02.Baqara.044.mp3
1.93M
📚تفسیر سوره بقره آیه 44
✅کانال استاد قرائتی
⇨ @Gharaati_ir
02.Baqara.045.mp3
2.03M
📚تفسیر سوره بقره آیه 45
✅کانال استاد قرائتی
⇨ @Gharaati_ir
🔍 #تبیین_و_تحلیل | منطقِ حمایت رهبر انقلاب از یک تصمیم اقتصادی - بخش اول
👈 نگاهی به نکات مهم سخنان رهبر انقلاب درباره «طرح مدیریت مصرف سوخت»
🔻 صبح یکشنبه ۲۶ آبان ماه ۹۸ رهبر انقلاب اسلامی در درس خارج فقه دربارهی طرح مدیریتِ مصرف سوخت و مسائل به وجود آمده پیرامون آن بیاناتی داشتند. این مواضع و سخنان را در چند محور اصلی میتوان مورد بررسی و تحلیل قرار داد:
1️⃣- حمایت از تصمیم شورای عالی هماهنگی اقتصادی
🔹️ اولین نکتهی مهم در بیانات حضرت آیتالله خامنهای حمایت ایشان از تصمیم گرفته شده در روند رسمی و قانونی کشور و لزوم اجرای این مصوبه بود: «گفتم من صاحبنظر نیستم لکن اگر سران سه قوّه تصمیم بگیرند، من حمایت میکنم... سران قوایند، نشستند با پشتوانهی کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم.» ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
🔹️ اما این حمایت رهبری تابع چه منطق و برآمده از چه مبنا و استدلال عقلانیای است؟
در پاسخ باید به تاریخچه و چراییِ تشکیل «شورای عالی هماهنگی اقتصادی قوا» توجه کرد. شکلگیری این شورا به «جنگ اقتصادی» تحمیل شده توسط دشمن علیه ملت ایران و نظام اسلامی برمیگردد.
🔹️ دشمنان مستکبر با گذشت بیش از چهل سال از عمر انقلاب و نظام اسلامیِ ملت ایران و در حالی که در عرصهی جنگ سیاسی و فرهنگی و... شکست خوردهاند به توطئهی جنگ اقتصادی علیه ایران اسلامی روی آوردهآند: «آمریکا امروز متمرکز شده بر جنگ اقتصادی با ما؛ جنگ نظامی نیست و نخواهد شد امّا جنگ اقتصادی هست.» ۱۳۹۷/۰۵/۲۲ و «در جنگ اقتصادی هدف آمریکا ایجاد نارضایی است؛ هدفشان این است؛ میخواهند نارضایی ایجاد کنند بلکه بتوانند این نارضایی را به اغتشاش داخلی تبدیل کنند.»۱۳۹۷/۰۵/۲۲ در میدان جنگ اقتصادی دشمن با محاسبه و برنامهریزی و طراحیِ یک «اتاق جنگ» توطئهها و نقشههای خود را دنبال میکند: «اتاق جنگ آمریکا علیه ما عبارت است از وزارت خزانهداری آمریکا که همان وزارت اقتصاد و داراییشان است؛ آنجا اتاق جنگ با ما است.» ۱۳۹۷/۰۲/۱۰
🔹️ طبیعتا لازمهی برخورد و مقابلهی صحیح و موثر با دشمن در این عرصه تشکیل این اتاق جنگ در جبههی خودی و ایجاد تمرکز در تصمیمگیریها و اقدامات است: «اینجا هم بایست ستاد مقابلهی با شرارتِ این دشمن در مجموعهی اقتصادی تشکیل بشود... بایست در مرکز اقتصادی دولت این ستاد تشکیل بشود و این کار را دنبال کنند.» ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
🔹️ این اقدام مهم و راهبردی با تشکیل این شورا بهعنوان مرکز مقابله با جنگ اقتصادی دشمنان، عملیاتی شد. حمایت رهبر انقلاب از این ستاد در راستای برطرف کردن مشکلات اقتصاد کشور و بهبود و رونق وضعیت معیشتی و اقتصادی ملت نیز با تأیید مصوبات آن دنبال شد.
علاوه بر این، حمایت از مسئولین قوا و بهصورت مشخص دولت بهعنوان قوهای که بار مدیریت اجرایی کشور را بر عهده دارد پیش از این نیز بهعنوان یکی از اصول پذیرفته شده در نظام اسلامی مورد توجه و عمل بوده است: «زمان امام (رضواناللّهعلیه) هم همین جور بود؛ یک کارهایی را مسئولین، سران سه قوّه تصمیم میگرفتند و اجرا میشد، حالا هم همین جور است.» ۱۳۹۸/۰۸/۲۶
🔹️ رویکرد و روشی که در دوران رهبریِ آیتالله خامنهای و در برخورد با دولتهای مختلف از سوی ایشان دنبال شده است.
🔍 ادامه این یادداشت را از همین کانال (@Khamenei_ir) دنبال کنید.
💥 در بیانیه گام دوم، «فرایند پنجمرحلهای تمدنسازی»، در «دو گام» خلاصه شده است.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
"رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، آن پنج مرحله تمدنسازی را در دو گام خلاصه کردهاند.
گام اول، چهل سال گذشته است که در آن، گویا دو و نیم مرحله پیشروی شده است:
1. انقلاب اسلامی؛
2. نظام اسلامی؛
3. زیرساختهای دستیابی به دولت اسلامی.
لذا با اینکه در بیانیههای دیگر میفرمودند «راه پیش رو، دشوارتر از گذشته است»، بیان ایشان در این مرحله این است که شاید مسیر پیش رو آسانتر از گذشته باشد. گویا زیرساختهایش فراهم شده و ظرفیتهای مختلفی از قبیلِ شکلگیری جبهۀ مقاومت، تغییر موازنۀ قدرت و پیشروی در مقیاس جامعۀ جهانی، تربیت نیروی انسانی گسترده، رشد معنویت و اخلاق، پیشرفتهای داخلی در زمینههای مختلف و... شکل گرفته است؛ البته اینها به آسانی هم به دست نیامده است.
اینها مقدوراتی است که در چلۀ دوم برای حرکت بهسمتِ دولت اسلامی و جامعۀ اسلامی و تمدّن اسلامی در اختیار داریم."
(منبع: #کتاب_عصر_جدید)
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 فرایند پنجمرحلهای تمدنسازی
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«از نگاه رهبر معظم انقلاب، انقلاب اسلامی برای ایجاد یک دوران جدید و رسیدن به اهداف ملی و جهانیاش باید پنج مرحله را پشت سر بگذارد تا این تکانه در جهان ایجاد شود و جامعۀ جهانی را برای عصر ظهور بیدار و آماده کند؛ این پنج مرحله عبارتاند از: انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعۀ اسلامی و تمدّن اسلامی.¹
دو مرحلۀ انقلاب اسلامی و نظام اسلامی طی شده است و هیچکدام از اینها بر اساسِ گرتهبرداری و الگوبرداری از نظامهای موجود و انقلابات موجود نبوده است.
1⃣ «انقلاب اسلامی» الگوبرداری از غرب نبود. ما الگوی انقلاب کبیر فرانسه یا اکتبر روسیه، و مبارزات پارلمانتاریستی یا مبارزات مسلحانه را دنبال نکردیم. امام(ره) یک شیوۀ جدیدی از انقلاب را ایجاد کردند که سابقه نداشت... .
2⃣ «نظام اسلامی» هم که در چهارچوب قانون اساسی شکل گرفته، الگوبرداری از غرب نیست. گرچه در قانون اساسی جمهوریت با ولایت فقیه جمع شده است، اما این یک الگوی جدید و یک منظومۀ جدید است... .
3⃣ مرحلۀ بعدی این است که به «دولت اسلامی» برسیم. دولت اسلامی یعنی رفتار و اخلاق حاکمان و دولتمردان و همچنین تدبیر و ادارۀ کشور و ساختارهایی که برای ادارۀ کشور درست میشود و برنامهها و نقشههایی که دولتها اِعمال و عملیاتی میکنند، باید اسلامی شود. برای تحقق دولت اسلامی، به یک عقبهای نیاز است که آن عقبه را هم خودِ رهبری طراحی کردهاند. اول اینکه تفقه دینی ما باید ارتقاء پیدا کند و عقلانیت دینی ما رشد کند و به ظرفیتی برسد که از آن، ادارۀ حکومت و مدیریت پیشرفت اجتماعی به دست بیاید. دوم اینکه به تولید علم انسانی دینی نیاز داریم. ایشان با صدای بلند فرمودند که علوم انسانی غرب مبتنی بر فلسفۀ مادی است. پس با آن علوم نمیشود دولت اسلامی ساخت و کشور را اسلامی اداره کرد. پشتوانۀ دیگرِ آن، الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی است. اینها عقبههایی هستند که باید تولید شوند. رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی در دهههای اخیر بر همین امر تمرکز کردند و زیرساختهای تفقه در مقیاس اداره، و تولید علم دینی، و طراحی الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی را فراهم کردند و لذا ما در آستانۀ حرکت بهسمتِ دولت اسلامی هستیم.
4⃣ و 5⃣ بعد از این مرحله باید «جامعه اسلامی» ساخته شود. طبیعتاً وقتی نظام ما نظام اسلامی بود و مجموعۀ تدابیر سیاسی و فرهنگی و اقتصادی برای راهبریِ یک امّت، اسلامی بود، آنگاه خروجیِ این دولت و امّت اسلامی، «تمدّن اسلامی» خواهد شد؛ یعنی تعیناتِ قابلِ ارزیابی و مشاهدۀ آنها همان تمدّن اسلامی میشود و به عنوانِ یک الگو در مقابلِ جهانیان و در مقابلِ تمدّن رقیب قرار میگیرد.
این یک افقِ دستیافتنی از آرمان عصر ظهور است. مبنای ایشان این است که اگر انقلاب اسلامی بخواهد جامعۀ بشری را بهسمتِ ظهور حرکت دهد و یک آگاهیبخشی انجام دهد و تحرکی در جامعۀ جهانی ایجاد کند، باید الگوی مناسبی را پیشِ روی بشر قرار دهد؛ انقلاب اسلامی، هم باید تمدّن رقیب را نفی کند و با آن درگیر باشد و هم یک الگوی مناسبی ارائه کند که این الگو، محورِ تمایلِ جامعۀ جهانی بهسمتِ جامعۀ دینی و عصر جدید و گرایش بهسمتِ ایدۀ جمع بین دین و دنیا گردد و مقدمۀ حرکت بهسمتِ ظهور باشد. این تحلیل ایشان است.
البته بعضی میگویند ما برای حرکت بهسمتِ ظهور نمیتوانیم تمدّنسازی کنیم؛ سازندگی در مقیاس تمدّن را منکر هستند و میگویند ما فقط میتوانیم خودمان را حفظ کنیم یا حداکثر میتوانیم با نظم جهانی مبارزه کنیم، اما نمیتوانیم الگویی بسازیم.
رهبر انقلاب بر این باورند که تمدّنسازیْ مابهالنّزاع و مقیاس درگیری اسلام و غرب است و در دسترسِ ماست؛ این تمدّن بعد از تشکیل دولت اسلامی و جامعۀ اسلامی شکل میگیرد.
1. http://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=3517
(منبع: #کتاب_عصر_جدید)
☑️ @mirbaqeri_ir
💥 بیانیۀ گام دوم میتواند جلوی خطاهای محاسباتی را بگیرد.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«متأسفانه بسیاری از تحلیلهایی که الآن در جبهۀ غربگراها نسبت به انقلاب اسلامی وجود دارد، بهنوعی تحریف انقلاب اسلامی است که نسبت به وضعیت کنونی و آیندۀ انقلاب اسلامی ایجاد یأس و سرخوردگی میکنند و موجب پیدایش #خطای_محاسباتی میشوند. این تحلیلها تحتتأثیر ادبیات مدرن و عقلانیت مدرن هستند و انقلاب اسلامی را با ملاک قرار دادنِ آرمانها و شاخصهای غربی میسنجند.
غربِ مدرن برای خودش آرمانهایی دارد و شاخصهایی برای ارزیابی پیشرفت خودش بهسمتِ آن آرمانها تولید کرده است؛ بعضیها میخواهند با همان آرمانها و شاخصها، انقلاب اسلامی را خوانش و ارزیابی کنند و طبیعتاً به نظرشان میآید که ما پیشرفت نداشتهایم و لذا دچار خطای محاسباتی میشوند و نگاه کاملاً انتقادی و گاهی براندازانه پیدا میکنند. چه آنها که تابع منطق دیالکتیک هستند و دیالکتیکی فکر میکنند، و چه حتی کسانی که بر اساسِ منطق نئولیبرالها فکر میکنند، چنین نگاهی به انقلاب اسلامی دارند.
متأسفانه این خطای محاسباتی، در بسیاری مواقع، از بدنۀ کارشناسیِ لیبرال یا کارشناسیِ متأثر از اندیشههای سوسیالیستی و مارکسیستی، به ذهن و عمل تصمیمگیران نظام هم نفوذ کرده است و آنها را به خطای در تصمیم کشانده است. بخشی از این خطای محاسباتی که منتهی به خطای در تصمیم شده است را میتوانیم در دوران پس از #مذاکره ببینیم. اگر خوب دقت کنیم، این نوع تصمیمها و حتی گفتمانها، ناشی از خطای محاسباتی است.
اگر #بیانیه_گام_دوم را مبنا قرار دهیم و این گفتمان را بر کشور حاکم کنیم، میتوانیم جلوی این نوع خطاهای محاسباتی و خطاهای در تصمیمگیری را که آفت انقلاب اسلامی است، بگیریم».
(منبع: #کتاب_عصر_جدید)
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ رمز عملیات آشوب آبان۹۸
🔺چه کسی و با چه رمزی عملیات گسترده آشوب و تخریب را کلید زد؟
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
⭕️خدا را شکر مردم با انتخاب درستشان دکتر روحانی را به عنوان رییس جمهور برگزیدند وگرنه اگر خدای ناکرده رئیسی یا جلیلی رییس جمهور میشدند همانطور که بارها اصلاح طلبان گفته بودند، کشور دچار جنگ با امریکا شده بود و در نتیجه:
۱. دشمن با موشک تاسیسات هسته ای ایران را از بین میبرد
۲. دشمن قیمت دلار را از ۳۰۰۰ به ۱۲۰۰۰ تومان میرساند
۳. دشمن کاری میکرد تا صف گوشت و مرغ و... درست شود
۴. کارهای دشمن باعث میشد بنزین کمیاب شود و قیمتش چندبرابر شود
۵. دشمن کاری میکرد که قیمت ماشین و مسکن چند برابر شود
۶. دشمن فشاری وارد میکرد که بسیاری از کارخانه ها تعطیل شود
۷. حملات دشمن باعث میشد بسیاری از بانکها، اماکن دولتی، آمبولانس ها و... آتش بگیرد
۸. حملات دشمن منجر به کشته شدن مردم میشد
۹. جنگ باعث ناامیدی به آینده میشد
۱۰. و...
🔻اما الحمدلله امروز با انتخاب دکتر حسن روحانی رییس جمهور با تدبیر و کابینه مدبر ایشان، از همه این خطرات عبور کرده ایم...
👤امیر حسین ثابتی
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️حجتالاسلام شیخ مهدی دانشمند با لهجه اصفهانی، از مسئولین"غلومی" میگوید
تا آخرش رو ببینید قشنگ میگه☺️
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ 30 سال کشور دست کدام جریان بوده است و مشکلات امروز از کدام تفکر، سرچشمه میگیرد؟؟
🔺مردم! در انتخابات باید این جریان رو برای همیشه خانهنشین کنیم...
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
⭕️ علی مطهری: #بنزین با اصرار #رهبری سهمیه بندی و گران شد؛ دولت نمی خواست ولی اصرار رهبری باعث شد طرح بده!!
پ ن: اینقدر ترسو و بزدل هستید که جرات ندارید بگویید اینکار را دولت متبوعتان برای اهداف خاص اجرایی کرد. و چون رهبری از شماها حمایت کردن حالا آنرا گردن رهبری انداختید!
👤سام
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ در این ویدئو، رییس یکی از شُعَب بانکهایی که در اغتشاشات اخیر توسط آشوبگران مورد و سرقت قرار گرفته، توضیح میدهد که حملهکنندگان به قدری حرفهای بودهاند که در بین همه سِروِرها، مستقیما بهسراغ سِروِر ذخیره تصاویر دوربینهای مداربسته بانک رفته و آن را ربودهاند!
#روایت_آشوب
👤آسید
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ سردار جلالی: در غائله اخیر نرمافزار اسرائیلی "ویز" برعکس عمل میکرد و رانندگان را به سمت ترافیک و شلوغیها هدایت میکرد و در واقع مردم در اتوبانها توسط اشرار گروگان گرفته شده بودند
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️روایت معنیدار رهبرمعظم انقلاب از نماینده مجلسی که نظام را به دروغگویی متهم کرده بود و همان حرف دشمن را میزد!
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ماجرای پاترول آبی تبریز که مامور نیروی انتظامی را زیر گرفت
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥⭕️ اخرین وضعیت پرونده "آمد نیوز"
👤اسماعیلی: اطلاعات خوبی از این پرونده به دست ما امده/هم در دستگیری این متهم اقدام اطلاعاتی بی نظیر اتفاق افتاد و هم در جمع اوری اطلاعات این پرونده اقدام بی نظیر اطلاعاتی انجام شده است
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🆔 @pedarefetneh 🔜 #پدرفتنه
🚩 سردار غیبپرور : آشوبگران فتنه آبان ۹۸ تروریست بودند
🔹آمریکاییها با استراتژی براندازی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران یک روز ماجرای فتنه 78، پس از آن فتنه 88، فتنه 96 و امساال نیز فتنه 98 را ایجاد کردند و هنوز نیز فتنههای دیگر در راه است.
🔹فتنه آبان 98 که در مدت 48 ساعت جمع شد با فتنه 88 و 96 متفاوت و مجزا بود و در آن فتنهگران برای نخستین بار در حجم وسیعی از سلاح گرم استفاده کردند
🔹دشمنان بدانند تمام قامت ایستادهایم و با پمپبنزین آتش زدن و تخریب اماکن عمومی و همچنین آتش زدن جهیزیه یک دختر دمبخت راه به جایی نمیبرند
🎴 اخبار #تعطیلی و #گرانی_بنزین👇
http://eitaa.com/joinchat/2853175299Cb2c5125cdc
💰👥 #اقتصادی
🔹 مقصـر بیکاری
🔸 درحالیکه ایجاد اشتغال یکی از وظایف دولت در قانون اساسی اعلام شده و این روزها خیلیها یا بیکارند یا زمینه شغلی مناسبی برای آنها فراهم نشده رئیسجمهور مدعی است: دولت نباید شغل ایجاد کند بلکه زیرساختها را آماده میکند و اگر کسی بیکار باشد مقصر خودش است.
این اظهارات رئیسجمهور درباره بحث بیکاری واشتغالزایی در حالی است که مطابق اصل 28 و 43 قانون اساسی، یکی از وظایف اصلی دولتها در کشور ایجاد شغل برای جوانان است.
اصل 28 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران میگوید: هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و مصالح عمومی و حقوق دیگران نیست برگزیند. دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون، برای همه افراد امکاناشتغال به کار و شرایط مساوی را برای احراز مشاغل ایجاد نماید.
همچنین در اصل 43 قانون اساسی آمده است: برای تأمین استقلال اقتصادی جامعه و ریشهکن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد، با حفظ آزادی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس ضوابط زیر استوار میشود:
1 ــ تأمین نیازهای اساسی: مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه.
2 ــ تأمین شرایط و امکانات کار برای همه بهمنظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، در شکل تعاونی، از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروههای خاص منتهی شود و نه دولت را بهصورت یک کارفرمای بزرگ مطلق درآورد. این اقدام باید با رعایت ضرورتهای حاکم بر برنامهریزی عمومی اقتصاد کشور در هر یک از مراحل رشد صورت گیرد.
3 ــ تنظیم برنامه اقتصادی کشور به صورتی که شکل و محتوا و ساعت کار چنان باشد که هر فرد علاوه بر تلاش شغلی، فرصت و توان کافی برای خودسازی معنوی، سیاسی و اجتماعی و شرکت فعال در رهبری کشور و افزایش مهارت و ابتکار داشته باشد.
4 ــ رعایت آزادی انتخاب شغل و عدم اجبار افراد به کاری معین و جلوگیری از
💰👥 #اقتصادی
🔹 وضعیت نرخ سود بانکی در آمریکا و اروپا
🔸 بعد از بحران مالی سال 2008 در آمریکا و اروپا، بانکهای مرکزی در این دو حوزه پولی اقدام به افزایش کمسابقه نقدینگی کرده تا از آن طریق بتوانند با رکود حاصل از وقایع آن دوران مقابله کنند. این اقدامات که از آنها بهعنوان سیاستهای انبساطی یاد میشوند اصولا با افزایش دسترسی فعالان اقتصادی و شرکتها به پول یا وام بانکی سبب رونقبخشی به اقتصاد از طریق افزایش تقاضا برای کالاها و خدمات و لذا افزایش تولید ناخالص ملی میشوند.
با این حال سیاستهایی از این قبیل در درازمدت عواقب منفی نیز از خود به جا میگذارند. از همه مهمتر دسترسی آسان به منابع مالی برای شرکتهای تولیدی سبب کاهش بهرهوری و رقابتپذیری آنها شده و در درازمدت به کاهش کیفیت محصولات تولیدی و کاهش سطح فناوری میانجامد. به اضافه آن دسته از شرکتها که رقابتپذیر نیستند و در شرایط عادی قادر به ادامه بقا نمیباشند با وجود این منابع مالی به حیات خود ادامه داده و منابع محدود مالی، طبیعی و انسانی در اقتصاد بیش از پیش به هدر میروند.
بدون شک اینگونه سیاستهای انبساطی یا به زبان سادهتر چاپ پول در ایران نیز همواره به کار گرفته شده و نتایج حاصل از آنها بسیار شبیه به توضیحات بالا هستند. اما در آمریکا و اروپا این سیاستها به تازگی و همانطور که ذکر شد تنها بعد از وقایع بحران مالی 2008 ظهور کرده و بهکار گرفته شدند. به همین ترتیب نیز عواقب منفی ذکر شده کم کم در حال نمایان شدن هستند. بهعنوان مثال در حوزه پولی یورو، کار
به جایی کشیده شده که نرخ بهره بانکی منفی شده است. این به آن معناست که بانکهای عامل در این حوزه قادرند از بانک مرکزی پول قرض گرفته و در ازای آن سود هم ببرند! بدیهی است که در این شرایط بانکها با حساسیت بسیار کمتری به جستجو برای متقاضیان این منابع رفته و در بسیاری مواقع این منابع در مواردی مصرف شده که بازدهی کافی نداشته، به رشد اقتصادی و اشتغالزایی کمک نمیکنند و از همه مهمتر با تخصیص اشتباه منابع سبب کاهش بهرهوری در اقتصاد میشوند.
استمرار روند بهرهگیری از سیاستهای انبساطی پولی امروزه در بازارهای مالی در آمریکا و اروپا سبب وابستگی بیش از حد فعالان اقتصادی به منابع مالی قابل دسترس با نرخ بسبار پایین شده است. این امر به طرزی همهگیر شده که کوچکترین اشاره رؤسای بانک مرکزی در جهت افزایش نرخهای بهره به ترس و وحشت و واکنش غیرمتناسب بازارها ختم میشود. در چند سال اخیر واکنش دونالد ترامپ نیز بسیار همسو با این جریان و در دفاع از سیاستهای انبساطی و دسترسی آسان به منابع پولی و مالی بود که کار را برای رؤسای بانکهای مرکزی دوچندان دشوار ساخته است…
✅ اگر مجلس قوی و انقلابی داشتیم :
🔺برجام تصویب نمی شد.
🔺بحث fatf اصلا مطرح نمی شد.
🔺در موضوع سند ۲۰۳۰ نیاز به ورود رهبری نبود.
🔺وزرای ضعیف و ناکارآمد نداشتیم.
🔺مردم اینقدر تحت فشار اقتصادی و گرانی نبودند.
🔺حسن روحانی تا الان استیضاح شده بود.
🔺 و.....
⭕️ هر چه ملت ایران رنج می برد از ضعف عملکرد نمایندگان مجلس است. نمایندگانی که وکیل دولت شدند و با دولت همراه گشتند و مردم را رها کردند. #مجلس_ضعیف است که #دولت_ضعیف را بر سر مردم مسلط می کند. مجلسی که محل #دلالی_نمایندگان با وزرا باشد مجلس نیست. اگر مجلس قوی بود مردم برای #گرانی_بنزین و اجناس اینقدر تحت فشار نبودند.
✋ ملت ایران #مجلس_قوی و انقلابی انتخاب کنید.
#انتخابات_مجلس در اسفندماه ۹۸ در راهست. مراقب باشید. این مجلس تکرار نشود. /محرم ۱۴۳۹
✅ @iransiasat_ir👈
🔴روحانی همان روحانی 96 است و شما همان حامیان دروغ!
🔺این روزها اصلاح طلبان برای تطهیر خود از ننگ حمایت از روحانی، هر کاری می کنند. فرافکنی، فرار رو به جلو، مقصرتراشی... و جدیدا ژست فریب خوردگی!
🔹یکی از اصلاح طلبان که در انتخابات 96 لایوهای حماسی اینستاگرامی اش که می گفت «اگر این ها(رئیسی) رای بیاورند به صغیر و کبیرتان رحم نمی کنند» معروف بود، گفته روحانی دور اول و روحانی دوران انتخابات به روحانی امروز هیچ شباهتی ندارد.
🔹باید با چند جمله به آنان یادآور شویم روحانی همان روحانی 92 و 96 است و این ژست فریب خوردگی و بعضا عذرخواهی هم پذیرفته نیست.
.
🔴روحانی همان روحانی ست!
همان کسی که تنها راه حل مشکلات کشور و حتی آب خوردن را بستن با کدخدا می دانست؛
همان کسی که معتقد بود پروژه ها را باید به خارجی ها سپرد تا مثل هلو تحویلمان دهند و هیچ اعتقادی به رونق تولید نداشت؛
همان کسی که منتقدان را بی سواد و بی شناسنامه می نامید؛
همان کسی که در دوران چهار ساله اولش چندین کارخانه بزرگ تعطیل شد؛
همان کسی که چنان مردم برایش بی اهمیت بودند که در بحران قطعی برق سال 95 خوزستان تا تشر رهبری نبود، سراغی از مردم معترض نگرفت؛
همان کسی که نسبت به کارگر چنان تکبر داشت که با ماشین خارجی از کارخانه بازدید می کرد؛
همان کسی که با یک کابینه پیر و خسته و تکنوکرات هیچ اقدامی در جهت از بین بردن تاثیر تحریم ها و رونق اقتصاد نکرد؛
همان کسی که فیلم وعده صد روزه دادنش بین مردم دست به دست می شد و خیلی راحت در تلویزیون می گفت من کی گفتم؟!
همان کسی که از درون ویلای ولنجک هیچ تصوری از درد مردم نداشت...
🔴شما همان حامیان دروغ هستید!
چون همه این ها را می دانستید و فقط برای منافع سیاسی و ماندن در قدرت تمام قد از او حمایت کردید.
دروغ های شاخدار او در تخریب رقیب را شنیدید و هورا کشیدید و ضریب دادید.
بزک کردن برجام با وجود عدم لغو تحریم ها را دیدید و تکرار کردید.
شما بخاطر ترس از عدالت محوری رئیسی و بی تعارف بودنش با فساد، مردم را به دامان روحانی با تمام مفسدان دور و برش، با تمام عقاید مخربش، با تمام تکبر و مردم گریزی اش، با تمام دروغگویی اش ... انداختید.
🔻این راهبرد عذرخواهی هم در جهت همان فریبکاری و دروغگویی برای ماندن در قدرت است که اگر انتخابات نبود، اصلا حاضز به عذرخواهی و مردم مردم گفتن نمی شدید.
✍ رها عبداللهی
✅ @iransiasat_ir👈