🔰بخش دوم🔰
✍ حرم حضرت در طول تاریخ، مکانی برای پناه و اجتماع اعتراضی بود. از جمله تحصن مشروعه خواهان(اسلام خواهان) به زعامت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) در جریان مبارزه با لامذهبین غربگرای مشروطه که با عکس العمل شدید از سوی مشروطه خواهان جریان انگلیسی مواجه شد! محاصره، در تنگنا قراردادن، ممانعت از ارسال آب و غذا، تهدید و ضرب و شتم و تیراندازی به متحصنین که منجر به شهادت و مجروح شدن تعدادی شد تنها بخشی از جنایت غربگرایان مشروطه نسبت به متحصنین بی دفاع و غیر مسلح بود.(در این تحصن علاوه بر مردم متدین، بیش از پنجاه مجتهد طراز اول از سراسر ایران، مرجع شهید را همراهی نمودند)، شیخ در طول تحصن، در زاویه مقدسه حرم، هر شب، بالای منبر میرفت و با بیانات عالمانه و باصلابت، فتنه انگلیسی مشروطه را با استدلال منطقی، به چالش می کشید و ماهیت و چهره واقعی عاملان دین ستیز آنرا افشا می کرد، پایمردی شیخ در مقابل جناح سکولار مشروطه و خطر حمله تروریستهای آنان به متحصنین، او را وادار به نوشتن وصیت نامه [۱]* در این تحصن نمود، شیخ همچنین برای شکستن انحصار رسانه ای غربگرایان، دستور انتشار روزنامه ای را تحت عنوان"لوایح"(روزنامه شیخ فضل الله) صادر نمود.[۲]*
شیخ در جریان تحصن، طی مکتوبی خطاب به علمای ایران و عراق، نسبت به پیامد های سوء مشروطه هشدار داد و پیش بینی کرد که مشروطه چیان غربزده، کشور را به سمت نابودی اسلام و روحانیت، رواج بی بند و باری، شیوع منکرات و مسکرات، کشف حجاب و دوری قرآن از جامعه، سوق خواهند داد!🔰
⁉️ براستی آیا چنین نشد که شیخ گفته بود؟!
✍ امجد الواعظین تهرانی، از فعالان مشروطه، که در ایام تحصن مرجع شهید علامه نوری(ره) در حرم حضرت عبدالعظیم(ع) با ایشان دیدار و گفتگو داشته، می نویسد:
⁉️ از شیخ پرسیدم:
علت مخالفت شما با آقایان علما [مشروطه خواه] و مشروطه خواهان چیست؟آیا علمایی مانند، کاظم خراسانی، حسین تهرانی و عبدالله [دیوشلی] مازندرانی که فتوای مشروطه را داده اند، مشروعیت مشروطه را در نظر داشته اند یا خیر؟
✅ ایشان جواب داد:
در مملکت اسلام، مشروطه باید "مقید" به "قید" مشروعه باشد [ثبت رسمی قانونی، نه اینکه فقط در ذهن و باور و خیال، که قابل انکار و نقض باشد]
این آقایان [آقایان مشروطه طلب مقیم نجف] از ایران دورند، حقیقت اوضاع را از نزدیک نمی بینند و نامه ها و تلگرافهایی که به ایشان می رسد [یکطرفه] از طرف مشروطه خواهان[غربگرا] است.و دیگر مکاتیب را[که مبتنی بر حقایق است] به نظر آقایان نمی رسانند.
👈جالب است، بسیاری از علما و روحانیونی که در مکتوب فوق، مورد خطاب شیخ محسوب می شدند، تحقق هشدار های او را در عصر مشروطه و عصر رضاخان دیدند، همچون، آخوند خراسانی و آقازاده اش، محمد حسین نائینی، حاج آقا نورالله اصفهانی، سید محمد طباطبایی و آقا زاده اش، سید عبدالله بهبهانی و آقا زاده اش...[اما متأسفانه، حرکتی هم برای جبران، انجام نگرفت‼️⁉️]
✍ سیر تاریخ مشروطه کاملا" بر صدق تمامی اظهارات و پیشگویی های شیخ، صحه گذاشت. ندامت بعدی مخالفین شیخ و نیز سیر معکوس و متنزل تاریخ مشروطه، گواه دور بینی و آینده نگری شیخ شهید و صحت هشدار های اوست.
بهر روی، در هوش یا بهتر بگوییم، نبوغ سیاسی شیخ، جای هیچ حرفی نیست.اما، آیا آن پیش بینی های شگفت، صرفا" از نبوغ سیاسی او بر می خواست یا وی، به یمن عشق و اخلاص استواری که به خداوند و اولیای پاک وی داشت، از یک بصیرت باطنی و روشن بینی الهی و معنوی نیز برخوردار بود، و رابطه ای با غیب و نهان جهان داشت؟...به نظر می رسد که، جواب مثبت باشد.
✍ دکتر شهریار زرشناس استاد و پژوهشگر حوزه ادبیات، فرهنگ و سیاست میگوید: «شهید آیتالله شیخ فضلالله نوری یک نابغه و پدیدهای بینظیر است. در دورهای که هنوز مظاهر روشنفکری ظهور نکرده و ماهیت ادعاهای آنها دقیقاً آشکار نشده و برخی روحانیون برجسته -اگر در برابر ظواهر زیبای روشنفکری همراه نمیشوند- اما دچار انفعال میشوند، شیخ فضلالله عمق این جریان را میبیند، این مسئله نشانه عظمت علمی و فکری ایشان است.» لوایحی (روزنامه شیخ فضل الله) که شیخ فضلالله در تحصن حرم حضرت عبدالعظیم (ع) نوشته نشان از شناخت عمیق از اندیشه غرب دارد. ایشان واقعاً اولین غربشناس تاریخ ما و مظهر روحانیت بیدار، آگاه، هوشیار، هوشمند، مقاوم و مجاهد است. پرسشهایی که ایشان از ماهیت غرب مدرن مطرح میکند نسبت به زمان خود شاهکار است. چنین درکی بینظیر است و کمتر کسی این درک را دارد.»
🔰ادامه در بخش سوم🔰
🔰بخش سوم🔰
📚 معرفی منابع معتبر درباره تحصن
[۱]* کتاب (خانه بر دامنه آتشفشان/شهادتنامه شیخ فضل الله نوری)
👈 به ضمیمه وصیتنامه منتشر نشده مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری شهید رابع (ره) در جریان تحصن
◽️مؤلف: مورخ و پژوهشگر شهیر، مرحوم استاد علی ابوالحسنی (منذر)
◽️ناشر : مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
◽️سال نشر : ۹۱ ش
◽️تعداد صفحه: ۳۱۱
✍ این کتاب به ماجرای حماسی تحصن شیخ و یاران می پردازد و در پی شناخت عملکرد عاشورایی و استوار #مرجع_شهید است؛ که با فرجام اندوه بارش، رسوایی مشروطه وارداتی را بر همگان عیان ساخت.
🔹این چنین بود که شیخ، خانه بر دامنه آتشفشان ساخت و از گدازه های فتنه، هیچ هراسی به دل راه نداد و یاد نبوغ سیاسی خود را در تاریخ جاودانه ساخت.
🚩🏴«عاشورا، حدیث ماندگار»:
بازتاب «عاشورا» بر آفاق جان «شیخ»؛
◀️ کتاب با تیتر "عاشورا، حدیث ماندگار" آغاز می شود. مؤلف، در این بخش با استفاده از حادثه عاشورا به زندگی مرجع شهید نقبی می زند🔰
...فقیه #عاشورا اندیش بزرگ عصر ما، (مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه) که تقدیر، سرنوشت #حسینی برایش رقم زده بود، در فصل پایان زندگی-کشاکش سخت مشروطه-همواره صحنه های #کربلا را پیش چشم داشت و یاد آور حوادث شگفت آن بود...فرجام سرخ شیخ نیز، بی شباهت به سرگذشت خونبار مولایش #حسین علیه السلام نبود...
در بخش بعدی نبوغ سیاسی ایشان و سپس کمالات و کرامات بیان و به تحصن ایشان در آستان حضرت عبد العظیم می پردازد.
📜 وصیتنامه مرجع شهید یکی از مهم ترین بخش های کتاب است، مؤلف اشاره دارد که این وصیتنامه که توسط شیخ در جریان تحصن حرم حضرت عبدالعظیم(ع) تنظیم شده، برای اولین بار در این کتاب منتشر شده است.
همچنین به ماجرای ترور نافرجام ایشان که منجر به مجروحیت شدید معظم له می شود اشاره می کند که سفارت انگلیس وی را مانع اهداف خود می بیند و تصمیم می گیرد تا ایشان را به دست یکی از عوامل خود (کریم دواتگر) ترور کند...
⏪ مباحث دیگر کتاب:🔰
اسلام زیر بیرق کفر نمی رود، داوری تاریخ درباره قاتلان شیخ، اندوه عالمان در شهادت شیخ، شیخ از نگاه امام راحل، سوگ سرود شاعران در مرگ شیخ، انتقام الهی از قاتلین ...
تحلیل نامه مهم شیخ به همفکرش ، آقا سید محمد کاظم یزدی ره (صاحب عروه )
اسرار شهادت شیخ٬
با پیکر شیخ چه کردند؟
مویه بزرگان در شهادت شیخ
و...
✍ کتاب خانه بر دامنه آتشفشان، یکی از مجلدات دوره هفت جلدی مشروطه و مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره) است،
این دوره ارزشمند، از آثار معتبر و صحیحه تاریخ مشروطه است که توسط ناشر، تجدید چاپ شده🔰
◀️ مرکز تهیه و توزیع: فروشگاه سرای تاریخ، تهران، خیابان ولی عصر(عج)، خیابان شهید فیاضی(فرشته)، نرسیده به میدان فرشته، پلاک ۱۱ تلفن ۲۲۶۰۵۰۷۳/نشانی ناشر: همان آدرس، نبش چناران پلاک ۱۵، تلفن۲۲۰۰۳۴۶۹
🔰ادامه در بخش چهارم🔰
🔰بخش چهارم🔰
[۲]* کتاب لوایح آقا شیخ فضل الله نوری(ره)
◽️بهکوشش: دکتر هما رضوانی.
◽️ناشر: تهران : نشر تاریخ ایران، 1362.
◽️توصیف ظاهری: 68 ص
◽️فروست: نشر تاریخ ایران؛ 12: مجموعه متون و اسناد تاریخی؛ 11 (قاجاریه)
◽️یادداشت: کتابنامه بهصورت ◽️زیرنویس
موضوع: ایران-- تاریخ-- انقلاب مشروطه، 1324-1327ق.-- تحصن و بست، 1325ق.
◽️موضوع: مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، 1259-1327ق.
✍ آنگونه که از منابع بر می آید، نخستین بار و به صورت خاص شادروان دکتر محمد اسماعیل رضوانی استاد تاریخ دانشگاه تهران به بررسی لوایح "روزنامه علامه شیخ فضل الله نوری" پرداخته است. ایشان در مقاله ای تحت عنوان یاد شده درباره چگونگی شکل گیری و انتشار این روزنامه و بازتاب های انتشار آن و جنگ قلمی مطبوعات طرفدار مشروطه غربگرا با آن، مباحث ارزشمندی مطرح کرده، به طور مثال دکتر رضوانی می نویسد: انتشار این روزنامه در میان مشروطه خواهان [غربگرا] ولوله ای افکند و جراید مشروطه خواه به پاسخگویی برخاستند و از این به بعد قسمت عمده نیروی مبلغین و مروجین مشروطیت صرف پاسخگویی به نوشته های مرحوم شیخ شد. از خلال مقالاتی که در جراید غربگرا و دین ستیز آن عهد به چاپ رسیده، وحشت و اضطراب مشروطه خواهان، هویداست.
باری، در حقیقت کتاب لوایح آقا شیخ فضل الله نوری(ره)، که به کوشش خانم دکتر هما رضوانی، دختر فرهیخته ایشان در سال ۱۳۶۲ش، انتشار یافته، باز چاپ همان مقاله مذکور با اضافاتی مفید و تصویر روزنامه های (شیخ) پیوست آن است. این پیوست ها بنا به گفته مرحوم دکتر محمد اسماعیل رضوانی، شماره های گرانبهای شیخ است که با رنج بسیار به دست آمده است.
دکتر هما رضوانی(مورخ و پژوهشگر معاصر) در مقدمه این کتاب مرجع ارزشمند می نویسد:
روزی به پدرم گفتم اجازه دهید متن [روزنامه] لوایح شیخ را همان که در مجله تاریخ انتشار یافته، تجدید چاپ کنم تا استفاده آن عام شود و کار تحقیق جوانان آسان تر گردد. پدرم پیشنهاد مرا با شادی پذیرفت و آماده ارشاد من شد، این کتاب در حقیقت چاپ همان مقاله است، اما خودم نیز مایل بودم مانند سایر جوانان، تحقیقاتی بکنم و بر متن آن مقاله مطالبی بیفزایم.
مرحوم دکتر محمد اسماعیل رضوانی، علامه شیخ فضل الله نوری را در کشاکش مشروطه و استبداد، به درستی "نیروی سوم"ی قلمداد می کند که "نه از استبداد حمایت می کرد و نه موافق با دموکراسی دین ستیزانه خاص اروپایی بود"
مرحوم دکتر رضوانی شجاعانه اعتراف و تأکید می کند که خود، [به غلط] سالها شیخ را طرفدار استبداد می پنداشته، اما بعدا" دریافته است که آن بزرگ، برخلاف آنچه که عده ای گمان می بردند، مخالف با مشروطه نبود. بلکه می فرمود:
مشروطه ای که در فرنگستان ساری و جاری است، با مشخصات خاصی که دارد، شایسته اجرا در ایران نیست. ایرانیان باید مشروطه ای منطبق بر سنن ملی و مذهبی خود بر قرار کنند.
انتشار روزنامه توسط مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری نیز در راستای شکستن انحصار رسانه ای غربگرایان و افشای ماهیت و اهداف دین ستیزانه آنان بود. مجموعه این روزنامه ها یکی از بهترین منابع تحقیق برای شناخت درستِ افکار و اندیشه های والا و حق مدارانه علامه شیخ فضل الله نوری است.
🔰ادامه در بخش پنجم/پایانی🔰
🔰بخش پنجم/پایانی🔰
◽️عنوان: بازخواني روزنامه "شيخ فضل الله نوری"(لوایح)
◽️به کوشش : ستار شهوازی بختياری
◽️انتشار: مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران
◽️تعداد صفحات: ۲۸۷
✍ در این مجموعه ماجرای تحصن علامه شیخ فضل الله نوری زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه (مشروعه) و جمعی از یاران (که تعداد زیادی از مجتهدین از سراسر ایران را شامل می شد) در صحن حرم حضرت عبدالعظیم حسنی از دیدگاهی فرهنگی و مطبوعاتی بررسی می شود. در جریان این تحصن به دستور مرجع شهید شیخ فضل الله نوری اوراقی منتشر می شود که دست اندرکاران چاپ، آن را "لوایح" می نامیدند، مردم آن زمان از آن لوایح تحت عنوان (روزنامه شیخ فضل الله) یاد می کردند. کتاب پیش رو به بازخوانی این روزنامه ها پرداخته و به بررسی یکی از دو دیدگاه و جریان مشروطه پرداخته است. مطالب روزنامه شیخ، یکی از معتبر ترین مدارک مربوط به طرز فکر انقلابیون مشروعه خواه می باشد.
✍ نویسنده در اشاره نخست کتاب مینویسد: «همان گونه که مشروطه یکی از مهمترین رخدادهای تاریخ ایران و سرآغاز تحولات تاریخ معاصر کشورمان است، آیتالله شیخ فضلالله نوری نیز یکی از مهمترین و بحث برانگیزترین شخصیتهای این انقلاب است. انقلابی که پر از ماجرا و تلاطم و کشمکش و حادثه بود. ماجرای تحصن آیتالله نوری و جمعی از همفکران ایشان در صحن حضرت عبدالعظیم (ع) یکی از آن حوادث بود. آنچه در میانه این کارزار به وقوع پیوست، انتشار اوراقی به دستور آیت الله نوری بود [برای شکستن انحصار رسانه ای غربگرایان دین ستیز که هر چه می خواستند و هر خلافی در روزنامه های خود منتشر می کردند و مانع از انتشار اخبار صحیح می شدند].
مؤلف در این بخش ضمن نوشتن مدخلی بر بخش نخست، آغاز بستنشینی در حضرت عبدالعظیم، تلگراف مهاجرین به علما و شهرهای کشور، تلگراف نمایندگان مجلس، مطبوعات در سال 1325 هجری قمری، چاپ اعلامیه و برخورد چاپخانهها، خرید دستگاه چاپ، انتشار نخستین شماره، اندکی درباره مدیرمسؤول، شکل ظاهری روزنامه، هر شماره یک موضوع، رسم الخط و خطاط روزنامه، تعداد شمارههای منتشر شده، عوامل فنی چاپخانه، توضیحاتی درباره نسخههای موجود، اهمیت و جایگاه روزنامه شیخ فضلالله، بازتابهای انتشار روزنامه، مردم و روزنامه، مجلس، دولت و روزنامه، روزنامههای مشروطهخواه و این روزنامه و پی نوشتها و افزودههای این بخش را بررسی مینماید.
بازخوانی روزنامه شیخ فضل الله نوری در سه بخش: مقدمهای بر بازخوانی، متن کامل نسخههای روزنامه و تصاویر روزنامه شیخ فضلالله به اضافه گاهشمار رودیدادهای مهم، منابع و مآخذ و نامهای اشخاص، تدوین شده است. نویسنده در بخش دوم: متن کامل نسخههای روزنامه "شیخ فضلالله" (نسخه ردیف اول تا نوزدهم ) را ضمیمه کتاب کرده است. بخش سوم، تصاویر چاپی این روزنامه را شامل میشود.
◀️ تهیه کتاب بازخوانی روزنامه شیخ از: فروشگاه سرای تاریخ، تهران، خیابان ولی عصر(عج)، خیابان شهید فیاضی(فرشته)، نرسیده به میدان فرشته، پلاک ۱۱ تلفن ۲۲۶۰۵۰۷۳/نشانی ناشر: همان آدرس، نبش چناران پلاک ۱۵، تلفن۲۲۰۰۳۴۶۹
🔸برای ارتباط با فروشگاه نیز می توانید با شماره های زیر تماس بگیرید؛👇
09333900755
02122605073
🔸 منابع: ک، بازخوانی روزنامه علامه شیخ فضل الله نوری، ستار شهوازی، چاپ دوم، مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران/ک، خانه بر دامنه آتشفشان و ک، شیخ فضل الله نوری و مکتب تاریخ نگاری مشروطه و ک، کالبد شکافی چند شایعه درباره شیخ، دکتر علی ابوالحسنی(منذر)/بیست و دو رساله تبلیغاتی از دوره انقلاب مشروطیت، محمد اسماعیل رضوانی، مندرج در راهنمای کتاب، سال ۱۲، ش ۵-۶، صص ۲۳۳-۲۳۲/روزنامه شیخ، مندرج در: مجله تاریخ، نشریه دانشکده ادبیات و علوم انسانی، ش۲، جلد ۱، ۱۳۵۶ش، صص ۱۵۹-۱۶۴...
✳️ @ShahidRabe
⁉️ آیا می دانید که؟🔰
پس از گذشت ۷۲ سال از شهادت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه(مشروعه) به دست مزدوران انگلیس، بیست روحانی دیگر نیز، یکجا در نزدیکی قتلگاه ایشان به شهادت رسیده اند! (۱۲۸۸-۱۳۶۰ ش)🔰
✍ ۲۰ روحانی شهید فرهیخته و انقلابی در جنایت گروهک تروریستی آمریکایی منافقین (فرقه رجوی) / #هفتم_تیر ۱۳۶۰ ش/ تهران / دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی/ چهار راه سرچشمه در نزدیکی میدان توپخانه (قتلگاه مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری ره)🔰
🌷 سیدالشهداء انقلاب اسلامی، آیت الله دکتر سید محمد حسینی بهشتی (رئیس قوه قضائیه)
🌷 شهید آیت الله علی هاشمی سنجانی (نماینده اراک)
🌷 شهید آیت الله سید محمد تقی حسینی طباطبایی (نماینده زابل)
🌷 شهید حجت الاسلام غلامحسین حقانی (نماینده بندر عباس)
🌷 شهید حجت الاسلام دکتر غلامرضا دانش (نماینده تفرش و آشتیان و پدر شهیده محبوبه دانش، از شهدای ۱۷ شهریور)
🌷 شهید حجت الاسلام محمد منتظری (نماینده نجف آباد)
🌷 شهید حجت الاسلام دکتر قاسم صادقی (نماینده مشهد)
🌷 شهید حجت الاسلام محمد علی حیدری (نماینده نهاوند)
🌷 شهید حجت الاسلام سید محمد کاظم دانش (نماینده شوش و اندیمشک)
🌷 شهید حجت الاسلام سید فخرالدین رحیمی (نماینده ملاوی)
🌷 شهید حجت الاسلام سید نور الله طباطبایی نژاد (نماینده اردستان)
🌷 شهید حجت الاسلام محمد حسین صادقی (نماینده دورود و ازنا)
🌷 شهید حجت الاسلام محمد حسن طیبی (نماینده اسفراین)
🌷 شهید حجت الاسلام عبدالوهاب قاسمی (نماینده ساری)
🌷 شهید حجت الاسلام عمادالدین کریمی (نماینده نوشهر)
🌷 شهید حجت الاسلام سید کاظم موسوی (معاون وزیر آموزش و پرورش)
🌷 شهید حجت الاسلام عبدالحسین اکبری (عضو هیأت های پنج نفره کشاورزی)
🌷 شهید حجت الاسلام علی اکبر اژه ای (مدیر دفتر سیاسی حزب جمهوری اسلامی)
🌷 شهید حجت الاسلام حسین سعادتی (مدیر آموزشی)
🌷 شهید حجت الاسلام سید محمد باقر موسوی فر (کارشناس فرهنگی سیاسی)
رضوان الله تعالی علیهم
🌹 «رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✳️ @ShahidRabe
اسامی شهدای هفتم تیر.pdf
2.15M
🔴 #PDF
✍ آنچه در این پی دی اف ملاحظه می کنید🔰
✅ فهرست کامل اسامی 🌹شهدای گرانقدر #هفتم_تیر به همراه سِمَت های آنان
✅ بیان یک نکته تاریخی به لحاظ مکانی به همراه نقشه موقعیت
✳️ @ShahidRabe
💠 شهید مظلوم آیت الله دکتر بهشتی(ره):
با دشمن از موضع قدرت باید سخن گفت
در مذاکره با دشمن و کشورهای بیگانه، باید دیدگاه هایمان را بر اساس معیارهای انقلاب تنظیم کنیم...با قاطعیت حرف بزنیم...از موضع قدرت و عزت حرف بزنیم...در هر مذاکره ای باید یک پیروزی روانی به دست آوریم...ما اجازه نخواهیم داد تا حوادث تلخ تاریخی مانند #مشروطه که منجر به انحراف نهضت اسلام خواهی و شهادت مظلومانه مرجع و مجتهد بزرگ، شیخ فضل الله نوری توسط انگلیس شد، تکرار شود...ما راست قامتان جاودانه تاریخ باقی خواهیم ماند...شیخ فضل الله، الگویی است برای ما، بخصوص روحانیت ما...جامعیت و هوش سرشار ایشان باعث شد تا جلوتر از زمانش باشد، حیله های دشمن را به درستی تشخیص دهد و عکس العمل به موقع انجام دهد او به معنی واقعی کلمه "علامه" و عالم واقعی دین بود.../ک، تاریخ شفاهی، زندگی و مبارزات/در جمع رزمندگان ۱۳۶۰ ش/در محفل دوستان ۱۳۵۷ ش
🔸از: کانال رسمی مرکز مدیریت حوزههای علمیه
#هفتم_تیر
#جنایت_منافقین
✳️ @ShahidRabe
ویژگی های مکتبی انقلاب(1).pdf
4.66M
🔴 نسخه PDF 👆👆
✅ ويژگي هاي مكتبي «انقلاب» در گفتار سیدالشهداء انقلاب اسلامی، شهید مظلوم، آیت الله دکتر سید محمد حسینی بهشتی(ره)
...حضرت امام خميني با وقوف بر تجربه تلخ شكست انقلاب مشروطه و انحراف آن تا مرحله اعدام مظلومانه مشروطه مشروعه خواه "آيت الله شيخ فضل الله نوري، آنکه جامعیت و هوش سرشارش باعث شد جلوتر از زمانش باشد، حیله های دشمن را به درستی تشخیص دهد و عکس العمل به موقع انجام دهد و به معنی واقعی کلمه علامه و عالم واقعی دین بود" و انزواي جناح روحاني و مذهبي مشروطه و بعد هم بي كفايتي حكام نالايق و ستمگر قاجار و برآمدن رضاخان با حمايت انگلستان از داخل خرابه هاي مشروطه و مشاهده مظالم بي شمار او نسبت به روحانيت و ديانت مردم و همچنين مشاهده بي اعتنايي هاي ملي گرايان در دهه بيست نسبت به احكام اسلام و ناديده انگاشتن نقش ارزنده روحانيت در موفقيت نهضت ملي نفت و در نتيجه سوء استفاده آمريكا و انگليس از اختلاف ملي گرايان با اسلام گرايان و انجام كودتاي 28 مرداد در سال 1332 و نيز مشاهده شهادت مظلومانه نواب صفوي و اعمال استبداد نوين شاه و آمريكا با تاسيس ساواك در سال 1335 سپس با مشاهده بي حرمتي هاي علني رژيم شاه پس از رحلت آقای بروجردي (در سال 1340) و رحلت آيت الله كاشاني (در اسفند همان سال) به ويژه توطئه اسلام زدايي دولت علم در مهرماه سال 1341 با تصويب لايحه انجمن هاي ايالتي و ولايتي، تاب تحمل را از دست داد و با كوله باري از اندوخته هاي تاريخي و سياسي، بيرق مبارزه گسترده و علني را بر عليه رژیم ضد اسلامي و ضد قرآني برافراشت و نهضت مكتبي اش را به طور آشكار آغاز نمود...
✳️ @ShahidRabe
👆 پیش بینی امام جواد و امام جعفر صادق علیهما السلام درباره شهادت مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف/ از کتاب فاجعه قرن اثر مورخ فرزانه، مرحوم جواد بهمنی
✍ مرجع شهید بر شهادت خود واقف بود و به استقبالش رفت
💠 آیتالله العظمی شیخ محمد علی اراکی رضوان الله تعالی علیه بیان کردند:
در زمان درگیریهای مشروطیت و اختلاف میان مشروعه [اسلام] خواهان با مشروطهخواهان جریان انگلیسی، آقا محمد تقی نجفی اصفهانی معروف به آقا نجفی برای مرحوم [مرجع شهید علامه] شیخ فضلالله نوری کاغذی نوشته بودند و گفته بود من برای جان شما بیمناکم و در آیات و روایات که مطالعه نمودهام و دقت کردهام، احتمال میدهم مصداق آن کسی که "شهید" میشود، شما باشید.
ایشان[مرجع شهید] جواب داده بودند:
من هم اینهایی را که فرمودهاید، مطالعه کرده و دیدهام.
"امیدوارم که مصداق آن، من باشم"
ندای اصفهان/ از مقاله محمد علی فولادگر
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✳️ @ShahidRabe
🔳 به مناسبت ایام شمسی ارتحال آیت الله عبدالحسین امینی نجفی مشهور به علامه امینی، صاحب مجموعه گرانسنگ الغدیر (متولد سراب واقع در آذربایجان، ارتحال در تهران، ۱۲ تیر ماه ۱۳۴۹ش، مزار در نجف اشرف)
🌹«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات»
اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✍ مرحوم علامه امینی از پیروان مکتب #مرجع_شهید علامه شیخ فضل الله نوری(ره)، شخصیتی است که حضرت امام خمینی رضوان الله تعالی علیه را ادامه دهنده راه ناتمام شیخ فضل الله می دانست و با تمام وجود از ایشان حمایت می کرد؛ همانطور که در کتاب «شُهَداءُ الفَضیلَة» از مرجع شهید شیخ فضل الله، با عنوان «شیخ الاسلام والمسلمین، درفش دانش و دین» یاد نمود، پس از قیام ۱۵ خرداد نیز جمله مهم «الخمینی ذخیرة الله للشیعة» را در وصف امام راحل سید روح الله، بیان کرد. مرحوم #محمد_رضا_حکیمی در کتاب «حماسه غدیر» می آورد: من نظریه ذخیرة الله للشیعة وی را که در تیرماه ۱۳۴۲ شمسی اظهار کرده بود، در «آوای روزها» آورده ام.او معتقد به تأیید «روح خدا» بود
🔸علامه امینی کیست؟👇
https://hawzah.net/fa/Note/View/54903/
http://noo.rs/3DfOj لینک کوتاه
🔸احیاگر غدیرـ | صاحب «الغدیر» ۲ وصیتنامه داشت/ تاریخ برای علامه سرگرمی نبود👇
www.farsnews.ir/amp/13990427000443
🔸علامه امينى (ره) و عظمت #غدیر در تاریخ اسلام، در مصاحبه با استاد علی ابوالحسنی (منذر)
گفتنی هایی درباره جایگاه غدیر و رمز جاودانگی علامه امینی (ره)
کامل مطلب👇
https://www.shia-news.com/fa/news/235404/
📚 الغدیر | مبین موبایل
نرم افزار الغدیر مجموعه یازده جلدی این کتاب نفیس را در بر دارد(اثر گرانسنگ علامه امینی ره) در دو نسخه «متن کامل عربی» و نسخه «ترجمه ی فارسی» ارائه ...الغدیر | مبین موبایل👇
http://www.mobinmobile.com/fa/content/%D8%A7%D9%84%D8%BA%D8%AF%DB%8C%D8%B1
📗 معرفی کتاب گرانسنگی دیگر از علامه امینی🔰
شُهَداءُ الفَضیلَة، (یعنی: شهیدان فضیلت)
نویسنده: علامه عبدالحسین امینی(ره)
موضوع: زندگینامه عالمان شهید شیعه
زبان: عربی
مجموعه: یک جلد
✍ ترجمه فارسی اثر تحت عنوان: شهیدان راه فضیلت
مترجم: جلال الدین فارسی
ناشر : روزبه، 1363.
تعداد صفحه: 560
این کتاب حاوی شرح حال ۱۳۰ تن از عالمانی است که صریحاً در راه مبانی اسلامی و فضائل اجتماعی شهید شدهاند، یا آنان که ضمناً و به نوعی، از باب داشتن چنین موضعی، به شهادت رسیدهاند. گروه عمدهای از نامبردگان در کتاب، کسانیاند که در خصوص تشیع و ولای علی و آل علی علیه السلام شهید شدهاند.
علامه امینی در این اثر، بخصوص از مرجع شهید علامه شیخ فضل الله نوری اعلی الله مقامه، که خود را از مریدان و پیروان مکتب او می دانسته با اوصافی کم نظیر، یاد می کند/
امینی، شهدای عالمان شیعه را از قرن ۴ق. به بعد آورده است از این رو که علمای سه قرن قبل از آن، شرح حالشان در کتابها و فرهنگهای بسیاری گردآوری شده است. مؤلف، به عنوان «ذیل» شرح حال برخی از شهیدان مشهور شیعه را که از شخصیتها و فاضلان بودهاند ولی به عنوان عالم شهرت نداشتهاند نیز با ملاحظه اهمیت آنها آورده است.
💠 علامه امینی(ره):👇
آقا «شیخ فضل الله نوری (ره) #مرجعیت تام پیدا کرد، وقتی به ایران آمد...[۱]*»
حاج شيخ فضل الله نوري، شيخ الاسلام و المسلمين، درفش دانش و دين و بزرگترين زعيم روحاني در پايتخت كشور بود. فضل از جوانبش پيوسته سر ريز بود و از خلال كلمات و سطور نگارشاتش، سيل وار موج می زد و جریان داشت. در تهران همواره پيشواي روحاني و زعيم ديني[مرجع تقلید] بود و به تعظيم (بزرگداشت) شعائر الهي، نشر مآثر ديني، اعلای اعلام حق و اظهار كلمه حقيقت، اشتغال داشت تا آنكه پس از زماني دراز ستيز و پيکار با الحاد و منكر، عمال (عوامل) فساد و تباهي، فرمان به اعدامش داده و بدست ظلم و عدوان به شهادت رسيد، قرباني دعوت الي الله، قرباني آئين(آیین)، قرباني نهي از منكر و قرباني حميت و ديانت و غیرت دینی گشت... /ک، تنهای شکیبا از شهداءالفضيله ص 358-356 و سخنان
[۱]* مهدی انصاری قمی، مورخ، نویسنده، پژوهشگر و مشروطه پژوه معاصر، به نقل از علامه امینی در همایش دیده بان بیدار، حرم حضرت عبدالعظیم ع، ۹۶/۵/۱۸
✳️ @ShahidRabe
🌺🍃گرامی باد، سالروز ولادت مرجع شهیدِ جهان تشیع، زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه(مشروعه)، حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف/دوم ذی الحجه ۱۲۵۹ ق
💠 اقتباس از فرمایشات امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه):
جرم شیخ فضل الله(ره) این بود که قانون باید اسلامی باشد...این بزرگ مردِ مجاهد، مجتهد دارای مقامات عالیه را بشناسید و بشناسانید ابعاد عظیم علمیش را که جامع علوم معقول و منقول بود، بُعد مرجعیتش را که سعی کردند از اذهان مخفی کنند، اندیشه های والای سیاسیش را که بر گرفته از اسلام ناب بود...مخالفین و دشمنان ایشان از جاهلین و معاندین بوده و هستند...
💠 اقتباس از فرمایشات امام خامنه ای(حفظه الله):
واقعاً به شیخ فضلاللَّه خیلی ظلم شده است...مجتهد بزرگ...آن شهید بزرگ اسلام که شرافت اسلامیش را تا لحظه آخر حفظ کرد و تسلیم نشد...شهید ابقاء اسلام در محتوای مشروطیتی شد که مشروطیت، با انگیزه اسلامی در اول بوجود آمده بود و نقطه مقابلش هم، آن جریان غربزده متمایل به فرهنگ غرب بود...شیخ فضل الله قربانی عدالت شد...
🌺🍃نثار روح با عظمتش،
«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات» اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✳️ @ShahidRabe
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 مستند #مرجع_شهید
✍ به مناسبت دوم ذی الحجه (۱۲۵۹ قمری) 🌺🍃سالروز ولادت زعیم نهضت اسلام خواهی مشروطه(مشروعه)، مرجع شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، شهید رابع اعلی الله مقامه الشریف
🌺🍃نثار روح با عظمتش،
«رحم الله من یقرأ الفاتحة مع الصلوات» اللّهُمَّ صَلّ عَلَی محَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجّل فَرَجَهُم
✳️ @ShahidRabe
آیت عظمای الهی.pdf
21.46M
📚 #PDF
📖 نگاهی به «تاریخِ مکتوم»
❇️ آشنایی با مرجعی انقلابی که در اعتقادِ امام راحل، سمبُل مبارزه با استکبار و در کلام و باورِ امام خامنه ای(حفظه الله)، شهید بزرگ اسلام بود. بزرگ مَردی که توسط عواملِ #انگلیسِ_خبیث، ترورِ شخصیت و سرانجام به شهادت رسید
✍ در این مجموعه مُستند، با اندیشه های والا و ابعاد عظیم علمی پژوهشی سیاسیِ #مرجع_شهید حضرت آیت الله العظمی علامه شیخ فضل الله نوری، #شهید_رابع اعلی الله مقامه الشریف، زعیم نهضت اسلام خواهی #مشروطه (مشروعه)، به صورت مختصر و مفید، آشنا می شوید🔰
❇️ موضوعات🔰
◽️ کسب دانش کلان «جامعیت علمی»
◽️ کسب لقب «علامه»
◽️ کسب مقام «مرجعیت»
◽️ #رساله_عملیه
◽️ فتاوای مشهور
◽️ تألیفات و آثار
◽️ منابع و مستندات
❇️ به ضمیمه آلبوم تصاویر🔰
📷 ۶۰ #تصویر و #عکس_نوشته تاریخیِ مستند از زندگانی، اندیشه و کلامِ ایشان
✳️ @ShahidRabe