راه تشخیص زعفران اصل از تقلبی
✍تشخیص زعفران های اصلی از روی #سرشاخه کلاله زعفران , ساده ترین روش محسوب می شود، چراکه سرشاخه های کلاله زعفران #سه شاخه و قسمت بالای آن #شیپوری بوده که هرچه پایین تر می آید باریک تر می شود ضمن این که دارای مقداری طعم #تند است، البته چنانچه زعفران ها پودرشده باشند فقط با دستگاه های آزمایشگاهی قابل تشخیص است. با این حال روش های دیگری نیز برای این امر وجود دارد.
🍃روش اول: تفاوت ظاهری گیاهان: ریشک ذرت مستقیم، ولی #پرچم زعفران #انحنا دارد.
🍃روش دوم: تکه های زعفران را روی شعله گاز قرار داده در این حالت زعفران خالص به رنگ #بنفش یا #نارنجی در می آید که به #پتاسیم آن مربوط می شود. اما در مورد زعفران تقلبی رنگ #زرد ایجاد می شود.
🍃روش سوم: اگر تارهای زعفران را بین کاغذ کاهی (کاغذ روزنامه) بگذاریم و کمی فشار دهیم نباید لکه #چربی باقی بگذارد. اگر چنین باشد به احتمال قوی آن زعفران تقلبی است.
♨️ @setad_ehya_teb_eslami
8.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 یه بازی ساده که ضرورت مسواک زدن رو به بچه ها یاد میده.. 🤓
البته با چوب اراک یا زیتون مسواک بزنید☺️
🍃 @setad_ehya_teb_eslami
💠 فواید ریختن آب آسمان در چشم از دیدگاه طب اسلامی
📚 در روایت آمده است:
🍃 وَ إِن کَانَ بِهِ وَجَعُ العَینِ یَقطُرُ مِن ذَلِکَ المَاءِ فِی عَینَیهِ وَ یَشرَبُ مِنهُ وَ یَغسِلُ بِهِ عَینَیهِ یَبرَأُ بِأِذنِ اللهِ تَعَالَی.🍃
✍️ اگر شخص مبتلا به #چشم درد، از آب #باران در چشم خود بریزد و از آن آب #بنوشد و چشمانش را با آن بشوید، چشم دردش خوب می شود، به اذن خدای متعال.
📚 مستدرک الوسائل، میرزا حسین نوری طبرسی، ج 17، ص 33
🍃 @setad_ehya_teb_eslami
💠 چند نکته مهم درباره مصرف #میوه:
🍎🍏 #میوه ها را کلا باید به یکی از سه شکل زیر میل نمود:
۱- #ناشتا ۲- #قبل از غذا ۳- #بعد از غذا
🍈در مصرف همه میوه ها #اصل بر خوردن آنها #قبل از غذاست حتی میوه هایی که در روایات توصیه به خوردن آن پس از غذا شده را نیز میتوان قبل از غذا میل کرد و هیچ ضرری ندارد.
اما اگر در خصوص میوه ای هیچ روایتی درباره خوردن آن بعد از غذا نداریم، هرگز آن را پس از غذا میل نکنید و طبق همان اصلش یعنی #پیش از غذا بخورید.
1⃣ میوه هایی که معصومین علیهم السلام فرمودند #ناشتا بخورید:
آلو (برای کسانی که مشکلات مفاصل ندارند)، خرما، سیب، انار، به
2⃣میوه هایی را که فرمودند روی غذا بخورید:
گلابی، انار، مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو، نارنج و ...)
3⃣ما بقی میوه ها را قبل از غذا میل کنید. ولی خوردن هرگونه میوه در طول روز در فاصله بین صبحانه تا شام ممنوع است مگر در موارد استثناء.
💠موارد استثناء:
۱-قبل از حمام اسلامی
۲-خوردن انار قبل و بعد از حجامت
۳-آلو هرگاه حرارت درونی خیلی زیاد شد
⚠️ناشتا خوردن هندوانه، خربزه، طالبی و گرمک، فلجی و بیماریهای مانند آن میآورد!!!!
⚠️به غیر از آنچه در روایات آمده و گفته شد، هیچ میوه دیگری را ناشتا نخورید!!!!
⚠️باتوجه به قاعده امام #صادق علیه السلام در #دو وعده کردن غذا که فرمودند :
هیچ چیزی بین صبحانه تا شام نخور
لذا باید میوه جزء #صبحانه یا #شام شما باشد مگر اینکه در موارد استثناء قرار بگیرد.
بنابراین وقتی سر سفره قرار میگیرید #ابتدا میوه بخورید و سپس غذا را آغاز کنید چه اینکه پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله اگر خرما بر سفره میبود همیشه با آن آغاز میکردند
و در روایتی امام سجاد علیه السلام نیز افطار کرده و سپس #انگور را پیش از غذا خوردند و بعد، غذایشان را میل نمودند
و همچنین امام رضا علیه السلام در رساله ذهبیه فرمودند که #ابتدا_غذای_سبک_و_سهل_الهضم_را_بخور_و_سپس_غذای_سنگینتر_را.
✍ این به خاطر آنست که غذای #زودهضم در #انتهای معده قرار گرفته و بلافاصله پس از هضم از معده خارج شود
ولی اگر بعد از غذای سنگین خورده شود پس از هضم در معده میماند و #میگندد!!!
👌مگر برخی خوراکی ها و میوه های سبکی که استثناء شده و حکمتش را جز معصومین نمیدانند.
این نکته هم حائز اهمیت است که نباید ماکولات را پی در پی وارد معده کرد بلکه فقط در یک یا دو زمان واحد بایستی به معده، خوردنی داد زیرا به کار گرفتن چندبارهی معده برای هضم آن را ضعیف میکند و علت نهی امام صادق علیه السلام از خوردن حتی یک چیز بین دو وعده نیز همین امر است.
🎓بنابراین صبح و شبتان را اینگونه آغاز کرده و به پایان برسانید:
🍃۱-ناشتا: یکی از این میوه ها: خرما، سیب، انار، به، آلو
🍃۲-پیش از غذا: همه نوع میوه ها. اگر چند میوه باهم است با خربزه طالبی یا هندوانه و گرمک آغاز کنید
🍃۳-روی غذا: گلابی، به، انار، مرکبات (پرتقال، نارنگی، لیمو و ...)
البته شب ها مرکبات میل نفرمایید...
🍃 @setad_ehya_teb_eslami
﷽
📣 اطلاعیه👇👇
#شروع_کلاس های طب اسلامی در استان قم
📖جهت شرکت در کلاس طب اسلامی توسط #استاد_تقی_نیا
🗣و اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرمایید.📝
۰۹۲۱ ۳۲ ۷۷ ۶۷۱
😍كلاسها براي همه سنین آزاد مي باشد(ویژه خواهران)
🆔 @setad_ehya_teb_eslami
💠 #توصیه های بهاری امام رضا علیه السلام
🌱 خصوصیات فصل #بهار
🌷فصل بهار روح زمان هاست.
1⃣اول این فصل ماه #آزار(ماه رومی) است،در این ماه شب و روز پاکیزه و معطر است،زمین نرم می شود و غلبه بلغم از میان می رود و خون به هیجان می اید.
🌱 غذای ماه آزار (تقریبافروردین) ما چه باید باشد؟
🌷امام رضا علیه السلام:در ماه اول بهار(ازار)بیشتر غذائی که مناسب است،عبارتست:ازخوراکی های لطیف از قبیل :گوشت، تخم مرغ نیم برشت،نوشیدن شربت امام رضا علیه السلام ،پس از انکه ان شربت را با اب خالص تعدیل نموده باشیم.
🌱 پرهیزات بهاری
🌷امام رضا علیه السلام:در فصل بهار(به خصوص ماه آزار)باید از خوردن پیاز و سیر و ترشی پرهیز کرد.
✍نکته:وجه مشترک این سه مورد جلوگیری از هیجان خون است،در حالی که در فصل بهار صلاح در #هیجان بخشی خون جهت رشد ونمو بدن است.
🌱 کارهای بایسته بهاری
🌷امام رضا علیه السلام:در فصل بهار(به خصوص ماه ازار)نوشیدن اشیاء مسهل(ملین و نرم کننده شکم)پسندیده است،رگ زدن و حجامت نیز مناسب است.
🔰 نکته:اگر چه از طریق فصد و حجامت حجم خون کم می شود،ولی چون فصل بهار فصل خونسازی هست،دوباره خون تازه جایگزین ان خون می شود.
2⃣ خصوصیات ماه دوم بهار
🌷 #نیسان(ماه دوم رومی بهار)سی روز است،در این ماه روز بلند می شود،و مزاج فصل قوی می گردد(در تولید و هیجان خون)خون به تحرک در می اید،بادهای شرقی در این ماه می وزد،از غذاهای بریان شده استفاده می شود،و از انچه به سرکه عمل می آید و نیز گوشت های شکارمصرف می شود.
🌱 کارهای بایسته اردیبهشت
🌷امام رضا علیه السلام:در ماه نیسان،امیزش جنسی و روغن مالی بدن در حمام نیکوست.و نوشیدن اب ناشتا مفید بوده،و بوئیدن گلها و عطریات طبیعی سودمند است.
3⃣ خصوصیات ماه سوم بهار
🌷 #ایار(ماه سوم رومی بهار)سی و یک روز است،در این ماه بادها صاف بوده،وان اخرین ماه بهار است.در ان از خوردن غذاهای شور و گوشت های غلیظ از قبیل:کله پاچه،گوشت گاو منع شده ونیز مصرف شیر مفید نیست.
🌱 کارهای بایسته ماه خرداد
🌷امام رضا علیه السلام:در ماه ایار(خرداد)رفتن به حمام در صبح گاه مفید است،و قبل از غذا به کار گیری اعضای بدن در کارهای سخت پسندیده نیست.
📚 طب الرضا علیه السلام ص134
🍃 @setad_ehya_teb_eslami