🏴 برگزاری نشست علمی"زیارت اربعین از آغاز تا کنون"
📍به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در آستانه فرا رسیدن ایام سوگواری اربعین سید و سالار شهیدان، نشست علمی" زیارت اربعین از آغاز تا کنون"برگزار شد.
🔖 آیتالله محمد هادی یوسفی غروی، محقق، مورخ و استاد حوزه علمیه قم در این نشست که صبح امروز با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران در محل تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد:
🏷 نخستین خبر دربار اربعین را شیخ مفید در کتاب " المزار" و سپس شیخ طوسی در" التهذیب" و "مصباح" آورده است.
🏷ابوریحان بیرونی نیز در کتابی با عنوان "الاثار الباقیه" روز نوزدهم را در نزد شیعه روز برگرداندن سرهای شهدای کربلا ذکر کرده است.
🏷درباره برگشتن اهل بیت(ع) در روز اربعین یادآور شد آنچه ذکر شده است، استبعادات( غیر محتمل) است و طبق بررسیهای میدانی در این مسیر از دمشق تا کربلا آمدن اهل بیت(ع) در روز اربعین امکان پذیر است و گزارش تاریخی نیز در این خصوص وجود دارد.
🏷 در سده اخیر معمولا در ایام زیارتی خاص مانند نیمه شعبان و روز عرفه در نجف علما درسها را سه روز تعطیل می کردند و با شاگردان شان برای زیارت به کربلا می رفتند. به تدریج این پیاده روی به اربعین اختصاص یافت و با توصیه مرحوم سیبویه مردم هم اهتمام کردند و همراه علما از طریق راه نخلستان به زیارت کربلا میرفتند.
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
#اطلاعرسانی
📗آیین رونمایی از کتاب«پیاده روی و زیارت اربعین»
🎙با پیام: آیتالله سیدهادی مدرسی
🗓زمان: پنجشنبه 9 شهریور 1402
🕙ساعت: 10 صبح
📍مکان: حرم مطهر رضوی، بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی - تالار شیخ طوسی
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
40.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 معرفی کتاب «پیادهروی و زیارت اربعین»
📍 به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی و در آستانه فرا رسیدن ایام اربعین حسینی کتاب «پیادهروی و زیارت اربعین» منتشر شد.
🏷 این کتاب به زبانی ساده و صمیمی و با ترکیب استدلال و احساس و بهره گیری از روایات و مشاهدات میدانی، به ابعاد مختلف پدیده پیاده روی اربعین پرداخته است.
🏷در این اثر مولف پس از طرح چند پرسش درباره چرایی زیارت امام حسین(ع) از سوی شیعیان و چرایی دست برنداشتن شیعیان از زیارت امام حسین(ع) و... خواننده را با قرارگیری در جبهه حق فرا می خواند و پس از آنکه از ثواب زیارت در شرایط دشوار سخن می گوید و امام حسین(ع) را معجزه خدا می داند به فلسفه پیاده روی اربعین می پردزاد و از پیام این آیین بی مانند پرده بر می دارد و در پایان نیز 40 فضیلت برای پیاده روی اربعین بر می شمارد.
🏷در واقع این کتاب به ابعاد زیارت اربعین و احادیث و روایاتی میپردازد که از پاداش زیارت امام حسین(ع) و پیادهروی به سوی قبر شریف آن حضرت سخن میگویند.
🏷چرا از زیارت دست بر نمیدارید؟ آیا ممکن است در رتبه پیامبر(ص) باشیم؟، در جبهه حق باشید، ثواب زیارت دشوار، حسین معجزه خدا، فلسفه پیاده روی اربعین، چهل فضیلت زیارت اربعین، پیام زیارت اربعین، برترین حاجات که باید در زیارت درخواست کنیم و... برخی از مباحث این کتاب است.
✅دریافت کتاب از👇🏻
https://B2n.ir/u17355
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
معارف حکیمانه امام رضا علیه السلام.pdf
409.8K
🔰باهم بخوانیم|
📗کتاب «معارف حکیمانه امام رضا علیه السلام»
🏷تهیه شده توسط دبیرخانه کنگره جهانی حضرت رضا علیهالسلام
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
کتاب سبک زندگی حسینی.pdf
2.77M
📚باهم بخوانیم|سبک زندگی حسینی
🔍با موضوع: فضایل، زندگی و زمانه امام حسین(ع)
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
#یادداشت
📍نکاتی طلایی برای اینکه در امتداد نهضت حسینی ایفای نقش کنیم؛
🔰چگونه هفتاد و سومین یار امام حسین(علیهالسلام) باشیم؟
حجتالاسلام دکتر رضا غلامی:
✍🏻 یار حسین(علیهالسلام) دیندار مقلد نیست، دیندار محقق و آزاداندیش است. کورکورانه اسلام را نپذیرفته و دائم در حال کسب معرفت است. ایمانش را بهسادگی بدست نیاورده که بهسادگی و با یک شبهه و یک تحریف از دست بدهد.
🔺ندای هل من ناصر ینصرنی اباعبدالله(علیهالسلام) همیشه هست و لبیکگو میطلبد و ما باید لبیکگو باشیم و بمانیم. ما در هر عصری باید حسینی عمل کنیم.
🔺 اما یار امام حسین(علیهالسلام) شدن چه شرایطی دارد؟ آیا همین که در حرف بگوییم ما یار امام حسین(علیهالسلام) هستیم کافی است یا باید مجدانه شرایطی را در خودمان فراهم کنیم؟
✅آنچه در ادامه میخوانید شروطی مهم برای حسینی شدن است👇🏻
https://B2n.ir/q14090
#اربعین
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
📍نفی عبودیت غیر خدا و شکستن بتها
✍🏻خیلی از ما بدون آنکه بدانیم گرفتار شرک هستیم و انواع بتخانهها برای خودمان درست کردهایم. بت نفس، بت پول، بت جاه و مقام، بت علم، بت غرب و خیلی بتهای دیگر. باید توجه داشته باشیم تا زمانی که از شر این بتها خلاص نشویم و آنها را نشکنیم، همراهی با حسین(ع) منتفی است.
📍دل نبستن به دنیا
✍🏻آباد کردن دنیا و استفاده مکفی از نعمتهای الهی وظیفه ماست، اما دنیاپرستی و چسبیدن به دنیا و زمین و غفلت از پرواز، خطر بزرگی است که همه ما را بدون استثنا تهدید میکند. اگر مروری بر تاریخ داشته باشیم، بیشتر کسانی که از همراهی با امام حسین(ع) در روز عاشورا محروم ماندند، دل از دنیا نبریده بودند. امام حسین(ع) میفرمایند: مردم، بنده دنیایند و به ظاهر، دم از دین میزنند و تا زمانی که زندگیشان تأمین شود، از آن دفاع میکنند، اما چون در بوته آزمایش قرار بگیرند، دینداران اندکاند.
📍معرفتجویی و تقویت بُنیه فکری
✍🏻یار حسین(ع) دیندار مقلد نیست، دیندار محقق و آزاداندیش است. کورکورانه اسلام را نپذیرفته و دائم در حال کسب معرفت است. ایمانش را بهسادگی بدست نیاورده که به سادگی و با یک شبهه و یک تحریف از دست بدهد. یار حسین(ع) امام را با عمق جان میشناسد و به دور امامش مانند کعبه در حال طواف است و محال است از امامش جدا شود.
📍تربیت نفس
✍🏻نفس هر انسانی به تربیت نیاز دارد و الا طبیعت انسان بر فطرت او غلبه پیدا میکند. تربیت، هم جنبه اجتماعی دارد و هم جنبه فردی؛ اما آنچه مسلم است تا عزم و ارادهای در فرد برای مهار طبیعت یعنی غضب و شهوت و وهم و تعدیل آن نباشد، تربیت اجتماعی آنقدر مؤثر نخواهد بود. یار حسین(ع) کسی است که هم اراده تربیت و اصلاح خود را دارد و هم برای آن برنامه دارد و الا نه نفس حیوانی، انسان را راحت میگذارد و نه شیطان دست از سر کسی برمیدارد.
📍درک امام زمان(عج)
✍🏻درک امام در زمان حضور امام(ع) راحتتر است اما اینکه در دوران غیبت نیز امام عصر(عج) میان ما هستند، اعمال ما پیش روی ایشان است و بدون وساطت ایشان هیچ فیضی از ناحیه خداوند قابل اعطا به موجودات نیست، چیزی نیست که هر کسی قادر به درک عمیق و سازنده آن باشد. البته به تبع امام غایب، شناخت نایب امام هم در مرتبه بعدی بسیار تعیینکننده است چرا که قرار نیست دین خدا در عصر غیبت تعطیل شود.
📍بصیرت دائمی
✍🏻باید همواره بدانیم جریان تبلیغی دشمن با همه قوا در صحنه است و از هیچ کوششی برای قلب واقعیتها دریغ ندارد. آنها کار را به جایی میرسانند که افراد در حقانیت جریان اسلام ناب به تردید بیفتند. شما خواندید در دوران علی(ع) آنقدر دستگاه تبلیغی معاویه بر ضد امام علی(ع) کار کرد که وقتی اعلام کردند علی(ع) در محراب مسجد به شهادت رسید، عدهای گفتند مگر علی نماز هم میخوانده است! یا دیدید دستگاه تبلیغی اموی علیه امام حسین(ع) چهها کرد. دوستان، امروز این دستگاه تبلیغاتی هزاران برابر قبل تقویت شده و اگر تسلیم دروغپردازیها و بازیهای رسانهای منافقین و دشمنان شویم یا در معرفی حق با همه توان کار نکنیم، کارمان تمام است. تنها راه تسلیم نشدن، کسب دائمی بصیرت است. باید به دنبال بصیرت بود و این بصیرت را به دیگران منتقل کرد.
📍بیتفاوت نبودن در برابر سرنوشت جامعه
✍🏻ما با اختیار خودمان جامعه خودمان را میسازیم «إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ». قضا و قدر الهی هم متناسب با ظرفیت حقیقی ماست و با اختیار منافاتی ندارد. بنابراین یار حسین(ع) نمیتواند دربرابر وضع جامعه و آخر و عاقبت آن بیتفاوت باشد. باید برای جامعهپردازی تلاش کرد. هم دولت اسلامی در این زمینه وظایف سنگینی بر عهده دارد و هم تک تک اعضای جامعه. کف وظیفه ما در قبال جامعه، امر به معروف و نهی از منکر است.
📍تسلیم نشدن در برابر طاغوتهای زمان
جهان خالی از طاغوتها نیست. اگر در برابر آنها ذرهای سر تسلیم فرود بیاوریم، این تسلیم، پایانی ندارد، کار به جایی میرسد که آنها کاملاً بر ما مسلط میشوند. بنابراین قرآن کریم میفرماید: «وَلَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکَافِرِینَ عَلَی الْمُؤْمِنِینَ سَبِیلًا». اگر تسلیم شدیم، حتی دین و ایمانمان را از ما خواهند گرفت و ما را از هر نظر به بردگی خواهند کشید. لازمه تسلیم نشدن در برابر طاغوتها، قوی شدن در همه زمینههاست؛ در عرصه فرهنگی، در عرصه سیاسی، در عرصه اقتصادی، در عرصه علمی و در عرصه دفاعی.
📍شناخت دوست و دشمن
در دنیای فتنهآمیزی که در آن زندگی میکنیم، شناخت دوست و دشمن یک امر صد درصد ضروری است. نباید در این عرصه سادهلوحی به خرج داد و یا در عمل مسامحه کرد. اینکه بعضیها میگویند با همه حتی دشمنان و منافقین دوستی کنید تا مثلاً آنها را جذب کنید حرف بیربطی است. به جای آنکه آنان را جذب کنید خودتان جذب آنها میشوید. از طرف دیگر، دشمن گاهی با لباس دوست به ما نزدیک میشود و قصد ضربه زدن دارد.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
هدایت شده از سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩نماهنگ اربعین حسینی: «یا زوار...»
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی
🏴برگزاری آیین رونمایی از کتاب " پیادهروی و زیارت اربعین"
🔖به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در آستانه فرا رسیدن ایام اربعین حسینی، طی آیینی از کتاب " پیادهروی و زیارت اربعین" رونمایی شد.
پیام آیتالله سید هادی مدرسی به این مراسم:
🏷 در ادامه این مراسم، پیام آیتالله سید هادی مدرسی مولف این کتاب قرائت شد، در بخشهایی از این پیام آمده است: آیا میتوان پیرامون پیادهروی و زیارت اربعین یک میلیون کتاب تالیف کرد؟ و آیا کتاب حق این زیارت را چنانکه باید و شاید به جا میآورد؟
🏷 در پاسخ بدین پرسشها باید گفت تالیف یک میلیون کتاب پیرامون پیادهروی و زیارت اربعین حسینی شماری اندک است زیرا هر کس به زیارت اربعین حسینی میرود در زیارت خویش مشاهدهها و حکایتهایی دارد و آثار این زیارت را در زندگی روزانه خود میبیند. از همین رو اگر همه زائران امام حسین(ع) در 10 سال گذشته کتابی درباره زیارت خویش تالیف کنند امروز دست کم 100 میلیلون کتاب درباره زیارت در دست داشتیم.
🏷 اما آیا این تالیف این شمار از کتاب حق زیارت اربعین را چنانکه باید و شاید میگذارد؟ در پاسخ باید گفت قطعا خیر. زیرا عظمت این زیارت در شمار انبوه مشارکتکنندگان در آن و تکرار هر ساله آن نهفته نیست.
🏷 در واقع باید فزونتر از این زیارت گفت و درباره آثار ابعاد و اثرات آن بر جان و نهاد انسانها نوشت از همین روست که میگوییم زیارت اربعین تنها به سبب شکار انبوه مشارکتکنندگان در آن معجزه به شمار نمیآید بلکه معجزه حقیقی در تاثیر سترگی نیز نهفته است که بر جان و نهاد زائران بر جای می ماند و این پیامد عشق و مهر و دوستی پرپهنه ای است که آنان به مولای خویش امام حسین(ع) دارند همان عشقی که به سبب آن زائر اربعین مشتاق این زیارت و تکرار آن میگردد چندان که برخی مومنان اگر توفیق این زیارت را نیابد سخت افسرده شود و شاید که از شوق جان بسپارند، اگر از زیارت امام حسین(ع) باز داشته شوند.
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
📚 کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی؛ همراه همیشگی اهل علم و پژوهش
🔹 اگرچه کتابخانههای سنتی همچون گذشته جایگاه خاص خود را در بین دوستداران کتاب و کتابخوانی دارند، اما بر تعداد کاربران کتابخانههای دیجیتال نیز با توجه به مزیتهای آنها روز به روز افزوده میشود.
🔹 در این میان، سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوي نیز این موضوع مهم را مورد توجه ویژه خود قرار داده و با شعار «هر خانه، یک کتابخانه رضوی»، کتابخانه دیجیتال این آستان مقدس را در بهمن ماه ۱۳۹۴ در پرتوی بارگاه ملکوتی امام هشتم(ع) به طور رسمی افتتاح کرد. این کتابخانه در مدت فعالیتش توانسته خدمات ارزشمندی به عموم دانشجویان، پژوهشگران و کتابدوستان ارائه دهد و هر ساله بر سطح کمی و کیفی خدماتش بیفزاید.
🔹 تعداد منابع دیجیتال موجود در این آستان مقدس در مقایسه با کتابخانههای بزرگ کشور بیشتر است. همچنین برخی از خدمات موجود در این کتابخانه دیجیتال همچون امانت دیجیتال، منحصربهفرد است و در سایر کتابخانهها وجود ندارد.
👇 برای مطالعه متن کامل گفتگو با علی ضرابی، مدیر کتابخانه دیجیتال آستان قدس رضوی و آشنایی بیشتر با خدمات این کتابخانه، به لینک زیر مراجعه کنید:
yun.ir/xlr38e
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
26.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به سمت دریا...
تومیکشونی...
بی اراده ، میزنم دل و به جاده😔
میبینم عاشق تراز من چه زیاده...
#اربعین
🏷کاری از خادمان امام رضا علیهالسلام
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
تاریخ طلاکاری گنبد حرم امام رضا(ع) بررسی شد
🔹 به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، کرسی علمی – ترویجی «بررسی تاریخی طلاکاری گنبد حرم امام رضا(ع)»برگزار شد.
🔸 بهزاد نعمتی، پژوهشگر گروه فرهنگ و هنر اسلامی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، در جریان این مراسم:
🔹 گنبد طلا درخشندهترین و مشهورترین جلوه حرم مطهر است که از دوردست پیداست و همواره محل توجه زائران و بازدیدکنندگان بوده است، درواقع نمای آن از بیرون با ورقههای مسی آب طلا کاری پوشیده و از داخل با قطارهای مقرنس گچی آینهکاری آراسته شده است.
🔹 نمای طلای این گنبد را شاه تهماسب اول صفوی ساخت و دو تن از جانشینان وی، شاه عباس اول و شاه سلیمان آن را تعمیر و کتیبههایی به آن اضافه شد. علاوه بر آن در سالهای ۱۳۹۰ و ۱۳۵۹ هجری شمسی این نما تعمیر و مرمت شد.
yun.ir/u4urj2
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
🔺#یادداشت/ امام حسین(ع) تجلی عشق به خدا
🔹یکی از ویژگیهای امام حسین(ع) داشتن عشق به خدا بود. این عشق بود که آن امام عزیز را بر آن داشت تا دار و ندار خویش را در راه خدا هزینه کند و ایثارگرانه خون خود و عزیزانش را به پای درخت توحید بریزد و با خون خود آن را آبیاری کند تا برای همیشه سبز و خرم بماند.
🔹شاید برای برخی تصور این مطلب که چطور شد امام حسین(ع) توانست دست از دنیا بکشد و هر چه داشت در راه خدا خرج کند، سخت باشد، ولی در اینجا نکتهای ظریف وجود دارد که اگر این نکته درست فهم شود، تصور مطلب برای همگان آسان خواهد شد.
🔹آن نکته این است که اگر دنیا و مظاهر آن برای همگان شیرین است که هست، خدا و ایمان به او نیز شیرین بلکه شیرینتر است. از اینرو، آنان که شیرینی ایمان به خدا را چشیده باشند، آن را بر شیرینی دنیا ترجیح میدهند. مگر نه این است که هم حلوا شیرین است و هم عسل.
✅مشروح یادداشت حجتالاسلام رضا وطندوست، پژوهشگر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی را اینجا بخوانید👇
https://qudsonline.ir/x9LnN
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عشق یعنی به تو رسیدن...
#اربعین
🏷کاری از خادمان امام رضا علیهالسلام
💻 Sco.razavi.ir
╔══════════╗
🆔 @sco_razavi
╚══════════