🌏 اگر پوتین در اوکراین پیروز شود چه خواهد شد؟
🌧 اخیراً نشست پرسش و پاسخ با موضوع اوکراین توسط نشریه پولیتیکو منتشر شده که در این نشست خانم فیونا هیل، از کارشناسان برجسته حوزه روسیه به سوالات زیادی در این زمینه پاسخ داده است که در اینجا به مهمترین نکات مطرح شده در نشست مذکور اشاره خواهد شد.
🔹یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده آن است که مسائل داخلی و رقابت احزاب در ایالات متحده، مانع اصلی در برابر توانایی اوکراین برای پیروزی است و سطوح بالای حزبگرایی در ایالات متحده، اقتدارگرایی را هم در داخل و هم در سراسر جهان ترویج میکند. مشکل بزرگ این است که بسیاری از اعضای کنگره نمی خواهند شاهد پیروزی پرزیدنت بایدن در هیچ جبهه ای باشند.
🔹پوتین چنین تصور می کند که شرایط میدان جنگ در عرصه های نظامی، اقتصادی و سیاسی به نفع او است و اکنون برنده جنگ است. برای پوتین، اوکراین یک جنگ نیابتی علیه ایالات متحده است تا ایالات متحده را از صحنه جهانی حذف کند.
🔹اگر روسیه در میدان جنگ پیروز شود، مطمئن باشید که ایران و کره شمالی از این موضوع سود خواهند برد. ما هم اکنون می بینیم که روسیه در حال تغییر موضع خود درخصوص مسائل هسته ای به نفع ایران است.
🔹چین همچنان از پوتین حمایت های اقتصادی، سیاسی و اخلاقی زیادی می کند. چین این را فرصتی برای اعمال فشار بر آمریکا می داند. به نظر می رسد شکست اوکراین، کل توازن را در منطقه هند و اقیانوس آرام را تغییر دهد و به همین دلیل است که ژاپن و کره جنوبی به شدت در تلاش هستند تا به اوکراین کمک کنند زیرا آنها پیامدهای ژئوپلیتیکی بزرگتر این موضوع را می بینند.
🔹پوتین تلاش می کندکه بایدن در انتخابات پیش رو شکست بخورد. همچنین پوتین از اینکه ترامپ مجدداً به قدرت بازگردد خوشحال خواهد شد چرا که اعتقاد دارد در صورت روی کار آمدن او، سیاست خارجی ایالات متحده با مشکل مواجه و یکی از آثار آن احتمالاً خروج ایالات متحده از ناتو خواهد بود.
🔹چه بخواهیم و چه نخواهیم اوکراین اکنون به میدان جنگ برای آمریکا تبدیل شده است و این موضوع با آینده رهبری آمریکا گره خورده است.
🔹پیروزی مطلق مقابل روسیه بسیار سخت خواهد بود. باید تلاش کردکه اوکراین در موقعیتی قرار بگیرد تا بتواند یک مذاکره، یک راه حل دیپلماتیک، بر اساس شرایط خود داشته باشد، نه بر اساس شرایط روسیه.
🔹تسلیم شدن در برابر روسیه یعنی خدشه وارد شدن به امنیت آمریکا و اروپا در سطح جهان و تاثیرات منفی بر امور داخلی آمریکا خواهد گذاشت. بنابراین کناره گیری از جبهه اوکراین به معنای پیروزی روسیه خواهد بود.
منبع:
(https://www.politico.com/news/magazine/2023/12/12/fiona-hill-ukraine-putin-00131285)
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✳️ بینیازی گذرا، بینیازی پایدار
🔻 #امام_هادی علیه السلام میفرماید: «استغنائک عن الشئ خیر من استغنائک به» یعنی از چیزی #بینیاز باشی، بهتر است از اینکه بهوسیلهی آن چیز بینیاز شوی؛ زیرا وقتی روح از چیزی مستغنی شد (استغناء عن الشئ) بهتر است از این که روح بهوسیلهی آن چیز مستغنی گردد. پولدار شدن، استغناء بالشئ است ولی نیاز به پول نداشتن و مستغنی از پول شدن، این استغناء عن الشئ است.
🔸 #مؤمن شدن، ملتفت الی الله شدن و متوکل علی الله بودن، و به خدا وابسته بودن و... غنای روحی و روانی به انسان میدهد، و همین است معنای #استغناء، یعنی استغنای از پول و ثروت. آن استغنایی که خدای تعالی استغنای طیّب میداند، این است که انسان از نظر روحی غنی شود.
🔹 برخی از صفات با نفس انسان #اتحاد_وجودی پیدا میکنند؛ مانند همین غنا و وقتی اتحاد وجودی پیداکرد، این غنا، غنای ذات و روح انسان میشود. ولی وقتی بهوسیلهی پول غنا حاصل شد، این غنا ذاتی او نیست. غنائی است گذرا که گاهی هست و گاهی نیست.
🔺 شما باید بیابید که غنی هستید و بینیازید، البته نه با پول بلکه بدون آن. به فرمایش امام هادی (علیه السلام)، چون از پول بینیازید، بینیاز هستید، و این نعمتی است، و این شأن شماست.
👤 #آیت_الله_حائری_شیرازی
📚 از کتاب #تحجرگرایی
📖 صص ۷۱ تا ۷۳
#⃣ #اخلاق
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🌏 رقابت جدید عربستان، ایران و ترکیه | تازهترین ارزیابی غربی از قدرت نظامی و معنوی ایران در خاورمیانه
💦💦💦💦💦 💦💦💦💦💦
🌧 پایگاه تحلیلی «فیر آبزرور» (Fair Observer)، بهعنوان یک سازمان رسانهای مستقل و غیرانتفاعی، در تازهترین گزارش خود پیرامون تحولات منطقه، معتقد است که «خاورمیانه شاهد جنگ سرد جدیدی بین ایران، عربستان سعودی و ترکیه، آنهم با هدف «مبارزه مثلثی برای هژمونی» است».
🌧 این گزارش معتقد است که «این وضعیت نوعی جنگ سرد با سه قدرت است که درگیر مبارزه برای نفوذ در سراسر خاورمیانه هستند. این جنگ سرد منطقهای بهصورت پیچیدهای با ادعاهای تاریخی هژمونی این کشورها گره خوردهاست. هر ملتی با میراثی بهعنوان مرکز اسلام و تاریخ امپراتوریهای بزرگ، مشروعیت خود را برای شکل دادن و حکومت بر منطقه ابراز میکند».
🌧 در گزارش «فیر آبزرور» با اشاره به نقش تاریخی ایران در خاورمیانه، تاکید شدهاست: «ادعای مشروعیت ایران عمیقاً ریشه در تاریخی دارد که هزاران سال را دربر میگیرد. سرزمینی که امروزه به نام ایران شناخته میشود، خانه متوالی تمدنها و امپراتوریهای تأثیرگذار بوده که هریک اثر خود را در ساختار فرهنگی و فکری کشور برجا میگذارند. از ایلامیها که با سومریها بهعنوان یکی از کهنترین تمدنهای تاریخ جهان رقابت میکنند، گرفته تا هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و صفویان، تاریخ غنی ایران حس عمیقی از غرور و هویت را در مردمش پرورش میدهد. ایران اغلب مقر قدرت امپراتوری هایی بوده که در سراسر آسیایمرکزی گسترده شدهاند؛ میراثی که بهعنوان پایهای برای ادعای رهبری ایران مطرح است».
🌧 «علاوهبراین، ایران از مشروعیت مذهبی خود بهعنوان کانون شاخه شیعه اسلام قدرت میگیرد. انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹ رژیم سلطنتی طرفدار غرب را سرنگون کرد و یک جمهوری تئوکراتیک تأسیس کرد. این انقلاب به ایران اقتدار دینی را بهعنوان مرکز اسلام شیعه داد که در کشورهایی مانند عراق، لبنان، بحرین و یمن طرفداران زیادی دارد».
🌧 «فیر آبزرور» معتقد است: «اگر ایران نیروی انقلابی در خاورمیانه است، عربستان محافظهکار است. عربستان مهد اسلام است و به همین دلیل، پادشاه سعودی خود را «خادم حرمین شریفین» میداند. این پیوند تاریخی و مذهبی به عربستان مشروعیت اخلاقی عمیقی برای اعمال نفوذ بر خاورمیانه میدهد. عربستان سعودی با میزبانی سالانه میلیونها زائر، نفوذ مذهبی خود را برای پیشبرد اهداف سیاسی و تبلیغ موضع ایدئولوژیک خود بهطور استراتژیک به کار میگیرد».
🌧 «عربستان همچنین از حمایت یک قدرت بزرگ غیراسلامی، یعنی ایالاتمتحده برخوردار است. آمریکا بهعنوان شریک اصلی سعودی ظاهر شده و پشتیبانی نظامی قوی ارائه میکند. طی سالها، این مشارکت استراتژیک عمیقتر شدهاست».
🌧 موقعیت منطقهای ترکیه، بهعنوان ضلع سوم مثلت قدرت در خاورمیانه ازسوی «فیر آبزرور» مورد بررسی قرار گرفتهاست. دراین گزارش با اشاره به اینکه سیاستخارجی ترکیه در خاورمیانه در میراث عثمانی آن لنگر انداخته، معتقد است: «میراث تاریخی ترکیه نه تنها به مردم این کشور احساس غرور و هویت میبخشد، بلکه سبب میشود حق رهبری و نفوذ در خاورمیانه را طلب کنند».
🌧براساس این گزارش، ترکیه خود را دارای مسئولیت و نقش ویژه در منطقه میداند، چراکه این کشور نیز مانند ایران یک قدرت نظامی قابل توجه با جمعیت زیاد است؛ «ترکیه دارای حدود ۵۱۰ هزار نیروی نظامی فعال است که با ۳۸۰ هزار پرسنل ذخیره و ۱۵۰ هزار پرسنل شبهنظامی دیگر تکمیل میشود. ترکیه همچنین یکی از اعضای ناتو است که به این کشور امکان دسترسی به سازوکارهای دفاعی و امنیتی جمعی غرب را میدهد».
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆تفکر معیوب و بی انصافانه روحانی
👌و پاسخ بسیار بسیار عالی، مستدل و عاقلانه رهبر معظم انقلاب به این اراجیف را بشنوید .......
اللهماحفظ قائدناالخامنهای
#روحانی
#نفوذی
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
🟧 هدف ایالات متحده از ادامه جنگ در غزه
🔸 هدفگذاری حذف حماس در چارچوب طرح کلی آمریکا و رژیم صهیونیستی برای منطقه قابل تبیین است. ایالاتمتحده به دنبال تمرکز بیشتر بر شرق آسیا و همزمان جلوگیری از گسترش نفوذ رقبای جهانی در منطقه غرب آسیا است. درحالیکه چین با برنامههای اقتصادی ازجمله طرح کمربند-جاده و توافقهای مشارکت راهبردی نفوذ خود را در منطقه گسترش داده است ایالاتمتحده با طرحهایی مانند کریدور عرب-مد و پیگیری روند عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی به دنبال حفظ نفوذ خود در منطقه از طریق ایجاد ترتیبات سیاسی و امنیتی جدید است.
🔸یکی از چالشهای آمریکا در این رابطه شرایط عربستان برای عادیسازی و تبادل امتیازاتی در موضوع فلسطین بوده است که باوجود گروههای مقاومت فلسطینی در غزه امری دشوار به نظر میرسد. آمریکا اکنون فرصت را برای حذف حماس مناسب میبیند تا با سازش یکطرفه با برخی گروههای فلسطینی و پیشبرد روند عادیسازی تحقق طرحهای ژئوپلیتیکی خود را برای چندین دهه تضمین کند و زمینههای افزایش نفوذ رقبا را در منطقه کاهش دهد.
🔸درصورتیکه رژیم صهیونیستی بتواند توان سیاسی و نظامی حماس و جهاد اسلامی را در غزه حذف کند، کنترل غزه را به تشکیلات خودگردان بدهد و با حمایت و فشار آمریکا با جریان سازشکار فلسطینی توافقی یکطرفه امضا کند، فلسطینیها را خلع سلاح نموده و یک خودمختاری محدود به آنها بدهد، شرایط برای پیشبرد عادیسازی مناسبتر میشود.
🔸 این امر با حذف یکی از محورهای مقاومت ضمن اینکه توازن قوا و معادله بازدارندگی را به ضرر ایران تغییر میدهد قدرت نرم ایران در منطقه که حمایت از فلسطین یکی از عناصر اصلی تقویتکننده آن است را با نشان دادن اینکه رویکرد مقاومت یک رویکرد شکستخورده است با چالش جدی روبرو میسازد.
✅ بر این اساس ایالاتمتحده درحالیکه به دنبال اجتناب از ورود مستقیم به جنگهای بزرگ در راستای کاهش هزینهها و تمرکز منابع بر شرق آسیا و تقویت طبقه متوسط داخلی این کشور است و راه انداختن یک جنگ گسترده علیه ایران در راستای منافع این کشور نیست، تلاش می کند تا با حمایت کامل از رژیم صهیونیستی یک جنگ غیرمستقیم و نیابتی علیه حلقههای ضعیفتر محور مقاومت بهمنظور جلوگیری از گسترش نفوذ ایران و تضعیف جایگاه خود در منطقه دنبال میکند.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
📚 قطعه ای از کتاب
📖 آیا انگلیس موافق دیکتاتوری در ایران بود؟
🟠 «انگلیسیها از رضاخان، این قزاق بیسواد، بیسمارک و میجی و پطرکبیر ساختند، او را تا حد نادرشاه افشار ارتقا دادند، شعرا در مدحش شعر سرودند، خوانندگانی مثل عارف قزوینی به افتخارش کنسرت دادند و تصنیف مرغ سحر اجرا کردند و نسل دوم روشنفکران بعد از مشروطه مثل علیاکبر خان داور، علی دشتی و امثالهم زمینههای ایدئولوژیک استقرار او را بر سریر سلطنت مهیا ساختند. اینان از ضرورت «استبداد منور» سخن به میان آوردند، مشروطه و شعارهای آن را به باد سخره گرفتند، تجدد ایران را در گرو تسلط دیکتاتوری دانستند تا مردم را «به زور تو سری» اروپایی کند، روزنامههایی مثل مرد آزاد، نامه فرنگستان و شفق سرخ راه را برای فراگیر شدن این تفکر فراهم ساختند؛ مردم را ترساندند که اگر رضاخان برود غول کمونیسم ایران را خواهد بلعید و آنگاه دیگر نه نظم باقی خواهد ماند، نه امنیت و نه مذهب. عملاً از درون این پندارها نظریه دیکتاتور زورمند مرتجع زاده شد که کاملاً با سناریوی انگلیسیها سنخیت داشت. این گرایش البته ریشهای پاپرجا در خارج کشور داشت. در انگلستان چمبرلین وزیر خزانهداری و ستایشگر موسولینی همیشه میگفت اگر بنا باشد بین هرج و مرج و دیکتاتوری یکی را انتخاب کند؛ انتخاب او قطعاً دیکتاتوری خواهد بود، اما وی نگفت در مورد ایران این سیاستهای رسمی و غیررسمی انگلستان بود که باعث هرج و مرج به ویژه در دوره بعد از مشروطه شد و این همه برای آن صورت گرفت تا ضرورت استقرار دیکتاتوری در کشور را توجیه نمایند.»
🌧🌧🌧🌨🌨
منبع: حسین آبادیان، ایران از سقوط مشروطه تا کودتای سوم اسفند، تهران، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، 1385، صص 24- 25
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat
✡️ وینستون چرچیل و دیکتاتورها
🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨🌨
1️⃣ نام #وینستون_چرچیل بهعنوان مؤسس دولتهای پوشالیِ دستنشانده در خاورمیانه به سود تحکیم مواضع #صهیونیستها در فلسطین ثبت است. هارولد ویلسون، نخستوزیر پییشین انگلیس، مینویسد:
2️⃣👈 چرچیل در سال ١٩٢١ به وزارت مستعمرات رفت و در آنجا با کمک #لارنس_عربستان دو کشور پادشاهی عراق و اردن بزرگ را بهوجود آورد و شرایط لازم را برای تأسیس #کشور_ملی_یهود در فلسطین فراهم آورد و در تمام مدت عمر از آن حمایت نمود.
3️⃣ وینستون چرچیل در دوران حیات سیاسی خود نقش کلیدی در سیاست خاورمیانهای بریتانیا داشت. کارنامهٔ سیاسی #چرچیل به شرح زیر است:
4️⃣👈 وزیر تجارت، وزیرکشور، وزیر دریاداری، وزیر جنگ [در این زمان بود که به دستور او کودتای «سیدضیاء - رضاخان» در ایران صورت گرفت]، وزیر مستعمرات [در این زمان بود که انگلستان با دریافت قیمومیّت #فلسطین از سازمان ملل سلطهٔ خود را بر این دیار رسمیّت بخشید و گامهای اساسی در راه تأسیس دولت جعلی #اسرائیل برداشته شد]، وزیر خزانهداری، وزیر دریاداری، نخستوزیر مقتدر دوران جنگ دوم جهانی.
5️⃣ واپسین دوران زندگی سیاسی چرچیل با صدارت او در سالهای ۱٩۵۵-۱٩۵۱ به پایان میرسد. این سالها در تعیین سرنوشت مردم ایران و تحکیم سیطرهٔ رژیم #محمدرضا_پهلوی نقش تعیینکننده داشت و در همین زمان بود که به دستور چرچیل کودتای ٢۸ مرداد ۱۳۳٢ طراحی و اجرا شد.
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
https://rubika.ir/shatranjsiasat روبیکا
https://eitaa.com/shatranjsiasat ایتا
16.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ مناظره کارشناسان سعودی و یمنی:
📍کارشناس سعودی: حوثی ها فرقه و گروهی ایرانی هستند و اعتباری نزد ما ندارند/این گروه به دستور ایران شروع به عملیات هایی در دریای سرخ کرده/اینها جماعتی تروریست هستند که همواره بر خلاف اتفاق نظر عربی عمل کردهاند...
🔻کارشناس یمنی: شما که خودتان را خادم حرمین شریفین میدانید و ادعای اسلام دارید چرا این روزها مشغول رقص بر خون فلسطینیان هستید؟/ادعای دانشگاهی بودن دارید اما ادب گفتگو ندارید/تکلیف خودتان را روشن کنید یا صهیونیست باشید یا عرب!/شما با تمام جنایت هایی که انجام دادید در جایگاهی نیستید که بخواهید در مورد تروریست بودن یا نبودن دیگران اعلام نظر کنید...
کانال تحلیلی شطرنج سیاست🌼🌸🌺
@shatranjsiasat