🔺 بنده یعنی چه؟
🔹 اگر مثلاً صدام ما را اسیر میکرد و به ما غذای نپخته میداد، یا میگفت فلان کار را باید بکنی، خب معلوم بود ما انجام میدادیم.
پس ما در آنجا در پوشش اسارت بودیم و از خود چیزی نداشتیم، وگرنه اگر از خود چیزی داشتیم این کارها را نمیکردیم.
عبودیت هم یک چنین چیزی است، یعنی انسان در برابر خداوند است در زندگیاش!
از صبح که بلند میشود یک اسیر است.
اصلاً بنده، یعنی یک اسیر، یک فرمانبر.
اما در ما چیزی که نیست همین حرفهاست. ما آدمِ آزادی هستیم، برای خودمان مستقل هستیم. این روش ما و این ارتکازات ما که در ما حاکم است و ما را میگرداند و میچرخاند و حرف میزنیم و شوخی میکنیم و بازی میکنیم و پول در میآوریم و پول خرج میکنیم و خانه میخریم و ازدواج میکنیم، اینها تحت پوشش عبودیت نیست!.
بشر، انسان و مسلمان همیشه باید در حال اسارت باشد و بداند که در کشور خودش نیست، این لباسی که من پوشیدهام، برای خودم نیست، این غذایی که از نانوایی میخرم، همهاش در حال اسارت خداست. نان خورم، بندهام، بنده اصلاً یعنی همین چیزها.
بنده یعنی کسی که هیچ چیز مال خودش نیست، هر چیزی که به او میدهند، این مدام فکر میکند که خوب من این را باید چه کارش بکنم؟
الآن یک نفر هم مراقب من است که من این را چه کار میکنم؟
این پول مال من نیست، این مقام، این عبا، این عمامه، اینها همهاش صاحب دارد و من بنده و عبد او هستم!
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
🗓 سالروز وقوع جنگ جمل؛ (۱۰ جمادی الاولی ۳۶ ه ق)
🔹 فرمودهاند: «مَن قالَ لا اله الا الله مُخلِصاً وجبَت لهُ الجَنَّة»؛ هر کس باید این جمله "ﻻ اﻟﻠﻪ اﻻ اﻟﻠﻪ" را در درون روح خودش حکومت بدهد و به چیزهای دیگر اعتنا نکند؛ به طوریکه من بندهی چیز دیگری غیر از خدای جهان نیستم و اﻳﻦ اﻣﺮ وادارش کند که از گناه بپرهیزد، ﺑﻬﺸﺖ ﺑﺮ اﻭ ﻭاﺟﺐ میﺷﻮﺩ؛ چون بندگی با گناه نمیسازد، با بی خدایی نمیسازد، با آزادی حیوانی نمیسازد. بنابراین ما عقایدمان از این کلمه مبارکه تشکیل میشود.
به قدری این مسئله در نظر مولا علی علیهالسلام اهمیت داشت که در حین جنگ #جمل یک نفر از مردم بادیه نشین آنجا آمد و گفت: من از حضرت سؤالی دارم. گفتند: بیا. ولی وقتی گوش دادند دیدند مسئلهای که او دارد طرح میکند به جنگ و مسئله روز مربوط نیست!.
❔«أتَقُولُ اَنَّ اللهَ واحِدٌ؟»؛ یا علی! شما معتقدید که خداوند یگانه است؟
گفتند: ای بنده خدا! اینجا که جای این صحبتها نبود که تو بیایی امام علیهالسلام را مشغول کنی! امام علیهالسلام حواسش به جنگ است.
حضرت جلویشان را گرفت و فرمود: ما این جنگ را هم به خاطر همینکه این مرد پرسیده انجام میدهیم.!
یعنی چه؟ مگر طلحه و زبیر از مسئلهی اساسی اسلام فاصله گرفتهاند؟! آری!
اینها به خاطر اینکه امام علی علیهالسلام بعد از خلافتش جلوی پخش پولهای دولتی را گرفت و فرمود: من طرز کار خلفای قبلی را قبول ندارم و من طور دیگری بیت المال را تقسیم میکنم، دیدند که مثلاً اگر روزی صد هزار درهم به اینها میرسید، حالا باید ۵ ﺩﺭﻫﻢ ﺑﮕﻴﺮﻧﺪ!. خوب این باغ ها را که آب دهد؟ این گوسفندها را که نگهداری کند؟ این اسبهایی را که ما تهیه کردیم، بودجه لازم دارند! این که نمیشود!
اینجا معلوم شد کلمه "لا اله الا الله" که پیامبر فرموده در دلها به طور خالص رخنه ننموده!.
حالا حضرت میفرماید: ما باید این جنگ را برای همین بکنیم.
شما جلوی این شخص را گرفتهاید که من به او پاسخی ندهم، چون راجع به جنگ صحبت نکرده؟ نه! این راجع به اصل جنگ صحبت کرده. چون اصل جنگ این است که خدا فراموش شده و اسب و گاو و مزرعه جای خدا در دل ها وارد شده!.
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
سیدالعلماء
📿 تسبیحات حضرت زهرا علیهاالسلام
🔹 احتمالاً شنیدهاید و إنشاءالله عمل نيز نمودهاید، ولی باز هم توجه بفرماييد که تسبيحات حضرت زهرا عليهاالسلام دارای اهمیت بالایی است؛ چون حضرت زهرا عليهاالسلام در منزل دچار تنهایی و بیمعاونتی بود، و کارهای خانه در آن زمان کارهای سختی بود، مثلاً یکی از کارها اين بود که بايد جو را با دسداس خُرد میکردند و آرد درست میکردند و نان میپختند و کارهای سخت ديگر، و لذا دست مبارکشان تاول زده بود.
حضرت علی علیهالسلام هم طاقت نياورد و فرمودند: خدمت رسول الله برو و از ايشان بخواه که معاونی برای شما بفرستد؛ زيرا حضرت میتوانستند کسی را بفرستند که کمک دخترشان باشد، لذا حضرت زهرا آمد در مسجد، اما ديد که بيگانه نشسته و خجالت کشيد که با پدر صحبت کند و برگشت.
رسول الله فهميدند که دخترشان کاری داشته، لذا خودشان تشريف آوردند و فرمودند: چه کاری داشتی؟ باز هم حضرت زهرا چیزی نگفتند، حضرت علی علیهالسلام گفتند: من او را فرستاده بودم، زيرا برای مشکلات زندگی کمکی لازم دارد. حضرت به خاطر اینکه وضع مسلمانان هم توأم با ناراحتی بود و نمیخواست که خود و خانوادهاش بهتر از وضع مردم فقير آن روز باشند، فرمود: من عملی به تو ياد میدهم که اگر آن را انجام دهی از هر کمکی برای تو بهتر است، وقتی خواستی بخوابی، ۳۴ مرتبه "الله اکبر،" ۳۳ مرتبه "الحمدلله" و ۳۳ مرتبه "سبحان الله" بگو، و اين بهتر از يک همکار در منزل به کمکت میآید، حضرت زهرا هم خوشحال شدند.
🔺 ما اين مطلب را میخوانیم و بيان میکنیم و از آن نتيجهگیری میکنیم که اين تسبيحات که منسوب به آن حضرت است خیلی ثواب دارد، اما اینطور نيست. نکته خیلی باريک و خیلی عجیبی در ميان است و آن اين است که وقتی حضرت زهرا میگوید: الله اکبر ، ديگر از همه زحمتهای عالم خارج میشود و خستگیاش کاملاً بيرون میرود، چون الله را دور از خود نمیبیند، خانهی خود و شهر خود و آسمان و زمين را در حضور خدا میبیند، لذا وقتی ۳۴ مرتبه میگوید: الله اکبر، ديگر خستگی به استخوانهایش باقی نمیماند، و با ذکر خدا فربه میشود.
۸۷٫۶٫۶
✅ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
12.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فاطمیه
🏴 شهادت حضرت فاطمه زهرا صلواتاللهعلیها بر همگان تسلیت و تعزیت باد.
▫️ مصائب حضرت زهرا و امیرالمؤمنین (صلوات الله علیهما) تنها مظلومیت و خوردن در به پهلو نیست؛ بلکه باید دید ریشهی این مصائب کجاست؟ ریشهی این مصائبِ خاندان پیامبر (علیهمالسلام)، این است که مردم اسلام را نفهمیدند و در پی اصلاح قلب نبودند!
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی رحمه الله تعالی
@seyedololama
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فاطمیه
🏴 اهمیت #توسل به حضرت #زهرا سلام الله علیها
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
17.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 بیاناتی پیرامون ضرورت اهتمام به تعلیم و تربیت اسلامی در تمام افراد اجتماع
🔹 ضرورت برنامهریزی طبق اقسام سهگانهی مردم در حدیث کمیل (حکمت ۱۳۹ نهج البلاغه)
🔹 فرمایش شهید ثانی در کتاب منیة المرید پیرامون واجب بودن آموزش دین با استفاده از آیهی: «يا أَيُّهَاالَّذين آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُم وَأَهْليكُم ْناراً»؛ (تحریم :۶)
۹۴٫۳٫۷
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🔺 ذکر دعای سفارش شده از مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی به نقل از مرحوم امام خمینی که به شاگردان خویش به جهت دفع بلا و مصیبت توصیه میفرمودند:
عصر و غروب جمعه، به نیابت از تمام شیعیان عالم
ده مرتبه:
اللهمَّ صلِّ علی محمّدٍ و آلِ محمّدٍ وَ ادْفَعْ عَنَّا البَلاءَ المُبْرَمَ مِن السَّماءِ إنَّكَ عَلى کُلِّ شَئٍ قَدِیرٌ
خدایا صلوات فرست بر محمد و آل محمد و دفع بنما از ما بلائی را که حتمی شده است از آسمان، همانا تو بر هر امری قادر و توانائی
التماس دعا
@seyedololama
9.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 فرمایشی از مرحوم آیت الله بهجت پیرامون اهمیت کسب علم دینی در خانواده به مناسبت سالروز تشکیل شورای انقلاب فرهنگی
🔹 چند نفری که ما خدمتشان رسیدیم- مانند مرحوم علامه و مرحوم آیت الله بهجت،- اینها واقعاً شاگرد مکتب زهرای مرضیه علیهاالسلام بودند و از دست ما گرفته شدند. حالا باید حوزهها، معمّمین، دانشجویان، طلاب محترم تصمیم بگیرند که مکتب، مکتب تعلیمی و تربیتی باشد. مسجد جای تربیت باشد و این کار ممکن نیست مگر اینکه از خانوادهها شروع بشود. مسئولین دولتی، مجلس شورای اسلامی، مدیران و فرهنگیان و حوزهها از منازل خود شروع کنند و هدف را استفاده از علوم و تربیتهای حضرت زهرا علیهاالسلام قرار بدهند که در نتیجه پیشوای بانوان و خانمها، حضرت زهرا علیهاالسلام باشد.
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama
🎓 دانشمندان عصر ما به این مطلب رسیدهاند که هر اختراع و هر جهش علمی و هر پیشرفتی، از یک الهام منشأ میگیرد و تشکیل میشود. انسان از خودش نمیتواند زایش به خودش بدهد.
♨️ شما ببینید این صندلی هیچ وقت به شکل دیگری در نمیآید. مگر بادی، طوفانی، تحرکی به او بخورد که تغییر وضع بدهد.
❌ هیچ چیزی از وضعی که دارد، نمیتواند تغییر کند مگر اینکه از خارج به او یک تحریکی بشود تا او تحرک پیدا بکند.
✳️ این است که الهامات، اختراعات میآورد، منتها مردم خودشان این مطلب را درک نمیکنند. وقتی بنشینند حساب کنند آن وقت متوجه میشوند.
🔴 میگویند نیوتن نشسته بود که یک سیبی از روی درخت بریده شد و افتاد. این متوجه شد که سیب هر طرفی ممکن است برود؛ راست، چپ، بالا، پایین. چطور شد که تنها زمین را اختیار کرد و به زمین آمد؟ به علتش فکر کرد و گفت: لابد زمین ما یک کشندگی دارد و یک جاذبه دارد که اشیائی که در نزدیکی او باشند و مانعی نداشته باشند را به خودش جذب میکند.
◀️ خب، این چه طوری شد که این فکر برای او آمد؟ خب این فکر را قبلا نداشت وقتی نداشت و برای او آمد حتماً یک مؤثری در این کار هست.
✅ این را انبیاء و اولیاء (علیهمالسلام) کشف کردهاند و به ما خبر میدهند که:
هرچه دارید از خداست، حتی افکاری که برایتان پیدا میشود.
آن وقت این افکار هم مثل سایر نعمتها میتواند به سود تمام بشود، میتواند به زیان تمام بشود. دیگر خودتان قدرش را بدانید. اگر چیز خوبی است در راه اسراف کاری و اینها خرجش نکنید. در راه اتلاف نفوس و انفجارها و اینها از آن استفاده نکنید‼️
☑️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی
@seyedololama