۵۲۳ سال پیش در دوّم رجب سال 920 هجری قمری، سپاه ایران در نبردی نابرابر از نظر نیرو و تجهیزات، جهت دفاع از حاکمیّت شیعه ، در برابر حملهی عثمانی ایستادگی کرد و خاک دشت چالدران به خون چندهزار شهید مدافع حریم تشیّع و ایران لالهگون شد.
نبرد چالدران را از یک منظر میتوان به نبرد توپ و شمشیر، یا نبرد آلات حرب قدیمی با ادوات نظامی آتشین نو تعبیر کرد.
علیرغم شکست مقطعی ظاهری در این جنگ، دفاع جانانه قزلباشان در این جنگ که مردانه با شمشیر، تیر و کمان خود را به دریای توپ و تفنگ میزدند، حملهای که به قصد انهدام کامل دولت شیعی صورت گرفته بود را دفع نمود و شجاعت ایرانیان که به فرماندهی شاه اسماعیل، که خود در وسط معرکه، بر خلاف سلطان سلیم که بر فراز پشتهای دور از میدان نبرد ایستاده بود، جانانه میجنگید حماسهای بیبدیل رقم زد.
در این نبرد بسیاری از سران و ارکان کشوری و لشکری دولت صفوی به شهادت رسیدند که دو تن از شاخصترین ایشان در زمرهی 130 عالم شهید راه عقیده میباشند .
این دو شهید شاخص و سیّد روحانی، سیّد میر نظامالدّین عبدالباقی یزدی وکیل(وزیر اعظم) دولت صفوی و سیّد میر شریفالدّین علی شیرازی صدر(شیخالاسلام) دولت صفوی میباشند که ضریح موجود در محل چالدران متعلّق به ایشان است. محل وقوع این نبرد در دشت چالدران که در استان آذربایجانغربی واقع شده است و مدفن چندهزار شهید والامقام میباشد .
بیسبب نیست که مرحوم علّامه جعفری هنگام زیارت این یادمان نعلین از پا بیرون آوردند و گریهکنان فرمودند: «اگر مردم بدانند چه اتّفاقی در این موضع افتاده است بدون وضو وارد این سرزمین نمی شوند! »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️فیلم/اینجا قم یا تهران نیست. اینجا حوزہ علمیه جامعة العروة الوثقی لاھور پاکستان است!
🔹این همان چیزی هست که غرب و شرق ازش می ترسند؛
🔸عمق نفوذ سیاسی انقلاب اسلامی ایران.
اگر انقلاب اسلامی در قلب دیگر ملت ها نفوذ کند عمق استراتژیک آن را نشان می دهد و این گونه صحنه ها در اکثر کشورها از لبنان گرفته تا عراق و کشمیر وجود دارد.
#دهه_فجر
#انعکاس