#سخن_هفته
درسهایی از #رفتار_سیاسی پیامبر(ص)
📝شدید با #پیمانشکنان
🔰از همان ابتدایی که #حکومت_پیامبر(ص) در #جامعهی_نوپای مدینه شکل گرفت، دشمنان آن هم شروع به کار کردند. پیامبر(ص) در دوران حکومت خود، حداقل با سه گروه دشمن مواجه بود:
1️⃣دشمن اول، قبایل نیمه وحشی: که اطراف مدینه زندگی میکردند «و تمام زندگی آنها عبارت از جنگ و خونریزی و غارت و به جان هم افتادن و از همدیگر قاپیدن است.» 28/2/80 پیامبر «در هر کدام از آنها اگر نشانهی صلاح و هدایت بود، #پیمان بست ... و بر #عهد و پیمان خودش، بسیار پافشاری میکرد و پایدار بود.» 28/2/80 اما آنهایی که شریر و #غیرقابل_اعتماد بودند، «پیغمبر سراغ آنها رفت و آنها را منکوب کرد و سر جای خودشان نشاند..»
2️⃣دشمن دوم، #اشراف_مکه و اهل قریش: «پیغمبر احساس کرد اگر بنشیند تا آنها سراغش بیایند، یقیناً آنها فرصت خواهند یافت؛ لذا سراغ آنها رفت؛ منتها به طرف مکه حرکت نکرد. راه کاروانىِ آنها از نزدیکی مدینه عبور میکرد؛ پیغمبر تعرّض خودش را به آنها شروع کرد، که جنگ بدر، مهمترینِ این تعرّضها در اوّلِ کار بود. پیغمبر تعرّض را شروع کرد؛ آنها هم با تعصّب و پیگیری و لجاجت به جنگ آن حضرت آمدند. تقریباً چهار، پنج سال وضع اینگونه بود؛ یعنی پیغمبر آنها را به حال خودشان رها نمیکرد؛ آنها هم امیدوار بودند که بتوانند این مولود جدید - یعنی نظام اسلامی - را که از آن احساس خطر میکردند، ریشه کن کنند. #جنگ_اُحد و جنگهای متعدّد دیگری که اتّفاق افتاد، در همین زمینه بود.» آخرین جنگ پیامبر(ص) با این دشمنان، #جنگ_خندق بود و پس از آن، ماجرای #صلح_حدیبیه پیش آمد و پیامبر(ص) با آنان پیمان صلح امضا کرد. اما سال هشتم بعثت، «که کفّار #نقض_عهد کرده بودند، پیغمبر رفت و مکه را فتح کرد، که فتحی عظیم و حاکی از تسلّط و اقتدار آن حضرت بود.»
3️⃣دشمن سوم، یهودیها: «یعنی #بیگانگانِ_نامطمئنی که علیالعجاله حاضر شدند با پیغمبر در مدینه زندگی کنند؛ اما دست از موذیگری و اخلالگری و تخریب برنمیداشتند... پیغمبر تا آنجایی که میتوانست، با اینها مدارا کرد؛ اما بعد که دید اینها مدارابردار نیستند، مجازاتشان کرد. هرکدام از این سه قبیله عملی انجام دادند و پیغمبر بر طبق آن عمل، آنها را مجازات کرد. اوّل، #بنیقینقاع بودند که به پیغمبر خیانت کردند؛ پیغمبر سراغشان رفت و فرمود باید از آنجا بروید؛ اینها را کوچ داد و از آن منطقه بیرون کرد و تمام امکاناتشان برای مسلمانها ماند. دستهی دوم، #بنینضیر بودند. اینها هم خیانت کردند لذا پیغمبر فرمود مقداری از وسایلتان را بردارید و بروید؛ اینها هم مجبور شدند و رفتند.
🔰 دستهی سوم #بنیقریظه بودند که پیغمبر امان و اجازهشان داد تا بمانند؛ اینها را بیرون نکرد؛ با اینها پیمان بست تا در جنگ خندق نگذارند دشمن از طرف محلاتشان وارد مدینه شود؛ اما اینها ناجوانمردی کردند و با دشمن پیمان بستند تا در کنار آنها به پیغمبر حمله کنند!... بعد که قریش و همپیمانانشان شکست خوردند و از خندق جدا شدند و به طرف مکه رفتند، پیغمبر به مدینه برگشت. همان روزی که برگشت، نماز ظهر را خواند و فرمود نماز عصر را جلوِ قلعههای بنیقریظه میخوانیم؛ راه بیفتیم به آنجا برویم؛ یعنی حتّی یک شب هم معطل نکرد؛ رفت و آنها را محاصره کرد. بیستوپنج روز بین اینها محاصره و درگیری بود؛ بعد پیغمبر همهی مردان جنگی اینها را به قتل رساند؛ چون خیانتشان بزرگتر بود و قابل اصلاح نبودند.» بنابراین در هیچکدام از این قضایا، پیغمبر #نقض_عهد نکرد اما در مقابل نقض عهد آنان، ساکت نماند و پاسخ خیانتشان را با #اقتدار کامل داد.
📕«گزیدهای از کتاب دعا، مجموعه بیانات حضرتآیتالله العظمی خامنهای (مدّظلهالعالی)» #دعا ❇️ «دعا، اسلحهای مایهی نجات» 💢 دعا به انسان توانایی و قدرت میدهد و انسان را در مقابل حوادث مستحکم میکند. لذا در روایت از «دعا» تعبیر شده است به سلاح. 💢 از نبی مکرم نقل شده است که فرمود: «ألا أدُّلکم علی سِلاح یُنجیکم من اعدائکم»؛ اسلحهای را به شما معرفی کنم که مایهی نجات شماست؛ «تدعون ربّکم باللیل و النّهار فإنّ سلاح المؤمن الدّعاء». در مواجهه با حوادث، توجه به خدای متعال، مثل سلاح بُرندهای در دست انسان مؤمن است. 💢 لذا در میدان جنگ، پیغمبر مکرّم اسلام همهی کارهای لازم را انجام میداد؛ سپاه را میآراست، سربازان را به صف میکرد، امکانات لازم را به آنها میداد؛ اما در همان وقت هم وسط میدان زانو میزد، دست به دعا بلند میکرد، تضرّع میکرد، با خدای متعال حرف میزد و از او میخواست. 💢 این ارتباط با خدا، دل انسان را مستحکم میکند. 🔁 ادامه دارد ...
13980826_34315_128k.mp3
2.24M
🌼 #صوت 🌼
💠 صحبت های صبح امروز رهبر انقلاب در درس خارج در مورد حوادث اخیر و گران شدن بنزین
#یازهرا 🌾
📌دلایل اثر نکردن محبّت
6️⃣ بسنده کردن به محبّتهای عادی
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
◽️یک ساعتی از ظهر گذشته است. مادر در آشپزخانه، مشغول کار است. زنگ خانه به صدا در میآید. مادر میداند که الآن، وقت آمدن دختر است. بیاعتنا به زنگ، چند بار دیگر غذا را هم میزند. دختر، حوصلهاش سر میرود و دو سه بار پشت سرِ هم زنگ میزند.
🌼[رفتار مثبت: مادر، خیلی زود به سراغ آیفون میرود.]
◽️مادر، غذا را رها میکند و به سمت آیفون میرود. گوشی را بر میدارد. تا مطمئن میشود که دخترش است، صدایش را بالا میبرَد و میگوید: چه خبر است؟ مگر سر آوردهای؟!
🌼[رفتار مثبت: مادر تا صدای دخترش را از آن سوی آیفون میشنود، با صدایی پُر از شادی و نشاط، سلام میدهد و در را باز میکند.]
◽️بعد هم دکمه را فشار میدهد و در را باز میکند و دوباره به سراغ غذا میرود.
🌼[رفتار مثبت: مادر به طرف آشپرخانه میرود، لیوان شربتی را که از قبل آماده کرده، بر میدارد و برای استقبال از دخترش به دمِ در میرود.] ...
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
🔺این بخش کوتاهی از داستانوارهای بود که در مباحث ابتدایی محبّت، در بارۀ بیتوجّهی پدر و مادر به نیاز محبّتی فرزندان آوردیم.
⚠️گاهی که در بارۀ آن رفتارهای مثبت سخن گفته میشود، برخی میگویند که این اندازه محبّت کردن، افراط است، غافل از این که همان طور که پیش از این هم گفتیم، آنچه در تربیت دینی به ما توصیه شده، محبّت شدید است.
🌹امام صادق علیه السلام فرمود:
🍃«خداوند به بندهای که به فرزندش محبّت شدید دارد، رحم میکند»🍃
📚(الکافی، ج۶، ص۵۰).
✅ بسیاری از آثاری که برای محبّت بیان شد، در صورتی محقّق میشود که رابطۀ عاطفی شدید باشد.
⛔️ از رابطههای عاطفی عادی و معمولی که بسیاری از پدر و مادرها با فرزندانشان دارند، نمیتوان توقّع چنین آثاری را در حدّ بالا داشت.
📚منِ دیگرِ ما، کتاب دوم، ص91
#من_دیگر_ما
#کتاب_دوم
#گزارههای_رفتاری
#تربیت_فرزند
#محسن_عباسی_ولدی
🔴 اشاره رهبر انقلاب به شرارت خاندان پهلوی و منافقین در فضای مجازی
❇️ حضرت آیتالله خامنهای:
🔹این مفاسد هیچ مشکلی را درست نمیکند جز اینکه علاوهی بر هر مشکلی که هست، ناامنی را هم اضافه میکند.
🔹 شما ملاحظه کنید در این دو روز تقریباً یعنی دو شب و یک روزی که از این قضایا گذشته همهی مراکز شرارت دنیا علیه ما این کارها را تشویق کردند، از خانوادهی منحوس خبیث خاندان پهلوی تا مجموعهی خبیث و جنایتکار منافقین، اینها دارند مرتباً در فضای مجازی و در جاهای دیگر دارند تشویق میکنند ترغیب میکنند که این شرارتها انجام بگیرد.
🔸من عرضم این است هیچ کس به این اشرار کمک نکند، هیچ انسان عاقل و شایستهای که به کشور خودش علاقه مند است، به زندگی راحت خودش علاقه مند است، به اینها نباید کمک بکند؛ اینها اشرارند، این کارها کار مردم معمولی نیست. ۹۸/۸/۲۶
✳️مأمون رقی می گوید:
در محضر سرور و مولایم امام صادق(ع) بودم،که سهل بن حسن خراسانی داخل شد.
بر امام(ع) سلام کرد و نشست.
سپس گفت:
ای فرزند پیامبر(ص)! رحمت و رأفت از آن شماست و شما خاندان امامت هستید،چه چیزی مانع اقدام شما برای گرفتن حکومت اسلامی می شود؟
در حالی که شما همین الان از پیروان خود یکصد هزار شمشیرزن می توانی داشته باشی! و آنان پیشاپیش شما شمشیر می زنند.
امام صادق(ع) به آن مرد خراسانی فرمود:
خدا حقت را حفظ بکند بنشین.
سپس امام صادق(ع) به حنیفه گفت:
ای حنیفه تنور را آتش بزن!
حنیفه تنور را آتش زد و تنور یکپارچه آتش شد، و اطراف تنوراز شدت گرما سفید گشت.
امام صادق(ع) به آن مرد خراسانی فرمود:
بلند شو و خود را به تنور بینداز!
خراسانی گفت:
سرور و مولایم! مرا با آتش معذب مکن و مرا از این امر معاف بدار، خداوند تو را معاف بدارد.
امام(ع) به او فرمود:
تو را از این کار معاف کردم.
در این حال هارون مکی به محضر امام صادق(ع) رسید وکفشش هم در دستش بود و بر امام سلام کرد.
امام به هارون مکی فرمود:
کفشت را به زمین بینداز!
و برو در داخل تنور در میان آتش بنشین.
هارون مکی کفش خود را انداخت و در میان تنور نشست!
امام شروع کرد به گفتگو با آن مرد خراسانی و از اوضاع و احوال خراسان سؤال می کرد.
پس از آن امام(ع) به مرد خراسانی فرمود:
بلند شو و نگاه بکن!
و ببین در تنور چه خبر است؟!!
مرد خراسانی به تنور نگاه کرد و دید که هارون مکی چهار زانو در میان آتش نشسته است.
پس از آن هارون مکی از تنور بیرون آمد.
و بر ما سلام کرد و نشست.
امام به مرد خراسانی فرمود:
در خراسان چند نفر مانند این فرد پیدا می شوند؟
خراسانی گفت:
به خدا قسم حتی یک نفر هم مانند این فرد پیدا نمی شود.
پس از آن امام صادق(ع) فرمود:
ما در زمانی که پنج نفر یاور (واقعی) نداریم، دست به قیام مسلحانه نمی زنیم.
ما بهتر از دیگران، وقت خروج و قیام مسلحانه را می دانیم.
📚منبع:
بحارالانوار مجلسی، ج۴۷، ص۱۲۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽👤📽👤📽👤📽👤📽👤📽
فیلم هارون مکی:👆
❤️یا اباعبداللـــــه (ع) ❤️
«اول صبح»⛅️
☄✨پس از گفتن یڪ
بسم الله...
از دل و جان💚
تو بگو☄✨
💕 «حسین اباعبدالله»💕
#السلام_علیڪ_یااباعبدالله
به رسم هر روز صبح با سلام
بر ارباب بی کفن روز مون رو شروع کنیم
اَلسَّلامُ عَلَیْكَ یا اَبا عَبْدِاللهِ وَعَلَى الاَْرْواحِ الَّتی حَلَّتْ بِفِنائِكَ عَلَیْكَ مِنّی سَلامُ اللهِ اَبَداً ما. بَقیتُ وَبَقِیَ اللَّیْلُ وَالنَّهارُ وَلا جَعَلَهُ اللهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّی لِزِیارَتِكُمْ، اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ وَعَلى عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَعَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
صبحتون حسینی☀️
🌿🌿🌸🍃🍃
✨﷽✨
🍃آرامش به معنای آن نيست که صدایی نباشد، مشکلی وجود نداشته باشد، يا سختی پيش رو نباشد.
🌸آرامش يعنی درميان هیاهو، مشکلات و سختیها، دلی آرام و مطمئن وجود داشته باشد .
#انگیزشی_انسانی
#انسان_موفق
#گامی_به_سوی_موفقیت
#واژه_شناسی #امام_زمان_علیه_السلام #ویکی_فقه #مهدویت
🔸 دو معنای حجت در منابع شیعی
1⃣ مفهوم وصفی عام که دربارهی هردلیل و برهان الهی چون پیامبران و امامان علیهمالسّلام یا عقل به کار برده میشود و این دلیل همواره در زمین بر انسان آشکار است؛ ازاین رو در روایت امام کاظم (علیهالسّلام)آمده است که فرمودند:
خداوند را بر مردم دو #حجت است: یکی ظاهر که آن عبارت است از پیامبران و رهبران دینی و دیگری باطن که آن عقول مردم است.
2⃣ مفهوم وصفی خاصی که از نگاه #شیعه، حضرت مهدی (عجلاللهتعالیفرجهالشریف)آخرین حجت الهی است؛ ازاین رو به حجة بن الحسن العسکری (علیهماالسلام)شهرت دارد.
امام هادی (علیهالسّلام)فرمودند: جانشین من، پسرم حسن است. شما نسبت به جانشین پس از جانشین من چه حالی خواهید داشت؟
عرض کردم: خداوند سبحانه و تعالی مرا قربانت کند؛ چرا؟
فرمود: برای آن که شخص او را نمیتوانید ببینید و ذکر او به نام مخصوصش روا نیست.
عرضکردم: پس چطور او را یاد کنیم، فرمودند: بگویید الحجة من آل محمد صلىاللهعليهوآله
📌 برای مطالعهی ادامه مطلب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/حجت_(لقب_امام_زمان)
♦️ استفاده از خانههاى سازمانى دولتى
❓ سوال: استفاده از خانههاى سازمانى دولتى براى کسانى که امکان مالى دارند يا خانه شخصى دارند از نظر شرعى چه حکمى دارد؟ و اگر به وسيله پارتى بازى و... به آن دست يابيم خواندن نماز در آن اشکال دارد يا خير؟
✅ پاسخ: اگر برخلاف مقررات است، جايز نيست و اگر از طريق نامشروع اشغال شده است، نماز در آن حکم غصب را دارد. [1]
🍃🌸 حدیث: 👇👇
امام علی علیه السلام طی نامه ای به ابن عباس می نویسد: "ای فرزند عباس! بهره تو از حکومت نباید مالی باشد که از آن استفاده کنی و نه غیظ و خشمی که با امر و نهی شفا یابد.بلکه باید هدف تو نابودی باطل و زنده داشتن حق باشد." [2]
✅ نکته: هر كس به عموم خدمت مي كند و نتيجه كار و تلاش او متوجّه همگان مي شود، به اندازه استحقاق اش با اجازه مسئولان امر مي تواند از بيت المال نيز استفاده كند. اما خارج از آن، راه هرگونه استفاده خصوصي و تصرّفي كه در شرع و قانون پيش بيني نشده بر همگان بسته است. امر به معروف و نهي از منكر اصلي است كه بايد در تمام زمينه هاي اجتماعي به كار گرفته شود تا جامعه از هر نوع فسادي ايمن گردد. كسي كه از اموال عمومي و دولتي استفاده مي كند هميشه بايد اين مسأله را در نظر داشته باشد كه مردم مواظب اعمال و رفتار او بوده و با مشاهده كوچكترين تخلّف با او برخورد خواهند كرد.
#استفاده_خانه_هاى_سازمانى_دولتى
---------------------
پی نوشت: 👇👇
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام اموال دولتی.
[2]. بحار الانوار، ج 40، ص 328، نهج السعادة، ج 75 ص 348.
🔻🔻🔻🔻
📕«گزیدهای از کتاب دعا، مجموعه بیانات حضرتآیتالله العظمی خامنهای (مدّظلهالعالی)» #دعا ❇️ «درخواستهای غیرممکن» 💢 گاهی هر چه انسان دعا میکند، مستجاب نمیشود. علت چیست؟ روایات دینی این مشکل را برای ما حل کردهاند. 💢 در روایات آمده است که اگر شرایط دعا وجود نداشته باشد، دعا مستجاب نمیشود. بالاخره دعا هم شرایطی دارد. بزرگان دین فرمودهاند: «کارهای نشدنی را از خدای متعال نخواهید». 💢 در روایتی آمده است که روزی یکی از اصحاب نبّی اکرم (ص)، در حضور پیغمبر دعا کرد و گفت: «خدایا مرا محتاج هیچ آفریدهای نکن». 💢 پیغمبر (ص) فرمود: «اینطور نگو. مگر میشود که یک انسان محتاج دیگران نباشد؟ این خلاف طبیعت بشری، خلاف سنّت الهی و خلاف طبعِ نهادهی پروردگار در وجود انسان است. این دعا مستجاب نمیشود». 💢 آن فرد عرض کرد یا رسولالله پس چگونه دعا کنم؟ فرمود: «بگو؛ خدایا مرا محتاج اشرار از بندگان خود مکن. مرا نیازمند مردمان شریر مکن. مرا محتاج انسانهای لئیم مکن. این درست است. این را از خدا بخواه». 🔁 ادامه دارد ...
👌 داستان کوتاه پند آموز
✅مدرسهای دانشآموزان را با اتوبوس به اردو میبرد. در مسیر حرکت، اتوبوس به یک تونل نزدیک میشود که نرسیده به آن تابلویی با این مضمون دیده میشود: «حداکثر ارتفاع سه متر»ارتفاع اتوبوس هم سه متر بود ولی چون راننده قبلا این مسیر را آمده بود با کمال اطمینان وارد تونل میشود اما سقف اتوبوس به سقف تونل کشیده میشود و پس از به وجود آمده صدایی وحشتناک در اواسط تونل توقف میکند. پس از آرام شدن اوضاع مسئولین و راننده پیاده شده و از دیدن این صحنه ناراحت میشوند. پس از بررسی اوضاع مشخص میشود که یک لایه آسفالت جدید روی جاده کشیدهاند که باعث این اتفاق شده و همه به فکر چاره افتادند؛ یکی به کندن آسفالت و دیگری به بکسل کردن با ماشین سنگین دیگر و غیره.
💭اما هیچ کدام چارهساز نبود تا اینکه پسربچهای از اتوبوس پیاده شد و گفت: «راه حل این مشکل را من میدانم!» یکی از مسئولین اردو به پسر میگوید: «برو بالا پیش بچهها و از دوستانت جدا نشو!» پسربچه با اطمینان کامل میگوید: «به خاطر سن کم مرا دست کم نگیرید و یادتون باشه که سر سوزن به این کوچکی چه بلایی سر بادکنک به آن بزرگی میآورد.» مرد از حاضر جوابی کودک تعجب کرد و راهحل را از او خواست. بچه گفت: «پارسال در یک نمایشگاهی معلممان یادمان داد که از یک مسیر تنگ چگونه عبور کنیم و گفت که برای اینکه دارای روح لطیف و حساسی باشیم باید درونمان را از هوای نفس و باد غرور و تکبر و طمع و حسادت خالی کنیم و در این صورت میتوانیم از هر مسیر تنگ عبور کنیم و به خدا برسیم.» مسئول اردو از او پرسید: «خب این چه ربطی به اتوبوس دارد؟» پسر بچه گفت: «اگر بخواهیم این مسئله را روی اتوبوس اجرا کنیم باید باد لاستیکهای اتوبوس را کم کنیم تا اتوبوس از این مسیر تنگ و باریک عبور کند.» پس از این کار اتوبوس از تونل عبور کرد.
💥خالی کردن درون از هوای کبر و غرور و نفاق و حسادت رمز عبور از مسیرهای تنگ زندگی است.
✍امام کاظم(علیه السلام)مےفرمایند:
زراعت درزمین هموار می روید، نه برسنگ سخت!
و چنین است که حکمت در دلهای متواضع جای
می گیرد نه در دل های متکبر. خداوند متعال ،تواضع را وسیله عقل، و تکبر را وسیله
جهل قرار داده است.
📚تحف العقول،ص۳۹۶
🦋 ❤️
🍃🍁
💙🍃🦋
هدایت شده از باشگاه خبرنگاران جوان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 ببینید | راهپیمایی مردم زنجان علیه هنجارشکنان
🆔 @YjcNewsChannel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#بدانیم_سالم_بمانیم
🎥 #عادتهای_غذایی_پیامبر اسلام و حضرت علی در احادیث
#آیت_الله_دکتر_ضیایی
#حدیث_تندرستی