رضاخان آنقدر از مردم بی دفاع، زمین دزدید که مجبور شد یک اداره تاسیس کند به اسم اداره املاک اختصاصی❗️
در سال ۱۳۱۴ میزان املاکی که رضا خان غصب کرده بود به قدری زیاد بود که برای اداره آن، اداره املاک اختصاصی تاسیس شد مهمترین برنامه رضاخان در مازندران دست اندازی به املاک محمدولی خان تنکابنی بود تنکابنی و فرزندانش جان خود را بر سر این دست اندازی ها گذاشتند. در نهایت هم رضاخان مالک نور، کجور و تنکابن شد و حتی نام تنکابن را به شهسوار تغییر داد. او همچنین با سردار معزز بجنوردی درگیر شد او را کشت و اموالش را در شمال خراسان از آن خود کرد.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
🔴زبان بدن فقط این😁
⚜ ایستاده در ذلت
🔹 زلنسکی حقیر در کاخ ریاست جمهوری خودش ایستاده پای ارباب دست به سینه تمنای امنیت میکند.
🔹سگ های پاسبان نظم آمریکایی و براندازان بی هویت چنین تصویری را برای ایران آینده می خواهند: ایرانی درهم شکسته، ویران و زانو زده در برابر ارباب آمریکایی برای تکه استخوانی..
شطرنج سیاست☀️☀️☀️↙️↙️
@shatranjsiasat
💠وقتی کشتار و غارت آفریقا مهمترین عامل توسعه اروپا بود
🇵🇹♻️ عملیات پاکسازی در موزامبیک
🔻 پایگاه تحقیقاتی دانشگاه #آکسفورد به نقل از کتاب "تاریخ شفاهی، کشتار ویرموریا" مینویسد:
🔻در سال ۱۹۷۲، دولت استعمارگر #پرتغال تعداد زیادی از واحدهای ارتش خود را در #موزامبیک برای عملیاتهایی موسوم به #پاکسازی مستقر کرد که دست به قتلعام مردم زنند.
🔻در ۱۶ دسامبر ۱۹۷۲، گروهان ششم کماندوها، همه ساکنان روستای «ویریامو» از جمله مرد، زن، کودک و نوزاد را در ناحیه «تته» قتل عام کرد.😔
🔻در این عملیات بین ۱۵۰ (طبق گزارش صلیب سرخ ) تا ۳۰۰ غیر نظامی (بر اساس شهادت سربازان) کشته شدند. روستاییان تنها به اتهام واهی پناه دادن به چریکهای ضداستعمار کشته شدند.
🔻این اقدام که "عملیات Marosca" نام داشت، توسط مامور "چیکو کاچاوی" طراحی شد. این مأمور به سربازان گفته بود "فرمان این است که همهی آنها (زن،کودک و حتی نوزاد) را بکشید".
🔻بنا بر تمام گزارشات ثبت شده همه قربانیان غیرنظامی بودند.
🔻این تنها یکی از دهها عملیات پاکسازی در مستعمرات آفریقایی پرتغال بود.
💠The Wiriyamu Massacre or Operation Marosca was a massacre of the civilian population of the village of Wiriyamu in Mozambique by Portuguese soldiers in December 1972
🌐https://oxfordre.com/africanhistory/view/10.1093/acrefore/9780190277734.001.0001/acrefore-9780190277734-e-1029
@shatranjsiasat
◼️صورتیها خطرناک تر از مجاهدین منفور خلق
🔰این حزب لیبرال سازندگی که امروز اسرائیل به طور رسمی از آن حمایت می کند؛ ساخته وزرای دولت مقدس نمایی است که در دهه هفتاد انقلابیون در نماز جمعه مخالفت با او را همردیف دشمنی با پیغمبر قرار می دادند.
🔸بعضی از صورتی های سهل اندیش نسبت به ارزش ها و آرمان ها، لیبرال های پوشیده دار لانه کرده در میان انقلابیون هستند که دیر یا زود نقاب خود را خواهند انداخت و پیوستگیشان با استکبار آشکار خواهد شد. ولیکن تا پیش از آن تا می توانند زهر خود را با پوشش های زیبا در بدنه امت تزریق خواهند کرد.
🔸همین است که امام می گفت لیبرال ها از منافقین(مجاهدین خلق) خطرناک ترند.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اونجا کسی نیست بگه نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران ؟ 😒😉
ترنت کوناوی، شهردار پلستاین شرقی، اوهایو: «امروز از طریق یکی از جلسات توجیهی متوجه شدم که [بایدن] در اوکراین میلیونها( کمک های مالی تسلیحاتی) را به مردم آنجا میداد و کاری برای مردم ما انجام نمیداد. من خشمگین هستم."
@shatranjsiasat
✅ سوالات سیاسی؛ جواب های قرآنی💡
📎قسمت سوم
⁉️ اگر دشمنان و کفار پیمانی را نقض نمودند باز هم باید بر عهد و پیمان خود بمانیم؟
❇️ كَيْفَ يَكُونُ لِلْمُشْرِكِينَ عَهْدُ عِندَ اللهِ وَعِندَ رَسُولِهِ إِلَّا الَّذِينَ عَاهَدتُّمْ عِندَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ فَمَا اسْتَقَامُوا لَكُمْ فَاسْتَقِيمُوا لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَّقِينَ(توبه ٧)
... تا زمانی که در برابر شما وفادار باشند شما نیز وفاداری کنید که خداوند پرهیزگاران را دوست دارد
❇️ وَإِن نَّكَثُوا أَيْمَانَهُم مِن بَعْدِ عَهْدِهِمْ وَطَعَنُوا فِي دِينِكُمْ فَقَاتِلُوا أَيْمَّةَ الْكُفْرِ إِنَّهُمْ لَا أَيْمَانَ لَهُمْ لَعَلَّهُمْ يَنتَهُونَ (توبه ۱۲)
و اگر پیمانهای خود را پس از عهد خویش ،بشکنند و آیین شما را مورد طعن قرار دهند با پیشوایان کفر پیکار کنید چرا که آنها پیمانی ندارند شاید با شدت عمل دست بردارند.
🔰 تحلیل کوتاه
✍ در زمان مذاکرات سعد آباد در دولت خاتمی، ایران علاوه بر رعایت تعهدات بین المللی، فراتر از آنچه آژانس حکام می خواست، نیز انجام داد. حتی برای اینکه اعتماد دولت های غربی و آمریکا را جلب کند، خاتمی قول داد که ایران دیگر به حزب الله لبنان کمک نمی کند و سعی در خلع سلاح این سازمان نیز داشت..... نتیجه آن همه خفت شد اینکه بوش پسر ایران را جز دولت های شر دانست و هیچ تحریمی لغو نشد. حتی بیشتر مورد تهدید قرار گرفتیم‼️
✍ در دولت شیخ انگلیسی هم بعد از امضای برجام که چیزی جز خسارت محض نبود، نه تنها اوباما به تعهدات عمل نکرد بلکه تحریم های دیگری به بهانه های مختلف علیه ایران اعمال شد. ترامپ هم که معلوم بود...... بایدن که آمد رییس مثلا جمهوری اسلامی باز هم خدا را فراموش کرد، منت امضای بایدن کدخدا را می کشید؛ جالب اینکه می گفت در داخل ایران عده ای نمی گذارند که بایدن امضا کند😊.... نکته جالب باز هم تهدید ایران علی رغم عمل به تعهدات خود بود... فکر کنید اگر قدرت نظامی نداشتیم چه می شد که در مورد آن هم می خواستند مذاکره کنند.🤦♂
✴️ البته برای کسی که خدا را فراموش کرده و عزت را از جای دیگر می طلبد، نتیجه ای جز ذلت و مورد تمسخر قرارگرفتن دشمن نخواهد بود.....ولی خب چه کنیم که عده ای این ذلیل شدن در مقابل دشمن را به هر قیمتی دوست دارند❌
#شطرنج باز ۳۱۳
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 پوتین: روسیه از عضویت در معاهده استارت خارج میشود
🔹 این پیمان در رابطه با کاهش تسلیحات هستهای دو جانبه میان ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه بود
⚠️ جنگ هسته ای محدود‼️
شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
⚠️ مبحث نفوذ
📌 قسمت سیزدهم
📚 باهم مطالعه کنیم
📖 جان کین نخستینبار پس از آشوبهای ۱۸ تیر ۱۳۷۸ تحت پوشش «پروژه مبادلات آکادمیک» با دانشگاه مفید وارد تهران شد. این پروژه یک سرمایهگذاری مشترک میان دانشگاه وست مینستر با بنیاد اعانه ملی برای دموکراسی (NED) بود. روسای این نهادها میکوشیدند تا به منظور پیشبرد اصلاحات و پروژه جامعه مدنی از رهگذر مبادلات آکادمیک و تأسیس شبکههای منطقهای «توان تکنیکی سازمانهای غیردولتی را افزایش دهند؛ همچنین به اصلاحطلبان آموزش دهند که چگونه برای اثرگذاری بر دولت برنامهریزی کنند و چگونه به توسعه استراتژی ویژه رسانهها و کسب حمایتهای مردمی بپردازند.»
📖 جان کین روز ۲۷ مهر ۱۳۷۸ پس از دیدار با سعید حجاریان و عبدالکریم سروش، برای ملاقات با آیتالله عبدالکریم موسوی اردبیلی (رئیس دانشکده مفید) به قم رفت. او در این سفر رایزنیهای بسیاری را با مقامات حزب مشارکت ایران، اعضای حلقه کیان و برخی روحانیون اصلاحطلب انجام داد که جزئیات آن مذاکرات، هنوز «محرمانه» مانده است. پس از این سفر، نفوذ کین بر رسانههای اصلاحطلب افزایش یافت، چنانکه روزنامه ایران (ارگان دولت اصلاحات) در تبیین «جامعه مدنی» به نقل از او مینوشت:
«جامعه مدنی» مجموعهای از نهادهای غیردولتی را در بر میگیرد که از حمایت دولت برخوردارند. این نهادها خشونتطلب نیستند، خودجوشند و با یکدیگر و با دولت در «تنش» مداوماند!
📖 بار دیگر، کین در پاییز ۱۳۸۳ به ایران آمد. وقتی او پا به تهران گذاشت که سروش و حسین بشیریه از دیدار با جرج شولتز (وزیر خارجه سابق آمریکا) و فرانسیس فوکویاما (استراتژیست پنتاگون) به ایران بازگشته بودند. از رهگذر این دیدارها، مقامات ایالات متحده قصد پیشبرد پروژه «لهستانیزه کردن ایران» را داشتند؛ پروژهای که از مدل جنبش همبستگی لهستان اقتباس گشت و البته تئوریسین انگلیسی آن هم در تهران به سر میبرد. مأموریت کین ایجاد یک «هسته مادر» برای «کودتای مخملی» در ایران بود و یک کارگاه آموزشی را نیز برگزار کرد.
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ در اینجا مردم، سخت و سختتر کار میکنند و اغلب فقیر و فقیرتر میشوند!
🎙برنی سندرز، سناتور ترقیخواه ایالت ورمانت:
🔹آیا میدانید چرا مردم در آمریکا عصبانی هستند؟ آنها عصبانی هستند زیرا سخت و سختتر کار میکنند و اغلب فقیر و فقیرتر میشوند! چشمانداز ثروت در این کشور همانطور که ممکن است بدانید یا ندانید، یکی از #ناعادلانهترین و تحریف شدهترین دیدگاهها در کل جهان است.
🔸مردم میدانند که #ثروتمندان در طول ده سال گذشته، سیستم را از بین بردهاند. همه میدانند در طول دههی ۱۹۸۰ یک درصد ثروتمند جمعیت ما، تقریباً درآمدشان دو برابر شد و همزمان نرخهای مالیاتشان کاهش یافت. در حالیکه دهها میلیون کارگر شاهد کاهش سطح استانداردهای زندگی خود بودند.
🔹در کشور ما افرادی هستند که میلیاردها دلار ثروت شخصی دارند و در شیکترین خانهها زندگی میکنند و با لیموزینهای خود رانندگی میکنند، در حالیکه بسیاری از برادران و خواهران ما در خیابانها میخوابند و طبقهی متوسط و طبقهی کارگر همچنان شاهد کاهش سطح استاندارهای زندگی خود هستند.
این هم نهایت نظام سرمایه داری است❌
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
✏️✏️✏️✏️
📝 اگر آمریکا اینقدر به #دموکراسی، حاکمیت و #حقوق_بشر اهمیت میدهد، میتواند توضیح دهد که چرا برای عربستان سلاح تهیه میکند تا نسلکشی کند، میلیاردها دلار به اسرائیل یک دولت آپارتاید میدهد و در حال حاضر به طور غیرقانونی میدانهای نفت و گندم سوریه را اشغال میکند؟!😊
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
[WWW.SARALLAH-ZN.IR]ma0109242.mp3
31.96M
#مناجات ( حال بکاء و دیده گریانمان..)
بسیار دلنشین👌
😇شب اول ماه
#حال خوب ...التماس دعا
مداح: #حاج_مهدی_رسولی
شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
🔰 روابط راهبردی آمریکا و چین ازپیروزی انقلاب کمونیستی در سال 1949 تاکنون که چین به دومین اقتصاد جهان
🔰 روابط راهبردی آمریکا وچین
📌 قسمت دوم
🈯️ ج- تقابل ایدئولوژی و اقتصاد
🈯️ در فاصله 1979 تا 1989 دنگ شیائوپینگ- که پس از دوبار حصر و تبعید به قدرت بازگشته بود- زاویه تازه ای در ایدئولوژی مارکسیستی گشود و آن جایگزینی تدریجی توسعه و پیشرفت به جای خلوص ایدئولوژیک بود. از این منظر نظام ارزشی کمونیستی مبنی بر وفاداری ایدئولوژیک جای خود را به تخصص و کارآمدی در علم و فناوری و توسعه داد. برای او سفیدی یا سیاهی گربه اهمیتی نداشت، بلکه گربه باید خوب موش میگرفت. هدف نظام سوسیالیستی رفع تنگدستی و محرومیت از جامعه چین بود. چین در چهل سال گذشته و در چارچوب یک برنامه توسعه پایدار توانست حدود 770 میلیون نفر را از فقر مطلق نجات بخشد و آن را به صفر رساند. به این ترتیب موفق ترین برنامه فقرزدایی در جهان نه بر اساس خیریه و امداد که بر مبنای برنامه ریزی دقیق اقتصادی تحقق یافت و این دومین چرخش در نظام سوسیالیستی چین تلقی شد که در اثر آن جامعه از فقر و تنگدستی رها شد و به رشد و توسعه دست یافت.
در سال 1989، دشمن راهبردی چین یعنی شوروی، با افتادن در تله مسابقه تسلیحاتی با آمریکا و صرف هزینههای هنگفت نظامی، بنیاد اقتصادش سست گردید. از سوی دیگر شوروی با فشار آمریکا در اثر سیاست های گلاسنوست (توسعه سیاسی) دچار تجزیه و از هم گسیختگی شد. همزمان در چین، با پیشرفت اصلاحات اقتصادی و توسعه ارتباطات، نیاز به آزادیهای سیاسی گسترش یافت و این فرآیند به فاجعه میدان "تیان آن من" کشید. در نتیجه روند توسعه سیاسی و آزادیهای فردی در برابر اقتدارگرایی سوسیالیستی شکست خورد و رویای غرب در تکرار سیاست های گلاسنوستی در چین به کابوس بدل شد. این مساله روابط آمریکا و چین را برای مدتی دچار خدشه کرد.
🈯️- همزیستی رقابت آمیز
🈯️ پس از فروپاشی شوروی، آمریکا بهتدریج به این برداشت راهبردی رسید که دیگر برای موازنه قدرت با شوروی، به اتحاد با چین نیازی ندارد. چون شوروی عملا از صحنه خارج شده بود. چین هم از ابتدا دریافت که قدرت شوروی در مرزهای شمالی چین به افول گراییده و روسیه دیگر در جایگاهی نیست که تهدیدی وجودی برای این کشور به حساب آید. از این پس، سیاست آمریکا و چین، نه بر محور مهار شوروی که بر مبنای داد و ستد متقابل استوار شد. در همین زمان چین، با بازگشت دوباره به نظریه سه جهان، خود را پرچمدار مقاومت کشورهای جهان سوم در برابر آمریکا و کشورهای توسعه یافته نظیر ژاپن و اروپا قلمداد کرد. هنوز هم در بین اعضای دائم شورای امنیت، چین تنها عضوی است که بهترین روابط را با کشورهای کمتر توسعه یافته دارد.
به این ترتیب چرخشی دوباره در روابط بین آمریکا و چین رخ داد و روابط آنها از همکاری راهبردی در برابر دشمن مشترک –شوروی- به رقابت اقتصادی و فناوری کشید.
⚠️ ایالات متحده سیاست نظامیگری خود را پس از فروپاشی شوروی همچنان ادامه داد و این بار در مقابله با چین مرتکب همان اشتباهی شد که شوروی مقابل آمریکا کرد. هزینههای گزاف و بودجه نظامی سالانه حدود 740 میلیارد دلار و ایجاد 800 پایگاه نظامی در 70 کشور جهان، اقتصاد داخلی آمریکا را تضعیف کرد.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
🌎 کشورهایی که برای شکست نظم امریکایی تلاش می کنند.
بلومبرگ... هال برندز
💦 ایالات متحده به هر کجا که نگاه می کند رقبای ژئوپلیتیکی اش یک هدف مشترک را دنبال می کنند. روسیه و چین درست قبل از حمله روسیه به اوکراین، از یک شراکت راهبردی بدون مرز سخن گفتند. ایران در جنگ اوکراین به کمک نظامی روسیه آمده و اخیرا نیز از رابطه راهبردی اش با چین رونمایی کرد.
💦 در بررسی روابط میان رقبای آمریکا، سؤال این نیست که آیا آنها با تعریف واشنگتن از اتحاد، هماهنگی دارند یا حتی آیا طرفین خود را متحد مینامند یا نه. بلکه سوال این است که آیا این رابطه همکاری واقعی کافی برای دگرگون سازی چشم انداز راهبردی را فراهم می کند یا نه. پاسخ امروز به روشنی مثبت است. مشارکت چین و روسیه در بردارنده فروش تسلیحات، تمرینات نظامی و همکاری های فناوری است. مهمتر از همه، این دو کشور بسیاری از تنشهایی را که زمانی روابطشان را دچار مشکل کرده بود، حل کردهاند تا بتوانند توان خود را بر یک دشمن مشترک متمرکز کنند: ایالات متحده.
💦 هر دو کشور همچنین به دنبال روابط قوی تر با ایران بوده اند. تهران و مسکو در سال 2015 متحدان نظامی در سوریه بودند و برای نجات دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه که آمریکا سرنگونی اش را خواستار بود تلاش کردند و موفق شدند. فروش تسلیحات روسیه و چین مدتهاست که ارتش ایران را نیرو بخشیده و روابط اقتصادی و دیپلماتیک به تهران کمک کرده است تا تأثیر تحریم های بین المللی را کاهش دهد. درک منطق این همکاری آسان است. هر سه قدرت به دنبال نگهبانی از نظام های سیاسی خود هستند، ایالات متحده را از همسایگیهای جغرافیایی خود بیرون میرانند و نظم پس از جنگ سرد تحت هدایت واشنگتن را برنمی تابند.
💦 نظامهای روسیه، چین و ایران همگی میدانند که اگر هر یک از آنها بی چون و چرا از واشنگتن یا متحدانش شکست بخورند، پس از شکست تنهاتر و آسیبپذیرتر خواهند شد. این دلیل کافی برای قدرت های پیشرو در جهان است که با هم متحد شوند، چه آنها را رسما یک اتحادیه بنامیم یا نه.
منبع:
China, Russia and Iran Are Slowly Ganging Up on the US - Bloomberg
https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2022-09-01/china-russia-and-iran-are-slowly-ganging-up-on-the-us
@shatranjsiasat
▪️سفر بایدن به اوکراین و حمایت بیش از حدش از اوکراین باعث شده که پسر دونالد ترامپ بگه؛ ایالت اوهایوی آمریکا به امید دریافت کمک از طرف دولت بایدن، خود را بخشی از اوکراین اعلام میکنه
دو هفتهای هست که آب و هوای این منطقه با مواد شیمیائی سرطانزا آلوده شده و دولت حمایتی از مردم نکرده
@shatranjsiasat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ شما فقط مرگ را به ارمغان آوردهاید
◀️صحبتهای دو خبرنگار در مواجهه با دیمون ویلسون، رئیس بنیاد ملی دموکراسی که سالها بازوی عملیاتی سیا بوده است.
🔹ما بیش از ۹ میلیارد دلار از داراییهای خارجی #افغانستان را گرفتهایم، زیرا ظاهراً دولتشان را دوست نداریم؛ بنابراین ما مردم آنها را به قحطی محکوم میکنیم.
🔸در مورد #عراق چی؟ ما به بهانهی بیاساسِ سلاحهای کشتار جمعی، به آنجا رفتیم و برای ملتشان، ویرانی به جا گذاشتیم.
🔹در مورد سوریه چی؟ یک زلزلهی بسیار شدید در #سوریه رخ داده است و ما بهدلیل تحریمها هیچ کمکی نفرستادهایم.
🔸در اینجا #دموکراسی وجود ندارد که ما بخواهیم به بقیهی دنیا صادرش کنیم؛ این فقط فاشیسم است. ایالات متحده یک کشور فاشیستی است. جهان، دموکراسی شما را پس زده است.
🔹سوریه، افغانستان، عراق، لیبی و هر جای دیگری که شما تلاش کردید، شکست خوردید و شما فراموش خواهید شد. شما طاعون هستید!
🔸دنیا شما را جایگزین کرده است. دیگر هیچکس مزخرفات شما را نمیخواهد. دموکراسیای وجود ندارد که آن را ترویج کنید، شما فقط مرگ را به ارمغان آوردهاید.
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
📌رایان نایت، فعال رسانهای آمریکایی:
✳️ زمانیکه کشور ما و هر دو حزب امپریالیست آن جنگی به راه میاندازند، این کار را برای کمک به مردم آمریکا انجام نمیدهند و مطمئناً این کار را برای آوردن #دموکراسی به کشور دیگری انجام نمیدهند. روانپریشهایی که بر ما حکومت میکنند در حال جنگ هستند تا خود و اهداکنندگان ثروتمندشان را غنی کنند.
کانال شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🌈 مولفه های ابرقدرتی ایران در ۶ ماهه اخیر
✍️ سید محسن هاشمی
☀️در شش ماه اخیر بر خلاف آنچه در فضای رسانه ای روی داد، اتفاقات خوبی در کشور روی داد که نشان از ابرقدرت بودن ایران است، بیایید با هم آنها را مرور کنیم:
🔸 ایران به راحتی جواب پرواز هلی شات بر فراز تاسیسات دفاعی خود در اصفهان را با کشتن دو افسر ارشد اسرائیلی و از بین بردن کارخانه تولید پهپاد آمریکایی داد تا بگوید حتی اگر یکی هم نزدی، باید سه تا بخوری!!!
🔹 ایران در ۴۸ ساعت اول زلزله سوریه، چند ده هزار نفر غیر ایرانی با میلیون ها تن کمک را روانه شهرهای آسیب دیده یکی از متحدان خود می کند تا با آنها در یک بلای طبیعی کمک کند و نگذارد جای خالی مدعیان غربی خالی باشد.
🔸 بر اساس خبرها ایران بعد از فروش پهبادهای انتحاری، در روسیه مدعی قدرت جهانی، کارخانه تولید پهپاد های پیشرفته می سازد.
🔹 در خبرها آمده که چین با آن همه بزرگی که آمریکا نمی تواند یک بالن آن را به راحتی رهگیری کند. می خواهد از ایران ۱۵۰۰۰ پهپاد بخرد.
🔸 پیچیده ترین و بزرگترین جنگ ترکیبی و رسانه ای جهان علیه ایران در حالی خنثی شد که حتی کشورهای مدعی ابرقدرتی نیز در مقابل آن زانو زدند.
🔹 ایران در حوزه صنعتی در آمریکای لاتین با ساخت پالایشگاه نفت جایگزین آمریکا و در روسیه با ساخت توربین برق جایگزین آلمان شد.
🔸 در حوزه بهداشت و سلامت، وقتی که کشورهای اروپایی و آمریکایی روزانه چند صد کشته کرونایی می دهند، در ایران به هم می گوییم، مگر هنوز کرونا هست.
🔹 کشوری که آنقدر احساس امنیت و اقتدار می کند که عمده مخالفین سیاسی و حتی امنیتی خود را که در زندان هستند عفو کرده و نه تنها از آنها نمی ترسد بلکه به قول یکی از آنها به زور از زندان آزاد می کند.
🔸 علیرغم همه فشارها در روز ۲۲ بهمن، ۲۱ میلیون نفر بعد از ۴۴ سال و علی رغم فشارهای اقتصادی در حمایت از انقلاب به خیابان ها آمدند.
🔹 برای اولین بار در تاریخ ایران، ناوهای جنگی کشورمان کره زمین را در نوردیده و در بیخ گوش آمریکا تردد می کند.
🔸 فقط یکی از پهپاد های کوچک ایرانی ورق جنگ را در اوکراین عوض کرده و دنیا برای مهارش انواع سامانه های پدافندی را آزمایش می کند و رییس سیا در سفر چند ساعته به اوکراین، ۶ ساعت در پناهگاه بود تا از شر آنها در امان باشد.
کانال شطرنج سیاست🌈🌈🌈
@shatranjsiasat
🔥 معاهده نیو استارت چیست و چرا تعلیق اجرای آن از سوی روسیه مهم است؟
🌟«نیو استارت» چیست؟
این معاهده که در سال 2010 به امضای باراک اوباما و دمیتری مدودف، روسای جمهور وقت ایالات متحده و روسیه رسید، محدودیتهایی را برای واشنگتن و مسکو در خصوص استقرار کلاهکهای هستهای ایجاد میکرد.
ایالات متحده و روسیه اجرای نیو استارت را از سال 2011 آغاز کردند و دو طرف در سال 2021 در فاصله کوتاهی پس از شروع به کار دولت بایدن، بر سر تمدید آن به مدت 5 سال دیگر به توافق رسیدند. مدت اعتبار این معاهده 4 فوریه 2026 به پایان خواهد رسید.
⭐️ تعهدات طرفین ذیل معاهده نیو استارت
این معاهده به طرفین اجازه میداد با بازرسیهای متعدد از چگونگی و جزئیات استقرار کلاهکهای هستهای طرف مقابل اطلاع یابند و اطمینان حاصل کنند که آنها به تعهدات خود پایبند هستند. بر طبق این معاهده، روسیه و ایالات متحده متعهد شده بودند که تعداد کلاهکهای هستهای استقرار یافته خود را به کمتر از 1550 کلاهک برسانند. نیو استارت همچنین تعداد تجهیزاتی را که قابلیت شلیک یا حمل این کلاهکهای هستهای را دارند – نظیر موشکهای بالستیک قارهپیما - محدود به 700 عدد یا کمتر میکرد. علاوه بر این، نیو استارت به هر دو کشور اجازه میداد از محل استقرار تسلیحات هستهای طرف مقابل بازدید کنند و به اطلاعات مربوط به تسلیحات هستهای طرف مقابل که ذیل این معاهده قرار میگرفت دسترسی داشته باشند.
🌟 تعلیق مشارکت روسیه به چه معناست؟
با تعلیق مشارکت روسیه در معاهده نیو استارت روسیه دیگر محدودیتی برای خود در افزایش تعداد کلاهکهای هستهای مستقر و افزایش تعداد موشکهای بالستیک قاره پیما که قابلیت حمل این کلاهکهای هستهای را دارند قائل نیست و میتواند توان هستهای خود را به طور چشمگیری افزایش دهد. از سوی دیگر، سرنوشت بازرسیهای روسیه و امریکا از تسلیحات هستهای یکدیگر که از سال 2020 عملا متوقف شده تا زمانی نامعلوم، نامعلوم باقی میماند.
✅ نیو استارت آن دسته از تسلیحات هستهای را که ایالات متحده و اروپاییها عمیقا نگرانند روسیه در کوتاه مدت از آنها علیه اوکراین استفاده کند در برنمیگیرد. مقامهای روسیه از جمله ولادیمیر پوتین پیشتر تهدید کرده بودند در صورتی که تمامیت ارضی روسیه تهدید شود آنها از سلاحهای هستهای به ویژه سلاحهای هستهای تاکتیکی استفاده خواهند کرد. این معاهده شامل تسلیحات هستهای استراتژیک میشود که قابلیت هدف قرار دادن اروپا و ایالات متحده را دارند و در کوتاه مدت نگرانی پیرامون استفاده روسیه از آنها مطرح نیست.
شطرنج سیاست
@shatranjsiasat
🚀جنگ بین ایران و اسراییل🚀
✍ جنگ بین ایران و اسرائیل در کوتاه ترین زمان ممکن پایان میپذیرد و البته اخطار اخیر آمریکا به اسرائیل در همین راستا بود.
اسرائیل برای پیروزی مقابل ایران باید خیلی کارها را به صورت کامل انجام دهد تا پیروز شود، در حالی که ایران تنها باید یک کار را درست انجام دهد و آن ارسال چند هزار موشک وسامانه پهپاد انتحاری قبل از شروع جنگ به دست متحدان خودش در محور مقاومت است.
✍ اهداف از پیش تعیین شده و کاملا شناخته شده اند و با سریع ترین روش ممکن نابود خواهند شد. در مقابل تاسیسات استراتژیک نظامی و اقتصادی ایران در منطقه ای به گستردگی 75 برابر مساحت فلسطین اشغالی با امکانات زیاد و گاهی در سنگر های زیرزمینی پنهان شده اند از آن سو تاسیسات نظامی و اقتصادی اسرائیل در منطقه ای به بزرگی یک استان کوچک ایران در کنار هم به صورت متراکم قرار گرفته اند.
🚸 به همین دلیل است که اسرائیلی ها سعی میکنند پای آمریکا و ناتو را در جنگ احتمالی با ایران باز کنند زیرا آنها به کسی نیاز دارند که وظیفه خطرناک و انتحاری بمباران را در گستره ایران بر عهده بگیرد اما این کشورها میدانند شانسی برای پیروزی و پایان پیروز جنگ وجود ندارد.
#شطرنج باز ۳۱۳ (دانش آموخته کارشناسی ارشد روابط بین الملل)
@shatranjsiasat
شطرنج سیاست
🔰 روابط راهبردی آمریکا وچین 📌 قسمت دوم 🈯️ ج- تقابل ایدئولوژی و اقتصاد 🈯️ در فاصله 1979 تا 1989 دن
🔰 روابط راهبردی آمریکا و چین
📌 قسمت سوم
✍ ه- غلبه تکنولوژی بر ایدئولوژی
توسعه اقتصادی و پیشرفت های چین در برخی حوزههای علم و فناوری و دانش های نوین چنان گسترده شد که هم اکنون آمریکا چین را رقیب اصلی خود در این حوزهها میداند. برخی تحلیل گران بر این باورند که سلاح راهبردی در این جنگ سرد جدید اقتصادی و فناوری، ایدئولوژی نیست بلکه حوزههای سایبری، هوش مصنوعی و اطلاعات (information) است. پس رقابت به حوزه سایبری کشیده شده و مساله اصلی بر سر حکمرانی و امنیت سایبری است.
این جنگ سرد جدید، گرچه در حوزه فناوری و اقتصادی در جریان است اما دارای اهمیت راهبردی است. تصوری که از چین در آمریکا در حال شکل گیری است، تصویری دشمنانه و ایدئولوژیک است و این تنها موردی است که بین سیاست های ترامپ و بایدن و افکار عمومی اشتراک نظر وجود دارد. نکته جالب در اینجا آن است که اکنون این آمریکاست که میخواهد بر رقابت در حوزههای تکنولوژی و اقتصاد پوششی ایدئولوژیک بکشد و با معرفی چین به عنوان ایدئولوژی خطرناک کمونیستی در نظر آمریکا و جهان منفور سازد. ولی باید توجه داشت که موقعیت چین امروز نظیر شوروی در دوران جنگ سرد نیست، و نمیتوان با سلاح ایدئولوژیک به جنگ چین رفت. شوروی در آن زمان روابط اقتصادی با غرب نداشت، اما پیوند اقتصادی بین چین و آمریکا آنچنان گسترده است که امکان جداسازی اقتصادی(decoupling) دو کشور بسیار خسارت بار و تقریبا غیرممکن است. آمریکا اکنون بازار مهم کالاهای چینی است و چین با خرید اوراق قرضه آمریکا نقش مهمی در اقتصاد غرب و آمریکا دارد. حتی کشورهای غربی به هیچ وجه مایل به قطع روابط اقتصادی با چین نیستند، چراکه اقتصاد آنها به شدت ضربه خواهد خورد. هم اکنون چین با سبقت از آمریکا بزرگترین شریک تجاری اروپا شده است.
✍ و- تقابل راهبردی
اگر آمریکا در پی ایدئولوژیک کردن اختلافات دو کشور باشد و انگاره چین کمونیستی و توتالیتر را در مقابل انگاره غرب لیبرال و دموکرات قرار دهد، در آن صورت امکان درگیری جدی بین دو کشور شدت میگیرد و جهان شاهد مقابله قدرت نوظهور با قدرت مسلط خواهد بود. اما باید توجه داشت که چین امروز را نباید با دو دهه نخست انقلاب مائو مقایسه کرد. در آن زمان، چین با تکیه بر ایدئولوژی، در مقابل امپریالیسم آمریکا مقاومت کرد. اما امروز چین با تکیه بر دانش های نوین و نظام اقتصادی باز و صادرات محور و با اعزام میلیونها دانشجو به کشورهای غربی، هرگز در پی تقابل ایدئولوژیک با آمریکا نیست بلکه عملا اقتدار آمریکا را در حوزههای غیرامنیتی و نظامی روز به روز به چالش میکشد. استراتژیست های آمریکایی و چینی هم از تنازع اجتناب ناپذیر و هم از همکاری متقابل بین دو کشور سخن گفته اند. کسینجر رابطه صلح آمیز و همکاری تکاملی بین دو طرف اقیانوس آرام را ضروری می داند، درحالیکه مرشایمر اندیشمند سیاسی واقع گرای آمریکایی با تکیه بر شواهد تاریخی و تحلیلهای راهبردی، برخورد بین دو قدرت جهانی را برای کسب هژمونی منطقه ای اجتناب ناگزیر میداند.
⚠️بایدن در سخنرانی خود در مونیخ (2021) بزرگترین اولویت سیاست خارجی آمریکا را نحوه برخورد با چین عنوان کرد و گفت: ما باید خود را برای یک رقابت راهبردی نفس گیر و طولانی با چین آماده کنیم. ما در میانهی یک مناقشه بزرگ هستیم، راهی بین خودکامگی و دموکراسی. آمریکا اکنون چین را رقیب شماره یک سیاستهای راهبردی خود میداند و برای این منظور یک کارگروه ویژه در وزارت دفاع ایجاد کرده است.
برخی استراتژیست های چینی بر این باورند که درون آمریکا یک اجماع دو حزبی قوی بر ضد توسعه چین شکل گرفته است و به موازات آن در چین تحت رهبری نیرومند شی جی پینگ اجماعی جهت مقابله با این روند در جریان است.⚠️
🔖 جمع بندی
به نظر می رسد چین پیشتاز جهانی شدن است و آمریکا در حال جاماندن از این رقابت خودساخته. جهان در یک بزنگاه تاریخی مهمی قرار گرفته، جایگاه آمریکا و نه فقط اقتصاد آن در حال افول است و اقتصاد چین در کمتر از یک دهه از اقتصاد آمریکا پیشی میگیرد و اقتدار ایالات متحده به رتبه دوم جهانی سقوط میکند.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
📣 #ناتو یوگسلاوی را نابود کرد.
📣 ناتو افغانستان و عراق را نابود کرد.
📣 ناتو لیبی را نابود کرد.
📣 ناتو سوریه را نابود کرد.
🔊 اما مطمئناً، ناتو در حال «آزادسازی» #اوکراین از روسیه است!😊
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
⚜ سوم اسفند و خان انگلیسی 🔆 کمی مطالعه🍮
✅ آیا انگلیس موافق دیکتاتوری در ایران بود⁉️
❇️ روی کار آمدن رضاخان مرهون تلاشهای گسترده برخی از حامیان داخلی و خارجی او بود که مدام شعار لزوم دیکتاتوری منور برای ایجاد ثبات در ایران را سر میدادند. جالب آنجاست که خود این افراد و گروهها از عاملان اصلی بیثباتی در ایران نیز بودند.
«انگلیسیها از رضاخان، این قزاق بیسواد، بیسمارک و میجی و پطرکبیر ساختند، او را تا حد نادرشاه افشار ارتقا دادند، شعرا در مدحش شعر سرودند، خوانندگانی مثل عارف قزوینی به افتخارش کنسرت دادند و تصنیف مرغ سحر اجرا کردند و نسل دوم روشنفکران بعد از مشروطه مثل علیاکبر خان داور، علی دشتی و امثالهم زمینههای ایدئولوژیک استقرار او را بر سریر سلطنت مهیا ساختند. اینان از ضرورت «استبداد منور» سخن به میان آوردند، مشروطه و شعارهای آن را به باد سخره گرفتند، تجدد ایران را در گرو تسلط دیکتاتوری دانستند تا مردم را «به زور تو سری» اروپایی کند، روزنامههایی مثل مرد آزاد، نامه فرنگستان و شفق سرخ راه را برای فراگیر شدن این تفکر فراهم ساختند؛ مردم را ترساندند که اگر رضاخان برود غول کمونیسم ایران را خواهد بلعید و آنگاه دیگر نه نظم باقی خواهد ماند، نه امنیت و نه مذهب. عملاً از درون این پندارها نظریه دیکتاتور زورمند مرتجع زاده شد که کاملاً با سناریوی انگلیسیها سنخیت داشت. این گرایش البته ریشهای پاپرجا در خارج کشور داشت. در انگلستان چمبرلین وزیر خزانهداری و ستایشگر موسولینی همیشه میگفت اگر بنا باشد بین هرج و مرج و دیکتاتوری یکی را انتخاب کند؛ انتخاب او قطعاً دیکتاتوری خواهد بود، اما وی نگفت در مورد ایران این سیاستهای رسمی و غیررسمی انگلستان بود که باعث هرج و مرج به ویژه در دوره بعد از مشروطه شد و این همه برای آن صورت گرفت تا ضرورت استقرار دیکتاتوری در کشور را توجیه نمایند.»
منبع: حسین آبادیان، ایران از سقوط مشروطه تا کودتای سوم اسفند، تهران، موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی.
#شطرنج باز ۳۱۳
@shatranjsiasat
⚠️ مبحث نفوذ (رابطه اصلاح طلبان با اندیشمندان غربی برای گذار از ولایت فقیه)
📌قسمت چهاردهم
📚 باهم مطالعه کنیم
📖 چهار ماه پس از بازگشت جان کین سفر یک نظریهپرداز انگلیسی دیگر از اول اسفند ۱۳۸۳ و در آستانهی رقابتهای نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به ایران آغاز شد؛ سفر جان هیک، احیاگر اندیشهی «پلورالیسم دینی» در قرن بیستم به دعوت رسمی محمدعلی ابطحی، معاون حقوقی – پارلمانی رئیس جمهور خاتمی و رئیس موسسه گفتگوی ادیان. جان هیک مثل کین هم با عبدالکریم سروش رابطهای دیرین داشت و هم با سیدحسین نصر تعامل سیاسی نزدیکی برقرار کرد؛ چنانکه به هر دوی آنان برای ساخت «قرائت کثرتگرا (پلورالیستیک) از اسلام» مشاوره میداد و یکی از الزامات «طرح خاورمیانه بزرگ» نیز تغییر نظام سیاسی ایران از همین مسیر بود.
📖 واپسین روزهای خرداد ۱۳۸۴ پیش از برگزاری نهمین انتخابات ریاست جمهوری مایکل ایگناتیف، رهبر لیبرالهای پارلمان کانادا و از دستیاران آیزایا برلین با ورود به تهران در مقام یک مشاور سیاسی کنار حزب کارگزاران ایران قرار گرفت و با چهرههای برجسته تکنوکرات و پراگماتیستِ جناح اصلاحطلب ملاقاتهای مفصلی کرد. آخرین فیلسوف امنیتی که شهریور ۱۳۸۴ پس از شکست اصلاحطلبان در انتخابات ریاست جمهوری پا به تهران گذاشت، یکی از همکاران برجستهی جان کین و جان هیک یعنی پرفسور تیموتی گارتناش بود؛ یکی دیگر از دستیاران آیزایا برلین و نظریهپرداز اینتلیجنس سرویس انگلستان. گارتناش در ایران کمحاشیهتر اما پیچیدهتر از ۲ انگلیسی دیگر به شمار میآمد و گرچه در روزهای مرگ گفتمان اصلاحات آخرین فیلسوفی بود که وارد تهران شد، اما اولین کسی بود که اصلاحطلبان پس از دوم خرداد ۱۳۷۶ تاکتیکهایش را به محک آزمون گذاشتند.
📖 اصلاحطلبان پس از شکستهای پیاپی انتخاباتی و برای خروج از «بحران استراتژیک» غیر از این ۷ فیلسوف غربی دست به دامن کارگزاران اروپایی «جنگ نرم» نیز شدند تا در کنار پیشبرد برنامهی بازسازی معرفتی، پروژه شکست خوردهی کسب «اقتدار سیاسی» و «سرمایه اجتماعی» خود را احیاء کنند، چون از نگاه حجاریان «اقتدار معرفتی» و «قدرت سیاسی» مکمل یکدیگر به شمار میرفتند. کیان تاجبخش، نماینده بنیاد جامعه باز و از کارشناسان جرج سوروس که با سیدمصطفی تاجزاده رفاقتی نزدیک داشت و سرانجام در میان رابطان آمریکا رکورددار «بازداشت موقت» در ایران شد، اسفند ۱۳۸۳ یوپ وندنبرگ، رئیس مجلس سنا و رئیس سازمان شهرداریهای هلند را به تهران آورد. او با مشارکت رامین جهانبگلو در اردیبهشت ۱۳۸۴ زمینهی سفر آگنش هلر، آدام میچنیک و الکساندر اسمولار از رهبران سلسله کودتاهای مخملی اروپای شرقی را مهیا ساخت. (تاجبخش نخستین بار هنگام حوادث ۱۸ تیر ۱۳۷۸، یک بار دیگر پس از اعترافات جهانبگلو در ۲۱ اردیبهشت ۱۳۸۶ و سومین بار نیز روز ۱۸ تیر ۱۳۸۸ در پی شکست «کودتای سبز» بازداشت شد.)
@shatranjsiasat