فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 دیالوگ های ناب
🎞 از فیلمهای دفاع مقدس
💠 در یک قاب
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
ایتا | روبیکا | اینستاگرام
🆔@savad_rasaneh
22.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #بازنشر | #کلیپ
مستند «برنامه شیطان»
🎯 قسمت چهلویکم: توطئههای مخفی
💥 توهم توطئه - انقلابهای ساختگی!
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
ایتا | روبیکا | اینستاگرام
🆔@savad_rasaneh
"به نام خدا"
🔴✍️ #دفاع مقدس، استعلاء و تمدن مقدس!
♦️با از دست دادن بخش هایی از کشور در دوره فتحعلی شاه، فتح قلوب و اذهان نیز شروع شد. و غرب استعمار گر با روش استعلایی کم کم این باور را در جوامع تحت سلطه جا انداخت که برترند و دیگران پست تر و حقیرتر. و تاسف بار تر این بود که در داخل هم برخی تائید کردند و گفتند که ما آفتابه هم نمیتوانیم بسازیم.و در همین راستا دیگری اخیرا گفته بود آمریکا با یک بمب ما را نفله میکند.
🔷آمریکای لاتین گرچه دو قرن است در مبارزه با استعمارگران و امپریالیسم است. اما آنچه در این مبارزه از دست داد « هویت ملی » خویش بود. که سالهاست در پی ساختن آن و پیوند حال به گذشته خود است. چیزی که طی سالها در اثر تلقین همین تفکرات استعلایی غرب، نابود شده.
♦️دفاع مقدس، نه یک جنگ هشت ساله، که خروش و بغضی نهفته در سینه ملتهای جهان بود. در برابر چند قرن تحقیر و سرخوردگی. که این خروش از رزم و مقاومت جوانان ایرانی در دنیا طنین انداز شد. بطوری که همه غرب و اذنابش نتوانستند آن را تا به امروز خاموش کنند.
🔷از داخل و خارج با تحریف و روایت های سخیف تلاش میکنند تا جلوی انتشار این طنین را در دنیا بگیرند. کاری که دیروز با اسلحه نتوانستند امروز با رسانه. و عده ای دانسته و ندانسته سوار بر این روایت های سخیف جامعه را به بحث های انحرافی میکشانند.
جایی که برخی از خود این ایثارگران هم راه را گم کرده و در سراب های توهمی و رسانه ای گرفتار.
⚪️رهبری فرمودند:
«دوران دفاع مقدس برای ملت ما ظرفیت و موقعیتی بود که این ملت بتواند اعماق جوهرهی خودش را در ابعاد مختلف نشان دهد، و نشان داد. »
♦️این فریاد و خروش علیه استعلای غرب در عرصه نظامی و هشت سال دفاع مقدس آشکار شد و تاکنون تلاش میشود تا این فریاد به حوزه های اقتصادی، فرهنگی، و سیاسی کشیده نشود. و هنوز از بیرون برخورد استعلایی و از داخل خودتحقیری ها ادامه دارد.
و فشار بر این باور که کدخدا بهتر است.
🔷و البته باید گفت که امتداد دفاع مقدس امروز به تمدن سازی مقدس گام نهاده و اربعین ها، رزمایش هایی از آن تمدن مقدسند. و انشاالله پیوند و امتداد آن به ظهور امام ( عج ) .
⚪️رهبری:
« ما از بخش زیادی از مسیر با وجود شیب تند عبور کرده و به قلهها نزدیک شدهایم بنابراین امروز روز خسته شدن و نا امیدی نیست بلکه روز شوق و امید و حرکت است و مسئولان کشور باید با این روحیه حرکت کنند. »
🔴 ارادتمند شما
سید محمود احمدزاده
جامعه شناس سیاسی و پژوهشگر رسانه
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
ایتا | روبیکا | اینستاگرام
🆔@savad_rasaneh
#دکوپاژ | #گزارش_تصویری
💢 اکران، تحلیل و بررسی فیلم سینمایی «حق سکوت» اثر محمدهادی نائیجی
با حضور:
▫️استاد علی قهرمانی _ پژوهشگر و تحلیلگر سینما
◾️صدرا نائیجی _ کارگردان و تولیدکننده سینما
◾️سید محمدمهدی موسوی _ مجری و کارشناس
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
ایتا | روبیکا | اینستاگرام
🆔@savad_rasaneh
#یاداشت | #تحلیل_فیلم
🔘موضوع متن، فیلم دینامیت نیست
💢بازنمایی روحانیت در سینما و تصویرسازی اجتماعی.
✍️مهدی اسدی
◾️درهمه دنیا خصوصاً جوامع پیشرفته، سینما ابزار بسترسازی و ایجاد آمادگی ذهنی و تصویر سازی مثبت ازتصمیمات حاکمیتی است.
▫️یک امکان تاثیرگذار برای کنترل اجتماعی و اجرایی کردن سیاست های دولت و مدیریت علاقه و نفرت عامه است.
◾️اما در جمهوری اسلامی ماجرا کمی تفاوت دارد، حکومت ما در این عرصه دچار بیماری خود ایمنی است؛شاید بعضی روشنفکرنماها از این بیماری به آزادی بیان تعبیرکنند که البته این سادهلوحانه ترین برداشت ممکن است..
▫️مسئله این است که هیچ جای دنیا اصول بنیادین را زیر سوال نمیبرند،شما هیچ وقت نمیبینید فیلمی در هالیوود ساخته شود و اساس ایجاد کشورجعلی اسرائیل را زیر سوال ببرد، اگر کسی این حماقت را بکند عملاگردن خود را زیرگیوتین مافیای رسانه برده است.
◾️در ایران هیچ کس بارئیس جمهور شوخی مستقیم نمیکند چون نتیجه اش رامیداند،حال آنکه جایگاه ریاست جمهور آنچنان اصیل و بنیادین نیست!
▫️اما به راحتی میتوان مفهوم #آخوند و روحانی را هجو کرد و ازجدیت اجتماعی آن کاست،نگویید باهمه اقشار میشود شوخی کرد کسی منکر این مطلب نیست،مسئله تصویرکلان و بازنمایی کلی است،اگر درچند فیلم باپلیس شوخی میشود در چندین سریال هم توانمندی واقتدار خاص آن به نمایش گذاشته میشود.
#آخوند
#حوزه_علمیه
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
ایتا | روبیکا | اینستاگرام
🆔@savad_rasaneh
💢سرخپوست؛ احیای زنانگی در سینما
✍زهرا راد
▪️رسانه های داخلی در یک نگاه کلی کمتر توانستند بازنمایی درست و مطلوبی از زن مسلمان در عصر مدرن بدست دهند و به اشکال مختلف در دام الگوهای غربی گرفتار شدند. گاهی دریک ترکیب نامتوازن از زن ایرانی با پوشش اسلامی و رفتاری مردواره تصویری ناهنجار و غیرمتناسب با مؤلفه های اسلامی ارائه کردند یا زن را در قامت موجودی ضعیف و منفعل به نمایش درآوردند و در نهایت او را در حد و اندازه ابژه جنسی تنزل دادند.
▫️فیلم سینمایی "سرخ پوست" به کارگردانی و نویسندگی نیما جاویدی، از منظر نگاه به زن تا حد قابل توجهی به الگوی تکوینی زن در سینما نردیک شده است.
▪️داستان این فیلم در سال 1346 و در زندانی در جنوب کشور روایت می شود که در حال تخلیه برای توسعه باند فرودگاه است. همزمان رئیس زندان هم در وضعیت ارتقاء درجه و ترفیع پست به ریاست شهربانی است. در این میان یکی از زندانی ها که به خاطر حفظ زمین خود در روستا با ارباب درگیر شده و با دسیسه او متهم به قتل و زندانی شده است، به اعدام محکوم می شود ولی در حین تخلیه زندان ناپدید می شود و رییس زندان برای حفظ جایگاه خود و جلوگیری از تنزل مقام در تلاش برای یافتن اوست. مددکار زندانی، زنی به نام سوسن کریمی است که برای اثبات بی گناهی و نجات جان او تلاش می کند.
🌸"سوسن کریمی" زنی است که با وجود لطیف خود، در کمال وقار و متانت، بدون خارج شدن از چارچوب های کاری در بدو ورود به زندان، در پی رهایی مددجوی خود است، که به اعتقاد او مستحق اعدام نیست. گویی وجود پر از عطوفت او، زندان مرده و تاریک داستان را زنده می کند . کاراکتر او طوری طراحی شده که براساس مأموریت تکوینی اش در راستای کمک و یاری به انسان ها به وظیفه اجتماعی خود عمل کند.
▪️گرچه داستان در سال های حکومت طاغوت جریان دارد و زن قصه ما از حجاب اسلامی برخوردار نیست ولی رفتارش از جاذبه های جنسی برای جلب رئیس زندان حتی برای رسیدن به هدف انسانی اش خالی است؛ این یعنی او "ابژه" تعریف نمی شود و برای خود ارزش و کرامت انسانی قائل است. او سعی دارد با آنچه خداوند در درونش به ودیعه نهاده، شدت و حدت وجودی رئیس را برای یافتن زندانی و تحویلش، تلطیف کند.
▫️علاقه رئیس زندان به او نیز نمی تواند نقطه تاریکی برای این شخصیت باشد؛ چراکه طبیعت سرگردان و خشن مرد ناخواسته مجذوب طبیعت آرامشگر و لطیف زن می شود و آن چه میان این دو رد و بدل می شود چیزی بیش از یک خواستگای کنایه آمیز از جانب یک مرد و یک قبول در لفافه از سوی یک زن نیست. در ادامه اما رئیس به راحتی علاقه را برای وظیفه و منافع کاری به حال تعلیق در می آورد. کش و قوس های داستان اما در نهایت پیروزی عواطف زنانه در دفاع از حق و عدل در مقابل عقل گرایی غیرعادلانه مرد، پایان داستان را رقم می زند و البته نگاهی که نوید عشقی ماندگار میان آندو را می دهد.
▫️برخلاف آنچه جریان های فمینیستی داخل و خارج به عنوان حقوق زنان در سایه برابری، ترویج می کنند، نقش های اجتماعی زنان باید در راستای طبیعت الهی آنان و حول محور حیات عاطفیشان تعریف شود و بازنمایی های رسانه ای هم باید از این الگو تبعیت کند. در واقع تئوری "عدالت لزوماً به معنای برابری نیست"، به عنوان تئوری انقلاب اسلامی در حوزه زنان باید به شکل عینی در قالب نقش های کارآمد و متناسب با نیازهای جامعه دینی که در میانهای از سنت و مدرنیسم به حیات خویش ادامه می دهد، معرفی شود.
✅ظهور زن در نقش هایی چون مددکاری، پرستاری، آموزش و تعلیم و تربیت و خدمات عام المنفعه و هر آنچه با دمیدن روح زندگی در جامعه سازگار است ، به جای تأکید بر مشاغل سخت و طاقت فرسا می تواند هم سلامت جامعه و هم سلامت خود زنان را تأمین کند وصرف نظر از زنان نخبه و نیازمندیهای جامعه به این گروه از زنان برای رفع حوایج جامعه اسلامی، برای هدایت توده زنان جامعه، هدفی مطلوب و مشروع است.
#سواد_رسانه #جنگ_شناختی
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
ایتا | روبیکا | اینستاگرام
🆔@savad_rasaneh
#دکوپاژ | #حاشیه_نگاری
🔘 متن و حاشیه
▪️حاشیه نگاری پیرامون برنامه دکوپاژ (#حق_سکوت)
✍️ سرکار خانم شیفو
💢من هم یک تحلیلگرم
◾️هرچه دنبال معنای اسم فیلم در محتوای فیلم بودم پیدا نکردم بی صبرانه در انتظار تحلیل کارشناسان فیلم شدم تا شاید آنها گره ذهنیم را باز کنند.
▫️مثل همیشه استاد قهرمانی دست برتر مناظر تحلیلی بود گویا صدرا نائیجی فقط برای تایید آمده بود و دفاعیه برای فیلم نداشت.
◾️لابه لای صحبتها آقای موسوی به گره ذهنی من اشاره کرد و گفت: اسم فیلم به محتوا نمیخورد.
▫️بسیار خوشحال بودم از اینکه سوال من، مساله کارشناسان برنامه بود.
◾️درست است که جوابی برای سوالم داده نشد، اما همین اندازه که دیگر فیلم را برای وقت گذرانی نمیبینم و دقتم در تماشای فیلم از سطح، به عمق و محتوا رفته را بسیار میپسندم و این از تاثیرات دنبال کردن دکوپاژ بوده است.
#سینما #سواد_رسانه
🔻انجمن سواد رسانه طلاب🔻
ایتا | روبیکا | اینستاگرام
🆔@savad_rasaneh