فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ صدها هزار نفر با جانشان تاوان این اشتباه را دادند!
🎙جورج گالووِی، نمایندهی سابق مجلس عوام انگلیس:
🔹من خون سیاسیام را دادم تا از کشتار دستهجمعی عراقیها توسط تحریمها علیه عراق جلوگیری کنم؛ تحریمهایی که باعث کشته شدن یک میلیون عراقی شد که بیشترشان کودک بودند. بیشتر آنها قبل از اینکه حتی بدانند عراقی هستند، مردند! این کودکان گناهی نداشتند جز اینکه عراقی بودند و از بخت بد در آن زمانه متولد شده بودند.
🔸من با قلب و روحم تلاش کردم تا شما را از ارتکاب این فاجعهای که در حمله به عراق مرتکب شدید، بازدارم. من به دنیا گفتم که پرونده شما در مورد جنگ، یک بستهی دروغ است؛ به دنیا گفتم #عراق برخلاف ادعای شما سلاح کشتار جمعی ندارد.
🔹من برخلاف ادعای شما به دنیا گفتم که عراق هیچ ارتباطی با القاعده ندارد؛ برخلاف ادعای شما به دنیا گفتم که عراق هیچ ارتباطی با جنایت ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نداشته است؛ برخلاف ادعای شما به دنیا گفتم که مردم عراق در برابر تهاجم #انگلیس و #آمریکا به کشورشان مقاومت خواهند کرد و سقوط بغداد آغاز یک پایان نیست بلکه صرفاً پایان یک آغاز خواهد بود. (پایان مشکلات و بدبختیهای مردم عراق نیست بلکه آغاز بدبختی آنها است.)
🔸سناتور! مشخص شد که هر چیزی در مورد عراق میگفتم، درست بود و شما اشتباه میکردید. صدهزار نفر با جانشان تاوان این اشتباه را دادند. هزار و ششصد نفر سرباز آمریکایی را بر اساس بستهای از دروغها به سمت مرگ فرستادید. پانزده هزار نفر از آنها زخمی شدند و بسیاری برای همیشه از کار افتاده شدند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ مشاور امنیت ملی کاخ سفید:
📍روسیه در زمینه موشک، جنگ الکترونیک و پدافند هوایی به ایران پیشنهاد شراکت دفاعی بی سابقه ای داده است...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مصاحبه با دختری که میزبان ویژهترین مهمان نمایشگاه کتاب بود!
🔹 حتی یک درصد هم فکر نمیکردم رهبری به غرفه من بیاد، اون عکس معروف پدر دختری بود
خب حاج آقای فلاحتی امام جمعه محترم گیلان چه کنیم ⁉️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
❇️ اجباری شدن قانون همجنس گرایی در فوتبال فرانسه
🔺مسئولان لیگ یک و دو فوتبال فرانسه از تیمها خواستند این هفته با لباسی بازی کنند که دارای نماد همجنسبازی است.
⏪ سخنگوی دولت فرانسه هم اعلام کرده خودداری بازیکنان از پوشیدن این لباسها تخطی از قانون است.
"""""""""""""""""""""""""""""'"""""""
🔹نکته و نظر:
♦️وقتی که احکام خدا بر انسان و قوانین موضوعه بشری حکمفرما نباشد؛
🔺در فرانسه، همجنسگرایی قانون می شود.
🔺در اسپانیا، تجاوز به حیوانات قانونی می شود.
🔺ازدواج با محارم در برخی از کشورهای اروپایی ازجمله فرانسه قانونی می شود.
✅ و این از آثار سکولاریسم است که دین را از دنیا جدا کرده و بواسطه آن انسان ملکوتی را به لجنزار غیر اخلاقی و غیر انسانی کشانده است.
✍محمدعلی برزگر
همان کاری که حجاریان و سروش و عبدی .... دنبال می کردند و می کنند....⚠️⚠️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌🎥 چرا میگن: زمانِ شاه، ظاهر و باطن یکی بود!
⁉️ میگن: زمان شاه، مردم منافق نبودن؛ اهل #مشروب میرفت کاباره و اهل #نماز میرفت مسجد...
چرا؟؟؟
✅ پاسخ جالب حجت الاسلام راجی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✅ کارشناسان بلاروس:
📍ایران کشوری کهن است و آنگونه که اصطلاحاً می توان گفت مانند هاب حمل و نقل است/ایران مسیر اصلی و تقاطع مسیرهای تجاری بوده است مانند جاده ابریشم که از آنجا عبور کرده/ایران امروز نیز نقش مهمی را از نظر ژئوپلیتیکی بازی می کند و نقش کلیدی در آرامش خلیج فارس دارد/به همین خاطر دولتی قدرتمند مانند ایران سیاست را در منطقه کنترل می کند و به نوعی در برابر ترکیه موازنه ایجاد میکند/در ایران همانگونه که می دانیم تکنولوژی قدرتمندی در تولید پهپاد و سلاح های مدرن وجود دارد/ایران همچنین نقش عظیمی را در سرکوب داعش بازی کرد/ اگر سعودی ها با ایران هماهنگ باشند و نقاط مشترک را بیابند آنگاه می توانند برای خود شرایط آرامی را مهیا کنند...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟪 اعمال اقتدار حکومتها؛ از طریق خشونت یا حاکمیت قانون (۱)
درس گفتار سیاسی 🍮🍩
🟫 هابز ساز و کار خشونت را چنین وصف میکند: «در طبیعت انسان سه عامل اصلی برای نزاع دیده میشود: یکم رقابت، دوم بیاعتمادی، و سوم افتخار. عامل نخست برای برای غنیمت جنگی، عامل دوم برای برای امنیت و عامل سوم برای برای شهرت. دسته اول خشونت میورزند تا خود را سرور زنان و بردگان و داراییهای دیگران کنند، دسته دوم برای دفاع از خود در برابر این افراد دست به خشونت میزنند، و دسته سوم برای امور بیمایه و احمقانهای چون افتخار، اهانت و تمسخر و یا یک دیدگاه مخالف با دید خود.»
🟫 از منظر هابز حالت نزاع دائمی بین افراد و قبایل نیز با همین منطق بهوجود آمده بود. اگر رقبا، دشمنان و همسایگان حذف نمیشدند، هر لحظه بیم آن میرفت که حمله کنند لذا باید پیش از آنها دست به عملیاتی ویژه و حمله پیشگیرانه زده میشد تا نقشه بالقوه خنثی شود.
🟫 طبعا این نزاع دائمی به افراد و گروههایی که درگیر جنگ نبودند نیز آسیب میزد و این امر دلیل اصلی عقبماندگی و سطح بالای خشونت در جوامع بیدولت بود. توماس شلینگ استاد علوم سیاسی، این وضعیت را «تله هابزی» مینامد.
🟫 به عبارت دیگر دولت با تعیین مجازات برای مهاجم، «تله هابزی» و «بازتولید خشونت» را خنثی میکند و نگرانیهای کلی درباره حمله پیشگیرانه منحل میشود. میتوان ایده هابز را چنین خلاصه کرد: «در هر کنش خشونت سه طرف دخیل هستند: مهاجم، قربانی و یک ناظر. هر کدام از اینها انگیزهای برای خشونت دارند؛ مهاجم برای طعمه ساختن قربانی، قربانی برای انتقام، و ناظر برای به حداقل رساندن خسارات ناشی از نزاع آن دو. خشونت میان طرفین درگیر را میتوان جنگ نامید و خشونت علیه پیکارجویان را دولت!»
🟫 نظریه هابز در یک کلام این است که «دولت» بهتر از «جنگ» است. هابز استدلال میکرد که انسانها پیش از ظهور «قدرتی مشترک که همه را به هراس افکند» زندگی وحشیانه و کوتاهی داشتند.
🟫 دولتی که پس از جوامع ابتدایی ظهور کرد، «دولت ویژهپرور» بود و نه دولت مدرن. دولتهای اولیه تفاوت چندانی با خانواده حاکم نداشتند و به دلیل اداره شدن توسط خانواده و دوستان حاکم، «ویژهپرور» یا «پدرسالار» نامیده میشدند. در مقابل، دولتهای مدرن و بسیار توسعهیافته میان منافع شخصی حاکم و مصالح عمومی کل جامعه تمایز قائل میشوند. آنها درصدد برخورد غیرشخصیتر با شهروندان بوده، قوانین را اعمال کرده و بدون طرفداری از یک گروه خاص سیاستهایی را در پیش میگیرند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴حواستان به پشت خاکریز هست؟
⏪انقلاب اسلامی هر روز در حال فتح یکی از سنگرهای کلیدی منطقه و جهان است.هر روز یک توافق راهبردی امضا و هر روز گوشه ای از قدرت ایرانیان نمایان میشود . اما دشمن از پشت خاکریز دارد به اساس قدرت و ساختار هویتی و فرهنگی ما حمله میکند. مسئولان حواسشان به این شبیخون خطرناک هست؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔷اهمیت کریدور شمال _ جنوب برای هندوستان و اتحادیه اورآسیا
🔹طبق برآورد PWC، هندوستان سال ۱۴۲۸ بالاتر از آمریکا در جایگاه دوم اقتصاد جهان قرار خواهد گرفت و ۱۵% از مجموع تولید ناخالص داخلی (GDP) کل دنیا را به خود اختصاص خواهد داد.
🔹 این عدد یعنی اقتصاد هند به تنهایی بزرگتر از اقتصاد ۲۷ کشور اتحادیه اروپا خواهد شد. لذا زمان و هزینه انتقال کالا مولفهای مهم در تجارت هند و دیگر قدرتهای اقتصادی آسیا به شمار میآید.
🔹اتحادیه اقتصادی اوراسیا شامل پنج کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان مالک ۲۰% تولید گاز و ۱۵% تولید نفت جهان هستند. این اتحادیه یکی از شرکای اصلی تجاری هندوستان به عنوان ابرقدرت آینده اقتصاد جهان است.
🔹در صورت عضویت نهایی سوئد و فنلاند، ناتو بر دروازههای غربی روسیه و نیز کریدورهای دریایی بالتیک و دریای سیاه مسلط خواهد شد. در اینصورت کشورهای محصور در خشکی آسیای مرکزی میتوانند کالاهای صادراتی و وارداتی خود نظیر نفت، گاز طبیعی و فلزات خود از طریق سواحل جنوبی ایران منتقل و از آنجا به هند و دیگر نقاط دنیا صادر کنند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔷 اول پوتین و افتتاح کریدور شمال به جنوب
دوم نخست وزیر پاکستان و تبادل انرژی
و به زودی هم مصر و انواع قراردادهای تجاری!
از دوران زخم بستری و چشم گدایی داشتن به اروپا و برجام،
🔹رسیدیم به ترافیک دیپلماسی در منطقه!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
♦️اینها جزء کسانی هستند که از شلیک موشکهای ضد هوایی پاتریوت در کییف، و انهدام آن، فیلم گرفته؛ و در شبکههای اجتماعی منتشر کردند.
🔹حالا سرویس اطلاعاتی اوکراین SBU آنها را دستگیر کرده؛ و به جرم «نقض قوانین جنگی» به زندان تا ۸ سال محکوم خواهند شد.
🔹البته یکی از آن خانمها رسماً در یک ویدئو از مردم و دولت اوکراین بهدلیل تشویش اذهان عمومی عذرخواهی کرده بود.
🔹در ویدئوهای منتشر شده مشخص شده بود که موشکهای روسی، سامانه پدافندی اهدایی ناتو(آمریکا) یعی پاتریوت را در کییف با موفقیت نابود کرده است.
🔹️آزادی بیان رو مشاهده میکنید....!
📣فضای مجازی در هیچ جای دنیا مثل ایران بی دروپیکر نیست.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
.
پیروزِ جنگ اراده ها
🔹از پاییز ۱۳۹۴ تا بهار ۱۴۰۲، هشت سال فاصله است. پاییز ۹۴، عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان چند بار گفت "بشار اسد باید برود، ولو با زور"!
♦️هشت سال بعد، روند شکست های آمریکا -و به تبع آن عربستان- در منطقه چنان گسترده شده، که حاکمان ریاض ناچار شدند وزیر خارجه خود (فیصل فرحان) را به دمشق بفرستند و پس از ۱۲ سال از رئیس جمهور سوریه برای شرکت در کنشست سران اتحادیه عرب دعوت کنند.
🔹عربستان، سرمایه گذار عمده جنگ در سوریه، عراق، لبنان، فلسطین و یمن بود؛ اما فرجام صدها میلیارد دلار هزینه، چیزی جز قدرت گرفتن جبهه مقاومت و هزیمت متحدان آمریکا نبود.
♦️این سرشکستگی به آنجا ختم شد که گاو شیرده آمریکا هم ولو در ظاهر، اظهار فاصله گذاری با کابوی های آمریکایی کند.
🔹از روزی که آمریکا تسخیر غرب آسیا برای کدخدایی جهان را آغاز کرد، تا روزگاری که مجبور به عقب نشینی شد، دو دهه فاصله است.
♦️تغییرات این دو دهه، مرهون مقاومت حکیمانه و دگرگون کردن نقشه دشمنان، از سوی جمهوری اسلامی است؛ راهبری آیت الله خامنه ای و فرماندهی جنگ ضد اشغال و تروریسم از سوی ژنرال سلیمانی که خود را سرباز می نامید.
محمد ایمانی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
در صورت پیروزی اردوغان تغییر سیاست هایش بعید است/ او از گرم شدن روابط با اسرائیل برای بهبود روابط ترکیه با آمریکا و مصر استفاده خواهد کرد
استیون کوک، تحلیلگر ارشد روابط بینالمللی:
🔸به جای تغییر رویکرد و دنبال کردن سیاست های اقتصادی متفاوت، پیروزی اردوغان احتمالاً رهبر ترکیه را متقاعد می کند که شکل پوپولیسم اقتصادی او کارآمد است.
🔸سیاست خارجی در دوره اردوغان نیز احتمالاً مشابه خواهد بود. ترکیه در منطقه خاکستری بین روسیه و اوکراین ساکن خواهد شد ( تلاش برای تظاهر به بی طرفی در جنگ) ، روابط با کشورهای خلیج فارس به دنبال سرمایهگذاری از صندوقهای دارایی مستقل خود را توسعه خواهد داد، از گرم شدن روابط با اسرائیل برای بهبود جایگاه ترکیه با ایالات متحده و بهبود روابط با مصر استفاده خواهد کرد. به سیاست منزوی کردن یونان ادامه می دهد.
🔸عادی سازی روابط با سوریه و بازگرداندن پناهجویان سوری به کشورشان ممکن است دیگر آنقدر مساله فوری برای اردوغان نباشد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟪 اعمال اقتدار حکومتها؛ از طریق خشونت یا حاکمیت قانون (۲)
درس گفتار سیاسی 🍮🍩
🟫 فرانسیس فوکویاما در کتاب «نظم و زوال سیاسی» استدلال میکند، توسعه سیاسی بر سه پایه بنا شده است؛ دولت، حکومت قانون و سازوکارهای پاسخگو کردن دولت. به ظهور دولت که اتفاق مهمی در سرنوشت جمعی بشر بود اشاره کردیم. دو اتفاق مهم دیگر عبارت بودند از «ظهور حکومت قانون» و «پاسخگویی دموکراتیک
🟫 حاکمیت قانون عبارت است از وجود نظم و قانون در جامعه که اجرای آن بهوسیله دولت تضمین میشود و در عین حال دولت خود تابع آن است. جان لاک در کتاب «دو رساله درباب حکومت»، اعلام کرد که اطاعت از قانون باید مبتنی بر رضایت حکومتشوندگان باشد. او استدلال میکرد که حقوق طبیعی است و ریشه در ذات انسانها دارد و وجود حکومتها صرفاً به خاطر آن است که از این حقوق حفاظت کنند، و در صورت «نقض حقوق توسط حکومتها» میتوان آنها را ساقط کرد. این اصول -ندادن مالیات در صورت نبود نمایندگی و رضایت حکومتشوندگان- کمتر از یک قرن بعد و در سال ۱۷۷۶ شعار اصلی آمریکای مستعمره در شورش علیه اقتدار بریتانیا شد.
🟫 حاکمیت قانون، به این معنا که برخی از قوانین حتی دایره عمل قدرتمندترین بازیگران سیاسی را در یک جامعه محدود کند، ریشه در مذهب دارد. تنها مراجع مذهبی بودند که میتوانستند قوانینی را تدوین کنند که حتی جنگجویان هم ناگزیر از رعایت آنها باشند. در بسیاری از فرهنگها نهادهای مذهبی مسئولیت تفسیر متون مقدس و اولویت دادن اخلاقی به آنها را در مقابل دیگر بخشهای جامعه برعهده داشتند. در هند روحانیون برهمن بیشتر از «کیشتارها» یا جنگجویان که قدرت سیاسی عملا در اختیار آنها بود، نفوذ داشتند و یک «راجا» یا پادشاه باید پیش از اعمال قدرت واقعی، از برهمنها کسب مشروعیت میکرد.
🟫 به خاطر نقش کلیسای کاتولیک رم، حاکمیت قانون در اروپای غربی به شدت نهادینه شد. تنها در سنت غربی بود که کلیسا توانست در مقام یک بازیگر سیاسی متمرکز سلسله مراتبی و صاحب اموال زیاد ظهور کند و با رفتار سیاسی خود سرنوشت سیاسی پادشاهان و امپراتورها را تحت تأثیر قرار دهد.
🟫 پاسخگو بودن دموکراتیک، آخرین نهاد از سه نهاد پدیدار شده در غرب بود. پارلمان، به عنوان اصلیترین سازوکار پاسخگو بودن، از دل نهاد فئودالی مالکیت سر برآورد و به معنی برگزاری منظم انتخابات آزاد و منصفانه چندحزبی، که به شهروندان امکان میدهد حاکمان خود را انتخاب کرده و بر آنها نظارت کنند، است
🟫 حکومت قانون با نهادی به نام پارلمان شناخته میشود. در اواخر قرون وسطی این نهادها نماینده نخبگان جامعه -نجیبان، اعیان و در برخی جاها بورژواهای مستقل شهری- به حساب میآمدند. براساس قانون فئودال پادشاهان برای افزایش مالیات باید به این نهادها مراجعه میکردند، زیرا آنها از متنفذان صاحب دارائی آن زمان نمایندگی داشتند. پاسخگو بودن به معنای واکنش نشان دادن حکومت در قبال مصالح کل جامعه، چیزی که ارسطو «خیر عمومی» مینامد، به جای منافع محدود خود است.
🟫 پاسخگویی دموکراتیک را میتوان مکمل حکومت قانون دانست که نوع اخیر خود مکملی برای مفهوم دولت است. نهادهای دولتی قدرت را در دست خود متمرکز کرده و به اجتماع اجازه میدهند از این قدرت برای اعمال قانون، حفظ صلح، دفاع از خود در برابر حملات خارجی و تامین کالاهای عمومی مورد نیاز استفاده کند.
در نقطه مقابل، حاکمیت قانون و سازوکارهای پاسخگو بودن قدرت دولت را محدود میکنند تا اطمینان حاصل شود این قدرت صرفاً به شیوه مورد اجماع و مهارشده استفاده میشود.
🟤 وجود دولت شرط اساسی کنترل گسترده خشونت و آغاز همکاری جمعی است و کنترل دولت شرط بهروزی سیاسی و اجتماعی شهروندان. دولت قوی که نظارت جدی بر آن وجود نداشته باشد، دیکتاتوری است و دولت ضعیفی هم که تحت نظارت انواع نیروهای سیاسی باشد ناکارآمد و اغلب بیثبات است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📝نکته تحلیل
📝مدت ها بود که نهادهای سیاست خارجی غرب، این آرامش خاطر را داشتند که روسیه و چین خواهان یک ایران هستهای نیستند. اما ولادیمیر پوتین هیچ مشکلی با بروز یک بحران هستهای در خاورمیانه نخواهد داشت، اگر این مسئله موجب انحراف توجه از جنگ اوکراین بشود. روسیه هم به مانند آمریکا، دهههاست که با کشورهای مجهز به سلاح هستهای در نزدیکی خود زندگی کرده است. تنها نکته تازه این است که بمب اتمی ایران، ضربه شدیدی به منافع آمریکا در خاورمیانه و در سراسر جهان خواهد زد. بیست سال است که دولتهای آمریکا تاکید کرده اند که هیچگاه به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای داده نخواهد شد. هنگامی که ایران این کار را انجام دهد، ته مانده هیبت آمریکا در خاورمیانه هم بخار خواهد شد.
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📌فعال رسانهای آمریکایی:
🔹سازندگان تسلیحات و مجتمعهای صنعتی نظامی با سرقت پولهای ما در هر جنگی که کشورمان درگیر آن میشود، میلیاردها دلار به دست میآورند.
🔹سیاستمداران به خاطر این که ما را درگیر کردند، رشوه میگیرند و آمریکاییهای احمق هنوز فکر میکنند که دولت ما برای #دموکراسی میجنگد و خواهان صلح است!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️کارشناس آمریکایی:
🔻 آمریکا مایه تمسخر جهان شده و من میبینم که کشورم از درون دارد متلاشی میشود!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🛑📸 نام اثر: دود شدن ۸ هزار میلیارد دلار آمریکا در سوریه
هنرمند: جمهوری اسلامی ایران😎
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔺 بزرگترین تهدید آمریکا از نظر مردم آمریکا کدام کشور/دولت است؟
🔸نظرسنجی جدید دانشگاه کوئینیپیاک:
اول- چین ۶۱ درصد
دوم- روسیه ۲۲ درصد
سوم- کره شمالی ۸ درصد
چهارم- ایران ۲ درصد
https://thehill.com/policy/international/3901788-60-percent-of-americans-think-china-is-a-bigger-threat-than-russia/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✅ ویژگی های تهدید نرم
ـ تهدید نرم دو پیکارگاه دارد؛ یکی قلب و دیگری مغز. تصرف قلب ها و ذهن ها هدف منازعات نرم است.
ـ در تهدید نرم، عامل تهدید به دنبال فراهم کردن الگوهای اقناعی است و می کوشد مخاطب را به گونه ای تحت تأثیر قرار دهد که اولویت های خود را مطابق خواسته های عامل تهدید فهم و درک کند.2
ـ تهدید نرم همراه با نمادسازی است. این امر با بهره گیری از نمادهای تاریخی یا مذهبی صورت می گیرد.
ـ تهدید نرم، پایدار و با دوام است و اگر دشمن موفق به تصرف افکار و دل ها شود، به راحتی نمی توان آن را بازپس گرفت.
تهدید نرم، تردید آفرین است. با ایجاد تردید و ناامیدی شروع می شود و به تردید در باورها و عقاید سیاسی می انجامد.
ـ تهدید نرم، پر تحرک و جاذبه دار است و افراد، خواسته یا ناخواسته به استخدام کارگزاران اصلی جنگ نرم درمی آیند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat