هدایت شده از حوزه توییت (توییتر طلاب)🇵🇸
👓 امشب راس ساعت ۲۰ شبکه مستند؛
فیلم #عابدانکهنز را میده
فیلم ارزشمند برای دیدن
تو این فیلم حتی میشه راهکاری برای فعالیتهای فرهنگی بدست آورد.
جایزه جشنواره عمار رو گرفته
و درمورد بچهمحلهای شهید صدرزاده س و کار فرهنگی تربیتی که تو اون محله میشه و چقدر از بچهای همون محل مدافع حرم میشن و شهادت.
براش تبلیغ کنید همه ببینند.
💬 م.ی
@HozeTwit
🔅متن وصیتنامه شهید سپهبد #حاج_قاسم_سلیمانی ۱
فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شد
🔅مشروح وصیت نامه سردار سلیمانی به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
شهادت میدهم به اصول دین
اشهد أن لا اله الّا الله و اشهد أنّ محمداً رسول الله و اشهد أنّ امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب و اولاده المعصومین اثنی عشر ائمتنا و معصومیننا حجج الله.
شهادت میدهم که قیامت حق است. قرآن حق است. بهشت و جهنّم حق است. سوال و جواب حق است. معاد، عدل، امامت، نبوّت حق است.
خدایا! تو را سپاس میگویم بخاطر نعمتهایت
خداوندا! تو را سپاس که مرا صلب به صلب، قرن به قرن، از صلبی به صلبی منتقل کردی و در زمانی اجازه ظهور و وجود دادی که امکان درک یکی از برجستهترین اولیائت را که قرین و قریب معصومین است، عبد صالحت خمینی کبیر را درک کنم و سرباز رکاب او شوم. اگر توفیق صحابه رسول اعظمت محمد مصطفی را نداشتم و اگر بی بهره بودم از دوره مظلومیت علی بن ابیطالب و فرزندان معصوم و مظلومش، مرا در همان راهی قرار دادی که آنها در همان مسیر، جان خود را که جان جهان و خلقت بود، تقدیم کردند.
خداوندا! تو را شکرگزارم که پس از عبد صالحت خمینی عزیز، مرا در مسیر عبد صالح دیگری که مظلومیتش اعظم است بر صالحیتش، مردی که حکیم امروز اسلام و تشیّع و ایران و جهان سیاسی اسلام است، خامنه ای عزیز که جانم فدایِ جان او باد قرار دادی.
پروردگارا! تو را سپاس که مرا با بهترین بندگانت در هم آمیختی
و درک بوسه بر گونههای بهشتی آنان و استشمام بوی عطر الهی آنان را یعنی مجاهدین و شهدای این راه به من ارزانی داشتی.
خداوندا! ای قادر عزیز و ای رحمان رزّاق، پیشانی شکر شرم بر آستانت می سایم که مرا در مسیر فاطمه اطهر و فرزندانش در مذهب تشیّع عطر حقیقی اسلام قرار دادی و مرا از اشک بر فرزندان علی بن ابیطالب و فاطمه اطهر بهره مند نمودی؛ چه نعمت عظمایی که بالاترین و ارزشمندترین نعمتهایت است؛ نعمتی که در آن نور است، معنویت، بی قراری که در درون خود بالاترین قرارها را دارد، غمی که آرامش و معنویت دارد.
خداوندا! تو را سپاس که مرا از پدر و مادر فقیر، اما متدیّن و عاشق اهل بیت و پیوسته در مسیر پاکی بهره مند نمودی. از تو عاجزانه میخواهم آنها را در بهشتت و با اولیائت قرین کنی و مرا در عالم آخرت از درک محضرشان بهره مند فرما.
خدایا! به عفو تو امید دارم
ای خدای عزیز و ای خالق حکیم بیهمتا! دستم خالی است و کولهپشتی سفرم خالی، من بدون برگ و توشهای به امید ضیافتِ عفو و کرم تو میآیم. من توشهای برنگرفتهام؛ چون فقیر [را] در نزد کریم چه حاجتی است به توشه و برگ؟!
سارُق، چارُقم پر است از امید به تو و فضل و کرَم تو؛ همراه خود دو چشم بسته آورده ام که ثروت آن در کنار همه ناپاکیها، یک ذخیره ارزشمند دارد و آن گوهر اشک بر حسین فاطمه است؛ گوهر اشک بر اهل بیت است؛ گوهر اشک دفاع از مظلوم، یتیم، دفاع از محصورِ مظلوم در چنگ ظالم.
خداوندا! در دستان من چیزی نیست؛ نه برای عرضه [چیزی دارند] و نه قدرت دفاع دارند، اما در دستانم چیزی را ذخیره کردهام که به این ذخیره امید دارم و آن روان بودن پیوسته به سمت تو است. وقتی آنها را به سمتت بلند کردم، وقتی آنها را برائت بر زمین و زانو گذاردم، وقتی سلاح را برای دفاع از دینت به دست گرفتم؛ اینها ثروتِ دست من است که امید دارم قبول کرده باشی. خداوندا! پاهایم سست است. رمق ندارد. جرأت عبور از پلی که از جهنّم عبور میکند، ندارد. من در پل عادی هم پاهایم میلرزد، وای بر من و صراط تو که از مو نازکتر است و از شمشیر بُرنده تر؛ اما یک امیدی به من نوید میدهد که ممکن است نلرزم، ممکن است نجات پیدا کنم. من با این پاها در حَرَمت پا گذارده ام و دورِ خانه ات چرخیده ام و در حرم اولیائت در بینالحرمین حسین و عباست آنها را برهنه دواندم و این پاها را در سنگرهای طولانی، خمیده جمع کردم و در دفاع از دینت دویدم، جهیدم، خزیدم، گریستم، خندیدم و خنداندم و گریستم و گریاندم؛ افتادم و بلند شدم. امید دارم آن جهیدنها و خزیدنها و به حُرمت آن حریمها، آنها را ببخشی.
خداوندا! سر من، عقل من، لب من، شامّه من، گوش من، قلب من، همه اعضا و جوارحم در همین امید به سر میبرند؛ یا ارحم الراحمین! مرا بپذیر؛ پاکیزه بپذیر؛ آنچنان بپذیر که شایسته دیدارت شوم. جز دیدار تو را نمیخواهم، بهشت من جوار توست، یا الله!
خدایا! از کاروان دوستانم جاماندهام
خداوند، ای عزیز! من سالها است از کاروانی به جا مانده ام و پیوسته کسانی را به سوی آن روانه میکنم، اما خود جا مانده ام، اما تو خود میدانی هرگز نتوانستم آنها را از یاد ببرم. پیوسته یاد آنها، نام آنها، نه در ذهنم بلکه در قلبم و در چشمم، با اشک و آه یاد شدند.
@salmanraoofi
وصیتنامه شهید سپهبد #حاج_قاسم_سلیمانی ۲
عزیز من! جسم من در حال علیل شدن است. چگونه ممکن [است] کسی که چهل سال بر درت ایستاده است را نپذیری؟ خالق من، محبوب من، عشق من که پیوسته از تو خواستم سراسر وجودم را مملو از عشق به خودت کنی؛ مرا در فراق خود بسوزان و بمیران.
عزیزم! من از بی قراری و رسواییِ جاماندگی، سر به بیابانها گذارده ام؛ من به امیدی از این شهر به آن شهر و از این صحرا به آن صحرا در زمستان و تابستان میروم. کریم، حبیب، به کَرَمت دل بستهام، تو خود میدانی دوستت دارم. خوب میدانی جز تو را نمیخواهم. مرا به خودت متصل کن.
خدایا وحشت همه ی وجودم را فرا گرفته است. من قادر به مهار نفس خود نیستم، رسوایم نکن. مرا به حُرمت کسانی که حرمتشان را بر خودت واجب کردهای، قبل از شکستن حریمی که حرم آنها را خدشه دار میکند، مرا به قافلهای که به سویت آمدند، متصل کن.
معبود من، عشق من و معشوق من، دوستت دارم. بارها تو را دیدم و حس کردم، نمیتوانم از تو جدا بمانم. بس است، بس. مرا بپذیر، اما آنچنان که شایسته تو باشم.
خطاب به برادران و خواهران مجاهدم...
خواهران و برادران مجاهدم در این عالم، ای کسانی که سرهای خود را برای خداوند عاریه داده اید و جانها را بر کف دست گرفته و در بازار عشق بازی به سوق فروش آمده اید، عنایت کنید: جمهوری اسلامی، مرکز اسلام و تشیّع است.
امروز قرارگاه حسین بن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی (ص).
برادران و خواهرانم! جهان اسلام پیوسته نیازمند رهبری است؛ رهبری متصل و منصوب شرعی و فقهی به معصوم. خوب میدانید منزّه ترین عالِم دین که جهان را تکان داد و اسلام را احیا کرد، یعنی خمینی بزرگ و پاک ما، ولایت فقیه را تنها نسخه نجات بخش این امت قرار داد؛ لذا چه شما که به عنوان شیعه به آن اعتقاد دینی دارید و چه شما که به عنوان سنّی اعتقاد عقلی دارید، بدانید [باید] به دور از هرگونه اختلاف، برای نجات اسلام خیمه ولایت را رها نکنید. خیمه، خیمهی رسول الله است. اساس دشمنی جهان با جمهوری اسلامی، آتش زدن و ویران کردن این خیمه است. دور آن بچرخید. والله والله والله این خیمه اگر آسیب دید، بیت الله الحرام و مدینه حرم رسول الله و نجف، کربلا، کاظمین، سامرا و مشهد باقی نمیماند؛ قرآن آسیب میبیند.
خطاب به برادران و خواهران ایرانی...
برادران و خواهران عزیز ایرانی من، مردم پر افتخار و سربلند که جان من و امثال من، هزاران بار فدای شما باد، کما اینکه شما صدها هزار جان را فدای اسلام و ایران کردید؛ از اصول مراقبت کنید. اصول یعنی ولیّ فقیه، خصوصاً این حکیم، مظلوم، وارسته در دین، فقه، عرفان، معرفت؛ خامنهای عزیز را عزیزِ جان خود بدانید. حرمت او را حرمتِ مقدسات بدانید.
برادران و خواهران، پدران و مادران، عزیزان من!
جمهوری اسلامی، امروز سربلندترین دوره خود را طی میکند. بدانید مهم نیست که دشمن چه نگاهی به شما دارد. دشمن به پیامبر شما چه نگاهی داشت و [دشمنان] چگونه با پیامبر خدا و اولادش عمل کردند، چه اتهاماتی به او زدند، چگونه با فرزندان مطهر او عمل کردند؟ مذمت دشمنان و شماتت آنها و فشار آنها، شما را دچار تفرقه نکند.
بدانید که میدانید مهمترین هنر خمینی عزیز این بود که اوّل اسلام را به پشتوانه ایران آورد و سپس ایران را در خدمت اسلام قرار داد. اگر اسلام نبود و اگر روح اسلامی بر این ملت حاکم نبود، صدام چون گرگ درنده ای این کشور را میدرید؛ آمریکا چون سگ هاری همین عمل را میکرد، اما هنر امام این بود که اسلام را به پشتوانه آورد؛ عاشورا و محرّم، صفر و فاطمیه را به پشتوانه این ملت آورد. انقلابهایی در انقلاب ایجاد کرد. به این دلیل در هر دوره هزاران فداکار جان خود را سپر شما و ملت ایران و خاک ایران و اسلام نموده اند و بزرگترین قدرتهای مادی را ذلیل خود نموده اند. عزیزانم، در اصول اختلاف نکنید.
شهدا، محور عزّت و کرامت همه ما هستند؛ نه برای امروز، بلکه همیشه اینها به دریای واسعه خداوند سبحان اتصال یافته اند. آنها را در چشم، دل و زبان خود بزرگ ببینید، همانگونه که هستند. فرزندانتان را با نام آنها و تصاویر آنها آشنا کنید. به فرزندان شهدا که یتیمان همه شما هستند، به چشم ادب و احترام بنگرید. به همسران و پدران و مادران آنان احترام کنید، همانگونه که از فرزندان خود با اغماض میگذرید، آنها را در نبود پدران، مادران، همسران و فرزندان خود توجه خاص کنید.
@salmanraoofi
وصیتنامه شهید سپهبد #حاج_قاسم_سلیمانی ۳
نیروهای مسلّح خود را که امروز ولیّ فقیه فرمانده آنان است، برای دفاع از خودتان، مذهبتان، اسلام و کشور احترام کنید و نیروهای مسلح می بایست همانند دفاع از خانه ی خود، از ملت و نوامیس و ارضِ آن حفاظت و حمایت و ادب و احترام کنند و نسبت به ملت همانگونه که امیرالمومنین مولای متقیان فرمود، نیروهای مسلح می بایست منشأ عزت ملت باشد و قلعه و پناهگاه مستضعفین و مردم باشد و زینت کشورش باشد.
خطاب به مردم عزیز کرمان
نکتهای هم خطاب به مردم عزیز کرمان دارم؛ مردمی که دوست داشتنی اند و در طول ۸ سال دفاع مقدس بالاترین فداکاریها را انجام دادند و سرداران و مجاهدین بسیار والامقامی را تقدیم اسلام نمودند. من همیشه شرمنده آنها هستم. هشت سال به خاطر اسلام به من اعتماد کردند؛ فرزندان خود را در قتلگاهها و جنگهای شدیدی چون کربلای ۵، والفجر ۸، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس و… روانه کردند و لشکری بزرگ و ارزشمند را به نام و به عشق امام مظلوم حسین بن علی به نام ثارالله، بنیانگذاری کردند. این لشکر همچون شمشیری برنده، بارها قلب ملتمان و مسلمانها را شاد نمود و غم را از چهره آنها زدود.
عزیزان! من بنا به تقدیر الهی امروز از میان شما رفته ام. من شما را از پدر و مادرم و فرزندان و خواهران و برادران خود بیشتر دوست دارم، چون با شما بیشتر از آنها بودم؛ ضمن اینکه من پاره تن آنها بودم و آنها پاره وجود من،
اما آنها هم قبول کردند من وجودم را نذر وجود شما و ملت ایران کنم.
دوست دارم کرمان همیشه و تا آخر با ولایت بماند. این ولایت، ولایت علی بن ابیطالب است و خیمه او خیمه حسین فاطمه است. دور آن بگردید. با همه شما هستم. میدانید در زندگی به انسانیت و عاطفهها و فطرتها بیشتر از رنگهای سیاسی توجه کردم. خطاب من به همه شما است که مرا از خود میدانید، برادر خود و فرزند خود میدانید.
وصیت میکنم اسلام را در این برهه که تداعی یافته در انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است، تنها نگذارید. دفاع از اسلام نیازمند هوشمندی و توجه خاص است. در مسائل سیاسی آنجا که بحث اسلام، جمهوری اسلامی، مقدّسات و ولایت فقیه مطرح میشود، اینها رنگ خدا هستند؛ رنگ خدا را بر هر رنگی ترجیح دهید.
خطاب به خانواده شهدا
فرزندانم، دختران و پسرانم، فرزندان شهدا، پدران و مادران باقیمانده از شهدا، ای چراغهای فروزان کشور ما، خواهران و برادران و همسران وفادار و متدینه شهدا! در این عالم، صوتی که روزانه من میشنیدم و مأنوس با آن بودم و همچون صوت قرآن به من آرامش میداد و بزرگترین پشتوانه معنوی خود میدانستم، صدای فرزندان شهدا بود که بعضاً روزانه با آن مأنوس بودم؛ صدای پدر و مادر شهدا بود که وجود مادر و پدرم را در وجودشان احساس میکردم.
عزیزانم! تا پیشکسوتان این ملتید، قدر خودتان را بدانید. شهیدتان را در خودتان جلوه گر کنید، به طوری که هر کس شما را میبیند، پدر شهید یا فرزند شهید را، بعینه خودِ شهید را احساس کند، با همان معنویت، صلابت و خصوصیت.
خواهش میکنم مرا حلال کنید و عفو نمائید. من نتوانستم حق لازم را پیرامون خیلی از شماها و حتی فرزندان شهیدتان اداء کنم، هم استغفار میکنم و هم طلب عفو دارم.
دوست دارم جنازه ام را فرزندان شهدا بر دوش گیرند، شاید به برکت اصابت دستان پاک آنها بر جسدم، خداوند مرا مورد عنایت قرار دهد.
خطاب به سیاسیون کشور
نکتهای کوتاه خطاب به سیاسیون کشور دارم: چه آنهایی [که] اصلاح طلب خود را مینامند و چه آنهایی که اصولگرا. آنچه پیوسته در رنج بودم اینکه عموماً ما در دو مقطع، خدا و قرآن و ارزشها را فراموش میکنیم، بلکه فدا میکنیم. عزیزان، هر رقابتی با هم میکنید و هر جدلی با هم دارید، اما اگر عمل شما و کلام شما یا مناظرههایتان به نحوی تضعیف کننده دین و انقلاب بود، بدانید شما مغضوب نبی مکرم اسلام و شهدای این راه هستید؛ مرزها را تفکیک کنید. اگر میخواهید با هم باشید، شرط با هم بودن، توافق و بیان صریح حول اصول است. اصول، مطوّل و مفصّل نیست. اصول عبارت از چند اصل مهم است:
۱- اول آنها، اعتقاد عملی به ولایت فقیه است؛ یعنی این که نصیحت او را بشنوید، با جان و دل به توصیه و تذکرات او به عنوان طبیب حقیقی شرعی و علمی، عمل کنید. کسی که در جمهوری اسلامی میخواهد مسئولیتی را احراز کند، شرط اساسی آن [این است که] اعتقاد حقیقی و عمل به ولایت فقیه داشته باشد. من نه میگویم ولایت تنوری و نه میگویم ولایت قانونی؛ هیچ یک از این دو، مشکل وحدت را حل نمیکند؛ ولایت قانونی، خاصّ عامه مردم اعم از مسلم و غیر مسلمان است، اما ولایت عملی مخصوص مسئولین است که میخواهند بار مهم کشور را بر دوش بگیرند، آن هم کشور اسلامی با این همه شهید.
@salmanraoofi
وصیتنامه شهید سپهبد #حاج_قاسم_سلیمانی ۴
۲- اعتقاد حقیقی به جمهوری اسلامی و آنچه مبنای آن بوده است؛ از اخلاق و ارزشها تا مسئولیتها در قبال ملت و چه در قبال اسلام.
۳-به کارگیری افراد پاکدست و معتقد و خدمتگزار به ملّت، نه افرادی که حتی اگر به میز یک دهستان هم برسند خاطرهی خان های سابق را تداعی میکنند.
۴- مقابله با فساد و دوری از فساد و تجملات را شیوه خود قرار دهند.
۵- در دوره حکومت و حاکمیت خود در هر مسئولیتی، احترام به مردم و خدمت به آنان را عبادت بداند و خود خدمتگزار واقعی، توسعه گر ارزشها باشد، نه با توجیهات واهی، ارزشها را بایکوت کند.
مسئولین همانند پدران جامعه میبایست به مسئولیت خود پیرامون تربیت و حراست از جامعه توجه کنند، نه با بی مبالاتی و به خاطر احساسات و جلب برخی از آرا احساسی زودگذر، از اخلاقیاتی حمایت کنند که طلاق و فساد را در جامعه توسعه دهد و خانوادهها را از هم بپاشاند. حکومتها عامل اصلی در استحکام خانواده و از طرف دیگر عامل مهم از هم پاشیدن خانواده هستند. اگر به اصول عمل شد، آن وقت همه در مسیر رهبر و انقلاب و جمهوری اسلامی هستند و یک رقابت صحیح بر پایه همین اصول برای انتخاب اصلح صورت میگیرد.
خطاب به برادران سپاهی و ارتشی...
کلامی کوتاه خطاب به برادران سپاهی عزیز و فداکار و ارتشیهای سپاهی دارم: ملاک مسئولیتها را برای انتخاب فرماندهان، شجاعت و قدرتِ اداره بحران قرار دهید. طبیعی است به ولایت اشاره نمیکنم، چون ولایت در نیروهای مسلح جز نیست، بلکه اساس بقای نیروهای مسلح است. این شرط خلل ناپذیر میباشد.
نکته دیگر، شناخت به موقع از دشمن و اهداف و سیاستهای او و اخذ تصمیم به موقع و عمل به موقع؛ هریک از اینها اگر در غیر وقت خود صورت گیرد، بر پیروزی شما اثر جدّی دارد.
خطاب به علما و مراجع معظم
سخنی کوتاه از یک سرباز ۴۰ ساله در میدان به علمای عظیم الشأن و مراجع گرانقدر که موجب روشنایی جامعه و سبب زدودن تاریکیها هستند، خصوصاً مراجع عظام تقلید. سربازتان از یک برج دیده بانی، دید که اگر این نظام آسیب ببیند، دین و آنچه از ارزشهای آن [که] شما در حوزهها استخوان خُرد کرده اید و زحمت کشیده اید، از بین میرود. این دورهها با همه دورهها متفاوت است. این بار اگر مسلّط شدند، از اسلام چیزی باقی نمیماند. راه صحیح، حمایت بدون هر گونه ملاحظه از انقلاب، جمهوری اسلامی و ولیّ فقیه است. نباید در حوادث، دیگران شما را که امید اسلام هستید به ملاحظه بیندازند. همهی شما امام را دوست داشتید و معتقد به راه او بودید. راه امام مبارزه با آمریکا و حمایت از جمهوری اسلامی و مسلمانان تحت ستم استکبار، تحت پرچم ولیّفقیه است. من با عقل ناقص خود میدیدم برخی خنّاسان سعی داشتند و دارند که مراجع و علما مؤثر در جامعه را با سخنان خود و حالت حق به جانبی به سکوت و ملاحظه بکشانند. حق واضح است؛ جمهوری اسلامی و ارزشها و ولایت فقیه میراث امام خمینی؟ ره؟ هستند و میبایست مورد حمایت جدی قرار گیرند. من حضرت آیت الله العظمی خامنه ای را خیلی مظلوم و تنها می بینم. او نیازمند همراهی و کمک شماست و شما حضرات معظّم با بیانتان و دیدارهایتان و حمایتهایتان با ایشان میبایست جامعه را جهت دهید. اگر این انقلاب آسیب دید، حتی زمان شاه ملعون هم نخواهد بود، بلکه سعی استکبار بر الحادگری محض و انحراف عمیق غیر قابل برگشت خواهد بود.
دست مبارکتان را میبوسم و عذرخواهی میکنم از این بیان، اما دوست داشتم در شرفیابیهای حضوری به محضرتان عرض کنم که توفیق حاصل نشد.
سربازتان و دست بوستان
از همه طلب عفو دارم
از همسایگانم و دوستانم و همکارانم طلب بخشش و عفو دارم. از رزمندگان لشکر ثارالله و نیروی باعظمت قدس که خار چشم دشمن و سدّ راه او است، طلب بخشش و عفو دارم؛ خصوصاً از کسانی که برادرانه به من کمک کردند.
نمیتوانم از حسین پورجعفری نام نبرم که خیرخواهانه و برادرانه مرا مثل فرزندی کمک میکرد و مثل برادرانم دوستش داشتم. از خانواده ایشان و همه برادران رزمنده و مجاهدم که به زحمت انداختمشان عذرخواهی میکنم. البته همه برادران نیروی قدس به من محبّت برادرانه داشته و کمک کردند و دوست عزیزم سردار قاآنی که با صبر و متانت مرا تحمل کردند.
@salmanraoofi
#براندازی20
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
📚 27- فی البحار ؛ بِإِسْنَادِهِ عَنْ أَبِي صَالِحٍ الْفَزَارِيِّ قَالَ سَمِعَ عَلَى مِيَاهِ غَطَفَانَ كُلِّهَا لَيْلَةَ قَتْلِ الْحُسَيْنِ صَاحِبِ فَخٍّ هَاتِفاً يَهْتِفُ يَقُولُ :
أَلَا يَا لَقَوْمٍ لِلسَّوَادِ الْمُصَبِّحِ وَ مَقْتَلِ أَوْلَادِ النَّبِيِّ بِبَلْدَحٍ
لِيَبْكِ حُسَيْناً كُلُّ كَهْلٍ وَ أَمْرَدَ مِنَ الْجِنِّ إِنْ لَمْ يَبْكِ مِنَ الْإِنْسِ نُوَّحٌ
وَ إِنِّي لَجِنِّيٌّ وَ إِنَّ مَعَرَّسِي لَبِالْبَرْقَةِ السَّوْدَاءِ مِنْ دُونِ زَحْزَحٍ.
فَسَمِعَهَا النَّاسُ لَا يَدْرُونَ مَا الْخَبَرُ حَتَّى أَتَاهُمْ قَتْلُ الْحُسَيْنِ .38»
▪ ابو صالح فزارى گفت : در تمام آبهاى غطفان در شب شهادت حسين شهيد39 در فخ مردم اين اشعار را ميشنيدند:
الا يا لقوم للسواد المصبح و مقتل اولاد النبى ببلدح
سيبك حسنا كل كهل و امرد من الجن ان لم يبك من الانس نوح
و انى لجنى و ان معرسى لبا لبرقة السوداء من دون زحزح
اين صدا را مي¬شنيدند ولى نمي¬دانستند چه چيز شده تا خبر شهادت حسين به آنها رسيد.
📚 28- فی البحار بِإِسْنَادِهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ إِسْحَاقَ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنَ عَلِيٍّ ع قَالَ مَرَّ النَّبِيُّ ص بِفَخٍّ فَنَزَلَ فَصَلَّى رَكْعَةً فَلَمَّا صَلَّى الثَّانِيَةَ بَكَى وَ هُوَ فِي الصَّلَاةِ فَلَمَّا رَأَى النَّاسُ النَّبِيَّ ص يَبْكِي بَكَوْا فَلَمَّا انْصَرَفَ قَالَ مَا يُبْكِيكُمْ قَالُوا لَمَّا رَأَيْنَاكَ تَبْكِي بَكَيْنَا يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ نَزَلَ عَلَيَّ جَبْرَئِيلُ لَمَّا صَلَّيْتُ الرَّكْعَةَ الْأُولَى فَقَالَ لِي يَا مُحَمَّدُ إِنَّ رَجُلًا مِنْ وُلْدِكَ يُقْتَلُ فِي هَذَا الْمَكَانِ وَ أَجْرُ الشَّهِيدِ مَعَهُ أَجْرُ شَهِيدَيْنِ .40»
▪ در بحار به سند خود نقل می¬کند رسول صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم از سرزمين فخ ميگذشت از مركب پياده شد يك ركعت نماز خواند در ركعت دوم شروع كرد به گريه كردن مردم كه ديدند پيغمبر اكرم گريه مي¬كند آنها نيز شروع به گريه كردند. از آنجا كه گذشت به مردم فرمود براى چه گريه مي¬كرديد؟ عرض كردند چون شما را گريان ديديم گريه كرديم. فرمود: پس از ركعت اول جبرئيل بر من نازل شد گفت: يا محمّد يك نفر از فرزندانت در اين سرزمين كشته خواهد شد كه اجر شهيد با او برابر دو شهيد است.
📝 پی نوشت:
38. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج48، ص 169و ص: 170.
39. حسین بن علی هم نام امام حسین یکی از افرادیست که در زمان امام کاظم قیام کرد و شهید شد و به نام شهید فخ معروف است .
40.بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج48 / 170 .
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
#علوم_مقدماتی_اجتهاد
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 22
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
▪ به نظر مى رسد كه علل و اسباب، فراتر از اينها باشد و مى توان برخى از آن را چنين برشمرد:
1) نسخ، 2) از ميان رفتن پاره اى قرائن، 3) استنساخ و نحوه كتابت، 4) وضع و جعل، 5) اختلاف حالات مردم از نظر جهل و نسيان و مراتب و درجات، 6) تفاوت شرايط زمانى و مكانى، 7) احكام ولايى پيامبر(ص) و ائمه(ع)، 8) نقل به معنا، 9) تقيّه،10) تشريع تدريجى، 11) از ميان رفتن پاره اى احاديث، 12) سوء فهم احاديث و روايات، 13) تقطيع روايات، 14) احاديث مدرج.
⏪ ب. گردآورى و دسته بندى احاديث مختلف بر اساس اسباب و علل تعارض.
⏪ ج. ضابطه مند ساختن اسباب اختلاف. بدين معنا كه چگونه مى توان ادعا كرد كه علت اختلاف، اين يا آن سبب بوده است. بايد پس از استقرا و شناسايى علل تعارض، تطبيق آن بر نمونه ها و موارد، ضابطه دار و قانونمند شود. مثلا:راه شناسايى تقيّه در حديث نشان داده شود؛ تفاوت هايى كه از طريق استنساخ يا كتابت حاصل شده، بر اساس پژوهش در تاريخ كتابت عربى معلوم گردد؛ و….
⏪ د. قاعده مند ساختن راه حل ها و چگونگى علاج، بر پايه اسباب و علل و نمونه ها.بدين معنا كه راه حل، بر پايه اسباب و علل ادعا شده طراحى شود و به صورت قاعده درآيد.
با انجام این کار تعارض احادیث به صورت واقعی حل خواهد شد و شاهد راه حلهایی غیر واقعی نخواهیم بود.
🔹 لزوم داخل کردن مبانی و قواعد فقه سیاسی در علم اصول و بررسی آنها
فقه را میتوان از جهات مختلفی تقسیم کرد مثلا فقه را به فقه استنباطی و فقه فتوائی تقسیم کرد از این لحاظ که فقها معمولا در مقام افتا نکات خاصی را در نظر میگیرند چرا که نظرات آنان در اختیار مقلدین قرار میگیرد اما در مقام استنباط آزادانه بحث میکنند و بیشتر به ادله و مبانی خود نظر دارند تا تبعات رای و نظر خویش در بین مقلدین. حال فقه را از جهتی میتوان به فقه استنباطی و فقه ولائی تقسیم کرد از این جهت که در مقام پیاده کردن احکام فقیهی که حکومت به دست اوست معمولا مصالح و مفاسد خاصی را برای اجرای حکم در نظر میگیرد .
🔹 منظور از فقه استنباطى كليه موضوعات و احكامى است كه به طور مستقيم از كتاب و سنت استخراج مىكنيم. و مراد از فقه ولايتى احكامى است كه مطابق با مقتضاى زمان و خصوصيات روز و طبق محاسبه مصالح موقت يا غيرموقت با مسائل برخورد میکنیم لذا بحث در فقه ولائى در اين مسئله است كه ا گر يك حكم اسلامى بر اثر يك خصوصيات زمانى مبتلا مشكلى در مقام اجرا بشود آيا حاكم وقت يا ولى فقيه ميتواند آنرا موقتا بردارد يا خير؟ به عنوان مثال اگر بخواهیم در کشور اسلامی حکم جزیه را اجرا کنیم همین برخورد یا برخوردی بدتر نسبت به مسلمانان در کشورهای غیر اسلامی اجرا میشود و اين حكم يك چالش ايجاد مىكند حال آيا حا كم اسلامی ميتواند آنرا بردارد مراد از فقه ولائى چنین مسائل خاصی است.
▪ اصول فقهی که الان موجود است اصول فقه استنباطى است و قواعد مسائل ولائى در اصول نيامده به نظر میرسد بايد این گونه مسائل در اصول وارد بشود و باید قواعد اصول ولايی را تعيين كرده و زيربناهاى فكرى ولايت و اداره جامعه را تبيين كنيم .
🔹 میتوان گفت جاى مناسب این مباحث با توجه به مباحث فعلی علم اصول بحث اجتهاد و تقليد است . به این مناسبت كه شئون فقيه فتوى ، قضاوت و از شئون او ولايت است بحث از ولایت فقیه شرائط ولی کیفیت انتخاب او رابطه فقهی حکم ولی فقیه با فتاوای فقهای دیگر شرائط تعلیق احکام و مباحثی از این دست بررسی شود .
🔹 اما به نظر میرسد این مباحث باید در بحثی تحت عنوان قانون و مباحث مرتبط با آن بررسی شود که در آن مباحثی از قبیل شرایط مجری قانون کیفیت اجرای قانون شرایط اجرا و تعلیق قانون به بحث و بررسی گذاشته میشود .
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
#پیگیری_گزارش
🔴 شناسایی و برخورد با برگزارکنندگان فشن شوی در قم
✅ پیرو ارسال گزارش مردمی مبنی بر برگزاری اولین مراسم مدلینگ و فشن شوی در شهر مقدس قم، با بررسی به عمل آمده توسط واحد رصد قرارگاه دادسرای قم مشخص گردید مجموعه ای با تبلیغات گسترده در فضای مجازی اقدام به جذب دختران قمی به عنوان مدل و دعوت از آنها برای شرکت در جشنی به همین منظور نموده است که حسب دستور دادستان محترم با حضور عوامل قرارگاه و پلیس امنیت اخلاقی از برگزاری این مراسم ضد فرهنگی و اخلاقی جلوگیری به عمل آمد.
🔴 همچنین محل برگزاری این مراسم هنجارشکنانه پلمپ و برای برگزار کنندگان پرونده قضایی تشکیل گردید.
✅ عضویت در کانال قرارگاه دادسرای قم👇👇
@dadsara_qom پیام رسان ایتا
✅ ارسال و پیگیری گزارشات مردمی👇👇
@Qom_Dadsara
+989333633251
#بی_تفاوت_نباشیم #همه_مسئولیم
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌀 حوزه، موظف به دخالت در سیاست
📝 امام خمینی (قدس سره)
🔹 ما شرعا مکلفیم مثل پیامبر و حضرت امیر در امور سیاسی دخالت کنیم.
🔹 حوزههای علمیه اگر در انتخابات مسامحه کنند فردا نزد خدا مسؤولند.
📌 مناهج:
مراکز فقهی و مدارس حوزههای علمیه در این هفته منتهی به انتخابات، قیام کردند برای عمل به وظیفه یا بیتفاوتند؟!
ما مبلغ کدام اسلام هستیم؟ اسلام حداقلی یا اسلام پیامبر؟!
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #رسالت_روحانیت_در_انتخابات
#تبلیغ_سیاسی
#راه_امام
@Manahejj
هدایت شده از صراط مستقیم
🏴 السلام علیک یا فاطمة الزهرا
بانوی مکرمه و صالحه حاجیه خانم فقهی همسر فقیه عارف حضرت آیة الله سعادت پرور ( پهلوانی تهرانی ) قدس سره به ملکوت اعلی پیوست.
🔹مراسم تشییع و تدفین :
شنبه ۹۸.۱۱.۲۶ ساعت ۳ بعد از ظهر از منزل آن مرحومه واقع در چهار راه غفاری کوچه ۵۷ بن بست نهم
🔸مراسم اقامه نماز و تدفین : توسط آیت الله سبحانی. حرم مطهر حضرت معصومه (س)صحن امام رضا (ع) مقبره ۱۶
▪️مراسم شب اول :
مسجد آبشار بعد از نماز مغرب و عشا خیابان امیر کبیر - کوچه آبشار
▪️مراسم سوم و هفتم:
پنج شنبه اول اسفند ماه
مسجد آبشار بعد از نماز مغرب و عشا خیابان امیر کبیر - کوچه آبشار
http://eitaa.com/joinchat/2737373185Cddac684369
#علوم_مقدماتی_اجتهاد
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 23
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
⏪ لزوم ایجاد منظومه های منظم فقهی با استفاده از علم اصول
یکی از نکاتی که در بعضی از مکاتب فقهی و اصولی به چشم می آید عدم هماهنگی و انسجام مبانی استنباطی است به عنوان مثال در جایی به سیاق استناد شده و دارای دلالت شمرده می شود و در جایی دیگر سیاق نادیده گرفته میشود یا در جایی مسئله از دید عقلایی مورد کنکاش قرار گرفته و در همان باب مسئله ای دیگر با دید عقلی مورد کنکاش قرار می گیرد از این مصادیق در ا کثر مکاتب اصولی و فقهی یافت میشود .
▪ برای رفع این مشکل به صورت اساسی آنچه میتواند راهگشا باشد تنقیح و تنظیم و منظم کردن مبانی استنباط در حوزه های مختلف مبانی تفسیر و فقه الحدیث ، اصول و تنظیم سیری منظم در بررسی مسائل فقهی و اصولی همچنین در بررسی موضوع ، معلوم شدن محل اجرای احتیاط نزد فقیه و مهمتر از همه تنقیح و تنظیم ایجاد تناسب در سنخ تحلیل با سنخ مسئله و دادن سیری منطقی طبق مراحل استنباط فقهی به این مباحث در علم اصول است به نحوی که فقیه در علم فقه از این مباحث دست نشسته و این مبانی را به دلیل عدم انسجام یا کاربردی نبودن کنار نگذارد.
▪ با این شیوه هر فقیه به یک منظومه و دستگاه منظم و منسجم و یک مکتب فقهی اصولی جامع و کامل و کاربردی دست پیدا میکند و نقد هر فقیه و مکتب فقهی اصولیش راحت تر انجام خواهد شود و نقاط ضعف و قوّتش به صورت روشن مورد بررسی قرار میگیرد .
✅ علوم ادبی :
بحث از نیاز یا عدم نیاز به علوم مختلف ادبیات عرب بحثی است که در مباحث متعارف علوم مقدماتی اجتهاد مطرح شده با توجه به هدف مقاله در این فراز به مباحثی که میتواند به فقاهت بهتر یک مجتهد کمک کند پرداخته شده و به نکاتی که ممکن است مورد توجه قرار نگرفته یا مورد غفلت واقع شود پرداخته شده .
▫ دلیل عقلی احتیاج به علوم ادبی
گرچه نیاز به علوم ادبی به طور ارتکازی واضح است اما مستدل شدن این ارتکاز به یک دلیل عقلی پشتوانه خوبی برای این ارتکاز میتواند باشد لذا ابتدا به دلیلی عقلی احتیاج به علوم ادبی اشاره میکنیم .
▪ مهمترین ادله استنباط ، قرآن کریم و احادیث شریف هستند این دو دلیل با وجودات کتبی که به معانی مورد نظر شارع اشاره دارند به ما رسیده اند و شکی نیست که کشف مراد متکلم متوقف بر کشف معانی الفاظی است که شارع آنها را در مقام تفاهم عرفی به کار برده است . همچنین واضح است که هرچه معنی و مراد متکلم اهمیت بیشتری پیدا کند بحث از آنچه به این معانی دلالت میکند مهمتر خواهد بود و جز الفاظ چیزی ما را به مقصود شارع دلالت نمیکند علاوه بر اینکه احکام شرعی جز مهمترین مسائل نزد شارع هستند لذا امام صادق فرمودند : (تعلموا العربیه فانها کلام الله الذی یکلم بها خلقه20 ) .
▪ به نظر نویسنده کسیکه اهتمام به فراگیری علوم عربی دارد و انس با کلام عربی برقرار کرده و ذوق ادبی دارد میتواند اهمیت این علوم را آنچنان که باید ادراک کند . آنچه که گذشت شواهد روائی نیز دارد از امام صادق علیه السلام روایت شده که فرمودند: (یا بنی اعرف منازل الشیعة علی قدر روایاتهم و معرفتهم فان المعرفة هی الدرایة للروایة و بالدرایات للروایات یعلو المومن الی اقصی درجات الایمان 21)
▪ درایه به معنی رسیدن به علم و فهم است و از مقدمات رسیدن به این فهم بدون شک دانستن علوم عربی است پس رسیدن به نهایت درجات ایمان مسلما مبتنی بر یاد گیری علم عربیست .
▪ در علوم عربی به نکات راجع به علوم لغت ، صرف ، نحو ، معانی ، بیان ، بدیع و اصول نحو ، فلسفه نحو میپردازیم .
در مباحث ادبی بیشتر به تاثیر تبحر در این علوم و تاثیر آن در فهم صحیح از ادله نقلی پرداخته شده است .
📝 پی نوشت:
20.وسائل الشيعة ج : 17 ح : 22680 ص : 327
21.(معانی الاخبار ص2)
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
#براندازی21
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
📚 29- فی البحار بِإِسْنَادِهِ عَنِ النَّضْرِ بْنِ قِرْوَاشٍ قَالَ أَكْرَيْتُ جَعْفَرَ بْنَ مُحَمَّدٍ ع مِنَ الْمَدِينَةِ فَلَمَّا رَحَلْنَا مِنْ بَطْنِ مَرٍّ قَالَ لِي يَا نصر [نَضْرُ] إِذَا انْتَهَيْتَ إِلَى فَخٍّ فَأَعْلِمْنِي قُلْتُ أَ وَ لَسْتَ تَعْرِفُهُ قَالَ بَلَى وَ لَكِنْ أَخْشَى أَنْ تَغْلِبَنِي عَيْنَيَّ فَلَمَّا انْتَهَيْنَا إِلَى فَخٍّ دَنَوْتُ مِنَ الْمَحْمِلِ فَإِذَا هُوَ نَائِمٌ فَتَنَحْنَحْتُ فَلَمْ يَنْتَبِهْ فَحَرَّكْتُ الْمَحْمِلَ فَجَلَسَ فَقُلْتُ قَدْ بَلَغْتُ فَقَالَ حُلَّ مَحْمِلِي ثُمَّ قَالَ صِلِ الْقِطَارَ فَوَصَلْتُهُ ثُمَّ تَنَحَّيْتُ بِهِ عَنِ الْجَادَّةِ فَأَنَخْتُ بَعِيرَهُ فَقَالَ نَاوِلْنِي الْإِدَاوَةَ وَ الرَّكْوَةَ فَتَوَضَّأَ وَ صَلَّى ثُمَّ رَكِبَ فَقُلْتُ لَهُ جُعِلْتُ فِدَاكَ رَأَيْتُكَ قَدْ صَنَعْتَ شَيْئاً أَ فَهُوَ مِنْ مَنَاسِكِ الْحَجِّ قَالَ لَا وَ لَكِنْ يُقْتَلُ هَاهُنَا رَجُلٌ مِنْ أَهْلِ بَيْتِي فِي عِصَابَةٍ تَسْبِقُ أَرْوَاحُهُمْ أَجْسَادَهُمْ إِلَى الْجَنَّةِ 41.»
▪ در بحار به سند خود از نضر بن قرواش نقل مي¬كند: گفت مالهاى سوارى خود را به حضرت صادق از مدينه كرايه دادم وقتى از دره مرّ رد شديم به من فرمود: نضر وقتى رسيديم به فخ مرا مطلع كن. عرض كردم: مگر آن محل را نمي شناسید . فرمود: چرا ولى مي¬ترسم خوابم ببرد. به فخ كه رسيديم نزديك محمل امام شدم ديدم خواب است سرفهاى كردم بيدار نشد. محمل را تكان دادم حركت كرده نشست. عرض كردم: به فخ رسيديم. فرمود: محمل مرا باز كن. سپس فرمود : قطار را به هم وصل كن وصل كردم امام عليه السّلام را از جاده به كنارى بردم و شترش را خواباندم. فرمود: آب و آفتابه را بده. وضو گرفت و نماز خواند بعد سوار شد. عرض كردم فدايت شوم اين عملى كه انجام داديد جزء اعمال حج است؟ فرمود: نه ولى اينجا مردى از خويشاوندانم با گروهى شهيد مىشود كه ارواح آنها جلوتر از بدنهايشان رهسپار بهشت مىشود.
📝 پی نوشت:
41.بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج48 / 170
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
هدایت شده از .....||| آوای خِرَد |||.....
بسم الله
✔️اعطای اجتهاد رسمی؛ امری لازم و ضروری
🔹استاد عندلیب همدانی گفته اند:
در اطلاعیه ای دیدم، مؤسسه ای مراسمی تحت عنوان جشن إعطای اجتهاد ترتیب داده است، نگرانی خودم را از این نوع بدعت های حوزوی که به انحاء مختلف دیده می شود فقط با این جمله بیان می کنم :
«اَللّـهُمَّ اکْشِفْ هذِهِ الْغُمَّةَ عَنْ هذِهِ الاُْمَّةِ بِحُضُورِهِ ، وَ عَجِّلْ لَنا ظُهُورَهُ»
🔻منظور ایشان آیت الله سیفی مازندرانی است.
به نظرم آیت الله سیفی مازندرانی در این زمینه بسیار کار درست و سودمندی می کنند.
بنده حرف آقای عندلیب را واقعا متوجه نمی شوم؟
چطور به خود اجازه می دهیم که هر کاری که به مذاق ما خوش نمی آید را فوری با اَنگ بدعت تخریب کنیم! دقیقا چه بدعتی؟
قطعا این استاد حوزه تعریف بدعت را بهتر از حقیر می دانند. اما کجای این کار بدعت است که سریع آن را به غُمّه تعبیر می کنیم؟!
📍اساسا نو آوری ها تا جایی که با مبانی و معارف دین و سنتهای دینی تعارضی نداشته باشد، اتفاقا بسیار خوب و رشد دهنده است. به قول حضرت آیت الله جوادی فنعمت البدعه.
❓اما چرا خوب است؟
🔸قطعا همه می دانید که در سالهای اخیر، یکی از بزرگترین معضلات طلاب، عدم رتبه بندی علمی آنها است.
وضعیت طوری شده که هر کسی با هفت سانت لحیه و یک عمامه ی ۹ متری و یک نعلین قهوه ایِ مایل به زرد اظهار فضل و علمیت می کند. از طرفی طلاب جوان و جامعه هم که توان تشخیص علمیت این نوع افراد را ندارند.
🔸همچنین یکی از مشکلات در نهادهای دولتی و آموزشی در سطح کشور در عرصه ی جذب طلاب این است که نمی دانند این طلبه از حیث علمیت، آنطور که ادعا می کند هست یا نه و توان تشخیصش را نیز ندارند.
🔸باید سَنجه هایی در خود حوزه وجود داشته باشد که طلاب برجسته از حیث علمی را معرفی نماید و خلاء چنین حرکتی واقعا حس می شد.
🔵این عمل موسسه ی آیت الله سیفی گام مثبتی است در راستای زدودن فرهنگ مدرک گراییِ دانشگاهی در حوزه ی علمیه. با این کار قدمی برداشته ایم در جهت احیای مدارک سنتی خودمان. امری که در نهایت موجب شناسایی بهتر و کامل تر جایگاه های علمی افراد می شود.
📢حال نمی دانم چطور می شود امری که موجب رسمیت بخشیدن به اجتهاد حوزوی در سطح جامعه خواهد بود، می شود یک بدعتی که با ظهور امام زمان عج باید بساطش جمع شود؟!
📌پ.ن: اینجانب هیچ گونه ارتباطی با معهد الاجتهاد الفعال نداشته و ندارم.
✍علی خردمردی
@alikheradmardii
هدایت شده از المرسلات
📜احیای سنت #اجازه_اجتهاد در حوزه علمیه
🔰مقام معظم رهبری
💠بنده جزو کسانی هستم که از اوائل بر روی #مدرک مستقل حوزهای تکیه کردم، الان هم اصرار دارم. #مدرک؛ خود حوزه با اعتبار خودش نه به اعتبار وزارت علوم؛ چون اعتبار حوزه عمیقتر، ثابتتر و مهمتر از اعتبار هر وزارتی است. با اعتبار خودش، حوزه #مدرک بدهد. حالا اسم #مدرک را هر چه میخواهند بگذارند.
💠بعضی از دوستان اعتراض کردند که چرا می گریزید از اسم دکترا و کارشناسی ارشد و اسمش را گذاشتهاید سطح سه و سطح چهار؛ اینها را من بحثی ندارم. اینها را بنشینند بحث کنند، هر جور تصمیم گرفتند، همان درست است؛ لیکن اصلِ #مدرک را بنده قبول دارم، اما #مدرک زدگی آفت مدرک است. طلبه برای #مدرک درس بخواند، این عیب بزرگی است.
📚 بیانات 86.09.08
💠من اینجا میخواهم مطلبی دیگر را هم پیشنهاد کنم: سنت #اجازه_اجتهاد را که سالهاست در حوزههای ما منسوخ شده است، آقایان دوباره زنده کنند. #اجازهی_اجتهاد در گذشته، چیز خوبی بود. طلاب بعد از آنکه مقداری درس میخواندند، برای اینکه به مراکز و شهرها بروند و مشغول خدمت علمی شوند، احتیاج به گواهینامهای داشتند که معلوم شود این آقا اهل علم و فضل است. لذا پیش علمای بزرگ میرفتند و یک مسألهی فقهی را مطرح و بحث میکردند. وقتی آن عالم تشخیص میداد که ایشان مجتهد است، #اجازه_اجتهاد مینوشتند و به او میدادند.
💠بین علمای دورهی قبل که ما دیده بودیم، اجازههای اجتهاد زیادی بود. بزرگان و پیرمردان و پدران ما، از علمای قبل از خودشان #اجازهی_اجتهاد داشتند. ولی الان، سالهاست که این کار منسوخ است. چرا منسوخ شد؟ شاید عللی هم داشت؛ که یکی از مهمترین آنها این بود که بعضی از بزرگان مراجع، عادت نداشتند #اجازه_اجتهاد بدهند. جهاتی را رعایت میکردند. در نتیجه، این #اجازه_اجتهاد، تدریجاً منسوخ شد. اکنون دست افراد فقط اجازهی امور حسبیه است و این، کافی نیست.
💠چقدر خوب است که #اجازه_اجتهاد در حوزهها زنده شود. منتها، من به این ترتیب #پیشنهاد میکنم و میگویم: یک طلبهی فاضل، بعد از آنکه مقداری درس خواند و در خود احساس قوت اجتهاد کرد و نیروی اجتهاد و قدرت اجتهاد را در خودش حدس زد، پیش استاد برود. استاد موضوعی را، مسألهی مهمی را انتخاب کند - سعی کنند مسأله را از مسائل جدید؛ مسائلی که رویش بحث نشده است انتخاب کنند - و به طلبه بدهد. طلبه برود روی آن کار کند و حاصل آن جزوهای بشود مثل جزوههای پایاننامهای که در دانشگاهها معمول است.
💠ما البته این را به حوزهی قم ... پیشنهاد کردیم؛ که موضوع به طلاب بدهند و از آنها بخواهند که پایاننامه بنویسند. حالا عرض میکنیم که این را برای اجتهاد بنویسند. یعنی به طلبه موضوعی را بدهند و او آن موضوع را تنقیح کند، کار کند، بحث کند. گاهی دو، سه نفری راجع به قضیهای بحث کنند و استاد راهنمایی هم باشد. آن وقت خواهید دید در ظرف چند سال، هزاران تز فقهی جالب و مسائل بحث نشده به دست خواهد آمد و این، راه را باز خواهد کرد. نمیگوییم آن طلبه جوان تازه مجتهدی که مسألهای را بحث کرده، حرف آخر را در این مسأله خواهد زد؛ نه. بگذارید اولین حرف را بزنند و اولین گام را بردارند. بنابراین، اگر این کار را ما در قم راه بیندازیم، به تبع آن در جاهای دیگر انجام خواهد گرفت. در نتیجه، ممکن است #اجازه_اجتهاد را هم نخواهیم که مراجع بزرگ بدهند. همین فضلا و مدرسینی که در حوزه به فضل شناخته شدهاند و قوت علمی و تحقیقی دارند، یک نفرشان، دو نفرشان به طلبهای #اجازه_اجتهاد بدهند. ببینید چقدر خوب خواهد شد! طلبه میخواهد به شهری برود، میخواهد در دستگاهی وارد شود، میخواهد یک شغل تبلیغی انتخاب کند؛ این ورقهی اجتهاد که در جیبش باشد، نشانهی فضل اوست. این، چقدر راه را باز و طلاب را تشویق خواهد کرد که بروند و این کار را پی بگیرند!
📚 بیانات 71.06.29
💠یک جمله درباره پیشنهاد آقای ... عرض کنیم. مسئله دکتری افتخاری؛ خوب، البته این یک افتخار است که این دانشگاه این اظهار محبت را به ما بکند؛ لیکن من اهل دکتری نیستم؛ همان طلبگی ما کافی است. اگر بتوانیم به میثاق طلبگی متعهد و پایبند بمانیم - که قولاً و فعلاً این میثاق را از دوران نوجوانی و جوانی با خدای متعال بستیم - اگر خداوند کمک کند و ما بتوانیم این میثاق را حفظ کنیم و در همین عالم طلبگی پیش برویم، من این را ترجیح میدهم... من پیشنهاد شما را قبول نمیکنم.
📚 بیانات 88.13.11
#کلام_ولی
#حوزه_علمیه
#تحول_در_حوزه
@fater290
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 احیای سنت اجازه اجتهاد
مطالبات امام خامنهای از بزرگان
🔹 سنت اجازهی اجتهاد را که سالهاست در حوزههای ما #منسوخ شده است، آقایان دوباره زنده کنند.
#اجازه_اجتهاد
#سنت_نه_بدعت
@Manahejj
🔆متن بیانات منتشر نشده رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای حفظه الله در منزل آیت الله مصباح یزدی حفظه الله که در جریان سفر ایشان به قم در سال ۱۳۸۹ انجام گرفت +صوت
🏷تاریخ: اواخر مهر یا اوایل آبان ماه ۱۳۸۹
🔅این لطفی که ابراز میشود، این محبتی که ابراز میشود، اولا این نکته وجود دارد که این، برمیگردد به لطف حضرتعالی؛ سرچشمهی جوشان محبت و التفات شما نسبت به ما سرریز میشود در همه خانواده و در مجموعهی فرزندان و اهل و همه، این یک جهت
🔆جهت دوم این که این هم مربوط به شخص من قطعا نیست؛ این مربوط به معیارها، مربوط به اسلام، مربوط به انقلاب، مربوط به این راه است.
این را ما الحمدلله من این را میدانم و خدای متعال نگذاشته که من اشتباه کنم در این مورد، و تصور کنم که اینها مربوط به شخص من است. میدانم که مربوط به خداست و مربوط به این راه است؛ کما اینکه نسبت به شخص امام با همهی عظمتی که امام داشت، با همهی جذابیتی که امام داشت همین بود؛ یعنی مردم برای خاطر خدا امام را دوست میداشتند و دنبال او حرکت میکردند؛ خود ایشان هم این را کاملا میدانست و بنابراین توقع ما از این مجموعهی محترم و عزیز این است که دعا کنند که منشأ این محبتها که توجه به خدا و پیمودن راه خداست در ما استمرار پیدا کند و باقی بماند، ما بفهمیم، بدانیم که باید چه کار کنیم، باید به کدام طرف حرکت کنیم و خداوند متعال ما را هدایت کند و دستگیری کند.
🔆واقعا احتیاج داریم به دستگیری لحظه به لحظهی پروردگار که اگر این نباشد مطمئنا کار مشکل خواهد بود.
🔆بنده هم به سهم خودم قدر جناب آقای مصباح را میدانم. واقعا میدانم که ایشان چه وزنهای هستند در کشور و در اسلام؛
🔅و حقا و انصافا ما امروز نظیر ایشان را -حالا به این تعبیر بگوییم- خیلی نادر نظیر آقای مصباح ممکن است که وجود داشته باشد
🔆با این وزانت علمی و عمق علمی و احاطه و وسعت و با این آگاهی و بینش و با این صفا.
این سه جهت در ایشان جمع شده است؛
🔆هم علم هست، هم بصیرت به معنای حقیقی کلمه هست و هم صفا هست.
🔆این سه تا با هم دیگر در ایشان خیلی ارزشمند است.
🔆و خدای متعال وجود ایشان را برای ما، برای انقلاب نگه دارد انشاءالله وجود ایشان را سالم بدارد که همه بتوانند از برکات ایشان استفاده کنند.
و خداوند کسان ایشان، آقازادههای محترمشان، دامادهای محترمشان، همسر محترمشان و اولاد ایشان را، دیگه عروسها و دامادها، همه را انشاءالله خدای متعال مشمول رحمت و لطف و هدایت خودش قرار بدهد.
🔅آیتالله مصباح یزدی: ما که زبانمان الکن است که از قدر شکرگزاری این نعمت عظیم الهی
🔅همین اندازه عرض می کنم که الله اعلم حیث یجعل رسالته
🔅ما شبانه روز در عمق دل دعا میکنیم که خدا برکات وجود حضرتعالی را روز افزون بکند و به همه امت اسلامی توفیق شکرگزاری نعمت مرحمت کند در سایه عنایت ولی عصر ارواحنا فداه
🔆رهبر انقلاب: بله! دعا بفرمایید خدا هدایت کند ما را
🔆یادتان هست من، یک وقت به شما عرض کردم - در زمان ریاست جمهوری - که من، الان احتیاجم به کمک معنوی خیلی بیشتر از سابق است
🔆و خدمت آقای بهجت - به وسیلهی جنابعالی - پیغام رساندم که کمکی کنند یه چیزی و بعد، دو تا نامه، ایشان فرستادند - دارم آن نامهها را که به خط جناب آقای مصباح هست - و الحمدلله این کمکها وجود داشته و ما قدر میدانیم.
🔆الان هم همینجور الان هم من خیلی احتیاج دارم به کمک معنوی و انشاءالله خدای متعال این دعاهای شما را به هدف اجابت برساند و ما را مشمول رحمت خودش و کمک خودش و هدایت خودش بکند انشاءالله
🔅آیتالله مصباح: البته هر کس ظرفیتش بیشتر است نیازش هم بیشترست حتی نیاز پیامبر و اولیای خدا هم بیش از ماهاست.
🔆رهبر معظم انقلاب: بله، همینجور است
🔅آیتالله مصباح: ان شاءالله که خدا وجود حضرت عالی را از همه بلیات حفظ بفرماید،
🔅به ما هم توفیق معرفت بیشتر به اولیای خودش و به شخص جنابعالی محبت و ولایت ما را روز افزون بفرماید
🔅حضرتعالی هم دعا بفرمایید که خدا عاقبت ما را ختم به خیر کند.
🔆رهبر معظم انقلاب: انشاءالله؛ انشاءالله؛ خدا عاقبت شما را، ما را انشاءالله به خیر کند.
(۱) درس هفتگی جناب آقای مصباح در دفتر را هر چه از آن پخش شده و من گوش کردم، واقعا انسان استفاده میکند. در ماه مبارک رمضان که سخنرانی ایشان عصرها پخش میشد من غالبا گوش میکردم و بهره میبردم.
🔅آیتالله مصباح یزدی: از این که بزرگواری فرمودید و گوشهی چشمی به این خانه انداختید، تشکر میکنم.
امیدواریم که باز هم از این فرصتها داشته باشیم.
پی نوشت:
۱- از اینجا تا انتهای متن، در فایل صوتی موجود نمیباشد و از منبع رجانیوز نقل شده است
منابع:
۱- پیاده شده از فایل صوتی
۲- خبرگزاری رجانیوز
@salmanraoofi
1388Mesbah.mp3
1.45M
🔆بیانات منتشر نشده رهبر معظم انقلاب آیت الله خامنه ای حفظه الله در منزل آیت الله مصباح یزدی حفظه الله که در جریان سفر ایشان به قم در سال ۱۳۸۹ انجام گرفت
🏷تاریخ: اواخر مهر یا اوایل آبان ماه ۱۳۸۹
🔆بنده هم به سهم خودم قدر جناب آقای مصباح را میدانم. واقعا میدانم که ایشان چه وزنهای هستند در کشور و در اسلام
🔆و حقا و انصافا ما امروز نظیر ایشان را -حالا به این تعبیر بگوییم- خیلی نادر نظیر آقای مصباح ممکن است که وجود داشته باشد
🔆با این وزانت علمی و عمق علمی و احاطه و وسعت و با این آگاهی و بینش و با این صفا
🔆این سه جهت در ایشان جمع شده است؛ هم علم هست، هم بصیرت به معنای حقیقی کلمه هست و هم صفا هست، این سه تا با هم دیگر در ایشان خیلی ارزشمند است
🔆و خدای متعال وجود ایشان را برای ما، برای انقلاب نگه دارد انشاءالله وجود ایشان را سالم بدارد که همه بتوانند از برکات ایشان استفاده کنند
🔅آیتالله مصباح: ما که زبانمان الکن است که از قدر شکرگزاری این نعمت عظیم الهی
🔅همین اندازه عرض می کنم که الله اعلم حیث یجعل رسالته
🔅ما شبانه روز در عمق دل دعا میکنیم که خدا برکات وجود حضرتعالی را روز افزون بکند و به همه امت اسلامی توفیق شکرگزاری نعمت مرحمت کند در سایه عنایت ولی عصر ارواحنا فداه
🔆رهبر انقلاب: بله! دعا بفرمایید خدا هدایت کند ما را
🔅آیتالله مصباح: ان شاءالله که خدا وجود حضرت عالی را از همه بلیات حفظ بفرماید
🔅به ما هم توفیق معرفت بیشتر به اولیای خودش و به شخص جنابعالی محبت و ولایت ما را روز افزون بفرماید
🔅حضرتعالی هم دعا بفرمایید که خدا عاقبت ما را ختم به خیر کند
@salmanraoofi
#براندازی22
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
📚 30- فی البحار بِإِسْنَادِهِ عَنْ سُلَيْمَانَ بْنِ عَبَّادٍ قَالَ لَمَّا أَنْ لَقِيَ الْحُسَيْنُ الْمُسَوِّدَةَ أَقْعَدَ رَجُلًا عَلَى جَمَلٍ مَعَهُ سَيْفٌ يَلُوحُ بِهِ وَ الْحُسَيْنُ يُمْلِي عَلَيْهِ حَرْفاً حَرْفاً يَقُولُ نَادِ فَنَادَى يَا مَعْشَرَ النَّاسِ يَا مَعْشَرَ الْمُسَوِّدَةِ هَذَا الْحُسَيْنُ ابْنُ رَسُولِ اللَّهِ وَ ابْنُ عَمِّهِ يَدْعُوكُمْ إِلَى كِتَابِ اللَّهِ وَ سُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله 42.»
▫ در بحار با سند خود از سليمان بن عباد نقل شده که گفت: وقتى حسين با سپاه بنى عباس روبرو گرديد مردى را روى شترى نشاند كه در دست شمشيرى داشت و آن را مي چرخانيد: حسين يك كلمه يك كلمه به او مي¬گفت، بگو، با صداى بلند فرياد مي¬زد: مردم، اى طرفداران بنى عباس! اين حسين پسر پيغمبر است و پسر عموى اوست شما را دعوت مي¬كند به پيروى از كتاب خدا و سنت پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم.
🔅🔅🔅
📚 31- فی البحار بِإِسْنَادِهِ إِلَى أَرْطَاةَ قَالَ لَمَّا كَانَتْ بَيْعَةُ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ صَاحِبِ فَخٍّ قَالَ أُبَايِعُكُمْ عَلَى كِتَابِ اللَّهِ وَ سُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ عَلَى أَنْ يُطَاعَ اللَّهُ وَ لَا يُعْصَى وَ أَدْعُوكُمْ إِلَى الرِّضَا مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَلَى أَنْ يُعْمَلَ فِيكُمْ بِكِتَابِ اللَّهِ وَ سُنَّةِ نَبِيِّهِ ص وَ الْعَدْلِ فِي الرَّعِيَّةِ وَ الْقَسْمِ بِالسَّوِيَّةِ وَ عَلَى أَنْ تُقِيمُوا مَعَنَا وَ تُجَاهِدُوا عَدُوَّنَا فَإِنْ نَحْنُ وَفَيْنَا لَكُمْ وَفَيْتُمْ لَنَا وَ إِنْ نَحْنُ لَمْ نَفِ لَكُمْ فَلَا بَيْعَةَ لَنَا عَلَيْكُمْ 43.»
▫ در بحار با سند خود از ارطاة نقل ميكند: وقتى با حسين شهيد فخ بيعت كردند گفت: من با شما بيعت ميكنم مشروط بعمل كردن به كتاب خدا و سنت پيامبر و اينكه فرمانبردارى از خدا شود و معصيت انجام نگردد و قريش را دعوت ميكنم كه همداستان با شخصيتى شويد از آل محمّد كه مورد پسند باشد. شرط ميكنم در ميان از روى قرآن و سنت پيامبر رفتار كنم، بين مردم با عدالت عمل كنم و بيت- المال را مساوى تقسيم نمايم مشروط بر اينكه شما پايدارى كنيد و با دشمنان ما بجنگ پردازيد اگر ما وفا كرديم شما نيز وفا كنيد اگر ما وفا نكرديم بيعت ما از گردن شما برداشته است.
📝 پی نوشت:
42.بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج48/ 169 .
43.بحار الأنوار (ط - بيروت) / ج48 / 169
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
#علوم_مقدماتی_اجتهاد
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 24
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
1)علم لغت :
سه نکته راجع به علم لغت
نکته اول : زبان در طول زمان و مکان تطور پیدا میکند و به همین دلیل معانی لغات عوض میشوند آنچه مهم است این است که فقیه معنای آن زمان لغات را پیدا کند و با استفاده از کتب لغت قدیمی به تطور یا عدم تطور معنای لغت پی ببرد چرا که هر کتاب لغتی مسلما معنای رایج در زمان خود را نوشته لذا از این منظر کتب قدیمی تر لغت اهمیت بیشتری در فهم معانی لغات در زمان تشریع دارد .
نکته دوم : آنچه در این مقام برای مجتهد مهم است اطلاع از کتب لغوی و مذاقهای متفاوت آنان است چرا که بعضی از آنها فقیه ، بعضی فیلسوف ، بعضی مفسر و... هستند و در ارائه معنی از علوم خود بهره گرفته و بعضا متاثر شده اند حتی بعضی از لغویون مثل ابن فارس مبانی خاصی در تفسیر معانی دارند و کل کتاب خود را با توجه به مبنای خاص خود به نگارش در آورده اند ، لذا فقیه متبحر کسی است که به کتب لغت آشنا باشد تا بتواند بهترین آنها را انتخاب کند و با توجه به مطالب گفته شده معنای خالص را بدست آورد .نکته مهم دیگر اینکه
نکته سوم : در مورد علم لغت این استکه انس با این علم باعث تصحیح فهم فارسی از کلمات عربی میشود . کلمات بسیاری در زبان عربی وجود دارد که اگر معنای فارسی هم به جای آنها قرار داده شود به ظاهر معنای درستی دارند اما معنای عربی آنها متفاوت است مثلا کلمه « وزغ » در عربی به معنای مارمولک است و جالب اینکه در بعضی از رساله ها غسل مستحبی کشتن مارمولک برای وزغ ذکر شده ، یا کلمه « ملاک » در عربی به معنای ستون است حال اینکه متبادر به ذهن ما از روایت « التقوی ملاک الدین » چیز دیگریست و یا قهرمانه در روایت معروف « المراة ریحانة و لیست بقهرمانة » « قهرمانة » به معنی رئیس دخل و خرج است در حالیکه در بعضی از ترجمه های معروف کنونی نهج البلاغه «قهرمان» ترجمه شده لذا انس با این علم برای تصحیح فهم فارسی از کلمات عربی بسیار مهم است .
2)علم نحو :
نکته مهم راجع به این علم دانستن ظرائف مسائل نحوی مثل قاعده تضمین است و بعضی ابواب غیر مشهور مغنی که باعث درک ظرافت های بیشتری از کلام عرب میشود و در غنای فقه مجتهد موثر است .
3) علم معانی :
از آنجا که در اصل احتیاج به این علم تردید کرده اند ابتدا به اصل احتیاج به این علم و سپس به کار آیی آن رد جاهای مختلف میپردازیم صاحب انوار الاصول در مورد احتیاج به این علم برای اجتهاد میفرماید :
نهایت مطلبی که در مورد تاثیرش در استنباط و اجتهاد گفته شده اینستکه : مطمئنا از مرجحات در دو خبر متعارض بلاغت و فصاحت است گرچه درست این استکه این دو از مرجحات نیستند چرا که گفتارهای ائمه معصومین متفاوت است قسمتی از آنها عبارت از خطب و مواعظند که در آنها قواعد فصاحت و بلاغت و نوآوریهای آن اعمال میشود مثل خطب نهج البلاغه و ادعیه صحیفه سجادیه و نظایر آنها و قسم دیگری برای بیان احکام فرعی و مسائل عملی صادر شده اند و همانطور که بر فرد آ گاه پوشیده نیست در آنها نوآوریهای فصاحت و بلاغت بکار نرفته و در واقع قسم اول مثل آیات قرآنی هستند در حالیکه قسم دوم مثل احادیث قدسی میباشند این مطلب علاوه بر آنچه گذشت است که ؛ واجب است بر مرجحات منصوصه اکتفا شود و فصاحت و بلاغت از مرجحات منصوصه نیستند . البته در اینجا مباحثی از علم معانی بیان مثل مسئله تقدیم ما حقه تاخیر و بابهای حقیقت و مجاز و کنایات و استعارات وجود دارد که دخالتی در فهم احکام از ادله لفظی دارند البته این مباحث در علم اصول نیز مورد بررسی قرار میگیرند اما مسائل دیگر این علم اثری در استنباط ندارند البته گاهی گفته میشود اثر با واسطه در استنباط دارد چراکه روشن میکند که کتاب خدا معجزه ای جاودان است 22.
اما به نظر میرسد همانطور که متخصصان فن بلاغت گفته اند ، علم بلاغت یا معانی به اصطلاح امروز علم اسرار نحو و اهداف آن است و در آن از مدالیل ثانوی کلام و اهدافی که کلام به خاطر آنها خبری یا انشایی و... آورده شده و یا قیودی مثل مفعول ، حال یا تمیز در آن آمده بحث میکند لذا فهم دقیق کلام در گرو فهم این اهداف در کلام است و به وسیله این علم آنچه از دید نحوی پنهان مانده فهمیده میشود ، در نتیجه این علم در ظهور گیری و استظهار و فهم دقیق مقصود متکلم موثر خواهد بود.
📝 پی نوشت:
22.(انوار الاصول ج3ص628)
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
#براندازی23
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
📚 32- فی رجال الکشی عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ شَرِيكٍ، قَالَ دَخَلْنَا عَلَى أَبِي جَعْفَرٍ (ع) يَوْمَ النَّحْرِ وَ هُوَ مُتَّكِئٌ وَ قَدْ أُرْسِلَ إِلَى الْحَلَّاقِ، فَقَعَدْتُ بَيْنَ يَدَيْهِ إِذْ دَخَلَ عَلَيْهِ شَيْخٌ مِنْ أَهْلِ الْكُوفَةِ فَتَنَاوَلَ يَدَهُ لِيُقَبِّلَهَا فَمَنَعَهُ، ثُمَّ قَالَ مَنْ أَنْتَ قَالَ أَنَا أَبُو الْحَكَمِ بْنُ الْمُخْتَارِ بْنِ أَبِي عُبَيْدٍ الثَّقَفِيُّ، وَ كَانَ مُتَبَاعِداً مِنْ أَبِي جَعْفَرٍ (ع) فَمَدَّ يَدَهُ إِلَيْهِ حَتَّى كَادَ يُقْعِدُهُ فِي حَجْرِهِ بَعْدَ مَنْعِهِ يَدَهُ، ثُمَّ قَالَ أَصْلَحَكَ اللَّهُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ أَكْثَرُوا فِي أَبِي وَ قَالُوا وَ الْقَوْلُ وَ اللَّهِ قَوْلُكَ قَالَ وَ أَيُّ شَيْءٍ يَقُولُونَ قَالَ يَقُولُونَ كَذَّابٌ، وَ لَا تَأْمُرُنِي بِشَيْءٍ إِلَّا قَبِلْتُهُ، فَقَالَ سُبْحَانَ اللَّهِ أَخْبَرَنِي أَبِي وَ اللَّهِ إِنَّ مَهْرَ أُمِّي كَانَ مِمَّا بَعَثَ بِهِ الْمُخْتَارُ أَ وَ لَمْ يَبْنِ دُورَنَا وَ قَتَلَ قَاتِلَنَا وَ طَلَبَ بِدِمَائِنَا فَرَحِمَهُ اللَّهُ، وَ أَخْبَرَنِي وَ اللَّهِ أَبِي أَنَّهُ كَانَ لَيَمُرُّ عِنْدَ فَاطِمَةَ بِنْتِ عَلِيٍّ يُمَهِّدُهَا الْفِرَاشَ وَ يُثْنِي لَهَا الْوَسَائِدَ وَ مِنْهَا أَصَابَ الْحَدِيثَ، رَحِمَ اللَّهُ أَبَاكَ رَحِمَ اللَّهُ أَبَاكَ مَا تَرَكَ لَنَا حَقّاً عِنْدَ أَحَدٍ إِلَّا طَلَبَهُ قَتَلَ قَتَلَتَنَا وَ طَلَبَ بِدِمَائِنَا .44»
▫ در كتاب رجال کشی با سند خود از عبد اللَّه بن شريك نقل مي¬كند كه گفت : روز عيد قربان ما به حضور امام محمّد باقر عليه السلام كه تكيه كرده بود مشرف شديم. حضرت باقر فرمود: يك را كه آرایشگر نزد من بياوريد. من در مقابل آن بزرگوار نشسته بودم كه ديدم پيرمردى از اهل كوفه به حضور آن حضرت آمد و دست امام باقر را گرفت كه ببوسد. ولى امام اجازه نداد. سپس حضرت باقر به او فرمود: تو كيستى؟ گفت: من حَكَم پسر مختار بن ابو عبيده ثقفى هستم. امام باقر عليه السلام دست خود را كشيد و او را كه با آن حضرت فاصله داشت آورد و نزديك خود جاى داد. وى به حضرت باقر گفت: خدا امور ترا اصلاح نمايد مردم در باره پدرم قيل و قالهائى دارند. ولى به خدا قسم آنچه كه تو بفرمائى حق همان است. امام باقر فرمود: چه مي¬گويند؟ گفت: مي¬گويند: مختار كذاب بود. ولى من هر چه شما بفرمائيد قبول دارم. امام محمّد باقر عليه السلام فرمود: سبحان اللَّه! به خدا قسم پدرم به من خبر داد كه مهر مادرم از آن چيزهائى بود كه مختار فرستاد. آيا نه چنين است كه مختار خانه هاى ما را بنا كرد؟ و دشمنان ما را كشت؟ خونهاى ما را مطالبه نمود؟ خدا او را رحمت كند. به خدا قسم پدرم به من خبر داد كه با فاطمه دختر حضرت امير شبانه سخن مي گفتند و پدرت رخت خواب براى فاطمه آماده مي¬كرد و متكا مي¬آورد. پدرم اين حديث را از فاطمه شنيد. خدا پدرت را رحمت كند! خدا پدرت را بيامرزد كه حق ما را نزد احدى نگذاشت. قاتلين ما را كشت و براى ما خون خواهى كرد.
📝 پی نوشت:
44.
رجال الكشي - إختيار معرفة الرجال ؛ النص ؛ ص125 ص: 126
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
#علوم_مقدماتی_اجتهاد
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 24
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
⏪ 4) اصول نحو :
مشهورترین کتاب در این زمینه کتاب الاقتراح سیوطی است ، این علم از آنچه دلیل بر قواعد نحویست بحث میکند و به منزله علم اصول برای فقه است به نظر میرسد اطلاع از این علم در تنقیح و تصحیح اکثر استدلالات و مسائل نحوی موثر باشد گرچه متاسفانه این علم بعد از سیوطی در حوزههای شیعه و سنی مهجور و متروک مانده اما روشن است که تنقیح مسائل یک علم بدون تصحیح و تنقیح مبادی آن میسر نیست و از اهم مبادی علم نحو علم اصول نحو است پس تبحر در این علم در تبحر در نحو و در نتیجه در اجتهاد موثر است .
⏪ 5) فلسفه نحو :
مباحث فلسفه نحو شامل تعریف علم نحو ، جایگاه آن ، تاریخ این علم ، فراز و فرود آن ، بزرگان این علم و تاثیر آنها در علم ، سرفصلهای مباحث علم نحو ، مکاتب نحوی ، ادله استنباط قواعد نحوی و جایگاه آنها ، ارتباط علم نحو با علوم دیگر ، و... را شامل میشود .
اطلاع از این علم به اشراف به علم نحو و پی بردن به علل استدلالات نحویون در مسائل مختلف و انتخاب صحیح قواعد نحوی و در نتیجه به استظهار صحیح کمک مینماید پس میتوان گفت این علم هم بواسطه در اجتهاد موثر است .
✅ چند نکته راجع به علوم ادبی :
⏪ 1- تفاوت قرآن و احادیث از حیث فصاحت و بلاغت امریست که همه محققین بر آن اتفاق دارند لذا اشراف بر علوم بلاغی خصوصا در فهم قرآن و ظرائف آن بسیار موثر است و فراگیری دقیق علوم ادبی خصوصا علوم بلاغی برای درک ظرائف قرآن بسیار مهم است البته جایگاه قرآن در فقاهت فرد نیز بسیار مهم است و امروزه گرچه قرآن در فقه و فقاهت مهجور است اما در بعضی مکاتب مثل مکتب اجتهادی محقق بروجردی جایگاه خاص خود را دارد لذا افرادیکه به این مکتب معتقدند باید بیش از پیش به مباحث بلاغی اهمیت دهند تا بتوانند استفاده بیشتری از این منبع فقاهت داشته باشند .
⏪ 2- گرچه ائمه علیهم السلام فرموده اند : ما قومی فصیح هستیم (عَنْ جَمِيلِ بْنِ دَرَّاجٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع أَعْرِبُوا حَدِيثَنَا فَإِنَّا قَوْمٌ فُصَحَاءُ 23 ) و فرموده اند : ما فرمانروایان سخن هستیم ( وَ إِنَّا لَأُمَرَاءُ الْكَلَامِ وَ فِينَا تَنَشَّبَتْ عُرُوقُهُ وَ عَلَيْنَا تَهَدَّلَتْ غُصُونُهُ 24) و لذا حتما بلیغانه سخن گفته اند اما باید توجه داشت که بعد از عصر امیر المومنین علیه السلام سخن گفتن فصیح و بلیغ رو به افول گذاشت . همچنین احادیث ، خصوصا احادیث فقهی نقل به معنی شده اند لذا ظهور گیری دقیق از روایات و برداشت کلمه به کلمه از آنها و دقت در نکات بلاغی روایات فقهی امر صحیحی به نظر نمیرسد چرا که با اذن ائمه علیهم السلام برای نقل به معنی هر راویی آنچه از کلام امام فهمیده است نقل کرده و معلوم نیست که دقتی در نقل نکات بلاغی روایت به خرج داده باشد لذا باید به صورت متعادل سراغ برداشت از روایات و معنی آنها رفت و در استفاده از علوم ادبی افراط به خرج نداد و مراقب بود که نمیتوان نکات ادبی لطیف را به راحتی از روایات برداشت کرد.
▪ این امر از نکات بسیار مهم ظهور گیری در مکتب اجتهادی محقق بروجردیست لذا ایشان معمولا نسبت به مجموعه روایات یک مسئله و آنچه از مجموعه روایات وارده فهمیده میشود نظر دارند و به هر روایت و الفاظ آن نظر استقلالی ندارند بلکه به طور کلی بدنبال مطلبی که از امام در یک مسئله صادر شده هستند .
⏪ 3- گرچه مخاطبان قرآن و ائمه علیهم السلام مردم عامی و عامه مردم بوده اند اما منافاتی بین مخاطب عمومی بودن مردم و بلیغانه سخن گفتن ایشان نیست چرا که مسلما فرمانروایان سخن میتوانند بگونه ای سخن بگویند که هم مقصودشان را عوام بفهمند و هم ظرافتهای کلامشان را اهل بلاغت برداشت کنند و پر واضح است که قرآن و بعضی روایات کاملا بلیغند و با توجه به روایاتی که گذشت که ایشان فرمانروایان سخن هستند دانستن علوم ادبی و علوم بلاغی برای فهم این مجموعه روایات و قرآن مسلما لازم است و همانگونه که گذشت روایات فقهی نیازی به این دقتها ندارند و ظرافتهای ادبی در آنها بکار نرفته است .
📝 پی نوشت:
23.( الكافي ج : 1 ص : 52)
24.(نهجالبلاغة ص : 354)
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 سیاسی باشید؛ جناحی نباشید
📝 مطالبات امام خامنهای از روحانیت
🔹 بايد سياسى باشيد؛ منتها نه به معناى ورود در باندها و جناحهاى سياسى؛ نه به معناى ملعبه و آلت دست شدن اين يا آن حزب يا گروه سياسى، يا سياستبازان حرفهاى؛ اين مطلقاً مورد نظر نيست.
📌 مناهج:
اینکه از فرمایشات امامان انقلاب در بخشهای قبل استفاده شد که باید کاندیدای اصلح را به مردم معرفی کرد؛ چون مردم به روحانیت اعتماد دارند؛ اصلا به معنای این نیست که روحانیت باید پادوی احزاب شود.
وجهه اقتدار و پدری روحانیت همیشه باید مصون و محفوظ باشد تا هم بتواند برای تمام اقشار جامعه پدری کند و هم در مقابل اشکالات و اشتباهات احزاب مختلف بایستد و انذار و تذکر دهد.
هضمشدن روحانیت در احزاب، خسارت است.
〰️〰️〰️〰️〰️
🗂 #رسالت_روحانیت_در_انتخابات
#تبلیغ_سیاسی
@Manahejj
#براندازی24
#قرآن
#حدیث
#فقه_الحکومه
🔅🔅🔅
📚 33- فی الکافی بِإِسْنَادِهِ عَنْ سَدِيرٍ الصَّيْرَفِيِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع فَقُلْتُ لَهُ وَ اللَّهِ مَا يَسَعُكَ الْقُعُودُ فَقَالَ وَ لِمَ يَا سَدِيرُ قُلْتُ لِكَثْرَةِ مَوَالِيكَ وَ شِيعَتِكَ وَ أَنْصَارِكَ وَ اللَّهِ لَوْ كَانَ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع مَا لَكَ مِنَ الشِّيعَةِ وَ الْأَنْصَارِ وَ الْمَوَالِي مَا طَمِعَ فِيهِ تَيْمٌ وَ لَا عَدِيٌّ فَقَالَ يَا سَدِيرُ وَ كَمْ عَسَى أَنْ يَكُونُوا قُلْتُ مِائَةَ أَلْفٍ قَالَ مِائَةَ أَلْفٍ قُلْتُ نَعَمْ وَ مِائَتَيْ أَلْفٍ قَالَ مِائَتَيْ أَلْفٍ قُلْتُ نَعَمْ وَ نِصْفَ الدُّنْيَا قَالَ فَسَكَتَ عَنِّي ثُمَّ قَالَ يَخِفُّ عَلَيْكَ أَنْ تَبْلُغَ مَعَنَا إِلَى يَنْبُعَ قُلْتُ نَعَمْ فَأَمَرَ بِحِمَارٍ وَ بَغْلٍ أَنْ يُسْرَجَا فَبَادَرْتُ فَرَكِبْتُ الْحِمَارَ فَقَالَ يَا سَدِيرُ أَ تَرَى أَنْ تُؤْثِرَنِي بِالْحِمَارِ قُلْتُ الْبَغْلُ أَزْيَنُ وَ أَنْبَلُ قَالَ الْحِمَارُ أَرْفَقُ بِي فَنَزَلْتُ فَرَكِبَ الْحِمَارَ وَ رَكِبْتُ الْبَغْلَ فَمَضَيْنَا فَحَانَتِ الصَّلَاةُ فَقَالَ يَا سَدِيرُ انْزِلْ بِنَا نُصَلِّ ثُمَّ قَالَ هَذِهِ أَرْضٌ سَبِخَةٌ لَا تَجُوزُ الصَّلَاةُ فِيهَا فَسِرْنَا حَتَّى صِرْنَا إِلَى أَرْضٍ حَمْرَاءَ وَ نَظَرَ إِلَى غُلَامٍ يَرْعَى جِدَاءً فَقَالَ وَ اللَّهِ يَا سَدِيرُ لَوْ كَانَ لِي شِيعَةٌ بِعَدَدِ هَذِهِ الْجِدَاءِ مَا وَسِعَنِي الْقُعُودُ وَ نَزَلْنَا وَ صَلَّيْنَا فَلَمَّا فَرَغْنَا مِنَ الصَّلَاةِ عَطَفْتُ عَلَى الْجِدَاءِ فَعَدَدْتُهَا فَإِذَا هِيَ سَبْعَةَ عَشَرَ 45.»
▫ در کافی با اسنادش از سدير صيرفى نقل می¬کند که گفت : خدمت امام صادق عليه السّلام رسيدم و عرض كردم : به خدا كه خانه نشستن براى شما روا نيست، فرمود: چرا اى سدير؟! عرض كردم: براى بسيارى دوستان و شيعيان و ياورانى كه دارى بخدا كه اگر امير المؤمنين عليه السّلام به اندازه شما شيعه و ياور و دوست ميداشت تيم وعدى (قبيله ابو بكر و عمر) نسبت به او طمع نميكردند (و حقش را غصب نمينمودند) فرمود: اى سدير، فكر ميكنى چه اندازه باشند؟ گفتم: صد هزار. فرمود: صد هزار؟! عرض كردم آرى، بلكه دويست هزار، فرمود: دويست هزار؟ عرض كردم: آرى و بلكه نصف دنيا، حضرت از سخن گفتن با من سكوت كرد و سپس فرمود: برايت آسانست كه همراه ما تا ينبع بيائى؟ گفتم: آرى. سپس دستور فرمود الاغ و استرى را زين كنند، من پيشى گرفتم و الاغ را سوار شدم، حضرت فرمود: اى سدير؛ ميخواهى الاغ را بمن دهى؟ گفتم: استر زيباتر و شريفتر است، فرمود: الاغ براى من رهوارتر است، من پياده شدم، حضرت سوار الاغ شد و من سوار استر و راه افتاديم تا وقت نماز رسيد، فرمود: پياده شويم نماز بخوانيم، سپس فرمود: اين زمين شورهزار است و نماز در آن روا نيست، پس براه افتاديم تا بزمين خاك سرخى رسيديم، حضرت بسوى جوانى كه بزغاله مي¬چرانيد نگريست و فرمود: اى سدير بخدا اگر شيعيانم بشماره اين بزغالهها مي¬بودند، خانه نشستن برايم روا نبود، آنگاه پياده شديم و نماز خوانديم، چون از نماز فارغ شديم بسوى بزغالهها نگريستم و شمردم هفده رأس بودند.
📝 پی نوشت:
45.الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج2 ؛ ص242.
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
#علوم_مقدماتی_اجتهاد
#نکته_های_نو_در_علوم_مقدماتی_اجتهاد 25
👈👈این مباحث تدریس هم شده که بسیار مطالب بیشتری در تدریس گفته شد، برای دریافت بهتر مطالب، صوتهای تدریس را گوش کنید.
⏪ مباحث مطرح شده نهایی نیست و مقاله احتیاج به ویرایش دارد
🔅🔅🔅
▪ با توجه به آنچه گذشت و دقت در این نکته که همه علوم ادبی در یک رتبه نیستند باید گفت علوم ادبی در ظهور گیری و استفاده دقیق و صحیح از قرآن و روایات نقش مهمی دارند لذا مجموعه این علوم جز علوم پایه برای اجتهاد محسوب شده و فراگیری آنها برای اجتهاد بسیار مهم است البته در جای استفاده از این علوم و در روش استفاده از این علوم باید دقتی ویژه داشت.
🔹 البته شیخ اعظم به الفاظ هر روایت توجه دارند و از هر روایت برداشت فقهی میکنند و نگاه مجموعی به روایات ندارند که میتوان این نکته را با توجه به حجیت خبر واحد توجیه کرد .
✅ علوم نقلی :
در این بحث به مبانی و مباحث راهگشای مباحث قرآنی و تفسیری که راهگشای مباحث فقهی خواهد بود پرداخته و تاثیر داشتن مبانی منسجم و منظم و روشمند را متذکر شده ایم .
⏪ 1)علوم قرآنی :
پرداختن به علوم قرآنی از نظر بسیاری از فقها لزومی ندارد در این بند به مباحث تاثیر گذار علوم قرآنی و احتیاج فقیه به این مقدمه و اتقان آن پرداخته شده .
▪ مشهور ترین کتاب در این زمینه کتاب الاتقان سیوطی است و در عصر ما التمهید فی علوم القرآن آیة الله معرفت نیز از شهرت به سزایی در حوزه ها برخوردار است در این کتب مباحث تاریخ قرآن ، چگونگی جمع آن ، شناخت تفسیر ، غرائب تفسیر و تاویل آیات ، آیات و سور مکی و مدنی ، کیفیت نزول قرآن ، تجوید و اعراب آیات ، آیات محکم و متشابه ، مقدم و موخر ، عام و خاص ، مجمل و مبین ، ناسخ و منسوخ ، مطلق و مقید و مباحث حقیقت ، مجاز ، استعاره ، کنایه ، خبر و انشا ،همچنین فواتح ، خاتمه ، فضائل و خواص سوره ها ، اعجاز ، مثلها و جدلها در قرآن ، و طبقات مفسرین مطرح شده است .
🔹 روشن است که این مباحث حول محور قرآن میچرخد اما آنچه از این مباحث مهم است مطالبی است که در فهم آیات قرآن و احکام آن کمک میکند .
🔹 عده ای قائلند که اکثر اینگونه مباحث در ضمن مباحث مفسرین و فقها در ذیل آیات مطرح میشود و بعضی مباحث آن در علم اصول بحث شده لذا به نظر میرسد مجتهد برای استنباط مستقیما نیازی به علوم قرآن نداشته باشد و با مراجعه به بحثهای علم اصول و مباحث فقها ذیل آیات میتوانند نیاز خود را در علوم قرآنی برطرف کنند بنا براین مباحث علوم قرآنی جز علوم پایه برای اجتهاد محسوب نمیشوند و پرداختن به این مباحث به طور مستقل لزومی ندارد .
🔹 اما به نظر میرسد با توجه به اینکه بعد از کتاب قوانین مباحث محکم و متشابه و ناسخ و منسوخ که از اصلی ترین مباحث علوم قرآنی اند از کتب اصولی حذف شده اند و فقهای ما هم معمولا رابطه ای منظم و روشمند بین مباحث و مبانی قرآنی و مباحث فقهی خود ندارند و معمولا به مناسبت هر آیه ای که مطرح میشود به مباحث ذیل آن آیه میپردازند مباحث علوم قرآنی از جایگاه مهمی برخوردار باشند البته بحث از حجیت و عدم حجیت محکم و متشابه و ناسخ و منسوخ در علم اصول مطرح خواهد شد اما بحث از رابطه بین ناسخ و منسوخ و محکم و متشابه باید در علوم قرآنی مورد بحث قرار گیرد تا مباحث ویژه زبانشناسی و رابطه دقیق قانونی و علمی بین آیات روشن شده و استفاده علمی تر ، دقیق تر ، روشمند و بهتری از آیات صورت گیرد .
🔹 لذا به نظر میرسد کلام کسانی که گفته اند ، مباحث علوم قرآنی ذیل هر مبحث به مقدار لازم بحث شده صحیح نباشد و مباحث علوم قرآنی آنطور که شایسته تحقیق است مورد تحقیق قرار نگرفته است خصوصا بحث ناسخ و منسوخ و محکم و متشابه که در روایات وارده نسبت تفسیر به قرآن مورد تاکید قرارگرفته است و از جایگاه ویژه ای دراحادیث مبنایی تفسیری برخوردارند.
⏪ ادامه در پست های بعدی...
@salmanraoofi
باسمه تعالی
اگر کسی از دوستان حوصله، وقت، توان و مهارت برعهده گرفتن تبادلات کانال را دارد
لطفا به بنده اطلاع بدهد
@srsr1359
متشکر
@salmanraoofi