هدایت شده از استاد محمدحسین فرجنژاد
⚡️ دومین همایش بینالمللی دشمنشناسی - به مناسبت سومین سالگرد رحلت استاد محمدحسین فرجنژاد
👤سخنران همایش: حجتالاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان
🎁به همراه تقدیر از نفرات برتر همایش و اهدای تندیس سال #دشمن_شناسی
📆 پنجشنبه، ۱۸ مرداد ۱۴۰۳
⏰ ساعت ۱۶ الی ۱۹
📍قم، خیابان شهدا، سالن همایشهای غدیر
📣شرکت برای عموم آزاد است.
📲کانال مؤسسه فرهنگی رسانهای استاد محمدحسین فرجنژاد:
https://eitaa.com/joinchat/1842479109C6a0ba6652b
🔘پیشرفت تکنولوژی و حفظ ارزشهای اسلامی / بررسی مبانی فلسفی هوش مصنوعی و چالشهای آن برای ارزشهای اسلامی
▪️دکتر محمد ممتاز علی، استادیار دین شناسی تطبیقی دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی، مطرح کرد؛
▫️ برای درک زمینه گستردهتر هوش مصنوعی، باید فلسفههای زیربنایی که توسعه آن را شکل دادهاند، بشناسیم. فلسفههای مدرن غربی مانند راسیونالیسم، علمگرایی، پوزیتیویسم و ترنسهیومانیسم بر مسیر پیشرفت تکنولوژیک تأثیر گذاشتهاند و منجر به خلق هوش مصنوعی شدهاند.
▪️هدف ترنسهیومانیسم ادغام تکنولوژی با انسانها است، به طوری که یک ترکیبی از انسان و ماشین ایجاد شود. این موضوع پیامدهای بزرگی برای جامعه دارد، زیرا هوش مصنوعی در بدن انسان ادغام میشود. چشمانداز غلبه بر محدودیتهای بیولوژیکی فعلی سوالات اخلاقی، معنوی و وجودی را مطرح میکند.
▫️متخصصان و علمای مسلمان، با در اختیار داشتن قرآن و سنت، باید فلسفههای زیربنایی هوش مصنوعی و تأثیر احتمالی آن بر زندگی انسانها را بشناسند. اگرچه هوش مصنوعی ذاتاً با اسلام ناسازگار نیست، رویکردی انتقادی ضروری است تا همخوانی با اصول اخلاقی و معنوی تضمین شود.
▪️در حالی که هوش مصنوعی فرصتهایی برای پیشرفت ارائه میدهد، بایستی به همخوانی آن با اصول اخلاقی و معنوی حیاتی توجه داشت. چشمانداز ترنسهیومنیسم برای ادغام فناوری با بشریت، مفاهیم بنیادی اسلامی را به چالش میکشد و نیازمند بررسی دقیق از سوی اندیشمندان مسلمان است.
▫️ متن کامل: https://ihkn.ir/?p=38072
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#پارا_کتاب | #باز_نشر
🔘رسانه به مثابه ره آورد تکنولوژیک
▫️رسانه به عنوان ره آورد تکنولوژیک یک ابزار فنی پیچیده و متحول شده است که در آغاز، بیشتر ابزاری برای انتقال یا تکثیر متونی بود که در سطح وسیعتر نسخه برداری و پخش میگردید؛ ولی به دلیل ماهیت تکنولوژیکی خود انقلاب بزرگی ایجاد نمود. آنگونه که بر تلقیها و برداشتهای ما از رخدادها و واژگان خلق شده، در جامعه تأثیر گذار است.
▫️برخی تحت تأثیر دیدگاه ارسطویی رسانه را صرفاً وسیله مادی انتقال پیام میدانند. در این دیدگاه چنین فرض شده است که واقعیت یا هنجار اجتماعی مجزا و منسجمی وجود دارد که رسانه در بدو امر به عنوان ابزار توضیح و اشاعه آن واقعیت عمل میکند.
▫️ولی این واقعیت ندارد زیرا رخدادهای تکنولوژیک همانند حلقات زنجیر به هم پیوسته هستند و در سالهای اخیر، تحولات عمدهای در نوع بینش و تفکر آدمها درباره رسانهها به وقوع پیوسته است که به رغم عدول و عبور از آن نظریه، نشان دهنده پیوستگی و در هم تنیدگی رخدادهای رسانهای نیز میباشد.
📚کتاب دین رسانه ای آثار و پیامدها؛ صفحه ۲۲
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
11.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘مهندسی اجتماعی چیست؟
▪️هکرها و مهندسان اجتماعی چگونه با جمعآوری اطلاعات و هنر دستکاری ذهنی، طعمههای خود را به دام میاندازند؟
▪️حملات مهندسی اجتماعی چگونه میتواند به افراد و سازمانها آسیب بزند؟
▪️ سه نکتهی مهم برای در امان ماندن از این حملات
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
صوت کلاس استاد مومنی.mp3
89.27M
#صوت | #دوره_سواد_رسانه
🔘جلسه بررسی ماهیت سلبریتی در دنیا
▪️اختصاصی دختران نوجوان
▫️باحضور:
دکتر علی مومنی
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
انجمن سواد رسانه طلاب
#نقد_بازی | #اختصاصی
🔘خیار: بازی حدس کلمه
▪️استدیو «پیکی پای» اقدام به ساخت بازی فکری کرده است که یکجور حدس کلمه به حساب میآید و از طرفی با نمونههای قبلی مانند، آفتابه و آمیرزا و فندوق و... تفاوت دارد. در کافه بازار 5 هزار نصب فعال گرفته و نظراتی که از مخاطبان دریافت کرده، مثبت است.
▫️داستان بازی
▪️خیار، بازی کلماتیک جدید است که در آن سعی میکنید با ترکیب تصاویر، عبارات جالب بسازید. این بازی سعی میکند ذهن شما را به چالش کشیده و با استفاده از تصاویری که در اختیار شما قرار میدهد، عبارت و جمله جدید ساخته و وارد مرحله بعدی شوید. این بازی تفاوتی که با نمونههای قبلی دارد، این است که به جای حروف و کلمههای مختلف، تصاویر به شما داده و شما باید با چینش درست تصاویر کنار هم، آنرا حدس بزنید.
▪️این بازی از گرافیک و تصویر پردازی خاصی برخوردار نیست و توقعی نیز از این سبک بازیها برای گرافیک خارق العاده نمیرود. بازی دارای1000 کلمه است که هر کدام، از 1500 تصویر مختلف بدست میآیند و واقعاً سازنده زمان زیادی نسبت به ساخت آن مصرف کرده است و انصافاً علاوه بر اینکه ایده جدید بوده، کلمات نیز به راحتی قابل حل نیستند و شما را به چالش واقعی میکشند.
▪️این بازی آفلاین بوده و نیاز به اتصال به اینترنت ندارد و در مواقعی که اینترنت در دسترس شما نیست، گزینه خوبی برای سرگرمی به حساب میآید. اما اگر بخواهید به چالش روزانه بروید، مجبور هستید اینترنت خود را وصل کنید. همانطور که گفته شد درست است که حدس کلمه به آسانی نیست، اما برخی موارد بیجا و بیمورد سخت میشود. تصاویری به شما میدهد که حتی به ذهنتان هم خطور نمیکند چه عبارتی در آن نهفته است و واقعاً نیاز دارید با پرداخت سکه راهنمایی گرفته تا از آن عبور کنید.
▪️شرکت سازنده با استفاده از یک خلاقیت بعد از هرچند فصل، آقای خیار را میآورد تا به شما بگوید از بازی حمایت کنید؛ حال یا رأی دهید یا سکه بخرید و... . این عمل چون در بازی دائم در حال تکرار است، زننده بوده و قطعاً ذهن شما را به هم میریزید. این کار دقیقاً جای تبلیغات نداشته بازی را میگیرد و هرچقدر که از تبلیغات حین بازی عصبی میشوید، برای این حرکت هم ناراحت خواهید شد.
✍️نویسنده: احمد قطبی
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
26.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘جنگ رسانه ای کربلا چجوری شروع شد که الان به ما رسیده..؟
▪️باعث و بانی این جنگ که بود؟
▫️حجتالاسلام والمسلمین شیخ محسن حاجی مقدس
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#فیلترینگ | #قانون
🔘جرایم رایانهای: بخش اول
▪️ماده ۲۱ جرایم رایانه ای یا ماده749قانون مجازات اسلامی:ماده ۲۱ قانون جرایم رایانهای مربوط به اشخاصی است که مطالب در خور فیلتر شدن را تهیه میکنند، نه اشخاصی که این مطالب را میبینند یا از آنها استفاده میکنند.
▫️قانون برای فروش فیلتر شکن
▪️بر اساس بررسیهایی که صورت گرفته ۶۴ درصد از کاربران از فیلترشکن استفاده میکنند و یا به خرید و فروش فیلتر شکن مشغول هستند و سهم پهنای باند ناشناس به ۲۵ درصد رسیده است. همین مسئله انتقاداتی را نسبت به نظارت بر این حوزه مطرح میکند.
▪️همزمان با افزایش کاربردی فیلترشکن، فروش سهل و آسان و تجارت میلیاردی در این حوزه، مسئله برخورد با فروشندگان فیلترشکن این روزها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. البته برخی سعی کردهاند با توسل به ماده ۲۵ قانون جرایم رایانهای(ماده 753قانون مجازات اسلامی)، خرید و فروش فیلترشکن را جرم بدانند. بند الف این ماده بیان میدارد: «تولید یا انتشار یا توزیع و در دسترس قرار دادن یا معامله دادهها یا نرمافزارها یا هر نوع ابزار الکترونیکی که صرفاً به منظور ارتکاب جرائم رایانهای به کار میرود.» با توجه به این که استفاده از فیلترشکن صرفا برای ارتکاب جرم نیست، بنابراین مشمول این بند از ماده ۲۵ نخواهد بود.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#پارا_کتاب | #باز_نشر
🔘رسانه به مثابه نهاد اجتماعی
▪️نیل پستمن معتقد است زمانی زبان، محتوای اصلی محاوره ،گفت و گوها و افکار عامه را تشکیل میداد. با این که در ذات گفتار یا محاوره، هیچ ساختهای از دست انسان همانند ابزارهای تکنولوژیک به کار نرفته، ولی به دلیل استفاده از «زبان» که نظامی است انتزاعی و بر آمده از نمادهای مبتنی بر روابط قراردادی که در جامعه تولید و باز تولید میشود، این نقش را انجام میداد.
▫️ اما امروزه رسانهها این وظیفه را ایفا نموده و در واقع، جای زبان را گرفته است. این تحول، معنای دیگری هم دارد که رسانه، به اعتبار کارکرد و تأثیرگذاری خود، اقتضائات خاص خود را بر افکار و محاورات عمومی و به طور کلی فرهنگ اجتماعی، تحمیل نموده و به طور دقیق، نقش زبان را برای انسان پیدا کرده است.
▪️زبان انسان، که یک نهاد اجتماعی است، کارکردها و ویژگیهای دارد و قطعاً قوانین خاص زبان شناسی وجود دارد که زبان، از طریق آن قوانین، ما را قادر میسازد اطلاعات، احساسات، افکار و چیزهای مشابه دیگری را با هم مبادله کنیم. ما این کار را با ایجاد نظامها و قواعد که مردم به یادگیری آنها میپردازند، انجام میدهیم. همان طور که برای نگارش و سخن گفتن، دستور زبان وجود دارد، برای انواع رسانه هم دستور زبانی لازم است.
▫️همان گونه که زبان، مترجم اندیشه آدمی محسوب میشد، امروزه رسانهها نیز نماینده گویای نیات سازمانهای رسانهای و مترجم اندیشه آنان میباشد. به دلیل این که رسانه هم یک نهاد اجتماعی است و تمام مردم از طریق آن به مبادله پیام میپردازند و در واقع، انسان را قادر به برقراری ارتباط از طریق نظام علامتها و نشانههای که در اجتماع وجود دارد، میسازد.
📚«کتاب دین رسانه ای آثار و پیامدها »صفحه ۲۴
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
🔘برمودا؛ به وقت پیدا شدن
▫️گام اول در آثار هنری و رسانهای، انتخاب اسم و شعار درست برای عرضه محصول است و "برمودا" به وقت پیدا شدن حتما انتخاب درست و موفقی است که برای مخاطب جذاب و پرسش برانگیز است. اما نقطه قوت اصلی این برنامه شکل گفتوگوی متفاوت کامران نجفزاده با میهمانانش است. او بیتکلف و ساده با مهمانان بسیار متنوع خود صحبت میکند گاه سوالهای ریز شخصی میپرسد و گاه مهمانانش را به چالش میکشد.
▫️از میان مهمانان این برنامه میتوان به دریادار سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش و خاطراتش از جزیزه خارک و سابقه جانبازیش و یا حضور محمد حسین پویانفر مداح و اختلاف نظراتش با دیگر مداحان و محسن زنگنه نماینده مجلس و صحبتهایش پیرامون مافیای خودرو، کیفیت پایین خودروهای داخلی و برجام نام برد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام