فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💗 فضیلت باورنکردنی سورهی توحید
💚 قل هو الله احد
🎙️ سخنران : استاد #میرباقری
📒@sahifeh_Et
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
⚜وَ قَرَّبَ الْأَقْصَيْنَ عَلَى اسْتِجَابَتِهِمْ لَكَ .
🕊و دورترین را به علّت پذیرفتن دین تو، به خود نزدیک فرمود.🦋💥
📚دعای دوم صحیفه سجادیه
دعا برحضرت محمد وآل محمد (فراز ۱۰
📒@sahifeh_Et
🍃با دقت نظر در معارف توحیدی خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام- به خصوص ادعیه نورانی آن بزرگواران الهی که اوج این معارف است- و با توجه به این که آنان در کمال معرفت قرار داشتند، هیچ گاه از این ادعیه بوی وحدت وجود استشمام نمی شود.
🔹هیچ گاه ضمائر «هو» و «أنا» یا «أنت» با هم مخلوط و ممزوج نمی گردد.
🔅اکنون به بخشی از مناجات نورانی امام زین العابدین علیه السلام- که فقر ذاتی بشر و تمام موجودات را بیان میکند- توجه بفرمائید:
«وَ مَن تَوَجَّهَ بِحَاجَتِهِ إِلَی أَحَدٍ مِن خَلقِکَ أَو جَعَلَهُ سَبَبَ نُجحِهَا دُونَکَ فَقَد تَعَرَّضَ لِلحِرمَانِ، وَاستَحَقَّ مِن عِندِکَ فَوتَ الإِحسَانِ»
📗معارف حقیقی در صحیفه سجادیه
📒@sahifeh_Et
حضرت آیت الله #محفوظی :
یکی از کشیش های نصرانی به حضور امام علی ( ع ) آمده ، عرض کرد :
آیا آن زمان که به بندگی خدای خود می پردازی ، او را هم می بینی ؟
فرمود : وای بر تو ! خدایی را که نبینم ، بندگی نمی کنم .
پرسید : چگونه او را دیده ای ؟
فرمود : لاتُدرِكُه العُيُون بِمُشاهدةِ الأبصار ، و لكن رَأتهُ القُلوب بحقائق الإيمان ؛ چشم ها او را با مشاهدهٔ ظاهری در نمی یابند ، بلکه دل ها او را بر اثر حقایق ایمانی خود مشاهده می کنند .
شخص دعا کننده باید بداند که برای این مشاهدهٔ قلبی ، سه مرتبه است : علم الیقین ، عین الیقین و حقّ اليقين .
اگر در مکانی ((آتش)) باشد و شما دود آن را از راه دور ببینید ، پی می برید که در آن جا آتش است . این (( علم الیقین )) است .
اگر خود آتش را از نزدیک دیدید ، این (( عین الیقین )) است .
اما گاهی به اندازه ای به آتش نزدیک می گردید که حرارت آن ، در شما اثر می گذارد . این (( حق الیقین )) است .
آدمی ممکن است به خدای تعالی ایمان داشته باشد و بداند که همه جا ، حاضر و ناظر است ، ولی نه آن چنان که از ماسوی الله منقطع گشته باشد . این مرتبهٔ (( علم الیقین )) است .
اما اگر ایمان قوی تری پیدا کند و از ماسوی الله منقطع گشته ، آثار توحید در افعالش پدید آید و دعایش مستجاب گردد ، این مرتبهٔ (( عین الیقین )) است .
و اگر به مقامی برسد که آن را مقام شهود گویند و تصورّ آن ، برای همه کس ممکن نیست ، این (( حقّ الیقین )) است .
در این مقام است که دعا کننده خود را با ذات اقدس حقّ ، در تماس می بیند ، بلکه خودی ، مشاهده نمی کند و همه ، او را می بیند ، اگر از اجابت دعاهایش هم لذّت برد ، برای این است که خداوند پاسخ او را داده است و این هزار مرتبه شیرین تر از انجام خواسته هایش می باشد .
بر گرفته از کتاب عرفان و عیادت .
📒@sahifeh_Et
📚به جهنم روانه شوند، اما دست و پا و صورت آنها نسوزد!
امام صادق(ع):
در روز قیامت دستور داده میشود که افرادی را به جانب آتش ببرند و خداوند عز و جل به مالک (نگهبان جهنم) میفرماید:
به آتش بگو که پای آنها را نسوزاند که با آن به جانب مساجد میرفتند، و صورت آنها را نسوزاند که آنها خوب وضو میگرفتند، و دستهای آنان را نسوزاند که آن را برای دعا بلند میکردند، و زبان آنان را نسوزاند که بسیار قرآن تلاوت میکردند!
نگهبان جهنم بدانها گوید:
ای بدبختها! شما چه حالی داشتید [با این کارهای خوبی که میکردید، چرا جهنمی شدید]؟
میگویند: ما [این کارها را] برای #غیر_خدا انجام میدادیم! پس به ما گفته شد: بروید پاداشتان را از همان کسی که برایش کار میکردید بگیرید!
ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص224
📒@sahifeh_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعای_روز_پنجشنبه
#ذکر_پنجشنبه
لا اله الا الله الملک الحق المبین
📒@sahifeh_Et
📖شرح دعای ندبه - فراز پانزدهم
وَ ذلِكَ بَعْدَ أَنْ بَوَّأْتَهُ مُبَوَّءَ صِدْقٍ مِنْ أَهْلِهِ، وَ جَعَلْتَ لَهُ وَ لَهُمْ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ، لَلَّذِی بِبَکَّهَ مُبارَکاً وَ هُدیً لِلْعالَمِینَ، فِیهِ آیاتٌ بَیِّناتٌ، مَقامُ إِبْراهِیمَ وَ مَنْ دَخَلَهُ کانَ آمِناً؛
پیروزی اسلام بر تمام ادیان را محال نبینید؛ زیرا با نگاهی به تاریخ اسلام مشاهده می کنیم که چگونه خداوند پیامبر و یارانش را بر مکه مسلط و آن را محل پیروزی واقعی مسلمین کرد. همان خدایی که مکه را با دارا بودن نشانه های روشن و مقام ابراهیم و اولین خانه امت و خانه امن با پیروزی در فتح مکه در اختیار و جایگاه حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم قرار داد، می تواند بار دیگر مکتب او را بر تمام ادیان غلبه دهد و نگرانی کفار در این اراده و وعده الهی اثری ندارد.
جملات پایانی این فراز از دعای ندبه نیز به آیات ۹۶ و ۹۷ سوره آل عمران اشاره دارد:
«إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّهَ مُبارَکاً وَ هُدیً لِلْعالَمِینَ فِیهِ آیاتٌ بَیِّناتٌ مَقامُ إِبْراهِیمَ وَ مَنْ دَخَلَهُ کانَ آمِناً؛ همانا اوّلین خانه ای که برای (عبادت) مردم مقرّر شد، همان است که در سرزمین مکّه است که مایه برکت و هدایت جهانیان است. در آن (خانه) نشانه های روشن، (از جمله) مقام ابراهیم است و هر کس به آن وارد شود، درامان است».
نکته ها
۱. «بَکّه» به معنی محلّ ازدحام و اجتماع مردم است.
۲. یکی از ایرادهای بنی اسرائیل این بود که چرا مسلمانان با توجّه به قدمت بیت المقدّس که هزار سال پیش از میلاد به وسیله حضرت سلیمان ساخته شده است، آن را کنار گذاشته و کعبه را قبله ی خود قرار داده اند. این آیه در پاسخ آنان می فرماید: کعبه از روزگار نخستین، اوّلین خانه ی عبادت بوده و قدمت آن نیز بیشتر از هر جای دیگر است.
۳. امام صادق عليهالسلام با توجّه به جمله «أَوَّلَ بَیْتٍ» فرمودند:
چون مردم مکّه بعد از کعبه اطراف آن جمع شدند، پس حقّ اولویّت با کعبه است؛ بنابراین، برای توسعه مسجدالحرام می توان خانه های اطراف کعبه را به نفع حرم خراب کرد.
۴. حضرت علی عليهالسلام می فرمود:
خداوند تمام مردم را از آدم عليهالسلام تا آخرین نفر با همین سنگ های کعبه آزمایش می کند.
۵. امام باقر عليهالسلام فرمود:
حضرت آدم و سلیمان و نوح عليهمالسلام نیز دور همین کعبه، حج انجام داده اند.
۶. در قرآن، از کعبه با تعابیر متعدّدی یاد شده است، از جمله:
الف) کعبه، اوّلین خانه است: «أَوَّلَ بَیْتٍ».
ب) مرکز پایداری و به پاخاستن مردم است: «قِیاماً لِلنَّاسِ».
ج) خانه ای آزاد و بدون مالک است: «بِالْبَیْتِ الْعَتِیقِ».
د) محل تجمّع و خانه أمن مردم است: «مَثابَهً لِلنَّاسِ وَ أَمْناً».
۷. کعبه، اوّلین خانه ای است که برای عبادت ونیایش مردم بر روی زمین بنا شده است: «أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ».
۸. خیر و برکت کعبه، فقط برای مؤمنان یا نژاد خاصّی نیست، بلکه برای همگان است: «وُضِعَ لِلنَّاسِ».
۹. مردمی بودن برای کعبه، یک ارزش است: «وُضِعَ لِلنَّاسِ».
۱۰. کعبه، مایه هدایت همه مردم است: «هُدیً لِلْعالَمِینَ».
۱۱. مکّه و کعبه، نمایشگاهی از قدرت و نشانه های الهی و تاریخ آن سرشار از خاطرات و سرگذشت هایی است که توجّه به آنها درس آموز و عبرت انگیز می باشد. در ساخت آن، ابراهیم عليهالسلام بنّایی و اسماعیل عليهالسلام کارگری می کرده اند. سپاهیان فیل سوار ابرهه که به قصد ویرانی آن آمده بودند. به قدرت الهی و به وسیله پرندگان ابابیل نابود شدند. دیوار آن به هنگام تولّد علیّ عليهالسلام برای مادر شکافته شد تا در داخل آن، نوزادی متولد شود که در آینده ای نه چندان دور، بت های داخل آن را فرو ریزد. بلال، برده سیاهپوست حبشی، در برابر چشمان حیرت زده اشراف مکّه بر بالای آن اذان گفت و روزی نیز فرا خواهد رسید که آخرین حجّت الهی به دیوار آن تکیه زده و ندای نجات انسان ها را سر می دهد و جهانیان را به اسلام دعوت می کند.
📗شرح دعای ندبه - محسن قرائتی
#شرح_دعای_ندبه
🌺🌺🌺🌺
📒@sahifeh_Et
🔎 #آیه_نور
👈 با من غریبگی نکن!
▫️قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ ۖ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا
✍️ بگو: [ای مردم] اگر ایمان و عباداتتان نبود نزد پروردگار ارزش و منزلتی نداشتید، پس [شما ای کافران! ایمان و عبادت و آثار آن را] به شدّت منکر شدید، [بنابراین هیچ ارزشی ندارید]، و بهزودی [کیفر این انکار، دامنگیرتان میشود و] همواره ملازمتان خواهد بود.
▪️دعا نه کار آسونیه که از هرکسی ساخته باشه، نه کار آدمای بیچاره!
دعا یعنی پذیرش دعوت خدا و همینه که به تو ارزش میده و رشته پیوند تو و خداست.
▪️پس اول خوب بشناسش؛ به بزرگیش باور داشته باش؛ دل و روحت آماده تقاضا باشه و مهمتر اینکه صاحبِ اجابتِ دعا، ازت راضی باشه...
▪️از این کلید رستگاری غافل نشو!
💠 استاد حسین #انصاریان💠
📒@sahifeh_Et
⭐️امام صادق علیه السلام فرمودند: قرائت سوره جن موجب فرار شیطان از آن جایگاه می شود و کسی که می خواهد به سراغ سلطان و حاکم ستمگری برود با خواندن این سوره امنیت می یابد و نیز کسی که سرگردان است با قرائت این سوره خداوند راه برون شدنش را برایش عیان می کند. همچنین هر کس بر قرائت این سوره مداومت ورزد در حالی که در تنگی و سختی باشد خداوند در گشایش را بر روی او باز می کند.
📚تفسیرالبرهان/ج5/ص505
📒@sahifeh_Et
🔹در سوره یس میفرماید:
أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يا بَني آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّيْطانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبينٌ(یس/60)
آيا با شما عهد نكردم اى فرزندان آدم كه شيطان را نپرستيد، كه او براى شما دشمن آشكارى است؟!
در عالم ذر خدا عهد و میثاق از ناصری گرفت که از شیطان، پیروی نکن. من هم عهد و میثاق محکم بستم و قول جدی به خدا دادم که از شیطان پیروی نمیکنم. و از انبیاء و اولیاء اطاعت میکنم. خدا هم گفت: اگر تو این کار را کردی، هر دعائی بکنی من مستجاب میکنم تو خودت اسم اعظم میشوی. آنجا آن قول را دادیم اما اینجا که آمدیم آقا فراموش کردیم و دنبال شیطان دویدیم هرچه هم دعا میکنیم بی جواب است.
🔸میگوییم خدایا تو چقدر در قرآن فرمودی: وَ سْئَلُوا اللَّهَ مِنْ فَضْلِه(نساء/32) یعنی از فضل خدا درخواست نمایید. چقدر وعده دادی دعا بکنید من مستجاب میکنم. ُ ادْعُوني أَسْتَجِبْ لَكُم (غافر/60) پس چرا دعاهای ما مستجاب نمیشود؟ خدا جواب ما را داده است که شما عهد شکنی کردید. من گفتم هر دعائی بکنید مستجاب میکنم به شرطی که اطاعت شیطان را نکنید. شما اطاعت شیطان را میکنید میخواهید دعاهایتان هم دائم مستجاب بشود. زبانی را که من روزی صد تا گناه با آن میکنم اگر یابن الحسن یابن الحسن بگویم اثر دارد؟ چه اثری دارد؟ من شکمم پر از حرام است آنوقت توقع هم دارم هرچه دعا کردم خدا بگوید لبیک.
🔹اما اهل بیت علیهم السلام به این عهد و میثاقی که با خدا بسته بودند عمل کردند و روی آن تاکید نمودند چنانچه در این زیارت میفرماید: و وکدتم میثاقه لذا حضرت حق هم بالاترین درجات را به ایشان داد.
آیت الله #ناصری ره
📒@sahifeh_Et
⚠️با عمل خود مانع #فرج نباشیم!
⛔️وقتی که من #گناه را ترک نکردم، نشستم از صبح تا ظهر غیبت کردم، عصر هم تهمت زدم، به دهتا نامحرم نگاه کردم و شب هم چله گرفتم که اللّهم عجّل لولیّک الفرج، اللّهم عجّل لولیّک الفرج؛
خب یعنی چه؟ این مسخرهکردن خداست.
تو خودت مانع فرج هستی. تو را شیطان بهعنوان یکی از موانع فرج تربیت کرده.
چرا خودمان را گول میزنیم. چرا خودمان را فریب میدهیم؟
تو خیلی دوست داری امام زمان ارواحنافداه بیاید، اول گناهت را ترک کن، اول توبه کن. به درگاه خدا استغفار کن و قول بده دیگر گناه نکنی.
تو که در نمازت سهلانگار هستی، نماز بخوانی یا نخوانی برایت مهم نیست، این چه وضع دعا برای فرج است!
قول بده سفارش امام خود را انجام بدهی. نماز اول وقت بخوان. بعد از نماز هم دستهایت را بلند کن، حالا یک مرتبه هم بگویی، قبول است، حتی یک مرتبه بگو اللّهم عجّل لولیّک الفرج.
👈همان یک مرتبه هم فرج را جلو میاندازد.
📒@sahifeh_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دعای_روز_جمعه
#ذکر_جمعه
اللهم صل علی محمد و آل محمد
📒@sahifeh_Et
📖شرح دعای ندبه - فراز پانزدهم
۱۲. مکّه، شهر امن الهی است که هر کس در آن وارد شود، در امان است. حتّی اگر جنایتکار وارد به مسجدالحرام شود، نمی توان متعرّض او شد، فقط می توان او را در تنگنا قرار داد تا خودش مجبور شود و آنجا را ترک کند.
۱۳. در کنار کعبه، مقام ابراهیم است. بر اساس روایات، مقام ابراهیم سنگی است که به هنگام ساختن کعبه و بالا بردن دیوارهای آن، زیر پای ابراهیم عليهالسلام قرار داشت و اثر پای آن حضرت بر روی آن مانده است. بقای این سنگ و اثر پا روی آن، از قرن ها پیش از عیسی و موسی عليهمالسلام با آن همه تغییر و تحوّلی . در کنار کعبه، مقام ابراهیم است. بر اساس روایات، مقام ابراهیم سنگی است که به هنگام ساختن کعبه و بالا بردن دیوارهای آن، زیر پای ابراهیم عليهالسلام قرار داشت و اثر پای آن حضرت بر روی آن مانده است. بقای این سنگ و اثر پا روی آن، از قرن ها پیش از عیسی و موسی عليهمالسلام با آن همه تغییر و تحوّلی که در کعبه و اطراف آن در اثر حمله ها، سیل ها و خرابی ها به وجود آمده، خود نشانه ای از قدرت الهی است.
۱۴. «حج» به معنای قصد همراه با حرکت است و «مَحجّه» به راه صاف و مستقیم می گویند که انسان را به مقصد می رساند. حج در اسلام به معنای قصد خانه خدا و انجام اعمال مربوط به آن است.
۱۵. پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم به علیّ عليهالسلام فرمود:
«تارک الحج و هو مستطیع کافر؛ هر توانمندی که حج را ترک کند، کافر است».
«کسی که در انجام حج امروز و فردا کند تا بمیرد، گویا به غیر اسلام از دنیا رفته است».
«استطاعت مالی برای حج، لازم نیست از خود انسان باشد، بلکه اگر کسی دیگری را مهمان کند یا هزینه ی حجّ او را بپردازد، او مستطیع شده و حج بر او واجب است».
۱۶. امام صادق عليهالسلام درباره «آیاتٌ بَیِّناتٌ» فرمود:
مقصود مقام ابراهیم، حجرالاسود و حجر اسماعیل است. و از آن حضرت پرسید مراد از «مَنْ دَخَلَهُ» فقط خود کعبه است یا منطقه حرم؟ حضرت فرمود: حرم.
۱۷. شخصی از امام صادق عليهالسلام درباره «مَنْ دَخَلَهُ کانَ آمِناً» سؤال کرد: حضرت فرمودند:
کسی که این خانه را قصد کند و بداند که این همان خانه ای است که خداوند رفتن به آن را فرمان داده و اهل بیت عليهمالسلام را نیز آن گونه که باید بشناسد، او در دنیا و آخرت درامان خواهد بود.
۱۸. در خانه ی خدا، نشانه های روشن بسیار است. نشانه های قداست و معنویّت، خاطرات انبیا از آدم تا خاتم، عبادتگاه و قبله گاه همه ی انبیا و نمازگزاران: «فِیهِ آیاتٌ بَیِّناتٌ».
۱۹. ابراهیم عليهالسلام مقامی دارد که جای پای او، به مکّه ارزش داده است: «مَقامُ إِبْراهِیمَ».
۲۰. بر خلاف تفکّر وهابیّت، اگر جماد در جوار اولیای خدا قرار گیرد، قداست می یابد: «مَقامُ إِبْراهِیمَ».
۲۱. از امتیازات اسلام آن است که یک منطقه از زمین را منطقه امن قرار داده است: «مَنْ دَخَلَهُ کانَ آمِناً».
📗شرح دعای ندبه - محسن قرائتی
#شرح_دعای_ندبه
🌺🌺🌺🌺
📒@sahifeh_Et
🔰انسان بااخلاق و خوش خو چه ويژگي هايي دارد؟
🔰براي کسب اخلاق نيکو به کدام امام متوسل شوم؟
✍️پاسخ:
✅پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله ميفرمايند:
مكارم الأخلاق عشرة يكون في الرّجل و لا تكون في ابنه، و يكون في الابن و لا تكون في الأب، و يكون في العبد و لا تكون في سيّده يقسمها اللَّه لمن أراد به السّعادة:، صدق الحديث، و صدق البأس، و إعطاء السّائل، و المكافاة بالصّنائع، و حفظ الأمانة، و صلة الرّحم، و التّذمّم للجار، و التّذمّم للصّاحب، و إقراء الضّيف و رأسهنّ الحياء.
اخلاق خوب ده چيز است كه گاهي در مرد هست و در پسرش نيست و گاهي در پسرش هست و در پدرش نيست. در بنده هست و در آقاى او نيست. خدا هر كه را سعادتمند خواهد، قسمت او كند:
راستى گفتار، پاى مردى در جنگ، عطاى سائل، نيكى در عوض نيكى، حفظ امانت، پيوند خويشان، حمايت همسايه، حمايت دوست، مهماندارى، و سر سلسله آن حياست.(1)
براي پيدا کردن اخلاق خوب علاوه بر راهکارهايي که وجود دارد دعا و توسل نيز موثر است. برخي از علما نقل کرده اند که پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله اين دعا را زياد مي فرمودند:(2)
اللّهم حسّن خُلقي و خَلقي
اللّهم جنّبني منكرات الأخلاق
موفق باشيد.
📚منابع:
1. نهج الفصاحة، 2740.
2. سفينة البحار ؛ ج2 ؛ ص680.
📒@sahifeh_Et
در سیره امام رضا علیه السلام آمده است که ایشان در نماز صبح روز دوشنبه و پنج شنبه در رکعت اول سوره حمد و انسان(دهر) و در رکعت دوم بعد از حمد سوره غاشیه را قرائت می نمود و می فرمود: هر کس در نماز صبح روز دوشنبه و پنج شنبه اینگونه نماز بخواند خداوند در این دو روز ایشان را از شرور در امان می دارد.
📚من لا یحضره الفقیه/ج1/ص308
📒@sahifeh_Et
💠 #اخلاق_در_حوزه
🔸 گناه، جاده بی انتهای ظلمانی در رسیدن به مقصد
🔻مرحوم آیت الله ناصری رحمه الله علیه
🔹انسان وقتی که به دنیا می آید پاک است و به مرور ذات خود را به گناه آلوده می کند. امام سجاد علیه السلام به ما یاد می دهند که در هنگام گناهکار بودن اینگونه دعا کنید. چون وجود ما پر از حجاب های ظلمانی است. امام سجاد علیه السلام یاد می دهند که اینگونه دعا کنید: خدایا مرا اصلاح کن چون من پر از گناه هستم. ممکن است این معنا را نیز بدهد که خدایا با کرم و لطف خودت صفات رذیله ای که در وجود من قرار دارد را از بین ببر.
🔹گاهی انسان به خدا ظلم می کند در قرآن کریم آمده است که حضرت لقمان خطاب به پسرش می فرماید « إِنَّ الشِّرْکَ لَظُلْمٌ عَظِیمٌ». به راستی شرک ستمی بزرگ است.
🔹شرک ورزیدن ظلم به خداست شرک تنها پرستش بت نیست بلکه ریای در عمل نیز شرک است، خداوند در روز قیامت حسابرسی اعمال شخص ریاکار را به شخصی که به خاطر او ریا کرده می سپارد. انسان محجوب به عیوب نفسانی مثل ریا، ظلم به خداوند متعال و ائمه معصومین علیهم السلام، غیبت، تهمت، دروغ، حسادت، تکبر و... است.
📒@sahifeh_Et