هدایت شده از مستضعفین تیوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ توافقی برای افزایش قدرت ارباب!
📌روایت محمدمهدی #میرزاییپور از درخوست شوروی از ایران برای به رسمیت شناختن حکومت کمونیستی #افغانستان در قبال عدم فروش موشک به عراق در اوج جنگ و پاسخ امام خمینی:
💬 امام گفت سرنوشت ملتهای دیگر قابل معامله نیست
🎬 @Mostazafin_TV
شرح حال
✍ارزهای حرام و بیحساب کتاب... ✅ چند ماه قبل، زمانی که دلار ساعتی گران میشد و قیمت آن در بازار به
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹 تا ۱۴۰۰ با خسارتبارترین دولت تاریخ انقلاب...
🔸دهقان؛ نماینده مجلس در سال ۹۷ حدود ۲۰ میلیارد دلار ارز کشور با نرخ ۴۲۰۰ تومان به مجموعههای مختلف واگذار شد. ما به التفاوت ارز آزاد و دولتی که به برخی شرکتها و افراد واگذار شده، حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.
🔸شاید ما آخرین مردمانی باشیم که دولتی را تجربه کردیم که در طول تنها ۱ سال چنین خسارت وحشتناکی را به کشور تحمیل کرد.
چه تحول عظیمی که در صورت مدیریت صحیح ۲۰۰ هزار میلیارد تومان میتوانست در کشور ایجاد شود.
...............
📌برای اینکه بدانیم، میزان هزینه ۲۰ میلیارد دلاری تحمیل شده به واسطه ناکارمدی دولت غربگرا به بودجه، چقدر است؟
جالب است بدانیم به طور میانگین در دوران دفاع مقدس تنها ۱۲ درصد بودجه کشور و در مجموع در هشت سال جنگ مبلغ ۲۲ میلیارد دلار به جنگ اختصاص یافت.
✍توجهی به توصیه در مورد حجم قرآن خواندن...
✅ شاید زیاد شنیده باشیم که مثلا امام خمینی(ره) در ماه مبارک رمضان ۱۵ بار ختم قران میکردند و یا مثلا آیتالله جوادی آملی در تمام سال هر روز یک جزء قرآن میخوانند و بخواهیم دیگران را تشویق کنیم که شما نیز از این بزرگواران الگو بگیرید و حجم زیادی قرآن بخوانید و...
✅ در سالهای اول طلبگی یکی از اساتید با این فرض که ما برای آشنایی با نظام کلی اسلام باید زیاد قرآن بخوانیم و با تذکر حجم قرآن خوانی حضرت امام و یا دیگر علماء توصیه میکردند قرآن را به صورت مطالعه سریع و... بخوانیم.
✅ اما متاسفانه به این دقت نداریم که بزرگوارانی چون حضرت امام و یا آیتالله جوادی بعد از سالها مطالعه قرآن تسلط زیادی بر قرآن، معانی، تفاسیر و... دارند، مثلا ما یک سال به کلاس درس میرویم و کتابی را میآموزیم سپس در چند هفته آموختههای خود را مرور میکنیم و بعد از چندبار مطالعه و مرور میتوانیم مثلا در یک روز کل مباحث کتاب را مرور کنیم.
✅ اگر امثال حضرت امام و... با سرعت بالایی قرآن قرائت میکردند، ابتدا با حوصله آموزش قرآن را طی نمودهاند.
شرح حال
✍توجهی به توصیه در مورد حجم قرآن خواندن... ✅ شاید زیاد شنیده باشیم که مثلا امام خمینی(ره) در ماه مب
از این جهت که چندتن از دوستان عزیزم در مورد این مطلب به بنده تذکراتی دادند لازم است عرض کنم، نظر بنده نافی کثرت قرائت قرآن و حتی سریع خواندن قرآن نبود بلکه عرض بنده نفی و نقد سریع خواندن و کثرت قبل از مرحله تسلط است، متاسفانه توده مردم که در گامهای اولیه آشنایی و کار با قرآن هستند نیاز به کندخوانی و تدبر در قرآن دارند تا تلاش برای سریع خواندن و تمام کردن روزانه یک جزء یا بیشتر.
بله وقتی تسلطمان بیشتر شد رفته رفته طبیعتا سرعتمان نیز بیشتر بشود اشکال ندارد چون اگرچه ظاهر قرآن نیز نور است اما غایت و حقیقت آن مفاهیم آن است.
✍️ سایه شوم جنگ...
( قسمت اول، حسن روحانی: استراتژی اساسی ما، استراتژی بازدارندگی است)
📝 آخرین تیر باقی مانده برای دولت ادعای رفع سایه شوم جنگ است.
📝 این روزها شاهد تکرار این ادعای آقای روحانی و طرفداران ایشان هستیم که اگر دولت روحانی نبود، جنگ اتفاق میافتاد و یا اگر دولت ما امتداد نیابد جنگ خواهد شد.
هرچه رهبری و یا بزرگان در اشتباه بودن این اندیشه استدلال بیاورند باز هم برخی که بنا را بر نپذیرفتن دارند، نخواهند پذیرفت و ادعای خود را تکرار میکنند، اما شاید استدلالها و تحلیلهای خود آقای روحانی برای این جماعت مورد قبول باشد.
📝 دکتر حسن روحانی در کتاب «تحولات جهانی با نگاه به موقعیت جمهوری اسلامی ایران» که در سال 1382 یعنی در زمان دولت برادر و دوست صمیمی ایشان سید محمد خاتمی به چاپ رسیده است، به نقد استراتژی فعلی خود که به جنگ منتهی خواهد شد میپردازند و راهکار جایگزین آن را ارائه میکنند:
📝 عنوان گفتار اول این کتاب «استراتژی جمهوری اسلامی ایران در برابر تهدیدات اخیر آمریکا» است. ایشان در این گفتار مباحث زیادی را مطرح میکنند که ان شاء الله در چندین قسمت خدمتتان ارائه میگردد.
📝دکتر روحانی در توضیح دو نوع استراتژی ممکن در برابر آمریکا و نتایج هر کدام از این استراتژیها مینویسند:
🔹 «در مجموع ما در برابر تهدید آمریکا دو نوع استراتژی بیشتر نمیتوانیم داشته باشیم یا باید در برابر آمریکا نرمش نشان دهیم، یعنی قدم به قدم شروع کنیم به عقب نشینی و هرچه آمریکاییها میگویند اجرا کنیم. میگویند این کار را بکنید انجام دهیم، مورد دوم را گفتند اجرا کنیم، مورد سوم را گفتند اجرا کنیم که در نهایت منجر میشود به تسلیم جمهوری اسلامی ایران در برابر آمریکا که این هم به مفهوم تغییر ماهیت نظام است. اساس هویت این نظام، به استقلال است و الا اگر تبدیل شود به یک نظامی که در برابر دیگران تسلیم باشد و هرچه میگویند مجری باشد که دیگر نظامی نیست که برای آن این همه خون داده شده و شهید دادهایم و این همه امید مردم مسلمان جهان به آن گره خورده است. همه عظمت بر مبنای ایستادگی و استقلال بوده است. بنابر این در نهایت میرسیم به یک نقطهای که هیچکس در این کشور تحمل نخواهد کرد و ناچاریم در یک نقطه روبروی آمریکا و لذا در آن نقطه جنگ آغاز خواهد شد.
🔹 یعنی هم چوب را خوردهایم و هم پیاز را، هم تسلیم شدهایم و هم ابهت و عظمت ما از بین رفته است و هم یک روز بالاخره وارد جنگ خواهیم شد.
🔹 یا آنکه استراتژی ما، استراتژی ایستادگی و مقاومت در برابر آمریکا است. در استراتژی مقاومت بهترین راه، بازدارندگی است یعنی ما باید کاری کنیم که مجموع تحرکات و فعالیت ما برای آمریکا بازدارنده باشد. بازدارنده یعنی چه؟ یعنی آمریکا جنگ علیه ایران را بسیار پرهزینه ببیند و این جنگ را بینتیجه و یا کم نتیجه ارزیابی کند؛ در واقع در معادله هزینه فایده ببیند ضررش بیشتر از فایده است. اگر ما به این جا برسیم آمریکا به ما حمله نخواهد کرد. به دلیل این که آنها محاسبه خواهند کرد که این حمله چقدر ضرر دارد و چقدر فایده و به چه اهدافی میتواند برسند و بر آن مبنا حمله را طراحی خواهند کرد.
🔹بنابر این استراتژی اساسی ما، استراتژی بازدارندگی است همین استراتژی که امروز مورد تأیید مسئولین نظام است. به همین دلیل نیازی نیست که وضعیت کشور را بحرانی اعلام کنیم نیازی نیست در کشور وضعیت فوق العاده و وضعیت اظطراری اعلام شود.»
..................................................
📝 منبع:
🔸دکتر حسن روحانی، تحولات جهانی با نگاه به موقعیت جمهوری اسلامی ایران، چاپ اول مرکز تحقیات استراتژیک، تهران، 1382، صص: 35-36.
@sharh_hal
مطلب مذکور بازنشر متنی است که در روزهای انتخابات و در نقد ادعاهای روحانی نوشته بودم.👇
https://t.me/sharhe_hal/129
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/23
................................
📝 مطالب مرتبط:
🔸چالش دائمی جبهه حق👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1061
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/04
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چگونه با #برجام سایه #جنگ را بر سر کشور انداختند؟
#کاسبان_جنگ
@sharh_hal
🔹سایه شوم جنگ؛
(قسمت اول: استراتژی اساسی ما)👇
📌https://eitaa.com/sharh_hal/1624
تا دیروز میگفتند اگر ما نیاییم جنگ میشود؛
امروز میگویند با اینکه ما آمدهایم ولی دارد جنگ میشود؛
دیروز میخواستند برای روی کار آمدنشان علت تراشی کنند؛
امروز میخواهند برای استمرار ناکارآمدیشان علت تراشی کنند؛
#کاسبان_جنگ
@sharh_hal
🔑 سایه شوم جنگ ( قسمت دوم: عنصر وحدت ملی و ارکان مشروعیت نظام )
📝 یکی از سؤالاتی که از ابتدای انقلاب مطرح بوده است و بخش مهمی از سرنوشت سیاست خارجی و دولتهای ما به آن گره خورده است، نوع سیاست ما در مقابل تهدیدات آمریکا میباشد.
در دولتهای آقایان هاشمی، خاتمی، احمدینژاد و روحانی هر کدام تجربیات مختلفی در تعامل و یا تقابل با آمریکا حاصل گردید و بازخوانی این تجربیات ما را در تشخیص بایستههای امروز بسیار کمک خواهد کرد.
دکتر حسن روحانی در سال ۸۲ در سال دوم دولت آقای خاتمی در کتاب «تحولات جهانی با نگاه به موقعیت جمهوری اسلامی ایران» پس از ارائه اسناد و مدارک متعدد مبنی بر جدی شدن بحث حمله نظامی آمریکا به ایران به علت رویکرد موجود در دولت "سید محمد خاتمی" به ارائه تحلیل و تجربیات خود در این دوره، میپردازد.
📝 یکی از نکاتی که موجب طمع آمریکا برای حمله به ایران میگردد تضعیف عنصر وحدت ملی و زیرسوال رفتن ارکان مشروعیت نظام است، آقای روحانی در تحلیل آن دوره به مواردی اشاره میکند که اگرچه بخش زیادی از آن موارد عینا در دولت ایشان نیز رخ داده است اما لااقل از باب نقد عملکرد خود و اطرافیانشان هم که شده بازخوانی آن مطالب خالی از لطف نیست:
📝 اینها[آمریکاییها] معتقدند که جمهوری اسلامی ایران این اتحاد و وحدت وجود ندارد. بنابراین قدرت ملی ما از دید آمریکا تضعیف شده است. این که تا کنون آمریکا به ما حمله نکرده است به خاطر چه عاملی بوده است؟ آیا به خاطر این بود که به مردم ما علاقه داشتند و فکر میکردند که حمله به ایران به مردم آسیب میرساند؟ و یا فکر میکردند، عمل تجاوزکارانه خلاف اصول انسانی است؟ هیچ یک از اینها نبوده بلکه از قدرت ایران میترسیدند. جز ترس عامل دیگری در کار نبوده است. عامل بازدارنده فقط قدرت است چیز دیگری نیست.
بیتردید افزایش قدرت ملی مانع از هرگونه حمله آمریکا به منافع کشورمان خواهد شد و برعکس ضعف قدرت ملی مشوق اصلی برای حمله دشمن خواهد بود. اصل، قدرت است. اساس قدرت هم ملت است. {...} قدرت مردم هم فقط در سایه وحدت، اتحاد، وفاق و یکپارچگی و رضامندی مردم از حکومت امکان پذیر است.
تعابیر آنها این است که شرایط داخلی ایران، شرایط تنازع و تخاصم است و نهادهای اصلی حاکمیت رو در روی هم قرار گرفتهاند و مردم ایران به خاطر همین موضوع نسبت به کارآمدی نظام تردید دارند یا در بعضی از تعبیراتشان آمده است که کارآمدی نظام مورد قبول مردم نیست.{...} در واقع مسئلهای که امروز برای آمریکا مطرح است این است که قدرت ملی ما از دید آنها تضعیف شده است. به اضافه آن که در سالهای اخیر در برخی از مجلات، کتابها و روزنامهها آنقدر به مبانی مشروعیت نظام خدشه وارد شده که ممکن است بخشی از اقشار تحصیل کرده و روشنفرک جامعه ما واقعا در یک فضای مبهم و نامطمئنی قرار گرفته باشند. این مسائل نیز از دید آمریکاییها مخفی نیست.
.................................
📝 منبع:
ر.ب: دکتر حسن روحانی، تحولات جهانی با نگاه به موقعیت جمهوری اسلامی ایران، چاپ اول مرکز تحقیات استراتژیک، تهران، ۱۳۸۲، صص: ۳۲-۳۳.
@sharh_hal
..................................
مطلب مذکور بازنشر متنی است که در روزهای انتخابات و در نقد ادعاهای آقای روحانی نوشته بودم.👇
https://t.me/sharhe_hal/130
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/24
📝 مطالب مرتبط:
🔸سایه شوم جنگ ( قسمت اول، حسن روحانی: استراتژی اساسی ما، استراتژی بازدارندگی است)
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/23
🔸چالش دائمی جبهه حق
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/04
✍ سایه شوم جنگ ( قسمت سوم: آمریکا نمیتواند به ما حمله کند؟ )
📝 دکتر حسن روحانی در سال 82 با جدی شدن بحث حمله نظامی آمریکا به ایران به علت رویکرد دولت سید محمد خاتمی، به تحلیل مشکلات آمریکاییها برای حمله نظامی به ایران در آن شرایط میپردازند، ایشان در تحلیل مشکلات آمریکاییها برای حمله به ایران به موضوعاتی اشاره میکنند که البته متاسفانه برخی از آنها در دولت ایشان نه تنها تقویت نگردید بلکه رو به ضعف نیز نمود. ایشان در این مورد مینویسند:
📝 حمله به جمهوری اسلامی ایران برای آمریکاییها کار آسانی نیست. این که در اسرائیل، «پرز» اعلام میکند که حزب الله لبنان 8 هزار موشک در اختیار دارد و میتواند به شهرهای ما حمله کند، حالا این ادعا راست یا دروغ و با هر نیت و با هر دلیلی اعلام شده باشد، نشان میدهد که حزب الله لبنان یک قدرت در منطقه است. حماس یک قدرت است. جهاد اسلامی یک قدرت است. بسیاری از گروههایی که برای آزادی سرزمین خود و استقلال مبارزه میکنند از لحاظ معنوی به جمهوری اسلامی ایران وابستهاند به نظام جمهوری اسلامی ایران معتقدند و این جا را سرچشمه حرکت و انقلاب میدانند. آمریکا نمیتواند به ما حمله کند ولی امنیت اسرائیلی به خطر نیفتد. برای آمریکاییها، امنیت اسرائیل چیزی شبیه امنیت خودشان و اساسا جزو امنیت خودشان است، هم به خاطر نفوذ لابی یهود در آمریکا و هم به خاطر منافعی که در این منطقه دارند. حمله به جمهوری اسلامی ایران برای آمریکاییها ساده نیست، درحالی که نفت جهان از کنار سواحل ایران عبور میکند. علاوه بر آمریکا، ژاپن، اروپا و بسیاری از کشورهای صنعتی وابسته به نفت این منطقه هستند. این که اروپاییها با هر حمله در این منطقه مخالفند به خاطر منافع خودشان است، نه به خاطر دلسوزی برای ما. آنها میدانند جمهوری اسلامی ایران تنها وسیله تنفس اروپا را در این منطقه است. تنها وسیله تنفس روسیه در این منطقه هم جمهوری اسلامی ایران است. آمریکاییها مناطق حساس جهان را از اروپاییها گرفتهاند و چیزی برای آنها نمانده است. در خلیج فارس هم که مهمترین منطقه نفت خیز جهان است و تا چند سال دیگر تنها مرکز صادرات نفت جهان خواهد بود، اروپا تقریبا پایگاه مهمی ندارد و همه امکانات منطقه در اختیار آمریکاست. فضای تنفسی آنها جمهوری اسلامی ایران است. آنها نمیخواهند جمهوری اسلامی ایران ضربه ببیند. حتی کشورهای عربی{...} تنفس آنها در سایه نظام جمهوری اسلامی ایران است. بنابر این بسیاری از کشورهای با حمله به ایران مخالفند، چون وقتی که جمهوری اسلامی ایران صدمه ببیند منافع خودشان در خطر میبینند.
بنابراین آمریکا در مجموع حاضر نیست برای ضربه به یک نقطه اقتصادی یا نظامی در ایران با این همه معضلات مواجه شود. آمریکا وقتی به ما حمله میکند که مطمئن باشد نظام اسلامی را میتوانند تغییر دهند، در غیر این صورت به ما حمله نخواهد کرد. البته مسئله تغییر نظام آن قدر برای آمریکا مهم است که هر هزینهای را در این زمینه حاضر است پرداخت نماید. هر مقدار سرمایهگذاری، تسلیحات، امکانات و هرگونه تحمل مشکلات که لازم باشد انجام خواهد داد.
..........................
📝 منبع:
دکتر حسن روحانی، تحولات جهانی با نگاه به موقعیت جمهوری اسلامی ایران، چاپ اول مرکز تحقیات استراتژیک، تهران، ۱۳۸۲، صص: ۳۳-۳۴
@sharh_hal
..................................
مطلب مذکور بازنشر متنی است که در روزهای انتخابات و در نقد ادعاهای آقای روحانی نوشته بودم.👇
https://t.me/sharhe_hal/132
📝 مطالب مرتبط:
🔸سایه شوم جنگ ( قسمت اول، حسن روحانی: استراتژی اساسی ما، استراتژی بازدارندگی است) 👇
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/23
🔸سایه شوم جنگ (قسمت دوم: عنصر وحدت ملی و ارکان مشروعیت نظام ) 👇
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/24
🔸چالش دائمی جبهه حق 👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/10/04
شرح حال
✍ سایه شوم جنگ ( قسمت سوم: آمریکا نمیتواند به ما حمله کند؟ ) 📝 دکتر حسن روحانی در سال 82 با جدی شد
تحلیل و گزارش عبدالله شهبازی پیرامون جنگ ایران و آمریکا...
روز دوشنبه ۱۳ مه ۲۰۱۹/ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ ماجرای فجیره (حمله یا خرابکاری در چند نفتکش در روز یکشنبه) در رسانههای آمریکا جنجالی نشد و واکنشی را از سوی مقامات دولت ترامپ شاهد نبودیم.
از همان یکشنبه فرضیاتی مطرح بود دال بر اینکه ماجرای فجیره عملیات «فالس فلگ» (پرچم دروغین) است از سوی کانونهایی (فرضیات مختلف) با هدف تحریک آمریکا به جنگ با ایران.
بنظر میرسد در آمریکا ارادهای برای جنجالی کردن ماجرای فجیره وجود ندارد. اگر ماجرای فجیره عملیات فالس فلگ از سوی خود آمریکا بود، نه کانونهای آشوبگر منطقه در اسرائیل یا ابوظبی یا سعودی یا جای دیگر، از همان ساعات اولیه صبح دوشنبه به شدت جنجالی میشد.
@abdollahshahbazi
ماجرای یکشنبه فجیره از غروب دوشنبه به وقت شرق آمریکا/ سحرگاه سهشنبه به وقت ایران بتدریج در رسانههای آمریکا مطرح شد و سه ساعت پیش به فاکس نیوز راه یافت. روز دوشنبه به وقت ایران خبری نبود. گزارش فاکس مدعی است که امارات از آمریکا خواسته در این باره تحقیق کند و، آنگونه که عصر دوشنبه یک منبع به فاکس گفته، یک تیم نظامی آمریکایی، پس از بررسی مواد منفجره استفاده شده، ایران یا نیروهای وابسته به ایران (پروکسیها) را مقصر دانستهاند.
https://www.foxnews.com/world/iran-middle-east-ship-explosions-assessment
@abdollahshahbazi
در فضای کنونی، همانطور که پیشتر در کانالم نوشتهام، حمله نظامی آمریکا به ایران را محتمل نمیدانم. جنگ با ایران بزرگترین و مهیبترین جنگ خاورمیانه و به معنای پایان حیات سیاسی ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ خواهد بود. آمریکائیان و شخص ترامپ این را میدانند.
ولی تشدید اوضاع غیرمحتمل نیست به دلیل تحریکات منطقهای و تحرکات کانونهای ضد ایرانی. به این دلیل ماجرای فجیره را مشکوک میدانم ولی قطعاً نمیدانم کار کیست.
مواضع امروز سعودی، که بعکس رویه سابق تلاش میکند خود را قربانی جلوه دهد، ظن تحریکات منطقهای را برای تشویق آمریکا به حمله نظامی به ایران تقویت میکند.
از نظر من، فشار نظامی محدود آمریکا بر ایران تنها و تنها در یک حالت محتمل است: این اطمینان در ترامپ ایجاد شود که با یک حرکت ساده و کمخطر، مثلاً شلیک موشک به یک نقطه پرت و بیاهمیت، مسئله ایران حل خواهد شد و به دستاورد مطلوب و پیروزی بزرگ دست خواهد یافت.
این شق ممکن نیست مگر اینکه از داخل ایران به ترامپ اطمینان داده شود که با کمی فشار نظامی مشکل حل خواهد شد و این اقدام به جنگ واقعی نمیانجامد. تنها در این حالت است که ممکن است آمریکا به حملات محدود و کماهمیت نظامی دست زند.
شروع برخی تحریکات از داخل، مانند حادثه اخیر دانشگاه تهران و طلیعه برخی اقدامات برای ایجاد بحران از طریق دوقطبی کردن فضای سیاسی، شبیه به فضایی که در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ پدید آوردند، میتواند این تصویر را برای ترامپ جدی کند و شاید او را قانع کند که به سادگی و با فشار اندک نظامی میتوان در ایران تغییرات بزرگ سیاسی پدید آورد.
@abdollahshahbazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحلیل رائفیپور پیرامون احتمال جنگ نیابتی ایران و آمریکا...
@sharh_hal
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحلیل حاج قاسم سلیمانی و رهبری پیرامون جنگ آمریکا و ایران...
@sharh_hal
شرح حال
✍نقد مدعی اختلاف راهبرد امامین انقلاب در پیش برد انقلاب... ✅ در قسمت اول شواهدی از امامین انقلاب مب
📢 گزینه قطعی ملت ایران مقاومت است
⛔️ مذاکره سم است؛ جنگ هم نمیشود
🔻 رهبرانقلاب، امروز: گزینهی قطعی ملت ایران، مقاومت مقابل آمریکا است و در این رویارویی، آمریکا وادار به عقبنشینی خواهد شد.
👈 این رویارویی، نظامی نیست؛ چون بنا نیست جنگی انجام بگیرد.
👈 نه ما دنبال جنگ هستیم، نه آنها؛ که میدانند که به نفعشان نیست.
🔺️ این برخورد، برخورد ارادهها است و ارادهی ما قویتر است، چون علاوه بر ارادهی خود، توکل به خدا را هم داریم.
▫️ ۹۸/۲/۲۴
✍️رفتاری سیاسی اجتماعی معادل همه شریعت...
✅ کسانی که مدعی یک دین غیرسیاسی هستند، معنای سیاست مد نظر ما را متوجه نشدهاند، گمان میکنند منظور از سیاست لابیبازی و... است؛
✅ اما منظور ما از سیاست و دین سیاسی امری جز رفتار موحدانه در عرصه اجتماعی و امور بینالملل نیست و با این معنا نه تنها دین را سیاسی میدانیم بلکه میگویم دین یعنی همان سیاست.
✅ خداوند در آیه "۲ سوره مبارکه اسراء" یک رفتار غیرموحدانه در حوزه سیاسی اجتماعی را معادل نفی تمام شریعت اظهار میکند و آن "اتخاذ وکیلی غیر از الله" در امور مختلف زندگی است.
👈" وَ آتَيْنا مُوسَى الْكِتابَ وَ جَعَلْناهُ هُدىً لِبَنِي إِسْرائِيلَ أَلَّا تَتَّخِذُوا مِنْ دُونِي وَكِيلًا".
✅علامه طباطبایی در تفسیر المیزان توضیحات بسیار خوبی از این آیه میآورند که مختصری از آن به شرح زیر است:
🔹 «كلمه" كتاب" در بسيارى از موارد در قرآن كريم بر مجموع شرايعى كه بر مردمى واجب شده، و در آنچه از عقايد و اعمال اختلاف داشتهاند داورى مىكرده، اطلاق شده است، و اطلاقش بر اين معنا خود دليل بر اين است كه كتاب مشتمل بر وظايفى اعتقادى و عملى است كه بايد به آن معتقد شده و عمل كنند، و بعيد نيست كه به خاطر همين جهت فرموده: "ما كتاب را براى موسى فرستاديم" و نفرمود: "تورات را فرستاديم" تا بفهماند كه كتاب نامبرده مشتمل بر شرايطى است كه اخذ و عمل به آنها بر آنان فرض و واجب است.
🔹 و از همين جا روشن مىشود كه جمله:" وَ جَعَلْناهُ هُدىً لِبَنِي إِسْرائِيلَ" به منزله تفسير براى فرستادن كتاب است و هدايت بودن آن همين است كه شرايع پروردگارشان را برايشان بيان مىكند، شرايعى كه اگر به آنها معتقد شوند و عمل كنند به سوى حق راه مىيابند و به سعادت دو سرا نائل مىگردند.
🔹 و كلمه:" ان" در جمله:" أَلَّا تَتَّخِذُوا مِنْ دُونِي وَكِيلًا" تفسيريه است و مدخول ان، محصل همه آن معارفى است كه كتاب هدايتشان مشتمل بر آنست.
پس برگشت معناى آيه به اين است كه محصل آن معارفى كه كتاب بيانش مىكند و ايشان را به آن راهنمايى مىنمايد اين است كه ايشان را از شرك به خدا نهى مىكند، و از اينكه چيزى غير خدا را وكيل خود بگيرند زنهار مىدهد؛
🔹 و بنا بر اين جمله:" أَلَّا تَتَّخِذُوا مِنْ دُونِي وَكِيلًا" تفسير جمله:" وَ جَعَلْناهُ هُدىً لِبَنِي إِسْرائِيلَ" خواهد بود، البته اين در صورتيست كه ضمير در جمله:" لا تتخذوا" به بنى اسرائيل برگردد، هم چنان كه ظاهر هم همين است، و اما اگر احتمال دهيم كه به موسى و بنى اسرائيل هر دو برگردد در اين صورت تفسير همه جملات قبل، خواهد بود.
🔹 و اما چرا وكيل گرفتن غير خدا شرك است؟ جهتش اين است كه وكيل آن كسى است كه شؤون ضرورى موكل خود را اصلاح نموده و به برآورده كردن حوائجش اقدام نمايد، و چنين كسى غير از خداى سبحان نمىتواند باشد، پس اگر كسى غير او پروردگارى اتخاذ كند در حقيقت غير خدا را وكيل اتخاذ نموده است.»
...................................
📝 منبع: ترجمه تفسير الميزان،ج 13، صص: ۴۶ - ۴۷.
@sharh_hal
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/24-3
✍️ سایه شوم جنگ ( قسمت چهارم: شهر موشکی )
📝 امروز اگر سایه شوم جنگ از سر کشور ما برداشته شده است، نه به واسطه مذاکرات هستهای و...، بلکه به علت حفظ مؤلفههای اساسی قدرت، درون کشور است، موئلفههایی که متأسفانه در دولت آقای دکتر روحانی در جهت تضعیف بسیاری از آنها عمل شد.
📝 یکی از مؤلفههای اساسی که امروزه سایه شوم جنگ را از سر کشور دور کرده است قدرت نظامی به خصوص قدرت موشکی است؛ دکتر روحانی در کتاب « اندیشههای سیاسی اسلام، سیاست خارجی» در مورد تنها گزینه آمریکا برای حمله به ایران گزینه حمله موشکی را مطرح میکنند که راهکار مواجه با آن نمایش قدرت مقابله به مثل ایران میباشد، اما متاسفانه ایشان در دولت خود نه تنها به افزایش توان مقابله ایران کمکی ننمودند بلکه بارها نمایش قدرت مقابله به مثل ایران را نیز مورد مذمت و سرزنش قرار دادند و حتی با قرار دادن اطلاعات دقیق تأسیسات مختلف ایران در اختیار آمریکاییها حمله آمریکا به کشور را تسهیل نیز نمودند.👇
🔹(دانلود رایگان) #مستند فروشنده ۲
https://www.fardanews.com/fa/news/813918
📝جناب حسن روحانی در تحلیل خود، راهکار برداشته شدن سایه شوم جنگ را چنین توضیح میدهند:
🔹«مجموع اطلاعات و تحلیلها این است که آمریکاییها در شرایط فعلی به هیچ عنوان قصد شروع یک درگیری نظامی را ندارند و نمیخواهند وارد یک جنگ تمام عیار نظامی با ایران شوند. این چنین نیست که بخواهند سربازها و نیروی زمینی خود را وارد خاک ما کنند.
🔹چنین احتمالی با هیچ تحلیل و تفسیری و با هیچ مبنایی سازگار نیست. البته امکان اینکه آمریکاییها در مقطعی یک حمله کوتاه مدت موشکی یا هوایی به یک یا چند مرکز نظامی یا اقتصادی ما انجام دهند، منتفی نیست و این احتمال وجود دارد، گرچه در شرایط فعلی این احتمال چندان قوی نیست. البته ضعیف بودن این احتمال به این معنا نیست که ما هوشیار نباشیم و پیشبینی و احتیاطات لازم را انجام ندهیم.
🔹به هر حال، در برابر این تهدید احتمالی چه باید کرد؟
🔸طراحی ما در برابر حمله آمریکا همواره باید به گونهای باشد که اگر حملهای به ما شد، متجاوز تاوان سنگینی را پرداخت کند. این گونه طراحی میتواند بازدارنده باشد. یعنی آمریکاییها باید بدانند که اگر به جمهوری اسلامی ایران حمله کردند، ایران دارای توان و قدرتی است که میتواند به راحتی ضربه سنگینی به آمریکا وارد کند و این مسئله بسیار بازدارنده خواهد بود. وارد آوردن ضربه سنگین به آمریکا و تلفات سنگین به آنها یعنی آشفته ساختن وضع داخلی که هیچ حکومتی در آمریکا حاضر به تحمل خسارات آن نیست.
🔸برای بازدارندگی لازم است آمریکا توان ما را درک کند و مطمئن شود که هر حمله نظامی او چنین پیامدی خواهد داشت و با تلفات سنگینی مواجه خواهد شد.»
.................................
📝 منبع:
دکتر حسن روحانی، اندیشههای سیاسی اسلام، جلد دوم:سیاست خارجی، چاپ دوم، انتشارات کمیل، آذر ۱۳۸۹، ص: ۳۸۴.
@sharh_hal
..............................
📝 مطالب مرتبط:👇
🔸سایه شوم جنگ ( قسمت اول، حسن روحانی: استراتژی اساسی ما، استراتژی بازدارندگی است)
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/23
🔸سایه شوم جنگ (قسمت دوم: عنصر وحدت ملی و ارکان مشروعیت نظام)
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/24-1
🔸سایه شوم جنگ، ( قسمت سوم: آمریکا نمیتواند به ما حمله کند؟ )
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/24-2
✍️انتخابات مجلس ۷۶ و توهم تقلب...
#حافظهـتاریخی (۱)
✅ اگرچه مطالعات تاریخی زیادی دارم اما هرچه زمان میگذرد حافظه تاریخیمان رو به فراموشی میرود. نباید فراموش کنیم که آینده بر مدار گذشته سوار است و اگر گذشتهیمان را از دست دهیم، آینده را نیز از دست خواهیم داد و به تکرار گذشته میپردازیم.
✅ تصمیم گرفتم به مرور زمان شواهد تاریخی را ولو بدون مقدمه و مناسبت خاصی و در قالب نوشتههایی با عنوان حافظه تاریخی منتشر نمایم و اولین قرعه نیز به نام توهم تقلب افتاد.
📝 در انتخابات مجلس ۷۶ علی محمد بشارتی وزیر کشور هاشمی بود. از ماجراهای جالب این انتخابات اعتراض فائزه هاشمی و عبدالله نوری به تقلب در انتخابات است.
🔹علی محمد بشارتی نقل میکند:
🔸انتخابات دور پنجم مجلس را انجام دادیم و آقای ناطق نوری و خانم فائزه هاشمی در دور اول رأی آوردند و عبدالله نوری به دور دوم افتاد.
🔸آقای نوری به آقای هاشمی گفته بود: «رأی مرا خراب کردند.» آقای هاشمی از من پرسید: « قضیه چیست؟» پاسخ دادم: «یک چیزی بگویم که خود آقای عبدالله نوری هم نمیداند. طبق قانون اگر دو نفر تشابه اسم داشتند، آنهایی که همراه با اسم کوچک نوشته شدهاند که هیچ، اما اگر بدون اسم کوچک نوشته شده باشند، بر اساس میزان آراء تقسیم میشوند و مثلا میشود دو سوم ناطق و یک سوم عبدالله نوری. ما ۵۱۱ رأی داشتیم که فقط نوشته بودند: "نوری" و طرفه این که وقتی از آقای ناطق نوری پرسیدیم: شما را بیشتر به چه نامی میشناسند؟ ایشان گفت: «به ناطق»، ۵۱۱ رأی را دادیم به آقای عبدالله نوری!»
آقای هاشمی گفت: «عجب! پس چرا این را به عبدالله نوری نگفتید؟» گفتم: «مگر ما داریم برای ایشان یا هرکس دیگری کار میکنیم؟ ما داریم برای خدا کار میکنیم و خود خدا هم تشخیص میدهد.»
🔸اما حادثهای که پیش آمد. آقای هاشمی به من زنگ زد و گفت: «فائزه از شما گلایه دارد.» گفتم: «چرا؟» گفت: «میگوید من در تهران نماینده اول بودم، بشارتی مرا کرده است نماینده دوم.» گفتم: «بیخود میگوید.» گفت: «جوابش را چه بدهم؟» گفتم: «ما سه بسته خبری داریم، هشت صبح، دو بعد از ظهر و نه شب. ما بعد از هشت صبح، دیگر بسته خبری نداریم و هرچه آراء از سراسر تهران به ستاد میرسد، جمع میکنیم. ممکن است تا ساعت یازده که ۲۵ صندوق را باز کردهاند، خانم فائزه جلو بوده است ما باید منتظر بمانیم بقیه آراء هم بیایند و جمع ببندیم و بعد اعلام کنیم.» گفت: «این جوری است؟» گفتم: «بله» گفت: «پس شما چیزی به او نگویید، خودم میگویم.»
....................................
📌منبع:
مصاحبه مجله رمز عبور با علی محمد بشارتی، سال اول، ش ۳، خرداد و تیر ۱۳۹۳، ص: ۱۱۲.
@sharh_hal
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/27
شرح حال
✍نقدی بر سیاهبینی افراطی برخی دوستان عدالتخواه... ✅ پیشنهاد میکنم سری به رسانههای بخشی از دوستا
💢 اتقاقی که #برای_اولین_بار در تاریخ جمهوری اسلامی افتاد!
در میان تعدد سوژههای روز «صدور حکم حبس حسین فریدون، برادر رئیسجمهور مستقر» طی روزهای گذشته را میتوان به عنوان یکی از نقاط روشن و مثبت در زمینه #مبارزه_با_فساد دانست. امری که ظاهرا در نگاه کسانی که دغدغه عدالت هم دارند، چندان واجد ارزش پرداخت نبود!
این در حالی است که برخورد دستگاه عدلیه با مفاسد نزدیکان رئیسجمهور مستقر هیچگاه چنین مستحکم، قاطع و بدون مماشات نبوده است. صدور حکم حبس برای یکی از اقوام درجه یک رئیسجمهور مستقر با توجه به پرونده روشن او میتواند این معنای بدیهی را داشته باشد که «عزم کاملا قاطعی در برخورد با فساد وجود دارد؛ عزمی که میتواند هیچ استثنایی در بر نداشته باشد!»
چنین واقعیتی طبعا نیازمند حمایت مجموعه عدالتخواهان از جناحهای مختلف سیاسی چپ و راست و بالا و پایین است. واقعیتی که آن را میتوان در کنار پالسهای مثبت رئیس قوه نسبت به اصلاحات ساختاری در دستگاه قضایی، به عنوان خبرهای خوب و امیدوارکننده این روزها سر دست گرفت.
مجموعه فعالان عدالتخواه و فعالان سیاسی- اجتماعی اما نهتنها واکنش خاصی به این خبر نشان نمیدهند و پیگیر عملیاتی شدن آن از رئیس دستگاه قضا نیستند، که در مسالهای مانند صدور حکم حبس برای برادر رئیسجمهور هم سکوت کرده و عمدتا سوتزنان از کنار آن رد میشوند!
تغافل و نادیده گرفتن اقدامات خوب اما همانقدر برای سلامت جامعه خطرناک است که برجستهسازی اخبار منفی در فضای بیدر و پیکر مجازی میتواند قاتل امید عمومی باشد.
ذکر مثالی در این زمینه شاید مفیدتر باشد. برگزاری تظاهرات گسترده مردم #کره_جنوبی برای محاکمه رئیس جمهور و سپس، برگزاری تظاهرات حمایتی پس از محاکمه وی را همه به یاد داریم! در حالی که برخورد دستگاه قضایی با متنفذین و نزدیکان مقامات اجرایی در کشورهای مختلف، با واکنش عمومی گسترده و حمایتی روبرو میشود، اینجا برخورد با برادر رئیس جمهور مستقر هم کنش خاصی در مجموعه عدالتخواهان و نخبگان ایجاد نکرده است. امری که به ما هشدار میدهد ممکن است عدالتخواهان هم در اتمسفر منفی بافی برساخته عمله های رسانه ای دشمن مسموم شده باشند. هوای مسمومی که بخش عمده آن در بطن شبکه های اجتماعی است
✍️ میکائیل دیانی
#عدالتـخواهی
✅طبق برآورد ورد فامیلیمپ:
🔹 ۴۰ درصد تولدها در آمریکا خارج از ازدواج هستند. یعنی به احتمال زیاد یک نفر از هر دونفری که در خیابانهای آمریکا در کنار شماست حرام زاده است.
🔹این آمار همچنین در کانادا ۳۳، در فرانسه ۵۷، در آلمان ۳۵، در انگلیس ۴۸ و در سوئد ۵۵ درصد است.
#آمریکا
🔹به راستی که واژهی تمدن حرام زاده مناسب تمدن غرب است!👇
🔸https://worldfamilymap.ifstudies.org/۲۰۱۷/files/WFM-۲۰۱۷-FullReport.pdf.
....................
🔸https://www.mehrnews.com/news/4619269/۵-دلیل-برای-افول-قریب-الوقوع-آمریکا
@sharh_hal
شرح حال
✅طبق برآورد ورد فامیلیمپ: 🔹 ۴۰ درصد تولدها در آمریکا خارج از ازدواج هستند. یعنی به احتمال زیاد یک ن
افول آمریکا.pdf
3.19M
📌بررسی نظرات اندیشمندان آمریکایی پیرامون سقوط و افول آمریکا...
#آمریکا
@sharh_hal
شرح حال
✅طبق برآورد ورد فامیلیمپ: 🔹 ۴۰ درصد تولدها در آمریکا خارج از ازدواج هستند. یعنی به احتمال زیاد یک ن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸از 900 هزار سقط جنین تا آزار جنسی توسط محارم؛
🔸 گزارش بیبیسی از آمار وحشتناک سقط جنین و تجاوز به زنان در آمریکا:
از سالانه 900 هزار سقط جنین تا آزار جنسی یک چهارم زنان آمریکایی توسط محارم آنها!
#آمریکا
@sharh_hal
✍️ افول آمریکا...
#حافظهـتاریخی (۲)
#امامـخامنهای
#آمریکا
✅ اگرچه امروزه عدهای نمیخواهند باور کنند اما علائم افول آمریکا بسیار روشن شده است.
🔹مستند پایان مسیر👇
http://sharhhal.blog.ir/1397/09/20
🔹گزارش خبرگزاری مهر (۵ دلیل برای افول قریبالوقوع آمریکا)👇
https://www.mehrnews.com/news/4619269/۵-دلیل-برای-افول-قریب-الوقوع-آمریکا
🔹مجموعه نظرات اندیشمندان آمریکایی پیرامون سقوط و افول آمریکا👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1677
🔹گزارش بیبیسی از آمار سقط جنین و تجاوز به محارم در آمریکا 👇
https://eitaa.com/sharh_hal/1681
✅ اما رهبری از سالها قبل، علائم افول آمریکا را تشخیص داده و بر اساس آن به راهبری انقلاب در مسیر صحیح اقدام نموده بودند، آنگاه که آمریکا در اوج قدرتنمایی به افغانستان حمله کرده و اهداف بعدی خود را به ترتیب عراق، سوریه و ایران اعلام کرده بود و در داخل کشور ۱۲۷ تن از نمایندگان مجلس ششم نامهای موسوم به "جام زهر" نوشتند و از رهبری خواستند تا اعلام خطر آنها را جدی بگیرد و در مقابل آمریکا کوتاه بیاید، رهبری فرمودند این تحلیل اشتباه است.
✅ ایشان چند روز بعد از نامه مذکور، در جلسهای با نمایندگان مجلس میفرمایند:
🔸«بعضی معتقدند در مقابل این سیل چارهای جز تسلیم نیست! امروز انسان این را مشاهده میکند. بعضیها در سطح کشورهای در حال توسعه یا به تعبیر دیگر جهان سوم - کشورهایی که در قلّه قرار ندارند، در دامنههای پایین قرار دارند - صریحاً میگویند چارهای نیست، باید غرق و هضم و همشکل شد. بعضیها هم صریحاً این را نمیگویند، اما عملاً این طور رفتار میکنند...
🔸ما معتقدیم که نه؛ این، سرنوشت محتوم کشورها نیست و دلایل متعدّدی دارد: امکانات و تواناییها و ظرفیتهای مستکبران و مقتدران و سلطهطلبانِ عالم محدود است. این طور نیست که ما تصوّر کنیم هر چه مقتدران عالم بخواهند، ناگزیر تحقّق پیدا خواهد کرد؛ نه، میتوان فرض کرد که اینها ناکام شوند؛ کما اینکه در موارد فراوانی ناکام شدند؛ امروز هم خواهند شد.»👇
http://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3123
✅ سید حسن نصرالله نقل میکند:
🔸در اوایل جنگ افغانستان که نیروی دریایی و نیروهای آمریکا میرسیدند و حرف از اشغال عراق، پس از افغانستان هم بود. به یاد دارید که آن روزها عقلها، قلبها و جانها میلرزید. بسیاری باور کرده بودند که منطقهمان وارد عصر آمریکا و سلطه و سیطرهی مستقیم آمریکا شده و این سلطهی آمریکایی برای یکی دو صده خواهد ماند...
🔸بنده در سفری به جمهوری اسلامی به دیدار امام خامنهای مشرّف شدم و از ایشان نظرشان را پرسیدم. {...} ایشان به ما چیزی گفت مخالف تمام آنچه که در منطقه شایع بود.
🔸آن روز بسیاری حکومتها و قدرتهای سیاسی شروع کردهبودند به تحقیق که چهگونه میتوانند کارهای خود را با آمریکاییها سامان دهند و چهگونه با ایشان وارد گفتوگو شوند و راهحلهایی بیابند. {...} حتّی برخی مسئولین جمهوری اسلامی نزد حضرت سید القائد رفتند و به ایشان گفتند: آنچه رخ میدهد جدید [و بی سابقه] است باید راههای فرار و گفتوگو و برخی سازشها را با دولت آمریکا بیابیم. ولی ایشان بر پایهی نگاه استراتژیکشان به اتّفاقات امروز و آینده، این [پیشنهاد] را رد کردند.
🔸آن روز ایشان در جواب سخن بنده که گفتم: نوعی نگرانی در منطقه وجود دارد که طبیعی هم هست و حتّی ما هم نگرانیم. به بنده گفتند:«به برادران بگو نگران نباشند. ایالات متّحدهی آمریکا به قلّه رسیده و این آغاز افول است.» دستشان را این طور گرفتند. «آنها با آمدن به افغانستان و عراق به چاه سقوط میکنند. اینها شروع افول ایالات متّحده و پروژهی آمریکا در منطقهی ماست و باید بر اساس این [نگاه] رفتار کنید.» طبعا این سخن مبتنی بر مطالعه و مدارک بود.
🔸با این حال بنده پرسیدم: سیّدنا، آخر چه گونه میشود؟ یعنی چیز دیگری نیز برای تببین بگویید. گفتند:«وقتی پروژهی آمریکا یا ایالات متّحده ناتوان شده و نمیتواند منافعش را از طریق نظامهای دنبالهرواش در منطقه کسب کند و ارتشها، کادرها و نیروهای دریایی موجود در منطقه برایش کافی نیست و مجبور میشود از تمام جهان کادرنظامی و نیروی دریاییاش را به این منطقه بیاورد، این دلیل عجز است، نه دلیل قدرت. ثانیا این بر جهل دولتمردان و صاحب تصمیمان آمریکا دربارهی ملّتهای این منطقه صحه میگذارد. ملّتهایی که اشغالها، سلطهها و سیطرهها را بر نمیتابند و به فرهنگ و تاریخ جهاد و مقاومت تعلّق دارند. به همین خاطر وقتی آمریکاییها میآیند، در باتلاقها فروخواهند رفت و به دنبال راه فرار خواهند گشت. پس اینها باعث نگرانی نیست بلکه موجب ایجاد آرزوی رسیدن برههای است که در آن امّت از یوغ مستکبرین آزاد خواهد شد.»👇
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=12605
........................
http://sharhhal.blog.ir/1398/02/28
هدایت شده از سیدیاسر تقوی
🔺دوستمان اشتباه میکند. من مدافع شیعه انگلیسی و مبلغ آن نیستم. نسبت فامیلی هم با آقای شیرازی ندارم که البته داشتنش هم چیزی را اثبات نمیکند. من فقط نگاهم با ایشان درباره بیت شیرازی متفاوت است. این تفاوت را تا حدودی در یادداشتی توضیح دادهام. اینجا بخوانید:
https://eitaa.com/sedyaser/12
🔻🔻🔻
@sedyaser