1⃣ مطلب اول از: کانال جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی، زیر نظر استاد روح الله مؤمن نسب، ۷ فروردین ۱۴۰۱🔰
⚠️ هشدار مرجع شهید، علامه شیخ فضلالله نوری:
✍ با شیوع انواع فساد در جامعه، اندکاندک غیرتها و تعصّبات ملّی و مذهبی رنگ خواهد باخت و مصالح عالیه به پشیزی خواهد رفت...
🔺اگر همین یک توصیه در مورد فعالیت فحشاگرام (🇺🇸اینستاگرام) جدی گرفته میشد، وضعیت غیرت و استقلالطلبی به نقطهای نمیرسید که برخی نمایندگان مجلس در مواجهه با #طرح_صیانت، مصالح کشور را به پشیزی بفروشند...
#صیانت_از_غیرت
2⃣ مطلب دوم از: کانال کمپین بیداری ملت، ۹ فروردین ۱۴۰۱🔰
🔴 چرا عدالتخوارها همنوا با غربزده ها و فتنه گران به افرادی مانند مؤمن نسب حمله میکنند؟
جریانی که با عدالتخواهی آغاز شد با حذف علما به دست غربزدهها افتاد؛ غربگرایان زمانی که مرجع شهید علامه شیخ فضلالله نوری گفت ایران پارلمان انگلیس نیست ترور شخصیت او را آغاز کردند
عناصر انقلابی چون مؤمن نسب هم تمام حرفشان اینست که مدیریت فضای مجازی داخل ایران نباید بدست بیگانگان باشد، او را ترور شخصیت میکنند...
قاسم تبریزی پژوهشگر تاریخ در گفتوگو با روزپلاس🔰
📌 جریانی که با عدالتخواهی آغاز شد با حذف علما به دست غربزدهها افتاد؛ غربگرایان زمانی که شیخفضلالله گفت ایران پارلمان انگلیس نیست ترور شخصیت او را آغاز کردند
🔺قاسم تبریزی پژوهشگر تاریخ در گفتگویی با روزپلاس به بیان نقش غربگرایان در دوران مشروطه و جنایت ها و خیانت های انگلیس در کشور به ویژه در اعدام شیخ فضل الله نوری را برشمرد. طبق اظهارات این پژوهشگر تاریخ، باید سوابق غربگرایان در جامعه امروز روشن شود و کرسی های استعمارشناسی در جامعه به وجود بیایدتا ماهیت، هویت، اهداف، عملکرد و تاریخ حرکت استعمار را بهتر بشناسیم و از آن عبرت ببریم.
🔺تبریزی تاکید کرد: به محض شروع مجلس بخش عمده پارلمان را جریان فراماسونری که قبلا در دوره ناصرالدین شاه با عنوان فراموش خانه و بعد از آن در مجمع آدمیت حرکت کرده بود تشیکل داد. درواقع جریانی به صورت یک تشکل هدایت شده از طرف انگلیس ها مجلس را در دست گرفتند و در تدوین قانون اساسی از قانون بلژیک، فرانسه و انگلستان الگو برداری کردند در واقع از روی آن یک قانون اساسی نوشتند .
🔺شیخ فضل الله نوری در برابر این حرکت ایستاد و گفت که کشور ایران، پارلمان انگلیس نیست که ما قانون انگلیس یا بلژیک یا پاریس را بخواهیم در آن اجرا کنیم اینجا مملکت اسلامی است و قوانین نیز باید اسلامی باشد. آن جریان به اصطلاح غربگرا و فراماسونری شروع به یک جنگ روانی یا به تعبیر امروز ترور شخصیت شیخ کردند.
🔺وقتی که شیخ را در در ملا عام اعدام کردند بخشی از جامعه احساس تحت عملیات روانی انگلیس و غربگرایان داخلی واقعا باور کرده بودند که او مستبد است. بعد از اعدام او عده ای از علما را منزوی کردند عده ای از علما را هم ترساندند و ما در برهه ی مشروطه تا بعد از جنگ جهانی اول توسط حزب دموکرات تقی زاده شاهد ترورهای علمای بزرگ هستیم. به هر صورت بعد از شیخ، تازه سید محمد طباطبایی و سید عبدالله بهبهانی(از علمای حامی مشروطه غربگرا) متوجه شدند که جریان ضد اسلامی و غربگرا چقدر قدرتمند است، ...یک جروبحثی بین سید عبدالله بهبهانی و تقی زاده صورت گرفت و نهایت به دستور تقی زاده، سید عبدالله بهبهانی هم ترور شد.
🔺تبریزی در خصوص اعدام شیخ فضل الله گفت: پشت پرده اعدام شیخ فضل الله انگلستان است چون انگلستان به دنبال تغییر هویت و فرهنگ و تاریخ ایران بود.
🔺هدف از اعدام شیخ؛ منزوی کردن روحانیت، ترور شخصیت شخصیت های برجسته آن دوران، دور کردن مردم از جریان اسلامی و جایگزین کردن غربگرایی، غرب زدگی و غرب پذیری بود و روند تغییر هویت اسلامی به هویت باستان گرایی یا تجددخواهی بود. تبریزی گفت: جلال آل احمد تعبیر دیگری دارد می گویند که غرب زدگی یعنی برق زدگی برق وقتی که انسان را می گیرد آب بدنش خشک می شود غرب زدگی یعنی وبا زدگی که وقتی که فرد این بیماری را می گیرد تمام انرژی و توانش ساقط می شود.
🔺باید امروز آن سوابق گذشته در جامعه ما تبیین شود و حتی در دانشگاه هایمان رشته آمریکاشناسی، اروپا شناسی، انگلیس شناسی بگذاریم که جامعه بداند این انگلستان در ایران چه جنایت و چه خیانتی کرده و چه عملکردی داشته اصلا تاریخ برای همین عبرت گیری و تجربه آموزی و مایه بصیرت است در قرآن هم از تاریخ به همین نام برده می شود.
✳️ @ShahidRabe
🔶🔸 به بهانه سالروز تولد یکی از ادیبان بزرگ ایران/۱۱ فروردین ۱۲۵۶ش
🖊محقق و نویسنده: استاد فقید علی ابوالحسنی (منذر)
✍ ادیب بزرگ، علامه #محمد_قزوينی كه جايگاه رفيعش در #ادبيات_ايران نه تنها در ميان ايرانيان بلكه در ميان ساير ايران دوستان و ايرانشناسان هم پر پيدا است، از جمله نوابغ و نخبگاني است كه در جريان #مشروطيت به شايستگي و بايستگي دخالت كرد و شاعر ملي ايران لقب گرفت. او خود از شاگردان و مريدان شيخ فضل الله نوری (ره) بود و در مكاتباتش با شيخ، خودش را خانهزاد معرفي ميكرد. قزويني [به عنوان نماینده پژوهشی شیخ در اروپا] از پاريس نامهاي طويل براي شيخ فرستاد كه مشروحي از مواضع مطبوعات و محافل خارجي در قبال #مشروطه ايران را بازگو ميكرد. اين نامه به سفارش شيخ که [به گفته مورخ و پژوهشگر معاصر(مهدی انصاری) به چند زبان خارجی از جمله فرانسه تسلط داشت و] اوضاع جهان را مستمر رصد می کرد، تتبع و نگارش يافته و قرار بود سلسلهوار نیز تداوم يابد و داراي اهميت تاريخي است.
نکته حائز اهمیت در خصوص قزوینی اینکه، عناصر تشکیلات مخفی ماسونی مأموریت یافتند، به طرق مختلف، همچون به بهانه تعلیم گرفتن، به وی نزدیک و طرح دوستی ریخته و او را جذب نمایند. ولی قزوینی به محض اطلاع از قصد و ماهیتشان، از آنها فاصله گرفت. آنها نیز برای تخریبش سعی کردند وی را منتسب به محافل خودشان (ماسونی) نشان دهند.
خود قزوینی در اواخر عمر به این قضایا چنین واکنش نشان داد:
آنها[ماسون ها]، هر شخصی که از مرحوم شیخ فضل الله نوری و آرمانش دفاع می کرد، در هر لباس و مسندی که بود تخریب می کردند. خط تخریب از سفارت انگلیس هدایت می شد.../تاریخ شفاهی به نقل از دوستان و نزدیکان علامه محمد قزوینی
[متأسفانه برخی از مورخان معاصر ساده اندیش نیز تحت تأثیر این دروغ و نیرنگِ ماسونی، مرحوم قزوینی را وابسته به محافل آنان پنداشتند! و ناخواسته در زمین آنان بازی کردند!]
❇️ دکتر قاسم غنی، سیاستمدار، دیپلمات، پزشک، ادیب و نویسنده که با ادیب بزرگ، علامه محمد قزوینی در تصحیح دیوان حافظ همکاری داشته (که یکی از معتبرترین تصحیحهای این دیوان به شمار میرود و به دیوان حافظِ قزوینی، شهرت دارد)
در نامه ای که در ۲۳ بهمن ۱۳۳۰ از کالیفرنیا به دوستش فرستاده، درباره علامه قزوینی و علامه نوری می گوید:
مرحوم شیخ فضل الله نوری، از دانشمند ترین و بزرگ ترین علمای شرع محسوب است.مرحوم [محمد قزوینی] نزد او فقه درس خوانده بود. [قزوینی] از وسعت مشرب، آزادی و آزادمنشی و رندی و صفات بزرگ و همه چیز او حکایت ها می کرد که متواتراً از همه شنیده ایم./نامه های دکتر قاسم غنی، ص ۲۶ و ۲۷
🔴 لینک کامل مطلب استاد منذر به همراه نامه گزارشی علامه محمد قزوینی از اروپا به مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری+ #بیوگرافی و بخشی از خدمات علمی قزوینی👇
http://mashrootiat.pchi.ir/show.php?page=contents&id=19066
✳️ @ShahidRabe
#گفتگو
💠 دکتر زرشناس:
#جمهوری_اسلامی به نوعی مشروطه مشروعه آیت الله شیخ فضل الله نوری(ره) است، من گمان می کنم که انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) در سال ۵۷ همان مشروطه مشروعه آیت الله فضل الله نوری(ره) است.
بنابر این من فکر می کنم ایشان [مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)] از وجوه سلبی و ایجابی نکات بسیار زیادی دارند که می توانیم از آنها استفاده کنیم...
✍ دکتر شهریار زرشناس عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است، سابقه همکاری با شهید مهندس سید مرتضی آوینی در نشریه سوره و انتشار نشریه مشرق را نیز در کارنامه فرهنگی خود دارد.
«فرهنگ، سیاست، فلسفه»، «نگاهی کوتاه به تاریخچه روشنفکری در ایران»، «مدرنیته، آزادی و پسا مدرنیسم»، «جامعه باز، آخرین اتوپی در تمدن غرب»، «شبه مدرنیته در ایران»، «واژه نامه فرهنگی سیاسی» و «مبانی نظری غرب مدرن» از جمله آثار منتشر شده اوست.
«درآمدی به رویکردها و مکاتب ادبی» از آخرین آثار اوست که توسط انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.
کامل گفتگو در👇
http://nafsaniat.blogfa.com/post/76
✳️ @ShahidRabe
🔰 گزارش ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری: یکشنبه اول ماه رمضان خواهد بود
🔺️ بر اساس گزارش ستادهای استهلال و گروههای رصدی دفتر مقام معظم رهبری در سراسر کشور که به همراه تجهیزات رصدی در غروب امروز (جمعه) اقدام به استهلال کردند، رؤیت هلال ماه رمضان در غروب روز جمعه امکان پذیر نبوده است. بنابراین ماه شعبان ۳۰ روزه بوده و غرّه ماه رمضان ۱۴۴۳ روز یکشنبه ۱۴ فروردین ماه خواهد بود.
📝 گزارش استهلال ماه رمضان ۱۴۴۳:
https://khl.ink/f/49965
🌙حلول ماه #بهار_قرآن «رمضان الکریم» مبارک باد🍃🌺
✳️ @ShahidRabe
✍ به بهانه #استهلال ماه #بهار_قرآن «رمضان الکریم»
✅ استهلال توسط مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) با بهره گیری از علم #نجوم
🔰مفهوم شناسی🔰
✍ نگاه کردن به آسمان جهت دیدن هلال در شب اول ماه قمری را استهلال گویند. مطابق با نظر برخی از لغتشناسان، هلال از اهلال به معنی بلند کردن صدا گرفته شده به این جهت که مردم به هنگام دیدن آن با صدای بلند دیگران را از آن آگاه میساختند.از این رو بلندکردن صدا به تلبیه در مناسک حج و نیز فریاد نوزاد هنگام ولادت را هم که در آنها نیز بلندکردن صدا وجود دارد، استهلال میگویند
استهلال عملی مستحب و گاه واجب کفایی است؛ بسیاری از وظایف و عبادات فردی و اجتماعی مسلمانان بر اساس ماههای قمری و تشخیص آغاز ماههای قمری نیز مبتنی بر رؤیت هلال است. تعیین ماههای حرام و ارتباط تنگاتنگ آن با موضوع دیه، تعیین ایام حج و روز عید قربان، تعیین ابتدا و انتهای ماه رمضان با زندگی مسلمانان ارتباط دارد. قرآن کریم از هلال ماه، منازل ماه، گردش ماه بر اساس نظم و محاسبه دقیق و نقش آن در تعیین اوقات زندگی مردم و تعیین زمان حج سخن گفته است.
بر پایه روایات، وجوب روزه در ماه رمضان و افطار در عید فطر، وابسته به رؤیت هلال است مانند «صُومُوا لِرُؤْیتِهِ وَ أَفْطِرُوا لِرُؤْیتِهِ؛[۱] روزه بگیرید با رؤیت آن و افطار کنید با رؤیت آن». همچنین در دیدگاه فقهی، تعیین هنگام انجام مناسک حج و وقوف در عرفات، مشعر و منا، وابسته به ثبوت هلال ذی الحجه است.
⁉️ استهلال توسط مرجعی، #ذوفنون!
💠 مجتبی سلطانی احمدی تاریخ پژوه:
سطح دانش و اطلاعات علمی علامه شیخ فضل الله نوری(ره) چنان بالا بود که دوست و دشمن به مقامات علمی ایشان اعتراف داشتند. معلومات شیخ منحصر به فقه و اصول و حکمت و کلام نبود و به اصطلاح جامعیت علمی داشت. شیخ از علوم #تاریخ و #جغرافیا که اغلب فقها و علمای وقت بی بهره بودند اطلاع کافی داشت و در نجوم و هیئت و ادبیات با اهل فن مباحثه میکرد. هم اکنون یک کتاب در #هندسه به خط شیخ موجود است که رسول جعفریان تصویر آن را در کانال خود منتشر کرده است.
شیخ برای تهیه مندرجات روزنامهها و جراید اروپا درباره ایران و اسلام از میرزا عبدالغفار نجم الدوله و علامه قزوینی[که هر دو از شاگردان و مقلدینش بودند] بهره میگرفت و اطلاعات دقیقتری نسبت به دیگران به ویژه سایر علما از تحولات دنیای غرب داشت[ضمن اینکه به چند زبان از جمله فرانسه مسلط بود، نمونه ای از دستخط فرانسه شیخ، توسط مورخ معاصر، مهدی انصاری اعلام شده است].
💠 مرحوم شیخ حسین لنکرانی:
در علم هیأت، حاج میرزا عبدالغفار خان نجم الدوله (ریاضیدان و منجم مشهور عصر قاجار) که علاوه بر تبحر در هیأت و نجوم و داشتن شخصیت و شهرت علمی ممتاز در این زمینه، تألیفات علمی اسلامی زیادی داشت، و "فدوی" (فدائی) شیخ شهید بود، خدمت شیخ، علم کلام می خواند و شیخ نیز که در هیأت و نجوم، ید طولایی داشته، در این قسمت[ریاضی، هیأت و نجوم]، با او بحث علمی هیوی [ هََ ی َ وی ی: عالم به علم هیأت . اخترشناس . ستاره شناس . ستاره شمر. اخترشمار] می فرمود.[شیخ در انتهای رمضان الکریم شخصاً نسبت به استهلال ماه شوال اقدام می کردند].
شیخ، مخصوصاً برای انس دادن اصحاب حوزه و اطرافیان خود به قسمت های هیوی و اصطلاحات نجومی، تقویمی با اصطلاحات فنی مربوط به این قسمت، طراحی و چاپ کرده بود که بین خودشان "تقویم رقومی" خوانده می شد.اگر نمونه ای از آن "تقویم رقومی شیخ" پیدا شود، خیلی ارزش دارد.[این اثر و مکتوبات جلسات مباحثه #ریاضی، هیأت و نجوم، مانند خیلی دیگر از آثار مرجع شهید، پس از شهادت ایشان، با هدایت انگلیس، به یغما رفت]
✍ مرجع شهید، پس از استنساخ اثر النافع یوم الحشر فی شرح باب الحادی عشر فاضل مقداد در ۱۲۷۷ق در مدرسه سعادت آباد، مطلبی درباره #حساب، هندسه و #شیمی نگارش نموده که ثبت در کتابشناسی توصیفی نسخ خطی و چاپ سنگی کتابخانه مرکزی دانشگاه تبریز است.
همچنین ایشان، اُکَر ثاوذوسیوس، را در سال ۱۲۸۵، در تهران کتابت کرده است.(موجود در فهرست نسخه های خطی مؤسسه آقای بروجردی، ج ۱، ص، ۱۹۹)
اُکَر ثاوذوسیوس از متون درسی ریاضی حوزه علمیه در علم هندسه و مثلثات کروی بوده است.
اکر یا کره نام کتابی است از ثاوذوسیوس یونانی که نخست توسط قسطا بن لوقا بعلبکی در پیرامن سال ۲۵۰ق به دستور ابوالعباس احمد بن معتصم از آغاز تا شکل پنجم از مقالت سوم به عربی در آمده و باقی را دیگری ترجمه نموده و ثابت بن قره حرانی آنها را اصلاح کرده است.این کتاب را که ۵۸ یا ۵۹ شکل دارد، خواجه نصیرالدین طوسی هم در تاریخ جمادی الاولی ۶۵۱ق به زبان عربی ساده تحریر کرد.
🔸منابع: خبرگزاری فارس/ک، تنهای شکیبا، ک، اندیشه سبز، زندگی سرخ، علی ابوالحسنی/سایت دانشگاه امام صادق(ع)/[۱] ویکی شیعه، کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۴، ص۷۷؛ مجلسی، بحار الانوار، ۱۴۰۳ق، ج۵۵، ص۳۵۶...
✳️ @ShahidRabe
ترم 2 شیخ فضل الله 16.mp3
7.23M
🔰 جلسات #دوره مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)
🔰 جلسه شانزدهم
🔰 درس #روش_شناسی_تاریخ
🎤 با تدریس #استاد_احسان_عبادی
👈 انتشار فایل بلامانع است
✳️ @ShahidRabe