فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😳اصلاحات نقطه مقابل انقلابیگری است!
♦️سیدحسین مرعشی (دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی): اساسا روحیه انقلابی و روشهای انقلابی، با منشهای اصلاحطلبی در مقابل هم قرار میگیرند.
♦️اگر راهی بهتر از اصلاحات میشناختیم، آن را انتخاب میکردیم و اصلاحات در نقطه مقابل حرکتهای دفعی است و پروسهای زمانبر و البته کم هزینهتر است.
📍پ.ن؛ اعتراف صریحتر از این؟ یعنی بالاخره اصلاحات میتونه باعث سقوط نظام بشه😊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✍⚠️ البته که روحانی دروغ نگفت برجام یا همان خسارت محض سرمایههای زیادی برای ایران به ارمغان آورد‼️
✅ جیسون رضاییان، محمدعلی شعبانی، سیامک و محمدباقر نمازی و..... جاسوس های دیگری که از زمان گفت و گوهای موسوم به برجام و انعقاد آن و بعد از توافق یکی پس از دیگری وارد ایران شده و هر یک به نحوی در قسمتی از نهادهای جمهوری اسلامی وظایف خود را در قبال سرویسهای جاسوسی انجام میدادند.
✅ با رصد دقیق نیروهای امنیتی ایران و دستگیری این جاسوسها علاوه بر اینکه اقتدار امنیتی ایران به سرویسهای جاسوسی دشمن ثابت شد، جمهوری اسلامی توانست پولهای بلوکه شده زیادی را در قبال آزادی آنها به دست آورد؛ که البته قرار بود چنین پولهایی از قبل برجام نصیب ایران شود.😉
#شطرنج باز۳۱۳
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔴 بعد از حمله تروریستی سال قبل داعش به حرم #شاهچراغ، دو نقطه محل تجمع باقیماندههای این گروهک تروریستی در عراق و آذربایجان باید با موشکباران میشد.
🔻متاسفانه برخی مسئولین امنیتی وقت مانع شدند. الان بهترین فرصت برای موشکباران این دونقطه است. داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
📸 حملات تروریستی از سال 2012!
نکته حائز اهمیت رنگ اطراف ایران و حتی تعدد نقاط در قلب اروپاست!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
#سلام_امام_زمانم 🖤
📖 السَّلاَمُ عَلَيْكَ يَا مَهْدِيَّ اَلْأَرْضِ وَ عَيْنَ اَلْفَرْضِ...✋🌱
▪️سلام بر تو ای مولایی که حقیقت دین از قلب نازنین تو میتراود...
سلام بر تو و بر روزی که از جانب خدا به سوی اسرار زمین هدایت میشوی!
📚 صحیفه مهدیه، زیارت حضرت صاحبالامر در سرداب مقدس، ص۶۱۰.
#امام_زمان (عج)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 بخش دوم مقاله «چقدر باید از چین بترسید؟ همه چیز به پاسخ به این پنج پرسش بستگی دارد. میتوان نظم جهانی را مشاهده کرد که به طرز شگفت آوری شبیه به اوایل جنگ سرد است.»
✳️ اگر این موارد را کنار یکدیگر بگذارید به راحتی می توان فهمید که چرا بسیاری از تحلیلگران نسبت به چشم انداز بلند مدت چین بدبین هستند. سیاست ایالات متحده و کیفیت رهبری چین می تواند این مشکلات را بدتر کند. با این وجود، دست کم گرفتن چین یک شرط بندی خطرناک خواهد بود. صنایع آن کشور بر برخی از بخش های مهم از جمله فناوری خورشیدی و بادی تسلط دارند و صنعت خودروهای برقی آن کشور در حال بهتر شدن در مقایسه با صنعت مشابه در سایر نقاط جهان است.
✳️ سه شرکت از برترین شرکت های ساختمانی جهان که بیش ترین درآمد سالانه را دارند چینی می باشند. چین برای برای تضمین دسترسی به مواد معدنی و فلزات حیاتی تلاش زیادی کرده است و دلایل زیادی وجود دارد که انتظار داشته باشیم چین در آینده به عنوان بازیگر اصلی اقتصادی باقی بماند. پرسش بزرگ این است که آیا اقتصاد چین ایالات متحده را شکست خواهد داد یا برای همیشه از مهم ترین ابعاد قدرت اقتصادی عقب خواهد ماند یا به برابری ای خشن با امریکا دست خواهد یافت؟
❇️ پرسش دوم: آیا کنترل صادرات ایالات متحده کارساز خواهد بود؟
✳️ پاسخ شما به پرسش اول تا حدی بستگی به این دارد که آیا فکر می کنید جنگ اقتصادی دولت بایدن علیه چین موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر. با ممانعت از دسترسی چین به نیمه هادی های پیشرفته (و فناوری های مرتبط) ایالات متحده امیدوار است که برتری فناوری را در این بخش مهم حفظ کند. اگرچه مقام های ایالات متحده اصرار دارند که این اقدامات محدود به نگرانی های محدود امنیت ملی است (آن چه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آن را "حیاط کوچک و حصار بلند" توصیف می کند) به نظر می رسد هدف واقعی کُند کردن پیشرفت فناوری چین به طور گسترده تر باشد. پرسش این است که آیا این کارزار در طولانی مدت موفق خواهد شد یا خیر. حتی یک جداسازی جزئی هرگز بدون هزینه نیست و این محدودیت ها نوآوری را در ایالات متحده و سایر کشورهایی که میخواهند با کارزار ایالات متحده همراه شوند کُند خواهد ساخت.
❇️ ایجاد موانع تکنولوژیکی هرگز 100 درصد موثر نیستند و این سیاست به چین انگیزه زیادی می دهد تا در طول زمان خودکفاتر شود. به این دلایل و دلایل دیگر کارشناسان آگاه در مورد تاثیرگذاری این اقدامات اختلاف نظر دارند. چین در حال حاضر علیه شرکت ها و متحدان ایالات متحده اقدام تلافی جویانه انجام می دهد و اقدامات متقابل آن ممکن است به همین جا ختم نشود. با این وجود، نکته نهایی این است که اگر فکر می کنید این کارزار به خوبی کار خواهد کرد کمتر نگران چالش بلند مدتی که چین برای برتری ایالات متحده یا نظم جهانی موجود ایجاد میکند خواهید بود. اگر فکر می کنید این رویکرد ممکن است برای مدتی کار کند اما نه برای همیشه یا این که در نهایت باعث واکنش شدید در چین و برخی کشورهای کلیدی دیگر خواهد شد باید خیلی بیش تر نگران باشید.
✳️ پرسش سوم: شی جین پینگ مائو تسه تونگ دیگری است یا لی کوان یو دیگری؟
❇️ رشد سریع چین تحت "رهبری جمعی" پس از مائو آغاز شد. با این وجود، امروز شی قدرت را تا حدی متمرکز کرده که از زمان شخص مائو به این سو دیده نشده بود و کیش شخصیتی مائو گونه را پرورش داده که در آن افکار او خطاناپذیر تلقی می شود و تصمیمات اش قابل تردید نیست. اجازه دادن به یک نفر در یک کشور برای در اختیار داشتن قدرت کنترل نشده است معمولا دستور العملی برای فاجعه است. هیچ انسانی خطاناپذیر نیست و اجازه دادن به یک فرد جاه طلب و با اراده که بدون محدودیت عمل کند این احتمال را افزایش می دهد که اشتباهات بزرگی مرتکب شود و برای مدت طولانی اصلاح نشود. صرفا جهش بزرگ مائو را در نظر بگیرید (که باعث قحطی ای شد که میلیون ها نفر را کُشت) یا آسیبی که چین در طول انقلاب فرهنگی متحمل شد. اگر این به اندازه کافی هشداردهنده نیست هزینه های دیدگاه های فاجعه بار "رجب طیب اردوغان" رئیس جمهور ترکیه در مورد سیاستگذاری های پولی یا قطار شکسته ای که "ایلان ماسک" از توئیتر برجای گذاشته را در نظر بگیرید. مطمئنا تعداد انگشت شماری از افراد وجود دارند که از شانس ها سرپیچی می کنند، به طور مداوم بازار را شکست می دهند و هرگز به طور جدی در اشتباه نیستند. شاید وارن بافت یا لی به این سطح از خرد نزدیک شوند اما این موضوع در مورد اکثر رهبران صدق نمی کند و آنان دچار قصور و اشتباه می شوند.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/08/07/china-rise-geopolitics-great-power-scared/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی مجری بیبیسی خود را نماینده مردم ایران جا میزند؛ با این توافق بسیاری از معترضین در ایران از رویکرد دولت بایدن دلسرد میشوند!
🔷 مشاور سابق وزارت خارجه آمریکا: دولت آمریکا درست مذاکره نکرد، این بزرگترین اشتباه دیپلماتیک دولت بایدن بود؛ ما چند سال پیش توانستیم دو زندانی آمریکایی را بدون پرداخت پولی از ایران خارج کنیم.
🔶 شهیر شهید ثالث تحلیلگر سیاست خارجی: آمریکا دریافته که گزینه جنگ معقول نیست و با توجه به تزلزل در اقتصاد آمریکا و غرب، تبعات پیشبینی نشدهای برای آنها دارد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️ کارتر: اگر به دور دنیا بروید و از مردم بپرسید که جنگستیزترین کشور روی زمین کدام کشور است، فکر میکنید چه پاسخی خواهند داد؟ خواهند گفت ایالات متحده.
🔹ترومن: جنگ در کره برای امنیت ملی و بقای خودمان است.
🔸نیکسون: ما این اقدام را نه به منظور گسترش جنگ به کامبوج بلکه به منظور پایان دادن به جنگ در ویتنام انجام میدهیم.
🔹بوش پدر: حملات هوایی علیه اهداف نظامی در عراق در حال انجام است. ما مصمم هستیم که پتانسیل بمب هستهایِ صدام حسین را از بین ببریم. ما همچنین تأسیسات تسلیحات شیمیایی او را نابود خواهیم کرد.
🔸کلینتون: ما از قدرت نظامی استفاده کردیم تا تجاوزات آقای میلوسویچ را شکست دهیم و در جنگ پیروز شدیم.
🔹باراک اوباما: رژیم قذافی رو به پایان است.
🔸ترامپ: مدت کوتاهی پیش به نیروهای مسلح ایالات متحده دستور دادم تا حملات دقیقی را به اهداف مرتبط با تواناییهای تسلیحات شیمیایی بشار اسد، دیکتاتور سوریه انجام دهند.
📣 هژمونی که حافظ صلح است😊
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
.
♻️ هرم قدرت
🔰حسین مرعشی، پسرعموی همسر هاشمی رفسنجانی در جهان آرا اعتراف کرد که سلاحورزی یکی از مهرههای آنهاست و اگر این هم نباشد، سلاحورزی دیگری میآید چون آنجا را تصرف کردهایم.
تشکیلات هاشمی را میتوان به هرم قدرت ماسونی تشبیه کرد که در رأس آن رفسنجانی بود و مرعشی یکی از اعضای زیر مجموعه آن است که خودنمایی میکند؛ رأس هرم رفته اما بدنه همچنان پابرجاست.
مرعشی رییس خطرناکترین حزب کشور است که پیشتر هم گفته بود: حزب کارگزاران حزبی سکولار و لیبرال مسلمان است؛ آیکیوی ما از بقیه بیشتر است، مردم شهرستان که به ما و لاریجانیها رأی ندادند عقب مانده سیاسیاند... در سال ۸۸ چه خونها که به خاطر اظهارات خاندان هاشمی به زمین ریخته نشد؛ و ملاحظه هم میکنید که با وجود مخالفت اداره نهادهای امنیتی و فشارهای رسانههای انقلابی؛ موفق نشدند تا سلاحورزی کسی که به فتنه ززآ دمید و صدها نفر از طرفین کشته شدند، را جابجا کنند! چون نفوذیها در تار و پود کشور لانه کردهاند.
⚠️ به این نکته توجه کنید که مرعشی خیلی خوب نشان داد که تغییر ریل اقتصاد این کشور از وضعیت فعلی، با تغییر یک نفر به عنوان رییس جمهور اتفاق نمیافتد بلکه نیاز به یک برخورد بنیادین در لایههای دیگر این نظام برای مهار کردن تفکر سرمایهداری زالوصفت هستیم.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✅ گفتگوی کارشناسان سیاسی در مورد معامله ایران و آمریکا...
📍کارشناس آمریکایی: ایران از وضعیت موجود به خوبی سوءاستفاده کرد و توانست از گروگانهایی که دارد برای معامله با آمریکا استفاده کند...
🔻کارشناس عرب: اینکه اسرائیل مدعی است میتواند به ایران و برنامه هستهای آن به تنهایی حمله کند یک حرف توخالی است/چرا آمریکا فقط بر خطر وجود برنامه هستهای ایران در خاورمیانه تاکید میکند؟ ایالات متحده باید دورویی را کنار گذاشته و از زرادخانه هستهای بزرگ اسرائیل هم صحبت کند...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 دولت آمریکا با این توافق هرکسی که به اون امید بسته بود را نا امید کرد...
دقیقا همینه؛
سالها رهبر ایران تاکید داشت آمریکا غیر قابل اعتماد است
حالا مخالفین رهبر ایران که به خاطر همین جمله بهش اعتراض داشتن یقین پیدا کردن غیر قابل اعتماده و امید بستن بهش حماقته...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥افشاگری نمایندهٔ سابق پارلمان بریتانیا از حمایت دولتهای غربی از داعش و القاعده
🔹جورج گالوی: داعش و القاعده دقیقاً آن چیزی نیست که به ما گفته شده است. آنها در واقع ابزار سرویسهای اطلاعاتی و دولتهای غربی هستند.
🔹در سوریه ما پشتیبان هوایی، بنیانگذار و تأمینکنندهٔ سلاح داعش و نیروهای افراطی اسلامگرا بودیم.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
«وقتی به آنان میگويند: در زمين فساد نكنيد! میگويند: ما فقط اصلاحطلبیم!»
آیه ۱۱ سوره مبارکه بقره.
📣دارودسته خاتمی ⚠️⚠️⚠️
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
.
#سلام_امام_زمانم 🖤✋
اَيْنَ مُبيدُ الْعُتاةِ وَالْمَرَدَةِ،
اَيْنَ مُسْتَاْصِلُ اَهْلِ الْعِنادِ وَالتَّضْليلِ وَالْأِلْحادِ🚩
كجاست نابود كننده سركشان و متمردان؟ كجاست ريشه كن كننده ستيزه جويان و گمراهان و بى دينان؟
.
أَیْنَ الْمُعَدُّ لِقَطْعِ دابِرِ الظَّلَمَهِ🚩
كجا است آنكسى كه براى بركندن ريشه ظالمان و ستمگران مهيا و آماده گرديده.
#امام_زمان (عج)🖤
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 بخش سوم مقاله «چقدر باید از چین بترسید؟ همه چیز به پاسخ به این پنج پرسش بستگی دارد. میتوان نظم جهانی را مشاهده کرد که به طرز شگفت آوری شبیه به اوایل جنگ سرد است.»
استفان والت
فارن پالیسی
✳️ منظورم این است که آینده نزدیک و میان مدت چین بستگی زیادی به این دارد که آیا شی حتی نیمی از آن چیزی که فکر می کند باهوش است یا خیر. او آشکارا در تحکیم قدرت نابغه است همان گونه که پاکسازی اخیر "کین گانگ" وزیرخارجه و چندین افسر ارشد نظامی چینی به ما یادآوری می کند. با این وجود، علیرغم آن که شی پاندمی کووید را به درستی مدیریت کرد برخی از درخشان ترین ستارگان اقتصاد چین را تضعیف نمود. هر چه قدرت او تجمیع می شود وجهه جهانی چین کاهش می یابد. به نظر می رسد قضاوت های سیاسی او بدتر است.
✳️ پرسش چهارم: آیا آسیا وضعیتی متوازن و متعادل پیدا خواهد کرد؟
یکی از شکست های بزرگ شی این بود که تلاش بیش تری برای دلسرد کردن همسایگان چین از پیوستن به نیروهای مخالف چین انجام نداد. در عوض، قدرت رو به رشد چین احتمالا برای سایر کشورهای آسیایی نگران کننده بود اما اعلام علنی جاه طلبی های جهانی چین و استقبال از دیپلماسی گرگ جنگجو و واکنش بیش از حد به کوچک ترین مسائل و به کارگیری تاکتیک تهاجمی علیه تایوان و دریای چین جنوبی مشکل را بدتر ساخت. نتیحه چنین رویکردی چه بود؟ هند و ایالات متحده به نزدیک تر شدن ادامه دادند و اکنون ژاپن و استرالیا در گفتگوی امنیتی چهارجانبه به آنان ملحق شدهاند. توافق نامه اوکوس AUKUS روابط استراتژیک و همکاری امنیتی بین ایالات متحده، استرالیا و بریتانیا را تقویت کرده است. ژاپن به سرعت در حال افزایش هزینه های دفاعی خود و بهبود روابط ظریف خود با کره جنوبی است.
✳️ هم چنین، اتحادیه اروپا شیفتگی کم تری در مقایسه با گذشته برای سرمایه گذاری چینی دارد و افکار عمومی در اروپا و آسیا نسبت به نقش جهانی چین بسیار محتاط تر شده اند. با این وجود، اثربخشی نهایی این اقدامات باید دیده شود. یک ائتلاف متعادل کننده در آسیا با مشکلات اقدام جمعی قابل توجهی مواجه است و اروپا نقش استراتژیک مهمی در آنجا ایفا نخواهد کرد. فاصله ای که این کشورها را از یکدیگر جدا می کند بسیار زیاد است.
❇️ هیچ کس نمی خواهد دسترسی کامل به بازار چین را از دست بدهد و کشورهایی مانند کره جنوبی و ژاپن پیشینه روابط پر چالشی با یکدیگر داشته اند. دولت های آسیایی اگر واشنگتن بیش از حد رویکرد متخاصمانه علیه چین در پیش گیرد عصبی می شوند زیرا می خواهند درگیری چین و امریکا به آنان آسیب جانبی وارد سازد. هنوز مشخص نیست آیا تلاش امریکا و متحدان آسیایی آن کشور برای ایجاد توازن و تعادل در منطقه کارآمد خواهد بود یا خیر. اگر آنان این کار را انجام دهند احتمال هژمونی چین در آسیا بسیار کمتر است و خطر جنگ کاهش می یابد. با این وجود، اگر آنان در ایجاد توازن موفق نشوند باید بیش تر نگران شوید.
❇️ پرسش پنجم: سایر نقاط جهان چه خواهند کرد؟
✳️ موضوع نهایی به خودی خود مربوط به چین نیست. مسئله در مورد نحوه واکنش سایر نقاط جهان است. یک الگوی واضح در حال ظهور است: کشورهای آسیایی که بیش از همه در مورد چین نگران هستند به یکدیگر نزدیک تر شده و به سمت ایالات متحده جذب میشوند. اکثر اروپایی ها با اکراه از آمریکا پیروی می کنند زیرا هنوز به حمایت ایالات متحده وابسته هستند و بنابراین گزینه زیادی برای انتخاب ندارند. روسیه چاره چندانی ندارد جز اینکه به تنها شریک قدرت اصلی خود یعنی چین بچسبد و قدرت های متوسط در سرتاسر جهان شرط های خود را پوشش میدهند، زنجیرههای تامین استراتژیک خود (تجارت و سرمایه گذاری، روابط دیپلماتیک و حمایت نظامی) را تنوع می بخشند و سعی می کنند از انتخاب یک طرف در مقابل طرف دیگر خودداری ورزند. برای آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، برزیل و برخی دیگر از کشورها رقابت بین چین و ایالات متحده فرصتی است تا از روابط با هر دو طرف سود ببرند.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/08/07/china-rise-geopolitics-great-power-scared/
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸این ویدئو را باید هزاران بار ببینیم. جمعی از سیاستمداران #دموکرات آمریکایی در مجمعی به نام «مرکز ترومن» گرد هم آمدهاند و استراتژی ترومن را بازخوانی میکنند.
🔹در پایان این ویدئو یکی از اعضای مرکز ترمن خطاب به «جیک سالیوان»، معمار توافق هستهای با ایران میگوید نصیحتهای ترومن را به کار ببر، #هری_ترومن (سی و سومین رئیس جمهور آمریکا) میگفت: «جنگ را به سرزمینهای آنها ببرید، نگذارید جنگ را به خانه شما بیاورند. آنها را در موضع دفاع قرار دهید و هرگز برای هیچ چیز عذر خواهی نکنید.»
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
◾️ تحقیقات نشان میدهد که متأسفانه چین هم مثل ایران کشورش را در نزدیکی پایگاههای نظامی آمریکا ساخته!
به نظر شما چرا برخی کشور ها ، سرزمین خود را وسط پایگاه های آمریکا بنا کرده اند؟ آیا این تهاجمی آشکار علیه پایگاه نظامی ایالات متحده محسوب نمیشود؟
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
✡️ ژانر وسترن در خدمت نظام لیبرالیسم
1️⃣ #ژانر_وسترن (Western) یک «فُرم هنری» ظهور یافته در پسِ شکلگیری ایالات متحده آمریکا است که توانست در «پیشبرد اهداف رسانهای» این کشور نقشی بیبدیل ایفا نماید و موفق شد تا الگوی #شهروندی و #قانونمداری نوینی را مبتنی بر «تفکر لیبرالیسم» ایجاد نماید و تودههای اجتماعی را به آن الگو رهنمون شود.
2️⃣ #تفکر_لیبرالیسم در تنظیم الگوی جدید «شهروندی» با چالش مهمّی مواجه بود. زیرا پذیرش #قوانین و تن دادن به هرگونه «مقرراتی» در حکم پذیرش #محدودیت تلقّی میشد و این همان چیزی بود که #تفکر_لیبرال در تعارض با آن اعلام موجودیّت کرده بود!!
3️⃣ با توجه به شعارهای لیبرالی، انسانها #آزاد هستند و پیگیری «قوانین دینی» و «مقرّرات شرعی» در امور حاکمیتی و تنظیم روابط اجتماعی امری مردود است؛ زیرا موجب ایجاد #محدودیت برای انسان خواهد شد! اما حالا همین تفکر برای تحقق #حکومت و شکلدادن به یک ساختار «حاکمیتی» ناگزیر به وضع یک سری #قوانین و #مقررات بود که موجب ایجاد محدودیت در روابط اجتماعی انسانها میشد!
4️⃣ در این شرایط بود که «نظام لیبرالیسم» با استفادهٔ هوشمندانه از ظرفیت #رسانه و بهرهگیری هوشمندانه از قابلیت «ژانر وسترن» توانست این «تناقض» و «پارادوکس» را بدون پاسخ منطقی رها کرده و الگوی «شهروندی» و «قانونمداری» نوینی را تعریف نماید که وضع قوانین و مقررات اجتماعی در آن بهصورت یک مطالبهٔ عمومی درآمده باشد و به هیچ عنوان عملی شیطانی برای حذف قوانین و مقرّرات الهی از زندگی اجتماعی انسانها خوانده نشود و در نتیجه شعار و ژست #آزادی غربی را با چالش مواجه نسازد.
5️⃣ در تولیدات سینمایی ژانر #وسترن سعی میشد تا از عدم حضور «قانون» و عدم توانمندی «مجریان قانون» بهعنوان عامل اصلی ایجاد «ناامنی» تعبیر شود و از این طریق درخواست حضور قدرتمند طیفی را تحت عنوان #کلانتر (Sheriff) موجّه ساخته و به یک مطالبهٔ عمومی مبدل نمود. «کلانترهایی» که با حضور کلیدی در #سینمای_وسترن توانستند زمینهساز پذیرش حضور گسترده و مقتدر #پلیس در زندگی انسان غربی شوند و نقشی کلیدی را در اعمال محدودیّت در جامعه ایفا نمایند.
📣 حال آنکه در اسلام اول از همه خود فرد باید مراقب رفتار خود باشد و بعد از آن قانون برگرفته از شرع اسلام بر او حاکم خواهد بود....
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🔺این دیگر کیهان و فارس و تسنیم و... نیست که هزار بهانه ازشان بگیرند، بهزاد نبوی است و درباره دستپروردههای خودشان حرف زده.
▪️به مجله آگاهی نو گفته است: «تصور میکنم برخی افراد در بدنه اصلاحطلبان طی یک سال گذشته، به این نتیجه رسیدهاند که کار دارد تمام میشود پس بگذارید ما برای حرکتهای بعدی خودمان را آماده کنیم و جا باز کنیم در حرکت بعدی. استنباط من این بود. حالا نمیدانم چقدر درست است و چقدر غلط. ولی احساس میکنم که نگران بودند که سرشان بیکلاه بماند.»
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟨 تحلیل نشریه هیل وابسته به کنگره آمریکا؛
رقابت تهران و ریاض در آینده نه چندان دور دوباره با انتقام ظاهر خواهد شد. بخش اول
🟡 برای یک چشم آموزش ندیده به نظر میرسد که این منطقه دستخوش تغییرات گستردهای شده است. امارات متحده عربی و عربستان سعودی که زمانی متحدان یکدیگر بودند اکنون در رقابت برای کسب قدرت و نفوذ منطقهای گرفتار شده اند. دشمنان وجودی دیرینه مانند بحرین و امارات از یک سو و اسرائیل از سوی دیگر روابط دیپلماتیک شان را عادی ساخته و همکاریهای امنیتی با یکدیگر را افزایش داده اند.
🟡 عربستان و قطر با یکدیگر آشتی کردند. ترکیه در راستای نزدیک شدن به مصر و چندین کشور خلیج فارس گامهای مهمی برداشته است. چین به بهعنوان یک بازیگر اقتصادی و ژئوپولیتیکی موثر در منطقه در حال ظهور است و به نظر میرسد جنگ سرد ایران و عربستان وارد دوره تنش زدایی با میانجی گری چین شده است. تمام این رخدادها در حالی در جریان است که ایالات متحده هم چنان بین محور بارها اعلام شده خود به سوی اقیانوس هند و اقیانوس آرام و نقش میراثی اش به عنوان متعادل کننده سنگ بنا در منطقه خلیج فارس در نوسان است.
🟡 در ظاهر به نظر میرسد که این منطقه نه تنها دستخوش تغییر و تحول است بلکه تحولی تقریبا غیر قابل توضیح است که در بهترین حالت به ویژگیهای خاص رهبران مختلف ملی و هوسهای سیاست داخلی قدرتهای منطقه نسبت داده میشود.
🟡 با این وجود، به سادگی میتوان گفت که این گونه نیست. چندین پویایی ژئوپولیتیک بسیار قدیمی در خلیج فارس وجود دارد پویاییهایی که ۵۰ یا ۱۰۰ یا حتی ۵۰۰ سال پیش برای دیپلماتها، ژنرالها و روسای سیاسی آنان آشنا بود. برای مثال، پویایی رقابت قدرتهای بزرگ را در نظر بگیرید رقابت بین قدرتهای بزرگ جهانی برای نفوذ، منابع و مزیت استراتژیک. پس از لحظه تک قطبی پس از جنگ سرد منطقه و در واقع جهان بازگشت رقابت قدرتهای بزرگ را تجربه کرده بودند با بازیگران بزرگ جهانی که برای نفوذ و مزیت استراتژیک در حال تکاپو هستند.
🟡 اتکای تاریخی خلیج فارس به ایالات متحده برای تضمینهای امنیتی به دلیل تعامل اقتصادی رو به رشد چین به چالش کشیده شده و راه جایگزینی برای توسعه تجارت و زیرساخت ارائه میدهد. به طور همزمان، افزایش اهمیت اقتصادی هند باعث افزایش همکاری آن کشور با کشورهای حاشیه خلیج فارس شده در حالی که روسیه نیز به دنبال گسترش جایگاه منطقهای خود از طریق مشارکت نظامی است.
🟡 در چنین پس زمینهای ما هم چنین شاهد بازگشت یک عنصر اصلی از ژئوپلیتیک پیش از جنگ جهانی اول بوده ایم: تعادل و توازن سخت گیرانه و مبتنی بر منافع که در آن دولتها به دنبال مقابله یا خنثی کردن قدرت و نفوذ بازیگران مسلط یا تهدیدکننده با تشکیل اتحادها، ایجاد قابلیتهای نظامی یا پیگیری مانورهای دیپلماتیک بدون اشاره به هویت یا ایدئولوژی هستند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🟨 تحلیل نشریه هیل وابسته به کنگره آمریکا؛
رقابت تهران و ریاض در آینده نه چندان دور دوباره با انتقام ظاهر خواهد شد. بخش دوم
🟡 در چنین پس زمینهای ما هم چنین شاهد بازگشت یک عنصر اصلی از ژئوپلیتیک پیش از جنگ جهانی اول بوده ایم: تعادل و توازن سخت گیرانه و مبتنی بر منافع که در آن دولتها به دنبال مقابله یا خنثی کردن قدرت و نفوذ بازیگران مسلط یا تهدیدکننده با تشکیل اتحادها، ایجاد قابلیتهای نظامی یا پیگیری مانورهای دیپلماتیک بدون اشاره به هویت یا ایدئولوژی هستند.
🟡 به یک معنا شکلی از ایجاد توازن و تعادل از زمان انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی زمانی که ایالات متحده کشورهای سنی خلیج فارس را گردهم آورد تا تلاش ایران شیعه برای صدور انقلاب خود و ایفای نقش مسلط در منطقه را خنثی کند واقعیت موجود در منطقه بوده است. با این وجود، از حدود سال ۲۰۱۵ میلادی به این سو توازن شکل جدیدی به خود گرفته شکلی که بیشتر یادآور ژئوپلیتیک پیش از قرن بیستم است.
🟡 مفهوم تنش زدایی یک استراتژی دیپلماتیک که توسط دولتها برای کاهش تنشها با رقبا یا دشمنان از طریق گفتگو، مذاکرات و اقدامات اعتمادساز به کار میبرند هم چنین میتواند به ما در درک آن چه در خلیج فارس میگذرد کمک کند. با نزدیکی عربستان سعودی و ایران مانند نزدیکی ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۷۰ میلادی این دو کشور تصمیم گرفته اند از شدت رقابت و لفاظیهای خصمانه علیه یکدیگر بکاهند و رفتارشان را نسبت به یکدیگر تعدیل کنند. با این وجود، همان گونه که در دوران تنش زدایی شوروی و آمریکا رخ داد این نشان دهنده پایان درگیری وجودی بین آنان نیست. تنشها ممکن است آرام شوند، اما از بین نرفته اند. به همین ترتیب در خلیج فارس امروز مناقشه عربستان و ایران به نحوی معجزه آسا حل نشده است. این به سادگی یک مرحله آرامتر از مبارزه وجودی آن دو کشور برای برتری منطقهای است.
🟡 در نهایت، هنر حفظ شراکتهای متعدد و در عین حال اجتناب از وابستگی بیش از حد به یک قدرت واحد میتواند پویایی در حال تحول در خلیج فارس را به شکلی روشنتر آشکار سازد. اتکای صرف به یک متحد میتواند کشورهای خلیج فارس را در برابر تغییر پویایی جهانی یا تغییرات ایجاد شده در اولویتهای سیاست خارجی ایالات متحده آسیب پذیر سازد. کشورهای حاشیه خلیج فارس با استفاده از فرصتهای ایجاد شده از طریق ورود کشورهای جدید فرا منطقهای سعی کرده اند تا با همسویی فرصت طلبانه با یک قدرت خارجی در برخی موضوعات و همسویی با سایر قدرتهای خارجی در مورد برخی دیگر از موضوعات خطرات و تهدیدات متوجه خود را کاهش دهند. تمام این موارد در عین بهره برداری از فرصتهای جدید اقتصادی و دیپلماتیک ارائه شده از طریق ورود بازیگران جدید منطقهای بوده است.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇺🇸جمع شدن دست و پای آمریکا از منطقه غرب آسیا از زبان تحلیلگر سیاسی شبکهی مزدور منوتو : یک زمانی آمریکا تصمیم می گرفت امیر فلان کشور عربی بماند یا نماند، اما امروز امارات با چین مانور نظامی برگزار می کند و این کابوس آمریکاست...
⚡️حضور چین، یعنی مرگ آمریکا در خاورمیانه!
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
.
#سلام_امام_زمانم 🖤✋
اَيْنَ مُبيدُ الْعُتاةِ وَالْمَرَدَةِ،
اَيْنَ مُسْتَاْصِلُ اَهْلِ الْعِنادِ وَالتَّضْليلِ وَالْأِلْحادِ🚩
كجاست نابود كننده سركشان و متمردان؟ كجاست ريشه كن كننده ستيزه جويان و گمراهان و بى دينان؟
.
أَیْنَ الْمُعَدُّ لِقَطْعِ دابِرِ الظَّلَمَهِ🚩
كجا است آنكسى كه براى بركندن ريشه ظالمان و ستمگران مهيا و آماده گرديده.
#امام_زمان (عج)🖤
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat
🌏 شما روسیه را به دلخواه خود می بینید. قسمت اول
فارن پالسی
❇️ در اکتبر 2022، نوشتم که جنگ اوکراین یک "آزمون رورشاخ Rorschach Test" بین دو دیدگاه متضاد درباره سیاست بینالملل و سیاست خارجی فراهم میکند. کسانی که حمایت بیپایان از کییف را تأیید میکنند، این جنگ را بهعنوان نقطه عطفی تعیین کننده با پیامدهای دوررس برای نظم جهانی آینده میبینند. اگر روسیه شکستی خوارکننده را تجربه کند، ناتو تقویت خواهد شد، نورم های جهانی در مخالفت با تسخیر و سلطه، استوارتر می شود و تجدیدنظرطلبانِ آینده، از تلاش های مشابه بازداشته می شوند.
❇️ با این حال، اگر این جنگ، چیزی نصیب روسیه شود، آنگاه این اصول تضعیف خواهند شد، متجاوزان احتمالی جسورتر می شوند، دموکراسی بیاعتبار خواهد شد و سیاست جهانی در مسیر ترسناکی خواهد افتاد. در مقابل، کسانی که حمایتی مشروطتر از کییف را توصیه میکنند، این جنگ را بهعنوان رخدادی محدودتر میبینند که بر رویدادهای بعدی در آفریقا، آسیا، خاورمیانه یا هر نقطهای دیگر از جهان، تأثیر چندانی نخواهد گذاشت، هرچند با این نظر موافقاند که پیروزی اوکراین مطلوب است اما باور دارند که هدفهای جنگ ناتو (و کییف) باید با در نظر گرفتن چشم انداز واقع بینانه نظامی اوکراین و سنجش دقیق هزینهها و ریسکها تعیین شود.
❇️ ممکن است فکر کنید که یک سال و نیم گذشته باید قاعدتا موجب تجدیدنظر در برخی از دیدگاههای ناظران خارجی شده باشد تا دست کم اندکی محافظهکارانه تر عمل کنند. شکست تهاجم ابتدایی روسیه، تحمیل تحریمهای گسترده و ضدحملات موفق اوکراین در تابستان 2022، مسکو را متقاعد نکرد تا از جنگ دست بردارد و عملکرد نظامی اش هم از آن زمان بهتر شده است.
❇️ ضدحمله کنونی اوکراین هنوز به دستاوردهای معناداری نرسیده، هرچند کییف هنوز به هیچ حمله همه جانبه ای علیه خطوط اصلی دفاعی روسیه دست نزده است. اما به جای هضم این تحولات تازه و بازنگری در دیدگاههایشان، بسیاری از ناظران، صرفا در باورها و تعهدات قبلیشان راسختر شده و رویدادهای اخیر را به عنوان تاییدی بر مواضع گذشته شان تعبیر می کنند.
❇️ این گرایش همزمان با شورش کوتاه ماه گذشته یوگنی پریگوژین و گروه واگنر آشکارا به نمایش درآمد. حجم گسترده ای از تحلیل و تفسیرها، به کالبدشکافی این پیشامد غریب اختصاص یافت اما آنچه من را شگفت زده کرد، زاویه نگاه ناظران خارجی بود که این شورش را تأییدی بر مواضع قدیمیشان و دلیلی برای تثبیت نظریات پیشین خود دیدند. تندروهای غربی، بلافاصله ادعای پریگوژین را در بوق کردند که توجیهات ولادیمیر پوتین برای شروع جنگ، دروغهایی بیش نبوده و با این کارشان یک لاف زن شناخته شده را به عنوان یک منبع بسیار معتبر معرفی کردند. دیگرانی هم بهسرعت نتیجه گرفتند که پوتین به دردسر عمیقی افتاده، سلطه اش بر قدرت در کرملین برای همیشه تضعیف شده، واکنش ملایم او به مبارزه طلبی پریگوژین نشاندهنده این است که او یک ببر کاغذی است و تهدیدهایش برای تشدید جنگ، لاف زنی هایی است که می توان آنها را نادیده گرفت.
منبع
https://foreignpolicy.com/2023/07/21/putin-prigozhin-russia-west-rorschach/?tpcc=recirc_latest062921
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌤🌤☀️
@shatranjsiasat