🟪 احتمال بالای کشیدن شدن انتخابات به دور دوم
نویسنده: آن-کریستین مرهولتز
🔷 سایت فرانکفورتر روندشاو (آلمان)
🟣 انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ترکیه در اواسط ماه مه برگزار می شود و ممکن است اوضاع برای رجب طیب اردوغان سخت شود. مایر روت باور ندارد که حزب عدالت و توسعه همراه با حزب راست افراطی MHP آرای کافی را برای اکثریت در پارلمان به دست آورند. اینکه آیا خود اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری در مقابل کیلیچداراوغلو شکست خواهد خورد یا خیر، هنوز یک نتیجه قطعی نیست، زیرا کیلیچدار اوغلو رهبر قدرتمندی نیست که مانند اردوغان در مقابل مخالفان سیاسی در ترکیه و خارج از آن بایستد. اما این دقیقا همان چیزی است که اکثریت ترک ها می خواهند. در عین حال، باور به توانایی های رهبری اردوغان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. بنابراین احتمال برگزاری دور دوم انتخابات زیاد است.
🟣 از سوی دیگر، اردوغان هشدار می دهد که در صورت پیروزی اپوزیسیون در انتخابات، مسلمانان معتقد در ترکیه دوباره به حاشیه رانده خواهند شد. بسیاری از آنها نگران هستند که دولت تحت رهبری کیلیچداراوغلو که مروج و نماینده جریان سکولار است، زندگی را دوباره برای آنها دشوار کند.
🟣 اگرچه خیلی ها خواهان تغییر هستند، اما نظرسنجی ها تا کنون از پیروزی قاطع نامزد اپوزیسیون حکایت ندارد. بسیاری از ترکهای رایدهنده ساکن آلمان مذهبی، محافظهکار و ملیگرا هستند و دوباره به اردوغان رای خواهند داد. در حالی که اردوغان در انتخابات 2018 ترکیه با کمی بیش از 52 درصد برنده شد، در آلمان بیش از 60 درصد به او رای دادند. از آنجایی که ترکهای آلمان تحت تأثیر سیاست اقتصادی ناموفق اردوغان نیستند، دلیلی برای تغییر نحوه رایدهی خود نمیبینند. بسیاری از ترکهای ساکن ترکیه از نحوه رایدهی هموطنان خود در آلمان، آزرده خاطر هستند.
🟣 اردوغان بیست سال است که بر سر قدرت بوده و در هفت سال گذشته پس از کودتا، سیاستهای او به طور فزایندهای اقتدارگرا و سختگیرانه شده است. تفکیک قوا، دموکراسی و قوه قضائیه مستقل تحت فشار قرار دارد. ترکیه یک کشور عضو ناتو است و با این حال او به پوتین نزدیک تر می شود. اردوغان بارها تهدید کرده و تلاش داشته است که پناهجویان را به اتحادیه اروپا بفرستد. اردوغان به چالشی برای غرب تبدیل شده است. او غیرقابل پیش بینی بوده و به همین دلیل مهم است که غرب او را نظاره کند و سعی در درک او داشته باشد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 سیاست خارجی آمریکا در طول یک سال و نیم آینده تا آنجا که ممکن است خسته کننده خواهد بود: توافق هسته ای با ایران در کار نخواهد بود ثسمت اول
اسفان والت
فارن پالیسی
⛈ جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به طور رسمی اعلام کرد که قصد دارد بار دیگر برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود. اگر علاقمند به مسائل مرتبط با سیاست خارجی و از خوانندگان دائمی نشریه "فارین پالسی" باشید ممکن است از خود بپرسید تصمیم او برای نامزدی در انتخابات چه معنایی برای روابط خارجی ایالات متحده دارد؟ اگر چنین پرسشی در ذهن تان مطرح شده یادداشت امروز من برای شما مناسب است. البته هنوز خیلی زود است که در مورد این که سیاست خارجی ایالات متحده پس از انتخابات آینده چگونه خواهد بود به حدس و گمانه زنی بپردازیم. شاید بایدن اصلا در انتخابات برنده نشود و "دونالد ترامپ" محتمل ترین رقیب او و رئیس جمهور سابق امریکا بار دیگر به کاخ سفید راه یابد و سیاستی کاملا متفاوت را در پیش گیرد.
⛈ علاوه بر این، جهان پر از شگفتی ها است و هیچ رئیس جمهوری نمی تواند تمام چالش هایی را که قرار است با آن روبرو شود پیش بینی کند. بایدن با هدف بهبود روابط با روسیه و تمرکز بر چین روی کار آمد و با رخدادهایی غیر قابل پیش بینی مواجه شد. دوره دوم یک رئیس جمهور اغلب به طور چشمگیری متفاوت از دوره اول است زیرا مشاوران کلیدی جایگزین می شوند و نتایج چهار سال اول باعث ایجاد مشکلات جدید یا فرصت های غیرمنتظره ای خواهد شد.
⛈دوره اول ریاست جمهوری "رونالد ریگان" کاریکاتوری از تجاوزگری در دوران جنگ سرد بود، اما دور دوم ریاست جمهوری او باعث تنش بعید با "میخائیل گورباچف" رهبر شوروی شد. "جورج دابلیو بوش" در اولین دوره ریاست جمهوری خود اشتباهات بزرگی مرتکب شد اما زمانی که دیگر به سخنان "دیک چنی" معاون رئیس جمهور و نئومحافظه کاران گوش نداد عملکردش بهبود یافت. دوره اول ریاست جمهوری "بیل کلینتون" بر مسائل داخلی متمرکز شد و دچار برخی از مشکلات سیاست خارجی قابل توجه بود اما او با گذشت زمان با مسائل مربوط به سیاست خارجی راحت تر مواجه شد و چندین دستاورد قابل توجه در دوره دوم به دست آورد. نکته اصلی این است که هیچ کس نمی داند سیاست خارجی ایالات متحده پس از نوامبر 2024 میلادی چگونه خواهد بود. اجازه دهید به جای آن یک سوال ساده تر را در نظر بگیریم: با توجه به اینکه پیروزی مجدد در انتخابات تقریبا بر هر چیز دیگری ارجحیت دارد دولت بایدن در حال حاضر چگونه سیاست خارجی را در برهه زمانی فعلی تا روز انتخابات مدیریت خواهد کرد؟
⛈ نخست موضوع اوکراین مطرح است: دولت بایدن از ابتدای جنگ اوکراین در آن جنگ حضور داشته و بارها اعلام کرده تا هر زمانی که به طول انجامد از کی یف حمایت خواهد کرد. با ممانعت از پیشرفت نظامی غیر محتمل توسط نیروهای مسلح کی یف یا تغییر عقیده ای حتی با احتمال کم تر در مسکو انتظار دارم که تیم بایدن موضع فعلی خود را حفظ کند. تسلیحات و کمک های ایالات متحده به اوکراین ادامه خواهند یافت و متحدان امریکا در اروپا را تحت فشار قرار خواهند داد تا از این خط مشی پیروی کنند. لفاظی های بایدن در مورد اوکراین کاهش نخواهد یافت و فشار عمومی بر اوکراین به منظور دستیابی به یک توافق وجود نخواهد داشت حتی اگر برخی از خودی ها معتقد باشند که یک نوع مصالحه از طریق مذاکره اجتناب ناپذیر است. چرا دولت بایدن این کار را انجام خواهد داد؟
⛈ زیرا حتی اگر اوکراین نتواند پیروزی قاطعی را کسب کند پیروزی ای که اکثر ما می خواهیم شاهد آن باشیم بایدن نمی خواهد این واقعیت ناراحت کننده را در آستانه انتخابات مورد تایید قرار دهد. اگر او این کار را انجام دهد به ترامپ یا دیگر گروههای راست افراطی اجازه می دهد تا دولت اش را به هدر دادن میلیاردها دلار از پول مالیات دهندگان امریکایی در یک جنگ ناموفق متهم کنند و باعث خواهد شد تا سایرین با نگاهی انتقادی تر نحوه مدیریت بایدن در طول جنگ را مورد موشکافی قرار دهند. بایدن مانند روسای جمهور قبلی که با یک وضعیت نظامی ناامید کننده مواجه بوده اند رویکرد تکراری ای را در پیش می گیرد: او به اندازه کافی برای جلوگیری از شکست قاطع اوکراین تلاش میکند اما به اندازه کافی برای به دست آوردن یک پیروزی کاری انجام نمی دهد.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/05/04/u-s-foreign-policy-is-about-to-get-boring/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📸 درخواست کمک کشاورزان آلمانی از روسیه
🔺 روسیه ناپلئون را متوقف کرد.
🔺 روسیه هیتلر را متوقف کرد.
🔺 روسیه، لطفا، ایالات متحده را متوقف کنید!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 چرا ایرانیها باید دین عربی داشته باشن
📛 زرتشت پیامبر ایران بوده ؛ چرا باید پیامبر اعراب را قبول کنیم؟
پاسخ به چند شبهه به طور خلاصه و دقیق
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️تاکر کارلسون:
🔻 در آمریکا به شکل شگفت انگیزی بسترهای زیادی برای آزادی بیان وجود ندارد/اگر گاهی اوقات محدودیتها را کنار بزنیم، شما را اخراج خواهند کرد!/هر فردی که برای رسانههای انگلیسی زبان کار میکند حرفهای من را درک میکند!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🇪🇺 باغ اروپا
سازمان جهانی بهداشت: حداقل ۱۵۰۰۰ اروپایی بر اثر موج گرمای تابستان ۲۰۲۲ مردهاند.
گاردین: بیش از ۲۰۰۰۰ نفر در اروپا بر اثر موج گرمای تابستان ۲۰۲۲ مردهاند.
اکونومیست: حدود ۶۸۰۰۰ نفر بر اثر سرمای زمستان ۲۰۲۳ در اروپا جان خود را از دست دادهاند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌️اردوغان در محل رایگیری حاضر شد و در آنجا بین کودکان پول توزیع کرد
👈🏻از بچگی دارن یاد میگیرن رای خریدنیه
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ دیپلمات آمریکایی:
📍قطعا بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب و هر گونه مشروع جلوه دادن این نظام بدون دستاورد برای اتحادیه عرب را تایید نمی کنم/این تصمیم مرتبط با کاهش تنش ها با ایران بوده و دلیل آن کاستن خطرات علیه زیرساخت های نفتی عربستان است/چیزی که در حقیقت رخ داده دستاورد بزرگی برای اسد و از طریق او برای ایران و مشروعیت بخشی به حضور این کشور در سوریه و در منطقه است...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
💢 سوریه ای کردن ایران؛
آن که خواست، آن که نگذاشت
🔹سردبیر روزنامه کرباسچی همراه هئیت ایرانی به ریف دمشق رفته و می گوید این ویدئو را تهیه کرده تا بگوید وقتی درباره سوریه ای شدن هشدار می دهیم، منظور چی هست".
♦️اما براستی چه کسانی می خواستند ایران را سوریه کنند و چه کسانی نگذاشتند؟
⚠️ یادمان نرفته که کرباسچی، اردیبهشت ۹۶ در ستاد انتخاباتی روحانی در اصفهان گفت: "غیرت دینی آیا این است که به اسم حالا دفاع از حرم و اینها، آقا جان ما هم دلمان میخواهد در سوریه و لبنان و یمن صلح برقرار شود. دفاع از مظلوم شود. ولی آیا فقط با پول دادن و اسلحه خریدن و کشتن و زدن حاصل میشود؟ مگر جوا نهای عزیز را از سر راه آوردیم همین طور بفرستیم تا شهید شوند. چرا مردم باید کشته بشوند؟".
⚠️ تکمیل پازل آمریکا و اسرائیل با این ادبیات، در حالی بود که کرباسچی می دانست برای سوریه نشدن ایران، باید با دشمن در بیرون مرز جنگید و نه در عمق خاک خود. شیخ سابق، از این هشدار امیر مومنان (ع) خبر داشت:
🔹"وَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا. به خدا سوگند با هیچ قومی در خانهاش نجنگیدند، مگر آن که او را خوار ساختند. اما شما مسئولیت را به گردن یکدیگر انداختید و همدیگر را خوار کردید تا غارتگران تاختند» (خطبه ۲۷ نهجالبلاغه)
⚠️ طیف متبوع کرباسچی، از این منطق روشن خبر داشتند؛ اما چه در فتنه سبز در سال ۱۳۸۸ و چه آشوب افکنی پاییز سال گذشته، همراه اردوگاه خبیثی شدند که ماموریت شان، ویرانی ایران بود؛ حتی سال ها قبل از شروع جنگ سوریه.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
⛈⛈ چهل سال در خصوص حجاب و عفاف کار فرهنگی نکردند و حالا هم که بر حسب اضطرار میخواهند کار کنند روشهای چهل سال پیش را انتخاب کردهاند. امروزه کسی با بنر و بیلبورد با حجاب نمیشود چه از قول معصوم باشد چه متفکران غربی. مشکل اینجاست که هنوز هم به معلول میپردازند نه علت
⚠️ تحلیل کوتاه و کاملا درست .... وضع حجاب با امر به معروف و نهی از منکر درست نمی شود⚡️⚡️⚡️⚡️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔻بدهکار را هیچ نگویی، طلبکار میشود!
♨️محمدخاتمی که قبلاً با اقرار به اینکه "هیچ تحول کارسازی پدید نخواهد آمد مگر آنکه از متن تمدن غرب بگذرد"؛ نسخه ای از تقیزادههای غربزدۀ را به نمایش گذاشتهاست؛ حال شاکی شده که انقلاب از مسیرش منحرف شده اما ببینید در واقعیت چه کسی به دنبال منحرفکردنِ انقلاب در این سالها بوده است!
♨️خاتمی و شُرکایش کجاها در پیِ به انحراف کشاندن انقلاب بودهاند👇🏻
👈در ملاقات با جرج سوروس طراح انقلاب های مخملی در جهان!
👈در فتنۀ ۸۸، با طرح تقلب در انتخابات که البته بعد از خاموش شدن فتنه گفت: امکان تقلب در انتخابات وجود ندارد!
👈تحمیل حسن روحانی با دروغ به مردم، به مدت هشت سال!
👈آنجا که وزیر ارشاد بود و داشتن ویدئو را جرم و در حکم هروئین عنوان کرد!
👈آنجا که در مورد هنرمندانِ پیش از انقلاب گفته بود؛ اینها حتی نماز هم بخوانند قبول نیست!
👈آنجا که میگفت باید در دانشگاه بین دختر و پسر دیوار بکشند!
👈آنجا که هم مسلکانش(امثال اکبر پونز) پونز در پیشانی مردم فرو میکردند!
👈آنجا که حتی برای لباس مردم هم رنگ مشخص میکردند(دستور میرحسین دربارۀ آستینبلند و تعیین رنگ مانتوی کارمندان در دههشصت)
👈و...
♨️ البته بنا به قولِ یک فعال رسانه؛ اگر هم بخواهیم پیش فرض خاتمی دربارۀ انحراف انقلاب را بپذیریم؛ انقلابی که 8سالش را موسوی، 8سالش را هاشمی، 8سالش را خاتمی و 8سالش را روحانی مدیریت کرده باشند، منحرف نشدنش معجزه است!
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟠 آیا نظم نوینی در منطقه غرب آسیا شکل خواهد گرفت؟ (۱)
✳️ پس از آنکه آمریکا در دوران ریاست جمهوری بایدن، اولویت راهبردی سیاست خارجی خود را همآوردی با چین و روسیه اعلام کرد، نیروهای خود را از افغانستان و عراق بیرون کشید، حاضر به مقابله جدی با برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران نشد و تلاش معنا داری برای توسعه پیمان ابراهیم (که توسط دولت ترامپ پایه گذاری شده بود) انجام نداد و در کنار آن کشورهای اروپایی نیز تمرکز خود را بر حمایت از اوکراین و رویارویی با روسیه قرار دادند، این قضیه از سوی کشورهای عرب خلیج فارس به درستی فهم شد که وقتی تحلیلگران از کاهش اهمیت این منطقه برای قدرتهای غربی سخن می گویند، منظورشان چیست! در چنین شرایطی، این کشورها خود را با فکتهای جدید و مهمی مواجه دیدند که رویارویی با آنها نیازمند چرخش سیاسی و تغییر رویکرد بود؛ واقعیتهای جدید منطقه عبارت بودند از:
✳️ - همسایه ای بزرگ همچون ایران که در غیاب برجام، با سرعت و قدرت برنامه های هسته ای، موشکی و پهبادی خود را پیش می برد، تحریمهای اقتصادی را تحمل و بحرانهای متعدد اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داخلی اش را به هر نحو ممکن، مدیریت و آرام و حاکمیت خود را بر کشور حفظ می کند؛
✳️ - سوریه ای که گرد جنگ را از تن تکانده، بار دیگر سرپا ایستاده و در پی بازسازی و آبادانی کشور، فرصتهای بی نظیری برای سرمایه گذاری و مشارکت به سرمایه گذاران خارجی اهدا می کند و البته آماده است آوارگان سوری را به کشورش باز گرداند و این بار سنگین را از روی شانه کشورهای میزبان بردارد؛
✳️ - جنگ یمن که در آستانه ده سالگی، بی حاصل و بی ثمر تداوم یافته و علاوه بر جنایات انسانی که در آن به وقوع پیوسته و سبب بی اعتباری بین المللی ائتلاف عربی گردیده، بخش زیادی از بودجه و سرمایه های آنها را نیز به کام خود فرو برده است.
✳️ - نتایج نظر سنجی هایی که نشان می دهد درصد حامیان «پیمان ابراهیم» در بحرین، عربستان سعودی و امارات متحده عربی، در یک سال گذشته کاهش شدیدی داشته و بیش از دو سوم شهروندان این کشورها، دیدگاهی منفی نسبت به آن پیدا کردهاند(نظرسنجی مؤسسه تحقیقاتی آمریکایی تحت عنوان «مؤسسه واشنگتن» در جولای 2022).
✳️ - آمریکا و کشورهای اروپایی که دیگر حاضر به حضور نظامی گسترده، دادن تلفات جانی و تأمین هزینه مالی جهت تأمین امنیت همپیمانانشان نیستند و به طور علنی اعلام کرده اند که کشورهای عربی خود باید برای تأمین امنیتشان هزینه و تلاش کنند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟠 آیا نظم نوینی در منطقه غرب آسیا شکل خواهد گرفت؟ (۲)
🟢 در چنین شرایطی، واقع بینی و عملگرایی کشورهای عرب، سبب تغییر رویکرد آنها نسبت به ج.ا. ایران، تلاش برای کاهش تنشهای موجود و پایان جنگهای نیابتی گردید؛ سیاستی که با چراغ سبز و استقبال گرم دولت ایران مواجه شد. از این منظر تقلای کشورهای منطقه برای بازتعریف و بازساماندهی به روابط میان خود بر اساس واقعیتهای محیطی و الزامات منطقه ای، یک زلزله سیاسی بزرگ است که نتیجه آن می تواند شکل گیری یک نظم نوین منطقه ای با همکاری و تعامل قدرتهای دورن منطقه ای و فارغ از دخالت قدرتهای بیگانه باشد.
🔵 از سوی دیگر از این مسأله نباید غفلت کرد که با وجود تحرکات مثبت سیاسی اخیر که دستاوردهای مطلوبی هم به دنبال داشته، همچنان گسلهای بالقوه خطرناک متعددی در منطقه وجود دارد که فعال شدن آنها می تواند همه دستاوردهای حاصل شده را از بین ببرد:
♦️ هر چند آمریکا کاهش تنشها در منطقه غرب آسیا را (به دلیل مجالی که برای تمرکز این کشور روی تهدیدات راهبردی جدیدش (چین و روسیه) ایجاد و جریان آزاد انرژی را تضمین می کند)، به نفع خود می داند، اما در عین حال، بهبود و توسعه روزافزون روابط ایران و کشورهای عربی منطقه، به طور بالقوه تهدیدی برای امنیت اسرائیل و پیمان ابراهیم محسوب می شود، از این رو آمریکا تمام تلاش خود را خواهد کرد تا رابطه ایران و اعراب تنها در سطوحی خاص و به طور موازی همراه با توسعه روابط کشورهای عربی با اسرائیل پیش برود؛ رویکردی که جمهوری اسلامی ایران باید برای مقابله با آن برنامه و راهبرد داشته باشد.
♦️ توسعه حضور و نفوذ ایران در سوریه باب میل و به نفع بسیاری از کشورهای منطقه و حتی روسیه نیست و از این رو باید منتظر رقابتهای گسترده در این میدان باشیم؛ از یکسو کشورهای عربی ابزارهای مالی و هویتی قدرتمندتری نسبت به ایران برای جلب نظر سوریه دارند و روسیه نیز با توجه به درگیری اش در جنگ اوکراین، حاضر به امتیاز دهی بدون امتیاز گیری و واگذاری عرصه قدرت خود در سوریه به سایر کشورها از جمله ایران نیست؛ بنابراین نمی توان به امضای چندین تفاهم نامه اقتصادی که اخیرا با سوریه امضا شده بسنده کرد و قانع بود. حفظ و تحکیم توافقات صورت گرفته نیازمند برخورداری دستگاه دیپلماسی کشورمان از یک برنامه راهبردی و نقشه راه عملیاتی برای پیشبرد اهداف و منافع کشور در سوریه و خنثی سازی رقابتهای موجود است.
♦️ متاسفانه افکار عمومی در کشورهای عربی از قدرت اثرگذاری چندانی برخوردار نیست و با وجود تحولات مثبتی که در روابط ایران با کشورهای عربی رخ داده، نباید از یاد برد که دولتهای عرب منطقه، نظامهایی منتخب مردم و وامدار رای و نظر ملتهایشان نیستند. بنابراین جلوگیری از پیشرفت پیمان ابراهیم و توسعه نفوذ رژیم اسرائیل در منطقه، مستلزم برنامه ریزی، سیاستگذاری و برخورداری از یک طرح راهبردی است تا بتوانیم هزینه عادی سازی روابط با اسرائیل را برای کشورهای منطقه بالا ببریم و منافع همکاری با ایران، توسعه وحدت در جهان اسلام و تضعیف و نابودی تدریجی این پیمان را افزایش دهیم.
✅ بدین ترتیب به نظر می رسد منطقه غرب آسیا بار دیگر در حال یک تحول گفتمانی و شکل گیری یک نظم نوین است؛ نظمی معطل مانده در دو سوی طیف بومی گرایی و تن دادن مجدد به مداخلات بین المللی. امروز کشورهای عرب منطقه بیش از هر زمان دیگری به این نکته پی برده اند که برای قدرتهای فرامنطقه ای تاریخ مصرف دارند و این قدرتها هر زمان که منافعشان حکم کند، آنها را تنها خواهند گذاشت و در برابر تهدیدات رها خواهند کرد. این کشورها به این خودآگاهی رسیده اند که اگر سیاست خارجیشان مستقل باشد، در عرصه بین المللی قدرت چانه زنی و مانور دهی بیشتری خواهند داشت.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 بخش دوم مقاله «سیاست خارجی آمریکا در طول یک سال و نیم آینده تا آنجا که ممکن است خسته کننده خواهد بود: توافق هسته ای با ایران در کار نخواهد بود.»
استفان والت
🌧 در وهله دوم مسئله خاورمیانه وجود دارد: از ابتدا واضح بود که نه بایدن و نه "آنتونی بلینکن" وزیر امور خارجه ایده جدیدی برای برخورد با مسائل خاورمیانه ندارند. آنان از شرایط حقوق بشر در مصر، تهدیدهای داخلی در حال ظهور برای دموکراسی اسرائیل، احتمال انتفاضه جدید، یا رفتار مستقل فزاینده عربستان سعودی راضی نیستند اما تا به امروز در مورد هیچ یک از این نگرانی ها کار مهمی انجام نداده اند و بعید است در آینده نزدیک کار مهمی انجام دهند. هم چنین، توافق هسته ای با ایران نیز حاصل نخواهد شد.
🌧 هیچ رئیس جمهور فعلی ای خواستار جنگ در خاورمیانه در سال انتخابات نیست و اگرچه لابی اسرائیل ممکن است بخشی از نفوذ قبلی خود را از دست داده باشد بایدن نمی خواهد در حالی که برای انتخاب مجدد نامزد می شود در ملاء عام با اسرائیل درگیر شود. او و بلینکن صرفا منتظر می مانند تا زمان انتخابات بتوانند سکوت کنند.
🌧 در وهله سوم موضوع وقت و انرژی بایدن مطرح است: کارشناسان زمان زیادی را صرف بحث در مورد سن بایدن می کنند و به اندازه کافی عملکرد واقعی او را بررسی نکرده اند. گفته می شود او کهنسال است و نامزدی برای ریاست جمهوری وقت و انرژی زیادی را از نامزد می گیرد. این بدان معناست که دیگر سفرهای صورت گرفته توسط قطار به کی یف در کار نخواهند بود و سفرهای کم تری از خارج از مسیر کارزار انتخاباتی پیش روی بایدن خواهند بود. در مقابل، بایدن از رهبران خارجی دعوت می کند تا از واشنگتن بازدید بعمل آورند مانند بازدید "یون سوک یول" رئیس جمهور کره جنوبی و "فردیناند مارکوس جونیور" رئیس جمهور فیلیپین.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/05/04/u-s-foreign-policy-is-about-to-get-boring/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📌 در زمانهای که پیرمرد ساکن کاخ سفید دست چپ و راستش را فراموش میکند، رهبر ایران با همه مشغلههای حکمرانی، مروج دانایی و آگاهی در کشور است.
📌 اینگونه است که میشود هم حاکم بود، هم شاعر. هم سیاستورز بود و تحولات خاورمیانه را رقم زد، هم بالاترین رشد علمی را برای کشور ثبت کرد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ آنها جنگ میخواهند
🎙کلیتون موریس، فعال رسانهای و روزنامهنگار سابق فاکس نیوز:
🔹#ترکیه کشوری است که پس از آن حادثهی قرآنسوزی گفت از عضویت سوئد در ناتو حمایت نخواهد کرد. به نظرتان عکسالعمل کسانیکه ناتو را اداره میکنند، چه بود؟ آنها از این قضیه خوششان نیامد. آنها برای زنده ماندن باید ناتو را گسترش دهند، درحالیکه #ناتو رو به زوال است. بنابراین با ترکیه چه کردند؟
🔸آنها شروع به حملهی تروریستی تبلیغاتی علیه ترکیه کردند. هشدار دربارهی وقوع حملات تروریستی در ترکیه را به یاد بیاورید. به یاد داشته باشید که ترکیه یکی از اعضای ناتو است. ناتو از اینکه ترکیه در تلاش برای صلح بین روسیه و #اوکراین است، عصبانی است.
ناتو مذاکرات صلح را نمیخواهد، آنها جنگ میخواهند.
🔸ترکیه تعجب نمیکند! آنها میدانند این حملات تروریستی با پرچم دروغین توسط ایالات متحده و بریتانیا انجام میشود. همان گروهی که به تازگی خط لولهی #نورد_استریم را منفجر کردند. آنها یک خط لولهی مشترک با روسیه به نام خط لوله جریان ترک دارند. فکر میکنید این خط لوله، هدف بعدی خواهد بود؟ اگر این طور فکر نکنید واقعا احمق هستید! همه چیز به انرژی، منابع و قدرت مربوط میشود.
🔹پس ترکیه یا باید از دستورات پیروی کند یا ایالات متحده و انگلیس به ایجاد حملات تروریستی در استانبول کمک میکنند تا به اهداف خود دست یابند! درست مانند ایران، سوریه، یمن و دیگر نقاط حساس در سراسر جهان.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ تجزیه ایران تضمینی برای آینده اسرائیل است
🔹افسر پیشین اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی:
درست است که بعضی به شبکه ایران اینترنشنال پول میدهند اما کار خیلی راحتتر از این حرفها است/فقط با قاچاقچی سلاح تماس بگیرید و بگویید به اینجا و آنجا در ایران سلاح ببرد
🔹کاملا موافق فروپاشی و تجزیه ایران هستم/اگر این اتفاق بیافتد، اسرائیل آینده خیلی خیلی بهتری خواهد داشت...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
⭕️فرمانده نیروهای ناتو در اروپا:
همه کسانی که معتقدند روسیه از جنگ در اوکراین خسته شده است، سخت در اشتباه هستند.
🔻ژنرال کاولی: نیروی زمینی روسیه اکنون بزرگتر شده است، نیروی هوایی 1000 هواپیما دارد، نیروی دریایی هم دست نخورده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔸 رقابت انتخاباتی تاریخی در ترکیه بسیار نزدیک انجام شد، هواداران هر 2 نامزد اصلی قبل از پایان شمارش آرا اعلام پیروزی کردند
🚨 استانبول نگران فردای انتخابات
🔻 به هر اندازه که انتخابات به سمت دوقطبی شدن پیش برود، درصد مشارکت در آن انتخابات نیز افزایش پیدا میکند. برای یک نظام سیاسی مشارکت بالا در انتخابات سودمند است اما اگر این مشارکت در بستر دوقطبی حداکثری اتفاق بیفتد، تبعاتش نگرانکننده خواهد بود.
🔻در چنین فضایی شاید برای هواداران نامزد پیروز انتخابات همهچیز تمام شده باشد اما در اردوگاه نامزد شکستخورده، نه. آنها بهسادگی نتیجه را نخواهند پذیرفت و این میتواند نقطه آغاز یک آشوب و بلوای سیاسی شود.
🔻در تاریخ 100 ساله جمهوری ترکیه، تنها دوبار میزان مشارکت از ۷۰ درصد پایینتر آمده و به ۶۴ درصد رسیده است. در انتخابات پارلمانی و ریاستجمهوری ترکیه 60 میلیون و 697 هزار و 843 نفر واجد شرایط رای بودند. از این تعداد چهارمیلیون و 904 هزار و 672 نفر رایاولیهایی بودند که میتوانستند در انتخابات شرکت کنند. در شبکههای اجتماعی از مشارکت 93 درصدی در انتخابات سخن گفته میشود.
↩️ این یعنی تقریباً همهچیز برای به یک آشوب مهیاست.
🔻مواضع قلیچداراوغلو هم بهشکلی شائبههایی مبنیبر تقلب را برای هوادارانش بهدنبال خواهد داشت. او پس از پایان شمارش آرا خطاب به هوادارانش گفت: «تا آخرین لحظه و تحویل لیست صندوقها، هر اتفاقی که بیفتد از کنار صندوقها دور نشوید. برای حفظ اراده ملت بهصورت تمام و کمال مصمم باشید.»
🔻شاید بهترین تصویر برای درک آنچه در ترکیه میگذرد، انتخابات ریاستجمهوری سال 1388 در ایران باشد؛ انتخاباتی با مشارکت بالا و قابلتحسین که با عدم پذیرش شکست از سوی یکی از کاندیداها، بلوایی هشتماهه را برای کشور بهدنبال داشت.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
جریمه عدم شرکت در انتخابات در ترکیه جریمه مالی و محرومیت از برخی خدمات شهروندی
حالا بعضی از روغن فکرنماهای ما روزه سکوت میگیرن اینجور مواقع
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🧮 یکی از خصوصیات بارز رهبری هنر تفکیک و تقسیمبندی در جامعه است؛ رهبری میدونه که خصوصیت مردم جامعهاش چیه و تفاوت برانداز از یک دختر جوان که با همه سختیها و مشقات تصمیم به کار و تلاش در جامعه داره چیه؛ رهبری متوجه هست که فرق بین یاران سرویسهای امنیتی غربی از مردم دوستدار جامعه خودشون چیه! این مسئولین هستن که با کم کاری و بدکاری هنوز هم که هنوزه نتونستن مردم جامعه رو نسبت به ارزشهای هم آگاه کنن
🧮 فرق است بین کسی که بی حجابی و بدحجابی رو به عنوان یک ابزار سیاسی برای ایستادن مقابل جمهوری اسلامی انتخاب کرده با دختری که صرفا تیپیکال ذهنیش اینجوره
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✅عنوان سازی های رسانهای
🔹«عنوان سازی» یکی از مهمترین و در عین حال موثرترین روش های رسانه ای برای تاثیر مشخص بر مخاطب است. با این روش #رسانه میتواند به صورت «هدفمند»، مفهوم موردنظر خود را در ذهن مخاطب ایجاد و ضمن تکرار، آن را در ذهن نهادینه سازد.
🔹آنچه در این روش رخ میدهد، هدفگیری «ضمیر ناخودآگاه مخاطب» است. در «عنوان سازی»، رسانه با استفاده از کلماتی با «مفاهیم نزدیک به هم» اما متفاوت در معنا، وارد عمل میشود و «مخاطب» بدون در نظر گرفتن بار معنایی متفاوت واژه ها، تحت تاثیر آنها قرار میگیرد.
🔹به کلمات زیر دقت کنید و ببینید که به ظاهر همه آنها یک معنا دارند، در حالی که در واقع بار معنایی و روانی هر کدام از کلمات با دیگری تفاوت دارد. همین عنوان سازی باعث میشود ما فردی را شهید، اما بی بی سی کشته بخواند. همین روش باعث میشود ما برخی را منتقد، اما رسانه هایی آنها را معترض بنامند. در ظاهر برای مخاطب هر دو اینها یکی است اما در عمل با یکدیگر فرق دارند.
⬅️رزمنده ـ جنگجو ـ مبارز
⬅️دولت ـ نظام ـ رژیم ـ حکومت ــ حاکمیت
⬅️واکنش ـ تلافی ـ دفاع
⬅️عدم احراز صلاحیت ـ رد صلاحيت
⬅️سانسور ـ تحريف
⬅️معترض ـ آشوبگر
⬅️فرار ـ عقب نشينی
⬅️اعتصاب ـ تحصن ـ تجمع ـ راهپیمایی ـ تظاهرات
⬅️هلاکت ـ مرگ ـ وفات ـ شهادت
و......
🔹«واژه ها» در اخبار، بی دلیل انتخاب نمیشوند. هر واژه بر روی #مخاطب اثر خاص خود را دارد. حواسمان به واژه ها باشد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❌ فقر در بریتانیا عمیقاً ریشه دار شده است
📊 بر اساس آمار رسمی دولت، حدود 14.4 میلیون نفر در بریتانیا در سال 2021/2022 در فقر زندگی می کردند((یعنی از هر پنج نفر یک نفر)).از این تعداد حدود 4.2 میلیون نفر کودک بودند.
🔹در دهه گذشته تعداد کودکانی که در فقر زندگی می کردند حدود 600000 نفر و تعداد مستمری بگیران فقیر حدود 500000 نفر افزایش یافته است.
🔹نرخ کلی فقر در بریتانیا در سه دهه گذشته نسبتاً پایدار بوده است، این نشان میدهد فقر در بریتانیا عمیقاً ریشهدار شده است.
🔹طبق گزارش بنیاد غذا در ژانویه 2023 در مجموع 9.3 میلیون بزرگسال ناامنی غذایی را تجربه کردند و حدود 3.2 میلیون بزرگسال گزارش کردند که برای یک روز کامل غذا نمیخورند، زیرا نمیتوانستند غذا بخرند.
#واقعیات_غرب
منبع :
https://www.bigissue.com/news/social-justice/uk-poverty-the-facts-figures-effects-solutions-cost-living-crisis/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
هدایت شده از ما بچه های مادر پهلوشکسته ایم
❇️✴️ وال استریت ژورنال؛ رهبر ایران کاری را کرد که تنها حکمرانان بزرگ میتوانند انجام دهند.
🌟 روئل مارک گرشت مأمور پیشین سیا در زمینه ایران و ری تکیه عضو ارشد شورای روابط خارجی در مقاله ای برای وال استریت ژورنال نوشتند: ایران برای نخستین بار در چهار دهه گذشته، از حمایت قدرت های بزرگ برخوردار شده است. تهران دارای سانتریفیوژهای پیشرفته، یک انباشت فزاینده از اورانیوم غنای بالا و کادری اصیل از فیزیکدانان و مهندسان هسته ای است. احتمالا هیچ مانع فنی چشمگیری هم پیش روی ایران، برای حرکت به سوی سلاح هسته ای وجود ندارد. اتحادهای رو به توسعه ایران با روسیه و چین نیز به پیشرفت هسته ای تهران یاری رسانده است.
🌟 روسیه، چین و ایران همگی خواهان زایل کردن قدرت آمریکا هستند. آنها درک میکنند که برای دستیابی به اهداف مشترک، نیاز دارند به یکدیگر در بخشهای نظامی و اقتصادی کمک کنند. به همین دلیل، جمهوری اسلامی فن آوری پهپاد و توپخانه به روسیه می دهد تا در جنگی به کار گرفته شود که در نگاه نخست، هیچ منافع اسلامی انقلابی ای در آن نیست. به سختی میشود باور کرد که چنانچه تهران کاستی ای در مهندسی هسته ای داشته باشد، روسیه ای که آماده تحویل جنگنده های پیشرفته Su-35 و سامانههای دفاع هوایی پیشرفتهتر به ایران است، از ارائه تجارب و فن آوری هستهای به تهران رویگردان شود.
🌟 محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، ممکن است انسان بیتدبیر و بیرحمی باشد اما در پذیرش آشتی با تهران که با میانجیگری چین ساخته و پرداخته شد، سنجش معقولی داشت. او متوجه است که رژیم ایران در حال دستیابی به سلاح هستهای است، بنابراین تلاش می کند با دوستان ایران نزدیک باشد. امیرنشین های کوچک خلیج فارس که همیشه تمایل به آرامش و آشتی داشته اند، احتمالاً همین راه را با امتیازدهی های خود دنبال خواهند کرد. خاورمیانه، بدون حضور آمریکا، خود را سروسامان می دهد.
🌟 در تمامی این مانورها، رهبر جمهوری اسلامی نقش دارد؛ فردی که کشور خود را در میان انبوه دشمنان رهبری کرد. هنگامی که او اخیراً گفت که "آمریکا میخواست با استفاده از فشار تحریم، مسئله هستهای را آنطور که دلخواه خودش بود، خاتمه دهد اما شکست خورد"، همچون همیشه واقعگرا بود. این روحانی، کاری را کرد که تنها حکمرانان بزرگ میتوانند انجام دهند: اینکه با دستی ضعیف، بازی هوشمندانه ای انجام داد.
کانال: انشاالله که به بمب هسته ای دست یافته باشیم؛ داشتن بمب هسته ای برای ایران یک ضرورت است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat