eitaa logo
" سراج "
2.6هزار دنبال‌کننده
16.8هزار عکس
4.1هزار ویدیو
554 فایل
@seraj1397 کانال خبری- تحلیلی روز ایران و جهان، و گزیده مهمترین اخبار شهرستان اسلامشهر ارتباط با ادمین: @admin_seraj
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
4_6037462758079859787.mp3
3.63M
ماجـرای عجیـب اسیـرانِ عَیــن‌التَـمــر 🎙 آیةالل‍ه استاد سیداحمد مددی 💥 آیا می‌دانستید که در سال ١٢ هجری، مدرسه‌ای شبیه مدارس تیزهوشان امروزی وجود داشته است؟! 💥 ٢٠ الی ۴٠ کودک یهودی و مسیحی که در مکانی مخصوص تعلیم دیدند و بعدها پس از ورود به دنیای اسلام، تأثیرات عمیقی بر تاریخ و فرهنگ مسلمانان گذاشتند! @seraj1397 .
" سراج "
✡ ماجـرای عجیـب اسیـرانِ عَیــن‌التَـمــر 🎙 آیةالل‍ه استاد سیداحمد مددی 💥 آیا می‌دانستید که در سال
. ✡ تیزهوشان یهودی؛ بلای جان اسلام 🔸خالدبن‌ولید در سال ١٢ هجری به [در نزدیکی الانبار و فلّوجه] حمله کرد و در آنجا با مکانی دربسته (چیزی شبیه مدارس تیزهوشان امروزی) روبرو شد که بنا به اختلاف نقل‌ها، بین ٢٠ تا ۴٠ کودک و مشغول تحصیل بودند. آنها را اسیر کرد و به مدینه فرستاد. تعدادی از این کودکان در آینده تأثیرات عجیبی در دنیای اسلام گذاشتند. 🔸بعنوان مثال می‌توان به: سیرین، پدرِ ابن‌سیرین (معبّر خواب معروف)، پدرِ حسن بصری (یا طبق برخی نقل‌ها: خود حسن)، حمران بن ابان (غلام عثمان‌)، یسـار (جدّ محمد بن اسحاق بن يسار، صاحب «سیرۀ ابن‌اسحاق») اشاره کرد. 🔸یکی هم «اثير بن عمرو بن هانی سكونی» است. همان طبیبی که نقل شده بعد از ضربت‌خوردن امیرمؤمنان(ع) بدست ناپاک ابن‌ملجم، بر بالین حضرتش حاضر کردند و با معاینۀ دقیق سَر مبارک ایشان گفت: هر وصیّتی دارید بفرمایید که دیگر کاری نمی‌توان کرد. 🔸یکی از اُسرای عین‌التَمـر، غلام عثمان بن عفّان است که از قضا روی کیفیت وضوی عثمان به نقل او خیلی حساب می‌کنند. 🔸گفته‌اند: یکی به مسجد رفت و وقتی نماز خواند و بیرون آمد دید کفش‌هایش نیست. گفت: یعنی چه؟! یا اصلاً من به مسجد نیامده‌ام، یا آمده و کفش‌ها را پوشیده و رفته‌ام، یا بدون کفش آمده‌ام، یا... لابد اینجا هم قبل از اینکه خلیفۀ سوم وضوی صحیح!! را که به ادعای خودش مطابق وضوی رسول خدا(ص) بوده به مردم آموزش دهد، مردم اصلاً وضو نمی‌گرفته و نماز نمی‌خوانده‌اند، یا وضوی صحیح را بلد نبوده‌اند، یا بزرگان صحابه دیگر در قید حیات نبوده‌اند، یا شخص دیگری غیر از این راوی معلوم‌الحال وجود نداشته که جناب خلیفه وضوی جدید خود را پیش او انجام دهد، یا...!!! @seraj1397 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
✡ «اردشیـر ریپـورتر» کیست؟ مؤسس و کارگردان نخستین شبکه‌های اینتلیجنس سرویس و از بنیان‌گذاران «فراماسونری ایران» ✍️ استاد عبدالله شهبازی @seraj1397 .
✡️ اردشیر ریپورتر کیست؟ (١) 🔸اردشیرجی در یک خانوادهٔ زرتشتی ایرانی‌تبار در بمبئی بدنیا آمد. پدر و پدربزرگ او گزارشگران روزنامهٔ انگلیسی تایمز بودند و لذا اردشیر نام خانوادگی «ریپورتر» را برگزید. با توجه به تاریخ استعمار بریتانیا در هند و بهره‌گیری گستردهٔ آن از عوامل بومی و با توجه به این‌که، سیستم جذب دستگاه اطلاعاتی انگلیس یک سیستم موروثی است و با توجه به اینکه هم اردشیر و هم پسرش شاپور ریپورتر در طول زندگی خود کارت خبرنگاری روزنامهٔ تایمز لندن را در جیب داشته‌‌اند، مُحِقّیم که این خانواده را کارمندان بومیِ (سرویس جاسوسی انگلیس) در بمبئی معرفی کنیم. 🔸اردشیر در نوجوانی عازم انگلیس شد و با حمایت اینتلیجنس سرویس تحصیلات دانشگاهی را به پایان رسانید و عالی‌ترین آموزش‌های اطلاعاتی را فرا گرفت. اردشیر توانست چنان چهرهٔ درخشانی از خود ترسیم کند که او را شایستهٔ مهمترین مأموریت‌های سرّی در ایران متلاطمِ عهد مشروطه و پس از آن بگرداند و وی را تا پایان عمر در زمرهٔ «دوستان صمیمی» رجال معروف انگلیس قرار دهد. 🔸با توجه به نقش و رابطهٔ ویژه‌ای که بعدها لـُرد "ویکتور_روچیلد" با شاپور، پسرِ اردشیر، داشت و با توجه به عملکردهای اردشیر در ایران معتقدیم که در سالهای اقامت در انگلیس اردشیر روابط ویژه‌ای با لـُرد "لئونیل والتر روچیلد" و برادرانش داشت و همین رابطه نقش اساسی در سرنوشت بعدی اردشیر و ارتقاء وی در دستگاه اطلاعاتی انگلیس ایفاء کرد. در اوائل سال ١٨٩٣ اردشیر ٢٧ساله با اندوخته‌ای غنی به بمبئی بازگشت. 🔸چندماه پس از بازگشت، اردشیر از سوی نایب‌السلطنه هندوستان مأموریت یافت که راهی شود و سنگرهای دستگاه پُرتوطئه و ترفندباز اینتلیجنس سرویس انگلستان را استوار سازد. ورود "اردشیر ریپورتر" به ایران به یک پوشش مناسب نیاز داشت، تا وی در قالب آن بتواند به‌سرعت و سهولت به دربار و محافل اشرافی حاکم راه یابد. 🔸با مرگ مرموز سرپرست زرتشتیان ایران، که حامل هدایای انجمن اکابر پارسیان بمبئی برای دربار بود، موقعیتی مطلوب پدید شد. اردشیر به‌عنوان نمایندهٔ انجمن و سرپرست جدید زرتشیان ایران محمولهٔ گرانبهای فوق را بدست گرفت و در تهران به ناصرالدین‌شاه، ظل‌ّالسلطان، امین‌السلطان و دیگر رجال ناصری تقدیم کرد. بدین‌سان، نقش پنهان و مؤثر ۴٠سالهٔ اردشیر ریپورتر آغاز شد و نام او را به‌عنوان مؤسس و کارگردان نخستین شبکه‌های اینتلیجنس سرویس و از بنیان‌گذاران «فراماسونری ایران» به ثبت رسانید. 🔻 ... @seraj1397 .
📸 تصویر: اردشیر ریپورتر، در کنار مهدی ملک‌زاده (مورّخ) و پدرش ملک‌المتکلمین از بابـیـان اَزلـی @seraj1397 .
✡️ اردشیر ریپورتر کیست؟ (٢) 🔸شرح فعالیت‌های ۴٠سالهٔ اردشیر ریپورتر در ایران، نیازمند پژوهشی جامع است. اما کافی‌ است بدانیم که در داستان عجیب نقش سرویس اطلاعاتی انگلیس در حوادث دورهٔ دوم مشروطه و انقلاب گیلان و نهضت جنگل و صعود رضاخان، اردشیر ریپورتر رایزن صائبِ عالی‌ترین مقامات سیاسی و اطلاعاتی انگلیس و کارگردان اصلی حوادث پس‌پرده بوده است. 🔸رشید شهمردان در کتاب فرزانگان زرتشتی می‌نویسد: 👈 اردشیر مدت ۴٠سال مصدر خدمات بسیار مهمی در ایران بود. دورهٔ زندگی او، دورهٔ انقلاب و تجدّد و مشروطه‌خواهی بود. نسل جوان جویای ترقّی و نام و شهرت، مغرب‌زمین را نمونهٔ پیشرفت می‌دانستند. 👈 اردشیر نه‌تنها بین رجال و درباریان و خاندان سلطنتی ایران طرفِ توجه و صاحب نفوذ بود، بلکه رجال سیاسی دولت انگلستان مقیم تهران نیز با نظر احترام به او می‌نگریستند و در امور خاورمیانه بویژه ایران جویای نظرات او می‌بودند. کابینهٔ انگلستان او را به سِمَت مشاور مخصوص سفارت خود در تهران منصوب و گذرنامهٔ خصوصی برایش صادر ساخت. 👈 اردشیر با خانواده‌های رجال بزرگ ایران آمدوشد داشت و در بیدار کردن زنان ایرانی و آشنا ساختن آنان به حقوق خود[!] کوشش خستگی‌ناپذیر به عمل می‌آورد. خدمات اجتماعی او در پس‌پرده انجام می‌گرفت. هر چندسال یکبار سفری به هند می‌نمود و "پارسیان" را از نتایج حاصله و روش کار خود باخبر می‌ساخت و طرح فعالیت‌های آینده را می‌ریخت. [دقت کنید] 👈 اردشیر با سران ایل بختیاری روابط صمیمانه داشت و آنها را به اعادهٔ مجد و جلال و فـرّ و شکوه ایران باستان تهییج می‌نمود. کلیهٔ سفارتخانه‌های خارجه در تهران با نظر احترام به او می‌نگریستند. رجال معتبر دولت ایران نیز اردشیر را مشاور خود قرار می‌دادند، و بسیاری تربیت فرزندان خود را به سرپرستی او واگذار می‌نمودند... 🔻... @seraj1397 .
📸 تصویر: اردشیر ریپورتر و همسرش در سنین کهولت (تهران؛ دوران سلطنت رضاشاه) @seraj1397 .
✡️ اردشیر ریپـورتر کیست؟ (٣) 🔸جذب نخبگان بومی و پرورش آنان با روحِ "فرهنگ غربی" از مهمترین اهرم‌های سیطره استعمار بر کشورهای آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین بوده است. 🔸آلبر ممی در تشریح فرآیند استعمارزدگی و استحاله‌ای که در این «نخبگان» رخ می‌دهد، می‌نویسد: «اولین اقدامِ شخصِ استعمارزده این است که با رفتن به جلدی دیگر شرایط دیگری را کسب کند. در اینجا سرمشقی فریبنده، خود را به او ارائه می‌کند. این سرمشق، است؛ آن‌که از هیچ‌یک از کمبودهای او رنج نمی‌برد، همهٔ حقوق را داراست و از ثروت و افتخارات و روش‌های فنّی و اقتدار برخوردار! پس اولین آرزوی استعمارزده این خواهد بود که خود را به این سرمشق برساند؛ تا آنجا که از فرط شباهت با او، در او محو گردد...»! 🔸در بررسی تاریخ نفوذ غرب در ایران، این مکانیسم سلطه را بصورت پرورش انبوهی از «رجال سیاسی» و «نخبگان فرهنگیِ» غربگرا و خودباخته می‌یابیم؛ کسانی که در مکتب میرزا ملکم‌خان‌ها و «فراموشخانهٔ» او الفبای سیاست را آموختند، در «جامع آدمیّت» و «لژ بیداری ایران» نقشی پردسیسه ایفاء کردند و ثمرهٔ کار خود را بصورت رژیم بی‌ریشهٔ پهلوی به تاریخ معاصر ایران تقدیم داشتند! 🔸شش سال پس از ورود "اردشیر ریپورتر" به ایران، «مدرسهٔ علوم سیاسی» توسط دو فراماسون سرشناس، میرزا نصرالله‌خان مشیرالدوله و پسرش میرزا حسن‌خان مشیرالملک تأسیس شد، که هدف جذب «نخبگان» ایرانی و پرورش آنان با روح غرب‌زدگی را به‌عهده داشت. در زمرهٔ مدرّسین این مدرسه با نام اردشیر ریپورتر، بعنوان معلم تاریخ باستان، در کنار چهره‌هایی چون محمدعلی فروغی و... آشنا می‌شویم. از درون شاگردان همین مدرسه است که برجسته‌ترین مهره‌های انگلیس و آمریکا برون آمدند و در رژیم پهلوی به کارگزاران درجهٔ اول سیاسی و فرهنگی کشور بدل شدند. 🔻... @seraj1397 .
📸 تصویر: اردشیر ریپورتر در کهنسالی @seraj1397 .