🌷وصیت نامه شهید سید محمد علی جهان آرا🌷
@shahid_modafe_haram_miladheidari
🌿🌿
#قصههای_قرآنی
قصه های مربوط به: #حضرت_ابراهیم علیه السلام #قسمت_بیست_و_چهارم
🔹محاوره ابراهیم علیه السّلام با ستاره پرستان «۳»🔹
این طریقی دیگر از ارشاد و استدلال حکیمانه ابراهیم و روشی معتبر در سخنوری و ارشاد است. در کار ابراهیم علیه السّلام دقت کنید، ابتدا با عقاید آنان همصدا می شود و اعلان مخالفت نمی کند، افکار آنان را تقبیح و خدایانشان را تحقیر نمی کند و به این طریق توجه آنان را به خود جلب می کند لذا آنها به برهان او گوش می دهند، سپس بتدریج به تعریض و تنقیص عقاید ایشان می پردازد و به ابطال عقایدشان باز می گردد ولی این کار را بسیار ملایم و آرام انجام می دهد.
این روش ابراهیم علیه السّلام دلیل صحت رأی و عمق بصیرت اوست، آنگاه که ستاره غروب کرد و در زیر افق مخفی شد، ابراهیم آن را جستجو کرد ولی بدیهی است که آن را نیافت. لذا گفت: خدایی که تغییرپذیر است، وضع و حال او عوض می گردد و نقل مکان می کند، محبوب من نیست سپس معترض خدایانشان گردید و با عیبجویی از آنان بغض و بیزاری خویش را از آنها اعلام نمود.
پس از آن ابراهیم علیه السّلام طلوع ماه را نظاره کرد و متوجه شد نور آن از ستاره بیشتر و حجم آن نیز بزرگتر و نفعش زیادتر است، پس گفت: این ماه پروردگار من است تا در ظاهر با آنان هماهنگ گردد و قلوب آنان را متوجه خود سازد.
چون ماه نیز غروب کرد و از چشمها پنهان گردید و نور آن خاموش گشت، ابراهیم گفت: «اگر پروردگار من، مرا هدایت نکند، من از قوم گمراهان خواهم بود.»
ابراهیم که این سخن را گفت تا به آنان بفهماند که خدای یکتا سرچشمه هدایت نشده است و توفیق رهایی از شک و ضلال، به دست اوست.
منبع: کتاب قصه های قرآن
----------------🌱🪴🌱-------------
═✧❁🌸❁✧═
@shahid_modafe_haram_miladheidari
═✧❁🌸❁✧═
24.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شرح تصویری دعای روز دهم ماه مبارک رمضان 👆👆👆
آیت الله مجتهدی(رحمة الله علیه)
🎞فایل کم حجم: ۲۳ مگابایت
📟 زمان: یازده دقیقه
@shahid_modafe_haram_miladheidari
📖آیه امروز📖
سوره بقره(۲)
آیه ۷۳
آیه هفتاد و سوم
فَقُلْنَا اضْرِبُوهُ بِبَعْضِهَا كَذَٰلِكَ يُحْيِي اللَّهُ الْمَوْتَىٰ وَيُرِيكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ
ﭘﺲ ﮔﻔﺘﻴﻢ : ﭘﺎﺭﻩ ﺍﻱ ﺍﺯ ﺁﻥ [ ﮔﺎﻭ ﺫﺑﺢ ﺷﺪﻩ ] ﺭﺍ ﺑﻪ ﻣﻘﺘﻮﻝ ﺑﺰﻧﻴﺪ [ ﺗﺎ ﺯﻧﺪﻩ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻗﺎﺗﻞ ﺭﺍ ﻣﻌﺮﻓﻲ ﻛﻨﺪ ] . ﺧﺪﺍ ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ ﺭﺍ ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺯﻧﺪﻩ ﻣﻰ ﻛﻨﺪ ﻭ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻫﺎﻱِ [ ﻗﺪﺭﺕ ﻭ ﺭﺑﻮﺑﻴّﺖ ] ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﻫﺪ ، ﺗﺎ ﺑﻴﻨﺪﻳﺸﻴﺪ .(٧٣)
#ختم_قرآن
تفسیر👇
1- اطمينان و اعتماد مردم را جلب كنيد. حضرت موسى، شخصاً به زدن قسمتى از بدن گاو به مقتول اقدام نكرد، بلكه به مردم فرمود: خودتان اين كار را بكنيد. «اضْرِبُوهُ»
2- اين آيه، نمونهاى از قدرت خداوند بر زنده كردن مردگان در دنيا به عنوان رجعت و در قيامت براى پاداش است. «كَذلِكَ يُحْيِ اللَّهُ الْمَوْتى»
3- ديدن نشانههاى قدرت الهى، براى تعقّل دائمى انسانهاست، نه تعجّب لحظهاى. «لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ»
4- اگر روح و فكر انسان آلوده باشد، ديدن آيات الهى نيز تعقّل را در او برنمىانگيزد. (تعقّل با واژه «لعّل» بكار رفته است.) «لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ»
@shahid_modafe_haram_miladheidari