🌿🌿🌺
🌺
#قصههای_قرآنی
قصه های مربوط به: #حضرت_ابراهیم علیه السلام #قسمت_بیست_و_هشتم
🔹ابراهیم علیه السّلام در مصر! «2»🔹
ساره را به کاخ سلطنتی مصر بردند و با بهترین لباسها و زیورها آراستند ولی ساره اعتنایی به زر و زیور درخشان ندارد، توجهی به این لباسهای فاخر و فریبنده نمی کند، ناز و نعمتی که او را فراگرفته مورد توجه او نیست، جاه و جلال و زندگی شاهانه را نادیده گرفته و با رد تمام این مظاهر دنیوی، وفاداری نسبت به همسر خود را از یاد نبرده است و حفظ دین خویش را به فراموشی نسپرده است. فکر همسر و غم و اندوه جدایی چنان بر ساره مستولی گشت که او را گوشه نشین و منزوی ساخت. آنگاه که پادشاه مصر وارد اطاق ساره شد، او را در ناراحتی و اندوه یافت، لذا تصمیم گرفت از حزنش بکاهد و وحشت او را تسکین دهد و او را با خود مأنوس سازد ولی ساره با ناراحتی خود را کنار کشید و اظهار تنفر نمود.
حاکم مصر ناچار با شرمندگی از ساره روی برتافت و پریشانی و آشفتگی شدیدی در خود احساس کرد. اما بار دیگر اراده کرد نزدیک ساره گردد ولی باز اضطراب و آشفتگی او را از حرکت بازداشت بار سوم اراده کرد قدمی به سوی ساره بردارد ولی باز اضطراب و پریشانی در وی ظاهر گشت و در خود ترسی از ساره احساس نمود و ناچار به بستر خویش پناه برد و به استراحت پرداخت تا شاید این ترس و اضطراب از او زایل شود. او در عالم رویا بر حقیقت امر آگاه شد و فهمید که ساره شوهر دارد و باید او را آزاد و به حال خود واگذارد و از تعدی و تجاوز خود دست بردارد.
آنگاه که زمامدار مصر از خواب برخواست، دید که چاره ای جز آزادی ساره ندارد، لذا هاجر را برای خدمتگزاری ساره به او بخشید و او را تسلیم شوهرش ساخت.
راستی آیا مصیبتی شدیدتر و محنتی سخت تر از این قابل تصور است؟! مرد غریبی برای طلب روزی خویش به سرزمینی کوچ کند ولی همسر او را بربایند و میان ایشان جدایی افکنند، ولی ابراهیم خاطری مطمئن داشت، زیرا آن خدایی که او را از گزند شعله آتش نجات داده، همسرش را نیز از لکه ننگ محفوظ می دارد و از تعدی و تجاوز نجاتش می بخشد.
ابراهیم علیه السّلام به خواست خدا تا مدتی در مصر رحل اقامت افکند. او مردی ملایم، مهربان و سازگار و صبور و در کارها، بسیار پرحوصله و با پشتکار بود. به همین خاطر ثروت سرشار اندوخت و دارای شهرت بسیار گشت. ولی گروهی از قوم او بر نفوذ اجتماعی و محبوبیت وی حسد بردند و از وسعت مالی او ناخرسند گشتند و به فکر آزار و اذیت او افتادند.
ابراهیم نقشه آنان را دریافت و تصمیم گرفت از سرزمین مصر کوچ کند. او مصر را به قصد فلسطین (همان سرزمین مقدسی که آن را وطن خود می دانست و مدتی طولانی در آن اقامت داشت) ترک گفت و شبانه به فلسطین وارد شد.
#ابراهیم_علیه_السلام_در_مصر
منبع: کتاب قصه های قرآن
----------------🌱🪴🌱-------------
═✧❁🌸❁✧═
@shahid_modafe_haram_miladheidari
═✧❁🌸❁✧═
*🔸به وقت سحر چهاردهم
حرم ماه بنی هاشم و محتاج زیاد
چه شفاخانه خوبی ست در این گوشه کنار
پسر أم بنین، ساقی بی دستِ حسین
لطف کن دست بکش روی سرم حضرت یار
دخیلک یا ابالفضل🤚
@shahid_modafe_haram_miladheidari
📖 نکات کلیدی زندگی موفق در جزء چهاردهم قرآن
@shahid_modafe_haram_miladheidari
🕊از میلاد تا خدا🕊
💠شرح دعای روز چهاردهم ماه رمضان
🔹 أللَّهُمَّ لاتُؤاخِذْنی فيهِ بالْعَثَرات وَ اَقِلْنی فيهِ مِنَ الْخَطايا وَ الْهَفَواتِ وَ لاتَجْعَلْنی فيهِ غَرَضاً لِلْبَلايا وَ الآفاتِ بِعزَّتِكَ يا عِزَّ المُسْلمينَ
🔸خدايا! در اين روز مرا به لغزشهايم مؤاخذه مفرما، عذر خطاها و سستیهایم را بپذير و مرا هدف بلاها و آفتها قرار مده. به حق عزت و جلالت، ای عزتبخش مسلمانان!
🔰پیامهای دعا
1- درخواست عدم مؤاخذه بهخاطر لغزشها
2- پذیرفتن عذر خطاها و سستی ها
3- قرارنگرفتن در مسیر بلاها و آفتهای دنیا
4- عزت از خداست
🔰پیام منتخب
✍️ اميرالمومنين(ع) میفرمايد: «الدُّنيا دارٌ بِالبَلاءِ مَحفُوفَة؛ دنیا، خانهای است که در بلا پيچيده شده (اطرافش را بلا فراگرفته) است.» نهج البلاغه، خ ۲۱۷
📎کيست که در زندگی خود بلا نداشته باشد؟ کيست که مصيبت نداشته باشد؟ آدمی که دعا میکند، شايسته نيست بگويد: «خدايا! هيچ بلايی بر سر من نياور.» این درخواست، خلاف طبيعت و سنت الهی است. اصلاً خدا ما را خلق کرده، برای اينکه از طريق بلاها امتحانمان کند. هر بلایی نوعی امتحان است. اصلاً بلا بهمعنای اختيار و امتحان است. پس بلا به منزلۀ يک واقعيت، شريک زندگی دنيايی است؛ ولی اين دعا با ظرافتی لطیف میگويد: «خدايا! جوری نباشد که من نشانۀ بلاها و آفات قرار گيرم.» غرض، بهمعنای نشانه و هدف است.
📚 طریحی، محمد، مجمع البحرین، ج ۴، ص ۲۱۷
@shahid_modafe_haram_miladheidari
📖آیه امروز 📖
سوره بقره(۲)
آیه ۷۷
آیه هفتاد و هفتم
أَوَلَا يَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ مَا يُسِرُّونَ وَمَا يُعْلِنُونَ
ﺁﻳﺎ [ ﺁﻥ ﺳﺨﺖ ﺩﻟﺎﻥ ] ﻧﻤﻰ ﺩﺍﻧﻨﺪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻣﻰ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﺁﻧﭽﻪ ﺭﺍ ﺁﺷﻜﺎﺭ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ، ﻣﻰ ﺩﺍﻧﺪ ؟ !(٧٧)
#ختم_قرآن
تفسیر👇
پیام ها
1- ايمان به حضور و علم خداوند، انسان را از خطاها باز مىدارد. «أَ وَ لا يَعْلَمُونَ أَنَّ اللَّهَ يَعْلَمُ ...»
2- در نزد خداوند، آشكار و نهان يكسان است. «يَعْلَمُ ما يُسِرُّونَ وَ ما يُعْلِنُونَ»
@shahid_modafe_haram_miladheidari