🔘جنگ شناختی و استعمار پلتفرمی
▪️جنگ شناختی به عنوان سلاح افکار عمومی با هدف دستکاری گفتمان عمومی توسط عناصر خارجی تعریف میشود که به دنبال تضعیف وحدت اجتماعی یا آسیب رساندن به اعتماد عمومی به نظام سیاسی، بی ثبات سازی و عادی سازی موضوعات متضاد با ارزشها و هنجارهای یک کشور هستند، در این جنگ پاشیدن بذر بی اعتمادی بر روی افکار عمومی از اهداف اصلی به حساب می آید.
▪️ جنگ شناختی تلاش می کند ادراکات و سپس رفتار مردم را تغییر دهد، ادراک محصول شناخت است که «مکانیسمی» است که تلاش می شود در این جنگ از آن بهره ببریم.
▪️برای درک جنگ شناختی، شروع با مفهوم شناخت مفید است، که احتمالاً به عنوان «فرایند ذهنی کسب و درک دانش، که متضمن مصرف، تفسیر و درک اطلاعات است» تعریف میشود (اتول، 2020). در نتیجه، یک درک ممکن این است که حوزه شناختی شامل «ادراک و استدلالی است که در آن مانور با بهرهبرداری از محیط اطلاعاتی برای تأثیرگذاری بر باورها، ارزشها و فرهنگ افراد، گروهها و/یا جمعیت به هم پیوسته حاصل میشود».
▪️ بر اساس تفسیر حوزه شناختی ارائه شده در بالا، پل اوتول (2020) جنگ شناختی را به عنوان "مانورهایی در حوزه شناختی برای ایجاد یک ادراک از پیش تعیین شده در بین مخاطبان هدف به منظور کسب مزیت نسبت به طرف دیگر" تعریف می کند.
▪️ با توجه به تعاریف بالا بستر این جنگ در حال حاضر در سطح کشور ما که دشمن می تواند بر روی ادراک و رفتار سرمایه اجتماعی کشور تاثیرگذاری حداکثری داشته باشد سرویسهای فضای مجازی عمدتا خارجی است که متاسفانه کاملا رهاشده و بدون هیچ گونه ضابطهای مجری این جنگ شدهاند.
▪️ در شرایط کنونی اتفاق دیگری که در کشور ما رخ داده و بسیار آزاردهنده است تجربه عجیب #استعمار_پلتفرمی در سال ۲۰۲۳ است که تقریبا در هیچ کدام از کشور های پیشرفته آنرا در این سطح نمیبینیم.
▪️ تجربه اتحادیه اروپا مخصوصا از سال ۲۰۱۲ و پس از افشاگریهای اسنودن که بخشی از مقابله این اتحادیه ضد جنگ شناختی-ترکیبی آمریکاییهاست اکنون در برابر ماست: راه اندازی شبکه اروپایی با هدف جلوگیری از سرقت دادههای اروپاییها توسط پلتفرمهای آمریکایی(جلوگیری از شنود NSA و جاسوسی GCHQ(مصاحبه مرکل))، تصویب قوانین GDPR، آنتی تراست و اخیرا DMA برای جلوگیری از این استعمار پلتفرمی و...
▪️ نکته آخر اینجاست که پلتفرمهای پرمخاطب خارجی حاضر در کشور ما یعنی همان بستر جنگ شناختی در حال اجرای طرح صیانت خودشان در کشور بدون هیچ مانعی هستند و حال این سوال از مخالفان قانونمند شدن فضای مجازی در داخل مطرح است که در برابر این میزان خسارت به سرمایه اجتماعی کشور بخصوص کودکان و نوجوانان، ولنگاری، بی قانونی، سانسور ارزشهای مردم ایران در این پلتفرمها پیشنهادشان غیر از تخریب دلسوزان و برچسب زنی و حملات کور به آنان چیست؟
✍️سید علیرضا آلداود
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
Hosh Masnoei.mp3
19.89M
#بشنوید
🔘 صوت کامل نشست علمی «هوش مصنوعی از منظر معرفتشناسی»
▪️ با حضور:
▫️علیرضا قائمی نیا
▫️ابوالحسن غفاری
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#دکوپاژ | #گزارش_تصویری
💢 اکران خصوصی، تحلیل و بررسی فیلم سینمایی «قلب رقه»
👤باحضور آقایان:
▪️محسن بنی احمدی
▫️یونس مودب
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
12.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ببینید
🔘آنسوی خط کیست؟
▪️تخلیه تلفنی، شیوهها، شگردها و نحوه مقابله با آن
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
صوت کلاس استاد وافی__1.mp3
11.64M
#اختصاصی |#صوت
🔻 موضوع:
▪️هویت یابی دختران در رسانه
🔻استاد:
▪️حجت الاسلام وافی
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
5.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ویدئو
🔘نگاه اسلام به زن
▪️اسلام میخواهد که زنان رشد فکری و علمی و اجتماعی و سیاسی و بالاتر از همه فضلیتی و معنویشون به حد اعلا برسد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
#خبر | #باز_نشر
🔘محققان ژاپنی به سریعترین اینترنت جهان با سرعت 402 ترابیت بر ثانیه دست یافتند!
▪️پژوهشگران در ژاپن با انتقال داده با سرعت خارقالعاده ۴۰۲ ترابیت بر ثانیه (Tbps)، رکورد سرعت اینترنت را شکستند. این سرعت به قدری بالاست که میتوانید جدیدترین بازیهای روز دنیا، را در یک چشم به هم زدن (کسری از یک دهم ثانیه) دانلود کنید!
▪️اما راز این موفقیت چیست؟ استفاده از نوعی کابلهای فیبر نوری مدرن و تقویتکنندههای سیگنال پیشرفته که انتقال داده را بهبود میبخشد. این دستاورد ۲۵ درصد سریعتر از رکوردهای قبلی است و پتانسیل سرعتهای آینده اینترنت را به نمایش میگذارد.
▪️با این حال، به این زودیها انتظار عملیاتی شدن چنین سرعت سرسامآوری را در هیچ کجای دنیا نداشته باشید. راهاندازی این سیستم با هزینههای بسیار بالا همراه است و برای کاربران عادی در هر کجای دنیا کاملاً غیرعملی است.
▪️علاوه بر این حتی اگر به این سرعت فوقالعاده دسترسی داشته باشید، کامپیوتر خانگی شما نمیتواند آن را مدیریت کند. چرا که گلوگاه سرعت این بار در درگاههای ارتباطی و خود رایانه قرار دارد. حتی قدرتمندترین رایانههای گیمینگ با قطعات رده بالا و سریعترین حافظههای SSD هم برای همگام شدن با این سرعت با مشکل مواجه خواهند شد.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔘امامخامنهای : نباید گذاشت دشمن شکست خورده، در داخل کشور با انحاء حیلهها و ترفندها، کار خودش را دنبال کند/ پرچم نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن نباید در داخل کشور برافراشته شود/ باید مراقبت کرد و همه موظفند، در وزارت آموزش و پرورش، صدا و سیما، مطبوعات، وزارت علوم و وزارت بهداشت...
▫️« آخرین صحبت امروز من این است: من میگویم رزمندگان ما، مجاهدان ما برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای ما برافراشته نشود، جان خودشان را قربانی کردند، فداکاری کردند.
▫️جوانان مبارز و مجاهد خانوادههای خودشان را داغدار کردند برای اینکه پرچم دشمن در مرزهای این کشور بالا نرود. نمیشود ملت ایران قبول کند که همان پرچمها به وسیله افراد نفوذی، به وسیله انسانهای فریبخورده در داخل کشور برافراشته بشود.
▫️این پرچم، پرچم نفوذ فرهنگی و سبک زندگی دشمن و وسوسههای خصمانه دشمن نباید در داخل کشور در دستگاههای مختلف ما برافراشته شود. باید مراقبت کرد، همه موظفند.
▫️در وزارت آموزش و پرورش باید مراقبت کرد، در صدا و سیما باید مراقبت کرد، در مطبوعات باید مراقبت کرد، در وزارت علوم و وزارت بهداشت که محل تربیت جوانهاست باید مراقبت کرد. آنجا دشمن به وسیله رزمندگان ما شکست خورد نباید گذاشت آن دشمن شکست خورده در داخل کشور با انحاء حیلهها و ترفندها کار خودش را دنبال کند و انجام دهد.»
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خبر | #باز_نشر
🔘پوشش اینترنتی ترکیه از میانگین جهانی پیشی گرفت
▪️عبدالقدیر اورال اوغلو، وزیر حمل و نقل و زیرساخت ترکیه اعلام کرد که این کشور با سرمایهگذاری قابل توجه ۲۷۵ میلیارد دلاری در ۲۲ سال گذشته، پیشرفتهای چشمگیری در زیرساختهای ارتباطی خود داشته است.
▪️تا سال ۲۰۲۳، نرخ استفاده از اینترنت در این کشور به ۸۷/۱ درصد رسیده که از میانگین جهانی ۶۷ درصد به طور قابل توجهی بالاتر است.
▪️اورال اوغلو در آخرین بهروزرسانی، دادههای جدید سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات (BTK) در مورد بخش ارتباطات الکترونیکی ترکیه را به اشتراک گذاشت. این گزارش نشان داد که ترکیه اکنون ۹۲,۹۰۰,۱۳۷ مشترک شبکه تلفن همراه و ۹,۳۹۶,۱۰۷ مشترک شبکه ثابت دارد.
▪️در مورد گسترش پهنای باند ثابت، اورال اوغلو اشاره کرد که ترکیه بالاترین افزایش دسترسی به باند پهن ثابت را در میان کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی بین سالهای ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ به دست آورده است. در حالی که نرخ رشد سالانه میانگین جهانی ۱/۷ درصد بود، نرخ رشد ترکیه ۲/۲ درصد بود.
📮انجمن سواد رسانه طلاب؛
📲 ایتا | آپارات | اینستاگرام