هدایت شده از تاریخ حوزه طهران
✍ مدتها بود مشتاق زیارتشان بودم، اما با خود میگفتم مگر میشود؟! ما تهران و ایشان اصفهان و آن هم دیدار با عالمی که در آستانه یکصد سالگی است.
در زمان نگارش #فیضیه_تهران ایشان را نمیشناختم، اما در کتاب جدید که هنوز منتشر نشده، به تفصیل به خاطرات مستند و مصور ایشان از سالهای حضورشان در #حوزه_تهران در دهه ۲۰ و ۳۰ پرداختهام. به قول خودشان از همدورهایهای ایشان هیچکس نمانده.
چند شب قبل برخی عزیزان که سابقه آشنایی با ایشان نداشتم به من پیام دادند که کتاب فیضیه تهران شما به دست آیتالله مستجابی رسیده و ایشان با وجود کهولت سن و کسالت شدید، در طول یک ماه همه کتاب را مطالعه کردهاند و ۳۰ جلد هم برای فضلای اهل تحقیق اصفهان خریداری و هدیه کردهاند.
عرض کردم: من مشتاق زیارت ایشانم، و پاسخ شنیدم: پس تا دیر نشده بشتابید.
این شد که روز گذشته به جاده زدم و راهی اصفهان شدم. نزدیک اذان ظهر به اصفهان رسیدم. مستقیم به سمت منزل ایشان رفتم. بر پلاک منزلشان نقش بسته بود: «مرتضی مستجابی (مستجاب الدعواتی).» زنگ زدم و بیآنکه کسی از نام و نشانم بپرسد، در گشوده شد و داخل شدم.
وارد اتاقشان شدم. ضعیف و پر رنج بر تخت افتاده بودند. پاها از کار افتاده و قلب و برخی از اعضا و جوارح داخلی دچار نارسایی. ابتدا امیدی نداشتم که جز فیض زیارتشان، توفیقی برای شنیدن کلامشان داشته باشم.
مقابلشان روی صندلی نشستم و از همان ابتدا گفتگو آغاز شد.
برای ضبط تصویری، اجازه خواستم. دوستان گفتند معمولا اجازه نمیدهند، اما به لطف خدا اجازه دادند.
گفتند بپرس؛ از زمان حضورشان در تهران و مدرسه مروی میپرسیدم و ایشان با صبر و حوصله و شوقی که در نگاهشان دیده میشد، پاسخ میدادند.
خلاصه بگویم؛
آیتالله مستجابی بعد از حدود ۴ ساعت گفتگوی بانشاط، به بردار طلبهای که در خدمتشان بود گفتند: وقتی این آقا آمد مطمئن نبودم توان داشته باشم جواب سلامش را بدهم، ولی الان ۴ ساعت است حرف میزنیم.
ایشان علاوه بر حضور در فعالیتهای سیاسی دهه ۳۰ به عنوان یکی از طلاب فعال و پرشور تهران، از پهلوانان آن دوره به شمار میآمد و از چند تن از مراجع وقت اجازه اجتهاد گرفته و در سیر و سلوک معنوی هم مجاهدتها داشت و در دوران تحصیل در نجف، از محضر آیتالله سید علی آقای قاضی هم بهره برده بود.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
هدایت شده از تاریخ حوزه طهران
📷 نفر اول از راست: آیتالله سید مرتضی مستجابی
در حضور #امام_موسی_صدر
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
12.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹انیس النّفوس
🔻شیخ جعفر مجتهدی :
در هر کجای عالم که قلباً حضرت رضا علیه السلام را صدا بزنید و به ناحیّه ي مقدّسه ي ايشان توجه كنيد آن بزرگوار سریعاً نظر می کنند،واین معنای حقیقی کلمه ی 《انيس النّفوس》است.
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
🔹انیس النّفوس 🔻شیخ جعفر مجتهدی : در هر کجای عالم که قلباً حضرت رضا علیه السلام را صدا بزنید و به ن
🔹انیس النّفوس
جناب آقای حاج علی فتحعلی تعریف کردند: آقای مجتهدی فرمودند: در یکی از سفرهایی که از طرف حضرت مأموريّت پیدا کرده بودم، به قهوه خانه ای رفتم. در آن جا با شخصی آصوری( از اهالی روسیه ی شوروی) بر خورد نمودم. او گفت: حیف که ایرانی ها قدر امام رضا علیه السلام را نمی دانند؛ و سپس جریانی از معجزات حضرت رضا علیه السلام را که برایش اتفاق افتاده بود چنین تعریف کرد:
زمانی که در روسیه آشوب بود و تزارها دست به کشت و کشتار زده بودند و همه را اعدام می کردند، من هم در شمار اعدامی ها بودم.چند نفر دیگر باقی مانده بودند تا نوبت من بشود که ناگهان به یاد حرف مادرم افتادم که می گفت : هر وقت جایی گیر کردی که نه راه پس داشتی و نه راه پیش، این را بدان که ایرانی ها امامی دارند به نام امام رضا علیه السلام که در این گونه مواقع از کسانی که به او پناه ببرند دستگیری می کند. من همانجا قلباً به امام رضا علیه السلام سلام کردم و گفتم : اگر مرا از مرگ نجات دهید مسلمان می شوم. سپس نوبت من و عده ای دیگر شد و به محوطه ی اجرای حکم رفتیم.هنوز آن توسل و عهد با امام رضا علیه السلام از صحیفه ی قلبم پاک نشده بود که ناگهان صدایی به گوشم رسید که گفت: همین جا بایست، با تو کاری ندارند!
تمام کسانی را که اطراف من بودند به تیر بستند و کشتند! اما گویا مرا نمی دیدند! سپس صدایی دیگر شنیدم که گفت : به طرف خراسان حرکت کن، ما تو را کمک می کنیم.
هنگامی که با حیرت و شگفتی به طرف خراسان می آمدم، در بین راه چند نفر از علمای شیعه را دیدم که به استقبال من آمده بودند! آنها در خواب، حضرت رضا علیه السلام را زیارت کرده و ایشان پس از ذکر نشانه های من به آنها فرموده بودند: او مهمان ماست که از روسیه می آید ، از او پذیرایی کنید.
سپس من جریان خود را با آنها در میان گذاشتم . آنها گفتند: ما مأمور هستیم شما را به پابوس حضرت ببریم تا به عهد خود وفا کنید و مسلمان بشوید . و پس از آن ، مکان مناسبی برایم فراهم کردند و ماشین برایم مهیا نمودند تا با آن ، مخارج زندگی خود را تأمين کنم ، واز آن موقع تا کنون من زیر سایه ی آن حضرت زندگی میکنم و صاحب عیال و فرزند شده ام.
آقای مجتهدی بعد از ذکر این واقعه می فرمودند:در هر کجای عالم که قلباً حضرت رضا علیه السلام را صدا بزنید و به ناحیّه ي مقدّسه ي ايشان توجه كنيد آن بزرگوار سریعاً نظر می کنند،واین معنای حقیقی کلمه ی 《انيس النّفوس》است.
📚لاله ای از ملکوت ص289 و ص290
@shia12t
هدایت شده از تاریخ حوزه طهران
✍ در روزهای گذشته توفیق دیدار با حاج آقا نورالله شاه آبادی در منزل ایشان دست داد.
فرزند عارف عظیمالشأن آیتالله #میرزا_محمدعلی_شاه_آبادی؛ متولد ۱۳۰۸ ش در تهران.
تحصیلات علوم دینی را همراه با برادرش آقا نصرالله از مدرسه مروی آغاز کرد. اساتیدش را خوب به یاد داشت و از خاطرات آنها برایم گفت؛ از تحصیل مطول تا اسفار اربعه در محضر علامه شعرانی و علامه رفیعی قزوینی...
از تحصیل در #دانشکده_معقول_و_منقول برایم گفت و اینکه پدرش از تحصیل در آن خرسند نبود، ولی تو رضایت پدر را به دست آورده بود. از این دانشکده موفق به دریافت لیسانس شد و بعد به نجف رفت.
در نجف در مدرسه دانشآموزی علوی درس میداد و به عبارتی کار معلمی را از آنجا آغاز کرد و در کنار آن تحصیل هم میکرد.
پس از بازگشت به ایران، کار تعلیم و تربیت دانش آموزی را ادامه داد. سال ۳۹ مدرسهای را اداره میکرد و چون کمبود جا داشت، مدرسه [سادات] موسوی در خیابان ۱۷ شهریور را احداث کرد. البته ایشان بسیار دلگیر بود که در سالهای نخست پیروزی انقلاب، عدهای بدون هماهنگی با وی، او را از وزارت فرهنگ بازنشسته کرده بودند و همین امر باعث کنارهگیریشان از درس و مدرسه شد.
اکنون حاج #آقا_نورالله_شاه_آبادی در سن ۹۳ سالگی در کنج خلوت خود، به کار ترجمه و نگارش آثار فلسفی و عرفانی اشتغال دارد.
ترجیعبند کلام ایشان، بیرغبتی به دنیا و دل کندن از اهل آن بود که در وجودش موج میزد و این حال، ناشی از معرفت درونی و البته زخمهایی بود که از اهل روزگار خورده بود.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
معرفی ، شیخ حجت الله ساکی خرم آبادی ، استان #لرستان شهر #خرم_آباد : 🔻خوش رویى،خوش اخلاقى، ،تواضع ،
انالله و انا الیه راجعون
حاج شیخ حجت الله ساکی خرم آبادی ، دار فانی را وداع گفت.
#پیام_تسلیت
@shia12t
📚 تصحیح جدید رساله سیر و سلوک منسوب به بحرالعلوم، از روی پنج نسخهٔ خطّی
📎 توضیحات مصحّح محترم، حاج سیّد مجتبی جزائری دربارهٔ مزایای این تصحیح جدید، و نحوهٔ سفارش و تهیّهٔ کتاب را در پست بعدی بخوانید.
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
📚 تصحیح جدید رساله سیر و سلوک منسوب به بحرالعلوم، از روی پنج نسخهٔ خطّی 📎 توضیحات مصحّح محترم، حاج
✍🏻 توضیحات حاج اقای جزائری دربارهٔ تصحیح جدید رساله سیر و سلوک منسوب به بحرالعلوم
🔹 «بسمه تبارك و تعالی
🔸 چاپ جدید رساله سیر و سلوک بحرالعلوم
🔹 رسالهٔ سیر و سلوک منسوب به علّامه سیّد محمّدمهدی بحرالعلوم در نزد کسانی که با امور معنوی و سیر الی الله آشنایی دارند معروف و شناختهشده است. بر فرض اینکه نویسنده، مرحوم سیّد بحرالعلوم نباشد، امّا هرکس هست در آیات و روایات مربوطه، بسیار متبحّر است و گرمای معنوی او از عبارات رسالهاش محسوس است. رسالهای است علمی و خوشعبارت و در فنّ عرفان عملی کمنظیر.
🔸 گویا بعضی از ارادتمندان مرحوم سیّد از طریق معنوی با ایشان ارتباطی پیدا نموده و از قول او نقل میکند که: ما این رساله را نوشتیم برای اینکه در جمع خصوصی برای چند نفر از طلّاب تدریس کنیم. اما برای انتشار در سطح عمومی ننوشتیم.
🔹 بنابر این نقل، باید بیشتر قدردان این رساله باشیم؛ چرا که به خواست خدا در این زمان به دست ما رسیده و میتواند با گرمی خاص و بیان شیوای خود، در جانهای مستعد و آماده، ایجاد تحوّل معنوی نماید.
🔸 متأسّفانه چاپهایی که تاکنون از این رساله به عمل آمده، از اغلاط نسخ و نیز اشتباهات چاپخانهای به اندازهای دارد که جای خالی نسخهٔ تصحیح شدهای احساس شود.
🔹 اینک صحیحترین نسخهای که تا کنون از این رساله به چاپ رسیده، بر اساس پنج نسخه خطی تصحیح شده:
▫️ ۱- نسخهای از کتابخانهٔ مرکزی دانشگاه
▫️ ۲و۳- دو نسخه از کتابخانهٔ آستان قدس رضوی ع
▫️ ۴- نسخهای از کتابخانهٔ مرحوم آیةالله بروجردی (أعلی الله مقامه) که با خطّ خود استنساخ نمودهاند.
▫️ ۵- نسخهای از کتابخانهٔ مرحوم کاشف الغطاء در نجف اشرف.
🔸 این پنج نسخه چند بار به صورت فردی و یک دورهٔ کامل با حضور بعضی از دوستان، با دقّت و کلمه به کلمه با یکدیگر مقابله گردیده و نتیجهای که به دست آمده، از نظر صحت نسخه بحمدالله ممتاز است.
🔹 در موضوع تفاوت نسخ:
🔸 از مواردی که قطعاً اشتباه است و نیز مواردی که در معنا و مفهوم تأثیری ندارد اعراض شده و آورده نشده. در غیر این موارد، تفاوت نسخ با دقّت استخراج و در پاورقی ذکر شده است. به نحوی که داشتن این نسخه به منزلهٔ داشتن پنج نسخهٔ خطّیِ مقابله و تصحیحشده میباشد.
🔹 در پایان نیز نمایههای فهرست آیات، روایات و اعلام آورده شده.
🔸 علاقهمندان میتوانند طبق سنّت سنیّهٔ ماضیه، از طریق جناب آقای محمودی (پیام در واتساَپ، به این شماره: ۰۹۳۷۶۱۳۵۷۴۸) تهیّه نمایند».
@shia12t
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا امام الرئوف
🎙دکتر محمد علی انصاری
@shia12t
معرفی اساتید اخلاق و عرفان در قید حیات شیعه
معرفی آیت الله حسن رمضانی ، شهر #قم : 🔻استاد رمضانی، از شاگردان حضرت آیت الله بهاء الدینی (رضوان ال
🔹 مدارای حاج شیخ حسن رمضانی
👤نوشتاری از حجت الاسلام اسماعیل داستانی بِنیسی ، دربارهی حضورشان در محضر حاج اقای رمضانی
🔻در میانۀ صحبتها[ی ایشان و بنده،] یک پسربچه و یک دختربچۀ کوچکتر که نوههای ایشان بودند و به ایشان «آقاجون» میگفتند، آمدند.
🔻ایشان از آنان خواستند که به طبقۀ بالا برگردند؛ امّا آنان نپذیرفتند. ایشان به آنان فرمودند: «ویفر و نخودی [= نخودچی] دارم. از کدام یک میخواهید تا به شما بدهم؛ ولی به شرط این که بروید؟» دختربچه گفت: «نخودی میخواهم.»؛ ولی پسربچه که شاید چهارساله بود، گفت: «من نمیخواهم و برنمیگردیم.» ایشان برخاستند تا به دختربچه نخودچی دهند.
🔻پسربچه صندلی ایشان را برداشت و به ایشان گفت: «آقاجون! صندلیات را برداشتم.» آقا فرمودند: «صندلی مرا کجا بردی؟»، خندیدند و فرمودند: «بده.»؛ ولی او نداد. ایشان صندلی دیگری آوردند؛ پسربچه، آن را هم گرفت. ایشان خواستند که صندلی سوم را بیاورند؛ پسربچه خندید و آن را نیز گرفت. ایشان هم خندیدند و فرمودند: «روی زمین مینشینیم.» بنده هم روی زمین نشستم؛ با این که ایشان فرمودند: «شما راحت باشید.» پسربچه تعدادی از صندلیها را که روی هم گذاشته شده بودند، آورد و آنها را به صورتِ خوابیده، روی زمین و در کنار هم قرار داد. ایشان فرمودند: «چه غوغایی کردهای!» پسربچه گفت: «تصادف شده است.» ایشان خندیدند.
🔻پسربچه، خواهرش را اذیّت میکرد. پس از دقایقی، ایشان آنان را به طبقۀ بالا بردند و خلاصه: با آنان کاملاً مدارا کردند.
📌متن کامل خاطرات شنیدنی حجت الاسلام بنیسی از دیدار با حاج اقای رمضانی و شرحی از اخلاق و رفتار حاج اقای رمضانی و حکایت افاضه انوار بر قلب علامه حسن زاده آملی در مزار شیخ محمود شبستری :
benisiha.ir/360-2
@shia12t