امامِ بعد از عاشورا!
(۲)جوانِ پرشورِ حماسیِ شجاعِ نترس
غروبی سخت و دلگیر، فقط جوانی بیست و دو ساله در خیمه مانده است. قدرت حرکت ندارد. به دلیل حکمتی بزرگ دچار بیماری سختی شده و وظیفه دفاع از او برداشته شده است. حسین بن علی علیه السلام به دیدارش می آید و آنچه را باید به پسرش که تا لحظاتی دیگر جانشین منصوب او از سمت خداست؛ می سپارد. درست مثل آنچه برادرش در لحظه شهادت به او سپرد. سلاح و کتاب و صندوق را. یعنی سه گانه رمز فرماندهی انقلابی، دانش دین و مکتب و مجموعه آنچه باید با خود داشته باشد. حسین بن علی به شهادت رسید و رسالت زین العابدین صلوات الله علیه شروع شد. چند ماه ابتدایی؛ رسالتی ویژه از کربلا تا بازگشت به مدینه و سی و اندی سال رسالت با مسئولیت های سنگینی که بر دوش اوست. چند ماهی که کمتر کسی است از آن اطلاع نداشته باشد. رفتن به کوفه، سخن گفتن با ابن زیادی که استانداری معمولی نیست و اختیارات تام دارد و خون از شمشیرش می چکد و کشتن علی بن الحسین برای او مثل آب خوردن است. شهامتی وصف نشدنی و کلامی به شدت موثر. سخنی کوتاه ولی رسا و ستیزه گر و شورشی بر علیه عبیدالله لعنت الله علیه در حضورش.
فرستاده شدند به شام تا یزید لعنت الله علیه و قدرت متمرکز اموی درباره این جمعیت تصمیم گیری کنند. به خیالشان کلک شیعه کنده شد. کل جمعیت یک مشت زن و بچه هستند و یک جوان. یزید لعنت الله آنها را به شام می برد تا از نزدیک آنها را ببیند و دلش خنک شود، قدرتش را به مردم نشان دهد و کار اهل بیت و شیعیان و پیروانشان را یکسره کند. زین العابدین بیست و اندی ساله در مسجد امویِ دمشق، در حضور چندین هزار نفر جمعیتی که معاویه را پیرو پیامبر صلی الله علیه و آله می دانند؛ به معاویه و یزید نگاه امیر المومنین دارند و یاری محبوب و عزیز و عالی قدر برای حضرت رسول صلی الله علیه و آله و دست ها و شمشیرها به طور مطلق در اختیار یزید است؛ نشسته است. محکومی بالاتر از محکوم به اعدام، جوانی که جان و مال و خاندان و همه چیزش به ظاهر در قبضه ی قدرت یزید است. در مجلسی که جمعیت او را به عنوان اخلالگر، کسی که نباید حرف او را شنید و به او اعتنایی کرد ان هم چند هزار نفر، خطبه می خواند. بیانی اعجاز امیز و قدرتمند که نقشه یزید در اثبات ضد دین و قرآن و شریعت نبوی و واجب القتل بودن آنها را نقش بر آب می کند. ثابت کرد همه چیز از آنِ ماست و ما لبّ قرآن و دین هستیم و یزید جنایتگری ظالم و خونخوار است که قابل حکومت کردن نیست.
خلاصه و بازنویسی از کتاب حماسه امام سجاد علیه السلام/ صص۵۳ تا ۶۰
┈••✾••┈┈•
🏴🏴🏴
◾️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه◼️
https://eitaa.com/sahyfeh
امامِ بعد از عاشورا
(3) قهرمانِ کامل
یزید لعنت الله به نتیجه رسید شام دیگر آن جایی نیست که بتوان علی بن الحسین علیه السلام را در آنجا کشت. با خودش فکر می کرد این ها داغدار و مصیبت دیده هستند اگر آنها را به مدینه بازگرداند بعید است کاری با او داشته باشند، عبیدالله بن زبیر جاه طلب، از آب گل آلود ماهی گرفته بود و های و هویی راه انداخته بود که مردم را با خود همراه کند و خلافت و حکومت را به دست گیرد. از این دشمن تازه نفس که خوب می شناختش احساس خطر کرد و دست و پنجه نرم کردن با او را واجب دانست، بنابراین امام سجاد علیه السلام و همه کاروان را با وضع خاص و محترمانه به مدینه بازگرداند.
از اینجا حقیقت زندگی امام سجاد علیه السلام در ذهن های مردم عوض می شود. از آن جوان پرشور حماسی شجاع، خبری نیست. مرد سالخورده ساکت مریضی که دائم مشغول دعا و گریه است. شب ها نان و غذا می برد برای ایتام تا اینکه از دنیا می رود! اما واقعیت چیز دیگری است. امام سجاد علیه السلام در بقیه این ۳۵ سال هم به گونه ای زندگی کرد که برای هر انسان پرشور و حماسی و شجاع چهره یک قهرمان کامل است. مردم چگونه رسالت امام را شناخته اند که تصور می کنند حالا که این مردم حق مرا گرفتند، قدر مرا نشناختند من هم قهر می کنم و می روم در خانه می نشینم و دعا می خوانم. هر کس چنین تصوری از امام داشته باشد نه تنها تهمت و اهانت به امام است بله معنای امام را ندانسته، بی معرفت است. آنهایی که خیال می کنند امام سجاد علیه السلام دنبال حکومت و قدرت نبودند و تلاش نمی کردند بی معرفتند در حق امام. مگر امام می تواند از وظیفه الهی اش سر باز زند؟مگر امام می تواند آنچه خدا به او داده است پس بزند؟ امام سجاد علیه السلام سی و پنج سال با دستگاه خلافت جنگید و در اذهان مردم، خلاصه شد در بیماری چند روزه و فاصله کربلا تا مدینه که دو سه ماه بیشتر نبود
خلاصه و بازنویسی از کتاب حماسه امام سجاد علیه السلام/ صص۶۰ تا۶۸
┈••✾••┈┈•
🏴🏴🏴
◾️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه◼️
https://eitaa.com/sahyfeh
#معرفی_کتاب
🔸نام کتاب: تربیت در صحیفه سجادیه
🔸مؤلف: #فاطمه_ایرانمنش
🔹ناشر چاپ و نشر بینالملل
این کتاب در دو فصل شامل:
فصل اول: مبانی صفات خدا ویژگیهای انسان دنیا و مرگ که بهترتیب صفات خدا را بررسی کردند ویژگیهای انسان دنیا و مرگ
فصل دوم: اقتضائات تربیتی مرتبط با مبانی
اقتضائات تربیتی مرتبط با صفات خدا
اقتضائات تربیتی مرتبط با ویژگیهای انسان
اقتضائات مرتبط با ویژگیهای دنیا
اقتضائات تربیتی مرتبط با ویژگیهای مرگ
نویسنده در ادامه اذعان می دارد که مقوله تربیت در صحیفه از موضوعات بسیار مهم است و ازآنجاکه انسان موجودی پیچیده است نیاز به فراگیری مقدمات و بهکارگیری علوم و معارف گوناگون است عجز و ناتوانی انسان در تربیت خود و همنوعانش معلول دو علت اساسی است علت اول ناتوانی ام از شناخت حقیقت وجودیاش و ناآشنایی او با استعدادهای گوناگونی که در نهاد انسان است علت دوم ناتوانی از پرورش استعدادهای بالقوه انسانی که با ایجاد اعتدال و هماهنگی بین کششهای گوناگون موجود در نهاد او میسر میشود راه نجات انسان تمسک جستن درست به کتاب خدا و سیره جامع پیامبر بزرگوار اسلام و اهلبیت علیهمالسلام میباشد.
#معرفی_کتاب
┈••✾••┈┈•
◾️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه◼️
https://eitaa.com/sahyfeh
#امامِ_بعد_از_عاشورا!
(۴) کار به کجا رسید!
دوره مبارزات سیاسی امام سجاد علیه السلام با حادثه کربلا آغاز شده بود. واقعه ای که تکانی سخت بر پیکر دنیای اسلام بود. قتل و غارت و شکنجه و ظلم و تعقیب سابقه داشت ولی کشتن پسر پیامبر که درود خدا بر او باد، و اسارت خانواده پیغمبر علیهم السلام و بردن شهر به شهر و بر نیزه کردن سر عزیز زهرا سلام الله علیها نه. دنیای اسلام از این حادثه مبهوت بود. کسی باور نمی کرد کار مسلمان اشهد ان لا اله الا الله گو به اینجا برسد. بودند کسانی که بوسه های پیامبر بر لب و دهان حسین علیه السلام را دیده بودند!
از قساوت یزید لعنت الله علیه وحشت شدید دنیای اسلام را فرا گرفته بود. فاجعه حرّه، وحشت را تثبیت کرد. انحطاط فکری مردم از بی اعتنایی به تعلیمات دین در دوران بیست سال گذشته بالا گرفته بود. ایمانی پوچ و توخالی و ضعف و اختلال شدید اعتقادی، همه گیر شده بود. کار به جایی رسیده بود که برخی از دستگاه خلافت، نبوت را زیر سوال می بردند. اخلاق مردم به شدت خراب بود. آنچنان که تا پنجاه شصت سال بعد از آن بزرگترین خواننده ها و نوازنده ها و عیاش ها و عشرت طلب ها و بد زبان ترین شعرای دنیای اسلام اهل مدینه و مکه بودند! محل نزول وحی و زادگاه اسلام شده بود مرکز فحشا و فساد. شب نشینی های مکه و مدینه بین همه جور مردم رواج داشت. از گدای گرسنه بدبخت تا آقا زاده های قریش غرق در فحشا بودند. اغلب شخصیت های بزرگ و موثر سیاسی هم سر در آخور آرزوهای مادی که به وسیله رجال حکومت برآورده می شد.
مردم نقل حدیث پسر پیغمبر را به استهزا می گرفتند. پذیرش نداشتن که هیچ؛ غربت امام سجاد علیه السلام تا جایی رسید که تاریخ به نقل از ایشان شهادت می دهد؛ در مکه و مدینه بیست نفر نبودند که او را دوست داشته باشند! و امامت و مبارزه سیاسی در این شرایط فکری، اخلاقی، سیاسی کاری بود با دشواری های فراوان!
خلاصه و بازنویسی از کتاب حماسه امام سجاد علیه السلام/ صص۱۱ تا ۱۸
┈••✾••┈┈•
◾️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه◼️
https://eitaa.com/sahyfeh
#امامِ_بعد_از_عاشورا!
(5) برنامه ای جامع
اوضاع سیاسی، شرایط فکری و اخلاقی مردم بحرانی بود. دنبال کردن هدفی چون تشکیل حکومت اسلامی هر چند در زمان آینده، حداقل سه مسئولیت سنگین بر دوش امام سجاد علیه السلام گذاشته بود. اول باید معارف دین را به مردم زمان خود یاد می داد. امکان ندارد بدون اینکه مردم با معارف دینی آشنا باشند بتوان امیدی داشت به ایجاد یک حکومت ان هم حکومت علوی. دومین مسئولیت این بود که مسئله امامت باید در اذهان مردم باز تعریف می شد. اینکه امامت یعنی چه؟ چه کسی باید امام باشد؟ امام چه شرایطی دارد؟ هرچه باشد جامعه امام داشت امام عبدالملک اموی. مردم او را امام و پیشوای جامعه می دانستند. امامی که حاکم دین و دنیای آنها بود. پس امام سجاد علیه السلام باید مسئله امامت و حکومت اسلامی را برای این ملت تبیین می کرد. و سوم اینکه به مردم بگوید من امامم یعنی آن کسی که باید در آنجا قرار بگیرد. بیشترین تلاش امام سجاد علیه السلام به کار اول گذشت. شرایط شرایطی بود که باید اول دین مردم درست می شد. باید اخلاق مردم درست می شد باید مردم از غرقاب فساد بیرون می آمدند. باید جهت گیری معنوی که روح اصلیِ دین است در جامعه احیاء می شد که کاری بود با دشواری های فراوان. امام سجاد علیه السلام حتی نمی توانست با این مردم صریح و روشن حرف بزند نه اینکه فقط دستگاه ها نمی گذاشتند خودِ مردم هم نمی خواستند. اصلا آن جامعه یک جامعه نالایق و تباه شده و ضایع شده ای بود که باید باز سازی می شد. اگر دوران امام باقر علیه السلام وضعیت فرق کرده بود به خاطر زحمات ۳۵ ساله امام سجاد علیه السلام بود.
خلاصه و بازنویسی از کتاب حماسه امام سجاد علیه السلام/ صص۱۸_ ۲۱
┈••✾••┈┈•
◾️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه◼️
https://eitaa.com/sahyfeh
9.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
امام سجاد علیه السلام:
«اللّهُمَّ امْلَاءِ الاَرْضَ بِهِ قِسْطاً وَ عَدْلا کَما مُلِئَتْ ظُلماً وَ جَوْراً و امْنُن بِهِ عَلی فُقَراءِ المُسْلِمینَ و اَرامِلِهِمْ وَ مَساکِینِهِم وَ اجْعَلْنی مِنْ خِیارِ مَوالِیهِ وَ شِیعَتِهِ، أَشَدِّ هِمْ لَهُ حُبّاً وَ اَطْوَعِهِمْ لَهُ طَوْعاً ؛
خدایا به وسیله او زمین را پر از عدل و داد کن چنان که از ستم و جور پر گشته است، و به وسیله او بر فقرای مسلمین و یتیمان و بی سرپرستان و از کار افتادگانشان منت گذار و مرا از برگزیدگان دوستان و شیعیانش، و شدیدترین آنها نسبت به او از نظر محبت، و رامترینشان در فرمانبری قرار ده.»
«وَ اَنْفَذِهِمْ لِامْرِهِ وَ اَسْرَعِهِمْ الی مَرضاتِهِ و اَقْبَلِهِمِ لِقَوْلِهِ وَ اقْوَمِهِم بِاَمْرِهِ وَ ارْزُقنی الشَّهادَةَ بَیْنَ یَدَیْهِ حَتّی اَلْقاکَ وَ انْتَ عَنّی راض؛
و [مرا] نافذترین آنها در مقابل فرمان او، و شتاب کنندهترینشان به سوی خرسندی و رضایت او، و روکنندهترین آنها به سوی سخن او، و پایدارترینشان در امر او قرار ده، و شهادت در پیشگاه او را روزی من گردان، تا تو را در حالی که از من راضی هستی ملاقات کنم.»
◾️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه◼️
https://eitaa.com/sahyfeh
📝 حجت الاسلام و المسلمین دکتر اسماعیل نیا امام جمعه شهرستان بندرلنگه در خطبه های نماز جمعه ۲۸ مردادماه :
امام سجاد علیه السلام که در سخت ترین دوره تاریخی قرار داشت ضمن پاسداشت دستاورد های عاشورا و انتقال پیام عاشورا و حفظ کیان مکتب اهل بیت (علیهم السلام) تلاش کرد با گفتار و رفتار ارزش های اسلامی را احیاء کند روحیه عبودیت را ترویج نماید تا جایی که آن حضرت به زین العابدین و سید الساجدین ملقب شد.
در احوالات ایشان امده است که شب و روز هزار رکعت نماز میخواند هنگام آماده شدن برای نماز بدنش می لرزید و می گفت مگر نمیدانید به ملاقات چه شخصیتی میروم، هنگام گفتن لبیک اللهم لبیک بی هوش می شد
ایشان افزودند:امام سجاد علیه السلام نمود برجسته یک مومن تسلیم امر پروردگار و بصیر است که میتواند الگوی تمام اقشار جامعه باشد،بخش های مختلف زندگانی امام سجاد (علیه السلام) ظرفیت تبدیل شدن به فیلم و کتاب و... را دارد اما متاسفانه در این زمینه کوتاهی شده است.
🔹 *گنگره امام سجاد علیه السلام با حضور مسئولان ارشد استانی در بندرلنگه برگزار می گردد.*
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بندرلنگه ضمن تسلیت شهادت امام سجاد علیه السلام بیان کردند: کنگره امام سجاد علیه السلام با حضور مسئولان ارشد استانی در سه شنبه آینده در شهرستان بندرلنگه برگزار خواهد شد هر کاری که برای معرفی امام سجاد علیه السلام و سیره او و کتاب جاویدانش صحیفه سجادیه میتوانید انجام دهید، انجام بدهید که راه سعادت و خوشبختی را به ما نشان می دهد.
#اخبار_صحیفه
◾️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه◼️
https://eitaa.com/sahyfeh
#امام_بعد_از_عاشورا!!!
(۶) اسلام خطرناک است‼️
اوضاع برای انسانی الهی مسلک با این چنين مسئولیت های سنگینی؛ در نهایت دشواری بود. کسی می تواند موقعیت امام سجاد علیه السلام را درک کند که زمان آن بزرگوار را بشناسد. حداقل از وضع دستگاه خلافت و مردم معمولی و شیعیان اطلاع داشته باشد.
دشمنی دستگاه بنی امیه حد و حصری نداشت. نه اینکه فقط با شخص امام سجاد علیه السلام دشمن باشند با دین ایشان دشمن بودند. اسلام وقتی وارد جامعه ای می شود که حکم کند و قاطع اثر بگذارد اول کاری که می کند آن است که حق را به جایگاه خود بر می گرداند. خیلی ها علیه حکومت ها قیام کردند ولی بخاطر دنیا بود. به خاطر پول بود. دهان این ها را می توان با پول بست. اما آن کسی که برای اسلام می جنگد و برای قرآن با مزدوران در می افتد با پول نمی شود ساکت کرد پس خطرناک است. علت خطرناک بودنش هم اسلام است. البته دشمنی آنها با نماز و زکات و ... نبود. خدا و مغفرت خدا و کرامات ائمه علیهم السلام را قبول داشتند. وقتی زبان نصیحتشان باز می شد مثل یک زاهد به تقوای خدا سفارش می کردند. مخالفت آنها با توحید اسلام بود. توحید می گوید حکومت از آنِ الله است، حکومت از آنِ طاغوت نیست و معاویه و عبدالملک و... طاغوت هستند. خلاصه اش اینکه با حکومت و قدرت اسلام مخالف بودند نه با ظواهر اسلامی. مردم هم که نیندیشیدند و فکر نکردند و نعمت اندیشه خدا را شکر نکردند، دیدند و شنیدند اینها هم نماز و صدقه و جهاد و ظواهر دینی دارند، دشمنی بنی امیه را نفهمیدند و جنایتکاران اموی شدند عهده دار دین و دنیایشان!
خلاصه و بازنویسی از کتاب حماسه امام سجاد علیه السلام/ صص۶۸_۷۴.
◾️مرکز تخصصی صحیفه سجادیه◼️
https://eitaa.com/sahyfeh