فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ آنها جنگ میخواهند
🎙کلیتون موریس، فعال رسانهای و روزنامهنگار سابق فاکس نیوز:
🔹#ترکیه کشوری است که پس از آن حادثهی قرآنسوزی گفت از عضویت سوئد در ناتو حمایت نخواهد کرد. به نظرتان عکسالعمل کسانیکه ناتو را اداره میکنند، چه بود؟ آنها از این قضیه خوششان نیامد. آنها برای زنده ماندن باید ناتو را گسترش دهند، درحالیکه #ناتو رو به زوال است. بنابراین با ترکیه چه کردند؟
🔸آنها شروع به حملهی تروریستی تبلیغاتی علیه ترکیه کردند. هشدار دربارهی وقوع حملات تروریستی در ترکیه را به یاد بیاورید. به یاد داشته باشید که ترکیه یکی از اعضای ناتو است. ناتو از اینکه ترکیه در تلاش برای صلح بین روسیه و #اوکراین است، عصبانی است.
ناتو مذاکرات صلح را نمیخواهد، آنها جنگ میخواهند.
🔸ترکیه تعجب نمیکند! آنها میدانند این حملات تروریستی با پرچم دروغین توسط ایالات متحده و بریتانیا انجام میشود. همان گروهی که به تازگی خط لولهی #نورد_استریم را منفجر کردند. آنها یک خط لولهی مشترک با روسیه به نام خط لوله جریان ترک دارند. فکر میکنید این خط لوله، هدف بعدی خواهد بود؟ اگر این طور فکر نکنید واقعا احمق هستید! همه چیز به انرژی، منابع و قدرت مربوط میشود.
🔹پس ترکیه یا باید از دستورات پیروی کند یا ایالات متحده و انگلیس به ایجاد حملات تروریستی در استانبول کمک میکنند تا به اهداف خود دست یابند! درست مانند ایران، سوریه، یمن و دیگر نقاط حساس در سراسر جهان.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ تجزیه ایران تضمینی برای آینده اسرائیل است
🔹افسر پیشین اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی:
درست است که بعضی به شبکه ایران اینترنشنال پول میدهند اما کار خیلی راحتتر از این حرفها است/فقط با قاچاقچی سلاح تماس بگیرید و بگویید به اینجا و آنجا در ایران سلاح ببرد
🔹کاملا موافق فروپاشی و تجزیه ایران هستم/اگر این اتفاق بیافتد، اسرائیل آینده خیلی خیلی بهتری خواهد داشت...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
⭕️فرمانده نیروهای ناتو در اروپا:
همه کسانی که معتقدند روسیه از جنگ در اوکراین خسته شده است، سخت در اشتباه هستند.
🔻ژنرال کاولی: نیروی زمینی روسیه اکنون بزرگتر شده است، نیروی هوایی 1000 هواپیما دارد، نیروی دریایی هم دست نخورده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔸 رقابت انتخاباتی تاریخی در ترکیه بسیار نزدیک انجام شد، هواداران هر 2 نامزد اصلی قبل از پایان شمارش آرا اعلام پیروزی کردند
🚨 استانبول نگران فردای انتخابات
🔻 به هر اندازه که انتخابات به سمت دوقطبی شدن پیش برود، درصد مشارکت در آن انتخابات نیز افزایش پیدا میکند. برای یک نظام سیاسی مشارکت بالا در انتخابات سودمند است اما اگر این مشارکت در بستر دوقطبی حداکثری اتفاق بیفتد، تبعاتش نگرانکننده خواهد بود.
🔻در چنین فضایی شاید برای هواداران نامزد پیروز انتخابات همهچیز تمام شده باشد اما در اردوگاه نامزد شکستخورده، نه. آنها بهسادگی نتیجه را نخواهند پذیرفت و این میتواند نقطه آغاز یک آشوب و بلوای سیاسی شود.
🔻در تاریخ 100 ساله جمهوری ترکیه، تنها دوبار میزان مشارکت از ۷۰ درصد پایینتر آمده و به ۶۴ درصد رسیده است. در انتخابات پارلمانی و ریاستجمهوری ترکیه 60 میلیون و 697 هزار و 843 نفر واجد شرایط رای بودند. از این تعداد چهارمیلیون و 904 هزار و 672 نفر رایاولیهایی بودند که میتوانستند در انتخابات شرکت کنند. در شبکههای اجتماعی از مشارکت 93 درصدی در انتخابات سخن گفته میشود.
↩️ این یعنی تقریباً همهچیز برای به یک آشوب مهیاست.
🔻مواضع قلیچداراوغلو هم بهشکلی شائبههایی مبنیبر تقلب را برای هوادارانش بهدنبال خواهد داشت. او پس از پایان شمارش آرا خطاب به هوادارانش گفت: «تا آخرین لحظه و تحویل لیست صندوقها، هر اتفاقی که بیفتد از کنار صندوقها دور نشوید. برای حفظ اراده ملت بهصورت تمام و کمال مصمم باشید.»
🔻شاید بهترین تصویر برای درک آنچه در ترکیه میگذرد، انتخابات ریاستجمهوری سال 1388 در ایران باشد؛ انتخاباتی با مشارکت بالا و قابلتحسین که با عدم پذیرش شکست از سوی یکی از کاندیداها، بلوایی هشتماهه را برای کشور بهدنبال داشت.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
جریمه عدم شرکت در انتخابات در ترکیه جریمه مالی و محرومیت از برخی خدمات شهروندی
حالا بعضی از روغن فکرنماهای ما روزه سکوت میگیرن اینجور مواقع
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🧮 یکی از خصوصیات بارز رهبری هنر تفکیک و تقسیمبندی در جامعه است؛ رهبری میدونه که خصوصیت مردم جامعهاش چیه و تفاوت برانداز از یک دختر جوان که با همه سختیها و مشقات تصمیم به کار و تلاش در جامعه داره چیه؛ رهبری متوجه هست که فرق بین یاران سرویسهای امنیتی غربی از مردم دوستدار جامعه خودشون چیه! این مسئولین هستن که با کم کاری و بدکاری هنوز هم که هنوزه نتونستن مردم جامعه رو نسبت به ارزشهای هم آگاه کنن
🧮 فرق است بین کسی که بی حجابی و بدحجابی رو به عنوان یک ابزار سیاسی برای ایستادن مقابل جمهوری اسلامی انتخاب کرده با دختری که صرفا تیپیکال ذهنیش اینجوره
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✅عنوان سازی های رسانهای
🔹«عنوان سازی» یکی از مهمترین و در عین حال موثرترین روش های رسانه ای برای تاثیر مشخص بر مخاطب است. با این روش #رسانه میتواند به صورت «هدفمند»، مفهوم موردنظر خود را در ذهن مخاطب ایجاد و ضمن تکرار، آن را در ذهن نهادینه سازد.
🔹آنچه در این روش رخ میدهد، هدفگیری «ضمیر ناخودآگاه مخاطب» است. در «عنوان سازی»، رسانه با استفاده از کلماتی با «مفاهیم نزدیک به هم» اما متفاوت در معنا، وارد عمل میشود و «مخاطب» بدون در نظر گرفتن بار معنایی متفاوت واژه ها، تحت تاثیر آنها قرار میگیرد.
🔹به کلمات زیر دقت کنید و ببینید که به ظاهر همه آنها یک معنا دارند، در حالی که در واقع بار معنایی و روانی هر کدام از کلمات با دیگری تفاوت دارد. همین عنوان سازی باعث میشود ما فردی را شهید، اما بی بی سی کشته بخواند. همین روش باعث میشود ما برخی را منتقد، اما رسانه هایی آنها را معترض بنامند. در ظاهر برای مخاطب هر دو اینها یکی است اما در عمل با یکدیگر فرق دارند.
⬅️رزمنده ـ جنگجو ـ مبارز
⬅️دولت ـ نظام ـ رژیم ـ حکومت ــ حاکمیت
⬅️واکنش ـ تلافی ـ دفاع
⬅️عدم احراز صلاحیت ـ رد صلاحيت
⬅️سانسور ـ تحريف
⬅️معترض ـ آشوبگر
⬅️فرار ـ عقب نشينی
⬅️اعتصاب ـ تحصن ـ تجمع ـ راهپیمایی ـ تظاهرات
⬅️هلاکت ـ مرگ ـ وفات ـ شهادت
و......
🔹«واژه ها» در اخبار، بی دلیل انتخاب نمیشوند. هر واژه بر روی #مخاطب اثر خاص خود را دارد. حواسمان به واژه ها باشد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❌ فقر در بریتانیا عمیقاً ریشه دار شده است
📊 بر اساس آمار رسمی دولت، حدود 14.4 میلیون نفر در بریتانیا در سال 2021/2022 در فقر زندگی می کردند((یعنی از هر پنج نفر یک نفر)).از این تعداد حدود 4.2 میلیون نفر کودک بودند.
🔹در دهه گذشته تعداد کودکانی که در فقر زندگی می کردند حدود 600000 نفر و تعداد مستمری بگیران فقیر حدود 500000 نفر افزایش یافته است.
🔹نرخ کلی فقر در بریتانیا در سه دهه گذشته نسبتاً پایدار بوده است، این نشان میدهد فقر در بریتانیا عمیقاً ریشهدار شده است.
🔹طبق گزارش بنیاد غذا در ژانویه 2023 در مجموع 9.3 میلیون بزرگسال ناامنی غذایی را تجربه کردند و حدود 3.2 میلیون بزرگسال گزارش کردند که برای یک روز کامل غذا نمیخورند، زیرا نمیتوانستند غذا بخرند.
#واقعیات_غرب
منبع :
https://www.bigissue.com/news/social-justice/uk-poverty-the-facts-figures-effects-solutions-cost-living-crisis/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
هدایت شده از ما بچه های مادر پهلوشکسته ایم
❇️✴️ وال استریت ژورنال؛ رهبر ایران کاری را کرد که تنها حکمرانان بزرگ میتوانند انجام دهند.
🌟 روئل مارک گرشت مأمور پیشین سیا در زمینه ایران و ری تکیه عضو ارشد شورای روابط خارجی در مقاله ای برای وال استریت ژورنال نوشتند: ایران برای نخستین بار در چهار دهه گذشته، از حمایت قدرت های بزرگ برخوردار شده است. تهران دارای سانتریفیوژهای پیشرفته، یک انباشت فزاینده از اورانیوم غنای بالا و کادری اصیل از فیزیکدانان و مهندسان هسته ای است. احتمالا هیچ مانع فنی چشمگیری هم پیش روی ایران، برای حرکت به سوی سلاح هسته ای وجود ندارد. اتحادهای رو به توسعه ایران با روسیه و چین نیز به پیشرفت هسته ای تهران یاری رسانده است.
🌟 روسیه، چین و ایران همگی خواهان زایل کردن قدرت آمریکا هستند. آنها درک میکنند که برای دستیابی به اهداف مشترک، نیاز دارند به یکدیگر در بخشهای نظامی و اقتصادی کمک کنند. به همین دلیل، جمهوری اسلامی فن آوری پهپاد و توپخانه به روسیه می دهد تا در جنگی به کار گرفته شود که در نگاه نخست، هیچ منافع اسلامی انقلابی ای در آن نیست. به سختی میشود باور کرد که چنانچه تهران کاستی ای در مهندسی هسته ای داشته باشد، روسیه ای که آماده تحویل جنگنده های پیشرفته Su-35 و سامانههای دفاع هوایی پیشرفتهتر به ایران است، از ارائه تجارب و فن آوری هستهای به تهران رویگردان شود.
🌟 محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، ممکن است انسان بیتدبیر و بیرحمی باشد اما در پذیرش آشتی با تهران که با میانجیگری چین ساخته و پرداخته شد، سنجش معقولی داشت. او متوجه است که رژیم ایران در حال دستیابی به سلاح هستهای است، بنابراین تلاش می کند با دوستان ایران نزدیک باشد. امیرنشین های کوچک خلیج فارس که همیشه تمایل به آرامش و آشتی داشته اند، احتمالاً همین راه را با امتیازدهی های خود دنبال خواهند کرد. خاورمیانه، بدون حضور آمریکا، خود را سروسامان می دهد.
🌟 در تمامی این مانورها، رهبر جمهوری اسلامی نقش دارد؛ فردی که کشور خود را در میان انبوه دشمنان رهبری کرد. هنگامی که او اخیراً گفت که "آمریکا میخواست با استفاده از فشار تحریم، مسئله هستهای را آنطور که دلخواه خودش بود، خاتمه دهد اما شکست خورد"، همچون همیشه واقعگرا بود. این روحانی، کاری را کرد که تنها حکمرانان بزرگ میتوانند انجام دهند: اینکه با دستی ضعیف، بازی هوشمندانه ای انجام داد.
کانال: انشاالله که به بمب هسته ای دست یافته باشیم؛ داشتن بمب هسته ای برای ایران یک ضرورت است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 بخش سوم مقاله «سیاست خارجی آمریکا در طول یک سال و نیم آینده تا آنجا که ممکن است خسته کننده خواهد بود: توافق هسته ای با ایران در کار نخواهد بود.»
استفان والت
☔️💦 در وهله پنجم موضوع راه رفتن بر روی طناب با چین مطرح است: در نهایت، بایدن می خواهد از یک برخورد انفجاری بزرگ با چین خودداری ورزد البته صرفا بدان خاطر که پیامدهای اقتصادی آن می تواند شدید باشد و در عین حال از هرگونه اشاره ضمنی به نرمش در قبال پکن خودداری می ورزد. یلن و سالیوان اخیرا در گفته های شان تاکید داشتند که کنترلهای صادراتی که بر صادرات نیمه هادی های پیشرفته به چین صرفا با توجه به نگرانی های آشکار امریکا در حوزه امنیت ملی طراحی شده اند و نه با هدف نابود کردن اقتصاد چین. به گفته یلن حتی با وجود این که اقدامات هدفمند ما ممکن است اثرات اقتصادی داشته باشد انگیزه اتخاذ آن صرفا نگرانی های مان در حوزه امنیت و ارزش های مان بوده است. او افزود:«هدف ما استفاده از این ابزارها برای کسب مزیت اقتصادی رقابتی نیست.» بنابراین، دولت بایدن در ظاهر قصد دارد رقابت با چین را محدود نگه دارد.
☔️ در اینجا دو مشکل آشکار وجود دارد. نخست آن که اگرچه یلن و سالیوان ممکن است زمانی که اعلام کردند اقدامات ایالات متحده از نظر دامنه و هدف محدود است کاملا صادق بوده باشند با این وجود، مقام های چینی احتمالا این موضوع را باور نخواهند کرد. در هر حال، انگیزه هر چه که بوده این اقدامات باعث کُندتر شدن پیشرفت چین در عرصه فناوری و کاهش رشد اقتصادی آن کشور می شود و هیچ تضمینی وجود ندارد که ایالات متحده محدودیت های اضافی را در آینده اعمال نکند.
⛈ دوم آن که این اقدامات اقتصادی در خلاء رخ نمی دهند بلکه در دوره ای صورت می گیرند که روابط ایالات متحده و چین به طور پیوسته بدتر می شود. یلن و سالیوان ممکن است بخواهند اوضاع را آرام کنند اما بسیاری از کارشناسان و اعضای کنگره در قبال چین موضع تندی دارند و مایل هستند که به افزایش درجه حرارت در روابط فیمابین ادامه دهند. بایدن و همکاران اش ترجیح می دهند با نشان دادن شاخه زیتون فعلا همه چیز را ساکت و آرام نگه دارند و به گمان ام حق با آنان است. "شی جین پینگ" رئیس جمهور چین اکنون دست پری دارد و منافع بلند مدت چین برای کسب موضع برتر و ایجاد نفوذ و جایگزینی به جای ایالات متحده بیش از رویارویی کوتاه مدت با واشنگتن تامین می شود. روابط ایالات متحده و چین در سال آینده بهتر نخواهد شد اما به طور چشمگیری بدتر نیز نخواهد شد. اگر تمام این موارد را کنار هم بگذارید کاملا با پیام تبلیغاتی گسترده تر بایدن مطابقت دارد. او خود را به عنوان فردی وفادار به منافع ملی و دستی ثابت در راس کشتی دولت به رای دهندگان معرفی خواهد کرد. ایده بایدن ممکن است هیجان انگیز نباشد اما می توان به او اعتماد کرد که تمام تلاش اش را برای خیر و صلاح تمام امریکایی ها انجام خواهد داد. این در حالیست که در نقطه مقابل او محتمل ترین رقیب اش چنین ویژگی ندارد و در جهتی کاملا متضاد قرار گرفته است.بنابراین، به احتمال زیاد سیاست خارجی ایالات متحده در طول یک سال و نیم آینده احتمالا تا آنجا که ممکن است خسته کننده خواهد بود. تنها چیزی که آنان نیاز دارند این است که بقیه نقاط جهان با یکدیگر بازی کنند.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/05/04/u-s-foreign-policy-is-about-to-get-boringhttps://foreignpolicy.com/2023/05/04/u-s-foreign-policy-is-about-to-get-boring//
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ جنگ همیشه وجود خواهد داشت، چون سودآور است!
🎙اسمدلی باتلر، سرلشکر نیروی تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا:
🔹من ۳۳ سال و چهار ماه در خدمت سربازی گذراندم و در آن دوره بیشتر وقتم را بهعنوان یک مزدور باکلاس برای تجارتهای بزرگ والاستریت و بانکداران گذراندم.
🔸به طور خلاصه من یک مزدور و گانگستر برای #سرمایهداری بودم. من کمک کردم تا #مکزیک برای منافع نفت آمریکا ایمن شود. من کمک کردم تا #هائیتی و #کوبا به مکانی مناسب برای صاحبان "بانک ملی شهر" تبدیل شوند تا بتوانند در آنجا درآمد جمع کنند.
🔹من در تجاوز به ۱۲ جمهوری آمریکای مرکزی به نفع والاستریت کمک کردم. من #نیکاراگوئه را برای "بانک بینالمللی خاندان برادران براون" پاکسازی کردم. جمهوری دومنیکن را برای منافع شرکتهای شکر آمریکایی پاکسازی کردم. من کمک کردم تا #هندوراس برای شرکتهای میوهی آمریکا آماده شود. در #چین کمک کردم تا استاندارد اویل (شرکت نفتی آمریکایی) بدون مزاحمت به راه خود ادامه دهد.
🔸#جنگ همیشه وجود خواهد داشت؛ چون سودآور است و بسیاری وجود دارند که بابت آن پول میدهند، اما راهی برای توقف آن وجود دارد؛ شما میتوانید با کنفرانسهای خلع سلاح به آن پایان دهید؛ تنها با برداشتن #سود از جنگ میتوان آن را بهطور موثر شکست داد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✅ کارشناس کرهای:
📍چگونه هزاران زن کره ای به دست آمریکا به بردگی جنسی کشانده شدند؟!
🔻گویا این یک بمب خبری و یک افشاگری از دهها هزار زنی است که اساساً به بردگی جنسی کشانده شده بودند اما نه به دست دولت ژاپن که از تاریخش در عصر استعمار و سلطه بر سرتاسر کره به خوبی آگاهیم بلکه به دست پنتاگون و ارتش آمریکا و دولتی که در کره جنوبی پس از جنگ جهانی دوم سر کار آورده بود...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
#جنگ_شناختی
سطوح چندگانه ای وجود دارد که میتواند هدف دشمن در جنگ شناختی قرار گیرد. هرچه این ضربه در جنگ شناختی عمیق تر باشد میتواند سطح پایینتری را مورد هجمه قرار دهد. سطوح مورد هدف در جنگ شناختی شامل موارد زیر است:
۱- توجه و تمرکز
۲- ادراک
۳- شکل گیری دانش
۴- حافظه
۵- قضاوت و ارزش گذاری
۶- تعقل و تحلیل و محاسبه
۷- زبان، منطق و استدلال
۸- تصمیم گیری و حل مسئله
از آنجا که جامعه دارای شخصیت و ماهیتی اصیل است و حداقل برخی واقعیت های اجتماعی بصورتی بین الاذهانی شکل میگیرند و جامعه همچون فرد از قوه شناخت و سطوح چند گانه آن بهره مند است، سطوح هدف ها در جنگ های شناختی هم در نسبت افراد و هم در نسبت جامعه میتواند تعریف گردد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📣📝 جنگ اوکراین، سبب پیشتازی چین در رقابت با آمریکا شد. (۱)
🟢 قبل از کشیدهشدن پای چین به قضیه اوکراین، آمریکا خود را پیروز میدان جنگ اوکراین قلمداد میکرد و به باور بسیاری از کارشناسان مسائل منطقه، این جنگ میتوانست منافع بسیاری را برای واشنگتن به همراه داشته باشد. وابستگی هرچه بیشتر سیاسی، نظامی و اقتصادی اتحادیه اروپا به آمریکا و شکست روسیه به عنوان رقیب دیرینه آن در این جنگ را ازجمله اتفاقات قابل پیشبینی دولتمردان آمریکایی از به راه انداختن این جنگ میتوان برشمرد اما با واردشدن پکن به این بحران و آنهم در نقش میانجی برای حل مسالمتآمیز آن و فاصلهگرفتن متحدان واشنگتن از سیاستهای آن و نزدیکی به پکن، احساس میشود ورق به سود چین و به ضرر ایالات متحده در جنگ اوکراین در حال برگشتن است
🟢 چالشهایی که بین روابط ایالات متحده و چین وجود دارد، در واقع میتوان به عنوان جنگ قدرت به تمام معنا تعبیر کرد و سوءرفتار دولتمردان آمریکایی در قبال چین و قدرتگرفتن روزافزون آن در سطح بینالمللی باعث شده پکن از هر فرصتی در راستای نزدیکشدن به متحدان واشنگتن استفاده کند و در شرایطی که امروزه جهان به سوی یک جنگ تمامعیار پیش میرود، چینیها با در پیش گرفتن رویه مصالحهجویانه در بحرانهای بینالمللی، توانستهاند جایگاه ویژهای برای خودشان در بین قدرتهای منطقهای و جهانی دستوپا کنند.
🟢 رویه اعتمادسازی در عرصه بینالمللی، کارویژه جدید پکن در دکترین نوین سیاست خارجی چین است که بعد از انتخاب شی جینپینگ برای سومین دوره ریاستجمهوری در دستور کار پکن قرار گرفته است. چینی ها از طریق سرمایه گذاری اقتصادی در نقاط مختلف دنیا و بدون داشتن و ایجاد پایگاه های نظامی در کشورها توانسته اند اعتماد بسیاری از کشورها را جلب کنند.
🟢 اظهارات مکرون بعد از بازگشت از چین، واشنگتن را غافلگیر کرده است و فاصلهگرفتن متحدان استراتژیک ایالات متحده از سیاستهای منطقهای و بینالمللی آن نتیجه ملموس جنگ اوکراین برای واشنگتن بوده که این میتواند به شخصیت بینالمللی آمریکا ضربه مهلکی وارد کند.
🟢 امانوئل مکرون گفت «اروپا نمیتواند کورکورانه از رهبری آمریکا دنبالهروی کند و باید جلوی کشیدهشدن به بحرانهایی را که متعلق به ما نیستند، بگیرد». او در ادامه گفت: «اروپاییها نمیتوانند بحران در اوکراین را حلوفصل کنند، چطور حالا میتوانیم نسبت به تایوان هم به شکلی معتبر بگوییم که مراقب باشید و اگر مرتکب کار غلطی شوید ما آنجاخواهیم بود؟». فاصلهگرفتن اروپا از مسئله تایوان مهمترین خواسته پکن است که با این گفته مکرون میتوان گفت تا حدودی محقق شده است؛ چه آنکه دولتمردان چینی بارها اعلام کردهاند مسئله تایوان یک مسئله داخلی چین و خط قرمز دولت این کشور است و از هیچ قدرتی نمیپذیرند که در این مورد مداخله یا اظهارنظری کند.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📣📝 جنگ اوکراین، سبب پیشتازی چین در رقابت با آمریکا شد. (۲)
🟢 درواقع در عصر جدید چین را میتوان به چین قبل و بعد از جنگ اوکراین دستهبندی کرد و میتوان گفت که چین بعد از جنگ اوکراین با تبیین سیاستهایی که بر پایه عقلانیت ورای احساسات است، خود را در عرصه بینالمللی مطرح کرده است و دولتمردان اروپایی با وجود آنکه از محکومنکردن این جنگ از سوی دولتمردان چینی دلخور هستند و آن را غیر قابل قبول میدانند، برای حل این بحران دست به دامن پکن میشوند و از روی استیصال و برای دوری از سیاستهای جنگافروزانه ایالات متحده و بیرونآمدن از سایه تسلط آن، چاره را در کمکگرفتن از چین میدانند و فرصتسوزی آمریکا توانسته به فرصتسازی برای چین تبدیل شود.
🟢 جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، با وجود اختلافات در روابط با چین، نقش این کشور را در حل مشکلات جهانی و منطقهای تأیید و تصریح کرد «چالشهای بینالمللی بدون چین قابل حل نیست» و این کشور غیردموکراتیک درواقع به عنوان حلال مشکلات کشورهای دموکراتیک تبدیل میشود.
🟢 تا اینجای تاریخ معاصر جهان این آمریکاییها بودهاند که با بحرانسازی و صفبندیهای سیاسی موفق عمل میکردند، اما همانطوری که انتظار آن میرود، دیگر دوره بحرانسازی و تنشآفرینی در عرصه منطقهای و جهانی رو به پایان است و جهان برای ورود به عصر جدید و دنیای ورای تنش و بحران رویه مسالمتآمیزی را در پیش خواهد گرفت و همگرایی در جهان چندقطبی و به دور از چالش و بحران خواست همه ملتهای دنیاست.
🟢 در قرن بیستویک و با ظهور دولتها و قدرتهای منطقهای در سطح دنیا حالا جهان شاهد صفبندیهای کشورها نه بر اساس سلایق سیاسی و ایدئولوژیها بلکه بر پایه منافع اقتصادی است و این قدرت اقتصادی است که میتواند کشورها را حول محور یک کشور جمع کند و دیگر ایده و تفکر شرقی و غربی یا همگرایی بر اساس تفکرات سیاسی، ملاک و معیار بلوکبندی نیست و جایگاه اقتصاد در تفکرات دولتمردان امروزی حرف اول را میزند.
🟢 با همه اینها میتوان اذعان کرد که باز هم پکن در عرصه رقابتهای بینالمللی و یارگیری از بین کشورهای منطقهای و فرامنطقهای یک گام از واشنگتن پیش است. با وجود تصورات اشتباه دولتمردان آمریکایی از به راه انداختن جنگ اوکراین برای تسلط هرچه بیشتر سیاستهای خود در اروپا، قطعا چین بیشترین بهره را توانسته از این بحران برای خود ببرد و از فاکتورهای لازم با توجه به نزدیکی به هر دو طرف جنگ برای حل این بحران برخوردار است و این میتواند برای چین جدید یک موفقیت بسیار مهم و ارزنده محسوب شود که دولتمردان چینی این فرصت را برای نمایش قدرت خویش هرگز از دست نخواهند داد.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 متفکر آمریکایی: بایدن در خصوص اوکراین همیشه جنگطلب بوده است
🔹«جان مرشایمر» متفکر مشهور آمریکایی در حوزه روابط بینالملل: جنگ اوکراین طولانیمدت است. بایدن در زمان اوباما هم پرونده اوکراین را مدیریت میکرد و همواره در این خصوص جنگطلب بود. کاری که او کرده تشدید تنش بوده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔺ترکیه یکی از 27 کشوری است که برای اجرای دموکراسی از دیکتاتوری بهره میبرد / به این شکل که : شما آزاد هستید از حق رای خود استفاده کنید ولی اگر استفاده نکنید ما با شما برخورد قاطع میکنیم...
در 27 کشور از دنیا اگر رای ندهید یا باید پاسخ دهید ، یا جریمه دهید ، یا کارت های تردد شما از گواهی نامه تا چیزهای دیگر (بسته به نظر قانون گذار) باطل میشود. یا باید مشابه این را منتظر باشید...
خلاصه همین فردا در هر نقطه ای از دنیا میتوان مشارکت را خیلی سریع برد بالای 88 درصد.
منتها بحث اینجاست که دموکراسیِ دیکتاتورانه ی اردوغان به دردِ کسی نمیخورد...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📛⚠️ در باب ناسیونالیسم؛ هم عامل جنگ هم عامل وحدت〽️
📚 کمی مطالعه🍮🍩
✳️ هویت ملی در سطح دولتی توسط آموزش و پرورش، رسانههای جمعی، سیاستهای زبانی و مذهبی [که در بسیاری از مواقع خشونت بار اعمال میشوند] ساخته میشود. اما همچنین میتواند فرایندی از پایین به بالا نیز داشته باشد و در آثار شعرا، فلاسفه و نویسندگان و هنرمندان برساخته شود.
✳️ ملتسازی دارای مزایایی چون از بین بردن نزاع قبایل و گروههای قومی و مذهبی است چراکه با تشکیل هویت ملی، گروههای مختلف هویت ملی را بر قوم و قبیله خود برتری میدهند و با انسانهای دیگر همکاری و همزیستی میکنند. اما معایب ملتسازی نیز کم نیستند.
✳️ فرانسیس فوکویاما در کتاب نظم و زوال سیاسی مینویسد: «ملتسازی نقش بسیار مهمی در موفقیت دولت سازی دارد، زیرا حامل معنای اصلی دولت است: دولت در مقام سازماندهیکننده خشونت مشروع مرتبا از شهروندانش میخواهد به خاطر دولت جانشان را در خطر بیندازند و اگر شهروندان احساس کنند دولت لیاقت این فداکاری را ندارد، هرگز مایل به چنین کاری نیستند. از طرف دیگر اگر دولت ملتی بر اساس قرارداد اجتماعی عمل کند و شهروندان احساس کنند با حکومتی مشروع مواجه هستند که کارایی دارد و احساسات وطندوستانه را تقویت میکند، ثبات سیاسی و اجتماعی کشور به حد زیادی افزایش مییابد. اما هویت ملی به همان میزان خطرناک نیز هست چرا که اغلب با تکیه بر اصولی، چون زبان و مذهب، لاجرم بخشی از مردم را جذب و بخش دیگر را سرکوب میکند.»
✳️ میبینیم که ملتسازی همواره بر سطحی از خشونت استوار است و در نسخههای افراطی آن مانند دولت ناسیونال سوسیالیست هیتلر، اساسا هویت ملی مهلک و خطرناک است. در واقع هویت ملی معمولا در تقابل با گروهها و ملل دیگر شکل میگیرد و تداوم منازعات دامن میزند. در بسیاری از موارد، انسجام ملی خود را در قالب تجاوز به کشورهای خارجی نشان میدهد و در موارد دیگر با سرکوب گروههای اتنیکی و مذهبی در داخل کشور.
✳️ «چارلز تیلور» فیلسوف معروف کانادایی در کتاب سرچشمههای خود، شکلگیری هویت مدرن با وام گرفتن از هگل خاطرنشان میکند که «مساله هویت اساسا امری سیاسی است چرا که در آن مطالبه شناسایی وجود دارد. انسانها علاوه بر نیازهای مادی مانند غذاو مسکن، به یک معنا، هویت و هدفی برای ادامه دادن زندگی شان نیاز دارند. آنها میخواهند توسط دیگران به رسمیت شناخته شوند و هویت اصیل خود را داشته باشند. هویت نیز با تفاوت معنا پیدا میکند. اگر همگان یکسان و مشابه باشند دیگر هویت و اصالت فردی معنا ندارد. از طرف دیگر اگر همه متفاوت باشند نیز هویت بیمعنا میشود چرا که هویت اساسا یک مساله جمعی است. بنابرین انسانها علاوه بر کرامت و شان برابر، خواهان هویت و تفاوت نیز هستند. به همین دلیل دولت ملتها نشانههایی برای تمایز و شناسایی، مانند پرچم، سرود ملی و عضویت در سازمانهای بین المللی دارند. ملتها خواهان رسوم و ویژگیهای جمعی خود، در یک کلام، هویت نمادین خود هستند.»
✳️ از سوی دیگر هویت فردی و همکاری جمعی نیز یکی از ضروریات زندگی بشر است و این مساله را میتوان در شکست جنبشهای رقیب ناسیونالیسم، یعنی جنبشهای انترناسیونالیستی مشاهده کرد. حتی در شوروی دوران استالین نیز که تمام تلاش حکومت از بین بردن ناسیونالیسم و دیگر تمایزات و مفاهیم بورژوایی بود، مفهوم روس بودن و افتخار ملت روس وجود داشت و حتی خود حکومت برای مقابله با آلمانها مجبور به تقویت آن شد. بنابرین نه میتوان ناسیونالیسم را طرد کرد و نه کاملا پذیرفت.
✳️ متفکران فلسفه سیاسی در دهههای اخیر این مشکل را با تمایز نهادن میان دو مفهوم ناسیونالیسم و میهندوستی حل کردهاند. برای مثال «مائوریتسیو ویرولی» در کتاب «برای عشق به میهن»، ناسیونالیسم را بهدقت از میهندوستی متمایز کرده و از نوعی «میهندوستی جمهوریخواهانه» و «شهروندمحور» دفاع میکند. در حالی که ناسیونالیسم مفهومی انتزاعی و نوعی ایدئولوژی «ستیزهجو» است که خود را در تمایز با دیگر ملتها تعریف میکند، میهندوستی عبارت است از حس و عاطفهای که مردم برای کشورشان احساس میکنند؛ کشور نه به معنای خاک مادری بلکه به معنای اجتماعی از نفوس آزاد که برای خیر مشترک کنار هم زندگی میکنند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹یک #هدیه_۲۵ ثانیه ای بسیار #ارزشمند از طرف سید مرتضی آوینی برای همه ما
🔹هدیه ای که پس از دیدن و شنیدنش، خود #آرامشی غیرقابل وصف را به ما هدیه می دهد! با هم ببینیم.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟪 افول یک قرن تسلط آمریکا بر خاورمیانه آغاز شده است.
نیوزویک
تام اوکانر
🟣 اکنون مدتهاست که تحولات جهانی به سمت دنیایی چندقطبی حرکت میکند که آمریکا دیگر قدرت بلامنازع آن نیست. این واقعیت خودش را بیش از هر جایی در خاورمیانه نشان داده است. آمریکا در قرن بیستویکم هزینههای زیادی در این منطقه کرده است اما کمکم در حال ازدستدادن نفوذ و تأثیر خود در آن است.
🟣 چاس فریمن، دیپلمات کهنهکار آمریکایی، معتقد است که: «ما غرغر میکنیم، تهدید میکنیم، تشر میزنیم، تحریم میکنیم، تفنگداران دریاییمان را میفرستیم، بمباران میکنیم، اما هرگز از هنر متقاعدسازی استفاده نمیکنیم». «شکوه و عظمت دیپلماتیک واشنگتن مدتهاست که سرآمده است. آنچه اتفاق افتاده این است که توانایی آمریکا برای اجبار دیگران کم شده است اما ما همچنان خیال میکنیم در دنیای پس از اتمام جنگ سرد هستیم که اقتدار بدون چالشی داشتیم»
🟣 واقعیت این است که امروز مدتهاست که اغلب کشورهای دنیا خودمختاری استراتژیک را مبنای عملکرد خود و تعیین مسیرشان در سیاست خارجی خود قرار دادهاند. برای مثال، هند سیاست خارجی خود را همینگونه پیش میبرد و درعینحال که روابط خود را با آمریکا بهبود و ارتقا میدهد، از سایر کشورها نیز غافل نیست. همچنین این خودمختاری استراتژیک در سخنان امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، در سفیر اخیرش به چین نیز نمود داشت.
🟣 به گفتۀ فریمن، که زمانی هم سفیر آمریکا در عربستان بوده است، جهان در حال تغییر است اما ما همچنان میخواهیم همه چیز را در همان موقعیتهای قبلیشان نگه داریم. هدف اساسی سیاست خارجی ما همچنان این است که خودمان را در جایگاه برتر قرار دهیم، درحالیکه این غیرممکن است چراکه هیچ چیزی ابدی نیست و هیچ قدرتی نمیتواند برای ابد قدرت برتر باقی بماند. بحث این نیست که فقط برتری 50 سالۀ آمریکا به پایان رسیده باشد، بلکه اساساً برتری 500 سالۀ جهان یورو-آتلانتیک رو به افول است.
🟣 چین مدتهاست که این تغییر شرایط را درک کرده و برای آن تلاش میکند و سعی دارد بیشترین بهره را از آن ببرد. هونگدا فن، کارشناس برجستۀ چینی و استاد دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای، باور دارد که: «از زمان اجرای سیاست اصلاحات در اواخر دهه 1970، چین در حال تعمیق و توسعۀ روابط خودش با سایر کشورها بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل بوده و دهههاست که هیچ درگیریای را با هیچ کشوری شروع و حتی تحریک نکرده است. همین امر سبب شده که چین دشمنان کمی در جهان داشته باشد و محیط مناسبی را توسعۀ روابط خارجی خود به دست آورد».
منبع
https://www.newsweek.com/2023/05/12/end-american-century-begins-middle-east-1797669.html
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📌فعال رسانهای آمریکایی:
🔹در حالیکه به ما گفته میشود کشور ما برای #آزادی و #دموکراسی میجنگد، جهان غیرغربی آن را بهعنوان سازماندهندهی کودتاها، تحریککنندهی آشوبها، کشتن رهبران، بمباران و دزدیدن منابع آنها میداند!
🔺بقیهی دنیا درست میگویند، ما شست و شوی مغزی شدهایم!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴#عربستان دو روز نیست که با #ایران سر رفاقت باز کرده. تا دیروز حکم گاو شیرده رو برای #آمریکا داشت و بدون اجازهاش حتی نفس نمیکشید؛ اما الان برا آمریکا لات بازی در میاره و به فرستادههاش میگه:
"هر کاری که خودم صلاح بدونم و دلم بخواد انجام میدم."
🔹حالا فهمیدید چرا مستکبرا از #انقلاب_اسلامی میترسن؟!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✡️ روزشمار تشکیل کشور جعلی اسرائیل (١)
💥 با نگاهی به حوادث سالهای ١٩۴٧ و ١٩۴٨
🌐 سال ١٩۴٧
1️⃣ #انگلستان ادارهٔ فلسطین را به سازمان ملل واگذار کرد. سازمان ملل نیز تصویب کرد که #فلسطین باید به یک کشور #یهودی و یک کشور #عربی تقسیم شود و #اورشلیم [بیتالمقدس] بهعنوان منطقهای بینالمللی باقی بماند.
2️⃣ باید به این نکته توجه شود که #سازمان_ملل هیچ حقّی برای بذل و بخشش دارایی اعراب نداشت. یهودیان در آن زمان تنها مالک ۶درصد از اراضی فلسطین بودند، با این حال قطعنامهٔ سازمان ملل، ۵٧درصد این سرزمین را به یهودیان واگذار کرد و برای اعرابی که در آن زمان مالک ٩۴درصد اراضی بودند، فقط ۴٣درصد در نظر گرفت!!
3️⃣ در فلسطین حملات تروریستی بر ضد انگلیسیها ادامه پیدا کرد. در خلال تابستان این سال، سه تروریست #یهودی در رابطه با حمله به زندان شهر عکا مجرم شناخته شده و قرار شد به دار آویخته شوند.
4️⃣ گروه تروریستی #ایرگون به رهبری #مناخیم_بگین دو گروهبان انگلیسی را در ازای این سه تروریست یهودی گروگان گرفت. بگین گفت: «اگر افرادمان کشته شوند، گروهبانهای انگلیسی را به دار خواهیم آویخت.»
5️⃣ تروریستهای یهودی اعدام شده و گروهبانهای انگلیسی هم در حالی که به دار آویخته شده بودند، پیدا شدند! یک سروان انگلیسی هم که قصد پایین آوردن اجساد را داشت، در اثر بروز یک انفجار بهشدّت زخمی شد؛ زیرا یهودیان در اجساد آنها تلهٔ انفجاری کار گذاشته بودند!
6️⃣ روزنامهٔ مشهور انگلیسی #دیلی_اکسپرس در صفحهٔ اول خود عکس این دو سرباز را که حلقآویز شده بودند چاپ کرد. البته در حال حاضر این صفحه از بایگانی روزنامه حذف شده است. مالک دیلی اکسپرس کسی نیست جز #ریچارد_دزموند، هرزهنگار یهودی.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 ببین چه کسانی دم از مشارکت و دموکراسی در ترکیه می زنند....
♦️ حال که کودتاگران سال ۸۸ نسخه ترکیه را در انتخابات مطلوب می دانند، چرا از مدل برخورد ترکیه با کودتاگران صحبتی نمی کنند؟!
♦️ چرا نمی گویید که اگر کسی در انتخابات ترکیه شرکت نکرد، چقدر جریمه می شود و از برخی خدمات عمومی محروم؟
♦️ چرا نمی گویید اردوغان بیست سال قدرت را در اختیار گرفته و تقریبا همه رسانه ها و امکانات دولتی برای او تبلیغ می کنند؟
🔹جواب واضح است چون با مدل ترکیه پس از کودتای ۸۸ فرصت برای فتنه گری دوباره پیدا نمی کردند!
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❌❌ نظم امنیتی خاورمیانه متأثر از نظم درحال گذار بین الملل(از یکجانبه به چند جانبه گرایی)است. به نظر می رسد در این نظم در خاورمیانه مسائلی حول محور تنش زدایی وهمکاری های اقتصادی،سیاسی وامنیتی نقش پررنگ تری خواهد یافت و رقابت درون منطقه ای این بازیگران منطقهای متاثر از تعامل دو کشور ایران- عربستان نیز کاهش می یاید. بدیهی است که آمریکایی ها برهم زننده چنین نظمی در خاورمیانه باشند، هر چند که دیگر توان آن را ندارند.〽️〽️
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat