eitaa logo
سیمای صالحان -ثامن فلاورجان
213 دنبال‌کننده
8.3هزار عکس
6.9هزار ویدیو
1.1هزار فایل
اللهم عجل لولیک الفرج
مشاهده در ایتا
دانلود
قرآن چه ميگويد؟ ، و بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ به نام خداوند رحمتگر مهربان وَالْفَجْرِ {1}سوگند به سپيده ‏دم وَلَيَالٍ عَشْرٍ {2}و به شبهاى دهگانه وَالشَّفْعِ وَالْوَتْرِ {3}و به جفت و تک وَاللَّيْلِ إِذَا يَسْرِ {4}و به شب وقتى سپرى شود هَلْ فِي ذَلِكَ قَسَمٌ لِّذِي حِجْرٍ {5}آيا در آنها براى انسانهاي خودكنترل، سوگند(و مفهوم باارزشي) هست؟ ☘️💐💐 -در معنا و مصادیق والشفع و الوتر نظرات مفسرين،متفاوت است .از انجا که سه قسم قبل سوره فجر، به مقاطع زمانی خاص اشاره دارد،انتظار میرود که الشفع و الوتر نیز مرتبط با زمان باشند.در این صورت میتوان روز و نهم(يا دهم و نهم) را که برخی مفسران مصداق این ایه دانسته اند،مناسب ترین فرضيه دانست. براي روز نهم ذيحجه ()در سوره بقره چنين امده است: 🔻بر شما گناهى نيست كه [در سفر حج] از فضل پروردگارتان [روزى خويش] بجوييد پس چون از كوچ نموديد خدا را در مشعر الحرام ياد كنيد و يادش كنيد كه شما را كه پيشتر از بيراهان بوديد فرا راه آورد (۱۹۸) پس از همان جا كه [انبوه] مردم روانه میشوند (به سوي سرزمين مني)شما نيز روانه شويد و از خداوند آمرزش خواهيد كه خدا آمرزنده مهربان است (۱۹۹) در اين آيات بر ذكر خدا و ،در روز نهم (عرفه)تاكيد شده است. 👈با این فرض،ایه 4نيز میتواند به اتمام شب دهم و طلوع سپیده دم عید اشاره داشته باشد. ⚜️اما آيا ارتباطي بين با مفاهيم سوره فجر وجود دارد؟🤔 درسوره حج براي قرباني كردن درحج،آيات زير وجود دارد: از آنها بخوريد و به تنگدست [سائل] و به بينوا[ى غير سائل] بخورانيد اين گونه آنها را براى شما رام كرديم اميد كه شكرگزار باشيد 36 هرگز [نه] گوشتهاى آنها و نه خونهايشان به خدا نخواهد رسيد ولى [اين] تقواى شماست كه به او مى‏رسد اين گونه [خداوند] آنها را براى شما رام كرد تا خدا را به پاس آنكه شما را هدايت نموده به بزرگى ياد كنيد و نيكوكاران را مژده ده.37 آيت الله جوادي املي در تفسير سوره بقره بر اين باور است كه:"قربانی يعني چيزي كه عبد را به مولا نزديك كند، هر عملی كه عبد را به مولا نزديك می‌كند و عامل قرب اوست قربانی خواهد بود؛ چه اينكه نماز_قربانی_نمازگذار است: «الصلاة قربان كل تقی» ، زكات قربانی زكات دهنده است چه اينكه در نهج‌البلاغه به اين صورت آمده است «إنّ الزكاة جعلت مع الصلاة قربانا لاهل الاسلام» اين مضمون در نهج البلاغه هست؛ هر عمل عبادی كه عبد را به مولا نزديك می‌كند قربانی اوست" ✅✅پس دو محور عمده در عيد قربان،اطعام سائلين و بي نوايان و نيز تقوا و نزديكي عبد به مولاست كه محور اولي بوضوح در آيه 18 سوره فجر (ولا تحاضون علي طعام المسكين×و محور دوم تلويحا در آيات 2و3و 29 سوره فجر نيز حضور دارند.
📺 در یک سخنرانی زنده تلویزیونی 👈 رهبر انقلاب روز عید قربان با مردم صحبت می‌کنند 🔻 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی امروز جمعه ۱۰ مرداد مصادف با عید سعید قربان، با ملت شریف ایران مستقیم سخن خواهند گفت. 🔺 سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب ساعت ۱۱.۳۰ صبح از شبکه‌های رسانه‌ی ملی و همچنین از پایگاه اطلاع‌رسانی KHAMENEI.IR و حسابهای این پایگاه در شبکه‌های اجتماعی به‌صورت زنده پخش خواهد شد.
سردار جوانی جنگ ترکیبی علیه ملت ایران جنگ شناختی از همه مهم‌تر است . در این جنگ دشمن به دنبال تصویرسازی غلط و منفی از واقعیات ایران و تمام موضوعات مرتبط با انقلاب و جمهوری اسلامی است . میزان موفقیت دشمن در دو حوزه دیگر جنگ اقتصادی و بی‌ثبات‌سازی کشور، بستگی به میزان موفقیت در جنگ شناختی دارد. آینده بسیار روشن و درخشان است . روندها نشان می‌دهند ملتی که ۴۱ سال در برابر تمام قدرت‌های شیطانی و جریان ضد انقلاب ایستاده و پیشرفت کرده است، بر مشکلات فعلی و جنگ کنونی هم غلبه می‌کند . با اطمینان می‌توان گفت، به برکت انقلاب اسلامی و نظام ولایت فقیه، ایران و ایرانی آینده‌ای بس درخشان و سرافرازانه خواهد داشت.
برگی از تاریخ اسلام داستان غدیر قسمت اول: ♻️مدتی بود اطرافیان پیامبر صلی الله علیه و آله از بعضی سخنان آن حضرت برداشت می کردند ایشان قصد دارند برای خود جانشینی مشخص کنند تا بعد از ایشان امامت جامعه را به عهده بگیرد و مردم دچار سر درگمی نشوند. 🌀هر کس حدسی می زد، سر نخ هایی بود که خیلی ها می توانستند حدس بزنند این جانشین کیست، افرادی هم بودند که هنوز در شک بودند، آیا ممکن بود پیامبر(ص) از دنیا برود و فرصت و شرایط مناسب پیدا نشود که جانشین خودرا مشخص کند، یکی از اصحاب پیامبر(ص) به دوستش گفت اصلا شاید سیاست پیامبر این باشد که بدون تعیین جانشین ، مسلمین را ترک کند و همه را به خدای بزرگ بسپارد. دوستش پاسخ داد پیامبران جانشین تعیین می کردند، حضرت موسی(ع) حتی برای یکماه که به کوه طور رفت ، حضرت هارون را به جای خود گذاشت، پیامبر(ص) خودمان هم هر موقع به سفر می روند، یک نفر بجای خود در مدینه جانشین می گذارند، مگر ممکن است برای سفر یک هفته ای جانشین تعیین کنند ولی برای سفر نهایی که دیگر برگشتی در آن نیست جانشین نگذارند، این که به عقل جور در نمی آید. ♻️بله بحث ها و پچ پچ ها در میان اصحاب ادامه داشت، حتی این حرفها در میان بعضی خانواده ها شنیده شده بود، مسئله خیلی مهم بود، پیامبر(ص) با آنهمه تلاش و رعایت ظرافت ها، آیا ممکن بود از دنیا بروند در حالی که جانشینی مشخص نکرده باشند. 💥از همه بیشتر خود پیامبر(ص) نگران بودند ولی بروز نمی دادند ، غمی بزرگ در دل پیامبر(ص) جا خوش کرده بود، یک اشکالی تو کار بود که در آن تأخیر میشد؟! تدوین : سید محمد حسین مرکبی 🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🔴 عید قربان، عیدِ نفیِ آقازادگی‼️ 🖌 🔻 | عید قربان، بر خلاف آنچه بعضی پنداشته‌اند، اتفاقاً یکی از سیاسی‌ترین اعیاد اسلام است و یکی از مهم‌ترین شاخص‌های جامعه دینی را به رخ می‌کشد. شاخصه‌ای که اتفاقاً در جامعه امروز ایران هم محل بحث است. 🔹 ابراهیم پس از آن که از فرزندش می‌گذرد و عملاً ثابت می‌کند دستور خدا را بر رابطه پدر_فرزندی ترجیح می‌دهد، به مقام امامت می‌رسد، «وَ إِذِ ابْتَلی إِبراهیمَ ربّه بِکلماتٍ فأتمهنّ قالَ إِنّی جاعِلُک لِلنّاسِ إِماماً » جالب اینجاست که ابراهیم می‌پرسد حالا که به این مقام رسیدم این اعتبار و جایگاه از طریق ژن به خانواده و بازماندگانم هم می‌رسد؟ «قالَ وَ مِنْ ذُرِّيَّتي »؟ و پاسخ می‌رسد که «قالَ لا يَنالُ عَهْدِي الظَّالِمينَ» یعنی: خیر، با آقازادگی نمی‌شود ادعای سروری کرد و اگر فرزند ابراهیم هم باشی و از موازین عدالت فاصله بگیری، حق نداری از اعتبار خانوادگی خرج کنی و در جایگاه تمشیت امور جامعه قرار بگیری. عید قربان، عید نفی آقازادگی و تاکید بر مناسبات عادلانه در سازماندهی جامعه دینی است. 🔹 با این تفصیل، اتفاقاً نسبت عید غدیر و قربان هم آشکار می‌شود و نام گذاری «دهه ولایت» معنا و ‌منطق روشن‌تری پیدا می‌کند. حکومت و جایگاه سرپرستی و رهبری جامعه، مبتنی بر عهدی ملکوتی است و به علی علیه السلام که عادل‌ترین شخصیت امت است، «اختصاص» دارد که او هم ابراهیم دیگری است چرا که ده فرزندش یکی پس از دیگری به قربانگاه می‌روند و عملاً اثبات می‌کنند که در انجام رسالت الهی از مسموم و‌مقتول شدن ابایی ندارند. 🔹 فرزندان رسول خدا از حضرت زهرا سلام الله علیها تا امام حسن عسکری علیه السلام به شهادت رسیدند تا خدا به فرشتگانش فخر کند که ببینید عهد مرا چه ظلم ستیزان فداکاری به دوش گرفتند. عید قربان عید امامت است و عید غدیر عید قربانی شدن و فداکاری برای اهداف مکتب.
🔴 | پیام رزمایش سپاه در خلیج همیشه فارس 🔻 | روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم در تحلیلی به قلم خالد الجیوسی نوشت: ساخت ناو آمریکایی فرضی شبیه به ناوهای کلاس نیمیتز توسط ایران و حمله به آن به چه معناست؟ آیا آمریکا از حالت هجومی حالت دفاعی به خود می گیرد؟ این مساله چه ارتباطی با تعرض به هواپیمای ماهان دارد؟ 🔹نویسنده می‌گوید: پیام‌های ایران از این رزمایش فراوان هستند؛ به گفته کارشناسان اولین پیام این است که اگر درگیری میان ایران و آمریکا رخ داد، نیروی دریایی ایران توان انجام چنین حملاتی را دارد و تهدیدات ایرانی تنها نوشته‌ای روی کاغذ نیستند. مهم تر از این مساله زمان رزمایش است زیرا تنش‌ها با آمریکا تشدید شده است. 🔹 در این تحلیل آمده است: سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین متمرکز است با توصیف کردن این رزمایش به "آموزش هجومی ایران" گفت که نمی داند هدف ایران از ساخت چنین صحنه‌ای چیست و نمی‌داند ارزش تاکتیکی آن چقدر است. او به قدرت این حمله شبیه سازی شده در تحقق اهداف خود اعتراف کرده است و در عین حال تاکید کرد که نیروی دریایی آمریکا توان دفاع از خود در برابر هرگونه تهدیدی را دارد. 🔹 در این یادداشت آمده است: در رزمایشی که ایران انجام داد یک قایق تندروایرانی به ناو هواپیمابر فرضی آمریکا که حامل ۱۶ جنگنده است نزدیک می شود و یک قایق دیگر ناو را به سوی تنگه‌ای در بندرعباس می کشد به گونه‌ای که عملیات همزمان شامل کنترل صحنه نبرد و هجوم است. 🔹 ناو فرضی تا حد زیادی شبیه ناو آمریکایی نیمیتز است که آمریکا معمولا برای تقویت امنیت کشتیرانی در خلیج (فارس) از آن استفاده می‌کند بنابراین همزمان با ورود ناو اصلی نیمیتز به آب‌های خاورمیانه، ایران به ناو فرضی هجوم می‌برد و این خالی از پیام نیست.   🔹 در پایان این یادداشت آمده است: همه این صحنه‌ها را تصاویر ماهواره‌ای گرفته است و مسئولین ایرانی به طور علنی در مورد آن صحبت نکردند. البته مسئولان ایرانی این مساله را به خوبی می‌دانند و به طور عمد رزمایش‌های شبیه‌سازی شده از دشمن خود را در برابر چشم دشمن انجام می‌دهند.
🚀 | غافلگیری و موازنه ی وحشت در شلیک های رویشی‼️ 🔻 | در روز آخر رزمایش پیامبر اعظم ۱۴ ، اتفاقی مهم رخ داد که بدیع، غیر منتظره، معنادار و مقتدرانه بود. 1⃣ عدم استفاده از موشک های دوربرد خانواده شهاب و در مقابل شلیک انبوه بالستیک های نقطه زن تاکتیکی که برای اهداف کوتاه برد مورد استفاده قرار می گیرند. این موشک ها بسیار دقیق بوده و به سرجنگی شدید الانفجار مجهز هستند. 🔹 نکته گیرا اینست که بدانیم با توجه به تکنولوژی بومی و تولید انبوه ، قیمت این تجهیزات در مقایسه با نمونه های خارجی اصلا قابل مقایسه نیست . برای مثال موشک های بالستیک خانواده فاتح ۱۱۰ مانند هرمز ، خلیج فارس ( زمین به دریا ) و فاتح ۳۱۳ که دقت اصابتشان زیر ۵ متر اعلام شده برای ایران حدود ۱۵۰ هزار دلار تمام می شود و این در حالی ست که بالستیک اسکندر روسی با مشخصات مشابه ۳ و کروز توماهاوک آمریکایی ۱/۵ میلیون دلار قیمت دارند. 🔹 استراتژی جمهوری اسلامی در سالهای اخیر برای تحدید ، تهدید و در نتیجه ایجاد موازنه وحشت در برابر دشمن اصلی خود در منطقه یعنی اسرائیل است. 2⃣ نکته دوم نحوه پرتاب بی سابقه از زیر زمین بود که شلیک رویشی نام گرفت. در این تاکتیک ، موشکی که مشابه خانواده فاتح بود بدون لانچر مرسوم ، ناگهان از زیر خاک لانچ شد . 🔹 از مزایای این روش غافلگیری بالای آن ارزیابی می گردد چرا که هر گونه تحرکی روی زمین توسط دیده بان ، پهپادهای شناسایی و ماهواره ها رصد می شود اما با بهره گیری از این شیوه احتمال لو رفتن بیش از پیش کم خواهد شد. همچنین با توجه به سوخت جامد این نوع موشک ، کاربر دیگر نگران فاسد شدن و تعویض سوخت نیز نخواهد بود و مدت زمان زیادی میتواند این جنگ افزار را زیر زمین مخفی کند.
(دهم ذي حجّه : عيد سعيد قربان و أعمال عبادی آن) مردم دنیا به طور معمول دو گانه عید دارند . یکی عید ملی و دیگری عید دینی مسلمانان کشورهای مختلف جهان علاوه بر بهره مندی از عید های ملی کشور و وطن خویش ، دارای دو عيد بزرگ فطر و قربان نیز می باشند که از اعیاد دینی آنان محسوب می گردد و همه فرقه ها و طائفه ها، آن ها را گرامی می دارند. اما عيد قربان نه تنها در ادوار اسلام ، بلکه پيش از اسلام و حتی از زمان تجديد بناي خانه خدا[کعبه] توسط حضرت ابراهيم(ع) وفرزندش حضرت اسماعيل (ع) به بعد رايج بوده و موحدان و پيروان دين حنيف ابراهيم(ع) و حتي مشرکان عربستان،آن راگرامي مي داشتند . پيدايش عيد قربان بر مي گردد به آن زماني که حضرت ابراهيم(ع) در عالم رؤيا ديد که بادست خويش ، پسر خود جناب اسماعیل (ع) را قرباني مي کند. پس از تکرار اين رؤيا در سه شب متوالی ، به حضرت ابراهيم (ع) الهام شد که اين پيام الهي است و از وسوسه هاي شيطان دور است و او باید فرزند خویش را در سرزمین منی قربانی کند. بدين جهت حضرت ابراهیم (ع) این موضوع را با پسرش اسماعيل(ع) در ميان گذاشت و اسماعيل(ع) که به ايمان و صداقت پدرش مطمئن بود، بي درنگ پيشنهادش را پذيرفت و با شادماني ازآن استقبال کرد. اما هنگامي که در روز دهم ذي حجّه ، حضرت ابراهيم(ع) در سرزمین منی فرزندش اسماعيل(ع) را به زمين خواباند و قصد قرباني کردنش را نمود، به او وحي شد که اي ابراهيم ، همانا تو به وظيفه ات عمل کردي و مراتب اخلاص خود را اظهار داشتي ، ولي اين يک امتحان بود، نه يک عمل واقعي و انجام شدني. ما به عوض اسماعيل (ع)، گوسفندي براي تو فرستاديم و او را به جاي اسماعيل(ع) قرباني نما. حضرت ابراهيم(ع)گوسفند اهدا شده الهي را در سرزمين مني قرباني کرد.او با اين کار،هم خودش و هم فرزندش را از آزمايش بزرگ الهي ، پيروز و پذيرفته شده بيرون آورد.(1) از آن زمان ، قرباني کردن سنتّي براي موحّدان و مسلمانان گرديد.نویسنده محترم کتاب " المراقبات " در این باره گفت :اين روز،عيد است و عيد از اوقات مهّم و حساس سال است که سزاوار است انسان ، براي توفيق انجام اعمال نيک و رفتار خدا پسندانه، در درگاه خداي بزرگ دعا کند و اين روز،روزي است که خداوند متعال به بندگان خود اجازه عمومي براي حضور در پيش گاه خود داده و آنان را از بخشش خاص ،آمرزش گناهان،اصلاح عيوب ، رسيدن به حاجات و آرزوها، جوايز و ايمني خود از فتنه هاو آشوب ها بهره مند مي سازد.(2) امام جعفر صادق(ع)،به نقل از پدرانش در باره حضرت علي (ع) فرمود: کان يعجبه ان يفرغ نفسه اربع ليال في السنة، وهي اول ليلة من رجب ، و ليلة النصف من شعبان ، وليلة الفطر ، وليلةالاضحي.(3) يعني:امام علي بن ابي طالب (ع) دوست داشت چهار شب در سال ، خود را از هر چيزي فارغ نمايد: شب اول رجب ، شب نيمه شعبان ، شب عيد فطر و شب عيد قربان. به هر روي اعمال عبادي شب و روز عيد قربان عبارتند از : 1- زيارت قبر شريف ابا عبدالله الحسين(ع) ودر صورت امکان،اقامت در حرم مطهر حسینی و بیتوته در آن ، در شب عيد قربان . 2- خواندن ده بار دعاي: يا دائم الفضل علي البريه...،در شب عيد فطر. 3- غسل کردن در بامداد روز عيد، که مستحب و سنّت مؤکد است. 4- پوشيدن لباس هاي نظيف و تميز. 5- خواندن دعاي :اللّهم انا نستفتح الثّناء بحمدک ونستدعي الثواب بمنک... 6- خواندن اين دعا به هنگام رفتن به سوي مصلاي نماز عيد: بسم الله و بالله ، الله اکبر، الله اکبر ، لااله الا الله ، و الله اکبر... 7- خواندن نماز عيد قربان. 8- خواندن اين دعا پس از نماز عيد قربان:الله اکبر،الله اکبر، لا اله الاّ الله والله اکبر، ولله الحمد... 9- قرباني کردن به حيوان حلال گوشت [ یعنی گوسفند یا گاو و یا شتر ]،که براي حاجيان واجب و براي غير حاجيان سنّت است. 10- هديه گوشت قرباني.[برخي از امامان معصوم(ع)يک سوم گوشت قرباني را به همسايگان، يک سوم را به نياز مندان و يک سوم ديگر را به اهل و عيال خويش هديه مي کردند.] 11- خواندن دعاي ندبه و ساير ادعيه اي که براي اين روز بزرگ روايت و توصيه شده است.(4) منابع: 1- قصه هاي قرآن ، ص 80 ؛ تاريخ ابن خلدون ، ج 1 ،ص 36 2- المراقبات ، ص 455 3- الاقبال بالاعمال الحسنة ، ج 2 ، ص 189 4 - نک : الاقبال بالاعمال الحسنة، ج2، ص 189 ؛ من لایحضره الفقیه ، ج 1 ، ص 517 ؛ بحارالانوار ، ج 88 ، ص 47 و ج 95 ، ص 292 ؛ مفاتيح الجنان ،اعمال شب وروز اضحي؛ المراقبات ،ص454 تهیه و تنظیم..(رحمت الله نوری)
مشكل عمده ي غربگدايان دوري از ايات قران است 🔰🔰🔰 إِنَّما ذلِكُمُ الشَّيْطانُ يُخَوِّفُ أَوْلِياءَهُ فَلا تَخافُوهُمْ وَ خافُونِ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ‌175 ال عمران ترجمه: اين شيطان است كه ميترساند شما را از پيروانش، پس اگر ايمان داريد از آنان نترسيد و فقط از (مخالفت) من بترسيد. 🔸پیام ها 🔸1- هرگونه شايعه‌اى كه مايه‌ى ترس و يأس مسلمانان گردد، شيطانى است. «إِنَّما ذلِكُمُ الشَّيْطانُ يُخَوِّفُ أَوْلِياءَهُ» 😭چقدر زياد بودن و هستند رجال سياسي كه مدام مسلمانان را از غرب و استعمار غرب وكدخدايان عالم و.... ترساندن و مانع استقلال و خود كفايي كشور شدن 🔸2- شيوه‌ى ارعاب و تهديد، سياست دائمى قدرت‌هاى شيطانى است. «يُخَوِّفُ» 🔸3- افراد ترسوىِ ميدان‌هاى نبرد، يار شيطان و تحت نفوذ شيطانند. «الشَّيْطانُ يُخَوِّفُ أَوْلِياءَهُ» 🔸4- مؤمنان شجاع، از ولايت شيطان دورند. «الشَّيْطانُ يُخَوِّفُ أَوْلِياءَهُ» 🔸5- ترس از خدا، زمينه‌ى فرمان‌پذيرى و ترس از غير خدا، زمينه‌ى فرمان‌گريزى است. «فَلا تَخافُوهُمْ وَ خافُونِ» (با توجّه به آيات قبل) 🔸6- مؤمن واقعى از غير خدا نمى‌ترسد و مى‌داند كه ايمان از شجاعت جدا نيست. «وَ خافُونِ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✖️ *یازده سوال ساده از مخالفان قرارداد ایران با چین* 1⃣ از کجا شنیدید قرار هست جزیره کیش به چین واگذار شود؟ 2⃣ آیا فقط یک بار متن را مطالعه نموده اید؟ 3⃣ آیا فقط یک بار کلمه را در کل متن این قرارداد مشاهده نموده اید؟ 4⃣ آیا فقط یک بار کلمه حضور ۵ هزار نیروی نظامی را در کل متن این قرار داد را دیده اید؟ 5⃣ آیا میدانید اولین بار واگذاری جزیره و همچنین حضور ۵٠٠٠ نیروی نظامی در ایران توسط طلب ها و سایت وزارت خارجه امریکا که چندی پیش وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود: آن قدر ایرانی ها را باید بدهیم تا به پای میز مذاکره بیایند!! تا وضعیت ایران را از این هم که هست، بدتر کنند، مطرح شد؟ 6⃣ همان و برجام این قرارداد را بسته اند، پس چرا زیر برجام رقصیدید ولی اکنون داغدار این قراردادید؟ 7⃣ در برجام، قراردادهای نفتی ipc، قرارداد ۲٠۳٠ و غیره امکان سلطه بیگانه بر مملکت بود، پس چرا آن وقت ما را دلواپس میخواندید ولی اکنون خودتان ؟ 8⃣ آیا نگران این هستید که مجلس این قرارداد را ۲۰ دقیقه ای تصویب کند؟ نگران نباشید ماهیت این با مجلس قبلی فرق دارد 9⃣ اگر مبادله ما با دلاری که آن را هستیم و وارد سیستم بانکی ما نمی شود، تغییر کند و ارز ملی جایگزین آن گردد و پول نفت ما وارد کشور شود، شما با آن مخالفید؟ 🔟 اقتصاد ما وابسته به نفت است و نفت ما به واسطه تحریم به فروش نمی رسد و تنها خریدار نفت ما کشور هست و در این قرارداد ضمانت خرید برای آینده دیده می شود تا نگرانی برای آینده نداشته باشیم، آیا واقعا جای خوشحالی دارد و ناراحتی؟ 1️⃣1️⃣ راستی به دلیل اینکه ایران با این قرارداد، ها را دور می زند، نفتش را هم می فروشد و را نیز حذف می کند تا مشکل مالی و بانکی اش حل شود، ناراحت است و جنگ روانی، رسانه‌ای و تبلیغاتی منفی ای علیه ایران راه انداخته است، شما چرا ناراحتید؟ ✍ یاسر سعادت خواه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
بخشی از ایه ۱۸ الكهف و نکته ی جالب اخلاقی 🔰🔰🔰 .......فَابْعَثُوا أَحَدَكُم بِوَرِقِكُمْ هَٰذِهِ إِلَى الْمَدِينَةِ فَلْيَنظُرْ أَيُّهَا أَزْكَىٰ طَعَامًا فَلْيَأْتِكُم بِرِزْقٍ مِّنْهُ...... ترجمه : 🔰🔰🔰 ......ﭘﺲ ﻳﻜﻲ ﺍﺯ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﺭﺍ ﺑﺎ ﺍﻳﻦ ﭘﻮﻟﺘﺎﻥ ﺑﻪ ﺷﻬﺮ ﺭﻭﺍﻧﻪ ﻛﻨﻴﺪ ﻭ ﺍﻭ ﺑﺎﻳﺪ ﺑﺎ ﺗﺄﻣﻞ ﺑﻨﮕﺮﺩ ﻛﺪﺍم ﻳﻚ [ ﺍﺯ ﻣﻐﺎﺯﻩ ﺩﺍﺭﺍﻥ ﺷﻬﺮ ] ﻏﺬﺍﻳﺶ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ ؟ ﭘﺲ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﺮﺍﻳﺘﺎﻥ ﺑﻴﺎﻭﺭﺩ ..... ۱۹کهف اما نکته ی بسیار مهم اخلاقی این آیه در پست بعدی
👆👆👆👆اما نکته ی بسیار زیبای اخلاقی ایه ی۱۹ سوره ی کهف 🔰🔰🔰🔰 در این داستان مى خوانیم: اصحاب کهف بعد از بیدارى، با این که، قاعدتاً بسیار گرسنه بودند و ذخیره بدن آنها در این مدت طولانى مصرف شده بود، ولى، باز به کسى که مأمور خرید غذا مى شود توصیه مى کنند، هر غذائى را نخرد، بلکه، بنگرد در میان فروشندگان، کدامین نفر غذایش از همه پاک تر است آن را انتخاب کند. بعضى از مفسران گفته اند: این سخن ناظر به حیوانات ذبح شده است، زیرا آنها مى دانستند در آن شهر افرادى هستند که: گوشت هاى آلوده و احیاناً مردار مى فروشند، و یا بعضى از آنها کسب و کارشان اصولاً، آلوده به حرام بوده، آنها توصیه مى کنند از خرید طعام، از چنین اشخاصى پرهیز شود. ولى، ظاهراً این جمله، مفهوم وسیعى دارد که: هر گونه پاکى ظاهرى و باطنى را شامل مى شود، و این توصیه اى است، به همه رهروان راه حق که نه تنها به غذاى روحانى بیندیشند، بلکه، مراقب پاکى غذاى جسمانیشان نیز باشند، پاک از هر گونه آلودگى، حتى در بحرانى ترین لحظات زندگى نیز این اصل را فراموش نکنند. برگرفته از تفسیر نمونه
مسخره کردن در قران و نهی آن⁉️ ❇️ یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسی أَنْ یَکُونُوا خَیْراً مِنْهُمْ وَ لا نِساءٌ مِنْ نِساءٍ عَسی أَنْ یَکُنَّ خَیْراً مِنْهُنَّ وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُمْ وَ لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ بِئْسَ الاِسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِیمانِ وَ مَنْ لَمْ یَتُبْ فَأُولئِکَ هُمُ الظّالِمُونَ«11»حجرات 🔸ترجمه : ای کسانی که ایمان آورده اید! مبادا گروهی(از شما)گروهی دیگر را مسخره کند،چه بسا که مسخره شدگان بهتر از مسخره کنندگان باشند و زنان نیز،زنان دیگر را مسخره نکنند،شاید که آنان بهتر از اینان باشند و در میان خودتان عیب جویی نکنید و یکدیگر را با لقب های بد نخوانید. فسق و بدنام بودن پس از ایمان،بد رسمی است،(و سزاوار شما نیست.)و هرکس(از این اعمال)توبه نکند،پس آنان همان ستمگرانند. نکته ها:🔰🔰 🔸 «لمز»عیب جویی در روبرو 🔸«همز»عیب جویی در پشت سر است 🔸«تنابز»نام بردن و صدا زدن دیگران با لقب بد است پیام ها:🔰🔰 1- ایمان،با مسخره کردن بندگان خدا سازگار نیست. «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا یَسْخَرْ» 2- کسی که مردم را از توهین به دیگران باز می دارد نباید در شیوه ی سخنش توهین باشد. «لا یَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ» (نفرمود:«لا تسخروا»یعنی شما که مسخره کننده هستید.) ‌۳- ریشه ی مسخره کردن،احساس خودبرتربینی است که قرآن این ریشه را می خشکاند و می فرماید:نباید خود را بهتر از دیگران بدانید،شاید او بهتر از شما باشد. «عَسی أَنْ یَکُونُوا خَیْراً» ۴- عیب جویی از مردم،در حقیقت عیب جویی از خود است. «وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُمْ» ۵-نقل عیب دیگران،عامل کشف عیوب خود است. «وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُمْ» ۶- مسخره کردن و بدنام بردن،گناه است و توبه لازم دارد. «وَ مَنْ لَمْ یَتُبْ فَأُولئِکَ هُمُ الظّالِمُونَ» (البتّه توبه تنها به زبان نیست،بلکه توبه ی تحقیر کردن،تکریم نمودن است.) ۷- مسخره،تجاوز به حریم افراد است و اگر مسخره کننده توبه نکند،ظالم است. «فَأُولئِکَ هُمُ الظّالِمُونَ
ازار و اذيت به هر نحوي به تصريح قران حرام است 🔰🔰🔰 وَالَّذِينَ يُؤْذُونَ الْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ بِغَيْرِ مَا اكْتَسَبُوا فَقَدِ احْتَمَلُوا بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُّبِينًا ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﻣﺮﺩﺍﻥ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﻣﺆﻣﻦ ﺭﺍ [ ﺑﺎ ﻣﺘﻬﻢ ﻛﺮﺩﻥ ] ﺑﻪ ﺍﻋﻤﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﻧﺪﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ ، ﻣﻰ ﺁﺯﺍﺭﻧﺪ ، ﺑﻲ ﺗﺮﺩﻳﺪ ﺑﻬﺘﺎﻥ ﻭ ﮔﻨﺎﻩ ﺑﺰﺭﮔﻲ ﺑﺮ ﻋﻬﺪﻩ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﻧﺪ .(٥٨ احزاب) ✅ پيام ها 🔸1- آبروی زن و مرد مؤمن،محترم و لطمه زدن به آن گناه بزرگی است.(حفظ آبرو به زن یا مرد بودن ربطی ندارد.) «الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِناتِ» 🔸2- گناهی تنبیه دارد که انسان با علم و عمد مرتکب شود. «اکْتَسَبُوا» 🔸3- گناه،بار انسان را سنگین می کند. «احْتَمَلُوا» 🔸4 -مهم ترین اذیّت،زخم زبان و تهمت است. «یُؤْذُونَ - بُهْتاناً» 🔸5- آزار و اذیّت دیگران به هر شکلی که باشد،از جمله گناهانی است که خشم الهی را بدنبال دارد. یُؤْذُونَ ... إِثْماً مُبِیناً
1380سال پیش مانند چنین روزی که گذشت، در بحبوحه حضور حجاج در مکه مکرمه، وقتی حاجی‌ها آماده انجام اعمال حج واجب بودن، ناگهان امام حسین(ع) مکه را به سمت کوفه ترک کرد. تاحالا فکر کردید چرا امام حسین از ماه رجب که از مدینه به مکه اومد، به سمت کوفه حرکت نکرد؟ چرا ماه رمضان حرکت نکرد؟ چرا اول ذی‌الحجه حرکت نکرد؟ چرا هشتم ذی الحجه؟ حاجی‌ها از جای جای جهان اسلام برای حج، به مکه اومده بودن و خیلیاشون امام حسین نوه‌ی پیامبر رو میشناختن و به دیدنش میومدن. در بحبوحه‌ی اعمال حج ناگهان متوجه شدن حسین(ع) از مکه خارج شده. همه از همدیگه میپرسیدن حسین چی شد؟ کجا رفت؟ وقتی هم بعد از ایام حج به خونه‌هاشون برگشتن برای دیگران تعریف کردن، که حسین بن علی قبل از اعمال حج، مکه رو ترک کرد. یعنی امام حسین یک استراتژی در حرکت به سمت کربلا انتخاب کرد که کل مکه و دیگر شهرهای اسلامی ذهنشون درگیر حرکت امام حسین شد. مدینه هم که محل زندگی حضرت بود و از ماه‌های قبل مردم در جریان حرکت اباعبدالله به سمت مکه بودن عراق هم که مقصد حضرت بود. و مردم کوفه از حضرت خواسته بودن بیاد و نامه نوشته بودن. در حین حرکت هم حضرت به شهرهای مختلف مثل بصره نامه نوشت و مردم رو از حرکتش آگاه ساخت. تا اینجا حضرت، شهرهای مهم اسلامی رو از حرکت خودش آگاه کرده بود. مدینه، مکه و عراق. تنها یک‌جا مونده بود اون‌هم منطقه شام بود که نه در مسیر حضرت بود، نه مقصد حضرت. در دورترین نقطه از سرزمین‌های اسلامی قرار داشت. منطقه شام رو بعد از شهادت، خانواده حضرت با اسارتشون پوشش دادن. یکی از دلایلی که سیدالشهدا خانواده‌اش رو به‌همراه برد، همین موضوع بود امام حسین(ع) یک نقشه بسیار هوشمندانه و اثرگذار برای حرکت و قیام خود تدارک دید
‏بعد از پایان کلاس شرح مثنوی معنوی مولانا جلال الدین، استاد علامه محمدتقی جعفری گفت: من خیلی فکر کردم و به این جمع‌بندی رسیده‌ام که رسالت همه پیغمبران در این عبارت خلاصه می‌شود، و آن. " کوک چهارم " است. مریدان پرسیدند؟ "کوک چهارم" چیست؟ ‏علامه با آن لهجه شیرین ٱذری در تمثیل چنین شرح می‌دهد : یک شخصی کفشهایش را برای تعمیر نزد کفاشی می‌برد، کفاش با نگاهی می‌گوید این کفش سه کوک می‌خواهد و هر کوک مثلا ده تومان میشود و خرج تعمیر کفش کلا می‌شود سی تومان. مشتری هم قبول می‌کند. پول را می‌دهد و می‌رود ‏تا ساعتی دیگر برگردد و سوار کفش تعمیر شده بشود. کفاش دست به کار می‌شود. کوک اول، کوک دوم و در نهایت، کوک سوم و تمام...!! اما با یک نگاه عمیق در می‌یابد اگر چه کار تمام است، ولی یک کوک دیگر اگر بزند عمر کفش بیشتر می‌شود و کفش، کفش‌تر خواهد شد. ‏از یک سو، قرار مالی را گذاشته و نمی‌شود طلب اضافه کند و از سوی دیگر، دو دل است که کوک چهارم را بزند یا نزند. او میان نفع و اخلاق، میان دل و قاعده‌ی توافق، مانده است. یک دو راهی ساده که هیچ کدام خلاف عقل نیست. ‏اگر کوک چهارم را نزند، هیچ خلافی نکرده، اما اگر بزند، به رسالت هزار پیامبر تعظیم کرده. اگر کوک چهارم را نزند، روی خط توافق و قانون راه رفته، اما اگر بزند، صدای لبیک او، آسمان اخلاق را پر خواهد کرد. دنیا پر از فرصت کوک چهارم است، و ما کفاش‌های دو دل...! ‏برایتان دعا می‌کنم که در این دنیای فانی همیشه و هر لحظه با نگاهتان، با کلامتان، و با قدمهایتان با مهرورزی و از سر وجدان کوک چهارم را برای ديگران بزنید، شما هم برای ما دعا کنید که کوک چهارم را بزنیم ... دنیایی سراسر خیر و نیکی خواهیم داشت اگر با هم مهربان باشیم.
🔹جناب علاّمه طباطبایی (رحمه الله) فرمودند : روزی از خیابان عبور می کردم. بنّایی را در حال چیدن بنای ساختمان دیدم. ناگهان دیدم بنّا پایش لغزیده و دارد از آن بالا به پایین می افتد در همین حال کارگر او که پایین ساختمان بود نگاهی به بنّا کرد و گفت : نیفت. 🔸 دیدم که بنّا از همان بالا آرام پایین آمد. 🔹جناب علاّمه می فرمایند که به دنبال کارگر راه افتادم تا ببینم این شخص کیست که خود را به کارگری زده است 🔸بعد فهمیدم آن فرد کسی است که هر روز به محضر مقدّس ولی عصر عجّل الله تعالی فرجه الشّریف مشرّف می شود. 🔹عزیز من ! 🍁«هر کجا هستی به فکر خودت باش.» 🍁«به بندگان خدا خدمت کن.» 🍁«از دیگران انتظار نداشته باش.» 🍁«تا می توانی اهل خدمت باش.» 🔹در مقابل خدمت خود از دیگران توقّع تشکّر و سپاس و مزد و پاداش نداشته باش. 🍁«در یک کلام، آقا باش.» 🔹... هر کجا هستی به فکر خودت باش که دیر می شود. ___________________________
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
💠 صبر سخت امام حسین (علیه السلام) 🌺 امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) : 🌷كارى كه امام حسين(عليه السّلام) كردند، يك كار فوق‌العاده‌اى است. يعنى ابعاد آن از آنچه كه ما امروز محاسبه ميكنيم، خيلى بالاتر است. ما جوانبش را، ريزه‌كارى‌هايش را غالباً نديده ميگيريم. من يك بار در يك صحبتى، صبر امام حسين (عليه السّلام) را تشريح كردم. صبرش فقط اين نبود كه بر تشنگى صبر كند، بر كشته شدن ياران صبر كند؛ اينها صبرِ آسان است ! صبرِ سخت‌تر اين است كه ديگران، افراد صاحب نفوذ، افراد آگاه، افراد محترم هى بگويند آقا نكنيد، اين كار غلط است، اين كار خطرناك است. هى ايجاد ترديد كنند. كى‌ها؟ افرادى مثل عبدالله جعفر، عبدالله زبير، عبدالله عباس؛ اين شخصيتهاى برجسته‌ى بزرگ آن روز دنيا، آقازاده‌هاى مهم اسلام، اينها هى بگويند نكن اين كار را. هر كه باشد، اگر چنانچه آن عزم و آن اراده و آن ثبات در او نباشد، با خودش فكر ميكند كه من ديگر تكليفى ندارم، اينها كه دارند اينجورى ميگويند، دنيا هم كه دارد آنجورى حركت ميكند، بگوئيم و بگذريم. آن كه در مقابل اين اظهارات، در واقع وسوسه‌ها، ترديدافكنى‌ها، راه شرعى درست‌كردن‌ها، بايستد و دلش نلرزد و قدم در اين راه بگذارد، او همان كسى است كه ميتواند اين تحول عظيم را به وجود بياورد. و امام بزرگوار ما در اين جهت تشبّه كردند و اقتفاء كردند به سيد و سالار شهيدان. 🗓 ۱۳ تیرماه ۱۳۹۰ ، دوم شعبان ۱۴۳۲ 🎙بیانات در دیدار فرماندهان سپاه پاسداران
🕯هیچکس به حسین بن علی (علیه السلام)کمک نکرد! 🌷امام خامنه ای (حفظه الله تعالی) : 🌹لُب و جوهر حادثه عاشورا این است که در دنیایی که همه جاي آن را ظلمت و فساد و ستم گرفته بود، حسین بن علی (علیه السلام) برای نجات اسلام قیام کرد و در این دنیای بزرگ، هیچکس به او کمک نکرد! حتّی دوستان آن بزرگوار، یعنی کسانی که هر یک می توانستند جمعیتی را به این میدان و به مبارزه با یزید بکشانند، هر کدام با عذري، از میدان خارج شدند و گریختند! ابن عباس یک طور؛ عبداللَّه بن جعفر یک طور؛ عبداللَّه بن زبیر یک طور؛ بزرگان باقیمانده از صحابه و تابعین یک طور... شخصیتهاي معروف و نام و نشاندار و کسانی که می توانستند تأثیري بگذارند و میدان مبارزه را گرم کنند، هر کدام یک طور از میدان خارج شدند. این، در حالی بود که هنگام حرف زدن، همه از دفاع از اسلام می گفتند. اما وقتی نوبت عمل رسید و دیدند که دستگاه یزید، دستگاه خشنی است؛ رحم نمی کند و تصمیم بر شدت عمل دارد، هرکدام از گوشه ای فرار کردند و امام حسین (علیه السلام) را در صحنه تنها گذاشتند. حتی براي اینکه کار خودشان را توجیه کنند، خدمت حسین بن علی (علیهما السلام) آمدند و به آن بزرگوار اصرار کردند که «آقا، شما هم قیام نکنید! به جنگ با یزید نروید! » 🗓 ۱۰ تیرماه ۱۳۷۱
صلوات یک ادب است انسان عبد است ونیازمند -فرزندان حضرت آدم امر به قربانی شده اند چرا که هرچیزی که انسان را به مولا تقرب دهد قربانی است لذا قربانی بدون معرفت فایده ندارد( قربانی هابیل و قابیل)-خداوند معرفت آنها را محک زدوقابیل مردود شد وتازه شاخ وشونه کشید برا برادرش واورا تهدید به کشتن کرد وگفت چرا قربانی تو قبول شد واز من رد شد وپایه عدم معرفت وبی تقوایی ریخته شد وقابیل مرتکب قتل نفس شد بعد پشیمان شد ولی دیگر پشیمانی سودی نداشت پس در قربانی اجبار واکراه نیست حتی در ایام حج جایگزین داردپس در قربانی تقرب است معرفت است وفدایی شدن است س(افعل ما تومر)گزینشی عمل نکردن عبد شدن (عبودیت)وفدیناه بذبح عظیم پدران مادران شهدا را خداوند چقدر قابل دانسته که فرزندان آنها شهید شدند لذا قربانی گاهی فرزند انسان است گاهی مال -گاهی آبروی انسان-گاهی جان انسان وگاهی همه چیز آدم است( مانندامام حسین علیه السلام )
به نام خدا 🕋 در قرآن 🛑 قسمت ششم: وقوف در و مشعر نکات زیر در از ایت اله جوادی املی در خصوص ایات ۱۹۸ و ۱۹۹ بقره ذکر شده است: 👈"هنگام از ، در به ياد خدا باشيد: ﴿فَاِذا اَفَضتُم مِن عَرَفتٍ عَرَفتٍ فَاذكُروا اللّهَ عِندَ المَشعَرِ الحَرام﴾، 👈پس از رفتن به عرفات و در آن واجب است تا هنگام بازگشت افاضه از عرفات تحقق يابد، زيرا عنوان «افاضه» با حركت و خروج تفاوت دارد و فرع بروقوف دسته ‏جمعي است . 👈اگر جمعيت انبوهي در زمان معين در مكاني واحد ايستاده، بعد متفرّق شده و حركت كنند، «افاضه» پديد مي‌آيد؛ بنابراين براي تحقق افاضه سه عنصر كثير (كثرت) و در مكان و زمان واحد لازم است و بدون هر يك از آنها «افاضه» پديد نمي‌آيد، بلكه صرف خروج و مانند آن است. البته اجتماع بدون كثرت نخواهد بود؛ ولي كثرت بدون اجتماع فرض دارد؛ يعني هركدام جداگانه توقف كند و خارج شود. 👈 «يوم اكبر» يا «» بر روز عرفه و روز منا بر همين اساس است كه همگان در كنار هم جمع‌اند و چون حاجيان از سراسر جهان به مكه مي‌آيند و در جهان شرك و مشرك وجود دارد و در نتيجه از مشركان حكم جهاني اسلام است و به زماني كه در خصوص حجاز مشرك وجود داشته باشد اختصاص ندارد ، آن روز، روز اجتماع عمومي و بيزاري از مشركان است: ﴿واَذنٌ مِنَ اللّهِ ورَسولِهِ اِلَي النّاسِ يَومَ الحَجِّ الاَكبَرِ اَنَّ اللّهَ بَرِي‏ءٌ مِنَ المُشرِكينَ ورَسولُه) بنابراين، عبارتِ ﴿فَاِذا اَفَضتُم مِن عَرَفت﴾ هم اصل وجوب وقوف در عرفات و هم وقوف دسته ‏جمعي در زمان و مكان واحد را مي‌فهماند. البته زمان و مقدار وقوف را سنّت مشخص كرده است. 👌اسرار وقوف در عرفات وقوف در عرفات تنها در مناسك حج و از مشتركات حج تمتع و قِران و اِفراد است. در روايات براي وقوف در عرفات اسراري آمده است كه به برخي از آنها اشاره مي‌شود: ألف. تطهير و آمادگي براي ورود به خانه خدا؛ 👈اميرمؤمنان حضرت علي(عليه‌السلام) در پاسخ پرسشي از راز وقوف در عرفات فرمود: چون كعبه خانه خداست و حرم دروازه آن است، وقتي مهمانان الهي آهنگ خانه خدا مي‌كنند، خداوند آنان را بيرون دروازه نگه‏ مي‌دارد تا به درگاهش تضرّع و ناله كنند... و بدين شكل از گناهان پاك شده و لياقت ورود به محدوده حرم را پيدا كنند و كم‌كم به خانه او راه يابند و در اطراف آن طواف كنند 👌از اين رو در روز عرفه بهترين وظيفه همان و نيايش است، از همين‏ رو گرچه روزه روز عرفه مستحب است؛ ولي طبق بيان امام باقر(عليه‌السلام) اگر روزه آن روز موجب ضعف انسان شود و نتواند دعاهاي روز عرفه را بخواند، روزه نگيرد 👈ب. آگاهي به معارف و علوم ديني و اسرار آفرينش؛ امام سجاد(عليه‌السلام) در «حديث شبلي» درباره سرّ وقوف در عرفات فرمود: «اين وقوف براي آن است كه انسان به معارف و علوم ديني واقف و از اسرار نظام آفرينش باخبر شود و بداند كه خداوند به همه نيازهاي او واقف و بر رفع آنها تواناست، خود را به او بسپارد و تنها از او اطاعت كند»، 👈چون اطاعت او بهترين سرمايه است: «و طاعته غني» از اين رو امام سجاد(عليه‌السلام) به سائلي كه در روز عرفه گدايي مي‌كرد، فرمود: واي بر تو! آيا در چنين روزي، دست نياز به سوي غير خدا دراز مي‌كني؛ در چنين ‏روزي اميد است خداوند به كودكان درون رحم سعادت بخشد. 👈ج. معرفت انسان به آگاهي خدا بر نهان و آشكار او؛ در ادامه «حديث شبلي» حضرت سجاد(عليه‌السلام) فرمود كه حج گزار بايد در عرفات دريابد كه خداي سبحان به نهان و آشكار و به صحيفه قلب او و رازهاي آن آگاه است؛ روايات فراواني به بيان وظيفه حج گزاران در سرزمين عرفات پرداخته كه بخش عمده آن درباره دعا و كيفيت آن، به ويژه دعاي عرفه امام حسين و دعاي امام سجاد(عليهما‌السلام) است. بخش ديگر نيز درباره اهميت دعا و ترغيب و تشويق افراد به دعا براي ديگران است؛ به گونه‌اي كه روشن مي‌شود ائمه اطهار(عليهم‌السلام) و برخي شاگردان آنان قسمت مهم همت خويش را در آن سرزمين كه دعا مستجاب است، صرف دعا براي ديگران مي‌كردند." h