♦️برای کسب سود ۱۰۰ درصدی در یک سال باید ماهانه چقدر سود کرد؟
🔹 اولین جوابی که به ذهن میرسد این است که باید ۱۰۰ درصد را به ۱۲ ماه تقسیم کنیم. نتیجه این تقسیم نیز ۸.۳ درصد میشود.
👆این محاسبه در صورتی صحیح است که سود کسب شده را هر ماه از سرمایهگذاری خارج کنید و با همان میزان اولیه وارد ماههای بعد شوید.
🔹مثال:
اگر شما ۱۰ میلیون تومان سرمایه گذاری کنید و پس از یک ماه ۱۰ درصد سود بگیرید، سرمایه شما به ۱۱ میلیون تومان خواهد رسید. یعنی ۱ میلیون سود.
اگر شما ۱ میلیون سود را خارج کنید و ماه بعد نیز ۱۰ درصد سود کنید، ماه بعد نیز مجدداً ۱ میلیون سود کردهاید.
🔹 اما اگر سود ماه اول را خارج نکرده و سرمایهگذاری را در ماه دوم ادامه دهید و ۱۰ درصد دیگر سود کنید، در ماه دوم سرمایه شما به ۱۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان خواهد رسید.
(۱۰ درصد برای ۱۰ میلیون تومان و ۱۰ درصد برای ۱ میلیون تومان.)
🔑 این نحوه محاسبه سود مرکب است. با سرمایهگذاری مرکب تنها با ۶ درصد سود ماهانه میتوان در سال ۱۰۰ درصد سود کسب کرد!
آموزش
منظور از صورت جریان وجوه نقد چیست؟
منظور از صورت جریان وجوه نقد، فهم چگونگی ارتباط بین سودآوری واحد تجاری و توان آن واحد جهت ایجاد وجه نقد و در نتیجه مشخص کننده کیفیت سود تحصیل شده توسط واحد کسب و کار است. صورت جریان وجوه نقد، تغییرات وجوه نقد یک شرکت در یک بازه زمانی بین دو صورت مالی، بررسی می کند که تحلیل آن بر عهده حسابداران رسمی است.
صورت های مالی می بایست توسط شرکت های بورسی در بازه های ۳ ماهه، ۶ ماهه، ۹ ماهه و ۱۲ ماهه مطابق استاندارد های حسابداری منتشر و در اختیار همگان قرار بگیرد. تحلیل صورت های مالی، مبنای تصمیم گیری برای خرید یا فروش سهام یک شرکت توسط سهامداران حقیقی یا سهامداران حقوقی است.
۴۰ اشتباه رایج معامله گران
۱-معاملات احساسی
این مورد آسیب رسان ترین دلیل برای از بین رفتن حساب می باشد. معاملاتی که برگرفته از برنامه و روش معاملاتی نیست با احساس معامله گر سرو کار دارد و به علت اینکه برای این معاملات از تفکر و تعقل استفاده نشده عموما زیان آور هستند.
احساسات گوناگونی می تواند در معاملات دخیل باشد اما یک نکته در تمام احساسات معامله گران یکسان است، تمامی معاملات احساسی منجر به ضرر میگردند. احساس غالب، در اکثر موارد طمع برای کسب سود بیشتر است. در حالی که جلوگیری از ضرر نکته مهم تری است.
احساسات خود را بشناسید و در زمان معامل کردن تا حد امکان آنها را کنترل کنید.
۲-معاملات زیاد
معاملات زیاد (over trading) معمولا به این دلیل انجام می شود که معامله گرتمایل دارد تمام حرکت های بازار را بدون کم و کاست شکار کند.
این امر تقریبا محال است و بزرگترین تحلیل گران و معامله گران دنیا نیز این کار را انجام نمی دهند.
۳-روند بازار
کلیت بازار نشانی از خروج نقدینگی ندارد
شاخص کل و لیدر های گروه های بانکی و خودرویی ( که فعلا دو گروه لیدر هستند ) موقعیت صعودی دارند و بنظر ریزشی نخواهند داشت
منفی های شنبه و یکشنبه قابل بررسی خواهند بود
برخی نمادهای بنیادی نیز آماده برگزاری مجمع هستند که تقسیم سود خوبی دارند و برای حقوقی ها جذاب هستند
منفی در بازار ادامه دار نخواهد بود و ظرف یکی دو روز آینده سهم های دارای روند صعودی مجدد مورد تقاضا قرار خواهند گرفت و حضور در صف های فروش بنظرم به صلاح نیست و ترجیحا اگر قرار به فروش در منفی کامل فردا باشد کمی صبر تا یکشنبه میتونه فرصت تصمیم گیری بهتر رو فراهم کنه
۴-معامله با حجم زیاد
حجم زیاد معاملات، ریسک سرمایه گذار و آسیب پذیری سرمایه را افزایش می دهد. هنگامی که یک معامله گر با حجم بالا معامله می کند، با تعداد کمی معامله ضررده می تواند کل حساب خود را از دست بدهد.
۵-اعتماد به پیش بینی دیگران
از معاملات دیگران برداشت و الگوبرداری نکنید، شرایط حساب، دیدگاه و دلایل افراد با یکدیگر برای حضور در بازار متفاوت است.
هر کسی حتی در صورت استفاده از پیش بینی دیگران مسئول حساب خویش است ، مگر آنکه کل مدیریت حساب خویش را به معامله گر دیگری بدهد. تا حد امکان از تحلیل خود پیروی کنید.
۶-نداشتن حد ضرر (استاپ لاس)
نداشتن استاپ لاس به معنی این است که معامله گر حدی برای اشتباه خویش متصور نیست، هر انسانی امکان اشتباه دارد و حد ضرر امکانی برای جلوگیری از فاجعه بار بودن اشتباهات می باشد.
قبل از آغاز معامله حد ضرر خود را بشناسید. در زمان معامله اغلب معامله گران تحت تاثیر معامله خود قرار می گیرند و از لحاظ روانی برایشان سخت است که حد ضررشان را بپذیرند.
در زمان معامله تغییر حد ضرر عموما منجر به زیان های بیشتر می شود. هیچ زمانی حد ضرر خود را خلاف جهت معامله خود تغییر ندهید. یعنی مقدار حد ضرر خود را بیشتر نکنید.
۷- معامله در ساعات نامناسب
آشنایی نداشتن با میزان نوسان بازار در ساعات متفاوت هر جفت ارزی می تواند باعث تخمین های اشتباه معامله گران شود.
ارزهای اروپایی در مقابل دلار، در ساعات بازار توکیو نوسانات زیادی ندارند و نباید برای معاملات در این ساعات سودهای زیادی متصور بود و یا در ساعات اولیه بازار لندن و نیویورک نباید نوسانات کوتاه و کوچک ما را از نوسانات بزرگی که بازار در پیش دارد غافل کند.
۸-نداشتن راهنما
راهنما کسی است که شما را از اشتباهاتتان آگاه می کند و راه درست را به شما نشان می دهد. دیگر معاملات احساسی انجام نمی دهید چون باید به راهنمای خود توضیح دهید.
امیدوارم درک کنید راهنما بازار را برای شما پیش بینی نمی کند، او به شما فورکست نمی دهد بلکه تنها شما را از اشتباهات بر حذر می دارد.
نیازی نیست راهنما حتما یک معامله گر باشد. آشنایی مختصر با مبادلات ارز هم کافیست گرچه اگر راهنمای شما معامله گری با تجربه باشد بهتر است.
راهنما باید از همه شرایط شما و حسابتان آگاه باشد و متعهد باشد که هیچ اطلاعاتی از زندگی خصوصی شما به دیگران نمی دهد.
راهنما تاثیر فوق العاده ای در پیش گیری از اشتباهات و تصحیح آنها دارد. برای خود راهنمایی امین بیابید.
۹-نداشتن سیستم معاملاتی
نداشتن برنامه، روش یا سیستم معاملاتی از اصلی ترین دلایل زیان می باشد. نداشتن برنامه و روش عموما باعث معاملات احساسی می شود در حالی که روش معاملاتی به معامله گر دیدگاهی برای تفسیر تمامی قیمت های بازار می دهد.
شاید برنامه و روش ، مکانیزه و کامپیوتری نباشد اما حتما باید وجود داشته باشد. برنامه باید قابلیت تفسیر بازار، بازدهی در گذشته و همخوانی با شرایط معامله گر را داشته باشد.
نقصان در هر کدام از این شرایط، باعث معیوب بودن برنامه و پیرو آن از دست رفتن بخش قابل توجهی از سرمایه می شود.
۴۰ اشتباه رایج معامله گران
۱۰- معامله خلاف روند
عموما بیشتر برنامه ها و روش های معاملاتی برای استفاده از جهت حرکت بازار استفاده می شوند.
هم جهتی معاملات با روند اصلی، امکان سود بیشتر و ریسک کمتر را به همراه دارد. تا زمانی که برنامه و روش امتحان شده شما معاملات خلاف جهت را تایید نکرده است از معامله در خلاف روند اصلی بازار بپرهیزید.
۱۱-خروج های بی برنامه (خروج از معاملات به خاطر ترس)
معامله گر مبتدی عموما با سود و یا ضرر های کم، از ترس زیان های بیشتر از معامله خود خارج می شود و برنامه ای غیر از سیستم معاملاتی خود را در پیش می گیرد.
در اغلب موارد پتانسیل سود خود را با سود کم یا زیان از دست می دهد و پس از حرکت بازار خود را نکوهش می کند که این امر می تواند عواقب منفی دیگری برای حساب داشته باشد.
۱۲-معامله در قله ها و دره ها
افرادی که برای استفاده از تمامی یک روند تلاش می کنند زیان های بسیاری را متحمل می شوند. افراد کمال طلب تنها به دنبال قله ها و دره ها هستند در حالی که قله ها و دره ها در بازارهای دو جهته نسبی بوده و هر زمانی امکان اینکه بازار دره ها و قله های جدیدی بسازد وجود دارد.
این مساله را برای خود حل کنید که نمیتوان از تمام حرکات بازار استفاده کرد. شما اگر با رعایت اصول، قسمتی از حرکت مفید بازار را هم شکار کنید، در دراز مدت سود خوبی به دست می آورید.
۱۳- ساده انگاری بیش از حد
اینکه روشهای ساده، اصولی و کاربردی عموما بازده خوبی دارند بر هیچ کس پوشیده نیست اما ساده انگاشتن بیش از حد معاملات، عموما منجر به زیان می گردد. باید توجه داشت بازار با شرایط و دلایل گوناگونی به حرکت در می آید.
ساده انگاری و بی توجهی به عوامل تاثیر گذار بازار عموما موجب زیان می گردد. نسبت به آنها آگاه باشید.
۱۴- معامله نزدیکی خبر
معامله در نزدیکی زمان اعلام اخبار مهم اقتصادی بیشتر مواقع برای ارضای احساس سود گرفتن می باشد.
حرکات سریع و ناگهانی قیمت ها در زمان اعلام خبر می تواند هر معامله گر تازه کاری را وسوسه کند اما آیا نتیجه این معاملات برای وی قابل تصور است؟
در صورت نداشتن تجربه و اشراف کامل نسبت به خبر و موضوع آن، از معامله در زمانهایی که بازار تحت تاثیر خبر است اجتناب کنید.
۱۵-اطمینان به روش اشتباه
بسیار دیده شده که معامله گران با سودهای کم تعداد و کوچک تحت تاثیر روشی قرار میگیرند و حتی در صورت زیان آور بودن، آن را تغییر نمی دهند یا بهینه نمی سازند.
دائمأ با خوشبینی بی مورد به خود امید واهی می دهند در حالی که روش یا کارایی خود را از دست داده یا حتی امتحانی کامل و درست پس نداده تا به نتیجه برسد.
روش خود را بشناسید و در صورت مشکل داشتن یا آنرا بهینه کنید و یا کلا تغییر دهید.
۱۶-عدم یادداشت برداری از معاملات
در صورتی که واقعا به موفقیت و رسیدن به اهداف در بازار ایمان دارید حتما از معاملات خود یادداشت برداری نمایید. با این کار فرد از تکرار اشتباهات جلوگیری کرده و عوامل موفقیت خود را بیش از پیش شناسایی می نماید.
مکتوب کردن تمامی عوامل مهم از دیدگاه یک معامله گر در کنار یادداشت احساسات در زمان معامله، روشی کمّی برای مشاهده آماری کیفیت معامله شما می باشد.
۱۷-توجه نکردن به معاملات باز
توجه نکردن به معاملات و دستورات باز میتواند یکی از دلایل از بین رفتن سرمایه باشد.
همه می دانیم معامله و تمرکز مداوم روی قیمتها امری کسالت آور و خسته کننده است اما غفلت و بی توجهی نیز میتواند عواقب بدی برای موجودی حساب داشته باشد. در صورت داشتن معاملات باز بر اساس روش خود شرایط بازار را زیر نظر بگیرید خود را درگیر معاملات متعدد نکنید چرا که با اینکار تمرکز را از بعضی از معاملات خود می گیرید. چه بسا آن معاملات سود بیشتری داشته اند یا امکانش بوده که در ضرر کمتر متوقفشان کرد.
در صورتی که احساسات بر شما قالب نمی شوند از معاملات خود غافل نشوید و آنها را ترک نکنید.
۱۸-تفسیر نادرست اخبار
تفسیر نادرست اخبار شاید نشأت گرفته از کمبود دانش باشد اما موارد بسیاری نیز وجود دارد که دانش شما به حد کافی است اما تجربه عکس العمل بازار نسبت به آن خبر را ندارید.
فرضیات شما برای خبر میتواند کاملا درست باشد اما نقش تجربه و بینش برای تفسیر خبرها بسیار مهمتر و حیاتی تر از دانش می باشد. تا زمانی که تجربه لازم روی اخبار ندارید از معامله بر اساس آنها اجتناب کنید.
۴۰ اشتباه رایج معامله گران
۱۹-سپردن معاملات به شانس
سپردن معاملات به اما و اگر برگرفته از رفتار قماربازان می باشد. معاملات خود را مدیریت کنید، برای بهبود آنها تلاش کنید و آنها را زیر نظر بگیرید. مطمئن باشید با شانس نمیتوان در بازار های مالی موفق شد.
دانش، تجربه و مدیریت معاملات از مهم ترین عوامل موفقیت در معاملات می باشند. سرمایه خود را به بخت و اقبال نسپارید.
۲۰-تاثیرپذیری از نوسانات قیمت
بسیار دیده شده معامله گران تحت تاثیر نوسانات، روش و برنامه خود را فراموش می کنند. این تفکر در زمانهایی که بازار حرکات شدیدتری دارد شیوع بیشتری پیدا می کند.
افراد در این زمان ها با این تصور که “بازار حرکات شدیدی دارد. چرا من استفاده نکنم” از روش خود پیروی نکرده و ناخواسته موجب زیان حسابشان می شوند. تنها بعد از قبول ضرر است که فرد می فهمد که حرکتش کاملا اشتباه بوده است.
۲۱-نداشتن شجاعت معامله
برخی افراد اساسا بیش از حد محافظه کار هستند. اغلب در زمانی که روششان سیگنال میدهد در مکان لازم وارد نمی شوند و مدام در پی بدست آوردن قیمت های بهتر هستند.
شاید در گذشته معاملات زیان آور سختی را پشت سر گذاشته باشند که حال می ترسند. این افراد سعی می کنند مدت زیادی بازار را زیر نظر بگیرند اما در مکان لازم وارد معامله نمی شوند و تنها بعد از حرکت بازار در جهت دلخواهشان، افسوس گذشته را می خورند. تمایل بسیار زیاد به تحلیل بازار بدون گرفتن معامله از علامت های اصلی این افراد می باشد.
۲۲-عدم تمرکز و زمان کافی
زمان و تمرکز از مهم ترین اصولی می باشد که آنقدر بدیهی است که بسیاری از آن غافل می شوند. اگر سیستم تحلیل و معامله شما بر مبنای این است که بعد از معامله آنرا زیر نظر بگیرید بنابراین لازم است قبل از آغاز معامله زمان مورد نیاز را محاسبه کنید.
آیا می توانید برای آن معامله تا زمان مورد نیاز، بازار را زیر نظر بگیرید؟
بسیاری هم با اینکه می دانند نمی توانند زمان زیادی بازار را زیر نظر بگیرند سعی بر این دارند در مدت کوتاهی نظر خود را بر بازار تحمیل کنند و بالاخره کاری انجام دهند.
این افراد نیز به علت اینکه تمرکز کافی ندارند و در عین حال از روش همیشگیشان استفاده نمی کنند اسباب زیان خود را فراهم می کنند.
۲۳-توجیه معاملات
توجیه معمولا زمانی بوجود می آید که معامله گر می داند که اشتباه میکند اما با فرضیات غلط، خود را برای انجام آن معامله یا روش اشتباه توجیه می کند.
فرد توجیه کننده عموما عوامل اصلی را فراموش می کند و تنها خود را با عوامل فرعی متغیر فریب می دهد. در بسیاری موارد با خود عهد می بندد که همین یک بار اشتباهی را انجام دهد اما باز آن را تکرار می کند و معاملات معدودی را که با توجیه اشتباه به سود رسیده مدام به خاطر می آورد.
توجیه و بهانه آوردن برای معاملات سود آور و زیان آور تنها یک نتیجه دارد و آن هم از بین رفتن حساب فرد است.
۲۴-تعمیم اشتباه قیمت ها
این فرضیه که در بسیاری موارد قیمت بعضی کالا ها و ارزها با هم ارتباط نزدیکی دارند بر هیچ معامله گری پوشیده نیست اما این مساله نباید باعث بوجود آمدن فرضیات غلط بشود.
با فرض اینکه میدانیم یورو به دلار و پوند به دلار حرکات شبیه به هم دارند، نمیتوان این نتیجه را گرفت که همیشه به مانند هم حرکت می کنند.
این اشتباه که معامله گران مبتدی با تحلیل یکی از آنها بر روی جفت ارز دیگر معامله انجام می دهند میتواند فرضیه غلطی باشد. تعمیم نمودارها و قیمت ها به یکدیگر برای انجام معاملات کاری اشتباه است که تنها از معامله گران مبتدی سر میزند.
آخرین رتبه بندی صندوقهای مشترک سرمایه گذاری:
۱- صندوق سرمایهگذاری مشترک نقش جهان
۲- صندوق سرمایهگذاری سهام بزرگ کاردان
۳- سپهر اول کارگزاری بانک صادرات
۴- همیان سپهر
۵- ارزش کاوان آینده
۶- مشترک کاریزما
۷- شاخصی کارآفرین
۸- قابل معامله سپهر کاریزما
۹- صندوق سرمایهگذاری تجارت شاخصی کاردان
۱۰- مشترک بانک خاورمیانه
۱۱- مشترک تدبیرگران فردا
۱۲- قابل معامله سرو سودمند مدبران
۱۳- مشترک بورسیران
۱۴- باران کارگزاری بانک کشاورزی
پ.ن۱: حتما با تقسیم پول، در حداقل دو یا سه صندوق سرمایه گذاری کنید. یکی از این قسمتها میبایست در صندوقهایی باشد که هرینه متغیر ابطال ندارند، مثل مشترک کاریزما یا قابل معامله سپهر کاریزما.
پ.ن۲: در خرید صندوقهای قابل معامله توجه به NAV (خالص ارزش دارایی ها یا همان قیمت آماری) در سایت هر صندوق پیش از خرید ضروری است.
پ.ن۳: جهت مطالعه ی بیشتر و دسترسی به اطلاعات عمومی و مالی صندوقها به سایت fipiran.ir مراجعه کنید.
* کارگزاری آگاه *
مشتری گرامی
خرید سهام صندوق دارا یکم برای شما با موفقیت انجام شده است، جهت اضافه شدن دارایی سپرده گذاری به سبد سهام و امکان فروش آن، میبایست در سایت sejam.ir ثبت نام نموده و احراز هویت خود را انجام دهید.
برای مشاهدهی سود و زیان تحقق نیافته بر روی نماد دارا یکم، یک تراکنش دستی خرید برای شما ثبت گردیده که کافی است آن را اعمال نمائید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و نحوهی اعمال این تراکنش به لینک زیر مراجعه فرمائید.
https://bit.ly/2ZsQkCU
🦋تریدر🦋
حتما شنیده اید که میگویند قدیمی های بورس کمتر از میانگین بازار سود کرده اند اما واقعا چرا ؟
تریدر بودن به اصطلاح رایج یعنی کسی که خرید و فروش میکند خب این کلمه در ابتدا شامل همه کسانی که در بورس دست به خرید و فروش سهم میزنند صادق است اما در فضای بورسی و افراد بورسی تریدر بودن معنا حرفه ایی تری از این معنا ساده میدهد و اگر کسی بخواهد خود را به رخ دیگران بکشد میگوید من یک تریدر هستم یعنی بار حرفه ایی تر بودن به این معنا میدهد اما چگونه است که کسانی ظرف سه سال گذشته وارد بازار شدن و از قدیمی های بازار بیشتر سود کردن اینجاست که همین افراد جدید در گروه های بورسی بعضی از قدیمی ها یا بهتر بگویم تمام قدیمی ها را بنوبت مسخره میکنن یا کردن اما همه این موارد اصل داستان را خدشه دار نمیکند
آنچه مهم است میزان قوی بودن ذهن افراد است بسیار از افراد را میشناسم که در شاخص فلان عدد گفتن که بسیار به آنها فشار عصبی وارد شده و انواع ناراحتی ها و بیماری ها را گرفتن برای همین منظور مدتی از بازار فاصله گرفتن و سهام خود را فروخته اند بسیاری از این افراد نتوانسته اند یک موج کامل صعودی سهمی را با آن طی کنند چون یک نگرانی مشترک داشته اند
اگر بازار بریزد سود بدست آمده از کفشان خواهد رفت
این نگرانی برای آنها تمام نشد زیرا بعد از مدتی دویاره وارد بازار شدند و دوباره و دوباره خارج و وارد شدند گاهی با خود خلوت کزده اند یا در جمع دوستان خودی اقرار نمودند که توان و اعصاب فشار روحی را ندارند و یا افسوس بسیار خوردند که چرا فلان سهم را فروخته اند و آن سهم رشد بسیاری کرد
همه این مقدمه برای آن بود که مطلب کوتاهی را بگویم
بودن در بازار. سهام یک چیز است و داشتن یک روح بزرگ برای تریدری موفق شدن چیز دیگر
همه کم و بیش از یک دیتا استفاده میکنند مسایل سیاسی همه با هم میشنوند اما آنچه باعث میشود یک تریدر خونسرد باشد و یک تریدر دیگر عصبی فقط و فقط به داشتن آن روح بزرگ بستگی دارد آن روح بزرگ توسل دارد آن روح بزرگ میداند که باید هوشیار بود نه عصبانی آن روح بزرگ میداند برای این پولها بیل نزده بلکه در موقعیت خوبی قرار گرفته و امروز میتواند دانش خود را ارتقا دهد و در نهایت آن روح بزرگ میداند زندگی فقط و فقط پول نیست که برای آن حریص باشد باید ذاتا در درون قوی بود باید همگام با افرایش دارایی روح آن هم متعالی گردد در غیر این صورت فقط ظاهری از ثروت را خواهد داشت که قطعا در جای دیگری خواهد باخت
افزایش ظرفیت روحی هوشیاری خواهد آورد و بهترین زمان خروج را برای تریدر نشان خواهد داد وگرنه شاید پول بدست بیاید موقتا اما قطعا در کنار آن بیماری های متعددی خواهد بود
این روزها در مورد طلا و دلار از بنده زیاد سوال پرسیده میشه که قصد دارم در این پست بیشتر در موردش صحبت کنم:
1️⃣ بین طلا و دلار سعی کنید به شرایط قیمت جهانی طلا نگاه کنید. اگر گارد صعودی داشت طلا بهتر از دلار خواهد بود و اگر گارد نزولی داشت دلار انتخاب بهتری خواهد بود.
2️⃣ طلا در ایجاد تورم کوچکترین تاثیری ندارد اما خرید دلار و ایجاد تقاضای کاذب در آن به شدت منجر به افزایش تورم و ضربه به اقشار آسیبپذیر میگردد لذا شخصاً همیشه طلا را در مقایسه با دلار ترجیح میدهم.
3️⃣ به دلیل تقلبهایی که بعضاً در طلا آبشده صورت میگیرد و فقط افراد خبره بازار طلا به آن پی میبرند برای افراد عادی سکه میتواند گزینه مطمئنتری باشد.
4️⃣ چشم انداز دلار:
به دلیل محدودیتها در سمت عرضه بازار دلار که ناشی از تحریم نفتی، کاهش قیمت جهانی نفت، بسته شدن مرزها به دلیل کرونا و کاهش صادرات غیرنفتی و هم چنین ممانعت صادرکنندگان در فروش ارز به دولت میباشد به نظر دلار کف ۲۰ هزار تومان را داشته باشد و بعید است قیمت دلار زیر ۲۰ هزار تومان تثبیت شود. بررسی نموداری دلار نیز حاکی از این موضوع است که احتمالاْ دلار به سمت اهداف بالاتر در محدوده ۲۵ و ۳۰ هزار تومان حرکت کند.
5️⃣ چشم انداز طلا:
طلا از ۳ عامل قیمت جهانی، قیمت دلار بازار آزاد و حباب تاثیر میپذیرد. در حال حاضر هر ۳ عامل نشاندهنده ریسک کم سرمایهگذاری در طلاست. قیمت جهانی طلا در حال حاضر شرایط صعودی خوبی پیش رو خواهد داشت و احتمالاً در هفتههای آتی شاهد قیمت های بالای ۱۹۰۰ دلار در هر اونس باشیم. قیمت دلار هم همانطور که گفته شد کف ۲۰ هزار تومان را خواهد داشت. حباب این بازار هم نشان از انتظارات صعودی این بازار دارد.
لذا اگر چه اکثر جامعه فکر میکنند سکه ۱۰ میلیون تومانی گران است اما خرید طلا و بطور مثال سکه در محدوده ۹ تا ۱۰ میلیون تومان سطح ریسک بالایی نخواهد داشت.
دوستانی که فکر میکنند از #سود ماه های اخیر بازار جا مانده اند مطالعه کنند:
از روزهای اولی که وارد حوزه سرمایه گذاری شدم،علاقه عجیبی به خریدن سهام شرکت های کوچک داشتم.
خیلی اوقات از سوی سایر همکاران مورد تمسخر واقع شدم ولی خیلی برام مهم نبود.
بعدها تمسخر تبدیل به طعنه و اتهام شد که قیمت سهام شرکتهای کوچک قابل دستکاریه .
از خدا پنهون نیست از شما چه پنهون چند مرتبه هم شنیدم پشت سرم گفتن که فلانی سفته بازه!!!
سال اول دور کارشناسی بودم که تو کتاب سرمایه گذاری پیشرفته دکتر راعی خوندم :شرکتهای کوچک بازده بالاتری نسبت به شرکتهای بزرگتر دارند چون ریسک بالاتری دارند (ریسک نقدشوندگی).ولی بازده شرکت های کوچک آنقدربرای من مهم بود که بتونم روی این ریسک مهم چشم ببندم.
چند مرتبه تلاش کردم روش خودم رو تغییر بدم رفتم سراغ شرکتهای بزرگ و شروع کردم به مطالعه صورت های مالی شرکتهای بزرگ ولی اعتراف می کنم علی رغم تلاشی که کردم اصلا موفق نبودم.
یادم یک مرتبه مطالعه صورتهای مالی "مپنا" سه هفته زمان برد.
ولی نتیجه اصلا خوب نبود.نتونستم با اطمینان قابل قبول سهام مپنا رو "ارزشگذاری" کنم!!
آنقدر این شرکت زیر مجموعه خارج از بورسی ،با فعالیت های متفاوت،با دورهای مالی متفاوت و با ساختارهای مالی متفاوت داشت که نمی شد با یه اطمینان قابل قبول در مورد ارزشگذاری سهامش اعلام نظر کرد.
بعدها فهمیدم این فقط مشکل من نیست ،خیلی ها به این درد، دچارند.
شرکتهای کوچک با یک فعالیت مشخص و محدود را به راحتی می توانستم ارزشگذاری کنم و ضمننا بازدهای خیره کننده ای هم داشتند!
اکنون که دارم این مطلب رو مینویسم خیلی از سهم های شاخص ساز مثل شپنا رشد های 5،6برابری داشتند اون هم توی یک بازه کوتاه مدتی و پرتفوی من که غالبا از نماد های کوچیک تشکیل شده بود یک سیر صعودی بسیار بسیار ملایم رو به نسبت اونها طی کرد.
شاید مسئله دو نوع بودن شاخص است: #شاخص_کل_و_هم_وزن
به هر حال نمیدانم و مثل همیشه هر وقت کار گیر بیفته به #کتاب رجوع میکنم.
دیشب داشتم کتاب"کافه وصال" به نویسندگی علی صادقی رو مطالعه میکردم که یه دلیل دیگه برای سرمایه گذاری در سهام کوچک پیدا کردم.بدون هیچ دخل و تصرفی پارگراف آخر صفحه ۲۸ این کتاب رو براتون بازنویسی میکنم:
به نظر میرسد در شرکتهای بزرگ ،توطئه ای مدیریت شده ،تخصیص عواید و امتیازات را به طور اشتباه و ناکارآمد سازماندهی می کند.
هر چه این شرکت ها بزرگ تر باشد،اندازه و موفقیت این توطئه بیشتر است.
در این ساز و کار اشتباهی ،سیستم های حسابداری دشمن پاداش های منصفانه هستند و مدیران ارشد هم بر اساس اطلاعات گمراه کننده و فیلتر شده تصمیم می گیرند .
بنابراین جای تعجب ندارد که کارمندان موفق در شرکت های بزرگ و ثروت آفرین کمتر از آن چه باید دریافت کنند،دریافت می کنند و انبوه مدیران میانی،بیش از آنچه شایستگی اش را داشته باشند،نصیبشان می شود.
"در این ساختار کار گروهی و میل به ثروت آفرینی بیشتر با مانع مواجه می شود "