه»
را به جاى جملات ديگر كه بخشى از آنها بيان شده است، متذكر مى باشد........
#ادامه_دارد
~~~~~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
.کانال نشر فضائل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫
@ya_amiralmomenin110 💫